|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Moze dlatego tak mam, ze jednak czesciej widze dziewczynki z autami, dlatego pewnie widok chlopca z lalka by mnie "zdziwil". |
|
|
|
|
#4082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No popatrz, a ja od razu byłam nastawiona na kp, wogóle mi przez myśl nie przeszło że mogę nie karmić, Michał od początku jak go przystawiłam ładnie i długo ssał, a i tak w drugiej dobie nie miał co jeść i płakał z głodu. Produkcja ruszyła później. Współlokatorka z sali urodziła przede mną cc jakąś godzinę, miała tak samo. Nie wiem dlaczego tak się działo.Cytat:
Nie wiem jak ja to przeżyję.... Jak czytam, że wasze dzieci pięknie się same bawią. Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę Cytat:
Szaja dzięki, jestem z Oświęcimia
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez jestem w szoku jak czytam, ze np Amelka Debrah bawi sie godzine naklejkami albo Hope robi z Dadolinem pierniki. U nas wszystko jest po max 10-15min, potem zaczyna sie rzucanie, robienie na przekor, wyciaganie innych zabawek. Wiec nie ma szans, zeby sie porzadnie zagrzebac w pierniki, bo do polowy nie dojdziemy, gdy Kuba straci zapal. |
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/plastyczne-maty-wodne-93660?p=3 widziałyście takie coś ?
fajne to to
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przecieram oczy ze zdumienia jak czytam o Piotrusiu Lady ![]() Cytat:
Jest mały postęp. Tak to zabawki na chwilę, ale obserwuję że od niedawna coraz dłużej usiedzi. No ale wspinanie się na sufit to i tak najfajniejsza zabawa!
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mniej jednak tyle czasu na jednej aktywnosci to dla mnie i tak duzo! U nas wszystko jest fajne na chwile, ale wiem, ze to sie zmieni. |
||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to ogromnie dużo, bo mnie najbardziej w ciągu dnia męczy właśnie, to że biegam. Często nie zdążę wejść w jedno miejsce a ona z niego złazi i biegnie w inne itp itd
![]() I nie chodzi o moją nadgorliwość w pilnowaniu , ona mnie po prostu do wszystkiego totalnie woła i wołaaaaaa. Nawijka , Laurka - wasze maluchy nie dają się angażować w pomoc, wspólne robienie nawet tych czynności domowych typu pomaganie w obieraniu ziemniaków itp? (Ami ma swoją tępą obieraczkę) ?? Teraz coraz lepiej mi się to sprawdza bo zdążę dokończyć czynność, zajmie ją to na tyle. |
|
|
|
#4089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak byłam mała i przyjeżdżał do mnie kuzyn to bawił się lalkami ze mną Daria ma autka, chociaż woli lalki ![]() Cytat:
Cytat:
A dziś Daria była happy robiłam na obiad kluski , a Daria mi pomagała robiła w nich dziurki paluszkiem. Jak Ona się cieszyła !!! moja mała pomocnica ======= zamówiłam sobie dziś torebkę i dwie bluzki
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-23 o 22:08 |
||||
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez wszystko w biegu,na stresie, bo zaraz mnie delikwent ciagnie za nogawke. A niee, to nam swietnie wychodzi od dawna lubi "obierac", pomaga w sprzataniu, odkurza po swojemu, podloge myje. Tez to czesto wykorzystuje, bo zyskuje kilka chwil na czynnosci okolodomowe ![]() Szybko nudza go zabawki. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-23 o 22:09 |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
a co do Piotrusia Lady to dla mnie ewenement, ja nawet nie śmiem przy mojej książki otwierać:d
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko dopiero usnęło
![]() nawijko bo zapomniałam wcześniej, mega mi się podoba ten lapek hje same cięste riposty dzisiaj ![]() pstryczku ja bym kupiła, mój siostrzeniec najbardziej lubi kolor różowy i rower taki ma ![]() silver poka zakupy
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq u nas tez przez skore ale z krwi sa dokladniejsze wiesz ze sa ogromne roznice?
Przy okazji zrobili malej jesCze inne badania moze to i dobrze. A w domu??? Koszmar tzn jak sie spodziewalam Leos ucieszyl sie z prezentu pocalowal siostre potem buchnal ja kilka razy i drapnal w ciagu dnia poza tym mnie i siostre olal cieplym moczem bo byl tak zajety prezentem ze nie mial czasu Laurko gratki za umowe Zmykam bo musze se walna zastrzyk w brzuch Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie butik, mają fajne promo i dostawa gratis
http://ebutik.pl/product-pol-140802-Koszula.html http://ebutik.pl/product-pol-140224-Bluzka-.html http://ebutik.pl/product-pol-140905-Torebka.html
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, Marsi, to ciekawe ja w ogóle nie dostawałam po wypisie do domu (wyszłam na 4 dobę) nic przeciwzakrzepowego..
Jak ty się czujesz? ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Bokeh : Ania mnie zaciekawiła, weź pokaż ten pokój Hani w całości
|
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
))
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmienią sie jeszcze zasłony i firany ale musze je poskracać i obszyc, chce zrobic chodnik pod lozeczko i polki na sciane. Chyba to juz wtedy bedzie wszystko. Póki co jest tak. Wymyśliłam sobie ejszzce jedną rzecz, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętasz jak znosiły wszystkie zabawki razem Ale Hania fika na łóżku ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4102 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?
|
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
Pokój Hani piękny tez zwróciłam uwagę jak szaleje tam na zdjęciu ![]() Dziewczyny co sądzicie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4813489695 Jakoś spodobała mi się ta seria. Ogólnie też podobają mi się zabawki typu: garnki, zestaw śniadaniowy czy domek. Nie widzę nic dziwnego w tym; przecież faceci też zajmują się dziećmi czy domem, gotują itd. Ale moja rodzina owszem widzi, wręcz usłyszałam że dając chłopcu bawić się lalką czy garnkiem zrobię z niego "odmieńca" Zaścianek i ciemnogród jak dla mnie, jak w przyszłości naturalne dla faceta mają być czynności typu sprzątanie czy zajmowamie się dzieckiem skoro od małego nas to razi? Siedzę na all i nie wiem co wybrać, no ![]() Aha, btw: u nas padło hasło: wyjazd za granicę. Tż ma okazję jechać do Norwegii, a ja jakoś nie bardzo mam ochotę go zatrzymać. Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-11-23 o 23:24 |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49059023]Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?[/QUOTE]
fajny ) Hania parę razy na dzień sobie go bierze siada, jeździ. Wiadomo po domu ciężko bo zakrętasy itp a dopiero się uczy ale myślę ze to dobry start do normalnego biegowego w przyszłości
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
śpicie?
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Czesc!
tresello juz spac poszlas? ;-) bokeh pieknie Hani urzadzilas. Mata wodna jest super. Mamy z mozliwoscia rysowania pisakiem i robieni stempelkow. Teraz napalam sie na podobna zabawke, ale do rysowania samymi palcami na sucho. pstryczku cale dziecinstwo bawilam sie typowo chlopiecymi zabawkami; lalkami tylko z bratem. laurko sadze, ze wiele zalezy od podejscia a cala reszta od hormonow. marsi to pewnie inny sprzet jest u nas, bo wyniki sie pokrywaly Nie dalabym rady, gdybym musiala caly czas sie Yae zajmowac. Na szczescie Yae odkad zaczela raczkowac moze bawic sie godzinami sama. szaja nie wiem, jak u innych, u mnie praktycznie nie bylo kangurowania i tez nie stanowilo to przeszkody, ale nastawienie mialam jak laurka. ---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- U nas dlugi weekend, spedzilismy u t. Pogoda sliczna, to duzo sie na dworze bawilismy, m.in. styropianowym samolotem, pilka i na zjezdzalni z rolek, dlugiej na jakies 100m. Bylo super! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-11-24 o 03:42 |
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49059023]Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?[/QUOTE] my mamy ten rowerek jakos chyba od czerwca i mlody go uwielbia,pomyka na nim po mieszkaniu, po podworku, ma do niego przyczepiona przeczepke (taka mala drewniana z ikei na klocki) i wozi na niej na wycieczki swoje zwierzatka, samochody czy misie. bokehpiękny pokój Hani laurko gratuluje umowy ![]() gojkaprzykro mi, ze nie wyszlo ci z praca jaka jak sie czujesz? W domu juz? ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- meneq jak rozkrecilas swoja laktacje w takim razie? Czy myslisz, ze przyczyna sukcesu bylo to wczesniejsze przygotowanie w ciazy? Dla mnie tez oczywiste bylo, ze rodze-karmie uu, a wyszlo troche inaczej do 4 miesiaca bujalam sie po poradniach laktacyjnych, wlaczylam z laktatorem i takie tam, tak sie teraz od poczatku tej ciazy zastanawiam co i kiefy powonnam zaczac robic, zeby mleko plynelo strumieniami jak sie bobo urodzi. Jak myslisz, z czego to wszystko wynika, ze w Japonii nie ma problemow z kp nawet po cc, czy to kwestia zakodowania w glowie? Ta sama rzecz przeciez tyczy nieznanego wam "absurdu" bolesnego, goraczkowego zabkowania, skad takie roznice? ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- O widze, ze fewcia na pasku, jak samopoczucie? Kiedysz masz badania? |
|
|
|
#4110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
oooo, ale ze sam? na dlugo? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49056914]Kup, pewnie. Ja nie rozumiem, czemu niektórzy rodzice nie - wszak pediatrami czy neonatologami są i faceci, i jakoś nikt się nie dziwi. W klasie mam 6latka, który sam mi powiedział - że on ma lalki. WOli. On w ogóle mega inteligentny, konstruktor, projektant widzę, że wrażliwa dusza. Woli lalki i szyje im ubrania.[/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
bokeh-sliczny pokoik! chcialabym miec takie wyczucie jak ty! no i baciki za mate! musze kupic!
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

No popatrz, a ja od razu byłam nastawiona na kp, wogóle mi przez myśl nie przeszło że mogę nie karmić, Michał od początku jak go przystawiłam ładnie i długo ssał, a i tak w drugiej dobie nie miał co jeść i płakał z głodu. Produkcja ruszyła później. Współlokatorka z sali urodziła przede mną cc jakąś godzinę, miała tak samo. Nie wiem dlaczego tak się działo.
Nie wiem jak ja to przeżyję.... Jak czytam, że wasze dzieci pięknie się same bawią. Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę 
fajne to to

do 4 miesiaca bujalam sie po poradniach laktacyjnych, wlaczylam z laktatorem i takie tam, tak sie teraz od poczatku tej ciazy zastanawiam co i kiefy powonnam zaczac robic, zeby mleko plynelo strumieniami jak sie bobo urodzi.