|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
- czysta buzia, kupy bez sluzu, skora ladna. Bez problemow ze strony ukl.pok. Raz wypilam kawe na zwyklym mleku i byly dwa dni paskudnych bakow, ropne wielkie syfy na buzi i sluz. Zeszlo. Kilka dni pozniej jakos nie skumalam i zrobilam musake z beszamelem. No i po musace znow mu wywalilo. Dodam ze nie wprowadzam zadnych nowych prodoktow poza ta prowokacja mleczna, caly czas sie poruszam w kregu tych samych. Mozesz zrobic dwie rzeczy teraz tak napraede - zapisywac wszystko co jesz (mozesz tu wrzucic lub mi wyslalc - moze cos zwyczajnie przegapiasz niechcacy) i eliminowac kolejne produkty... ale zeby Ci podpowiedziec, jakie, musialabym wiedziec co dokladnie jesz. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-11-20 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
- - - U nas chyba coś się rusza [nie porodowo, niestety]. W poniedziałek Mar ma się odmeldować na komisariacie celem potwierdzenia zeznań z wypadku. Ubezpieczyciel też się odezwał, że wypłaci nam 2000 odszkodowania, więc może nareszcie naprawimy wóz albo dołożymy i kupimy coś większego [do Matiza wózka nawet nie wsadzimy ![]() Mam nadzieję, że nastał czas pozytywnych wieści i że obejmie to też mój poród. Co noc mam straszne bóle jak na @, ale efektów tego żadnych ![]()
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupy na rosole / wywarze miesnym jesz? Jakie owoce, jakie warzywa? Seler, pomidor? Czytasz sklady zeby orzechow nie bylo? Przetwory mleczne masz wszystkie odstawione czy tylko czyste mleko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zadomowienie
|
KIARA a no chyba ze tak... to daj znać co tam powiedzieli
![]() myśle co by tu na obiadzio zrobić... ![]()
#4805 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że jak się w ciąży często czosnek i cebulę jadło, dzieć jest już jakoś do tego przystosowany. Nie żebym była jakąś ogromną fanką, ale to takie zdrowe produkty - żal by mi było z nich rezygnować...
U mnie ostała się jeszcze szczawiowa. Może po niej zapodam spaghetti albo pierogi z kapustą [zrobiliśmy ich cały zapas ![]()
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj robię roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i cebulką w środku, surówkę z białek kapusty, selera i pora i ziemniaczki.
![]() mierzyłam ciśnienie mam 101/62... także wychodzi na to, że mam syndrom białego fartucha, jak mi mierzy piguła albo lekarz... ![]()
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dziś plecy napitalały, ale to dlatego ze przysnelam na plecach i ciezko bylo ;p Ja w ogole nie czuje tego mojego porodu w powietrzu ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Kurcze przeraża mnie to śledzenie na jakie składniki dziecko ma alergię. Moja jako potomek 2 uczuleniowców pewnie będzie alergikiem. Tylko kurcze jak jeść w sposób różnorodny i nie oszaleć potem szukając co dziecku szkodzi? W ogóle jak czytam wasze opisy o dziecku wiszącym godzinami na piersi, pogryzionych brodawkach, zapaleniach itd to szczerze mówiąc wcale nie mam ochoty karmić piersią.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Zalatwilosmy akt urodzenia imoje macierzynskie
![]() ![]()
#4812 |
Rozeznanie
|
hahaha zdążyłam jeszcze w tym wątku ?
![]() Wczoraj wyszliśmy ze szpitala ..skoczyłam na 122 stronie... ale dziś zamierzam ponadrabiać.... gratuluję nowym mamuśkom Tomek urodził się 16.11.2014 godz 12.40 (waga 3780 i długi 57cm) jest przecudowny ![]() ![]() ![]() Poród.... w skrócie to niezła antykoncepcja..zaraz opiszę na bieżąco.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie zaraz nowy wątek... ;( ciekawe czy w nowym urodze ;/
Mi się ostatnio w ogóle nie chce robić obiadów i jem byle co. Może jak D. Wróci... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-20 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Nie ma innej opcji, wszystkie musimy się tam wymieścić
![]() AnetkaIzabell, gratulacje! ![]()
#4815 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Rozeznanie
|
PORÓD
Uwaga - pierworódki - po prostu nie czytajcie... !!! Z rana zawiozłam męża do pracy na 8 (potrzebowałam auto żeby na badania pojechać)... na ktg wyszedł pierwszy skurcz i spadek tętna dziecka... na badaniu gin mówił o 3 cm rozwarcia.. no i kazali zostać już w szpitalu (niestety w Grodzisku gdzie nie chciałam)... lekarz mówił, że ze skurczami już za kierownice mam nie wsiadać..bo zasłabnąć mogę... tak więc zrobiłam., bez walizki..mąż w pracy bez auta (20 km)... na przyjęciu założyli mi wenflon (Pani się postarała jak jej opowiedziałam historię z wenflonem i moimi popękanymi żyłami- i zrobiła to fachowo za pierwszym razem !) godzina 10 zaczęły się nieregularne skurcze co 10-20 minut... ale drugi gin ze szpitala mówi że rozwarcie 1 cm... (cofnęło sie?? hehe.. no co lekarz to inna miarka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no dobra... o 10.00 słyszę"może Pani coś zjeść" ![]() od 13-14pierwsze skurcze wracają.... (ja bez oxybez znieczuleń)... regularne skurcze wracały utrzymywały sie przez godzinę między 14-15.. i ustawały... na godzine... godzina 18-19..zaczynają się surcze co 10-20 minut...... od godziny 1 w nocy...regularne skurcze co 10 minut wróciły ze zdwojoną mocą !! ja się zwijam skręcam..całą drugą dobę w łóżku..!!!!. (drugą dobę nie spałam...ryczałam..psychi ka siadła... chciałam już CC.....godzina 7 rano zmiana lekarzy ..i PAni gin robi badanie... i....jest 7 cm rozwarcia !!!!!!.. dają mi narkotyk..bo po 2 dobach ze zkurczami wyglądałam jak ząbi... mąż przyjeżdża ...ja zrelaxowana ..potem oxytocyna ! i od razu parte... raz... ... drugiii.. dają mi gaz rozweselający... pogryzłam ustnik... mąż wchodzi i wychodzi zielony... bólu po prostu nie da sie opisać.. ledwo oddychałam.. potem.. przy 3 skurczu musiałam na bok sie przekręcić..bo mały z kanału wyszedł..i zaczął bokiem się ustawiać.. oczywiście jak ktoś mnie dotknął to bolało.. wic 5 lekarzy mnie przerzuciło ja leżałam jak połamana..i słyszę że trzeba tak(15 minut poczekać - nie wiem może źle usłyszałam... ale chyba chcieli żeby to dziecko zsuneło sie spowrotem do kanału).. ja jak to usłyszałam, ze na partch 15 minut.. !!! to dla mnie wieczność...wyduszam z siebie ---cesarka..błagam... nie dam rady już przeć po 2 dobach w skurczach ..zrytej psychice, bo przecież mogłąm tak kilka dni chodzić.. i jeszcze 15 minut w skurczach partych bo dziecko wyszło z kanału... przełożyli mnie. i ostatni raz próbowałam przeć... ale dziecko nie chciało sie zzsunąć.. w kanał..no i zawieźli mnie na blok operacyjny... zrobili CC wycieli torbiel przy okazji... teraz 3 dzień dochodzę do siebie..z małym nie ma absolutnie problemów zdrowy 10 pokt.. ak mi go położyli odrazu ..to już chciał ssać... jest mega spokojny śpi i je.. i patrzy.. jest super.. ja ledwo chodzę.. wszystko mnie boli... podwójna dawka ketonalu na mnie nie działała..wiec zmieszali to z paracetamolem.. i jest jakoś....teraz mąż się nami zajmuje w domu... w sali po porodzie była dziewczyna, której dziecko płakało autentycznie co minutę (ma problem z karmieniem..) i przez jej dziecko ja się nie wysypiałam 3 dni po cesarce... na szczęście Tomka to nie budziło..dostał jeść i spał po 4h-5h... jeżeli kiedykolwiek zdecyduję sie na drugie dziecko..to tylko CC>.. mam gdzieś zdanie i opinie innych !!! przeszłam traumę..i płaczę jak to wspominam... ![]() ![]() mały się właśnie obudził... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
anetka gratulacje choc latwo nie bylo
![]() Ciekawe jak sweet i manieczka??? . co do karmienia - mam odstawic mm, nawet na noc, jak najczesciej przystawiac Mala chocby ssala godzine, miala przerwe pol godziny i znow chciala. Takze calkowote poswiecenie by karmic kp...
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Kiara oby Cie przyjeli do tego ortopedy.
Kasia chyba pojde przeczytac Twoj opis porodu, a co? ![]() Anetka gratulacje ![]() ![]() A teraz co u mnie. To co sie dzialo w tym szpitalu to masakra. Na izbie tyle lasek, ze glowa mala. Polozna co chwile wychodzila, ze na dwoch patologiach nie ma wcale miejsc. No a co to nas obchodzi? Co my mamy zrobic? W koncu poszlam, ze chce moja karte z powrotem. Musialy mi zbadac cisnienie, wyszlo 168 to pierwsze bo tak soe zestreso walam z tego calego zamieszania! Potem powtorzyly i bylo lepsze. I sprawdzili tetno malego, ale sluchawka tylko. No i powiedzialy ze i tak by mnie dzis nie przyjeli...na moje pytanke kiedy moglabym liczyc na przyjecie to odp.ze jak bedzie akcja porodowa, albo w 43 tc...no to podziekowalam. Maz zadzwonil szybciej do szpitala pod naszym miastem i tam pojechalismy, miejsc wolnych duzo, kolejek brak. Zrobili mi ktg i ruchy ok, wyszly jakies dwa skurcze po 100%, dwa 80%, ale ja nic nie czulam. No i poszlam do lekarza. Mam sie stawic na czczo jutro mdzy 8 a 9, powiedzial, ze mnie poloza na oddzial (mam nadz ze go db zrozumialam), porobia badania, ktg, usg i zdecyduja co robimy dalej. No i to tyle. Wiec nagle zmienialm decyzje co do szpitala. Ale chocby akcja zaczela sie w nocy to nie jade do tego w moim miescie. Dziekuje bardzo... a jedna laske zakwalifikowali do przyjecia na oddzial i jak zobaczyla co sie dzieje to sama zrezygnowala ![]() Ja stwierdzilam, ze nie chce lezec na korytarzu itp.poza tym opieka w tak przeludnionych oddzialach na pewno nie bedzie fajna i dalam sobie na luz. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Martha badz twarda!dasz rade i bedzie tylko lepiej ![]()
#4819 |
Zakorzenienie
|
manieczka1, dobrze, że wiesz już na czym stoisz, powodzenia! W sumie jak ja kolejny raz usłyszę w pobliskim szpitalu, że miejsc nie ma, też zastanowię się nad innym - tzn. tym syfiastym, w którym pracuje mój lekarz. Męczyć się i prosić, nie móc liczyć na dobrą opiekę z powodu obłożenia - to już chyba rzeczywiście jest gorsze od ewentualnego złapania gronkowca w ciulowym szpitalu
![]() ![]() AnetkaIzabell, straszne przeżycia ![]() ![]()
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa no ja chcialam ten szpital w moim miescie bo blisko. A ten drugi jakies 20 km dalej, wyremontowany i ok. Tylko podobno jak cos zlego sie dzieje to i tak wioza dziecko do tego w moim miescie
#4821 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolor mleka zmienia się w zależności od czasu trwania laktacji i czasu trwania karmienia. Pierwszy pokarm czyli siara jest żółtawy, a dojrzałe mleko ma różne „odcienie białego”. Kolor zmienia się również w trakcie trwania karmienia. Na początku wypływa mleko I fazy - bardzo „rozwodnione”, czasem przezroczyste, a czasem nawet niebieskawe! Po kilku minutach, gdy zaczyna się faza II pokarm staje się biały. Pod koniec karmienia, gdy zawartość tłuszczu w pokarmie jest najwyższa, mleko może przybrać kolor żółtawy. Cytat:
![]() Uwielabiam przesądy ciążowo-noworodkowe ![]() Cytat:
Jutro dołączę do was ![]() AnetkaIzabell -GRATULACJE, ale horror przeżyłaś. Po cholerę w ten pierwzy dzień cię w tym szpitalu trzymali? Sweet i Mannieczka- trzymam kciuki! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kidy ostatnio ważyłaś dziecko? Moja je małę porcje, ale rośnie jak na drożdżach? A jak twoja dieta? Zmieniłaś coś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie była położna, zważyła Lilcie. Waży 3670g, czyli przez 9 dni przybrała 600g ![]() Dziś w nocy pospałam, bo budziła się co trzy godziny, ale jadła, odbiła i spała dalej, bez marudzenia i rozglądania się. A rano nie spała z 2h. Wczoraj byłam na zebraniu w przedszkolu i było cudnie, dzieci miały lekcję pokazową dla rodziców, Staś pięknie tańczył i śpiewał, kleiliśmy obrazek z liści. Ma ładne oceny za pracę, a na jasełkach będzie pastuszkiem.
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Kuźwa, panie z ZUSu znów mnie odwiedziły ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4825 |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa, pytałaś co one jeszcze chcą ?
U mnie też nie odsyłają, ale w razie problemów wywożą do Olsztyna albo Elbląga.
#4826 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Wyraziłam głębokie zdziwienie ich obecnością i wspomniałam, że przecież dzisiaj mam termin porodu, więc mogłoby mnie wcale nie być. Zdziwione były bardzo ![]()
#4827 |
Zakorzenienie
|
A D. Będzie dopiero w sobotę ;/ Ehh wkurzylam się trochę ;( niby jeden dzień a jak wieczność. Teraz się będę dolowac resztę dnia. Dość mam... Dlaczego nie mogę już kutwa rodzic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Manieczka dobrze, że zmieniasz szpital. Bez przesady z tym 43 tygodniem ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Anetka przeczytałam i powiem tak podziwiam Cię, że dałaś radę. Współczuję, że musiałaś przez to przejść. I stwierdzam, że się kur.... boję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak.mnie ktoś pyta dlaczego nie mam czerwonej wstążki żeby mi ktoś dziecka nie urzekł odpowiadam, że.wierzę w Boga a.nie we wstążki ![]() Cytat:
obserwuj go, wyślę Ci na pw zdjęcie wysypki M.miał być trądzik a okazał się gronkowcem ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.