Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-21, 09:34   #571
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

muszę kupić waśnie "dietetyczny" chleb tostowy ostatnio jak zjadłam tościka, popiłam pepsi, to byłam taka szczęśliwa hehehe

ja z Tż nie będziemy się teraz widzieć kilka dni.... kto będzie mnie przytulał ???
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:36   #572
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Też chyba zacznę wchodzić na te wątki
Jak pierwszy raz na sekundę usłyszałam serduszko, to się poryczałam. Chyba zaleję gabinet łzami wzruszenia na tak długim badaniu
Hahaa ze mnie się Tż śmiał że tylko leżałam i się patrzyłam z lekko upośledzoną miną i otwartymi ustami, mówi że się bał że za chwilę zacznę się ślinić
Fajna sprawa, my mamy płytkę z tego badania więc czasem sobie oglądam

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
muszę kupić waśnie "dietetyczny" chleb tostowy ostatnio jak zjadłam tościka, popiłam pepsi, to byłam taka szczęśliwa hehehe

ja z Tż nie będziemy się teraz widzieć kilka dni.... kto będzie mnie przytulał ???
Obłożysz się tościkami Po co babie w ciązy facet wystarczy jedzenie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:38   #573
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Padam :/ dziecie zasnelo ok 2 dopiero.. aktualnie robi sobie maseczke z dzemu a mi wszystko jedno. Musze go zaraz domyc i zabrac ze soba na wizyte do gin, zakupy i zobaczymy co sie jeszcze uda zrobic.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:40   #574
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hahaa ze mnie się Tż śmiał że tylko leżałam i się patrzyłam z lekko upośledzoną miną i otwartymi ustami, mówi że się bał że za chwilę zacznę się ślinić
Fajna sprawa, my mamy płytkę z tego badania więc czasem sobie oglądam

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Obłożysz się tościkami Po co babie w ciązy facet wystarczy jedzenie

też kiedyś będę chciała płytkę

tościkami i upiję sie colą

tyle spokoju będzie miał Tż beze mnie
Stary 2014-11-21, 09:41   #575
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

My cie będziemy ściskać :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-21, 09:42   #576
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem ile, dowiem się dopiero na kolejnej wizycie. Przyznam jednak, że to koszty mnie przerażają. Ostatnio zapłaciłam za badania krwi 189 zł, a to jeszcze nie wszystkie. Razem pewnie z 250 wyjdzie :-( Zaraz kolejna wizyta, a potem jeszcze genetyczne. Cieszę się, że mam taką opiekę, ale tak się zastanawiam czy jak ktoś chodzi na NFZ to tez ma zalecane tez wszystkie takie same badania, czy w jakimś okrojonym zakresie?
Ja dlatego w drugiej ciazy chodze na nfz i prywatnie. W pierwszej wydalam za duzo kasy.

U mnie genetyczne 400zl

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Bez obrazy dziewczyny no ale trochę tak jest
Widać, że tutaj już piszą same babki które zostaną Nie jakieś obce. Zresztą wydaje mi się, że żadna nowa czerwcówka już nie zawita. A nawet jeśli to ciężko się wbić w takie zwarte już środowisko

Chyba większość wczoraj jadła fast foody
U nas byli znajomi, zamówiłam pizzę, 3 rodzaje-z ananasem, oliwkami i szynką i wegetariańską
A dzisiaj boli brzuch z przejedzenia

Ja się nie będę odnosiła do ost. tematu rozmowy dot. badań i chorób bo zaraz zacznę przeżywać, myśleć, analizować więc wolę nie wnikać

Gratuluję udanych wizyt

U mnie jeszcze tylko 5 dni
Ja się nie zgadzam ze nikt nie dojdzie.
Myślę ze zniknie nas polowa i dojdzie drugie tyle.
Na moim pierwszym wątku sporo mamus doszło juz po porodzie.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:47   #577
Princesika
Zakorzenienie

Zjadłam już dwie bułki
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:47   #578
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
My cie będziemy ściskać :P

super
Stary 2014-11-21, 09:49   #579
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Zjadłam już dwie bułki
A ja dziś nie mam absolutnie weny na jedzenie.
A wczoraj tez zrobilam sobie zapiekanki w piekarniku w ostrym sosie

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 09:50   #580
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja dlatego w drugiej ciazy chodze na nfz i prywatnie. W pierwszej wydalam za duzo kasy.

U mnie genetyczne 400zl

Po porodzie? O matko, po porodzie boję się, że nie będę miała czasu spać, a co dopiero na internet

Strasznie drogie to genetyczne, podobnie jak u mnie.

nie mogę się wybrać do pracy. Dobrze, że mam zmianę na którą nikt mi nie powie, że mam być na konkretną godzinę. Mogę przyjść pomiędzy 9-11 byleby zostać te 8h. Bardzo chcę być aktywną zawodowo ciążową, ale po 6h w pracy jestem totalnie do niczego. Mam nadzieję, że w drugi trymestrze to minie.
A wy dajecie radę z tymi 8h?
Stary 2014-11-21, 09:52   #581
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Po porodzie? O matko, po porodzie boję się, że nie będę miała czasu spać, a co dopiero na internet

nie mogę się wybrać do pracy. Dobrze, że mam zmianę na którą nikt mi nie powie, że mam być na konkretną godzinę. Mogę przyjść pomiędzy 9-11 byleby zostać te 8h. Bardzo chcę być aktywną zawodowo ciążową, ale po 6h w pracy jestem totalnie do niczego. Mam nadzieję, że w drugi trymestrze to minie.
Ee tam znajdzie się czas i na neta

Ja daje rade z 8h tzn mam ok 13 taki dołek gdzie zasypiam, i mnie strasznie odyma, ale jest ok..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:53   #582
Cos_
Zakorzenienie

Też się o to martwię że na nic czasu mieć nie będę :/ i będę chodzić jak wywłoka haha

chcecie pączka.? mama mi dwa kupiła. Sama będę jak ten "ponczek"

Stary 2014-11-21, 09:53   #583
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Z moich obserwacji wynika ze więcej rad i pomocy będziemy potrzebować po porodzie.
Chrzciny, jakie zabawki kupić, szczepienia, kolki, kupy, uczulenia, odparzenia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Same ważne życiowe tematy

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 09:54   #584
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Marei, mi na początku też było ciężko wysiedzieć 8h, myslałam, że zasnę przy biurku... Ale teraz już jest lepiej i nie odczuwam takiego zmęczenia jak na początku.

Ja też chodzę na nfz i prywatnie. Sama jestem ciekawa ile mnie prywatnie skasuje w poniedziałek za genetyczne - zapomniałam zapytać
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 09:56   #585
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Z moich obserwacji wynika ze więcej rad i pomocy będziemy potrzebować po porodzie.
Chrzciny, jakie zabawki kupić, szczepienia, kolki, kupy, uczulenia, odparzenia

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Same ważne życiowe tematy
No mi się też tak wydaje, że po porodzie dopiero zacznie się lawina pytań i pewnie te z nas, które są pierwszy raz w ciąży będą liczyć na rady pozostałych

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:11   #586
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
abz - a co Ci zrpbił...albo nie zrobił ??

mój zaraz z pracy wraca
nie będę się nad tym rozwodzić, ale generalnie nie rozumie w ogóle mojego samopoczucia i tego, że mi jest niedobrze jak otwieram lodówkę np

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hello
U nas wszystko cacy Maluch jest juz całkiem spory i ma się dobrze. Torbiele się zmniejszają, więc jest szansa, że całkiem zanikną za jakiś czas Dostałam l4 na kolejne 4 tyg Aaa i kupę badań do zrobienia jutro. I na genetyczne też mam jutro się umówić.
Super wieści
Też sie zastanawiam czy w ciąży nie miałam torbieli, bo przed to na pewno...pamięć już nie ta

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Niestety jak chodzi się prywatnie to koszty badań są dosyć duże, z tego co
ja wiem to na nfz raczej dają takie minimum badań, ale wszystko w sumie to indywidualne przypadki.
Nie wiem czy minimum, ale skoro wszystko idzie dobrym torem to po co wymyślać dodatkowe badania?

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ale się wczoraj z mężem pokłóciłam... Dobrze, że pojechał na angielski bo chyba byśmy się pogryźli... Zawsze byliśmy oboje wybuchowi, ale w ciąży to wystarczy moment i jest afera
Oj my też oboje wybuchowi, kłótnia może być z byle powodu, a gdzie tu ten szacunek do żony i męża...

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Najgorsze że ja mam ten opiekacz do tostów w domu jak zaraz wpadnę do sklepu to zeżrę cały bochenek chleba tostowego a on jest bardzo dietetyczny Do tej pory to samo razowe pieczywko a teraz mnie zrobiłaś!
Właśnie dziś na śniadanie robiłam tosty z serem, parówką, pomidorem i szczypiorkiem, o dziwo mi smakowały. Choć w trakcie robienia przestawałam mieć na nie ochotę.

Cytat:

Mama mi kupiła z malinami i podrzuciła do pracy

Pisałyście o cenach za wizyty. Ja chodzę do gina na nfz. Mój poprzedni gin (też nfz) niestety przyjmuje już tylko prywatnie, a był naprawdę super, idealnym niemal lekarzem. Do niego pójdę tylko ze 2 lub 3 razy na usg, które kosztuje 250zł! masakra jak dla mnie, powariowali z tymi cenami. Jak sie u niego prowadzi ciążę to bierze po 200 za wizytę, no wielka mi promocja i do tego wszystkie badania płatne :/
To usg prenatalne to jest to gdzie badamy przezierność karkową i kość nosową tak?

testu pappa czy innych cudów tez nie robię, jeżeli byłaby potrzeba to by mnie lekarz skierował. Często mam wrazenie, ze przez ten cały internet to próbujemy być mądrzejsi od lekarzy. Faktem jest, że są tacy lekarze, którym pomóc w diagnozie trzeba

Edytowane przez abz
Czas edycji: 2014-11-21 o 10:22
abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:20   #587
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
nie będę się nad tym rozwodzić, ale generalnie nie rozumie w ogóle mojego samopoczucia i tego, że mi jest niedobrze jak otwieram lodówkę np

Super wieści
Też sie zastanawiam czy w ciąży nie miałam torbieli, bo przed to na pewno...pamięć już nie ta

Nie wiem czy minimum, ale skoro wszystko idzie dobrym torem to po co wymyślać dodatkowe badania?

Oj my też oboje wybuchowi, kłótnia może być z byle powodu, a gdzie tu ten szacunek do żony i męża...

Właśnie dziś na śniadanie robiłam tosty z serem, parówką, pomidorem i szczypiorkiem, o dziwo mi smakowały. Choć w trakcie robienia przestawałam mieć na nie ochotę.

Mama mi kupiła z malinami i podrzuciła do pracy

Pisałyście o cenach za wizyty. Ja chodzę do gina na nfz. Mój poprzedni gin (też nfz) niestety przyjmuje już tylko prywatnie, a był naprawdę super, idealnym niemal lekarzem. Do niego pójdę tylko ze 2 lub 3 razy na usg, które kosztuje 250zł! masakra jak dla mnie, powariowali z tymi cenami. Jak sie u niego prowadzi ciążę to bierze po 200 za wizytę, no wielka mi promocja i do tego wszystkie badania płatne :/
To usg prenatalne to jest to gdzie badamy przezierność karkową i kość nosową tak?
Tak to to badanie mój gin bierze 150 zł,chodzę prywatnie bo na nfz nie ma żadnego dobrego ginekologa :/ a nie jest jeden,ale chcący się dostać trzeba stać od 6 przed ośrodkiem gdzie odliczają do niego 20 osób kto się nie załapał idzie do domu z kwitkiem. :/

Stary 2014-11-21, 10:22   #588
fartuch
Zakorzenienie

Dlatego ja się cieszę, że moja ukochana lekarka przyjmuje i na nfz i prywatnie
W poniedziałek prenatalne chce żeby było już po
Stary 2014-11-21, 10:32   #589
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Niestety jak chodzi się prywatnie to koszty badań są dosyć duże, z tego co
ja wiem to na nfz raczej dają takie minimum badań, ale wszystko w sumie to indywidualne przypadki. Zawsze można spróbować podejść do lekarza rodzinnego może przepisze część badań - ja się niestety tego nie doprosiłam, ale mam przyjaciółkę, która poszła powiedziała, że jest w ciąży i wypisuje jej badania bez problemu.
Poprosiłam i dostalam, ale na morfoligię, mocz i glukozę. To koszt 20 zł, nic w porównaniu do reszty. Zawsze coś, ale nie warto czekać w przychodni, złościć się i denerwować, prosić lekarza, tracić czas i zdrowie wśród innych pacjentów.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wy wiecie co robicie a ja nawet nie mam pewności, że będę miała genetyczne bo gin nic nie mówił

Na pewno będziesz miała, przecież to obowiązek. Może traktuje to jako oczywistą oczywistość i dlatego ba pewno nie wspomniał. Powie Ci pewnie następnym razem.

Cytat:

Ja nie pracuje na cały etat dlatego spokojnie wytrzymuję. Jednak jak miałabym pracować 8 godzin, to nie wiem czy dałabym radę. Juz nie chodzi nawet o ten czas, tylko o to, że rano trzeba być w pracy. Przecież ja całe ranki spędzam w toalecie ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:45   #590
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

chyba biedronkowy ma całkiem ok skład jak na tostowy. Taki 60% graham

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
A ja dziś nie mam absolutnie weny na jedzenie.
A wczoraj tez zrobilam sobie zapiekanki w piekarniku w ostrym sosie
zapiekanki pycha choć jakoś mi przestały smakować moje ukochane pieczarki i smażona cebula
Stary 2014-11-21, 10:46   #591
industria
Zakorzenienie

boże, nie ogarnim mojego internetuu! od kilku dni jest jakiś problem i ciągle mi wybija. co przeczytam kilka postów to dup! już mam naerwy na to i nie nadążam czytać

dziś zaczełam 10 tydzień boli mnie troche głowa i ciśnienie niskie. musze skoczyć na jakieś zakupy bo lodówka pusta. wszystko zeżarłam
chyba faktycznie kupie sobie małą cole, bo kawy wogóle nie pije- odrzuca mnie- a jakaś śnięta chodze...

ja nie wiem czy bede robiła te dodatkowe badania. jeśli wszystko bedzie ok i lekarka nie zaleci to chyba nie. to ona jest specjalistą i jej ufam więc nie bede mądrzejsza od lekarza
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:48   #592
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Też się o to martwię że na nic czasu mieć nie będę :/ i będę chodzić jak wywłoka haha

E tam.
Ja mam 14 miesięcznego bąbla, jestem w ciąży, pracuje (ale nie na pełny etat), spotykał się ze znajomymi i jestem na bieżąco we wszystkich serialach + studia podyplomowe.
I mam wyrzuty sumienia ze jestem leniem.

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 10:49   #593
Moschina
Raczkowanie

Dziewczyny!!!!! Wczoraj przyszła do mnie zamawiana CEBUSZKA, w końcu się wyspałam Spałam od 24 do 10.15 i czuję się taka wypoczęta że to jest szok Polecam Wam ją, jeśli macie problem ze snem to myślę że może pomóc !!!
Stary 2014-11-21, 10:54   #594
country111
Zakorzenienie

Ja to przeszłam na 4h bo przy komputerze pracuje cały czas, a w tym tygodniu obijam sie na zwolnieniu. Poniedziałkowy powrót będzie trudny ale zaraz po pracy lecę na badania prenatalne więc będę odliczać godziny
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:57   #595
Princesika
Zakorzenienie

stwierdzam, że nie umiem wrzucać załączników
Stary 2014-11-21, 11:00   #596
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
boże, nie ogarnim mojego internetuu! od kilku dni jest jakiś problem i ciągle mi wybija. co przeczytam kilka postów to dup! już mam naerwy na to i nie nadążam czytać

dziś zaczełam 10 tydzień boli mnie troche głowa i ciśnienie niskie. musze skoczyć na jakieś zakupy bo lodówka pusta. wszystko zeżarłam
chyba faktycznie kupie sobie małą cole, bo kawy wogóle nie pije- odrzuca mnie- a jakaś śnięta chodze...

ja nie wiem czy bede robiła te dodatkowe badania. jeśli wszystko bedzie ok i lekarka nie zaleci to chyba nie. to ona jest specjalistą i jej ufam więc nie bede mądrzejsza od lekarza
hmmm, a dlaczego jeśli chodzi o Twój organizm to masz nie być mądrzejsza od kogokolwiek? każdy człowiek jest dla siebie pierwszym i najlepszym lekarzem bo czuje co sie w nim dzieje. Tak ślepo wierzyć bo Ci lekarz powiedział? Na pewno masz intuicje i sama wiesz co jest dla Ciebie najlepsze, prawda? Wiadomo, ze lekarz jest specjalistą w swojej dziedzinie ale nie znaczy to że jest nieomylny. Decyzja o badaniach powinna należeć do Ciebie .
Wiadomym jest, ze idąc do lekarza obdarzamy go w jakims stopniu zaufaniem bo jak inaczej byłby sens chodzenia do niego, mam tylko na mysli, ze i w tym zaufaniu należy mieć dystans.

Ogólnie zadziwiają mnie osoby, które bezkrytycznie robią to co inni im zasugerują - tylko indistia to nie chodzi o Ciebie żebyś tak nie odebrała, tylko ogólnie napisałam bo mi taka refleksja przyszła.
.......... noale żem się wymądrzyła ..............nob la mi dać
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 11:03   #597
masija
Zakorzenienie

Cytat:
dowiesz sie pewnie na najbliższej wizycie za kilka dni
Cytat:
Ja o prenatalne sama zapytałam,ale o połówkowym to wiem że czasami nawet nie mówi tylko sam wszystko sprawdza główkę itp. A chodzisz na nfz czy prywatnie.?

Chodzę prywatnie
Ale możliwe, że będzie tj. mówicie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No ja też bym to tak traktowała raczej. Mój gin nie mówi do 20 tyg

No chyba że klientka przyjdzie sobie w 18tyg na 4d i będzie ewidentnie coś na wierzchu to wiadomo że powie

Szukam dla Blanki jakiegoś bobasa.. Ma jedną agatkę, ale taką miękką a teraz chce żeby siusiała itd. i nie ma ciekawych..
Kupowałam chrześnicy 2 lata temu taką, że sikała, robiła kupę, bekała itp.. na allegro.. Poszukam może gdzieś jeszcze mam aukcję zapisaną
Cytat:

Serio? po ciąży?

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Poprosiłam i dostalam, ale na morfoligię, mocz i glukozę. To koszt 20 zł, nic w porównaniu do reszty. Zawsze coś, ale nie warto czekać w przychodni, złościć się i denerwować, prosić lekarza, tracić czas i zdrowie wśród innych pacjentów.

Na pewno będziesz miała, przecież to obowiązek. Może traktuje to jako oczywistą oczywistość i dlatego ba pewno nie wspomniał. Powie Ci pewnie następnym razem.

Ja nie pracuje na cały etat dlatego spokojnie wytrzymuję. Jednak jak miałabym pracować 8 godzin, to nie wiem czy dałabym radę. Juz nie chodzi nawet o ten czas, tylko o to, że rano trzeba być w pracy. Przecież ja całe ranki spędzam w toalecie ;-)
Mam nadzieję, że tka będzie Jak nie to się dopytam

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 11:03   #598
Princesika
Zakorzenienie

kiedyś umiałam, starzeję się, na wizażu 8 lat i takie rzeczy
Stary 2014-11-21, 11:11   #599
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
kiedyś umiałam, starzeję się, na wizażu 8 lat i takie rzeczy
Kalafior ciążowy

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 11:28   #600
country111
Zakorzenienie

Coś się chwilowo cicho zrobiło To wam powiem, że w moim piekarniku właśnie drożdżowiec z truskawkami dochodzi i zaczyna pachnieć.
Moja wielka lodówka przestaje mieścić moje zachcianki
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości