Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 16:21   #4861
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Długo by mówić ;( ale ja i tak pewnie nie urodzę... Jakoś nie wierze ze tak by się miało do mnie szczęście uśmiechnąć ;/
Mimo wszystko, domyślam się, że lepiej by Ci było ze wsparciem obok - nawet w tych dniach, w których po prostu się wyczekuje cudu...

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Byłam w biedrze,nakupiłam ciastek jak głupia -30% jest na ciasteczka
Też trochę kupiłam, chociaż poszliśmy z myślą o pieluchach. Głupia byłam, że ich wczoraj nie wzięłam, dzisiaj już wszystkie wykupili.

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
cisza przed burzą pewnie
do końca listopada niewiele zostało dni hehe
To ja jeszcze dodam, że dawno żadna dziewczynka się nam nie urodziła. Więc ja zgłaszam Zośkę jako chętną Niech wyłazi!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:22   #4862
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Anuszka jak się twoje posty czyta to człowiek zaczyna wierzyć w wieczną ciążę Nie obraź się ale niepotrzebnie ciągle się nakręcasz i dołujesz. Pomyśl sobie, że już niedługo. Nawet jeśli urodzisz po terminie to tak czy inaczej wiele tej ciąży nie zostało. Twoje dni z brzuchem są już policzone. Spróbuj cieszyć się tą końcówką ciąży, tymi ruchami dziecka bo to coś magicznego a być może więcej tego nie poczujesz skoro pisałaś, że więcej dzieci nie planujecie.
to samo naszej Anuszce ostatnio powiedziałam, ja tez mam 5 dni do terminu, zero objawów i nie myśle poprostu o tym. Już nasze dni są tak czy siak policzone

pochwalę się kupiliśmy auto MAzdę!
jest cudowana!!!!
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:25   #4863
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
to samo naszej Anuszce ostatnio powiedziałam, ja tez mam 5 dni do terminu, zero objawów i nie myśle poprostu o tym. Już nasze dni są tak czy siak policzone

jest cudowana!!!!
Gratuluję. Ładne są te Mazdy. I ponoć dobre. Niech wam dobrze służy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:33   #4864
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Anuszka jak się twoje posty czyta to człowiek zaczyna wierzyć w wieczną ciążę Nie obraź się ale niepotrzebnie ciągle się nakręcasz i dołujesz. Pomyśl sobie, że już niedługo. Nawet jeśli urodzisz po terminie to tak czy inaczej wiele tej ciąży nie zostało. Twoje dni z brzuchem są już policzone. Spróbuj cieszyć się tą końcówką ciąży, tymi ruchami dziecka bo to coś magicznego a być może więcej tego nie poczujesz skoro pisałaś, że więcej dzieci nie planujecie.
Raczej bardziej męczy mnie ciągłe bycie samej, z dwulatką. Pozbycie sie brzucha po prostu ułatwiło by mi funkcjonowanie. Mi jest czasami bardzo cieżko, moze Ty bys radziła sobie lepiej. A w tych okolicznosciach naprawde ciezko wydobyc mi jakas radosc z tej ciazy. No ale sama chcialam... Wierze, ze to moje ciągłe pieprzenie moze byc irytujące ;/ wiec moze przestane tu marudzic ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:43   #4865
ela_86
Wtajemniczenie

Anuszka daj spokoj i marudz jak masz ochote. Ja jsk bym nie miala teraz tza przy sobie i miala siedziec sama z Jasiem to tez bym jyz schizowala. Jego urlop mnie uratowal. Pewnie ze lepiej byloby zmienic nastawienie ale czasem to po prostu bardzo trudne.... przytulam Cie. ...

Anetka Szacun..... i gratulacje!

Ja po ktg... skurcze nadal jakies tam.... ostatnio na 40 teraz niby na 80 nawet... no ale ja nue czuje
W ponuedzialek ktg na oddziale

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

No i albo mnie zostawia albo jeszcze do domu i wroce po terminie
Stary 2014-11-20, 17:04   #4866
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Raczej bardziej męczy mnie ciągłe bycie samej, z dwulatką. Pozbycie sie brzucha po prostu ułatwiło by mi funkcjonowanie. Mi jest czasami bardzo cieżko, moze Ty bys radziła sobie lepiej. A w tych okolicznosciach naprawde ciezko wydobyc mi jakas radosc z tej ciazy. No ale sama chcialam... Wierze, ze to moje ciągłe pieprzenie moze byc irytujące ;/ wiec moze przestane tu marudzic ;/
To nie o to chodzi, że kogoś irytujesz. Jeśli Ci to pomaga to marudź do woli. Ja zwyczajnie mam wrażenie, że sobie samej robisz krzywdę nakręcając się na czarne myśli. Wiem, że Ci samej ciężko i podziwiam, że sobie radzisz. Przepraszam jeśli Cię uraziłam albo zrobiłam przykrość. Nie miałam złych intencji. Po prostu widzę po sobie, że jak przeżywałam brak porodu to prawie ryczałam a teraz zmieniłam nastawienie i choć nadal nie zanosi się na poród i pewnie będzie trzeba wywoływać czego się bardzo boję to mimo wszystko lepiej się czuję.

Stary 2014-11-20, 17:04   #4867
Kasia427
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja Was rozumiem, bo sama dostawałam kręćka jak termin się zbliżał a tu cisza... jeszcze przeboje z poczatku ciazy i zapewnienia lekarki ze urodze przed terminem.. masakra... urodzilam 6 dni po tp i tez mi sie dluzylo jak nie wiem.. tyle ze ja malza mialam na co dzien i chlopaki tez nie pozwolili mi na nudę i myślenie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 17:04   #4868
Keithlyn
Zadomowienie

FUTBOLOWA wykupili pieluchy?? U mnie ciastek mnóstwo do niedzieli ta promo

JUSTANA niech wam słuzy jak najlepiej

Musze sobie kupić płaszczyk na zime i jakies fajne kozaczki... tylko ciekawe czy bede miała kiedy....teraz nie bardzo a po porodzie to ni wim jak bedzie.
Widziałyscie kobietki gdzieś jakies fajne płaszczyki??

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:11   #4869
Rosalie01
Raczkowanie

Anetka no latwo nie mialas, ale wazne ze juz po wszystkim i mozesz cieszyc sie synkiem
Manieczka trzymam kciuki za jutro
Justana w takim razie pomoc juz niepotrzebna, gratuluje zakupu

Kostka, silesiana, kiara, paulina
Latwo nie jest, ale Mala pomaga mi przez to wszystko przejsc.

Sweet jak tam?

Bylam na ponad godzinnym spacerze
Niestety odbyl sie on kosztem balaganu w domu, niepoprasowanych ciuszkow i braku obiadu
Musze sie jakos lepiej zorganizowac
Stary 2014-11-20, 17:19   #4870
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ok... zaraz poprawię
rodzimy trójkami...

Cytat:

ANETKA- jak czytam ten opis to mam ciarki...
ja nawet nie chce o tym myśleć..bo mnie na płacz nosi...

teraz jest cudownie... mam co chwila jakieś chwile to Was urywkami nadrabiam..czytam Ws jak wciągającą lekturę.

mąż jest geeeniaaalnyy...dba o nas najcudowniej na świecie... !! KOCHAM GO
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:30   #4871
paulina119a
Zadomowienie

Kochane współczuję Wam oczekiwania.... pamiętam jak sama się spinałam, że co i rusz kolejny poród, kolejna ma oznaki zbliżajcego sie porodu a u mnie cisza choć do tp miałam jeszcze tyyyyyyyyyyyyyyle czasu
Zapewne to żadne pocieszenie ale wytrzymajcie jeszcze chwilę i na pewno w następnej części wszystkie przeniesiemy się do Odchowalni !!!!!!!

W ramach odstresowania się
https://www.facebook.com/video.php?v=862113737172065

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 17:49   #4872
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Keithlyn, tak, wykupili Jutro otwierają u nas kolejną Biedronkę, może się po lekarzu wybierzemy i akurat będą, bo szkoda nie skorzystać, dobra cena.

Ja zaczęłam się zastanawiać, czy czasem sobie podświadomie tego porodu nie blokuję Nie wyparzyłam jeszcze laktatora, nie wyprasowałam wszystkich ubranek, nie dopakowałam torby. Może mój mózg wie, że jeszcze nie wszystko gotowe i organizm się broni
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:57   #4873
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Keithlyn, tak, wykupili Jutro otwierają u nas kolejną Biedronkę, może się po lekarzu wybierzemy i akurat będą, bo szkoda nie skorzystać, dobra cena.

Ja zaczęłam się zastanawiać, czy czasem sobie podświadomie tego porodu nie blokuję Nie wyparzyłam jeszcze laktatora, nie wyprasowałam wszystkich ubranek, nie dopakowałam torby. Może mój mózg wie, że jeszcze nie wszystko gotowe i organizm się broni
Ja dlatego wózek kupiłam ale nie podziałało.

Stary 2014-11-20, 18:04   #4874
manieczka1
Zakorzenienie

Justana gratuluje zakupu autka
Anuszka bedzie db wiem, ze chcialabys tzta przy sobie. Ja tez chcialabym najpozniej w pn urodzic, bo maz ma wolne...no i we wt juz 43 tc zaczynam wiec wiesz
Keithlyn nie pomoge z plaszczem, bo chodze w jesiennej kurtce mojej mamy szkoda bylo mi kasy, a po porodzie mam nadz, ze wejde w zimowa kurtke
Rosalie aaa tam balagan niedlugo ogarniesz wszystko i nawet nie bedziesz wiedziala skad masz na to sily
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:11   #4875
alekaz1
Zakorzenienie

A mnie lapia jakies doly. Mala jak zasnie to pi dlugo. Ale teraz juz dwie h nie spi i polowe tego czasu na cyckach. Nie wiem czy ona sie najada czy nie. Jak krzyczy to mi sie tak chce plakac bo jej pomoc nie umiem. Od poniedzalku juz tz do roboty i jeszcze na wyjazdy. Musze sie do tego czasu ogarnac bo bede siedzec i ryczec tylko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 18:16   #4876
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
JUSTANA niech wam słuzy jak najlepiej
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

dzieki dziewczyny, mam nadzieje że będzie sie dobrze sprawować bo to byl mój typ hehe i jak będzie zła to pódzie na mnie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
mąż jest geeeniaaalnyy...dba o nas najcudowniej na świecie... !! KOCHAM GO
cudownie czytać takie posty!!!

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
haha ja tez tak sie zastanawiałam czy to tak nie jest, skoro nie jestem jeszcze ze wszystkim ogarnieta to nie może sie zacząć
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:23   #4877
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
A mnie lapia jakies doly. Mala jak zasnie to pi dlugo. Ale teraz juz dwie h nie spi i polowe tego czasu na cyckach. Nie wiem czy ona sie najada czy nie. Jak krzyczy to mi sie tak chce plakac bo jej pomoc nie umiem. Od poniedzalku juz tz do roboty i jeszcze na wyjazdy. Musze sie do tego czasu ogarnac bo bede siedzec i ryczec tylko.
Mam podobnie dzis nie spała 4 h wczoraj wieczorem było to samo, zjadła z 2 cyców zrobiłam 60ml i ona nadal nie spała, troche skrzeczała a mleka w piersiach juz nie miałam, teraz po 4 h zasnęła i zaraz ja bede budzić na kapiel normalnie mam wyrzuty sumienia, ze jestem złą matka bo sobie z dzieckiem poradzić nie potrafię, mimo ze normalnie jest bardzo grzeczna
Stary 2014-11-20, 18:30   #4878
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dzisiaj jestem cały dzień sama z malutka. Ogarnelam wszystko i dziewczyny wykapane teraz sama muszę iść się wykąpać a werka popilnuje malej

Czuje się spełniona w roli mamy-kocham moje dziewczynki
Tylko małż mógłby być więcej w domu......

Rosalie doczytalam o mamie.......wyrazy wspolczucia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:34   #4879
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem cały dzień sama z malutka. Ogarnelam wszystko i dziewczyny wykapane teraz sama muszę iść się wykąpać a werka popilnuje malej

Czuje się spełniona w roli mamy-kocham moje dziewczynki
Tylko małż mógłby być więcej w domu......

Rosalie doczytalam o mamie.......wyrazy wspolczucia
Kochana bardzo optymistyczny post! Super że ogarniasz temat
Moje chłopaki też już wykąpani, kolację zjedli, zaraz będziemy myć Sarę i będę ich usypiać, chce pozniej obejrzec kuchenne rewolucje i komedię małżeńską, dobry, polski film i napic sie herbaty pod kocykiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 18:36   #4880
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Mam podobnie dzis nie spała 4 h wczoraj wieczorem było to samo, zjadła z 2 cyców zrobiłam 60ml i ona nadal nie spała, troche skrzeczała a mleka w piersiach juz nie miałam, teraz po 4 h zasnęła i zaraz ja bede budzić na kapiel normalnie mam wyrzuty sumienia, ze jestem złą matka bo sobie z dzieckiem poradzić nie potrafię, mimo ze normalnie jest bardzo grzeczna
Mam czasami podobne uczucia co Wy dziewczyny.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:45   #4881
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Padłam normalnie Możesz bratu powiedzieć, że połowie forum humor poprawił dzisiaj

To moje karmienie na żądanie mogłoby się czasami nazywać karmieniem 24h.

Lola ja dokarmiam jak obrobi dwa cyce i nadal je rączki i płacze. Wczoraj położna mi mówiła, że mam przystawiać do dwóch cycków potem zrobić nawet jeszcze jedną rundkę i potem dać 30 ml mm na dojedzenie przy każdym karmieniu, ale ja jak mu starcza to nie daję, a wieczorem potrafi jeszcze 100 ml walnąć i się rozglądać. Mówiła, żeby dużo pić i kupić jakąś herbatkę laktacyjną.

Frau nie strasz z tymi krostkami. Już 2 razy je położna oglądała a dzisiaj do pediatry idę to jeszcze zapytam.

Anetka gratulacje. Masz już maluszka i to wszystko wynagradza.

Manieczka kpina z tymi szpitalami! Najpierw chcą żeby dzieci rodzić a potem się okazuje, że nie ma gdzie!

Futbolowa no zus zaskakuje na każdym kroku!
Nie chcę straszyć, Marysię tez oglądała neonatolog przy której się rodziła, położna sr i moja koleżanka lekarka, wszystkie mówiły, że to trądzik, a jak ją zobaczyła jej pediatra z miejsca dzwoniła na sor, że przysle noworodka (M.miała trzy tygodnie a krostki od dwóch się zaczęły pojawiać) i w ten oto sposób spędziliśmy dwa tygodnie na patologii noworodka.

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Spróbuj sobie ten czas samotności wykorzystać jakoś konstruktywnie. Nawet jeśli dzieć będzie Ci wisiał na piersi możesz nadrobić książki albo filmy, które czekały na lepsze czasy. Nie smutaj
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:57   #4882
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Anetka no latwo nie mialas, ale wazne ze juz po wszystkim i mozesz cieszyc sie synkiem
Manieczka trzymam kciuki za jutro

Kostka, silesiana, kiara, paulina
Latwo nie jest, ale Mala pomaga mi przez to wszystko przejsc.

Sweet jak tam?

Bylam na ponad godzinnym spacerze
Niestety odbyl sie on kosztem balaganu w domu, niepoprasowanych ciuszkow i braku obiadu
Musze sie jakos lepiej zorganizowac
Nie przejmuj sie u mnie bywa podobnie cos za cos...A u Was jaka temperatura?
Cytat:
Moj syn dzisiaj w ciagu dnia prawie wogole nie spal...juz naprawde mialam dosyc...popoludniu troche zasnal i na spacerze i tyle i nie wiem czy glodny, czy co...? rycze od rana w sumie na przemian, dobrze, ze tztet na miejscu..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:59   #4883
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
musimy jakos to przetrwac choc ciezko jest. Ciekawe jaka bedzie dzisejsza noc.
Stary 2014-11-20, 19:00   #4884
ela_86
Wtajemniczenie

Dziewczyny moze te dzieci po prostu chca trochę polezec nie spiac i nie jedzac

Najadlam sie i leze z miska.... bleh niedobrze mi....
Stary 2014-11-20, 19:27   #4885
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

jest cudowana!!!!
No to super podobaja mi sie mazdy niech Wam sluzy
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:58   #4886
Indra83
Wtajemniczenie

Wiadomości od Kiary:

Rodzi od 15. Miała wtedy 4cm rozwarcia, o 18.20 odeszły jej wody, ma silne bóle z krzyża i bioder.
Stary 2014-11-20, 20:00   #4887
sloneczko_1201
Zadomowienie

Aniu gratulacje nowego samochodu

Anuszka a marudź sobie ile chcesz. Lepiej się wygadać niż trzymać to w sobie. Wyobrażam sobie jak Ci ciężko samej ogarnąć wszystko w ciąży i to z dwulatką. Już niedługo będziecie wszyscy razem, a jak chcesz to nam zawsze możesz pomarudzić.

My po wizycie żółtaczka schodzi więc jest dobrze. Przez pierwsze 3 tyg młody przybrał 500 gram, a teraz 300 gram w tydzień i dobija do 4 z przodu. Już mamy 3930 gram. Mój mały żarłoczek

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:03   #4888
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Wiadomości od Kiary:

Rodzi od 15. Miała wtedy 4cm rozwarcia, o 18.20 odeszły jej wody, ma silne bóle z krzyża i bioder.
A jednak się doczekała! Chyba te spacery coś dały miejmy nadzieję że już po wszystkim!

Przeczytam Kasi poród, Może mi się odechce ;p

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-11-20 o 20:05 Powód: oE
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:08   #4889
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Wiadomości od Kiary:

Kiara powodzenia!

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Aniu gratulacje nowego samochodu

Anuszka a marudź sobie ile chcesz. Lepiej się wygadać niż trzymać to w sobie. Wyobrażam sobie jak Ci ciężko samej ogarnąć wszystko w ciąży i to z dwulatką. Już niedługo będziecie wszyscy razem, a jak chcesz to nam zawsze możesz pomarudzić.

My po wizycie żółtaczka schodzi więc jest dobrze. Przez pierwsze 3 tyg młody przybrał 500 gram, a teraz 300 gram w tydzień i dobija do 4 z przodu. Już mamy 3930 gram. Mój mały żarłoczek
Super, że żółtaczka schodzi

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Sweet już się wypakowuje albo i po porodzie. Kiara rodzi. Coraz mniej nas w dwupaku.

Stary 2014-11-20, 20:11   #4890
ela_86
Wtajemniczenie

Ooo Kiara rodzi
Kiara i Sweet to jeszcze jednej brakuje do trojki. Czyli w nocy ktoras z nas złapie

Oby gladko im poszlo....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości