Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 23:51   #4921
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Sweet gratulacje!!!
Kiara powodzenia!

Chwile czlowiek nie zajrzał a tu takie wieści i ruch porodowy na wątku
Stary 2014-11-21, 00:16   #4922
martha330
Zakorzenienie

Chmielinka bedzie dobrze! Niech Franus rosnie!

U nas po godzince spania czas na karmienie. Ciekawa jestem ile moja kruszyna wazy... hm... nie mam jak sprawdzic, a polozna mowila cos o wazeniu na trzeciej wizycie dopiero. Do tej pory mielismy jedna...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 01:17   #4923
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hejka

Majeczka urodziła się dzisiaj o 11:39. Przeszłam cały poród aż do partych a skonczylo się cc. Opowiem więcej po powrocie albo jutro Dziewczyny po cięciu dużo mocniej boli brzuch drugiego dnia? Wstawiam fotkę malej- cały tatuś
Gratulacje
!

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasi chlopcy (ci mniejsi) tez maja rendencje do siusiania podczas zmiany pieluszki??
Nie wiem czy ja cos zle robie
Zdejmuje stara, myje pupe, podkladam nowa iiii fontanna. Tez tak macie? U mnie zdarza sie to bardzo czesto...

urynoterapia

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Rzadko się odzywam bo w dzień nie mam na to czasu, ale jestem na bieżąco bo przy nocnych karmieniach was nadrabiam

U nas Franuś w dwa tygodnie przybrał 500g i ładnie nam idzie kp.
Niestety ze względu na ciezki poród i komplikacje byliśmy juz u neurologa i w poradni patologii noworodka w Katowicach w GCZD. Nadal Franuś ma zoltaczke i dopiero powoli zaczyna spadac bilirubina, ale ma zbyt wysoki potas a za niski sód i za tydzień jedziemy to skontrolowac. Na początku lutego będzie miał usg glowki które ma sprawdzic czy w czasie porodu na skutek niedotlenienia doszło do zmian w mózgu. Oby wszystko sie okazało w porządku
Tak bym chciała żeby tylko skończyło się na strachu...
A tak w ogóle to czas mi niesamowicie ucieka... w sobotę Franuś skończy 4 tygodnie

Kiara

Sciskamy was mocno, a mamusiom w dwupaku (szczegolnie tym przeterminowanym ) życzymy by juz powstały swoje maluszki na świecie
Będzie dobrze! W GCZD są dobrzy lekarze, lepiej trafić nie.mogłaś

Kiara powodzenia!

Ja juz.znów mam zajęte zatoki i z nosa mi kapie

Wczoraj cztery razy ludzie mnie pytali czy Klara to.dziecko czy lalka. Jasne, zawsze sobie lubiłam pochodzić z lalką pod pachą ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 01:53   #4924
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

hej mamuski ja wrzesniowa .. mozna dołączyć do was ?
p.s. powodzeniaaaaaaaaaa

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 02:08   #4925
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Kostka, od poczatku wykluczylam 5 glownych alergenow i miod (i nic wiecej; tzn groch, fasole itd tez ale to z innych wzgledow). Aha, jogurty, kefiry i przetwory mleczne jem poki co normalnie. Bilans pierwszego tygodnia zycia
- czysta buzia, kupy bez sluzu, skora ladna. Bez problemow ze strony ukl.pok.
Raz wypilam kawe na zwyklym mleku i byly dwa dni paskudnych bakow, ropne wielkie syfy na buzi i sluz. Zeszlo. Kilka dni pozniej jakos nie skumalam i zrobilam musake z beszamelem. No i po musace znow mu wywalilo. Dodam ze nie wprowadzam zadnych nowych prodoktow poza ta prowokacja mleczna, caly czas sie poruszam w kregu tych samych.
Moglabys napisac mi swoje menu chociaz z jednego dnia? Bo jak czytam na necie te jadlospisy dla karmiacych to mam totalnie dosyc!

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kurcze przeraża mnie to śledzenie na jakie składniki dziecko ma alergię. Moja jako potomek 2 uczuleniowców pewnie będzie alergikiem. Tylko kurcze jak jeść w sposób różnorodny i nie oszaleć potem szukając co dziecku szkodzi? W ogóle jak czytam wasze opisy o dziecku wiszącym godzinami na piersi, pogryzionych brodawkach, zapaleniach itd to szczerze mówiąc wcale nie mam ochoty karmić piersią.

moje dziecko przy piersi jest max10 minut caly czas intesywnie ssie zero wiszenia potem ja jeszcze przystawiam ale za kazdym razen sama sie odrywa jak na sile wcisne cycek do buzki to wogule nie ssie. Obgryzione brodawki mialam tylko pare dni😄 a i zapalenia tez nie mialam

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Moja potrafi jeść 7min, potem jezcze dossie trochę, a najdłużej to 15min mniej wiecej, co 3-4godziny, ale łądnie przybiera, więc ten typ tak ma.

Moja córcia dziś w nocy jadła i potem zasypiała, cud miód dla mnie, ale wcześniej potrafiła sie po jedzeniu kręcić i rozglądać nawet 2h. Potem spała cały dzień. Często tak ma, że przy piersi zasypia, rozbudza sie przy kąpaniu i przewijaniu, ale jak tylko zrobi jej się ciepło w ubranku, to natychmiast odlatuje.

Dziewczyny już napisały wszystko, ale zastanawia mnie, dlaczego teściowa zamiast cie wspierać, to tak dołuje.
Kidy ostatnio ważyłaś dziecko? Moja je małę porcje, ale rośnie jak na drożdżach? A jak twoja dieta? Zmieniłaś coś?

U mnie była położna, zważyła Lilcie.
Waży 3670g, czyli przez 9 dni przybrała 600g

Dziś w nocy pospałam, bo budziła się co trzy godziny, ale jadła, odbiła i spała dalej, bez marudzenia i rozglądania się. A rano nie spała z 2h.
Moja tez je tak krotko i to mnie martwi i potem spi tak samo3-4h tylko ze ona slysze robi naprawde ogormnie wielkie lyki mleczka..tak gleboko ssie przynajmniej tak mi sie wydaje. Co do wagi to jeszcze czekam pare dni zeby bylo wiecej.odstepu.miedzy wazeniami...

Kurde co to moze byc ze nie chce mi jesc z miekkiego cycka...tyle placzu teraz bylo to zrobilam mm wypila i zasnela to sobie mysle,ze na bank w cyckach pokarmu nie mam a laktatorem 90ml sciagnelam...

Co do tesciowej to ona twierdzi, ze mi pomaga takimi slowami bo dziecko chociaz glodne nie bedzie.

Frau Gizela

moge tez prosic o foto tego gronkowca??? Mojej tez zaczyna sie cos nie ladnego robic na buzce.

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
A mnie lapia jakies doly. Mala jak zasnie to pi dlugo. Ale teraz juz dwie h nie spi i polowe tego czasu na cyckach. Nie wiem czy ona sie najada czy nie. Jak krzyczy to mi sie tak chce plakac bo jej pomoc nie umiem. Od poniedzalku juz tz do roboty i jeszcze na wyjazdy. Musze sie do tego czasu ogarnac bo bede siedzec i ryczec tylko.

ogarniesz wszytsko na spokojnie😄 u mnie tz byl 2tygodnie w domu po porodzie i pomagal mi a ja mialam czas na czytanie glupot w necie i na placz i uzalanie sie nad soba i nawet ubranek nie umialam zdazyc poprasowac a jak tylko poszedl do pracy to odrazu moblizacja i sie trzeba brac za robote bo samo sie nie zrobi i czasu na rozmyslania nie ma 😄

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hejka

Majeczka urodziła się dzisiaj o 11:39. Przeszłam cały poród aż do partych a skonczylo się cc. Opowiem więcej po powrocie albo jutro Dziewczyny po cięciu dużo mocniej boli brzuch drugiego dnia? Wstawiam fotkę malej- cały tatuś
Gratulacje 😘😘 drugiego dnia po cieciu jest zle ale jest sie jeszcze na srodkach przeciwbolowych mocniejszych...u mmnie 3 dzien byl najgorszy bo polozna zaomniala dac mi tabletek a ja sie nie upominalam bo myslalam,ze to juz koniec tabletkami i wylam z bolu a poten kolejna zmiana i daje mi tabletki a ka zdziwiona, ze jeszcze mam jesc..ona jak sie dowiedziala,ze rano nic nie dostalam to zrobila taka wojne bo powinnam zjesc 6paracetamolow i jeszcze4 jakies inne.

---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ----------

Cytat:
Rzadko się odzywam bo w dzień nie mam na to czasu, ale jestem na bieżąco bo przy nocnych karmieniach was nadrabiam

U nas Franuś w dwa tygodnie przybrał 500g i ładnie nam idzie kp.
Niestety ze względu na ciezki poród i komplikacje byliśmy juz u neurologa i w poradni patologii noworodka w Katowicach w GCZD. Nadal Franuś ma zoltaczke i dopiero powoli zaczyna spadac bilirubina, ale ma zbyt wysoki potas a za niski sód i za tydzień jedziemy to skontrolowac. Na początku lutego będzie miał usg glowki które ma sprawdzic czy w czasie porodu na skutek niedotlenienia doszło do zmian w mózgu. Oby wszystko sie okazało w porządku
Tak bym chciała żeby tylko skończyło się na strachu...
A tak w ogóle to czas mi niesamowicie ucieka... w sobotę Franuś skończy 4 tygodnie

Kiara

Sciskamy was mocno, a mamusiom w dwupaku (szczegolnie tym przeterminowanym ) życzymy by juz powstały swoje maluszki na świecie
Moge zapytac ile dostaliscie punktow?? A w szpitalu nie robili usg glowki??? Nas tez to czeka i juz na sama mysl zbiera mi sie na placz...
Stary 2014-11-21, 02:14   #4926
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

jak u was z karmieniem w tych początkach ?? ból i krew jest ?

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 02:54   #4927
chmielinka
Zadomowienie

Dziękuję wam za dobre slowo

Frau właśnie bylam w szoku jak dobrze nas przyjeli w GCZD. Wszystkiego sie dowiedziałam juz na pierwszej wizycie, od razu zrobili badania, za chwilę byly wyniki, od razu konsultacje. Jestem bardzo zadowolona.

Eclaris dostaliśmy 6 pktow. Usg glowki bylo w szpitalu ale raz ze zrobione w pośpiechu (trwało ok 30 sekund!), a dwa to badanie jest w stanie dac faktyczny obraz ewentualnych odchylen dopiero gdy dziecko skończy 12 tygodni, bo do tego momentu w mozgu kształtują sie m.in. obszaary odpowiedzialne za wzrok, mowę, komunikacje itd.

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ----------

Kasiu czy moglabys na liscie mi uzupelbic dane?

Franuś ur. 25.10
godz 4.55
waga 3150g
54 cm, cc

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-21, 03:04   #4928
alekaz1
Zakorzenienie

Fakt mi po cc gorzej bylo drugiego dnia rano jak kazali wstac wyjeli cewnik i mialam sie ruszac. Leki dostawalam jak chcialam albo ibuprofen lub paracetamol. Ale malo tego bralam. Chyba wieczorem w druga dobe potrzebowalam najbardziej.
Stary 2014-11-21, 04:06   #4929
manieczka1
Zakorzenienie

Dzień dobry u mnie oczywiście bez zmian dziś 10 dni po tp
Ciekawe jak tam u Kiary.
Ja już spać nie mogę. Zaczynam rozmyślać czy aby na pewno mnie przyjmą. Zaraz chyba wstanę, wezmę prysznic i może jeszcze sobie przyjaciółki obejrzę
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 04:21   #4930
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Manieczka, dobrze będzie

Ja jeszcze nie zasnęłam - całą noc krążyłam po mieszkaniu, bardzo niespokojna byłam, skakałam na piłce, bo tak kręgosłup bolał Czekam aż Mar do pracy dojedzie i może uda się zasnąć...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 04:22   #4931
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Manieczka, dobrze będzie

Ja jeszcze nie zasnęłam - całą noc krążyłam po mieszkaniu, bardzo niespokojna byłam, skakałam na piłce, bo tak kręgosłup bolał Czekam aż Mar do pracy dojedzie i może uda się zasnąć...
O raaaany, to ja wstaję, a Ty dopiero spać idziesz
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-11-21, 04:33   #4932
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ano Wstanę i pewnie nowy wątek zastanę
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 04:37   #4933
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ano Wstanę i pewnie nowy wątek zastanę
Noooo ja się łudziłam, że jeszcze w tym urodzę
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-11-21, 05:16   #4934
Keithlyn
Zadomowienie

CHMIELINKA trzymam wszystko bedzie dobrze

MANIECZKA powodzenia!!i musza cie przyjać!!

Tż do pracy wyszedł to chyba ide spać dalej...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 05:34   #4935
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Moglabys napisac mi swoje menu chociaz z jednego dnia? Bo jak czytam na necie te jadlospisy dla karmiacych to mam totalnie dosyc!

moje dziecko przy piersi jest max10 minut caly czas intesywnie ssie zero wiszenia potem ja jeszcze przystawiam ale za kazdym razen sama sie odrywa jak na sile wcisne cycek do buzki to wogule nie ssie. Obgryzione brodawki mialam tylko pare dni😄 a i zapalenia tez nie mialam

Moja tez je tak krotko i to mnie martwi i potem spi tak samo3-4h tylko ze ona slysze robi naprawde ogormnie wielkie lyki mleczka..tak gleboko ssie przynajmniej tak mi sie wydaje. Co do wagi to jeszcze czekam pare dni zeby bylo wiecej.odstepu.miedzy wazeniami...

Kurde co to moze byc ze nie chce mi jesc z miekkiego cycka...tyle placzu teraz bylo to zrobilam mm wypila i zasnela to sobie mysle,ze na bank w cyckach pokarmu nie mam a laktatorem 90ml sciagnelam...

Co do tesciowej to ona twierdzi, ze mi pomaga takimi slowami bo dziecko chociaz glodne nie bedzie.

Frau Gizela

moge tez prosic o foto tego gronkowca??? Mojej tez zaczyna sie cos nie ladnego robic na buzce.

ogarniesz wszytsko na spokojnie😄 u mnie tz byl 2tygodnie w domu po porodzie i pomagal mi a ja mialam czas na czytanie glupot w necie i na placz i uzalanie sie nad soba i nawet ubranek nie umialam zdazyc poprasowac a jak tylko poszedl do pracy to odrazu moblizacja i sie trzeba brac za robote bo samo sie nie zrobi i czasu na rozmyslania nie ma 😄

Gratulacje 😘😘 drugiego dnia po cieciu jest zle ale jest sie jeszcze na srodkach przeciwbolowych mocniejszych...u mmnie 3 dzien byl najgorszy bo polozna zaomniala dac mi tabletek a ja sie nie upominalam bo myslalam,ze to juz koniec tabletkami i wylam z bolu a poten kolejna zmiana i daje mi tabletki a ka zdziwiona, ze jeszcze mam jesc..ona jak sie dowiedziala,ze rano nic nie dostalam to zrobila taka wojne bo powinnam zjesc 6paracetamolow i jeszcze4 jakies inne.

---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ----------

Moge zapytac ile dostaliscie punktow?? A w szpitalu nie robili usg glowki??? Nas tez to czeka i juz na sama mysl zbiera mi sie na placz...
Podeślę jak zaprowadzę M.do przedszkola, bo wtedy siade do kompa
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 06:09   #4936
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Ooo Kiara rodzi
Kiara i Sweet to jeszcze jednej brakuje do trojki. Czyli w nocy ktoras z nas złapie

Oby gladko im poszlo....
Manieczka musisz dolaczyc
Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Gratulacje Mała jest śliczna. Czekamy na więcej informacji jak dojdziesz do siebie.

Wogóle każde dziecko jest inne ale wszystkie tak samo śliczne

Kiara powodzenia

Lola, Marta znam to bo moje dziecko też bardzo mało śpi. Raz miał dzień, że prawie wcale nie spał.
Moj wczoraj prawie nie spal...sloneczko mowisz ze to przejdzie do 3 miesiaca.. ?
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasi chlopcy (ci mniejsi) tez maja rendencje do siusiania podczas zmiany pieluszki??
Nie wiem czy ja cos zle robie
Zdejmuje stara, myje pupe, podkladam nowa iiii fontanna. Tez tak macie? U mnie zdarza sie to bardzo czesto...
U nas tez czesto
sie zdaza

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Sloneczko i jak TY organizujesz sobie dzień?
bo ja dziś totalnie rozbita jestem, ledwo usmazylam naleśniki i wykapalam się, to by było na tyle z tego co dziś zrobiłam. a miałam isc na spacer z mala, jednak padal deszcz ze śniegiem, to odpuscilam. z reszta kiedy bym nas wyszykowala?
Ja czasem sie kapie jak tzet wroci dopiero...a czasem rano zanim wyjdzie ale z innymi rzeczami ciezko...
Cytat:
Dziękuję wam za dobre slowo

Frau właśnie bylam w szoku jak dobrze nas przyjeli w GCZD. Wszystkiego sie dowiedziałam juz na pierwszej wizycie, od razu zrobili badania, za chwilę byly wyniki, od razu konsultacje. Jestem bardzo zadowolona.

Eclaris dostaliśmy 6 pktow. Usg glowki bylo w szpitalu ale raz ze zrobione w pośpiechu (trwało ok 30 sekund!), a dwa to badanie jest w stanie dac faktyczny obraz ewentualnych odchylen dopiero gdy dziecko skończy 12 tygodni, bo do tego momentu w mozgu kształtują sie m.in. obszaary odpowiedzialne za wzrok, mowę, komunikacje itd.

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ----------

Kasiu czy moglabys na liscie mi uzupelbic dane?

Franuś ur. 25.10
godz 4.55
waga 3150g
54 cm, cc
Trzymam kciuki zeby bylo dobrze, a skad wiadomo ze byl niedotleniony przy porodzie..?

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Sweet - GRATULACJE

Kiara - mam nadzieje ze juz jestes po..trzymam kciuki kochana!!
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 06:18   #4937
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kostka czy przejdzie do 3 mies mie wiem tak mówią, a jakieś nadzieje trzeba mieć
Teraz wogóle robię wszystko 3 razy szybciej żeby zdąrzyć jak mały śpi

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Manieczka będzie dobrze spróbuj się jeszcze zrelaksować

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 06:21   #4938
alekaz1
Zakorzenienie

Dobry o dziwo noc w miare ok. Co nie csle 3 h pobudka i maly kryzys po 2 ale ok. Myslalam ze po mm bedzie dluzej spala.
Stary 2014-11-21, 06:38   #4939
chmielinka
Zadomowienie

Kostka pisalam zaraz po porodzie ze w trakcie porodu wypadla pepowina i szybko zrobili cc w narkozie. Maly byl siny i 5 min nie oddychal i teraz muza sprawdzić czy to wyrzadzilo jakieś szkody czy nie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 06:57   #4940
magdula87
Rozeznanie

Hej dziewczyny odzywam się po 2 tygodniach. Wszystkim, które urodziły serdecznie gratuluję będę powoli nadrabiać i oglądać Wasze cuda. A tym, które jeszcze w dwupaku, trzymam kciuki

Wróciliśmy na swoje śmieci, i trzeba było się ogarnąć. Załatwić przychodnię, położną itp.
Wg. położnej Mateusz słabo przybierał na wadze, kazała go karmić co dwie godziny, z kolei w przychodni na pierwszej wizycie się nie przyczepili i bądź tu młoda mamo mądra :/

Po odciągnięciu mleka laktatorem wychodzi, że mam go mało, po 15 minutach z jednej piersi mam 30 ml, z drugiej ok 20 więc się nie dziwię że po karmieniu nadal był głodny. Ustaliłam z położną, że karmię go piersią jak najczęściej i daję butelkę jeśli nadal jest głodny
Unormowały się u nas też kupy, tzn nie jest już jedna na 4 dni, a przynajmniej dwie na dzień. To postęp

Mały jest już mega aktywny, potrafi nawet ze 4 godziny nie spać, nawet dzisiaj w łóżeczku mi przewędrował.
Cały zeszły tydzień chodziliśmy na spacery, bo pogoda super była, w tym tygodniu już mniej, ale staramy się wychodzić spacery bardzo lubi

Mąż na urlopie, bardzo mi pomaga, super się spisuje jako tata <3

Zeszły weekend mieliśmy odwiedziny, ten też zapowiada się z rodzinką. Ale przyjeżdża mama, to zajmie się i gotowaniem i chwilę gośćmi.

Dni zlatują mi tak szybko, w nocy nawet się wysypiam. Czasami jak się uda to dosypiam w dzień.

Jestem w trakcie czytania "Dzieciozmagań" rewelacyjna książka

To na koniec jeszcze raz za te co na porodówce, jeśli takie są
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 06:59   #4941
Kasia427
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale pospałam dzisiaj.. mała obudziła się 2 razy na jedzenie i z powrotem spała... jeszcze śpi
Chłopców wyszykowałam do szkoły, mąż ich zawiózł, a ja zaraz sie biore za prasowanie..

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Kostka pisalam zaraz po porodzie ze w trakcie porodu wypadla pepowina i szybko zrobili cc w narkozie. Maly byl siny i 5 min nie oddychal i teraz muza sprawdzić czy to wyrzadzilo jakieś szkody czy nie
Będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Stary 2014-11-21, 07:00   #4942
Indra83
Wtajemniczenie

U mnie noc kiepska, Lilka mało spała, od 5.30 już wcale, ale może zaraz zaśnie, idę też spać .
Stary 2014-11-21, 07:06   #4943
alekaz1
Zakorzenienie

Kasia ty to masz spokoj widze
Stary 2014-11-21, 07:07   #4944
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kasia ty to masz spokoj widze
Stary 2014-11-21, 07:19   #4945
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiscie juz kojarze... bedzie dobrze napewno..

U nas noc nienajgorsza, chociaz Jerz przespal z nami pol nocy...bo przysnelam przy karmieniu dwa razy...nie spimy od 6... Ciekawe kiedy zasnie..
Nie mam sposobu zeby zasnal sam...tylko przy cycu albo lulanie na fotelu z ikei..a jak odkladam do lozeczka to zaraz sie budzi...
Co Wy robicie zeby zasnely maluchy?
Obcinalyscie juz paznokcie?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:23   #4946
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie juz kojarze... bedzie dobrze napewno..

U nas noc nienajgorsza, chociaz Jerz przespal z nami pol nocy...bo przysnelam przy karmieniu dwa razy...nie spimy od 6... Ciekawe kiedy zasnie..
Nie mam sposobu zeby zasnal sam...tylko przy cycu albo lulanie na fotelu z ikei..a jak odkladam do lozeczka to zaraz sie budzi...
Co Wy robicie zeby zasnely maluchy?
Obcinalyscie juz paznokcie?
Ja głaskam małą po główce albo po policzku, ale przewaznie po jedzeniu sama zasypia taka jest zmeczona ssaniem a jak widze ze spiaca i nie moze zasnac, a cyca tez nie chce to tez ja lulam na rekach ..
Stary 2014-11-21, 07:29   #4947
benetta
Zadomowienie

fraumacie gronkowca? Też mogę zdjęcia zobaczyć?

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:39   #4948
eclariss
Rozeznanie

Kurde mala coraz bardziej obsypana... z nowosci to jem krowki od paru dni i herbate z dzikiej rozy i kielbaske kminkowa...chyba zaczne zapisywac sobie co jem i jak reaguje bo zapamietac wszystkiego nie umiem

Kurde nie wiem juz co robic...po 5 minutach przy cycu jest placz co ja przystawie to sie wyrywa jak trzymam jej glowke na sile przy cycu to odrazu sie krztusi...jak ja odloze i dam smoka to nim pluje i placze.i takjakby szuka cyca to znow ja przystawiam i tak w kolko..
Stary 2014-11-21, 07:42   #4949
Kasia427
Wtajemniczenie

Eclariss a moze jej niewygodnie...? Moze pokombinuj z innymi pozycjami...? A probowalas jej dawac jesc np. co 2 godziny?
Stary 2014-11-21, 07:45   #4950
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Chmielinka trzymam mocno kciuki za zdrówko Frania.

Kurcze zazdroszczę wam, że już dawno jesteście po. Nie dlatego, że tak źle mi w ciąży mimo bycia w 10 miesiącu tylko naczytalam się opisów porodów i o różnych problemach i boję się dużo bardziej niż miesiąc temu.

Kwitne sobie w szpitalnym bufecie bo maz ma rano spotkanie i odstawil mnie na ktg godzinę przed czasem.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości