|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Olcia bardzo ładna karuzelka
Inka mam próbke kremu z aventu do brodawek, nie wiem czy to ten sam, ale wypróbuje po porodzie dopiero
|
|
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Inka ale się nasłuchałaś płaczu i krzyku z powodu bóli porodowych, czy ze złego traktowania ? Bo wiesz ja się darłam przy porodzie sn jak opętana i może komuś to z boku wydawało się straszne, ale mi przynosiło ogromną ulgę tak jak Ty wczoraj klęłaś przy skurczach
i nie uważamy, że się nad sobą użalasz tylko nas zbulwersowało to czym Ci wyciszyli akcję
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
właśnie
dziewczyny czy wasze dzieciaczki tez tak boleśnie czasami uderzą, ucisną was jakby w waginę wiem że to dziwnie brzmi i może nie umiem tego odpowiednio opisac ale czsami jak się Lila dużo rusza to bardzo mnie boli w samym dole. mega ból, kłucie...
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy razem zrzucać!
Inka rozumiem Cię..ja bym się wkurzyla strasznie bo to już ten tydzień a tu taka ingerencja no wydaje mi się ze przesadzili jednak..
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Roksi krzyczaly kobiety w ostatniej fazie porodu,i nie to ze dla mnie to dziwne tylko poprostu im wspolczulam a jednoczesnie bylam przerazona tym ze mnie zaraz moze spotkac to samo..
Ja przytylam 15 kg a i tak wszyscy mi mowia ze wrecz "chuda" jestem Chyba ten lek mnie w koncu puszcza,jakas taka bardziej do zycia sie zrobilam
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
alekaz a co ta Natalka tak podejrzliwie patrzy na Ciebie? A może to przenikliwe spojrzenie na cyca
![]() Inka współczuję rozczarowania ale jestem pewna że na ip zrobili co uważali za najlepsze i jestem daleka od demonizowania. Ems sobie jeszcze posiedzi w brzuchu a mama cierpliwie poczeka, no kto by się chciał urodzić 19 listopada :P przecież to rocznica Chińskiej wojny domowej i zwycięstwo komunistów w bitwie pod Xuzhou
|
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Bimbunia wlasnie lejemy z tz z Twojej definicji 19 listopada
ale juz mniejsza,poki co znalazlam pozytyw tej sytuacji i zjadlam 2 kg mandarynek ![]() Swoja droga dzisiaj gin podal mi dokladna wage Ems 2980g i cala ciaze bylo gadanie ze najwieksza to ona nie bedzie,ze malutka taka,ale jak doczeka do terminu to moj klocus i 3,5 kg moze miec
|
#4539 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Od 2dni mam wyraźniejsze twardnienia macicy, przy zwykłym wstawaniu nawet. Wkurza mnie to, bo nie boli, ale nieprzyjemne. No-spa, magnez i kąpiele nie pomagają. Na szczęście w przyszły czw wizyta to wszystkiego wypytam. Ja mam +16-17kg i rozstępy na udach ale mimo wszystko lubię swoje ciało nie widać na szczęście tych kg. A najdziwniejsze jest to, że od miesiąca waga stoi w miejscu, ale może dlatego że mniej jem ostatnio.
|
||
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Inka to aż tak okropne nie jest jak wygląda z boku ten krzyk
ale właśnie człowiek się napatrzy i nie wie co ma z tym zrobić. Dlatego na porodówkę najlepiej trafić jak najpóźniej Do tej wagi 2980 dodaj błąd pomiaru jeszcze Ola 7.11 na USG miała 2530 g a 9.11 jak się urodziła to wyszło 2700 ![]() No i masz rację ciesz się jeszcze możliwością zajadania mandarynek, czekolady itp, bo przy kp to z tym ostrożnie
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Bimbunia to na cyca bo to taki ssak maly
|
|
#4542 |
|
Raczkowanie
|
heeej
![]() Ja dziś dokupiłam wanienki- oczywiście byłam ze starszą córką to musiałam kupić dwie ![]() Nakupowałam pierdół co by już mieć wszystko- został mi fotelik i szczotki do mycia butelek ale te chce z ikiei bo mają przyssawkę i nie rysują tak butli... słuchajcie, może komuś to się przyda- ja w rossku kupiłam takie nakładki na kibelek jednorazowe, pomyślałam że po cc trudno będzie sikać na małysza a tron z papieru jest bardziej pracochłonny... zresztą ja i tak zawsze zmarnuje pół rolki papieru zanim go odpowiednio szczelnie ułożę
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
Jestem tu od wczoraj dopiero :-( co powinnam zrobić?
|
#4544 |
|
Rozeznanie
|
sofia - piszesz o tym obkładaniu kibelka papierem, ja tez tak robie i wydawało mi się , że kazdy normalny człowiek obkłada czymś kibelek lub siusia na małysza..nic bardziej mylnego
Ile się napatrzyłam w figloraju lub publicznej toalecie jak rodzice czy dziadkowie sadzaja dziecko bezpośrednio na wc!! te brudne, ohydne niemyte kible fujjjjjjjjjjjjjj!! jak tak można, przeciez tam same zarazki, choroby są, ohyda!!! W życiu bym nie usiadłą na takim kibelku i dziecka tez bym na niego nie dała |
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama pracowała jako pokojówka w dość luksusowym hotelu i wiecie jak sikaly panie na weselach ??
stawały narąbane na deskach i celowaly do muszli Marta do klubu przyjmujemy po minimum miesiącu aktywnego uczestnictwa i zdobyciu przez to zaufania naszej grupy ale fakt szkoda byłoby żebyś nie mogła dac znać wiec może wyśle Ci mój numer na priw ??
|
#4546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
również zrewanzuje się numerem ;-)
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam u gina z tymi moimi obawami, fakt odszedł czop, wydzielina to nie wody płodowe, miałam test, badanie tradycyjne i usg..
Jednak w usg widać, że dziecko chce wyjść a nie może. Dostałam skierowanie na CC ze wskazaniem niewspółmierność płodowo miednicowa, jak coś się zacznie dziać wcześniej, mam natychmiast pokazać skierowanie, nie wolno mi rodzić naturalnie. Eh.. a tak chciałam
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola
Ty rodź bo musisz Tymka na kawę do ciotki przywieść
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
No ba! i szykuj tam dla mnie już farby do włosów, bo mam takieeeeeeee odrosty że wow ....
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejj a gdzie się doloresd podziala ??
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia no kurde szkoda skoro chciałaś
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Chyba się nie odzywa od czasu tego linka o chustonoszeniu
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że to ważne, że wiadomo jak sytuacja wygląda, że nikt nie będzie Was narażał na niebezpieczeństwo.
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki :-* dużo tych rzeczy musi zagrać żeby było sn i jeszcze ile się nacierpiec trzeba Inka na innym wątku mi piszą ze mam donoszona już bo od 37 skończonego jest donoszona jak to jest?
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cholera Truska jest chyba cos co mi umknelo
Ja nawet jak rodze to jestem na wizazu a tak serio to o co chodzi z tą chustą ?? ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę się mylić to dawno było :-D Minka możliwe ze pamięta :-P ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
ale ważne ze 9 miesiąc i już :-D
|
|
#4557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4558 |
|
Wtajemniczenie
|
Yanca ależ mnie ciekawi kogo ukrywasz w brzuszku !!!
jeśli to będzie dziewczynka to mamy po równo chłopców i dziewczynek na wątku
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz linka do produktu bo szukam po stronie i znaleźć nie mogę. po sn sikałam mooooocno na małysza, i to tak mega pochylona do przodu, żeby nie sikać po ranie, ale czasem i tak się nie udało, meeeega piekło. Cytat:
Dobrze, że poszłaś. Ale rozumiem Twój żal bo ja też bardzo chciałam sn A propo sikania na małysza :P z cyklu nie próbujcie tego same robić ja jak już dostałam zielone światło od położnej, że mogę przejść na porodówkę z przedporodowej bo rozwarcie już ma 10 cm, powiedziała żeby jeszcze spróbować iść zrobić siku. No i poszłam, próbowałam na małysza standardowo, ale że po 2 minutach nic, powiedziałam tżtowi żeby wyścielił mi, bo już tak nie dam rady i w tedy bach mnie wziął skurcz. myślałam, że urodzę tam. Zamiast głupek odpuścić, że jak nie da rady i nic nie leci to iść prędko na tą porodówkę to ja czekałam nie wiem na co.
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2014-11-20 o 21:11 |
||
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
a ode mnie właśnie znajoma wyszła bo mi włosy robiła. śmiałam się jeszcze że muszę kosiarkę odpalic nogi zrobić i mogę rodzić....a tak serio to 3tyg!!każdego dnia to sobie próbuję uświadomić coraz bardziej....
dolores o chusty by się fochała?eee nie no co wy.... Bimbunia już 3 szlafroka nie chce! ale sztabkę złota...hmmm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

i nie uważamy, że się nad sobą użalasz tylko nas zbulwersowało to czym Ci wyciszyli akcję

wiem że to dziwnie brzmi i może nie umiem tego odpowiednio opisac ale czsami jak się Lila dużo rusza to bardzo mnie boli w samym dole. mega ból, kłucie...

Ile się napatrzyłam w figloraju lub publicznej toalecie jak rodzice czy dziadkowie sadzaja dziecko bezpośrednio na wc!! te brudne, ohydne niemyte kible fujjjjjjjjjjjjjj!! jak tak można, przeciez tam same zarazki, choroby są, ohyda!!! W życiu bym nie usiadłą na takim kibelku i dziecka tez bym na niego nie dała
stawały narąbane na deskach i celowaly do muszli
jak to jest?