Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 11:13   #2041
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
szałwia działa p/zapalnie. Więc myślę, że możesz. Spróbuj może rumianek też.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Lula przesikana pielucha !!
Ubrać mu tetre i później wytrzeć buzię? Jak wstanie to spróbuję, szałwie tez zaparze i będę mu przecierać buzię

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:31   #2042
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Hejo
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

moj tz dostanie w prezencie dwumase, sprzeglo i cos z zawieszenia, szacunkowo prezent wart 4 tys, wiec na bogato w tym roku
Ty to dużo kaski zostawiasz u tego mechanika, współczuje.
Dobrze, że mój szwagier mechanik
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ech ten mój biedaczek co się namęczył w nocy, a my razem z nim chyba będę musiała poprosić o jakąś maść z antybiotykiem jutro bo ta jest za słaba, dziś już wokół ust go wysypało
Zdrówka. Biedulek musi się męczyć
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
EJ ten spor dawno rozstrzygnięty.
Szlachta mieszka na Dworze wiec chodzi na pole a plebs.....

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ale mam stresa
Julia wróciła ze szczepienia mmr i cholera jasna KASZLE Zanim wyszli też jej się zdarzyło,ale myślałam,ze to przez biszkopta i po prostu coś ją tam drapało. Lekarka mierzyła jej temperaturę i była ok... chyba zejdę na zawał jak ona ma początek choroby,a dostała szczepionkę
Będzie dobrze
Też zawsze mam stresa przed i po szczepieniu.

Po tej szczepionce mogą wystąpić objawy przeziębienia i jest to normalne.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:48   #2043
tassia
Zakorzenienie

Lula a masz nystatyne?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:53   #2044
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Lula a masz nystatyne?
Niestety nie, mam maść Dacartin czy coś takiego i czytałam ze jest bardzo dobra, zrobiłam napar z szałwi do nacierania i rumianek do picia

Daktarin

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-11-20 o 11:54
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:54   #2045
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo

Ty to dużo kaski zostawiasz u tego mechanika, współczuje.
Dobrze, że mój szwagier mechanik

Zdrówka. Biedulek musi się męczyć

Będzie dobrze
Też zawsze mam stresa przed i po szczepieniu.

Po tej szczepionce mogą wystąpić objawy przeziębienia i jest to normalne.
Bo mam japończyka i do tego w dieslu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:59   #2046
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Bo mam japończyka i do tego w dieslu
Jesteś zadowolona z diesla? Jak teraz kupowaliśmy auto,to Tż za żadne skarby nie chciał właśnie diesla. Zawsze coś nam się działo i stąd decyzja padła na benzynę...

A tak poza tym, to daliśmy samochód do myjni i dodatkowo poprosiliśmy o czyszczenie środka. Do dzisiaj są mokre siedzenia i nie wiemy jak je sprawnie osuszyć? Wiem,że takie rzeczy robi się w lato,ale niestety musieliśmy,bo środek był jednym słowem u w a l o n y

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 12:23   #2047
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś zadowolona z diesla? Jak teraz kupowaliśmy auto,to Tż za żadne skarby nie chciał właśnie diesla. Zawsze coś nam się działo i stąd decyzja padła na benzynę...

A tak poza tym, to daliśmy samochód do myjni i dodatkowo poprosiliśmy o czyszczenie środka. Do dzisiaj są mokre siedzenia i nie wiemy jak je sprawnie osuszyć? Wiem,że takie rzeczy robi się w lato,ale niestety musieliśmy,bo środek był jednym słowem u w a l o n y
Jestem zadowolona bo nic mu przez 3 lata nie dolegalo prócz rzeczy czysto eksploatacyjnych. Raz się spierdzielil zawór scv ale to ogólnie jakaś wada tej czesci była w tym modelu. A to co teraz naprawiam to tez rzeczy eksploatacyjne tyle ze części do Mazdy w dieslu są ku*rewsko drogie za nową dwumase ze sprzęgłem zapłacę 2600 minimum
A tak to mało pali, a ja duzo dosyc jezdze po miescie i ma trasie. zima nie ma żadnego problemu z odpalaniem. No bardzo lubię to auto i ono chyba mnie też bo postanowiło zostać ze mną na zdecydowanie dłużej. No i pomijam ze ja mam jakiegoś pecha odnośnie tego auta.

Drugie auto tez mam w dieslu ale zdecydowanie tańsze w eksploatacji. Części tanie i pali jeszcze mniej od Mazdy bo po mieście 5,8 l. No ale to już nie ten komfort jak w mazdzie. Szczęście ze jest drugie bo auto u mechanika będzie z tydzień stało a bez samochodu jak bez ręki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 12:56   #2048
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ubrać mu tetre i później wytrzeć buzię? Jak wstanie to spróbuję, szałwie tez zaparze i będę mu przecierać buzię
dokładnie.
Moja mama powiedziała, że to mu najszybciej pomoże. Stara metoda babć naszych, ale skuteczna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 13:00   #2049
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
szałwia działa p/zapalnie. Więc myślę, że możesz. Spróbuj może rumianek też.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Lula przesikana pielucha !!
Właśnie miałam to pisać.Siuski najlepsze!!!

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Spróbuj złapać na płatek kosmetyczny,wsadź w pampka

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-11-20, 13:07   #2050
inwersja
dryfuję słowami

On na noc musi zjeść ile chce, bo inaczej jest ryk i nie zaśnie. Niech sobie je nad ranem. Choć to od 2-3 dni sobie ubzdurał tą poranną porcje, ale podejrzewam, że to nie o samo mleko chodzi, a o ból, bo dziś mimo,ze wypił, to jeszcze popłakiwał leżąc pare min zanim zasnął znów. Wolałabym wyeliminować to nocne mleko. Potem o 9h zastałam go śpiącego o 180stopni inaczej niż odłożyłam. Kołdra pod nim, a w całym pokoju jedzie kupą.
Dziś już 2 rzadkie. Takie niemowlęce. :/

A co do zmiany mm, to jedyne co mnie powstrzymuje to zapasy Nutra. No szkoda mi wyrzucic tych puszek. Chociaz zmieniac tez nie bede nagle, ale stopniowo mieszając, więc choroba wie jak bedzie. Może w ten sposób przywyknie do smaku nowego mm i też sie uzależni.

Lula, własnie miałam pisać, że t mi kiedyś mówiła, że pleśniawki u swoich chłopaków wyleczyła ich własnymi siuśkami. Jakkolwiek paskudnie to brzmi.

Bylismy na spacerze... teges śmieges.. wiecie, że u nas śnieg sypie! Ale taki mokry, że od razu topnieje

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Misia dzięki

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-11-20 o 13:11
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 13:45   #2051
pszczoua
Zakorzenienie

Szczerze? Ja bym miala opory przed tymi siuskami. Sama tez bym sobie nie wysmarowala nic moczem to czemu dziecku mam?

Brydzia pociag sprawdzilam i jest fajny. Mysle ze Julek bedzie sie nim bawil ale on lubi wszystko co jezdzi, nawet ostatnio jak dorwie jakis krem to jezdzi nim po podlodze i mowi "brum". Co do kolejki to torow jest sporo i mozna je laczyc w rozne kombinacje, jest tez most. Pociag jezdzi w dwie strony (zmieniasz suwakiem), lokomotywa jest na baterie i do niej laczy sie na magnesy wagoniki. Jest tez samochod z przyczepa (tez przymocowana na magnes). No i dwa ludki, ktore mozna wlozyc do lokomotywy badz samochodu i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y typu choinki/krowki drobne wiec schowamy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 14:09   #2052
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Szczerze? Ja bym miala opory przed tymi siuskami. Sama tez bym sobie nie wysmarowala nic moczem to czemu dziecku mam?

Brydzia pociag sprawdzilam i jest fajny. Mysle ze Julek bedzie sie nim bawil ale on lubi wszystko co jezdzi, nawet ostatnio jak dorwie jakis krem to jezdzi nim po podlodze i mowi "brum". Co do kolejki to torow jest sporo i mozna je laczyc w rozne kombinacje, jest tez most. Pociag jezdzi w dwie strony (zmieniasz suwakiem), lokomotywa jest na baterie i do niej laczy sie na magnesy wagoniki. Jest tez samochod z przyczepa (tez przymocowana na magnes). No i dwa ludki, ktore mozna wlozyc do lokomotywy badz samochodu i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y typu choinki/krowki drobne wiec schowamy.
ja myślę, że punkt widzenia zmienia się w sytuacji gdy widzi się, że dziecko boli i cierpi
no i jakby nie było mocz jest jałowy
Stary 2014-11-20, 14:15   #2053
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja myślę, że punkt widzenia zmienia się w sytuacji gdy widzi się, że dziecko boli i cierpi
Mozliwe... W kazdym razie latem rozmawialam na ten temat z siostra ktora konczy w tym roku medycyne i ten sposob jest bardzo krytykowany przez lekarzy. Ponoc to stary babciny przesad ktory moze wyrzadzic wiecej szkod niz pozytku...
Stary 2014-11-20, 14:16   #2054
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, a na dodatek wizyta dopiero jutro po południu. A dziecko cierpi.

Moja ciocia kiedyś złapała gorący garnek z zupą, żeby nie spadł drugiej ciotce na plecy.

"olała rękę ciepłym moczem" i nawet jej się bąble nie zrobiły.

Stary 2014-11-20, 14:20   #2055
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Moj tż chce ponton ale nie dostanie
Tacie kupowałam w zeszłym roku zestaw surwiwalowy i jest hitem na allegro były od beara gryllsa jakiś nóż, krzesiwo, taka blaszka co była jednocześnie marką, otwieraczem, piłką i czymś tam jeszcze...

MADZIA GRATY!!!

SAMBADIJANEIRO ja miałam s3 a teraz mam s5. Ale tż ma s4 i oboje jesteśmy baaardzo zadowoleni

NINA CHODZI! !!!
dzieki podjelam decyzje ze kupuje s4... s5 jest jednak drozsza i moj zyd wewnetrzny nie pozwala hahah

Cytat:
faktycznie dużo mleka.
Kornel wczoraj wypił wieczorem 160 ml mleka z kaszką ryżową, potem o 2 wypił 140 mleka, i o 4 pił już kakao. I spał do 7.30.

Ale to o 2 to nie wiem co mu sie ubzdurało. No i Kornel pije jeszcze w południe po obiedzie 180 ml mleka.

Jak chcesz zmniejszac to dajesz np. 240 ml wody łyżeczkę mleka mniej. Po co zmniejszać i wodę i miarki, wtedy żadnego zmniejszania nie będzie. Chodzi o to, żeby to mleko nie było aż ak sycące.

Kornel dzisiaj rano przechodził samego siebie, myślałam, żeby zamknąć się w pokoju i rozpłakać.

Luli zdrówka dla Bartusia, Czarna zdrowia dla Mai.

Kaska przytulam Cię mocno
jak robisz to kakao? takie normalne jak dla doroslego? to slodkie czy to takie gorzkie? na normalnym mleku czy na mm? i chce ci sie je robic o 4 rano?

Cytat:
Inwersja faktycznie strasznie duzo tego mm Milosz pije. Nie wiem co Ci doradzic ale moze faktycznie pora odstawic Nutra w nadziei ze zwykle mm nie bedzie mu smakowac? Julek na kolacje je kasze na 150 mm, nad ranem robie 120 mm ale jak wypije z tego 80 ml to jest dobrze i rano je kaszke na 120 mm. I to cale mm przyjmowane przez niego w ciagu doby. Ja odzwyczajalam od jedzenia nocnego zmniejszajac o 1 miarke na tydzien wsypywane mm. Teraz pije tak o 5-6 i spi dalej.

Lula zdrowka dla Bartka Biedaczek maly...

TZ dzis podjal za mnie decyzje o kupnie kolejki dla naszego dziecia i bedac w Lidlu kupil ta drewniana No ok, fajnie wyglada ale chcialam tego vtecha... No i jest od 3 r.z. ze wzgledu na male elementy ale je sie schowa (jakies drzewka i inne bzdety do ustawienia przy torach). Takze Samba dzieki za dobre checi ale kod rabatowy mozesz przekazac komu innemu
no to fajnie ze prezent juz macie na pewno mniej zachodu niz sprowadzac z de, a obczailam w necie ze tez fajna jest u nas te zabawki maja byc od 4.12 i chyba sie wybiore

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
a wiecie co ja wczoraj drugi raz wykąpałam Lene w czarcim żebrze

poli robiłaś może fote tej wody po kąpieli ? ja chyba zrobie dzisiaj i wrzuce bo nie wiem czy to o to chodzi ale było ful tak jakby takich niteczek i już drugi raz pomimo ze za drugim razem odcedziłam chyba z dwa razy bo myślałam ze to ten osad to robi ilość była przerażająca tak samo duża jak za pierwszym razem
co to i na co to?

my dzis kolejna beznadziejna noc mielismy... na szczescie bez kataru ale maly wiercil sie i co chwila budzil...i uwierzycie ze ja sie czuje masakrycznie a on dopiero przed chwila zasnal? a przed samym spaniem splunal mi na podloge moj "mezczyzna"... mam nadzieje ze to jednorazowe bylo

dzis maly spi z tz bo ja po 4 nieprzespanych nocach padam...a jeszcze dzis ide do gina...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:26   #2056
misia332
Zakorzenienie

Samba kupuje kakao z NESTLE. W takim małym brązowym opakowaniu dla dzieci od 1 rż.

Dodaję je do mm, robię 210 ml wody plus 6 łyżmm i 1, 5 łyz kakao. Mieszam i już.

Stary 2014-11-20, 14:30   #2057
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Mozliwe... W kazdym razie latem rozmawialam na ten temat z siostra ktora konczy w tym roku medycyne i ten sposob jest bardzo krytykowany przez lekarzy. Ponoc to stary babciny przesad ktory moze wyrzadzic wiecej szkod niz pozytku...
nie wiem jakie szkody może wyrządzić jałowy płyn
coś jednak jest w skuteczności tej metody
teściowa opowiadała, że sama smarowała pleśniawki swoim dzieciom i wyleczyła im je
gdyby nie był to skuteczny sposób to by nie pomógł - proste
Stary 2014-11-20, 14:39   #2058
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

A co do zmiany mm, to jedyne co mnie powstrzymuje to zapasy Nutra. No szkoda mi wyrzucic tych puszek. Chociaz zmieniac tez nie bede nagle, ale stopniowo mieszając, więc choroba wie jak bedzie. Może w ten sposób przywyknie do smaku nowego mm i też sie uzależni.
*
Inwersja, a ty się nie boisz tego przejścia z nutra na mm? Bo jak masz takie plany, to ja bym już zaczęła, właśnie mając zapas nutra w razie w, chyba że masz pewność, że mu mm nie zaszkodzi?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:39   #2059
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
teściowa opowiadała, że sama smarowała pleśniawki swoim dzieciom i wyleczyła im je
niektórzy siuśki piją dla zdrowia

Ale moja mama mówiła, że działa. Mój brat miał co chwilę pleśniawki i tylko tetra osikana pomagała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 14:41   #2060
tassia
Zakorzenienie

Przegapilam promocje na zimowe buty i Maciej nie ma butów głupia matka

[/RIGHT]
Stary 2014-11-20, 14:41   #2061
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba kupuje kakao z NESTLE. W takim małym brązowym opakowaniu dla dzieci od 1 rż.

Dodaję je do mm, robię 210 ml wody plus 6 łyżmm i 1, 5 łyz kakao. Mieszam i już.
aaa a to normalnie w spozywczym? musze sie rozejrzec... moze Bartkowi by smakowalo... bo wyobrazilam sobie Ciebie jak o 4 rano idziesz do kuchni, wyciagasz garnuszek, grzejesz mleko, rozpuszczasz kakao itd mi moj lekarz mowil ze moge juz przejsc na normalne krowie mleko i ze taniej bedzie...ale za leniwa jestem bo jak sobie pomysle ze mialabym w nocy isc grzac mleko to juz wole to pare euro wiecej zaplacic
Stary 2014-11-20, 14:42   #2062
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
niektórzy siuśki piją dla zdrowia

Ale moja mama mówiła, że działa. Mój brat miał co chwilę pleśniawki i tylko tetra osikana pomagała.
Ja to nawet czym innym bym przetarła,jesli wiedziałabym,że mojemu dziecko ulży...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:44   #2063
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Przegapilam promocje na zimowe buty i Maciej nie ma butów głupia matka
spoko kupisz jeszcze Bartek tez nie ma butow...bo kupilam mu takie na jesien a on nie dosc ze jak go wypuszcze z wozka to zaraz na czworaka, a mokro jest wiec go nie wypuszczam to jeszcze notorycznie te buty sciagal i wyrzucal, pare razy zgubilibysmy w czasie spaceru... wiec na razie zimowych nie kupilam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 14:45   #2064
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
spoko kupisz jeszcze Bartek tez nie ma butow...bo kupilam mu takie na jesien a on nie dosc ze jak go wypuszcze z wozka to zaraz na czworaka, a mokro jest wiec go nie wypuszczam to jeszcze notorycznie te buty sciagal i wyrzucal, pare razy zgubilibysmy w czasie spaceru... wiec na razie zimowych nie kupilam...
Tyle ze u nas juz ziiiimmmnoooo i muszę jutro kupić koniecznie.

[/RIGHT]
Stary 2014-11-20, 14:47   #2065
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie, mam maść Dacartin czy coś takiego i czytałam ze jest bardzo dobra, zrobiłam napar z szałwi do nacierania i rumianek do picia

Daktarin
Lula, moja Wiki miała plesniawki i tez na początku sie nie zorientowałam, myślałam, ze na języku został jej osad z mleka... Okazało sie, ze ma je tez w gardle. Lekarka przepisała syrop Flumycon. Rozcieńczalam go tez woda i przemywałam. Ogólnie plesniawki szybko sie przenoszą i moga zaatakować układ pokarmowy, obserwuj pupkę, czy nie pojawiają sie jakies zmiany.
Lekarka mówiła, ze syrop najlepszy, bo maści tylko miejscowo działają.
Powodzenia w leczeniu i oby szybko przeszło.
Stary 2014-11-20, 14:48   #2066
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
aaa a to normalnie w spozywczym? musze sie rozejrzec... moze Bartkowi by smakowalo... bo wyobrazilam sobie Ciebie jak o 4 rano idziesz do kuchni, wyciagasz garnuszek, grzejesz mleko, rozpuszczasz kakao itd mi moj lekarz mowil ze moge juz przejsc na normalne krowie mleko i ze taniej bedzie...ale za leniwa jestem bo jak sobie pomysle ze mialabym w nocy isc grzac mleko to juz wole to pare euro wiecej zaplacic

taaaa. Jeszcze bym musiała ostudzić kakałko, a dziecko by sie zaryczało
My też możemy przejść na krowie, ale my mm mamy za darmo więc po co ?
Cytat:
Ja to nawet czym innym bym przetarła,jesli wiedziałabym,że mojemu dziecko ulży...

Stary 2014-11-20, 14:50   #2067
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Inwersja, a ty się nie boisz tego przejścia z nutra na mm? Bo jak masz takie plany, to ja bym już zaczęła, właśnie mając zapas nutra w razie w, chyba że masz pewność, że mu mm nie zaszkodzi?
na razie nie chce, głównie przez to, że od tygodnia może krócej robi paskudne kupy
dziś już 3, co jedna to rzadsza, ostatnia to juz masakra, śmierdzi normalnie, nie kwaśna, ale okropny wygląd
nie je nic podejrzanego, ładuję w niego kaszkę ryżową co dzień, a i tak bardzo luźne są stolce
no ale siłą rzeczy jak zaczęłam już zmieniać mm, to nie będę wiedziała czy brzydkie kupy po mleku czy z innego powodu
musi to się uregulować, bo inaczej zgłupieję

i to nie kwestia planów, a zalecenia lekarza
alergolog pozwoliła już przejść na zwykłe mleko
no niby z tych badań co miał robione to wg naszej lekarki powinno być ok
i pewnie gdyby nie to, że robi takie paskudne kupska to skorzystałabym z Twojej rady i zaczęła już, ale niestety póki mu nie przejdzie to bez sensu

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-11-20 o 15:37
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:51   #2068
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
A skad masz pewnosc ze bedzie jalowy? Przeciez w moczu moga byc bakterie. Poza tym jak przez dluzszy czas mialby stycznosc z powietrzem rowniez moga namnozyc sie bakterie...
Stary 2014-11-20, 14:55   #2069
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle ze u nas juz ziiiimmmnoooo i muszę jutro kupić koniecznie.
wiem u nas tez, Bartek jezdzi w rajstopach, skarpetkach i na to tych takich grubych skarpetopapciach z H&M... przynajmniej tego nie sciaga bo tak to jezdzil w samych rajstopach... no ale tez jestem na kupnie butow, bylam nawet dzis popatrzec ale w deichmanie nie ma zadnego wyboru elefantow, byly az jedne za 55 euro... no i nie wiem czy dla celow reprezentacyjnych jest sens tyle wywalic na buty

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:

taaaa. Jeszcze bym musiała ostudzić kakałko, a dziecko by sie zaryczało
My też możemy przejść na krowie, ale my mm mamy za darmo więc po co ?

ooo a to wszyscy tak czy Kornel ma jakies specjalne na recepte czy cos?
kurna przeprowadzam sie do Hiszpanii mleko za darmo, promocje na chusteczki i morze niedaleko (w de tez niedaleko mam ale co to za morze :P)
Stary 2014-11-20, 14:59   #2070
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
wiem u nas tez, Bartek jezdzi w rajstopach, skarpetkach i na to tych takich grubych skarpetopapciach z H&M... przynajmniej tego nie sciaga bo tak to jezdzil w samych rajstopach... no ale tez jestem na kupnie butow, bylam nawet dzis popatrzec ale w deichmanie nie ma zadnego wyboru elefantow, byly az jedne za 55 euro... no i nie wiem czy dla celow reprezentacyjnych jest sens tyle wywalic na buty

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ooo a to wszyscy tak czy Kornel ma jakies specjalne na recepte czy cos?
kurna przeprowadzam sie do Hiszpanii mleko za darmo, promocje na chusteczki i morze niedaleko (w de tez niedaleko mam ale co to za morze :P)
I cieplo

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości