|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Mi do terminu porodu zostało 39dni! Dziś moje śniadanie
|
#4052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejo.
ja wstałam z katarem i mega kaszlem... chyba kupię ten syrop z babki co Tommorow polecała... bo już rady nie daję. Cytat:
![]() ooo chciałabym na to pójść tylko nie wiem kiedy kurka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak przeżywasz to lepiej następnych sezonów nie oglądaj ja też. mam za to chustki na szyję dla Oliego to pożyczę maluszkowi ![]() Cytat:
ja miałam taki humor wczoraj... też sobie pomyślałam że jakbym wylądowała w szpitalu może by tż docenił straszne myślenie wiem
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dziś 34 tc. Im bliżej tym bardziej się boję...Eirene - zdrowia i skończ z takimi czarnymi myślami!
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Cytat:
jeszcze chwila i będziemy sie cieszyć naszymi maleństwami ❤️Któraś pytała o cos na kaszel na dziecka, Lilijka ? Napar z majeranku na kaszel :tak: Ja tak mojego TŻ leczyłam, na drugi dzień jak ręka odjął
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee Ty z terminem na 28.12 to chyba 35 dni do TP?:p
|
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka termin mam na 31.12
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka ja liczę z dzisiejszym dniem.
Jak byłam we wtorek na usg to nawet termin mi przeskoczył na 01.01 ale ginka powiedziała żeby brać termin z badań w 12 lub 21tc. za to z om termin tuż tuż bo 12.12
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
o kurka, Simonee ja bym siedziała jak na szpilkach
![]() ja swojego terminu OM nie jestem pewna, ale między wszystkimi terminami, które do tej pory się pojawiały (OM i wszystkie usg) nie mam prawie żadnej różnicy, bo 6-9 .01, więc wiem czego się trzymać. A tak w ogóle to oby do Sylwestra i niech się dzieje co chce
|
#4063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.... boli mnie jak na @....
do tego spać mi się chce....Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie telefonów... jestem mega zielona, bo nie wiem czego szukać. chciałabym, aby nie był skomplikowany w obsłudze, bateria długo trzymała, łatwy dostęp do internetu i w miarę dobre zdjęcia robił....Tak jak pisałam, jestem wierna firmie Nokia (miałam Sony Ericssona - niezły był też) Cytat:
I to ja pytałam się o ten kaszel, ale daję małej syrop i widzę poprawę, tylko musimy jakoś do wtorku wybrnąć. Jutro ją nie puszczę do przedszkola, trudno. A we wtorek to już zobaczymy, co nam Pani powie, jak odeśle to umówię się na kolejny termin (czyli za pół roku). Cytat:
i nie chce mi się za to zabierać, nie mam w ogóle radości z tego![]() a widzisz też się przejmujesz wagą... tak jak jaco do cukrzycy to właśnie o tym myślałam Cytat:
też mam takie myśli czasemCytat:
![]() No boli mnie na @
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
lilijka, jak mocno Ci ból dokucza to może weź nospe?
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka może akurat teraz byś miala menstruacje. Obserwuj siebie i nie przeciazaj siebie
Polez może? Mi juz lepiej. Długo się złościc na Tzta nie umiem Mlody dostaje często czkawke przed chwila to tak sie wkurzyl,ze mnie skopal bardzo ładnie
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie robię... ale nie mogę się położyć
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie nadrabiam Was mocno, bo dalej kiepsko sie czuję. Katar troche mniejszy, ale kaszel uporczywy Jak kaszlam mocniej to aż mi sie brzuch spina ![]() A wczoraj wieczorem o mało się nie posikałam kilka razy ![]() dobra ide poczytac co u Was. AA wczoraj urodziła mama listopadowa - termin miała na 11 listopada.
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem Cytat:
![]() ja chyba sobie zrobię taki napar z majeranku. mam majeranek to se strzelę. męża już wysłałam do apteki po syrop. będę troszkę pić. wzięłam już prenalen grip też i tabletkę rutinoscorbinu. no i herbatka z malinkowym sokiem i cytryną oczywiście Cytat:
choć wg karty ciąży mam na 7 termin ![]() i również zdówka dla córci i oby bóle @ przeszły ![]() może to z nerwów ![]() ja też nie umiem strasznie mi źle z tym ale tym razem będę nieugięta i pierwsza się nie odezwę o nie.
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene to powodzenia
mi się nigdy nie udaje za długo złościc wymiekam przy nim... Kurde szukam czegos z dostawa do domu dzisiaj. I nic ciekawego dookoła same hinduskie żarcie zostaje nam kebab z frytkami chyba ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- A mam ostatnio ochotę na sajgonki
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby przeszło a kupiłąś ten syrop co Tommorow polecała? z babki lanc.?ojej ale przeterminowana ![]() Cytat:
choć u nas to równowaga jest raczej - raz on przeprasza raz ja sajgonki bym zjadła mniam
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na twojej dzielnicy uwielbiam jesc w yellow express, byłaś? Jest blisko Aldi. Brzydko wyglada ale jedzenie dobre. |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze chyba jedzenie od tego bliżej high street . No i ten yellow ma lepsze opinie niz tamten większy. Pizza nam się znudziła o to chodzi Jedynie co to kebab został... ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- A byłaś w tej polskiej restauracji ? Przy hotelu rosemount
|
|
#4073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Jadlam w PL :p i to z takiej budki. Całkiem całkiem były. Ale później wyszła ta afera, ze Chińczycy z psow i kotów robią je
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
eirene ale z drugiej strony pewnie nie raz takie sytuacje się zdarzają, że mamy na anstępny dzień są tak zmęczone, ze zasypiają i nie słyszą maluszków heh.
Mi połozna mówiła na spotkaniu, że jak bede chciała odpocząć, zdrzemnąć się albo cokolwiek to mam dziecko "podrzucic" poloznym i one sie Nim zajma przez jakiś czas. Nie wiem czy porenalen bedzie dobry na kaszel, ale ja chyba dziś zrobie syrop z cebuli i inhaluje się na dzień solą fizjologiczną, a na noc rumiankiem ![]() troche mi sie usta podleczyły, to po inhalacji z soli znów są czerwone dookoła ![]() Chyba nie doczytałam tego o tym syropie a Ty kupiłaś? i jak się czujesz?dusiolka ![]() ja wczoraj się dowiedziałam, ze teściu jedzie od 5 do 25 stycznia do sanatorium, wiec pewnie teściowa z nudów bedzie u nas codziennie zwłaszcza ze zostaje ze swoją teściową sama, a one średnio dobrze żyją. Wiecie jak przyjdzie mama pozajmowac się Leo zebym odpoczęła to luz, ale jak teściowa, to jakoś tak gorzej bynajmniej u mnie. Średnio jej ufam w kwestii dzieci. Jej rady typu "dziecko moze spać od uurodzenia przykryte kołderką" albo "nie wyparzaj butelek, bo ja tak starszego syna wyjałowiłam" ![]() Karoloo Leo też hehe. Zwłaszcza w kolejce w sklepie. Stoje w rozpiętej kurtce z wielkim brzuchem, ludzie patrzą na mnie, a za chwile "nic nie działam/em" tommorow ja nie pamiętam kiedy nogi goliłam ![]() a dziś mi się sniło, ze byłam na porodówce i gin do mnie, ze mam nogi niedokładnie ogolone kinqaa mój tak samo. Nawet miał miec inwentaryzacje w pracy w grudniu, ale powiedział szefowej ze w grudniu jak zaczne rodzic i zadzwonie to jego nei interesuje ze inwentaryzacja, wsiada w auto i jedzie, to już teraz zrobiła Ja kiedyś robiłam tą http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html bez zagniatania - pyszna wyszła. no ale to robiłąm jak byłam w domu, zaczęłam przed 12, a jak małż wrócił o 14.30 to już się piekła ![]() katerina za wizytepięknie wyglądasz ![]() maritxell a mi z Maca tylko McFlurry z Lionem ![]() Asia super ze wizyta ok ![]() akrolowa połaskotałaś małego po stópce?? hehe Mniej więcej przeleciałam Was :P Coś mnie głowa rozbolała, chyba od kataru i kaszlu ![]() obiad się piecze - udka i ziemniaczki, a po obiedzie pojdziemy na krótki spacer.
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie denerwuj się , szkoda nerwów.
Dusiolka w iPhonie nie pasowalo by to ze co bym nie chciała zrobić musiałam sie polaczyc z iTunes , albo z apple store :/ poza tym szwankowal mi i to dość w krotkim czasie od zakupu ten przycisk srodkowy.wnerwilam sie i oddalam mężowi. A pamiętam jaka napalona bylam na tego iphona.teraz mam od ponad roku samsunga i narzekać nie mogę. Ale kazdy ma swoj gust.jednemu się podoba córka, a drugiemu teściowa tak tez z telefonami. I tak uwazam ze swego czasu nokia robila najlepsze telefony.moim.faworytem 3510i hahahha Mi termin z.om i usg idealnie sie pokrywa. Ma.ko.zdrowiej kochana Czas na platki z mlekiem <3
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka
![]() też miałam ochotę na płatki z mlekiem, albo mleko z miodem, ale wypiłam szklance maminego rosołu ![]() Ale mój syn dziś spokojny ![]() chyba go zamęczam kaszlem
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko czytalam ze w ostatnim etapie ciąży to dzieci sa o wiele spokojniejsze już. Malo miejsca na figle no i dużo śpią
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi do tp z om zostało 40 dni
![]() a wage ostatnio u położnej miałam 69,9, a dziś 71,5 coś za dużo ostatnio podjadłam. Startowałam z 58 ![]() Ja sajgonek jeszcze nigdy nie robiłam - zawsze chodzimy na nie do teściowej mi sie nie chce robic haha.ale wczoraj zrobiłam mega karpatke mogłabym cały dzien nic innego nie jeść haha---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Ale w srode idziemy na usg, to pewnie ma ciche dni
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Karpatka
Ja sobie dzisiaj strzele galatetke truskawkowa z bita śmietaną
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

straszne myślenie wiem 

spać mi się chce....
chciałabym, aby nie był skomplikowany w obsłudze, bateria długo trzymała, łatwy dostęp do internetu i w miarę dobre zdjęcia robił....

też mam takie myśli czasem

za wizyte