Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-23, 21:24   #4081
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nawijko, mam to samo Sama bardziej wolałam samochody niż lalki, Pola też parę autek ma, a chłopak bawiący się lalkami - no jakoś dziwnie mi się widzi. Ale nie nazwałabym tego uprzedzeniem, bo jakbym zobaczyła, to bym się musiała oswoić z widokiem i tyle
Noo moze tak byc, zle sie wyrazilam.

Moze dlatego tak mam, ze jednak czesciej widze dziewczynki z autami, dlatego pewnie widok chlopca z lalka by mnie "zdziwil".

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:25   #4082
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pomiar nie byl przezciemiaczkowy, tylko normalnie do skory.
Co prawda rodzilam sn, ale pierwsze karmienie bylo po 20h(?) i nie mialo to wplywu. Tutaj nikt nie slyszal o problemach z karmieniem po cc i wszystkie dziewczyny karmia. Moja kolezanka pierwszy raz karmila po przeszlo dobie od cc i tez wszystko bylo ok.
A może do skóry przykładali? nie pamiętam już No popatrz, a ja od razu byłam nastawiona na kp, wogóle mi przez myśl nie przeszło że mogę nie karmić, Michał od początku jak go przystawiłam ładnie i długo ssał, a i tak w drugiej dobie nie miał co jeść i płakał z głodu. Produkcja ruszyła później. Współlokatorka z sali urodziła przede mną cc jakąś godzinę, miała tak samo. Nie wiem dlaczego tak się działo.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie z piersi dopiero w domu, czyli jakies 4 doby po porodzie.
A moje odciagniete mleko Kuba dostal dopiero ok 35h po porodzie...

Tule, minie z pewnoscia!!
U nas zreszta to samo i to od dluzszego czasu juz... Bywa meczace, wiem

Oby szybko minęło bo mam dość. No i usypianie. Minimum godzina walania się po łóżku. W ogóle daje w duu..pę jak mało kto. Proszę miliard razy nie gaś światła/nie stukaj garami/nie bierz okularów/nie zrzucaj telewizora/ nie wkładaj ręki do blendera a on i tak swoje, jeszcze jak widzi że ja idę po niego, to robi to co nie wolno jeszcze szybciej i mocniej. Dziś zrobił dziurę w szafce pod telewizor zegarkiem Nie wiem jak ja to przeżyję.... Jak czytam, że wasze dzieci pięknie się same bawią. Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pozostajac w temacie "czyw wypada" to mam pytanko do mam chlopcow:
maja wasi synowie lalke/i?
Kuba nie ma ale zastanawiam sie czy nie kupic
no wlasnie, kupic czy nie?
Jakby Michał chciał to bym mu kupiła.

Szaja dzięki, jestem z Oświęcimia
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:31   #4083
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Oby szybko minęło bo mam dość. No i usypianie. Minimum godzina walania się po łóżku. W ogóle daje w duu..pę jak mało kto. Proszę miliard razy nie gaś światła/nie stukaj garami/nie bierz okularów/nie zrzucaj telewizora/ nie wkładaj ręki do blendera a on i tak swoje, jeszcze jak widzi że ja idę po niego, to robi to co nie wolno jeszcze szybciej i mocniej. Dziś zrobił dziurę w szafce pod telewizor zegarkiem Nie wiem jak ja to przeżyję.... Jak czytam, że wasze dzieci pięknie się same bawią. Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę
Znaaaaam to doskonale

Tez jestem w szoku jak czytam, ze np Amelka Debrah bawi sie godzine naklejkami albo Hope robi z Dadolinem pierniki.
U nas wszystko jest po max 10-15min, potem zaczyna sie rzucanie, robienie na przekor, wyciaganie innych zabawek.

Wiec nie ma szans, zeby sie porzadnie zagrzebac w pierniki, bo do polowy nie dojdziemy, gdy Kuba straci zapal.

Stary 2014-11-23, 21:39   #4084
bokeh
Zakorzenienie

http://allegro.pl/plastyczne-maty-wodne-93660?p=3 widziałyście takie coś ? fajne to to
Stary 2014-11-23, 21:43   #4085
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Znaaaaam to doskonale

Tez jestem w szoku jak czytam, ze np Amelka Debrah bawi sie godzine naklejkami albo Hope robi z Dadolinem pierniki.
U nas wszystko jest po max 10-15min, potem zaczyna sie rzucanie, robienie na przekor, wyciaganie innych zabawek.

Wiec nie ma szans, zeby sie porzadnie zagrzebac w pierniki, bo do polowy nie dojdziemy, gdy Kuba straci zapal.
Poprawie się: tak się udaje od bardzo niedawna, ze ja zajmują jakieś zabawki. Tylko ze nie bawi się sama (kilka minut max) , zajmie się tak jak tymi naklejkami/ puzzlami kiedy ja siedzę obok, i może w każdej chwili zawołać' pomu! ' (pomóż) , albo popatrz! itp itd i oczekuje mojego komentarza i reakcji. Nie ma żebym sobie poszła chociażby na soku bo biegnie za mną i przerywa zajęcia. Zabawa jest wspólna Ale i tak dla mnie niebywale że ona USIEDZI nagle tyle przy jednej aktywności nawet ze mną (ja mam wtedy kawę, ciepła !!!), nagadam się, nakomentuje, napomagam Ale ona SiEDZI zamiast np wspinać się na sufit jak jeszcze niedawno. Po prostu nagle jedna czynność może ją zająć na dłużej zanim się przełączy na coś innego. Łatwiej mi np coś ugotować teraz bo wszystko mi poda, pomoże mieszać, stoi na krześle przez.cały proces i.jest dumna i blada zamiast uciec po minucie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:51   #4086
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Znaaaaam to doskonale

Chyba to samo dziecko mamy
Ja przecieram oczy ze zdumienia jak czytam o Piotrusiu Lady

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Poprawie się: tak się udaje od bardzo niedawna, ze ja zajmują jakieś zabawki. Tylko ze nie bawi się sama (kilka minut max) , zajmie się tak jak tymi naklejkami/ puzzlami kiedy ja siedzę obok, i może w każdej chwili zawołać' pomu! ' (pomóż) , albo popatrz! itp itd i oczekuje mojego komentarza i reakcji. Nie ma żebym sobie poszła chociażby na soku bo biegnie za mną i przerywa zajęcia. Zabawa jest wspólna Ale i tak dla mnie niebywale że ona USIEDZI nagle tyle przy jednej aktywności nawet ze mną (ja mam wtedy kawę, ciepła !!!), nagadam się, nakomentuje, napomagam Ale ona SiEDZI zamiast np wspinać się na sufit jak jeszcze niedawno. Po prostu nagle jedna czynność może ją zająć na dłużej zanim się przełączy na coś innego. Łatwiej mi np coś ugotować teraz bo wszystko mi poda, pomoże mieszać, stoi na krześle przez.cały proces i.jest dumna i blada zamiast uciec po minucie.
Niedawno udało się jedno, po zakupach pokazuje na siaty i woła DZIDZIA! co w wolnym tłumaczeniu znaczy że pomoże rozpakowywać zakupy Jest mały postęp. Tak to zabawki na chwilę, ale obserwuję że od niedawna coraz dłużej usiedzi. No ale wspinanie się na sufit to i tak najfajniejsza zabawa!
Stary 2014-11-23, 21:54   #4087
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Niedawno udało się jedno, po zakupach pokazuje na siaty i woła DZIDZIA! co w wolnym tłumaczeniu znaczy że pomoże rozpakowywać zakupy Jest mały postęp. Tak to zabawki na chwilę, ale obserwuję że od niedawna coraz dłużej usiedzi. No ale wspinanie się na sufit to i tak najfajniejsza zabawa!
Nooo, Piotrus od dawna jest rekordzista

Cytat:
Tak podejrzewalam, ze Ty musisz byc obok
Nie mniej jednak tyle czasu na jednej aktywnosci to dla mnie i tak duzo!
U nas wszystko jest fajne na chwile, ale wiem, ze to sie zmieni.

Stary 2014-11-23, 21:59   #4088
Debrah
Zakorzenienie

Dla mnie to ogromnie dużo, bo mnie najbardziej w ciągu dnia męczy właśnie, to że biegam. Często nie zdążę wejść w jedno miejsce a ona z niego złazi i biegnie w inne itp itd
I nie chodzi o moją nadgorliwość w pilnowaniu , ona mnie po prostu do wszystkiego totalnie woła i wołaaaaaa.

Nawijka , Laurka - wasze maluchy nie dają się angażować w pomoc, wspólne robienie nawet tych czynności domowych typu pomaganie w obieraniu ziemniaków itp? (Ami ma swoją tępą obieraczkę) ??
Teraz coraz lepiej mi się to sprawdza bo zdążę dokończyć czynność, zajmie ją to na tyle.
Stary 2014-11-23, 22:03   #4089
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Little, fajnie, ze piszesz, ze dobry sprzet kupilam!
Kazdy, komu o nim pisalam pukal sie w glowe - bo jak to? Nie dosc, ze maly, dotykowy to jeszcze za taka cene?
A ja sie uparlam, bo w koncu jako kobieta moge miec swoje fanaberie, nie?
Szkoda, ze nie jest bialy, bo bylby idealny!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pozostajac w temacie "czyw wypada" to mam pytanko do mam chlopcow:
maja wasi synowie lalke/i?
Kuba nie ma ale zastanawiam sie czy nie kupic
no wlasnie, kupic czy nie?
Ja myślę ,że wypada.
Jak byłam mała i przyjeżdżał do mnie kuzyn to bawił się lalkami ze mną
Daria ma autka, chociaż woli lalki
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/plastyczne-maty-wodne-93660?p=3 widziałyście takie coś ? fajne to to
Fajnie to
Cytat:
U nas tak samo. Potrafi dłużej usiedzieć i się czymś bawić ,ale pod warunkiem ,że siedzę przy niej , mówię do niej, widzi, że się interesuję i wtedy jest zadowolona

A dziś Daria była happy robiłam na obiad kluski , a Daria mi pomagała robiła w nich dziurki paluszkiem. Jak Ona się cieszyła !!! moja mała pomocnica

=======
zamówiłam sobie dziś torebkę i dwie bluzki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-23 o 22:08
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 22:06   #4090
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to ogromnie dużo, bo mnie najbardziej w ciągu dnia męczy właśnie, to że biegam. Często nie zdążę wejść w jedno miejsce a ona z niego złazi i biegnie w inne itp itd
I nie chodzi o moją nadgorliwość w pilnowaniu , ona mnie po prostu do wszystkiego totalnie woła i wołaaaaaa.

Nawijka , Laurka - wasze maluchy nie dają się angażować w pomoc, wspólne robienie nawet tych czynności domowych typu pomaganie w obieraniu ziemniaków itp? (Ami ma swoją tępą obieraczkę) ??
Teraz coraz lepiej mi się to sprawdza bo zdążę dokończyć czynność, zajmie ją to na tyle.
Rozumiem, bo u nas podobnie.
Tez wszystko w biegu,na stresie, bo zaraz mnie delikwent ciagnie za nogawke.

A niee, to nam swietnie wychodzi od dawna lubi "obierac", pomaga w sprzataniu, odkurza po swojemu, podloge myje. Tez to czesto wykorzystuje, bo zyskuje kilka chwil na czynnosci okolodomowe

Szybko nudza go zabawki.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-11-23 o 22:09
Stary 2014-11-23, 22:06   #4091
Debrah
Zakorzenienie

a co do Piotrusia Lady to dla mnie ewenement, ja nawet nie śmiem przy mojej książki otwierać:d
Stary 2014-11-23, 22:08   #4092
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy fajne Julo bardzo lubi
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 22:17   #4093
misiaeel
Wtajemniczenie

moje dziecko dopiero usnęło

nawijko bo zapomniałam wcześniej, mega mi się podoba ten lapek

hje same cięste riposty dzisiaj

pstryczku ja bym kupiła, mój siostrzeniec najbardziej lubi kolor różowy i rower taki ma

silver poka zakupy

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 22:17   #4094
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja myślę ,że wypada.
Jak byłam mała i przyjeżdżał do mnie kuzyn to bawił się lalkami ze mną
Daria ma autka, chociaż woli lalki

Fajnie to

U nas tak samo. Potrafi dłużej usiedzieć i się czymś bawić ,ale pod warunkiem ,że siedzę przy niej , mówię do niej, widzi, że się interesuję i wtedy jest zadowolona

A dziś Daria była happy robiłam na obiad kluski , a Daria mi pomagała robiła w nich dziurki paluszkiem. Jak Ona się cieszyła !!! moja mała pomocnica

=======
zamówiłam sobie dziś torebkę i dwie bluzki
poka
Stary 2014-11-23, 22:19   #4095
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ja to dobrze znam. Czyli to norma i trzeba czekać. A w pomaganie angażuję a owszem, jak odkurzam, to delikwent jeździ na odkurzaczu, tudzież przykłada twarz tam gdzie dmucha, jak ścieram kurze pomaga pięknie biega od szafki do szafki i krzyczy tuuuu, wiesza ze mną pranie, obierać nie dawałam, jutro spróbuję, ale boję się że dostanę tym ziemniakiem. Czaję się na wspólne robienie pierników.
Stary 2014-11-23, 22:21   #4096
marsi11
Zakorzenienie

Meneq u nas tez przez skore ale z krwi sa dokladniejsze wiesz ze sa ogromne roznice?
Przy okazji zrobili malej jesCze inne badania moze to i dobrze.
A w domu??? Koszmar tzn jak sie spodziewalam Leos ucieszyl sie z prezentu pocalowal siostre potem buchnal ja kilka razy i drapnal w ciagu dnia poza tym mnie i siostre olal cieplym moczem bo byl tak zajety prezentem ze nie mial czasu

Laurko gratki za umowe

Zmykam bo musze se walna zastrzyk w brzuch

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 22:23   #4097
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
silver poka zakupy
Cytat:
poka
w sklepie butik, mają fajne promo i dostawa gratis

http://ebutik.pl/product-pol-140802-Koszula.html

http://ebutik.pl/product-pol-140224-Bluzka-.html

http://ebutik.pl/product-pol-140905-Torebka.html
Stary 2014-11-23, 22:25   #4098
Debrah
Zakorzenienie

a właśnie, Marsi, to ciekawe ja w ogóle nie dostawałam po wypisie do domu (wyszłam na 4 dobę) nic przeciwzakrzepowego..
Jak ty się czujesz?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Bokeh : Ania mnie zaciekawiła, weź pokaż ten pokój Hani w całości
Stary 2014-11-23, 22:26   #4099
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Meneq u nas tez przez skore ale z krwi sa dokladniejsze wiesz ze sa ogromne roznice?
A w domu??? Koszmar tzn jak sie spodziewalam Leos ucieszyl sie z prezentu pocalowal siostre potem buchnal ja kilka razy i drapnal w ciagu dnia poza tym mnie i siostre olal cieplym moczem bo byl tak zajety prezentem ze nie mial czasu

Laurko gratki za umowe

A co dostal od siostry?

ladna ta koszula podoba mi sie ))
Stary 2014-11-23, 22:32   #4100
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie, Marsi, to ciekawe ja w ogóle nie dostawałam po wypisie do domu (wyszłam na 4 dobę) nic przeciwzakrzepowego..
Jak ty się czujesz?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Bokeh : Ania mnie zaciekawiła, weź pokaż ten pokój Hani w całości
tyle, że on jeszcze w trakcie robienia jest, zajmie mi to troche bo bede wszystko dokupywać co jakiś czas...Tzn bardziej chyba same rzeczy do zrobienia DIY mi zostały, ale to musze pogadać z kumplem
Zmienią sie jeszcze zasłony i firany ale musze je poskracać i obszyc, chce zrobic chodnik pod lozeczko i polki na sciane. Chyba to juz wtedy bedzie wszystko. Póki co jest tak.
Wymyśliłam sobie ejszzce jedną rzecz, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9892 kopia.jpg (81,7 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9870.jpg (99,9 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9887.jpg (75,6 KB, 76 załadowań)
Stary 2014-11-23, 22:46   #4101
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
tyle, że on jeszcze w trakcie robienia jest, zajmie mi to troche bo bede wszystko dokupywać co jakiś czas...Tzn bardziej chyba same rzeczy do zrobienia DIY mi zostały, ale to musze pogadać z kumplem
Zmienią sie jeszcze zasłony i firany ale musze je poskracać i obszyc, chce zrobic chodnik pod lozeczko i polki na sciane. Chyba to juz wtedy bedzie wszystko. Póki co jest tak.
Wymyśliłam sobie ejszzce jedną rzecz, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Przepięknie Hania ma juz sobie wyobrażam jakby tam wyglądało jakbym z Darią do Was przyjechała Pamiętasz jak znosiły wszystkie zabawki razem i jak się dogadywały przy tym

Ale Hania fika na łóżku
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Laurko gratki za umowe

Od mojej siostry synek też tak reagował jak pojawił się na świecie braciszek. Ale przeszło mu
Stary 2014-11-23, 22:57   #4102
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 23:16   #4103
YellowSheep
Rozeznanie

Pokój Hani piękny tez zwróciłam uwagę jak szaleje tam na zdjęciu

Dziewczyny co sądzicie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4813489695

Jakoś spodobała mi się ta seria.

Ogólnie też podobają mi się zabawki typu: garnki, zestaw śniadaniowy czy domek. Nie widzę nic dziwnego w tym; przecież faceci też zajmują się dziećmi czy domem, gotują itd. Ale moja rodzina owszem widzi, wręcz usłyszałam że dając chłopcu bawić się lalką czy garnkiem zrobię z niego "odmieńca" Zaścianek i ciemnogród jak dla mnie, jak w przyszłości naturalne dla faceta mają być czynności typu sprzątanie czy zajmowamie się dzieckiem skoro od małego nas to razi?

Siedzę na all i nie wiem co wybrać, no

Aha, btw: u nas padło hasło: wyjazd za granicę. Tż ma okazję jechać do Norwegii, a ja jakoś nie bardzo mam ochotę go zatrzymać.

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-11-23 o 23:24
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 23:40   #4104
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49059023]Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?[/QUOTE]

fajny ) Hania parę razy na dzień sobie go bierze siada, jeździ. Wiadomo po domu ciężko bo zakrętasy itp a dopiero się uczy ale myślę ze to dobry start do normalnego biegowego w przyszłości
Stary 2014-11-24, 01:06   #4105
treselle0
Zadomowienie

śpicie?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 01:50   #4106
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
śpicie?

idziemy spać :p
Stary 2014-11-24, 01:54   #4107
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
idziemy spać :p
no bo już myślałam, że nikt się nie odezwie
Też mykam spać
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 03:44   #4108
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Czesc!
tresello juz spac poszlas? ;-)
bokeh pieknie Hani urzadzilas. Mata wodna jest super. Mamy z mozliwoscia rysowania pisakiem i robieni stempelkow. Teraz napalam sie na podobna zabawke, ale do rysowania samymi palcami na sucho.
pstryczku cale dziecinstwo bawilam sie typowo chlopiecymi zabawkami; lalkami tylko z bratem.
laurko sadze, ze wiele zalezy od podejscia a cala reszta od hormonow.
marsi to pewnie inny sprzet jest u nas, bo wyniki sie pokrywaly
Nie dalabym rady, gdybym musiala caly czas sie Yae zajmowac. Na szczescie Yae odkad zaczela raczkowac moze bawic sie godzinami sama.
szaja nie wiem, jak u innych, u mnie praktycznie nie bylo kangurowania i tez nie stanowilo to przeszkody, ale nastawienie mialam jak laurka.

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

U nas dlugi weekend, spedzilismy u t. Pogoda sliczna, to duzo sie na dworze bawilismy, m.in. styropianowym samolotem, pilka i na zjezdzalni z rolek, dlugiej na jakies 100m. Bylo super!

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-11-24 o 03:42
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 07:30   #4109
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry,

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49059023]Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?[/QUOTE] my mamy ten rowerek jakos chyba od czerwca i mlody go uwielbia,pomyka na nim po mieszkaniu, po podworku, ma do niego przyczepiona przeczepke (taka mala drewniana z ikei na klocki) i wozi na niej na wycieczki swoje zwierzatka, samochody czy misie.

bokehpiękny pokój Hani

laurko gratuluje umowy

gojkaprzykro mi, ze nie wyszlo ci z praca

jaka jak sie czujesz? W domu juz?

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

meneq jak rozkrecilas swoja laktacje w takim razie? Czy myslisz, ze przyczyna sukcesu bylo to wczesniejsze przygotowanie w ciazy?
Dla mnie tez oczywiste bylo, ze rodze-karmie uu, a wyszlo troche inaczej do 4 miesiaca bujalam sie po poradniach laktacyjnych, wlaczylam z laktatorem i takie tam, tak sie teraz od poczatku tej ciazy zastanawiam co i kiefy powonnam zaczac robic, zeby mleko plynelo strumieniami jak sie bobo urodzi.
Jak myslisz, z czego to wszystko wynika, ze w Japonii nie ma problemow z kp nawet po cc, czy to kwestia zakodowania w glowie? Ta sama rzecz przeciez tyczy nieznanego wam "absurdu" bolesnego, goraczkowego zabkowania, skad takie roznice?

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

O widze, ze fewcia na pasku, jak samopoczucie? Kiedysz masz badania?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:19   #4110
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Dziewczyny co sądzicie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4813489695

Aha, btw: u nas padło hasło: wyjazd za granicę. Tż ma okazję jechać do Norwegii, a ja jakoś nie bardzo mam ochotę go zatrzymać.
fajna! a widzialas ta farme z oszoloma?

oooo, ale ze sam? na dlugo?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

U nas długość drzemki nie ma znaczenia (tylko jak za późno jest). Z jednej strony fajnie, bo nieraz jak drzemała do 17, to i tak o 23 j spała, ale z drugiej - śpi w dzień 10 minut, przed 12, a potem i tak też na noc zasypia o 23... I bądź tu mądry

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49056914]Kup, pewnie. Ja nie rozumiem, czemu niektórzy rodzice nie - wszak pediatrami czy neonatologami są i faceci, i jakoś nikt się nie dziwi. W klasie mam 6latka, który sam mi powiedział - że on ma lalki. WOli. On w ogóle mega inteligentny, konstruktor, projektant widzę, że wrażliwa dusza. Woli lalki i szyje im ubrania.[/QUOTE]

Cytat:
Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę

Cytat:
o tak, ten to jest mega gosciu!

bokeh-sliczny pokoik! chcialabym miec takie wyczucie jak ty!
no i baciki za mate! musze kupic!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości