|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Little: kciuki!
Ewulka : no nie ma specyficznego leku "na grypę" niestety, trzeba swoje wyleżeć, czosnek, syrop prenalen, coś objawowego, np na gorączkę ( ale nie ibuprofen ani salicylany ( nie wolno aspiryny!), i... czekać. Niestety. |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
litlle,
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu : ale ci sie fajnie Kubulesław rozgadał
Moja za to wczoraj do mnie gładząc mnie po twarzy i grzywce powiedziała mi, że mam piękne oczy zapewne dlatego, że ona często od obcych słyszy ten tekst pod swoim adresem (zwracają uwagę, że ma duże), wiec podlapała.A przy obiedzie, gdy zapytalam ją czy zje mięsko (pupleta) stwierdziła "chętnie zjem!" prawie pod sufit wzleciałam słyszac taką odpowiedź, ale w istotcie zjadła 1/4 kuleczki i tyle z jej obiadu..
|
|
|
|
#3724 |
|
Lurker ;)
|
Co za po☠☠☠☠☠☠☠ony kraj! K.!
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
sylwia jest masa krowkowa w Biedrzr,ja ja jeszcze gotuje,zeby sie rozpuscil cukier.
iwfka lego duplo,nawet niewielke klocki a duzo radosci marsi trzymajcie sie z Marinka cieplutko a jak Leos znosi sytuacje?Co do karmienia,ja w szpitalu prawie w ogole nie karmilam, jak tylko wrocilismy do domu to wszystko ruszylo. Teraz tez wiem wiecej i na przyszlosc zero mm. T.mi wczoraj tak podniosla cisnienie,zr zezarlam 2 michaszki i kostke czekolady z biedry z karmelizowanymi orzechami i popilam kakao. |
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Szaja mocne kciuki! Mam nadzieję, że to nic poważnego
![]() Pstryniu jakiego masz mądrego Kubusia ![]() Debrah już niedługo Amelka będzie zjadać 4 takie pulpeciki powoli do przodu! ![]() Marsi dobrze, że położne się zmieniły i super, że już wstałaś A jak Leoś?Iffonka odezwij się jak znajdziesz chwilę, jak sobie radzicie i jak Bartuś znosi rozłąkę ![]() Little już idę do k. |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah w podtekscie nocnik a ogolnie caloksztalt np egzaminowanie Kuby przez tel.
Ewulkaa prenalen i lekarz. Wczoraj Kuba mnie rozwalil,podaje zupe a on pytajacym tonem "pi pi?"(w sensie,czy jest kurczak),mowie,ze tym razrm nie ma to co zrobil? Wyplul wszystko co zgarnal z lyzeczki. Miesozerca po tatusiu
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Nie daje mu specjalnie,glownie zabiera tz,jak on je.
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
A taki Tarczyński jest zły ?
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(((Klon Samuela mówisz?? czylo cała mamusia będzie
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Tarczynski nie wiem,polecaja te 100% kurczaka z biedry ale Kubie nie smakuja,daje mu krakusy.
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Rosnie to bialka potrzebuje. U nas Yae zajada sie tofu. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Kurczak to nie mieso ;-) |
|
|
|
|
#3736 |
|
Lurker ;)
|
tak, je takie cienkie z Lidla, ostatnio jadla z piersia z indyka dostepne w biedrze ale srednio jej podeszly, zdecydowanie woli wieprzowe niz drobiowe.
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie chrupsy? Jedzą wasze dzieci ?
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Czereśniową
ale Daria dostanie za miesiąc na święta, no i do tego coś jeszcze oczywiście a na mikołaja mam dla niej puzzle z Kubusiem Puchatkiem.---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Daria lubi ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Nie kupuję
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś mam beznadziejnie senny dzień, to chyba pogoda bo kawa nie pomaga. Zastanawiam się co by tu z Małą porobić.fajnego żeby się rozruszać, wczoraj pieklyalsmy ciacha a dziś ? Hm. Spała dziś tylko godzinę, ostatnio się przyzwyczailam ze spała 2.i teraz mam długi dzień.
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Obkupiłam Młodego Mikołajowo-gwaizdkowo w Lidlu
![]() Marsi co za łajza z tej położnej ![]() Little ja mam takie legginsy tylko nie ocieplane ![]() Ania Debrah je kabanosy Szaja dobrze bedzie wsio |
|
|
|
#3743 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wieczor po drzemce planuje plasteline, a dalej bedziemy impowizowaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podczas mojejgo 4dniowego pobytu w szpitalu tylko jeden dyżur mi fajny przypadł. Jeśli o karmienie chodzi to ja karmiłam tylko przez tydzień,chciałam karmić i pokarm miałam ale z takim wsparciem mojej mamy... gdyby mi nie mruczała non stop że on sie nie najada to bym zacisnęła zęby mimo poranionych brodawek i karmiła bym dalej. Żałuje tego jak cholera że tak łatwo sie poddałam Hej HU HU HA ,HU HU HA NASZA ZIMA ZŁA Dziewczęta mamy pierwszy śnieg Święta idą ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Dziewczyny które mają już łóżka dla maluchów-jakie wymiary macie?
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-11-20 o 16:06 |
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
hope co kupiłaś w lidlu??
ja nie byłam ![]() co do karmienia w szpitalu to ja nie karmiłam bo nic nie miałam. dopiero w domu miałam nawał pokarmu, że z kapustą chodziłam. przystawiałam i przystawiałam i nic. do tego miałam jakieś wklęsłe sutki, że Hania się tylko darła przy piersi bo złapać nie mogła. położne mi wyciągały sutki. dosłownie brały w łapy i ciagneły oczywiście to nic nie dało.
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łózko mamy to http://allegro.pl/lozko-dzieciece-au...794382114.html na razie. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- MIsiael a trochę... układanki drewniane, ten zestaw śniadanie i TZ się uparł żeby pizze jeszcze wziąć Z sutami miałam identyczny problem Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-11-20 o 16:41 |
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że.wszystkie na wspominki wzięło
U mnie bylo "brak pokarmu ' i stymulowanie piersi laktatorem w szpitalu, miałam problem z przystawianiem, doradca mi.pokazał 2 razy Ale to było za malo. Wyszliśmy z puszka mm. Cały czas odciagalam co 3H nawet w nocy. Wszyscy podchodzili sceptycznie poza tz. wstawał ze mną w nocy bo ja próbowałam przystawić a jak nie wychodziło to biegł robić mleko i ja karmil a ja w rękę laktator... Odciski miałam. Nawał przyszedł, z przystawianiem było różnie Ale parę dni później się zawzielam i uparlam się że koniec z mm, podam dopiero w ostateczności. Jak mała spała oglądałam filmiki z yt o przystawianiu i zbierałam siły na następna próbę. I zalapalysmy! Potem się musiałam wyleczyć z psychozy "nie widzę ile je! (W szpitalu była tabelka do wpisania ile ml dziecko zjadło, raz jak nie chciała to nas jedna sukowata położna opieprzyla ze dziecko MUSI jeść Tyle i tyle ml.... ! ' ) i zaufać ze ja z mikro~ biustem też mogę.. No i po niecałych 2tyg od porodu byłyśmy już tylko kp i zaraz będzie 2 lata. Ale gdybym miała wtedy tak że ktoś ciągle nade mną stoi i mi maci to bym nie dała rady bo skąd miałabym mieć wiarę ze się uda ? Wiedza ze dziecko może jeść przez godzinę i być głodne co godzinę i to NORMA przyszła przecież dużo później . Dobrze ze byłam sama z tz bo moja mama praca a.T. chora była. Nikt nade mną nie stał a potem już byłam pewna swego i uzbrojona w wiedzę. |
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze powrocily wspomnienia zwiazane z poczatkiem kp. Szkoda, ze dla wielu tak przykre. Dla mnie tez...
Cytat:
Ani razu nie nakarmilam Kuby w szpitalu, bo nie mialam czym. Sutki plaskie, on nie umial chwycic... tez mi polozne wyciagaly. Chodzilam po korytarzach i ryczalam co ze mnie za matka, ze wlasnego dziecka nie umiem nakarmic. Na szczescie trafilam na super doradczynie laktacyjna. Kazala mi siedziec pod laktatorem co 2h przez 30min i w koncu pokarm sie pojawil. Do dzis pamietam jak skakalam z radosci po pierwszych 20ml... Ale sie zawzielam. W domu na spokojnie sie dotarlismy i co prawda przez nakladki, ale udalo sie karmic przez 14mscy ![]() Wsparcia przy kp zadnego. Moja mama widzac mnie z laktatorem stwierdzila "ooo, tak to dlugo nie pokarmisz', dla t.mleko bylo wiecznie za chude... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-20 o 17:17 |
|
|
|
|
#3749 |
|
Lurker ;)
|
O kurcze to od dzisiaj zabawki w Lidlu? Z tego wszystkiego przeoczylam
Przejde sie jutro rano moze cos bedzie jeszcze ciekawego ![]() Co do kp ehh nie wiem czy powinnam sie wypowiadac, bo "karmilam" moze z miesiac, gdzie glownie to bylo odciaganie pokarmu, bo mala przy cycu wyla, a ja razem z nia. Ze szpitala wyszlam ze strupami na sutkach i nawalem pokarmu. Cyce jak kamienie! Ostatnia dobe spedzilam z laktatorem w jednej rece i mala trzymajaca mnie za palec z drugiej reki. Porazka i masakra. W domu tez odciaganie, bo mala nie byla w stanie tego wyssac, no i poleglam, nie mialam cierpliwosci.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-11-20 o 17:22 |
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
hope
little od razu widac, ze dawno mnie nie widzialas moja figura zawsze na zime diametralnie sie zmienia Niestety tez nie wygladalabym w takich legginsach dobrze, ale gdybym byla z 10cm wyzsza i z 5kg lzejsza to moze bym sobie kupila ![]() Ja zamowilam sobie u mamy zime, w UK juz zamwiac nie bede bo w takim malym formacie gorzej sie te obrazki oglada ![]() misiu jak tam przyszly szwagier? ten po wypadku? mam nadzieje, ze doszedl juz do siebie, no i siostra tez U nas w szpitalu podobnie, pielegniarki chodzily i co chwile sprawdzaly czy nie podac dziecku mm, najgorzej bylo w pierwsza noc. Dziewczyny ciagle plakalay, budzily inne maluchy i one przychodzily i namawialy troche na mm, ale nie dalam sie. Najlepsze, na przeciwko mnie na sali lezala hinduska, ktora karmila uu ale jak tylko byl obchod z mlekiem to zawsze brala po dwie buteleczki (takie pakowane prozniowo) i chowala do tobry
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

zapewne dlatego, że ona często od obcych słyszy ten tekst pod swoim adresem (zwracają uwagę, że ma duże), wiec podlapała.
a jak Leos znosi sytuacje?

(((

bardzo boimy się o maleństwo, proszę pomóżcie bo ja sama mam jakieś zaniki pamięci