![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Idzie wojna
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-11-20 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ojciec bliskiej kolezanki powiedzial. To ma byc dowod. Hmmmm
Nie dla mnie, bo to nie jest ojciec mojej bliskiej kolezanki, ba, nawet Ciebie nie znam. I dlatego prosze o potwierdzenie tych wiadomosci. Tyle. Porownuje sie jedna czystke etniczna do drugiej czystki etnicznej. I nie zawsze wydawanie Zydow bylo spowodowane tym, ze ktos komus przystawil pistolet do glowy, ale bylo spowodowane czysta nienawiscia. Czyms co i dzis trapi dosc wiele osob. Nienawisc do pewnego narodu. Brzmi znajomo?
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-11-20 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-11-20 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Ja czytałem, że potrafili zaszywać żywe. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Waż się ze słowami! To było ludobójstwo, a nie czysta etniczna. Cytat:
Cytat:
W sumie to trochę głupie jest atakowanie wszystkich Ukraińców w związku z banderowcami. Jednak teraz "zachodnia" część Ukrainy zdobyła władzy i widać to po ukłonach wobec UPA ze strony Poroszenki. Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
Trochę tak po chłopsku: Czystka etniczna to może być w powiecie. Ludobójstwo było na skalę województwa wołyńskiego. Ukraińcy do tego samego próbowali doprowadzić w Galicji Wschodniej, ale tam mieli pecha, bo było trochę więcej Polaków i w jakiś sposób potrafili się wybronić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jak będą chcieli wypędzić pół województwa to jak się to bedzie nazywać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Naczelna Nastolatka
|
Niektórzy tutaj to w bardzo niezdrowy sposób nakręceni. Nienawiść do całego narodu to nie jest zdrowy objaw. W zasadzie byłoby dobrze zastanowić się nad sobą, skąd takie silne nieadekwatne emocje. Mieszkam niemal na granicy z Ukrainą. Znam Ukraińców oraz osoby, które na codzień z nimi pracują, celnicy, straż graniczna. Nic tak absurdalne go jak nienawiść do CAŁEGO NARODU nie powstało w mojej głowie.
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-11-20 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie ma czegoś takiego jak naród okrutny i dziki. A nienawiść do całej nacji to naprawdę jest chore. Niemców tez wszystkich nienawidzicie?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nikogo nienawidzę, ale niektórych nacji po prostu nie lubię. Innymi słowy - popieranie separatystów świadczy o nienawiści do Ukraińców? Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-11-20 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie masz ani Ty, ani nikt nie mam prawa wypowiadać się w imieniu ofiar że nic się nie stało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Naczelna Nastolatka
|
O nienawiści do narodu tu przecież pisały osoby. Ja tego sobie nie wymyśliłam. Takie generalizowanie jest chore. Mój dziadek był wojskowym, dziadkowie przeżyli wojnę i okupację. Historie w szkole miałam. Jakoś nienawiści do sąsiadów nie odczuwam. To bardzo niezdrowe.
![]() |
#135 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A jak mowa o neinawiści to w encyklopedii przy tym haśle powinna być fotka Ukraińca, zawsze w ich oczach (czy to pracujacych nielegalnie tu , czy studentów) widziałam tylko pogardę i nienawiść do nas. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-11-20 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ogólnie jestem z Pomorza i doskonale znam relacje osób, które pamiętały reakcje swoich niemieckich sąsiadów kiedy Polska przegrała kampanię wrześniową. Dlatego uważam, że mam prawo nie lubić Niemców jako narodu, podobnie jak Ukraińców czy Rosjan. A na pewno ich państw. Ukraińców trochę mi szkoda, bo Ci spod Kijowa w zasadzie nic nam nie zrobili, a Ci co mieszkali po dawnej stronie sowieckiej (Żytomierz, Kamieniec Podolski) wręcz przygarniali uciekających Polaków. I wstyd mi, że w moim kraju mainstreamowe media atakują na przykład reżysera filmu o rzezi wołyńskiej, że może zepsuć relacje z Ukrainą. O reakcjach samych Ukraińców nie piszę. Ogólnie powinno się jeszcze zrobić film o dzielnych obrońcach Przebraża, którzy wysłali 400 Banderowców do piekła: http://pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_Przebra%C5%BCa Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-11-20 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tylko dzięki takim filmom dzieciaki mogą się dowiedzieć czegoś więcej i to także bolesnego o sąsiadach czy o pewnych grupach Polaków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina go za to szanuje. Ale szanuje się także jego teściową,która głośno się temu sprzeciwiła,dzięki czemu pozostała część rodziny przeżyła,bo osoba,która o tym doniosła wspomniała o jej sprzeciwie. Są bohaterowie,którzy ratują obcych ludzi,ale bohaterami są też ci,którzy chronią swoje rodziny.
If you want to make God laugh, tell him about your plans Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany. Porozmawiaj z nami o Bułgarii ![]() Od dupy strony, zapraszamy ![]() Edytowane przez Niedopowiedzenia Czas edycji: 2014-11-20 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://w.kki.com.pl/pioinf/przemysl/dzieje/rus/upa.html Tak swoją drogą w moim ojczystym państwie - w Polsce - usuwa się pomniki polskich ofiar UPA, bo jakiemuś przychlastowi z mniejszości ukraińskiej to się nie podoba, a w podobno wrogiej Ukrainie, Polsce i całej ludzkości ŁUGAŃSKIEJ REPUBLICE LUDOWEJ jest piękny pomnik: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_...81uga%C5%84sku Teraz chyba wiecie po czyjej należy być stronie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja mieszkam w Przemyślu. Owszem
Mamy polaków we władzach lokalnych
![]() |
#142 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
BAN stały
|
http://yelita.pl/artykuly/art/lista-...rzeciwiajacych
Lista polskich gwiazd które sprzeciwiły się budowie pomnika ofiar UPA-OUN w Warszawie: - Marek Borowski – komunista z PZPR, socjalista z SLD, SdRP (bratanek Bermana) - Agnieszka Holland – znana Pani reżyser - Zbigniew Janas – słynny opozycjonista - Tadeusz Mazowiecki - pierwszy premier III Rzeczypospolitej - gen. bryg. Zbigniew Ścibor-Rylski (ten co zawsze przemawia, były agent SB) - Andrzej Wajda - znany Pan reżyser Dlaczego tym osobom przeszkadza pomnik ofiar UPA? Ja osobiście dziwię się, że nikt o tym się nie dowiedział, bo należało zebrać "chłopaków" i nie dopuścić do profanacji pomnika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
To jako mieszkanaka miasta masz jakies wiadomosci na temat tego czy zdemontzowano caly pomnik czy tylko jego czesc? I jak to jest z ta rzezba dzieci na pomniku, czy to faktycznie rzezba na wzor zdjecia pochodzacego jeszcze z czasow przedwojennych?
![]() |
#146 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak swoją drogą co robią narodowcy w Przemyślu? Podobno jest tyle nielegalnych pomników UPA do zniszczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym czesci, ktora, historcznie prawdziwa, ale oparta na zdjeciu przedstawiajacym dzieci zamordowane przez swoja matke, czyli nie majaca nic wspolnego z mordami upa. Sama popieralabym demontaz tej czesci, zeby nikt nie zarzucal nam zaklamywania i opierania sie na "mitach". Decyzje popieram. Zwolennikom upa wytracono bron z reki, zamiast sie burzyc pomyslcie troche. To juz po prostu przechodzi wszelkie pojecie
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa dla chłopaków, co dobierają się do pomników UPA w Polsce! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.