![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
A ja w wigilię zrobiłam test :-P
Oj, Ty się biedna tak nacierpiałaś, że lepiej się jeszcze wstrzymać z ciążą. Chociaż moze gdyby to miał być chłopak, to byłoby lżej ![]() Ja dzieci już nie planuję. Za Kostkiem doiero teraz zaczynam szaleć ![]() Halinka a jak Twoje stany depresyjne? U mnie zero! Chyba dzięki KP ![]() U nas wysypka schodzi, a smaruję buzię nivea sos sensitive. Pediatra ok 75 lat powiedziala, ze mam byc na diecie i nie ma sensu isc do dermatologa. Mimo wszystko poszlam i mloda lekarka zapisala Kostkowi sterydy! Jeszcze sama się glosno zastanawiała czy powinna, bo ten lek jest od dwóch lat. Jeszcze dla pewnosci zadzwonilam do pediatry i poparła mnie w tym, żeby nie dawac. Nikomu nie mozna ufac bezgranicznie... Tak się odzwyczailam od nocnych pobudek, ze nad ranem zasypiam z dzieckiem przy piersi... Na szczescie się poprawia. Kostek zasypia ok. 21, a budzi ok. 4, 6, a wstaje po 8.
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na święta mała dostaje jumperoo z fisher price ![]() mate edukacyjna mogę polecić z fisher price jest super mała uwielbia na niej się bawić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Mała ma dzisiaj straszny dzień, cały czas marudzi, płacze, krzyczy, masakra jakaś
![]() Nie mam pomysłu co jej może być, obstawiam ząbki bo rączki cały czas w buzi i widać, że to jej przynosi ulgę... A może to ten skok ![]() Jak jej się humor poprawi to dzisiaj dostanie pierwszy raz marchewkę, trzymajcie kciuki, żeby jej smakowała ![]() Co do prezentów to my raczej nic nie będziemy małej kupować, pewnie dostanie od mojej rodzinki i tż-ta prezenty a przecież i tak nie jest jeszcze świadoma, że coś dostała na święta ![]() Na pewno kupimy jakąś dużą bombkę na choinkę i postaram się odnaleźć w sobie głęboko ukryte zdolności artystyczne i napisać na niej jakoś ładnie imię małej, datę urodzenia i może jakiś odcisk łapki albo stópki zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy pediatre 02.12 wiec porozmawiamy o tym jak co i kiedy mamy dawać ![]() tz wczoraj mówił ze czuł zabka u małej ale z tyłu wiec nir wiem czy to na pewno ząb bo małej paluchow do buzi nie chce wpychac co do prezentów to my i tak byśmy jej to kupili a tak będzie miała na święta bo ma mało zabawek ![]() chciałam jej kupić krzesełko i przybory do karmienia ale w sumie stwierdziłam że kupię jak przyjdą jej pieniądze powinny być w grudniu ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-11-21 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
My chyba właśnie pod choinkę kupimy krzesełko do karmienia albo huśtawke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana ale z tylu to chyba na koncu zabki wychodza nie
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Pierwsze to chyba jedynki, dwojki, gora trojki ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Karoseria mozesz mi dac ciuszki po Nince bo ja hce miec jeszcze dwojke szkrabow haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
daisydot dlaczego Cie nie ma na fb ?
![]() |
#821 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super pomysł z bombka ![]() Zamowie taka x2 i w przyszlosci jedna dla nas na pamiatke a druga Natkowi bedzie. Hmm moze to jest tez pomyslna prezent dla dziadkow/pradziadkow? ![]() Jestesmy po 4 sniadanich i dwudaniowym obiedzie. W koncu maly spi ale dzis tylko chwila zabawy i za chwile rykkkk. Moze po moim wczorajszym jedzeniu ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Psychicznie to juz teraz moglabym miec drugiego szkraba na swiecie ale fizycznie jestem gotowa, czuje to po organizmie ![]() Mysle ze gdy N. podrosnie, ja popracuje troche to dopiero pomyslimy. I tak i tak jestesmy niemlodymi rodzicami wiec "starosc" w ta czy tamta strone juz niewiele zmieni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Wtajemniczenie
|
Rozmawiacie o drugim dziecku, a ja się chyba nie zdecyduję. Zawsze marzyła mi się trójka, ale po moich przejściach z cesarką nie wyobrażam sobie drugi raz przez to przechodzić. Mam straszną traumę i serio nie umiem sobie z tym poradzić. Ja nie mogę oglądać żadnych szpitalnych seriali od tamtej pory, bo mi się żołądek wywraca do góry nogami i słabo mi się robi. Może to się śmieszne wydaje, ale uwierzcie, że mi wcale nie jest do śmiechu
![]() Patrycja, pisałaś że podajesz Tobiemu gastrotuus. Powiedz mi jak często? Po każdym karmieniu? I jeszcze powiedz mi proszę czy nie podejrzewasz, że te ulewania są od czegoś co Ty zjadasz? Bo mi się wydaje, że Hania tak reaguje jak ja zjem więcej nabiału, ale może sobie wkręcam. Za tydzień mam szczepienie to zapytam.
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę Cię rozumiem bo ja chciałabym mieć drugie dziecko ale mam bardzo źle przeżycia z samej ciąży wymioty brak sił nie wiem jakbym miała dać radę jeszcze się opiekować przy tym Olivka istnieje nadzieja ze tym razem byłoby lepiej ale szczerze jakoś w to wątpię |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
ja wam powiem ze mimo moich przezyc co do porodu i dwóch tyg spedzonych w szpitalu, to mysle juz o drugim dziecku, ale najpierw chce znalezc pracę, popracowac chociaz pół roku i bede myslała...Zawsze marzyła mi sie cora, ale synka kocham nad zycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Rozeznanie
|
Nic nie woem o FB dlugo mnie tu nie bylo :-(
Bombka super pomysl tez odgapiam! My mamy hustawke bo wygralismy i jumperoo kupimy pozniej my jestesmy mlodsi hihi. Zaczarowana co to za mata i jakie ma funkcje?
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Rozeznanie
|
Zaczarowana - O fajne. Tylko my bysmy chcieli cos jeszcze a la podnozek do kopania aby wydawalo dzwieki bo to maly kopacz jest.
Dzis mielismy szczepienie ach te w nozke domiesniowe sa straazne :-( W raczke nawet nie zakwilil ale w nozke poplakal. Rota tez podalismy pierwsza dawke. Ogolnie to dzielny byl a ja plakalam. wazyny 6450 a ciuszki nosimy juz na 68. Glowka 40. Sara - A co mam zrobic aby byc na FB czy to jakas zamknieta tajna grupa gdzie nikt obcy mnie nie bedzie podgladal ![]()
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest też mata z fisher price pianino poszukaj sobie mają fajne maty ale ta polecam z czystym sumieniem jest super wejdź do klubu tam masz wszystko opisane jeżeli chodzi o facebook moja miała od samego początku w nogi pierwsze szczepieńie było najgorsze płakałam raz z mala kolejne było lepsze mała aż tak nie płakała |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Daisy ja kupilam taki stojak gimnastyczny z zawieszoną gasienicą i panelem muzycznym. Z tylu sa stópki, w które się kopie. Na allegro ok. 119 zl. Bralam jeszcze pod uwage stojak z misiem od fisher price, ale wydaje mi się, że moze przestraszyć dziecko.
Maty mam dwie i juz się znudziły. Najlepszy jest bujaczek Rainforest ![]() Jakie zabawki u was okazaly się strzałem w dziesiątkę?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na maty wieszam coraz to nowe zawieszki, zamieniam je miejscami itd Wczesniej lubil grzechoczace a teraz plastikowe zwykle z cienkimi el. do chwytania. Niezmiennie hitem jest karuzela FP i pianino ELC blossom farm do kopania(przyczepilam na koncu lozeczka). Plus pluszaki z kocykiem do miedolenia i zwykle male pluszaki. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Badanie moczu wyszlo w miare ok ale ...N. jakos b.duzo i czesto sika wiec zaplacilam dod5atkowo za posiew i co? Bakterie sa! ![]() Ja zwariuje... 20% pacjentow szpitalnych sie tym zaraza, nie leczone moze prowadzic do sepsy. K...wa! czy nas wszystko musi trafic?? ![]() Jak mi jeszcze jakis lekarz-koniowal powie, ze jestem przewrazliwiona matka i mam sie nie czepiac zdrowego dziecka to go ![]() ![]() Dobrze ze nie dalam go zaszczepic... Bakteria moze powodowac tez utajone zapalenie pluc wiec oprocz osluchu przydaloby sie...przeswietlenie. ZWARIUJĘ!! ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Jutro ide powtorzyc posiewy zanim wpakuja mi w dziecko mega silne antybiotyki bo to cholerstwo jest dosc zjadliwe. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-11-21 o 18:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pampersów 4 zużyliśmy już 2 paczki po 58 szt. Cytat:
![]() Cytat:
My kupujemy krzesełko do karmienia na święta i nowy fotelik do samochodu. Może jeszcze jakieś zabawki, chociaż szału nie ma z tym jeszcze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oooo wlasnie! Oprocz krzeselka do karmienia zaraz trzeba bedzie kupic nowy fotelik. ot mi przypomnialas....Nie ma to jak wydatki ![]() Poryczalam sie z tego wszystkiego i bezsilnosci. Jeszcze jak musimy sie pakowac i jechac do rodzinnego miasta to jest awaria i pradu zabraklo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, nie wiem.. Może i więcej ulewa jak zjem nabiał. W Polsce mało jadłam serów, jogurtów bo nie miałam czasu,szybkie śniadanie i tyle. Mały ulewal dużo mniej niż po powrocie do domu
![]() ![]() Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-11-21 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Rozeznanie
|
Fajne to lamaze i zyrafka sophie. U nas furore robi mis a na macie gada do innego miska ktorego mu klade na pałąkach.
Masakra te szczepienia dawka jak dla konia. Dziecko mi caly wieczor plakalo wcale sie nie dziwie sama pewniw bym beczala jaakby mi wstrzelili tyle chorob. Zasnac nie mogl dopiero w wozku sie ululal. Plakac mi sie chcialo jak widzialam jak sie meczyl. Jakis debil zrobil ten kalendarz szczepien. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak poznałaś że 3 są za małe???Bo małemu kupa już wychodzi góra a czasem bokami i tak podejzewam ze 3 sa już za małe....Ale mam jeszcze ok 140 sztuk do zużycia, akurat na 3 tyg mi starczą i pewnie 4 trzeba kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też już dość zimno, zawsze spacerowałam z małym tak max. 2 godzinki to teraz już ciężko mi tyle wytrzymać ![]() Cytat:
Mój syn będzie jedynakiem, bo mój poród również był traumatyczny i strasznie się boję, że drugi byłby taki sam... Ja rodziłam prawie 8 godzin naturalnie, bez znieczulenia ( bo już nie mogłam dostać), a i tak skończyło się cesarskim cięciem, które w sumie wspominam jako wybawienie, bo myślałam, że z bólu już umieram. Najgorsze jest to, że mój Tż cały czas mówi o drugim dziecku. Bardzo chce aby Bartek miał rodzeństwo. Do niego chyba nie dociera, że ja mówię serio i nie chcę drugi raz tego przechodzić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.