Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 18:55   #481
lubiekawe5
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

alkomar - jaki już duży ten Twój dzieć wielkie gratki, a ja dopiero zaczynam 10 tydzień.......
anitka - tak naprawde nie wiadomo co jeszcze bedzie z tym dzieckiem, ale miejmy nadzieje, ze nie będzie płacić za głupote matki. Jednak takie przypadki są rzadkie, zazwyczaj dzieci takich matek mają jakieś syndromy...........
Faktem jednak jest, że na nic nie ma reguły i wiele jest czynników które wpływają na rozwój dziecka, czesto są one niezależne od nas.
Co do płci........hmm, wiesz ja bym tak bardzo się nie sugerowała oznaczeniem w 11 tygodniu. Już tu pisałam, ze mnie doktorka powiedziała w 16 tyg że chłopiec, zresztą sama widziałam siusiaka, a za 3 tyg jak nic była dziewczynka. Być może rzeczywiście będziesz miała syna, ale to czysty przypadek z określeniem płci w 11 tygodniu.
Tutaj jedna z nas wstawiała link do strony gdzie pokazany jest rozwój narządów rodnych u obu płci, zobacz sama:
http://bellybestfriend.pl/forum/w-ci...zki,48,98.html
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:11   #482
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
To nie mów że jeszcze twierdzą że ty jesteś winna :banghead::banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie tylko ja ten w środku też. Winny jest ten co jedzie z tyłu bo powinien zachować bezpieczną odległość. Więc kierowca nr 2 jest winien, że uderzył kierowce nr 1 a ja jestem winna, że uderzyłam kierowce nr 2. Takie jest prawo, choć policjant sam stwierdził, że nie miałam szans żeby wyhamować, bo kierowca nr 2 bez hamowania uderzył w 1 a ja jak zaczęłam hamować to oni już stali.
Na pocieszenie dodam że dostałam tylko 250zł mandatu ( a mogłam 500) bo policjant powiedział, że nie chce żeby go myszy zjadły

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A co w tym dziwnego? Takie są przepisy ruchu drogowego
niestety masz rację, jestem tego świadoma ale i tak jest mi cholernie żal

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
dziewczyny.....ileż ona wypije tej pepsi ?? bo chyba nie całą zgrzewkę ?? bez przesady
zgadzam się, ja jestem zdania że wszystko z umiarem

Z dobrych wiadomości to mama odebrała mi wyniki badań i na pierwszy rzut oka są ok A hemoglobina wyszła mi 14 (przed ciążą leczyłam się na anemie i mój wynik to był 9).

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:11   #483
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
mój boziu, 26 tydzień, masakra................ws półczuje bardzo

Zapomniałam napisać laski moje, że mam wyznaczone genetyczne. Jedno na NFZ na 12,12, a drugie 4D prywatnie na 15,12. Jakoś chyba tanio to robi bo powiedział 150zł, skierowała mnie do niego moja lekarz. Ostatnio w 30 tyg jak robiłam to zapłaciłam 250zł. A Wy ile dziewczyny płacicie?
A idziesz na oba? Nie wiem czy dobra opcja tyle USG. Poczytaj o tym, ale z tego co pamiet am to się nie zaleca. Szczególnie ze to genetyczne to nie 5 minut

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:18   #484
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomości to mama odebrała mi wyniki badań i na pierwszy rzut oka są ok A hemoglobina wyszła mi 14 (przed ciążą leczyłam się na anemie i mój wynik to był 9).
no proszę czyli ciąża Ci służy

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:20   #485
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
no proszę czyli ciąża Ci służy
chyba tak a raczej fakt, że mnie ciągnie do mięcha

a zawsze raczej nie przepadałam

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:26   #486
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A idziesz na oba? Nie wiem czy dobra opcja tyle USG. Poczytaj o tym, ale z tego co pamiet am to się nie zaleca. Szczególnie ze to genetyczne to nie 5 minut
zapisałam sie na oba, ale czy na nie pójde to nie wiem bo tak: jak dzwoniłam na NFZ to na starcie mnie zirytowała kobieta bredząc jakieś bzdury,że test podwójny pappa jest ważniejszy niż USG.......
Jeżeli tam pójde 12-go grudnia i nikt mnie nie wkurzy to zrobie te bezużyteczne testy i USG - i wszystko od tego zależy, jeśli mają dobry sprzęt i dobrego lekarza to pozostane przy tym tylko badaniu - bo mnie zależy tylko na dokładnym USG. Jeżeli jednak coś pójdzie w mojej ocenie nie tak to lece na prywatne USG. ot i cała procedura he he
Anulka - lipiec 2012

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-20 o 19:28
Stary 2014-11-20, 19:26   #487
cowie
Zakorzenienie

Alkamor, Anitka gratuluję wizyt

Ciekawe czy u mnie jutro będą jakieś przypuszczenia co do płci

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:31   #488
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
zapisałam sie na oba ale czy na nie pójd to nie wiem bo tak: jak dzwoniłam na NFZ to na stracie mnie zirytowała kobieta bredząc jakies bzdury że test podwójny pappa jest ważniejszy niż USG.......
Jeżeli tam pójde 12-go i nikt mnie nie wkurzy to zrobie te bezużyteczne testy i USG - i wszystko od tego zależy, jeśli mają dobry sprzęt i dobrego lekarza to pozostane przy tym tylko bo mnie zależy tylko na dokłądnym USG. Jeżeli jednak coś pójdzie w mojej ocenie nie tak to lece na prywatne USG.

Chyba jest wręcz odwrotnie to prawidłowy obraz USG jest ważniejszy, bo PAPPA to czysta statystyka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Alkamor i Anita - Brawa za wizyty!!!!! Anita faktycznie wcześnie ta płeć a wolałabyś zeby został chłopczyk czy zeby zamienił sie w dziewczynkę?

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:38   #489
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Chyba jest wręcz odwrotnie to prawidłowy obraz USG jest ważniejszy, bo PAPPA to czysta statystyka

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------

no właśnie o to chodzi i dlatego mnie zirytowała wrrrrrrrrr. Ja o rybach ta o grzybach no myślałam, ze ją malasne skórką od suchego chleba przez ten telefon. W dodatku przeciez wiadomo, ze u mnie ten test statystycznie wyjdzie źle bo wiek mam 42 lata, te testy to w ogóle jakaś pomyłka medyczna. Czyste prawdopodobieństwo, żadnego pewnika. I poco to? Zeby kobiety w ciąży stresować i kabze sobie nabijać?
Anulka - lipiec 2012

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-20 o 19:41
Stary 2014-11-20, 19:45   #490
Selis
Zadomowienie

Witajcie
Tyle pisałyście dzisiaj o jedzeniu, że juz nie wiem na co mam teraz ochote ja mam podwyższony cukier i nie moge ze słodyczami folgować i mam anemie...jem normalnie, przecież nie żywie się zupkami chinskimi, a wyniki cały czas mam słabe juz nie wiem co robić, mój gin powiedział, że jak się do następnej wizyty to nie poprawi zaleci mi żelazo ech...

Jeśli chodzi o pepsi to moja bratowa, jak była w ciąży wypijała ją litrami-dosłownie, wszyscy jej odradzali bo nie zdrowe, ale ona codziennie przynajmniej literka musiała, mały urodził się zdrowy i bardzo fajny także reguły nie ma

Słyszałam, że jeśli jest chłopczyk to łatwiej to wychwycić bo "dziewczynce" coś może jeszcze wyrosnąć, a jak widać początki chłopakowe, to dosyć wcześnie można się o tym dowiedzieć
mój Tż pragnie chłopca i na ostatnim USG (to było 10t6d) już widział, że to chłopiec chociaż gin się z niego śmiał, ale on do tej pory twierdzi, że TO widział :P
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:46   #491
lubiekawe5
Rozeznanie

aaaa, no wiecie jeszcze co? Nie wiem czy Wam lekarze wasi mówili, ale mnie moja wczoraj powiedziała, ze jest teraz taki test z krwi matki na obecność DNA dziecka gdzie bada się właśnie pod kątem chorób, wad genetycznych i tak dalej. Test ma wyniki ponad 90% wykrywalnosci, jest bezinwazyjny w przeciwieństwie do amniopunkcji. Ma tylko jedną wade, nie jest refundowany i kosztuje coś koło 2 tyś.
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 19:48   #492
201710041131
Konto usunięte

myboy genetyczne mam 12.12 o 18.45, jak będziesz miała czas to mnie wpisz proszę

Tż przyszedł, nażarł się i już go nie ma , idę poprasować na siedząco bo ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę z nudów...

Lubiękawę tak namawia mnie na niego gin, u mnie kosztuje 2500 tysia ale ☠☠☠☠☠☠☠ę, nie jestem w grupie ryzyka. Jka jeszcze raz gin będzie napierał to mu powiem, że jak fundnie to pójdę.

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-11-20 o 19:49
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:49   #493
Princesika
Zakorzenienie

A Wy dziewczyny robixie Pappa?
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:52   #494
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Witajcie
Tyle pisałyście dzisiaj o jedzeniu, że juz nie wiem na co mam teraz ochote ja mam podwyższony cukier i nie moge ze słodyczami folgować i mam anemie...jem normalnie, przecież nie żywie się zupkami chinskimi, a wyniki cały czas mam słabe juz nie wiem co robić, mój gin powiedział, że jak się do następnej wizyty to nie poprawi zaleci mi żelazo ech...

Jeśli chodzi o pepsi to moja bratowa, jak była w ciąży wypijała ją litrami-dosłownie, wszyscy jej odradzali bo nie zdrowe, ale ona codziennie przynajmniej literka musiała, mały urodził się zdrowy i bardzo fajny także reguły nie ma

Słyszałam, że jeśli jest chłopczyk to łatwiej to wychwycić bo "dziewczynce" coś może jeszcze wyrosnąć, a jak widać początki chłopakowe, to dosyć wcześnie można się o tym dowiedzieć
mój Tż pragnie chłopca i na ostatnim USG (to było 10t6d) już widział, że to chłopiec chociaż gin się z niego śmiał, ale on do tej pory twierdzi, że TO widział :P
też tak słyszałam

Cytat:
aaaa, no wiecie jeszcze co? Nie wiem czy Wam lekarze wasi mówili, ale mnie moja wczoraj powiedziała, ze jest teraz taki test z krwi matki na obecność DNA dziecka gdzie bada się właśnie pod kątem chorób, wad genetycznych i tak dalej. Test ma wyniki ponad 90% wykrywalnosci, jest bezinwazyjny w przeciwieństwie do amniopunkcji. Ma tylko jedną wade, nie jest refundowany i kosztuje coś koło 2 tyś.
nie powiem co mnie strzela jak słszę o cenach takich rzeczy...nie wiem jak teraz bo się nie dowiadywałam ale jak Kubę rodziłam to interesowałam się bankiem krwi pępowinowej...cena też była masakryczna. Nie oszukujmy się to nie są ceny dla przeciętnego Polaka
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
myboy genetyczne mam 12.12 o 18.45, jak będziesz miała czas to mnie wpisz proszę

Tż przyszedł, nażarł się i już go nie ma , idę poprasować na siedząco bo ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę z nudów...

Lubiękawę tak namawia mnie na niego gin, u mnie kosztuje 2500 tysia ale ☠☠☠☠☠☠☠ę, nie jestem w grupie ryzyka. Jka jeszcze raz gin będzie napierał to mu powiem, że jak fundnie to pójdę.
też bym tak powiedziała

a gdzie mąż poszedł

Maja
Stary 2014-11-20, 19:54   #495
pszczoua
Zakorzenienie

Selis, wrecz przeciwnie - spojrz na link ktory wrzucilam. Do 12 tc narzady zewnetrzne meskie i zenskie wygladaja tak samo - jak meskie Dopiero pozniej albo rosna albo z "penisa" robi sie lechtaczka i chowa sie w wagach sromowych. Dlatego tez dziewczynki sa czesto blednie okreslane jako chlopcy

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Apropo pappa ja nie robie - dla mnie to czysta statystyka i strata kasy. Skoro usg wyszlo ok to sie nie przejmuje.
Stary 2014-11-20, 20:00   #496
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Selis, wrecz przeciwnie - spojrz na link ktory wrzucilam. Do 12 tc narzady zewnetrzne meskie i zenskie wygladaja tak samo - jak meskie Dopiero pozniej albo rosna albo z "penisa" robi sie lechtaczka i chowa sie w wagach sromowych. Dlatego tez dziewczynki sa czesto blednie okreslane jako chlopcy
Bardzo możliwe dlatego napisalam, że tak słyszałam niczym to nie były potwierdzone informacje
moja przyjaciółka też już na genetycznych dowiedziała się, że najprawdopodobniej chłopiec i się sprawdziło, ale wiadomo że na dokładność to trzeba sobie poczekać
Stary 2014-11-20, 20:01   #497
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Selis, wrecz przeciwnie - spojrz na link ktory wrzucilam. Do 12 tc narzady zewnetrzne meskie i zenskie wygladaja tak samo - jak meskie Dopiero pozniej albo rosna albo z "penisa" robi sie lechtaczka i chowha sie w wagach sromowych. Dlatego tez dziewczynki sa czesto blednie okreslane jako chlopcy

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Apropo pappa ja nie robie - dla mnie to czysta statystyka i strata kasy. Skoro usg wyszlo ok to sie nie przejmuje.
Tak mi się tez właśnie wydawało. Ze każdy ma na poczatku penisa
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:03   #498
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Tak mi się tez właśnie wydawało. Ze każdy ma na poczatku penisa
To może faktycznie mój Tż coś tam widział, a my z ginem się tak bezczelnie z niego śmialiśmy...
Stary 2014-11-20, 20:05   #499
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:

to genetyczne mamy tego samego dnia
Moja gin nie nalegała żebym robiła, tylko mnie poinformowała, ze taka nowość jest dostępna.
Moze ten Twój ma jakąś kase z tego, że kogoś podeśle.............:conf used:
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 20:05   #500
201710041131
Konto usunięte

alkamor mąż ma swoje święte czwartki na zloty samochodowe Sama go kiedyś zarejestrowałam na forum jak kupił nowe auto (bo tam zawsze można jakieś części po znajomości kupić, jakichś mechaniorów poznać itp.) i tak się wkręcił, że po dwóch latach został administratorem forum No i tyle go widzę w czwartki, na własne życzenie

lubiękawę
no nie wiem właśnie, bo to jakby nie było mojego kolegi tata, ode mnie kasy nie chce a chodzę prywatnie, więc sama nie wiem... Ogolnie wiem, że następna ciąża nie będzie przez niego prowadzona bo nie jestem zadowolona, ale teraz głupio mi zmieniać...

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-11-20 o 20:07
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:06   #501
abz
Zakorzenienie

Justi naprawdę dobrze, że to drobna stłuczka i bardzo dobrze, że cię zbadali. Stres pewnie do tej pory?

Tak pisałyście o tych pierogach i sie zorientowałam, że też zjadłam dziś pierogi, truskawkowe

Tż mnie wkurzył brakiem zrozumienia i podejściem do ciąży :/

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:11   #502
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

abz - a co Ci zrpbił...albo nie zrobił ??

mój zaraz z pracy wraca

Maja
Stary 2014-11-20, 20:12   #503
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:

dokładnie tak jest i zastanawiam sie co za lekarz mówi pacjentce w 11 tyg o płci........masakra. Poza tym już tyle razy pisałyśmy o tym..............chyba każdy o tym wie......
A testy? Ja oczywiście też nie chce robić, w poprzedniej ciąży też nie robiłam. Po co? Żeby wyliczyć prawdopodobieństwo??? Sama potrafie to zrobić. I nawet jeżeli ryzyko wyszłoby 1:10 to czy w jakikolwiek sposób wyjaśnia to sytuacje? Ani trochę. To nadal prawdopodobieństwo, a nie wynik jednoznaczny, a tylko taki wynik może zdecydować o ewentualnej decyzji o aborcji
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 20:20   #504
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej laseczki pisałyscie o jedzeniu i teraz mam meeeeeega ochotę na jakieś żarełko dobre a co do słodyczy to ja muszę koniecznie odstawic, bo póki co to jem codziennie!!! ale już do pracy na jutro są przygotowane, haha w mojej rodzinie kobiety dużo tyją w ciąży, a siostra to już nic nie schudla...

Wczoraj mnie brzuch w nocy bolał, ale nie umiem opisać tego bólu, to nie był okresowy ból, taki pulsujacy dziwny. Tż przyszedl w nocy do łóżka, poglaskal i już przechodzilo, haha, chyba się dzieciak stesknil za tatą swoim
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:25   #505
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A widziałyście dziewczyny, że jedna Marcówka już urodziła?
Jeeny! !! Już? ! Przecież to takie maleństwo jeszcze. Oby wszystko się dobrze skończyło....

Cytat:
A testy? Ja oczywiście też nie chce robić, w poprzedniej ciąży też nie robiłam. Po co? Żeby wyliczyć prawdopodobieństwo??? Sama potrafie to zrobić. I nawet jeżeli ryzyko wyszłoby 1:10 to czy w jakikolwiek sposób wyjaśnia to sytuacje? Ani trochę. To nadal prawdopodobieństwo, a nie wynik jednoznaczny, a tylko taki wynik może zdecydować o ewentualnej decyzji o aborcji
No ale właśnie o to chodzi, że jak masz np 1:10 to robisz dalsze testy. Ja w pierwszej ciazy miałam 1:10000 wiec gin powiedział ze to najlepszy z możliwych wyników i zapominamy o sprawie. Musze przyznać ze mnie to uspokoiło (nawet jeśli 100% pewności nigdy nie ma). Jakby mi wyszło 1:10 czy do 100 to bym się dalej badała. Idę w sobotę na pobranie krwi i zobaczymy wyniki w grudniu na wizycie.
Stary 2014-11-20, 20:25   #506
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
alkamor mąż ma swoje święte czwartki na zloty samochodowe Sama go kiedyś zarejestrowałam na forum jak kupił nowe auto (bo tam zawsze można jakieś części po znajomości kupić, jakichś mechaniorów poznać itp.) i tak się wkręcił, że po dwóch latach został administratorem forum No i tyle go widzę w czwartki, na własne życzenie

lubiękawę
no nie wiem właśnie, bo to jakby nie było mojego kolegi tata, ode mnie kasy nie chce a chodzę prywatnie, więc sama nie wiem... Ogolnie wiem, że następna ciąża nie będzie przez niego prowadzona bo nie jestem zadowolona, ale teraz głupio mi zmieniać...
hmmm trudna sytuacja................. może jednak uda Ci sie z tego jakoś wymiksować??? Skoro jesteś niezadowolona to wystarczający powód
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 20:33   #507
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam o tym teście w książce Dębskich, nazywa się NIFTY czy coś takiego? Gdybym więcej zarabiała to bym robiła a tak to niestety Chyba że dalej w ciąży będą jakieś wątpliwości co do zdrowia dziecka i stanę przed wyborem amniopunkcji to pomyślę o tym teście bo jednak jest bezinwazyjny

Cytat:

Ja PAPPY też nie robię, USG wyszło prawidłowo, nikt mi badań krwi nie sugerował to co się będę wychylać

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:36   #508
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Jeeny! !! Już? ! Przecież to takie maleństwo jeszcze. Oby wszystko się dobrze skończyło....

No ale właśnie o to chodzi, że jak masz np 1:10 to robisz dalsze testy. Ja w pierwszej ciazy miałam 1:10000 wiec gin powiedział ze to najlepszy z możliwych wyników i zapominamy o sprawie. Musze przyznać ze mnie to uspokoiło (nawet jeśli 100% pewności nigdy nie ma). Jakby mi wyszło 1:10 czy do 100 to bym się dalej badała. Idę w sobotę na pobranie krwi i zobaczymy wyniki w grudniu na wizycie.
ale to o to chodzi własnie, kurcze......Na logike. Jeżeli nie jesteś w grupie ryzyka, nie miałaś w rodzinie chorób to, USG wyszło wzorowo to wiadomym jest że testy wyjdą z małym prawdopodobieństwem wad. Jednak gdy dochodzi chociaż jeden czynnik który obniża statystyke wiadomym jest, że wynik będzie wyższy, Ot cała filozofia. I o to chudzi o bezsens robienia tych testów bo one nic nie wnoszą do wiedzy która i tak już masz !!!
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 20:38   #509
pszczoua
Zakorzenienie

Mi nawet jakby wyszlo (odpukac) ze dziecko bedzie uposledzone to i tak bym nie usunela wiec po co robic test pappa? Usg oczywiscie jest bardzo wazne, czasem juz w ciazy wychodza jakies problemy zdrowotne ktorym mozna zaradzic zaraz po porodzie planujac zabieg/operacje lub dalsze leczenie.
Stary 2014-11-20, 20:40   #510
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Czytałam o tym teście w książce Dębskich, nazywa się NIFTY czy coś takiego? Gdybym więcej zarabiała to bym robiła a tak to niestety Chyba że dalej w ciąży będą jakieś wątpliwości co do zdrowia dziecka i stanę przed wyborem amniopunkcji to pomyślę o tym teście bo jednak jest bezinwazyjny

Ja PAPPY też nie robię, USG wyszło prawidłowo, nikt mi badań krwi nie sugerował to co się będę wychylać
oooo, właśnie. Dokładnie tak samo myśle. Jak USG wyjdzie bez zastrzeżeń, nic dalej nie robie. USG to pierwsze i najważniejsze badanie w diagnostyce, kierujące ewentualnie do dalszych badań. Po co szukac dziury w całym i przechodzic stres przez całą ciąże. Jedynymi badaniami dającymi prawie 100% odpowiedzi są amniopunkcja (która jest inwazyjna i niestety niesie spore ryzyko) oraz to nowe badanie z krwi matki. Żadne inne badania nie dają takiej pewności, więc po co je robic???
Anulka - lipiec 2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości