|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Śmieszne teksty z komedii (i nie tylko :P)
No właśnie byłam w kinie na "Madagaskarze"
(jak ja lubię takie filmy animowane .No może niekoniecznie z filmu, bo niektórzy w życiu rzucają takie teksty(tu na czoło wysuwa się moja babunia, ale z jej genialnych tekstów, to możnaby wydać książkę ), że szkoda słów .No a z tego dzisiejszego filmu, to najbardziej chyba podobało mi się(zapadło w pamięć )określenie człowieki, zamiast ludzie .
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śmieszne teksty z komedii (i nie tylko :P)
Z moich ulubionych" Do czego to doszło panie kolego, żeby chłop z gołą babą w windzie nie mógł...
" O prosze prosze ja kolegi nie poznaję... "Mam Cię głaskać czy nie głaskać , głaskac czy nie głaskać no powiedz?!? "Nie wstanę tak będę leżal", no i wogole prawie cała Seksmisja Z Misia: 'A gdyby tak pana mama? Jak moja mama jak moja mama to z tyłu siedzi..." Z "Chłopaki nie płacża" czy czegoś takeigo ]Idż otworzyć drzwi, ja przedwcozraj ściszałem telewizor..." "Stary czemuuuuuuuu leżysz na podlodze???" I WSZYSTKIE teksty Kabaretu Moralnego Niepokoju Są naprawdę świetni jak dla mnie P.S. a zapomniałabym o ostatnim tekście lalesi o błyszczyku. lalesia jesteś the best to się nazywa metafora
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() Edytowane przez sylwónia Czas edycji: 2006-07-13 o 17:42 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwsze skojarzenie: Alternatywy4, tam śmieszy mnie większość kwestii
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
z "chłopaki nie płaczą"
"z kranów ma lecieć DŻONY WALKER" "czym się kierowałeś zakładając ten wieśniacki sweterek? "jak aniołki w niebie to usłyszą, to puszczą im zwieracze i spadnie na nas GÓWNIANY DESZCZ"
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ze shreka hehe ,,zainwestuj w tictaki bo ci jedzie..."
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jeśli oczywiście można wiedzieć ??
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam teksty/cytaty z filmów. Zwłaszcza polskich. Moim absolutnym hitem pod tym względem jest MIŚ. "Poszukiwany,Poszukiwana" , "Seksmisja". Cała Trylogia przygód Karguli i Pawlaków. Dzień Świra też ma świetne texty. W ogóle PL filmy są rewelacyjne pod tym względem. Może nie wszystkie, ale jest kilka kultowych filmideł, które przekazują obraz/prawdę życiową. Zwłaszcza absurd tamtych lat, lat komuny
![]() Wkleję pare tekstów z MISia: 1. Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego klubu, prezes Ochudzki Ryszard, naszego klubu ''Tęcza'' Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki! To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! 2. Oczko się urwało temu misu. ![]() 3. Cholera jasna! Won mi tu stąd, jeden z drugim! Będzie mi tu kłaki rozrzucał! Panie! Tu nie jest salon damsko-męski! Tu jest kiosk RUCH-u! Ja... Ja tu mięso mam! 4. A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście staruszkę przejechali, tak ?! A to być może wasza matka! 5. Przede wszystkim nie popadajcie w panikę. Jakiś lepszy cwaniak. Matkę po szosie wozi, staruszkę, żeby nas tylko wrobić! 6. Jedziecie do stolicy kraju kapitalistycznego. Który to kraj ma być może nawet tam i swoje ... plusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów! 7. Wszystkie Ryśki to fajne chłopy. Bardzo cię polubiłem chłopie - Napije sie pan czegoś ? - Nie, dziękuję - A ja , jezeli pan pozwoli, z przyjemnoscią 8. Babciu, babciu a ja będę za Heroda!! - Za młody jesteś na Heroda - A co, Herod nigdy nie był młody ?? - Nie był. I wiele innych madrości Misia - Rysia. ![]() Seksmisja: 1. Prosze... proszę nie gasić! Halo! Halo! Halo! Czy można stąd zadzwonić na miasto? Pytałem się o coś! Małżonka się niepokoi! 2. Ciemność, widzę ciemność! Ciemność widzę! 3. Prądem? Nas? Bohaterów? Prądem?!? 4. Wyginęli? Przecież to nie były mamuty! 5. Jutro też wam uciekniemy! 6. Kobieta mnie bije! Poddaję się! Dajcie mi wszyscy święty spokój! 7. Żeby chłop nie mógł z gołą babą w windzie... ach! ![]() 8. To taka z ciebie Ekscelencja!?! To nas tu o mało nie wykastrowały, a ty cycki sobie będziesz, cyganie przyprawiał!? 9. Liga broni, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi. 10. Nie wytrzymam! Permanentna inwigilacja! Nie wytrzymam! 11. Ja tu widzę niezły burdel! "CO mi zrobisz, jak mnie złapiesz?" 1. Ja to, proszę Pana, mam bardzo dobre połączenia. Wstaję za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację, tylko wstaję i wychodzę. Płaszcz nakładam. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam 5km. O czwartej za 15 jest PKS, nie zdążę, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka, szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie znoszę bańki, łapię WKD, na Ochocie w elektryczny i do stadionu, a potem już mam z górki. Bo tak: 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w robocie i jest za piętnaście siódma. To sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie nie muszę zostawać, żeby jeść. Góra 22:50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać. CHŁOPAKI NIE PLACZA 1. Wiesz co to jest reinkarnacja? Słyszałeś w swoim życiu taki długi wyraz? Śmieszy cię reinkarnacja- twoja broszka, ale to stara i mądra religia, nie dla takich matołów jak ty. To kim będziesz w kolejnym życiu zależy od tego jakie życie prowadziłeś do tej pory. Jedni po śmierci przyjmują postać tygrysa, sokoła albo lamparta. A inni? Jeżeli o ciebie chodzi, nie wróżę ci żadnych rewelacji. KACZKA- to max, co może z ciebie być. 2. Pozwoliłem ci zmienić stację? Myślałem, że nie lubisz Fogga. To się k***** grubo pomyliłeś. Mietek Fogg to był równy gość. ![]() Musiałam wkleić to zdjęcie, bo jest niesamowite, choć za samym Fasolą nie przepadam.
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znam ten film na pamiec, mój nr 1
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
tekst mojej wychowawczyni "siedź prosto jak przy mnie stoisz"
tekst który wyrwał się mojemu koledze tańcząc z kolżanką "i obrocić ku*** mać" na kuligu podczas ustawiania się do zdjęcie ktoś przysunął kosz do ogniska, który zaczął się palić. pan który organizował kulig nie wiedział jak się ma zwrócić do mojej mamy więc krzykną w akcie desperacji "ku*** babao kosz się pali!"
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
REJS
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miś Aleksandra Kozel do Ochuckiego: - Śpi, Misiu, śpi jak bóbr! Pijak leżący pod blokiem: - Śpię, bo mi się chce spać, logiczne, nie? Kochaj albo rzuć - Moja córka to wyszła za mąż za Holendra. [Pawlak] - Ee, to nie grzech... Ale wstyd. W ogóle cała "trylogia" z Kargulem i Pawlakiem jest świetna
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Londyn, takie miasto w Anglii.
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
alternatywy 4:
"nie ważne.. napijmy się" ![]() "schodzimy w dół, żeby się odbić!" "józiek bój się boga.. co teraz będzie?" "chłopcze ! tylko nie cieciem, dobra? tylko nie cieciem! ja tu jestem gospodarzem domu!" "Nad wszystkim czuwa gospodarz domu, nie da On krzywdy zrobić nikomu. Zawsze pomoże, o każdej porze...O mój Boże!!!" "- To na co pan czeka? - Z przyzwyczajenia. Ja już tak 11 lat czekam... " "Pan, panie Balcerek jesteś jednostka aspołeczna, ja już wszystko wiem... Burdy pijackie, bicie kobiety, uuhuuu... i spekulacja" "A pan jest zameldowany w jednym pokoju, a zajmuje pan dwa. Ja nawet nie wiem, czy ma pan prawo korzystać z ubikacji! " "- Dzielnicowy chciał się dowiedzieć, czy pan dobrowolnie się zgłosi na odwyk, czy mają pana doprowadzić? No żal mi pana, bo sam lubię popić. "
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raróg
|
Dzień świra
"Jak tatuś zrobi dziubek to nie ma h**a" "Ciuje?" "A co mam nie czuć, igły to są przecież!" "Niech nie kuli tak jak pies przy kupci!" "Co ja mam teraz kawę po tabletce uspokajającej pić?!" "Moja jest tylko racja, i to święta racja" "Taka inna, taka żona" I modlitwa sąsiada, ale to już jutro
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Z Alternatywy4, to przypomniał mi się mój ulubiony tekst:
Stanisław Anioł : Ja zawiesiłem zasłony zielone. A pani zawiesiła brązowe. No i jak to teraz wygląda? Jak gówno w lesie. |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
" On ma holcwagena, szerokie horyzonty i motor emzetę" - Kogiel-Mogiel
"A gdyby tak wasz synek w przyszłości... i nie mówcie mi że nie macie synka bo w każdej chwili mieć możecie - sprawadzić czy nie ksiądz" "najbliższy czynny taras widokowy znajduje się we Wrocławiu" "Obywatelu! Co wy tak na ziemi siedzicie? Wilka chcecie dostać?" "Ale ze mnie idiotka! Bo ja myślałam że jak ja mam czystą a Pan ma brudną... hi hi hi" Do taksówkarza w "Brunecie..." - Przepraszam, wolny pan? - No wolny. Zaraz, gdzie się pan pcha? - Prezcież mówił pan że wolny... - No, wolna sobota to i wolny jestem. "No i co tak kręci? Jeszcze talerz przekręci! Do widzenia." "Panie! Ja to jak byłem hydraulikiem to panie! Mąż tam w pokoju telewizor ogląda a ja panie tego, zlew przepchałem i żonę, tego..." "Pszszeprrraszszamm czczyyy zna pan mooożże nuuumeryyy totoloootka?" - w "Brunecie" pan który osunął się po kolumnie pod restauracją gdzie było "Poproszę dwóch milicjantów albo nawet trzech" "Jasiu! To jest taki nowy zawód, on jeszcze nie ma nazwy" "Ja jak wchodzę na orbitę to lubię trochę narozrabiać" "Wandeczko, Wandeczko" "A ty chłopczyku dlaczego nie wrzuciłeś pieniążka do fontanny? Bo ja nie chcę tutaj wrócić" - pamiętacie ten głos chłopczyka? |
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Z w/w moim faworytem jest film "Chłopaki nie płaczą"
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
A mi się podoba tekst Pazury z "Nic śmiesznego":
"To ch*j Ci w dupe. Stary, ku**a, ja tu na deszczu mokne, wilki jakieś..." A później ten Jego przeraźliwy skowyt i biedny przestraszony piesek
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
tekst mojego taty
w dupie byles gowno widziales nie,nie i jeszcze raz NIE i a chocbys mial racje to i tak NIE |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Wiesz co to jest reinkarnacja? Słyszałeś w swoim życiu taki długi wyraz? Śmieszy cię reinkarnacja- twoja broszka, ale to stara i mądra religia, nie dla takich matołów jak ty. To kim będziesz w kolejnym życiu zależy od tego jakie życie prowadziłeś do tej pory. Jedni po śmierci przyjmują postać tygrysa, sokoła albo lamparta. A inni? Jeżeli o ciebie chodzi, nie wróżę ci żadnych rewelacji. KACZKA- to max, co może z ciebie być. 2. Pozwoliłem ci zmienić stację? Myślałem, że nie lubisz Fogga. To się k***** grubo pomyliłeś. Mietek Fogg to był równy gość. ![]() oraz 1.KOKO DZAMBO I DO PRZODU.tO MOJE MOTTO. 2.Skąd wziełeś ten wieśniacki sweterek??Zaj...eś z pomocy dla powodzian??Pies ci go wszamał?A potem zwrócił?? 3.BUJASZ SIĘ JAK PIE.... REZUS. To tyle co pamiętam z Chłopaki nie płacza. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsiejsze są teksty Laski z "Chłopaki nie płaczą"
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asterix i Obelix - Misja Kleopatra -Autobus,Frankolus! Łapcie go! -Zawiodłem się na tobie Twardydyskusie. -Antywirus! Nazywam się Antywirus! -Stary,ta bryka ma dwa konie mocy,no szybciej nie da rady! -Dwa Imhotepy proszę. -Spoko kiecka. -Idea, coś cię przerywa. -Lew nie sprzymierza się z kojotem. -Co? -No... lew... nie sprzymierza się... z kojotem. -Acha,bo ja zrozumiałem "letnie kołnierze z polotem",ale nie pasowało mi z kontekstem. -Poczuj w sobie siłę lwa. -Minoko! Do tego jeszcze "Zaraz Krum zrobi bum" z Harry'ego Pottera i Czary Ognia, no i oczywiście prawie cały Shrek. I jeszcze jeden: Każdy facet mysli,że nie znaczy tak, a spadaj weź mnie, jestem twoja. - Herkules Disney'a. Edytowane przez LyraPotter Czas edycji: 2006-07-11 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałabym o Big bada bum z "Piatego elementu".
Edytowane przez LyraPotter Czas edycji: 2006-07-12 o 19:50 |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie usmialam
Uwielbiam polskie starsze filmy Dzieki za to male przypomnienie |
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
chłopaki nie płaczą: "masz śmiech jak świnia kaszel!"
no i nie mogę się powstrzymać, hasło mojego taty, że chłop koniowi z pola uciekł" ![]()
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Heh, a z życia to tekst ostatniej mojej właścicielki mieszkania, keidy w zimę skarżyliśmy się że mamy w mieszkniu 15 stopni i na dowód chcieliśmy jej pokazać termometr:
"A ja wam tam nie wierzę , pewnie włożyliście go specjalnie do lodówki albo za okno" Jaaasne...
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Łooo, temat dla mnie
Prawie z każdej komedii wyniosę śmieszne powiedzonka Tylko nie zawsze mogę je sobie przypomnie w danej chwili... No, ale te, które pamiętam: Asterix i Obelix-misja Kleopatra - "Nazywam się Idea. Masz 2 nowe wiadomości: - "Skucha, skucha zezucha, a w ogóle to macie pryszcze!!!" Dzień świra - "Może to morze szumi może??" - "W ryj dać moge dać!" - "Trzeba przyznać, że jak tatuś dziubek zrobi to nie ma ch*ja we wsi" ![]() - "No co ty tato..." - "Do domu sie spieszysz ku*wa...??" - "Wścieklizne macicy masz!" - "Zaje*ie na kotleta!!!" - długo by jeszcze wymieniać, "Dzień Świra to skarbnica śmiesznych tekstów ![]() Seksmisja - "Dzień dobry, zastałem Jolkę?" < To już klasyka ![]() Killer - "Cycki se usmaż!!" Ostatnie to nie wiem z czego, ale chyba z Killera... -"Pytał się Ciebie ktoś o coś kiedyś coś??" ![]() ![]() Jak mi się coś przypomni to dopiszę ![]() _______________________ Przypomniało mi się Tekst mojego Taty podczas meczu Polska:Ekwador na mundialu, gdy mama powiedziała, że jeszcze jest szansa na gola-"Taa, szansa na złapanie szympansa" Nic śmiesznego, a cieszy
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
My wife & kids
[Scena dotyczy nudnej rutyny w małżeństwie] B: Ona oczekuje od Ciebie spontaniczności, zrób coś szalonego i nieprzewidywalnego. Zaskocz ją! M: Mam przestać spłacać kredyt?
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

(jak ja lubię takie filmy animowane
.No może niekoniecznie z filmu, bo niektórzy w życiu rzucają takie teksty(tu na czoło wysuwa się moja babunia, ale z jej genialnych tekstów, to możnaby wydać książkę