|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
alkomar - jaki już duży ten Twój dzieć
wielkie gratki, a ja dopiero zaczynam 10 tydzień.......anitka - tak naprawde nie wiadomo co jeszcze bedzie z tym dzieckiem, ale miejmy nadzieje, ze nie będzie płacić za głupote matki. Jednak takie przypadki są rzadkie, zazwyczaj dzieci takich matek mają jakieś syndromy........... Faktem jednak jest, że na nic nie ma reguły i wiele jest czynników które wpływają na rozwój dziecka, czesto są one niezależne od nas. Co do płci........hmm, wiesz ja bym tak bardzo się nie sugerowała oznaczeniem w 11 tygodniu. Już tu pisałam, ze mnie doktorka powiedziała w 16 tyg że chłopiec, zresztą sama widziałam siusiaka, a za 3 tyg jak nic była dziewczynka. Być może rzeczywiście będziesz miała syna, ale to czysty przypadek z określeniem płci w 11 tygodniu. Tutaj jedna z nas wstawiała link do strony gdzie pokazany jest rozwój narządów rodnych u obu płci, zobacz sama: http://bellybestfriend.pl/forum/w-ci...zki,48,98.html
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pocieszenie dodam że dostałam tylko 250zł mandatu ( a mogłam 500) bo policjant powiedział, że nie chce żeby go myszy zjadły ![]() Cytat:
![]() Z dobrych wiadomości to mama odebrała mi wyniki badań i na pierwszy rzut oka są ok A hemoglobina wyszła mi 14 (przed ciążą leczyłam się na anemie i mój wynik to był 9).
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ciąża Ci służy
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
a raczej fakt, że mnie ciągnie do mięcha ![]() a zawsze raczej nie przepadałam
|
#486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli tam pójde 12-go grudnia i nikt mnie nie wkurzy to zrobie te bezużyteczne testy i USG - i wszystko od tego zależy, jeśli mają dobry sprzęt i dobrego lekarza to pozostane przy tym tylko badaniu - bo mnie zależy tylko na dokładnym USG. Jeżeli jednak coś pójdzie w mojej ocenie nie tak to lece na prywatne USG. ot i cała procedura he he
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-20 o 19:28 |
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor, Anitka gratuluję wizyt
Ciekawe czy u mnie jutro będą jakieś przypuszczenia co do płci
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jest wręcz odwrotnie to prawidłowy obraz USG jest ważniejszy, bo PAPPA to czysta statystyka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Alkamor i Anita - Brawa za wizyty!!!!! Anita faktycznie wcześnie ta płeć a wolałabyś zeby został chłopczyk czy zeby zamienił sie w dziewczynkę? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie o to chodzi i dlatego mnie zirytowała wrrrrrrrrr. Ja o rybach ta o grzybach no myślałam, ze ją malasne skórką od suchego chleba przez ten telefon. W dodatku przeciez wiadomo, ze u mnie ten test statystycznie wyjdzie źle bo wiek mam 42 lata, te testy to w ogóle jakaś pomyłka medyczna. Czyste prawdopodobieństwo, żadnego pewnika. I poco to? Zeby kobiety w ciąży stresować i kabze sobie nabijać?
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-20 o 19:41 |
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Tyle pisałyście dzisiaj o jedzeniu, że juz nie wiem na co mam teraz ochote ja mam podwyższony cukier i nie moge ze słodyczami folgować i mam anemie...jem normalnie, przecież nie żywie się zupkami chinskimi, a wyniki cały czas mam słabe juz nie wiem co robić, mój gin powiedział, że jak się do następnej wizyty to nie poprawi zaleci mi żelazo ech...Jeśli chodzi o pepsi to moja bratowa, jak była w ciąży wypijała ją litrami-dosłownie, wszyscy jej odradzali bo nie zdrowe, ale ona codziennie przynajmniej literka musiała, mały urodził się zdrowy i bardzo fajny także reguły nie ma ![]() Słyszałam, że jeśli jest chłopczyk to łatwiej to wychwycić bo "dziewczynce" coś może jeszcze wyrosnąć, a jak widać początki chłopakowe, to dosyć wcześnie można się o tym dowiedzieć ![]() mój Tż pragnie chłopca i na ostatnim USG (to było 10t6d) już widział, że to chłopiec chociaż gin się z niego śmiał, ale on do tej pory twierdzi, że TO widział :P |
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
aaaa, no wiecie jeszcze co? Nie wiem czy Wam lekarze wasi mówili, ale mnie moja wczoraj powiedziała, ze jest teraz taki test z krwi matki na obecność DNA dziecka gdzie bada się właśnie pod kątem chorób, wad genetycznych i tak dalej. Test ma wyniki ponad 90% wykrywalnosci, jest bezinwazyjny w przeciwieństwie do amniopunkcji. Ma tylko jedną wade, nie jest refundowany i kosztuje coś koło 2 tyś.
|
#492 |
|
Konto usunięte
|
myboy genetyczne mam 12.12 o 18.45, jak będziesz miała czas to mnie wpisz proszę
![]() Tż przyszedł, nażarł się i już go nie ma , idę poprasować na siedząco bo ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę z nudów...Lubiękawę tak namawia mnie na niego gin, u mnie kosztuje 2500 tysia ale ☠☠☠☠☠☠☠ę, nie jestem w grupie ryzyka. Jka jeszcze raz gin będzie napierał to mu powiem, że jak fundnie to pójdę. Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2014-11-20 o 19:49 |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
A Wy dziewczyny robixie Pappa?
|
|
|
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie mąż poszedł
|
|||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Selis, wrecz przeciwnie - spojrz na link ktory wrzucilam. Do 12 tc narzady zewnetrzne meskie i zenskie wygladaja tak samo - jak meskie
Dopiero pozniej albo rosna albo z "penisa" robi sie lechtaczka i chowa sie w wagach sromowych. Dlatego tez dziewczynki sa czesto blednie okreslane jako chlopcy ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Apropo pappa ja nie robie - dla mnie to czysta statystyka i strata kasy. Skoro usg wyszlo ok to sie nie przejmuje. |
|
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja przyjaciółka też już na genetycznych dowiedziała się, że najprawdopodobniej chłopiec i się sprawdziło, ale wiadomo że na dokładność to trzeba sobie poczekać
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja gin nie nalegała żebym robiła, tylko mnie poinformowała, ze taka nowość jest dostępna. Moze ten Twój ma jakąś kase z tego, że kogoś podeśle.............:conf used:
|
|
#500 |
|
Konto usunięte
|
alkamor mąż ma swoje święte czwartki na zloty samochodowe
Sama go kiedyś zarejestrowałam na forum jak kupił nowe auto (bo tam zawsze można jakieś części po znajomości kupić, jakichś mechaniorów poznać itp.) i tak się wkręcił, że po dwóch latach został administratorem forum lubiękawę no nie wiem właśnie, bo to jakby nie było mojego kolegi tata, ode mnie kasy nie chce a chodzę prywatnie, więc sama nie wiem... Ogolnie wiem, że następna ciąża nie będzie przez niego prowadzona bo nie jestem zadowolona, ale teraz głupio mi zmieniać... Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2014-11-20 o 20:07 |
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Justi naprawdę dobrze, że to drobna stłuczka i bardzo dobrze, że cię zbadali. Stres pewnie do tej pory?
Tak pisałyście o tych pierogach i sie zorientowałam, że też zjadłam dziś pierogi, truskawkowe ![]() Tż mnie wkurzył brakiem zrozumienia i podejściem do ciąży :/
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A testy? Ja oczywiście też nie chce robić, w poprzedniej ciąży też nie robiłam. Po co? Żeby wyliczyć prawdopodobieństwo??? Sama potrafie to zrobić. I nawet jeżeli ryzyko wyszłoby 1:10 to czy w jakikolwiek sposób wyjaśnia to sytuacje? Ani trochę. To nadal prawdopodobieństwo, a nie wynik jednoznaczny, a tylko taki wynik może zdecydować o ewentualnej decyzji o aborcji
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
pisałyscie o jedzeniu i teraz mam meeeeeega ochotę na jakieś żarełko dobre a co do słodyczy to ja muszę koniecznie odstawic, bo póki co to jem codziennie!!! ale już do pracy na jutro są przygotowane, haha w mojej rodzinie kobiety dużo tyją w ciąży, a siostra to już nic nie schudla... Wczoraj mnie brzuch w nocy bolał, ale nie umiem opisać tego bólu, to nie był okresowy ból, taki pulsujacy dziwny. Tż przyszedl w nocy do łóżka, poglaskal i już przechodzilo, haha, chyba się dzieciak stesknil za tatą swoim
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Jeeny! !! Już? ! Przecież to takie maleństwo jeszcze. Oby wszystko się dobrze skończyło....
Cytat:
|
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że dalej w ciąży będą jakieś wątpliwości co do zdrowia dziecka i stanę przed wyborem amniopunkcji to pomyślę o tym teście bo jednak jest bezinwazyjny Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nawet jakby wyszlo (odpukac) ze dziecko bedzie uposledzone to i tak bym nie usunela wiec po co robic test pappa? Usg oczywiscie jest bardzo wazne, czasem juz w ciazy wychodza jakies problemy zdrowotne ktorym mozna zaradzic zaraz po porodzie planujac zabieg/operacje lub dalsze leczenie.
|
|
|
|
#510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

wielkie gratki, a ja dopiero zaczynam 10 tydzień.......

[/RIGHT]

czyli ciąża Ci służy

, idę poprasować na siedząco bo ☠☠☠☠☠☠☠ca dostanę z nudów...
a co do słodyczy to ja muszę koniecznie odstawic, bo póki co to jem codziennie!!! 
Chyba że dalej w ciąży będą jakieś wątpliwości co do zdrowia dziecka i stanę przed wyborem amniopunkcji to pomyślę o tym teście bo jednak jest bezinwazyjny