Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 19:47   #601
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:48   #602
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Mam tylko grubego kocura, którego muszę pilnować by nie wyjadał słodyczy, czy to wystarczy by porzucić pracę i załapać się na SzP?
Jak najbardziej
daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:48   #603
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Mam tylko grubego kocura, którego muszę pilnować by nie wyjadał słodyczy, czy to wystarczy by porzucić pracę i załapać się na SzP?
Tak, bo Twojej rodziny dotyczy problem otyłości i kompulsywnego jedzenia. Powodzenia w paczce. Pozdrów kocura, teraz to on będzie głównym żywicielem rodziny.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:50   #604
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Właśnie się zastanawiam po co gościowi laminarka.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:51   #605
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
No, ale serio , bo nie rozumiem celu wątku? Cytujecie jakieś tam rodzinki z paczki , bo mają za wygórowane wymagania i jest z kogo się ponabijać? Jak mam mnostwo kasy to mogę i takie rodziny finasować, bo kto zabroni???Na własne życzenie i nie z waszych pieniędzy , boli was widocznie:P
Może idź lepiej poobrażać potencjalnych pracodawców przez internet? Jakoś wtedy nie byłas taka wygadana, tylko trzęsłaś się ze strachu, że pan cię poda do sądu. A teraz proszę jaka metamorfoza.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:53   #606
a34
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, nie macie PS4, to nie wiecie, jak to jest, kiedy wszystkie gry się znudzą, a nie ma na nową
Stary 2014-11-22, 19:53   #607
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
No, ale serio , bo nie rozumiem celu wątku? Cytujecie jakieś tam rodzinki z paczki , bo mają za wygórowane wymagania i jest z kogo się ponabijać? Jak mam mnostwo kasy to mogę i takie rodziny finasować, bo kto zabroni???Na własne życzenie i nie z waszych pieniędzy , boli was widocznie:P
przecież nikt ci nie zabrania. finansuj jak chcesz.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:54   #608
wiolala30
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
"8 osobowa rodzina ucieszyła sie gdy ojciec alkoholik zaginął. Niestety 3 lata temu "cudem" odnalazł sie"

Bożesz ty moj, takie cudy!
Dawno się tak nie uśmiałam !
wiolala30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:54   #609
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Co ma na celu wasz hejt? Wyraźnie pisze na własne życzenie. Na własne życzenie ja mogę finansować jakiego obiboka , żula kogo tylko zechcę. Bo kto mi zabroni. Więc nie rozumiem o co ten ból dupy? chyba, że same nie macie
Tak zazdroszczem żeńskiej perfumy!!
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:56   #610
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

"Rodzina najbardziej potrzebuje żywności i odzieży, ponieważ dzieci chodzą w używanych kurtkach."
bez komentarza
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:57   #611
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, nie macie PS4, to nie wiecie, jak to jest, kiedy wszystkie gry się znudzą, a nie ma na nową
Pójdę krok dalej: otóż jestem znudzona gdyż nie mam PS4, w związku z czym o to proszę. Jeżeli chodzi o choroby to zauważyłam dziwne wgłębienie na paznokciu i rozdwojone końcówki. Wczoraj miałam katar.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
"Rodzina najbardziej potrzebuje żywności i odzieży, ponieważ dzieci chodzą w używanych kurtkach."
bez komentarza
I też! Też mam kurtkę z lumpa. Pomóżcie mi!!!!111one!!
Stary 2014-11-22, 19:58   #612
ajah
wańka wstańka

Cytat:
To nie jest hejt, a krytyka.

Krytyka akcji, która mogłaby być fajna i pożyteczna, a nie jest.
Zamiast pomocy jest coś odwrotnego.

Co do kwestii z czyich pieniędzy, to mylisz się i to bardzo.
Jak ktoś ma 38 lat i nigdy w yciu nie pracował, a posiada liczne potomstwo- to raczej zyje z podatków osób, które pracują tj. m.in z podatków płaconych przez osoby piszące w tym wątku.
Wspomaganie wyuczonej bezradności jest szkodliwe społecznie.
Poza tym szkodzi to osobom, których opisy sa w tym wątku pokazane na zielono. SzP przez brak kompetencji podkopuje swoją wiarygodność. Niektórzy przez to zwyczajnie mogą dać sobie spokój w braniu udziału w takiej akcji.

Chcesz finansować osoby pasożytujące, proszę bardzo. Zostaw wątek w spokoju i id wesprzeć kogo ci się żywnie podoba.
Stary 2014-11-22, 19:59   #613
20160901857
Konto usunięte

Cytat:

Może przeczytaj ze zrozumieniem tytuł wątku.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:59   #614
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-11-22, 19:59   #615
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

"Pani Edyta (37 l.) jest schorowaną osobą, samotnie wychowującą syna Szczepana (13 l.),
którego zdecydowała się urodzić chociaż wiedziała, że w wyniku porodu straci wzrok. Ojciec chłopca opuścił ich zaraz po narodzinach syna, obecnie nie wiedzą nawet czy żyje. Trudna sytuacja w jakiej się znaleźli wynika z niepełnosprawności pani Edyty, która potrzebuje pomocy w opiece nad synem i w załatwianiu wielu spraw. W życiu codziennym wspiera ją siostra Diana, która jest przy nich od początku. Rodzina utrzymuje się przede wszystkim z renty pani Edyty i zasiłków, co daje łącznie 1436 zł - po odliczeniu kosztów mieszkania (480 zł) i leczenia (130 zł) na jednego członka rodziny zostaje im 413 zł. Pani Edyta mieszka w domu rodzinnym z siostrą - panią Dianą, bratem i ojcem, ale pozostaje z synem w osobnym gospodarstwie, a koszty utrzymania domu dzielą pomiędzy domowników.
Dumą pani Edyty jest Szczepan - decyzja jaką podjęła 13 lat temu była najlepszym wyborem w jej życiu. Chłopak bardzo dobrze się uczy, bierze udział w wielu konkursach i przynosi do domu same pochwały. Jest to wspaniała, wyjątkowa i bardzo kochająca się rodzina, są dla siebie oparciem i mimo trudności idą razem dalej przez życie z uśmiechami na twarzach.
Pani Edyta podkreśla, że najważniejsze są dla niej potrzeby syna, będzie bardzo wdzięczna za odzież i obuwie dla niego, jak również za żywność."

no super, ale może trzeba było pomyśleć przed zajściem w ciążę?
Stary 2014-11-22, 19:59   #616
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Pójdę krok dalej: otóż jestem znudzona gdyż nie mam PS4, w związku z czym o to proszę. Jeżeli chodzi o choroby to zauważyłam dziwne wgłębienie na paznokciu i rozdwojone końcówki. Wczoraj miałam katar.
Jeśli masz powyżej 16 lat, to powinnaś się zająć płodzeniem rumianych pociech przecież
Widzę, że jesteś kompletnie niezaradną osobą - nie wiem, jak to będzie brzmiało w opisie. Bez gromadki wypadniesz słabo.
Stary 2014-11-22, 20:02   #617
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Kod rodziny: POD-1042-055897
Pan Adam (64 l.) i Pani Amalia (81 l.) to schorowane, ale kochające się rodzeństwo.
Mieszkają w niewykończonym, zawilgoconym domu, w którym do użytkowania nadaje się tylko 1 pokój, kuchnia oraz łazienka. Pani Amalia ma chory kręgosłup, zaćmę, a także cukrzycę (stopa cukrzycowa) - obecnie nie może chodzić i wymaga całodobowej opieki. Natomiast pan Adam niedowidzi na jedno oko (jaskra), ma chory kręgosłup i żołądek, mimo własnych problemów zdrowotnych, pomaga siostrze, jak tylko może. Utrzymują się z emerytury i zasiłku pielęgnacyjnego pani Amalii oraz renty pana Adama, co daje łącznie 1890 zł - po odliczeniu kosztów mieszkania (416 zł) i wysokich kosztów leczenia (1200 zł), na życie pozostaje 137 zł na jednego członka rodziny.
Życie pana Adama skupia się głównie na opiece nad siostrą. Mimo, że warunki do życia mają trudne, stara się zapewnić jej wszystko, czego potrzebuje. Najważniejsze jest dla nich to, że mają siebie nawzajem i nie muszą samotnie spędzać starości.
Rodzeństwo najbardziej potrzebuje żywności, środków czystości oraz odzieży, gdyż stara jest już zniszczona.

Wyposażenie mieszkania: Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: wersalka dla Pana Adama - stara przegniła i się łamie. Może być używana, tylko w dobrym stanie.
Szczególne upominki: Adam - słodycze; Amalia - ładna bluzka.
Stary 2014-11-22, 20:03   #618
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Pójdę krok dalej: otóż jestem znudzona gdyż nie mam PS4, w związku z czym o to proszę. Jeżeli chodzi o choroby to zauważyłam dziwne wgłębienie na paznokciu i rozdwojone końcówki. Wczoraj miałam katar.!
Łączę się z Tobą w bólu. Dodatkowo mam pryszcza na prawym policzku. Mam nadzieję, że ktoś zrobi mi paczkę na święta
Stary 2014-11-22, 20:03   #619
20160901857
Konto usunięte

Tak chciałam zaznaczyć ze w tytule jest, tzn w 1 części było: sens pomocy ubogim (na własne życzenie?)". To "na własne życzenie" odnosi sie do ludzi którzy na własne życzenie są ubodzy a nie do tego ze bycie darczyńca jest na własne życzenie. Nie wiem, dla mnie to oczywiste.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 20:04   #620
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Jak najbardziej
Cytat:
Tak, bo Twojej rodziny dotyczy problem otyłości i kompulsywnego jedzenia. Powodzenia w paczce. Pozdrów kocura, teraz to on będzie głównym żywicielem rodziny.
Dzięki, pozdrowię tego Pchlarza od was. Liczę na was, że przyszłym roku zafundujecie mi paczkę, Pamiętajcie musi być fura słodyczy dla Grubego, mi wystarczy żeńska perfuma albo gra na PS5 lub IPhone10

Edytowane przez 201607121236
Czas edycji: 2014-11-22 o 20:06
Stary 2014-11-22, 20:04   #621
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Jeśli masz powyżej 16 lat, to powinnaś się zająć płodzeniem rumianych pociech przecież
Widzę, że jesteś kompletnie niezaradną osobą - nie wiem, jak to będzie brzmiało w opisie. Bez gromadki wypadniesz słabo.
Mam za dużo żeby tyle napłodzić!! Już nie dam rady mieć 10 rumianych pociech ( Co teraz?
Stary 2014-11-22, 20:06   #622
a34
Zakorzenienie

W zeszłym roku robiłam paczkę dla starszej, samotnej i schorowanej osoby i w tym roku też poszukam takiej. Kiedy przy dostarczaniu paczki wolontariuszka nas zapytała, czemu akurat tę osobę wybraliśmy, miałam ochotę jej podlinkować wizażowy wątek

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Mam za dużo żeby tyle napłodzić!! Już nie dam rady mieć 10 rumianych pociech ( Co teraz?
Adoptuj
Stary 2014-11-22, 20:07   #623
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Łączę się z Tobą w bólu. Dodatkowo mam pryszcza na prawym policzku. Mam nadzieję, że ktoś zrobi mi paczkę na święta
Pani daydreaming boryka się z przewlekłą, niezdiagnozowaną chorobą skórną, objawiającą się owrzodzeniami twarzy, co uniemożliwia jej podjęcie pracy. Prosi o kosmetyki, gdyż w jej mieszkaniu unosi się atmosfera optymizmu i wiary w zwycięskie pokonanie choroby, oraz o kino domowe - by nieskazitelne twarze hollywoodzkich aktorek dodawały jej otuchy i były wsparciem w tych trudnych dniach.
Stary 2014-11-22, 20:08   #624
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Adoptuj!
Stary 2014-11-22, 20:08   #625
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2014-11-22, 20:08   #626
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Ej bo czytam ten wątas i sikam w majty ze smiechu xD
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 20:08   #627
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

"Pani Elżbieta (23 l.) i Pan Marek (26 l.) wychowują dwójkę dzieci: Marysię (4 l.) i Wojtka (0 l.).
Na co dzień pani Elżbieta zajmuje się dziećmi- szczególnie Wojtkiem, który pojawił się na świecie w październiku. Rodzina utrzymuje się z dorywczej pracy pana Marka (175 zł) oraz z zasiłków: rodzinnego (77 zł) i z MOPSu (458 zł). Po odjęciu kosztów mieszkania (293 zł), miesięczny dochód w przeliczeniu na jednego członka rodziny wynosi 104 zł. Prócz kwestii finansowych, problemem są także warunki mieszkaniowe. Rodzina zajmuje 1 mały pokój, a kuchnię i łazienkę musi dzielić z pozostałymi domownikami.
Pan Marek bez ustanku poszukuje stałej pracy. Jak na razie udaje mu się znajdować dorywcze prace na budowach, więc w sezonie letnim budżet domowy troszkę wzrasta. Choć warunki życiowe są teraz trudne, pani Elżbieta wraz z panem Markiem, nie załamują się. Podkreślają, że najważniejsze jest to, że są teraz dla siebie nawzajem wsparciem. Bardzo są dumni ze swoich małych pociech.
Wśród największych potrzeb pani Elżbieta wymienia żywność oraz wersalkę lub rozkładany fotel dla Marysi. Rodzina ma tylko jedną kanapę, więc Marysia musi spać razem z rodzicami. Pani Elżbieta będzie również bardzo wdzięczna za środki czystości."
I na tej kanapie, śpiąc z Marysią, spłodzili Wojtka?
Stary 2014-11-22, 20:10   #628
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
I na tej kanapie, śpiąc z Marysią, spłodzili Wojtka?
No? A myślisz że rozmnażanie w 11 osobowej rodzinie w kawalerce jak się odbywa?
Stary 2014-11-22, 20:12   #629
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Pani Beata (39 l.) samotnie wychowuje dziewięcioro dzieci: Ewę (19 l.),Piotra (18 l.), Izabelę (17 l.),Manuelę(15 l.), Patryka (14 l.),Klaudię(12 l.), Sylwię (11l.), Anię(8 l.)i Olę (10 miesięcy).
Dziewięć lat temu zmarł nagle ojciec rodziny.

Chyba nie całej...
Nobel za spostrzegawczość
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 20:14   #630
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Pani daydreaming boryka się z przewlekłą, niezdiagnozowaną chorobą skórną, objawiającą się owrzodzeniami twarzy, co uniemożliwia jej podjęcie pracy. Prosi o kosmetyki, gdyż w jej mieszkaniu unosi się atmosfera optymizmu i wiary w zwycięskie pokonanie choroby, oraz o kino domowe - by nieskazitelne twarze hollywoodzkich aktorek dodawały jej otuchy i były wsparciem w tych trudnych dniach.
Dziękuję za opis. Może dzięki wizażowi znajdę kogoś kto zrobi mi paczkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości