|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Porównuję na zasadzie podoba mi się granatowy kolor, nie podoba mi się żółty. Podoba mi się z H&M, nie podobają mi się modele Korsa
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
![]() Mnie się bardzo torebki zarowe z sieciówek podobają. I ta hmowa chyba jest na wzór zarowej...bo cos niemal identyczna z zary kojarze...jakby.
|
|
#693 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogę patrzeć na te torebki z H&M
Korsów akurat widuje mało.
|
|
|
|
#694 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
http://www.net-a-porter.com/product/...e-leather-tote |
||
|
|
|
#695 | |
|
Kociara
|
Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;49039733]to, że komuś te torby się nie podobają całkowicie rozumiem bo każdy lubi co innego, ale ten powtarzany "wysyp" korsów jest taki sam jak każdej innej torby, czy to sieciówka czy wysoka półka, czy projektant czy nie, po prostu ludzie w dzisiejszych czasach mają dostęp do wszystkich marek i każda się powtarza, każdej innej torebki widzę taki sam "wysyp" ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- H&Mowa to też mocna inspiracja: http://www.net-a-porter.com/product/...e-leather-tote[/QUOTE] nie powiedziałabym - jednak są torebki (czy inne produkty), które atakują nas zewsząd (ulica, internet, prasa) i te które aż tak nie molestują naszych oczu Wiem, że kochasz swoje Korsy, ale no nie da się już o nich powiedzieć, że są oryginalne i rzadko spotykane, podobnie jak te torebki z H&M
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to tylko moje zdanie i nie namawiam nikogo do zakupów, niech każdy nosi to co lubi
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2014-11-22 o 17:03 |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
Zmieniając temat na przyjemniejszy
wybieram się z TZ do teatru na balet, co powinnam ubrać? Czy musi to być koniecznie sukienka czy może być jakaś ładna bluzka i spódnica? Wstyd się przyznać ale od czasu liceum nie byłam w teatrze
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;49039733]to, że komuś te torby się nie podobają całkowicie rozumiem bo każdy lubi co innego, ale ten powtarzany "wysyp" korsów jest taki sam jak każdej innej torby, czy to sieciówka czy wysoka półka, czy projektant czy nie, po prostu ludzie w dzisiejszych czasach mają dostęp do wszystkich marek i każda się powtarza, każdej innej torebki widzę taki sam "wysyp"
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- H&Mowa to też mocna inspiracja: http://www.net-a-porter.com/product/...e-leather-tote[/QUOTE] Ja akurat Korsów ostatnio widuję mnóstwo na ulicach Natomiast z sieciówkowych najwięcej jest teraz "na topie" właśnie tych z H&M, której zdjęcie wrzuciła Ciemna. Korsy są dodatkowo porabiane, więc mix oryginałów i podróbek powoduje właśnie ten wspomniany wcześniej przeze mnie "wysyp" ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Osobiście dziwię się dziewczynom, które decydują się na takie torebki, ale chyba za wszelką cenę chcą być "bardzo modne" Nie mniej jednak i oryginałów i podróbek jest na ulicach mnóstwo. Poza tym na co drugim blogu, czy instagramie można zobaczyć, jak bardzo są te torby popularne ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Ważne, żeby strój był elegancki i żebyś Ty się w nim dobrze czuła |
||
|
|
|
#700 | |
|
batonik
|
Cytat:
A jeśli chodzi o blogi i instagram, cóż..zakładają je osoby które w jakiś sposób interesują się modą, zwracają uwagę na to co noszą, i dlatego tam będzie wysyp. Ja na ulicach widuję ostatnio tylko lv
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2014-11-22 o 19:58 |
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz - są dziewczyny, które kupują "z premedytacją" podróbki i uważają, że to oryginały Ja piszę o takim zjawisku
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2014-11-23 o 09:20 |
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam inne zdanie. Jeszcze zadziwia mnie fakt, że jest tylu projektantów, taki wybór a na każdym kroku widuję naprawdę te same modele torebek.
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Dodatkowo ceny u projektantów są zróżnicowane. Wiadomo, ze każda chciałaby mieć Hermesa, ale raczej mało kogo stac...
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
HEHEHE dobre sobie
Ja nie mam tyle kasy, żeby móc sobie kupić to co naprawde chciałabym...Jak np. Maranty buty, czy torbe od Givenchy...marzenia
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Moje ostatnie znalezisko blogowe - chyba nadaje się na "naszą" listę
![]() http://byannna.blogspot.com/ Wpadła mi też w oko taka książka o ubieraniu się "do pracy" - co sądzicie? http://virtualo.pl/szefowa_swojej_sz...pracy/i153066/ pod obrazkiem okładki jest link do fragmentu książki online. EDIT - wiedziona ciekawością pojechałam do empiku, przekartkowałam, i stwierdzam, że ta książka jest beznadziejna. Plus spędziłam dziś cały dzień na prasowaniu i fotografowaniu ciuchów do opchnięcia na Allegro. A cały tydzień robiłam selekcje + pranie + suszenie. Teraz jeszcze muszę je wymierzyć, opisać i zrobić aukcje. Boże ile to roboty. Zakupy trwają może z 10min, a upłynnienie staroci 30x tyle. A jesli dodać do tego czas zmarnowany na poczcie... to lepiej niczego nie kupować Edytowane przez SzyszkaChmielu Czas edycji: 2014-11-23 o 20:53 |
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też powinnam to zrobić w weekend, ale miałam strasznego lenia Przy czym ja nie piorę i nie prasuję tych rzeczy, są już po praniu i nie robię kolejnego przed sprzedażą. Ale mi się nic nie chce na allegro sprzedać Mam kilka nowych rzeczy, z metkami i nikt tego nie chce
|
|
|
|
|
#711 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#712 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- ta sama papka co we wszystkich poradnikach "jak się ubierać" - książka ma pełno wypełniaczy i pustych stron żeby ze 150stron tekstu i zdjęć zrobić książkę na 350str - 1/4 książki to przekopiowany materiał z 1szej książki tej autorki - w części książki z "metamorfozami" klientek co najmniej 3 z nich wyglądały lepiej PRZED niż PO - stylizacje są bazarowe (Claire Underwood prędzej by padła trupem niż je założyła), zestawy i capsule wardrobes można znaleźć lepsze na Polyvore - założę się, że do wydania ksiażki dorzuciły się firmy typu Taranko bo wszystkie zestawy i stylizacje są zrobione z ciuchów ok 10 niezbyt topowych firm Jestem BARDZO ROZCZAROWANA. Dobrze, że nie kliknęłam i nie kupiłam tego e-booka. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Interesuje mnie tylko sprzedaż... myślisz, że to mi się w ogóle opłaca? Obrobiłam dziś ze 20% zdjęć na Allegro i już nie mam siły dalej tego rzeźbić. Ech. Edytowane przez SzyszkaChmielu Czas edycji: 2014-11-23 o 21:07 |
||
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z każdą kolejną wiadomością podnosiło mi się ciśnienie ale kilka rzeczy udało się sprzedać - na vinted nie ma prowizji, na szafie aż 10%.
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre ceny korsów są większe niż moja pensja, więc póki co to na razie abstrakcyjny zakup...
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2014-11-23 o 21:50 |
|
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytam, bo miewam z tym problemy...
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie samo zdanie o tej książce, kupiłam eBook. Rzeczywiście stylizacje przed było często lepsze a czytałyście albo przegladalyscie książki Radzki i Charlize Mystery?
Edytowane przez user_k Czas edycji: 2014-11-23 o 23:49 |
|
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
Charlize Mystery - 100x gorsze od "zostań szefową swojej szafy". Pełno błędów stylistycznych, stylizacje OKROPNE, ale porozkładane po całym empiku. Moja mama (60 lat!) zajrzała mi przez ramię i powiedziała, że nigdy by na siebie czegoś tak oklepanego nie założyła. Rozumiem kupić ksiażkę Niny Garcia (Creative Director of Marie Claire US) ale nie blogereczki miernoty mającej na koncie mnóstwo aferek.
Książki Radzkiej nie widziałam, więc się nie wypowiem. Filmy na Yt wydają się ok, jej osobisty styl uważam za okropny, ale jestem w stanie uwierzyć, że kogoś innego potrafi dobrze ubrać. Tak szczerze... to jedynymi książkami o ubieraniu, z których wyniosłam coś sensownego to stare "What not to wear" Triny i Susannah, oraz ich "Biblia kobiecych sylwetek" - choć to stare pozycje, i można je kupić za grosze na Allegro, to są uczciwie napisane i mają dobre zdjęcia pokazujące PROBLEMY a nie wyfotoszopowane do perfekcji autorki. Dzięki tym 2 książkom nauczyłam się tak tuszować moje uda (typowa gruszka), że gdy mówię komuś "ale ja mam figurę gruszki" to nie wierzą & nie podejrzewają, a mam w biodrach 8-10cm więcej niż w biuście więc sporo. Podobała mi się też pierwsza książka Rachel Zoe (kiedyś bardzo się nią jarałam): http://www.amazon.com/Style-Zoe-Fash...6783371&sr=1-2 ale to raczej inspiracja. A co do obróbki zdjęć na Allegro - przycinam (żeby nie było widać np łóżka), rozjaśniam, czasem podkręcam kontrast. Najgorzej fotografuje mi się czarne ciuchy... a mam ich najwięcej. Ale żaden ze mnie fotograf - używam funkcji typu Autotone ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- amen!!! |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 | ||
|
Zadomowienie
|
Piszę na prędkości, bo dziecko chwilowo zajęte sobą w bujaczku
:brzydal :Cytat:
T&S też posiadam, jakieś stare wydanie, ale i tak najlepsze wygrzebałam kiedyś w sh, na rynek brytyjski drukowane, grube, z fajnymi poradami kosmetycznymi. Oczywiście za kilka złotych ![]() Cytat:
Parę dni temu poszłam do fryzjera na podcięcie końcówek. Mówię do Pani:3cm. Wyszłam z włosami do ramion a miałam do łopatek ![]() Tylko że obcięła mi je jakoś tak że naprawdę super się układająEdytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2014-11-24 o 09:08 |
||
|
|
|
#720 |
|
AGA :)
|
Dziewczyny, pozostając jeszcze w temacie torebek. Jak z jakośią torebek z monnari? Wpadła mi w oko jedna, no może 2, ale jakoś nie mam przekonania.
Przeglądając all znalazłam taką aukcję: http://allegro.pl/wloska-torebka-sko...790375555.html i zastanawiam się czy nie wziąć czarnej. Co sądzicie? EDIT: Teraz widzę, że pełno tycxh torebek na allegro. Jakiś nowy hit czy must have? Chyba jestem w tyle
![]() Edytowane przez Ag4 Czas edycji: 2014-11-24 o 09:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

H&m owa większa duża od selmy, mniejsza od selmy large...do którego modelu Korsa ja porównujesz kształtem?

Korsów akurat widuje mało.
Wiem, że kochasz swoje Korsy, ale no nie da się już o nich powiedzieć, że są oryginalne i rzadko spotykane, podobnie jak te torebki z H&M

Przy czym ja nie piorę i nie prasuję tych rzeczy, są już po praniu i nie robię kolejnego przed sprzedażą. Ale mi się nic nie chce na allegro sprzedać
Mam kilka nowych rzeczy, z metkami i nikt tego nie chce
z każdą kolejną wiadomością podnosiło mi się ciśnienie