Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.8 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 14:03   #151
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja chyba w poniedziałek zrobiłam kolejne zamówienie na stówę.
i a propo książek wiecie czy w Ikei mogę dokupić samą półkę do regału na książki? bo mam 4 półkową a chciałabym z tego zrobić 5 półkową?
ojjjj, obawiam się, że nie....

do szafek kuchennych na pewno tak, może coś dopasujesz

ale w każdej castoramie czy leroy merlin jest stolarnia gdzie docinają na wymiar płyty mdf w kilku kolorach i laminują krawędzie, także jak nie masz jakiegoś wymyślnego koloru to jest to do przejścia

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:24   #152
cathlyn
Rozeznanie

A ja siedze w lazience i czekam az l skończy mycie rak i ludzikow... majątek za wode zapłacimy. ..
Stary 2014-11-20, 14:34   #153
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ojjjj, obawiam się, że nie....

do szafek kuchennych na pewno tak, może coś dopasujesz

ale w każdej castoramie czy leroy merlin jest stolarnia gdzie docinają na wymiar płyty mdf w kilku kolorach i laminują krawędzie, także jak nie masz jakiegoś wymyślnego koloru to jest to do przejścia
szkoda. nie no zwykła biała. to pomyślę o tym.
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A ja siedze w lazience i czekam az l skończy mycie rak i ludzikow... majątek za wode zapłacimy. ..
podłóż garnki i naczynia :p

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 14:46   #154
Moderna
Zakorzenienie

Dragusia oczwiscie, ze w ikea sa dodatkowe polki http://www.ikea.com/de/de/search/?query=regalboden
tyle, ze juz z wymiarami - ale jak masz regaly z ikea to pewnie cos dopasujesz
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:01   #155
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
No i ogladam teraz lalki Barbie na all

Cytat:
ale ja muszę zachować 10mc odstępu od szwagierki co ma na czerwiec 2015 tp bo będziemy im wszystko dawać i musi zdążyć nam oddać )
małe wyrachowanie
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kobieto, co za logistyka.
.
tjaaa dużo improwizacji i wszystko na ostatnia chwile
Cytat:
równo 20 miesięcy karmiłam 12.11 przestałam

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że najciężej 2-3 latki bo to są bunty, skokowy rozwój. Jak jest rok różnicy to prawie jak bliźniaki.
Ale soczysty buziak nie ścinasz mu wlosków?
jak na razie nie scinam .
hmmm ja sobie 3 lata różnicy chwale . dziecko rozumne już .buntów nie mielismy .....
Cytat:
zapobiega odparowywaniu wody z naskórka
ale nie nawilaza tak sama w sobie ? tzn .jeśli miejsce wymaga nawilżenia to wazelina nie pomoze ?
Stary 2014-11-20, 15:03   #156
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
moze zatkaj odplyw korkiem - czy musi kapac?
Stary 2014-11-20, 15:07   #157
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda. nie no zwykła biała. to pomyślę o tym.

podłóż garnki i naczynia :p
no to popatrz na półki z szafek kuchennych, są białe właśnie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

małe wyrachowanie

tjaaa dużo improwizacji i wszystko na ostatnia chwile

jak na razie nie scinam .
hmmm ja sobie 3 lata różnicy chwale . dziecko rozumne już .buntów nie mielismy .....

ale nie nawilaza tak sama w sobie ? tzn .jeśli miejsce wymaga nawilżenia to wazelina nie pomoze ?
nie, raczej jakieś mazidło z mocznikiem, np. emolium

- 45/2019 (9833 strony)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 15:16   #158
cathlyn
Rozeznanie

Musi nie kapac ale leciec ciurkiem. I korek zatkany l. Wyjmuje i wyrzuca wiec ten...
Jak mam podlozyc garnki Dragusia?
Stary 2014-11-20, 15:55   #159
BYou
MBZ♥

Nestelle, obyśmy w tym bezbuntowym trybie się uchowały z ZOsią

Alliw ślicznaś

Cathlyn, tu gdzie teraz mieszkamy mamy mieszkanie służbowemały remont nas czeka, malowanie, położenie tynku żywicznego w kuchni, wymiana wanny bo nie chcę mieć po kimśw swoim rodzinnym mieście mamy swoje-kiedyś tam wrócimy.
Spróbuj może do butelki po wodzie mineralnej nalać wody.

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-11-20 o 15:56
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 15:59   #160
Luna0
Zakorzenienie

Bardzo jestem zadowolona z zamówienia. Pokaże później w fotoklubie. Jedyne czego żałuję to zeszytu cieszyńskiej kocham czytać. O ile przy gaworzacym Kamilu była super i logopedka kazała kupić o tyle tak jak Panika mówiła nie będę dziecku mieszać w głowie ze nagle pies robi pe pe a nie hal.
Dla siebie też cos wzięłam i mama Kamilowi wzięła 2 czeresniowe na gwiazdkę to teraz tylko jesieni mu brakuje. Jeszcze wzięłam księgę dźwięków dla kuzynki dzidziusia który się rodzi za miesiąc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:04   #161
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo jestem zadowolona z zamówienia. Pokaże później w fotoklubie. Jedyne czego żałuję to zeszytu cieszyńskiej kocham czytać. O ile przy gaworzacym Kamilu była super i logopedka kazała kupić o tyle tak jak Panika mówiła nie będę dziecku mieszać w głowie ze nagle pies robi pe pe a nie hal.
Dla siebie też cos wzięłam i mama Kamilowi wzięła 2 czeresniowe na gwiazdkę to teraz tylko jesieni mu brakuje. Jeszcze wzięłam księgę dźwięków dla kuzynki dzidziusia który się rodzi za miesiąc

ja się zastanawiam czy nie kupić księgi dźwięków - to jedyna książeczka, którą Z zniszczyła - i to w sumie przypadkiem - jak nie kumała jeszcze co to początek i koniec to ją zamknęła na siłę otwartą na jakiejś stronie - teraz sama siada, ogląda i wydaje dźwięki, ale mamy ją chyba w 4czy 5 częściach, miejsca w których się rozpadła podarte, zwłaszcza gołąb co powoduje podkówę na twarzy....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-11-20, 16:15   #162
cathlyn
Rozeznanie

Scarlett u nas podobnie z ksiega dzwiekow i jak luna kupiłam q arosie z mysla o dziecku koleżanki ale nie wiem czy nie zostawie l ; P

Byou juz prawie rozumiem przepriwadzacie sie do innego miasta do innegi mieszkania służbowego?
L ma kubki q umywalce nalewa do nich i przelewa albo wylewa na siebie.... z butelka pewnie bedzie podobnie trzeba bedzie do niej nalewax i wylewac nalewac i wylewac....
Stary 2014-11-20, 16:30   #163
BYou
MBZ♥

Cathlyn, zostajemy w tej samej miejscowości, nawet w tym samym bloku i klatce, tylko piętro zmieniamy

Scarlett ja bym kupiła

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:25   #164
cathlyn
Rozeznanie

To przynajmniej z przeprowadzka mniej kłopotów

Udalo mi sie l zapakowac w chuste na krótki spacer do sklepu i znowu kibluje w lazience ....

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

A jeszcze mialam dopytac o zabawki
Robie porządki i chcialam posprzedawac czesc zabawek których sie już pozbylyscie? Hula kula szczeniaczek ?
Stary 2014-11-20, 17:35   #165
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze mialam dopytac o zabawki
Robie porządki i chcialam posprzedawac czesc zabawek których sie już pozbylyscie? Hula kula szczeniaczek ?
ja przesortowalam na razie gryzaki drewniane z haba, oballa, rozne grzechotki, pchacza, zabawki z lamaze - nastepne w kolejce sa klocki sensoryczne, garnuszek na klocuszek i stolik z FP .

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Dragusia my przedszkole dopiero po 3 roku zycia zapisalam do jednego, do drugiego jezszce musze isc.
A te spotkania to sa dla rodzicow i dzieci, przy kawce do sniadania

Tagesmutter jest fajna alternatywa dla przedszkola, nie wszystkie dzeici akceptuja zlobek czy przedszkole, to taka niania z dofinansowaniem od miasta (tyle, ze ma najczesciej kilkoro dzieci pod opieka)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 18:03   #166
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Musi nie kapac ale leciec ciurkiem. I korek zatkany l. Wyjmuje i wyrzuca wiec ten...
Jak mam podlozyc garnki Dragusia?
no w sensie żeby zamiast ludzików garnki myła

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Cathlyn, zostajemy w tej samej miejscowości, nawet w tym samym bloku i klatce, tylko piętro zmieniamy
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Dragusia my przedszkole dopiero po 3 roku zycia zapisalam do jednego, do drugiego jezszce musze isc.
A te spotkania to sa dla rodzicow i dzieci, przy kawce do sniadania
a macie pewne miejsce?
ja mam jedno pod nosem i raczej będzie lipa. oglądam właśnie 13 innych licząc że do któregoś go wezmą.
i papier z Jugendamtu musze wypełnić.
i dzieki za linka Ikei

Stary 2014-11-20, 18:18   #167
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a macie pewne miejsce?
ja mam jedno pod nosem i raczej będzie lipa. oglądam właśnie 13 innych licząc że do któregoś go wezmą.
i papier z Jugendamtu musze wypełnić.
i dzieki za linka Ikei
pewnego niestety nie (ale dzieci powyzej 3 r.z. maja niby panstwowo zapewnione miejsce w przedszkolu, wiec gdzies na pewno cos dostaniemy) - moge dziecko zglosic do pieciu placowek, ktorym nadaje waznosc od 1 do 5 - dwa przedszkola mam na osiedlu, 5 minut na piechote. I chcialabym jeszcze zglosic do przedszkola montessori i waldorfskiego - ale to wszystkie placowki i tak musze wczesniej dokladniej obejrzec, czyli zobaczyc na jakich zasadach pracuja, jak opiekunki sie odnosza do dzieci, jaki jest program, jedzenie itp. wiec troche mnie czeka - ale wolalabym sie tym zajac dopiero na wiosne

jaki papier?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-11-20 o 18:41
Stary 2014-11-20, 19:20   #168
Luna0
Zakorzenienie

Scarllet Kamil uwielbia teraz księgę dźwięków jeszcze bardziej niż kiedyś ale mama mi posklejala i jakoś działa chociaż brakuje parę stron. Tz zawiedziony ze nie kupiłam K. Nowej i ja w sumie też żałuję

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:41   #169
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Do wszystkich dziewczyn pytanie:

Jak u Was sprawy z nocniczkiem??

Karmicie piersią jeszcze ?
z nocnikiem słabo na razie, w spodniach usiądzie, z gołą pupą nie chce :/
nie karmie od maja i dobrze mi z tym

Cytat:
sąsiadki dzieci bawią się lalką i jak Z ją zobaczyła to zdębiała, taka niby jak Barbie, ale ogon jak syrena i jeszcze coś się wciska, chyba naszyjnik, i wtedy się diody zapalają na tym ogonie.... no szał ciał po prostu... Z dostała bezdechu i dotykała jej zahipnotyzowana...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jak tylko zobaczy nocnik, ma dwa na dole jeden i na górze to od razu woła si, si ale posadzony robi coś raz na 100 posadzeń. W łazience ma nakładkę jest to samo siedział by i 20 min ale rzadko coś zrobi. Dzisiaj siedział z 10 min jak go zdjęłam założyłam pampersa zrobił kupę
przepraszam, ale

Cytat:
Nasz Pawełek
zalotnik podobny do Ciebie tez

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajta kciuki.. założyłam Ewie majty i lata bez pampa.. 2kę już zrobiła więc jak cos będzie tylko mokro

Cytat:
tak wszystkie wychwalacie drugie ciąże, robicie smaka że też bym się skusiła hah. ale ja już postanowiłam że my na kwiecień 2016 (tż chce troche szybciej ale ja muszę zachować 10mc odstępu od szwagierki co ma na czerwiec 2015 tp bo będziemy im wszystko dawać i musi zdążyć nam oddać )
niezły (biznes)plan

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Ja tam jestem zdania, że nieważne jaka książka ważne, że w ogóle
Osobiście nie lubię ambitnych dzieł. Dla mnie książka musi mnie odprężać, a nie żebym się potem z tydzień zastanawiała o co w niej chodziło.
ja w sumie tez czytam co mi podejdzie. Kilka lat temu wciągnęłam się w rzewne romasidło Pauliny Simmons "Jeździec miedziany" i kolejne czesci z serii. No koszmarnie to było jak dla mnie napisane (w sensie stylu), ale czytałam z zapartym tchem i jeszcze na koniec 3 tomu sie popłakałam
Pamietam że Corka i Pani polecały tutaj "Nie opuszczaj mnie" Ishiguro. Podchodziłam do niej dwa razy, za drugim razem udało sie skonczyć, ale ksiązka pozostawiła mnie ze tak powiem w prózni i kompletnie nie wiedziałam jak sie do niej ustosunkować.

Despa, OTJ, super dialogi
OTJ, brawo dla tz i kciuki za Twoją edukacje
Cathlyn, jak chcesz mnie bez grzywki to w fotoklubie wrzucałam jakies zdjecia z majówki

Dzięki, dziewczyny ode mnie i od J.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A jeszcze mi sie przypomniało, Scarlett, dzis były w lidlu mebelki do domku dla lalek
Nestelle, cudne te zabaweczki mechate jezyki i misie

Luna, a kiedy robiłas zamówienie w arosie? bo mi wczoraj napisali ze dzien opóźnienia beda mieli, a dzis patrze ze jeszcze nawet nie spakowana, czyli po weekendzie dopiero bedzie, echh a ostatni rozdział książki mi został

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 20:44   #170
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

cześć czołem -

Alliw
- dziękuje za pomoc.
właśnie ''uprzątnęłam'' 1wsza stronę - wiadomość do moderatora o zmiane z 7 na 8 ponownie wysłana

miałam obiekcje - co do 2pan - czy dać do zaginionych czy nie - ale poczekam jak się w tym wątku nie odezwa to tam trafia

jeśli której coś się nie podoba - ew chciałaby dopisać TP zapraszam na Priva

no to IDE was ''przelecieć'' bo widz żeście naskrobały i to porządnie.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 21:07   #171
cathlyn
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.8

Cytat:
no w sensie żeby zamiast ludzików garnki myła
Ha Nie zauważyłam buźki jak czytałam z tel.
Garnki przerabialiśmy w zeszłym tygodniu, oj, nie dziękuję, moczyła mi te brudne gary a potem pić z nich chciała, już wolę łazienkę
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Cathlyn, jak chcesz mnie bez grzywki to w fotoklubie wrzucałam jakies zdjecia z majówki

Luna, a kiedy robiłas zamówienie w arosie? bo mi wczoraj napisali ze dzien opóźnienia beda mieli, a dzis patrze ze jeszcze nawet nie spakowana, czyli po weekendzie dopiero bedzie, echh a ostatni rozdział książki mi został
A zaraz zerknę
Ja robiłam zamówienie w poniedziałek, też dziś dostałam mail, że będzie opóźnienie

moderna , też przymierzam sie do sprzedania klocków sensorycznych i hula kuli, ale L. uparcie zaczęła tańczyć do niej, więc na razie zostawiam
Stary 2014-11-20, 21:07   #172
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
To przynajmniej z przeprowadzka mniej kłopotów

Udalo mi sie l zapakowac w chuste na krótki spacer do sklepu i znowu kibluje w lazience ....

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Ja mam zabawki w domu i u Rodziców, bo tam Z często jest. W sumie schowałam O'balle i grzechotki, motyla z Lamaze i matę edukacyjną. Z teraz zaczyna chodzić, więc kula jest jak znalazł, szczeniaczka nie mieliśmy. Ale zastanawiam się jak długo trzymać klocki (pozdrawiam tu Panikę i jej inwencję twórczą - diskoklocek), ślimaka i żółwika z FP - jakieś tam pioseneczki, cyferki i alfabet (Z w sumie je zlewa od dłuższego czasu, ale jak napiszę, że coś zlewa i chcę to schować to ona zaraz zaczyna się tym bawić)... Tak w sumie też jest z takimi materiałowymi klockami z ikei - raz ma na nie fazę, potem długo je olewa... Odłożyłam też te takie czarno - białe książeczki i zastanawiam się nad odłożeniem tej modelinkowatej serii co je pewnie wszystkie macie - maluch w obrazkach czy jak to się wabi.... W sumie Z najbardziej ostatnio lubi "dorosłe" książki - i ogląda taki przewodnik - atlas roślin i zwierząt - w sumie nawet 2, książkę o zachowaniu psów z setkami zdjęć, książkę o zdobieniu tortów, katalogi ikei, National Geographic - mam prenumeratę z kilku lat, wybebeszy pół półki, siedzi i ogląda.... Pomyśleć, że kiedyś miałam to poukładane rocznikami.... Ciekawe kiedy zmądrzeje na tyle, że przestanie mi ściągać książki z półek i układać na nowo wg sobie tylko znanego klucza Niestety sięga już do trzeciej półki nad ziemią, więc kiedyś jak spuściliśmy ją na chwilę z oka to zdjęła wszystkie od podłogi o tej wysokości.... Mogłam brodzić w pokoju po kolana........ Dobrze, że wyżej nie sięga....

Cytat:
Scarllet Kamil uwielbia teraz księgę dźwięków jeszcze bardziej niż kiedyś ale mama mi posklejala i jakoś działa chociaż brakuje parę stron. Tz zawiedziony ze nie kupiłam K. Nowej i ja w sumie też żałuję

W sumie chyba kupię, choć szkoda mi zawsze kupować 2 raz to samo, jej dyżurny Harlequin, czyli Reksio Księga Wiedzy już się rozleciał z zaczytania, ale musi spać z Adasiem w ramionach już patrzyłam, jest w Arosie - jedno i drugie to już 40zł, a ja bym jeszcze tak koło 50 innych książek chciała nie licząc Zosiorowych, dla niej też mam niezłą listę.... TŻ się wścieka, że niby ona dużo ma - ale te modelinki to już chyba wyrasta - średnio na jej poziom....

Cytat:
z nocnikiem słabo na razie, w spodniach usiądzie, z gołą pupą nie chce :/
nie karmie od maja i dobrze mi z tym

przepraszam, ale

zalotnik podobny do Ciebie tez

niezły (biznes)plan

ja w sumie tez czytam co mi podejdzie. Kilka lat temu wciągnęłam się w rzewne romasidło Pauliny Simmons "Jeździec miedziany" i kolejne czesci z serii. No koszmarnie to było jak dla mnie napisane (w sensie stylu), ale czytałam z zapartym tchem i jeszcze na koniec 3 tomu sie popłakałam
Pamietam że Corka i Pani polecały tutaj "Nie opuszczaj mnie" Ishiguro. Podchodziłam do niej dwa razy, za drugim razem udało sie skonczyć, ale ksiązka pozostawiła mnie ze tak powiem w prózni i kompletnie nie wiedziałam jak sie do niej ustosunkować.

Despa, OTJ, super dialogi
OTJ, brawo dla tz i kciuki za Twoją edukacje

Dzięki, dziewczyny ode mnie i od J.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A jeszcze mi sie przypomniało, Scarlett, dzis były w lidlu mebelki do domku dla lalek
Nestelle, cudne te zabaweczki mechate jezyki i misie

Dzięki, ale ja już takich zwyczajnych mam sporo dla Zochy do zabawy na początek - na takie vintage się czaję na różnych aukcjach.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-11-20, 21:24   #173
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
A to mój przystojniaczek (kupiłam mu tą koszule na grupie fb i po prostu jestem mega zachwycona jak on w niej wyglada )
oooooo

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
My w piątek hematologa-kciuki plisssss
są !!!!.

Cytat:
ja nie malowałam na szaro ani nie mam wykładziny
i powiedz mi jak ty żyjesz :P hihi.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
BYou dziś byłyśmy u lekarza i stwierdził że to takie przedgrypowe bo osłuchowo czysto gardło niby czysto brak kaszlu brak kataru i iinnych objaw tylko wysoka gorączka.
Ojjj .... zdrUFka

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a to nie bostonka była?
weź nawet nie gadaj, zastanawiam się KIEDY mi ja Milus do domu przyniesie ... z doniesień moich znajomych z grupy na FB - szaleje to dziadostwo w Bergen :/.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Pewnie zanim Was nadrobie, to jeszcze ze 3 zaciaza
nie no PADLAM

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

1 - ale okropnie mnie wypryszczyło (a to podobno na dziewczynkę). jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to się dziwiłam co jest, bo ostatnio tak miałam może w gimnazjum

2 - mój też ma zapędy, żeby wchodzić na blat ale na razie działa moje "nie". mnie to dziwi jak ładnie dzieci stoją na jednym krześle i nie spadają, bo K. się wierci, skacze itd więc robię mu małe więzienie z 3 krzeseł.
ad 1 - oooo paczaj. mnie tez wypryszczylo - a w ciazy nie jestem a tak serio zrobila mi sie opryszczka w SRODKU ust - szlak by to trafil .

ad 2 - Milus ost ma faze na skaknie z lawy .

cdn.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Pisalyscie jeszcze o czytaniu u nas zabawki leza, ksiazki sa w nieustajacym uzyciu. Lubi czytanie, przynosi ksiazke mowi - o to - i trzeba czytac. Do tego bak zapamietuje te wierszyki. Ostatni hit:
J: pan lotek byl
E: choly
J: i lezal
E: aaaaaaa
J: i przyszedl pan
E: doktol
J: jak sie masz
E: mialll
ooooooo !!!!! cudownie .

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

co Ty ? naprawdę spisz w tramwaju????nie boisz się ze prześpisz swój przystanek?
.
się mi kilka razy zdarzyło - ale na szczęście moje - pan motorniczy mnie obudził idąc na koniec tramwaju ( taka technika w tej NO ze mamy dwustronne, znaczy są dwie kabiny z których możesz kierować ) - no i aż tylko musiałam sie cofnąć 1przystanek .

Cytat:
niedaleko moich rodziców mieszkają tacy ludzie, facet chciał syna koniecznie, klepią taką bidę, że żal d ściska - no urodził im się syn, 11 dziecko
o matko boska :mdele: ze tez baba sie an to zgodzila

noooo i nie zacytowalo mi NESTELLE
- piekny buziak od Roszka

cdn.

Stary 2014-11-20, 21:49   #174
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i powiedz mi jak ty żyjesz :P hihi.
no właśnie nie wiem
Stary 2014-11-20, 21:53   #175
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka, mamy się dobrze żyjemy ale nie mam czasu.. miałam kontrole itd itp. duużo tego...

Do wszystkich dziewczyn pytanie:

Jak u Was sprawy z nocniczkiem??
hej hej witaj i zagladaj

odp - a co to jest NOCNIK to jest to cos zielonego co mozna zalorzyc na noge . :P ???

no i wedlug mnie Pawlek cala mama .

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajta kciuki.. założyłam Ewie majty i lata bez pampa.. 2kę już zrobiła więc jak cos będzie tylko mokro
!!..

Cytat:
Dowiedziałam się właśnie, że z dziadkiem w oknie siedzą i czekają na sanki haha
SNIEG !! :O .... ja tez sie doczekac nie moge, ciekawa jestem reakcji Milusia . no i balwanki na tarsie bd mozna robic

Cytat:
tak wszystkie wychwalacie drugie ciąże, robicie smaka że też bym się skusiła hah. ale ja już postanowiłam że my na kwiecień 2016 (tż chce troche szybciej ale ja muszę zachować 10mc odstępu od szwagierki co ma na czerwiec 2015 tp bo będziemy im wszystko dawać i musi zdążyć nam oddać )
yhmmm .... no iwszytsko jasne

Cytat:

to która będzie 7?
to co robimy zaklady ... ??

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
ooo to prawie jak wyprawa na drugi koniec swiata
ale moj wujek ( najmlodszy brat mamy ) tez tak sie przeprowadzal -- wasz do bloku obok, ale az Busa zamowic musial od znajomego by te 500metrow przejechac .

Cytat:

wypadaloby - ale Milus nie ma az tylu zabawek ... no kosz z IKEA caly .. ale takie tam ''badziewia'' hihi. ale za to Maskotek ma pelno - no nie moge sie nie powstrzymac kiedy widze jakas tak patrzaca na mnie z wyrazem twarzy ''ZABIERZ MNIE ZE SOBA'' ... a mama krzyczy ze juz miejsca na polkach nie ma :O

okej udalo sie jestem na biezaco

upolowalam dzis 2 fajowe ksziaki dla Milusia bedzie na Mikolaja(imieninowego) wydalam majatek cale 40nok za 2sztuki plus czekaja na niego w szfie GARNIKI za 200nok - com ost kupila ( moze juz nie bedzie chcial moimi gotwac ).

a jutro mamy goscia - moja sis konczy obok nas i przyjedzie - trza upiec ciasto bo prezent na ur Milus juz mam dla cioci

tak wiec milej nocy.

Stary 2014-11-20, 22:20   #176
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam zabawki w domu i u Rodziców, bo tam Z często jest. W sumie schowałam O'balle i grzechotki, motyla z Lamaze i matę edukacyjną. Z teraz zaczyna chodzić, więc kula jest jak znalazł, szczeniaczka nie mieliśmy. Ale zastanawiam się jak długo trzymać klocki (pozdrawiam tu Panikę i jej inwencję twórczą - diskoklocek), ślimaka i żółwika z FP - jakieś tam pioseneczki, cyferki i alfabet (Z w sumie je zlewa od dłuższego czasu, ale jak napiszę, że coś zlewa i chcę to schować to ona zaraz zaczyna się tym bawić)... Tak w sumie też jest z takimi materiałowymi klockami z ikei - raz ma na nie fazę, potem długo je olewa... Odłożyłam też te takie czarno - białe książeczki i zastanawiam się nad odłożeniem tej modelinkowatej serii co je pewnie wszystkie macie - maluch w obrazkach czy jak to się wabi.... W sumie Z najbardziej ostatnio lubi "dorosłe" książki - i ogląda taki przewodnik - atlas roślin i zwierząt - w sumie nawet 2, książkę o zachowaniu psów z setkami zdjęć, książkę o zdobieniu tortów, katalogi ikei, National Geographic - mam prenumeratę z kilku lat, wybebeszy pół półki, siedzi i ogląda.... Pomyśleć, że kiedyś miałam to poukładane rocznikami.... Ciekawe kiedy zmądrzeje na tyle, że przestanie mi ściągać książki z półek i układać na nowo wg sobie tylko znanego klucza Niestety sięga już do trzeciej półki nad ziemią, więc kiedyś jak spuściliśmy ją na chwilę z oka to zdjęła wszystkie od podłogi o tej wysokości.... Mogłam brodzić w pokoju po kolana........ Dobrze, że wyżej nie sięga....
Ja książek nie mogę oddać, nie mogę się przemóc, no... Wszystkie trzymam... Tej serii z modeliną nie miałam, ale mam takie ksiązki nop. My house i tam na jednej stronie obrazek + podpis, to L. mi wrzuca te ksiazki to torby z wózka i na spacerze sobie ogląda (a mnie nie szkoda tak mocno jak laduje ksiażke na ziemi bo i tak już sa sfatygowane)
Ja ślimaka z FP już nie mam, żółwia jeszcze trzymam, ale chyba też się pozbędę. W ogóle mało mam zabawek takich hitów, które bym chciała zostawić...
Hmm.. no krowę z metkami sobie jednak zostawię, bo to L. ulubiona była jak była mała.Na pamiątkę

alliw
a jednak bez grzywki znalazłam Ale z grzywką Ci fajnie
Stary 2014-11-20, 22:49   #177
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
pewnego niestety nie (ale dzieci powyzej 3 r.z. maja niby panstwowo zapewnione miejsce w przedszkolu, wiec gdzies na pewno cos dostaniemy) - moge dziecko zglosic do pieciu placowek, ktorym nadaje waznosc od 1 do 5 - dwa przedszkola mam na osiedlu, 5 minut na piechote. I chcialabym jeszcze zglosic do przedszkola montessori i waldorfskiego - ale to wszystkie placowki i tak musze wczesniej dokladniej obejrzec, czyli zobaczyc na jakich zasadach pracuja, jak opiekunki sie odnosza do dzieci, jaki jest program, jedzenie itp. wiec troche mnie czeka - ale wolalabym sie tym zajac dopiero na wiosne

jaki papier?
chyba to Kita-Gutschein. żeby nam przydzielili ile godzin nam się należy. my byśmy chcieli żeby poszedł szybciej niz od 3rż. bo musi się języka nauczyć.
Mam na liście przedszkole Montessori, muszę dokładnie przeczytać na czym to polega.

Cytat:
mają chyba dużo zamówień bo mi tez pisali że dzień opóźnienia.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

to co robimy zaklady ... ??
kogo typujesz?

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2014-11-20 o 23:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 23:15   #178
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dziewczyny, jako że siedzę w temacie kuponów allegro i ciągle coś kupuję informuje, że jest fajna akcja - dot. aplikacji na komórkę, trwa do 6 grudnia. Przy zakupie w kategorii Zabawki za min. 100 zł można oszczędzić 35 zł
https://kupony.allegro.pl/
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 23:23   #179
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jako że siedzę w temacie kuponów allegro i ciągle coś kupuję informuje, że jest fajna akcja - dot. aplikacji na komórkę, trwa do 6 grudnia. Przy zakupie w kategorii Zabawki za min. 100 zł można oszczędzić 35 zł
https://kupony.allegro.pl/
Szkoda ze tylko zabawki.... Patrzylam czy nie ma moze używanej kuchni IKEA ale nie ma.....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-11-20, 23:35   #180
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Szkoda ze tylko zabawki.... Patrzylam czy nie ma moze używanej kuchni IKEA ale nie ma.....
Szkoda...ale teraz co po chwilę są kupony także warto śledzić
Ile ja już rzeczy kupiłam przez nie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości