|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
W moich haemach nikt nigdy tego kodu nie sprawdza. Mało tego - na mój kod robią zakupy moje dwie przyjaciółki, oczywiście na różnych kasach
i odwrotnie -ja na ich kuponach![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i rabat -20% się przyda, bo ostatnio chodziłam codziennie do H&M kupować po jednej rzeczy z H&M home z rabatem -25% a jeszcze podoba mi się parę rzeczy ![]() Dziewczyny dawno mnie nie było, bo wykańczanie i teraz stopniowe urządzanie mieszkania zjada mi czas, ale przychodzę z wielką prośbą Czy ma może któraś blisko do IKEI w Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie (Janki) lub ostatecznie w Krakowie ![]() ![]() :pro si:
Edytowane przez katia84 Czas edycji: 2014-11-19 o 20:51 |
|
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
Katia ja mam pytanie z innej beczki- gdzie miałaś wesele? możesz mi napisać na priv
bo jesteśmy na etapie szukania sali
|
|
|
|
#635 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() 13.10, trzynastka od kilku lat szczęśliwa dla mnie jest
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak czasem zajrzalam na tak watek, to stwierdzalam, ze tez bym sie chyba tam nie odnalazla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#637 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
nie lubię i nie umiem być miła dla kogoś kogo nie lubię + 500 do poziomu hormonów w ciąży i wypisałam się
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam zauwazylam wlasnie taka slodziutko-milutka atmosfere, ktorej nie moge zdzierzyc
poza tym jakies dziwne zdrobnienia i akurat trafilam na dyskusje o tym, jak zalatwic sobie L4 mimo wzorcowej ciazy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Kociara
|
Cytat:
Tylko na razie jestem bez auta, więc zmywarki Ci nie kupię
|
|
|
|
|
#641 | |
|
batonik
|
Cytat:
![]() A potem wielkie zdziwienie że kobietom ciężko znaleźć pracę i ocenia się je pod względem przebytych/lub nie ciąż. Denerwuje mnie takie podejście okropnie. Może i jestem mały pracoholik, ale jeśli nie chodzi się po kamieniołomach, to po co wypadać z obiegu? Ciąża to nie choroba. |
|
|
|
|
#642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak Franczesko? Zdrowo się chowa? ![]() [QUOTE=a34;49003779]Ja tam zauwazylam wlasnie taka slodziutko-milutka atmosfere, ktorej nie moge zdzierzyc poza tym jakies dziwne zdrobnienia i akurat trafilam na dyskusje o tym, jak zalatwic sobie L4 mimo wzorcowej ciazy Cytat:
![]() To jest bardzo trudny temat - nadwrażliwość na swoim punkcie wzrasta w ciąży o 1000%, trzeba brać poprawkę na stres, godziny pracy, warunki (np. substancje niebezpieczne) i samopoczucie własne - rzadko zdarza się fantastyczne - mdłości, zawroty głowy, bóle kręgosłupa i szereg innych. Ja absolutnie ciąży nie demonizuję, ale teraz byłabym mądrzejsza i poszłabym sobie na zwolnienie zamiast spędzać pół dnia z głową w toalecie i słaniając się na nogach, bo liczyłam, że z każdym nowym dniem mi przejdzie. I prawdę powiedziawszy pracownik był ze mnie wtedy mierny, no ale ja mam bardzo wyrozumiałego pracodawcę (btw, moje dziecko jest siódmym w mojej firmie w ciągu czterech lat). Na L4 byłam później (gdzieś od połowy), z zupełnie innej przyczyny, bo moja ciąża była zagrożona, ale z drugiej strony rozumiem też dziewczyny, które uciekają na L4 w obawie przed zwolnieniem - to znak czasów po prostu, nie każdy ma komfort powrotu i oczekiwania na swoją osobę przez pracodawcę A wizja braku środków i małe dziecko to tylko i aż kwestia priorytetów, które naturalnie się wówczas zmieniają. Kończąc ten przydługi i subiektywny wywód - tak sskers, ja się z Tobą zgadzam, sama chciałam długo pracować i siedzenie w domu(a nawet leżenie, bo takie miałam wskazanie na l4) doprowadzało mnie do szału, ale to też była lekcja pokory i odpowiedzialności, nie tylko za siebie.I wiem, że mowa tutaj o wyłudzeniach zwolnień bez powodu - ale lekarze wcale nie są tacy chętni, żeby je przepisywać. Znam to z przykładu moich koleżanek. |
|||
|
|
|
#643 |
|
batonik
|
Madzia_M77 mówimy właśnie o przypadkach wyłudzenia, a nie wtedy gdy czujemy się źle, pracujemy w trudnych warunkach ect., i nie ma w ogóle o czym mówić w momencie ciąży zagrożonej. Chodzi o ten moment, że świetnie znoszę ciążę - ale na zwolnienie sobie pójdę i posiedzę w domu. A jeśli chodzi o zwolnienie..przedstawiają c pracodawcy zaświadczenie o ciąży, nie ma przecież prawa Cię zwolnić. Ba, są wytyczne odnośnie kobiety w ciąży na stanowisku. Co do zwolnień mam zupełnie inne doświadczenie (w sensie doświadczenie bliskich mi osób) i lekarze przy pierwszych badaniach pytali, czy zwolnienie wypisujemy
![]() I co do stresu, jeśli źle znosimy napięte sytuacje, to faktycznie nie warto ryzykować. A najlepiej uczyć się z nim radzić. Bo nie warto tracić zdrowie na taką "blachą" sprawę jak praca. Edytowane przez sskers Czas edycji: 2014-11-20 o 12:22 |
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie to nie dotknęło ale znam takie przypadki. A wytyczne wytycznymi - wszystko zależy od branży. Są takie miejsca pracy że za Chiny nie ma jak zorganizować pracy kobiety w ciąży przestrzegając czasu spędzanego przy kompie i innych obostrzeń. No ale nie o tym dyskusja.Ja nie trafiam na takich lajtowych lekarzy, po prostu jestem zdania że jak mi się należy to ok. Nie wiem jak w waszych regionach, ale u nas ZUS dość mocno kontroluje ciężarne - moja koleżanka miała 3 kontrole - 2 naloty w domu i jedno wezwanie do placówki |
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Wciągnęłam się w polecany przez Was serial, House of Cards. I rzeczywiście Claire ma bardzo klasyczny, elegancki styl, ale zawsze wydawało mi się, że fasony ołówkowe są dobre dla innych figur, aktorka była raz pokazana w bieliźnie i powiedziałabym, ze ma atletyczną sylwetkę.
|
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poszukuję "codziennej" torby. Do noszenia na ramieniu (nie na łokciu!), skórzanej, nie miękki worek bez dna tylko coś sztywnego z kieszonkami w środku, wielkość mniej więcej A4 - na laptopa i papiery z pracy mam osobną torbę. Najchętniej szara albo granatowa. Cena - najchętniej do 500zł. I nie żadne Korsy bo polskie blogerki skutecznie obrzydziły mi takie torby. Jakieś sugestie?
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Korsa i nie narzekam, swietna jakośc torebek.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2014-11-21 o 07:59 |
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
można znaleźć perełki - sama mam dwie i jestem bardzo zadowolona
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz mi jeszcze z jakim obciążeniem ćwiczysz Cytat:
Z każdą mam jakiś problem, dlatego je sobie odpuściłam ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- A w ogóle to dzień dobry w ten ponury poranek
|
|
#650 | |
|
batonik
|
Cytat:
Chociaż jedna mnie korci, ale 300 zł i poliuretan
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zarze - 2 torebki, ktore mi sie podobały jako tako wizualnie były niepraktyczne (1 za mała, 2ga bez zapiecia na zamek) ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- u nas w tkmaxx torebki wygladaja jak z bazaru - tandeta na maxa, juz kilka razy probowalam cos znalezc w tym sklepie, ale to nie warszawa wiec wyboru nie ma
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
BTW - kupiłam sobie taki sweter z zary na allegro za 49zł
jasnoszaro-srebrny z cekianami czyli zgodny z moja analizą kolorystyczną
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Furla robi świetne torebki i jakościowo są na wysokim poziomie, tylko że drozsze.
|
#655 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
Na allegro można dostać super perełki z sieciówek w cenach 3-4 razy mniejszych, ja ostatnio kupiłam śliczną elegancką bluzkę (stradivarius) za śmieszną cenę
Torebki są fajne w Camaieu, mam już drugą z tego sklepu i są to najbardziej trwałe torebki jakie do tej pory miałam Torebki MK też mam skutecznie obrzydzone przez blogerki i osoby zamawiające tandetne podróbki, jakoś wolę tańszą torebkę bez loga niż nosić oryginał i usłyszeć pytanie '' hej, to jest replika z aliexpress?'' ![]() U mnie w TKMAXX też same ubrania jak z bazarku, mimo, że to Poznań . Chyba, że Warszawa sobie zostawia te najładniejsze a do reszty wysyłają ''bazarkowe'' |
|
|
|
#657 | |
|
Kociara
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym poznański tk maxx przypomina troszkę lumpeks Nie odwiedzam tego sklepu, no chyba, że ten dział dla domu Tam można znaleźć perełki
|
|
#660 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

i odwrotnie -ja na ich kuponach
Często są akcje darmowej dostawy - też kod, nie ma opcji odbioru w sklepie, ciekawe czy będzie w PL

mnie to nie dotknęło ale znam takie przypadki. A wytyczne wytycznymi - wszystko zależy od branży. Są takie miejsca pracy że za Chiny nie ma jak zorganizować pracy kobiety w ciąży przestrzegając czasu spędzanego przy kompie i innych obostrzeń. No ale nie o tym dyskusja.