|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Wik, Jul, zuken wspieram Was z całych sił.
U nas pierwsza doba spanie, a druga non stop przy cycusiu ![]()
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Zalamana - u nas pierwsze przebily sie bezbolesnie. Teraz mamy sajgon.
Ehhh u nas noc co prawda przespana ale z cycem w buzi ![]() Wik - Herbi tez takie pobudki ma czasem nocne. Trwa to godzine-dwie zanim ponownie zasnie. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- My dzis do lekarza jedziemy. Mlody nadal kaszle. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
My raczej dzis wyjdziemy tylko chyba bedziemy mieli lewe uszko do kontroli. Mam nadz ze nic powaznego, ze tylko jeszcze jakas maz zalega czy cos
![]()
#484 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziękuję ![]() Cytat:
Chyba inhalacje pomagają, jak masz inhalator, to polecam - na katar i na kaszel ![]() oj, oby uszko było tylko chwilowe : Cytat:
![]() u nas małż kupił w sobote na zakupach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie masz nakładek na sutki? a jak Twoje samopoczucie mamusiu?? Cytat:
![]() kurcze co się dzieje ostatnio, ze wszyscy chorzy ![]() Cytat:
![]() ![]() a mąz dostanie wolne? Ja się obudziłam o 2 na siku to tak mnie głowa bolałą, ze ledwo oczy otworzyłam. Na ślepo wzięłam apap, zrobiłam siku i położyłam się z powrotem. Na szczęśćie teraz nie boli (tfu, tfu). Moze za dlugo w domu siedze, dzis pojde na spacer w koncu. Mamusie co myślicie o takich prezentach dla naszych 5 miesięcznych dziewczynek: dla jednej http://www. smyk.com/kolysanki-u2,p1084837786,muzyka-dla-dzieci-p#e lub http://www. smyk.com/kolysanki-dla-maluszka,p1072719797,muzy ka-dla-dzieci-p#e a dla drugiej http://www. smyk.com/oczami-maluszka-harmonijka,p1062516711,ks iazki-dla-dzieci-p lub http://www. smyk.com/oczami-maluszka-pierwsza-ksiazeczka-twojego-dziecka,prod61061216,ksia zki-dla-dzieci-p i dla każdej jeszce takie grzechotki: http://www. smyk.com/kids-ii-bright-starts-grzechotka-na-raczke,p1092927941,zabawk i-gry-dla-dzieci-p#e
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Mako czuje sie psychicznie chyba lepiej niz fizycznie
![]() Nakladki mam w domu, tu nie bralam bo nie pozwalaja za bardzo. Maz na dzis i jutro ma za urodzenie dziecka, potem chce dwa dni opieki miec, pozniej jeden dzien do pracy, dwa wolnego z grafiku i dwa tyg ojcowskiego ![]() Ty to masz z ta glowa...wspolczuje...ale db ze juz lepiej. A stron niestety teraz z komorki nie otworze, wiec nie pomoge ![]()
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No teraz z głową i tak jest lepiej niż 4i5 miesiąc kiedy bolałą mnie codziennie. Teraz to sporadycznie, ale jak boli to od razu muszę wziąć apap, bo jak się rozkręci za bardzo, to nic nie pomoze. 3majcie cię cieplutko ![]() Dzidewczyny a jak to jest, maluszka w szpitalu myją położne? mamy mają dzieci przy sobie, karmią, przewijają itp, a położne kąpią?
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Mako to zalezy od szpitala. W tym co jestem ja maz zrobil przy poloznej pierwsza kapiel
![]() ![]()
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie boje, ze nie bede umiała dziecka w szpitalu wykąpać jakby mi kazali ![]()
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
oo to jednak udało się jakoś załatwić wolne, super, bo wydaje mi się, że pomoc w tych pierwszych chwilach jest mega ważna
![]() No i kolejka do porodów się zmniejsza... jeszcze trochę i zaczną trząść portkami, niech tylko jagacia i mako urodzą ![]() U nas wyprawka prawie gotowa, tj. brakuje nam wózka - kupimy w styczniu prawdopodobnie ( bo muszę, jeszcze trochę grosza odłożyć ) no i ubranek, bo w grudniu mam dostać pakę i czekam aż ją dostanę i wtedy brakującą resztę dokupię. No i pewnie w międzyczasie parę pierdół dojdzie. W ogóle niedługo koniec 100% wynagrodzenia, bo chcę przez cały rok po równo dostawać. Kiedyś dyskutowałyśmy o tym ile wynosiłoby wynagrodzenie jeśli by się zaszło w ciążę tóż po urlopie macierzyńskim... czy któraś z Was ma jakieś konkretne info na ten temat? ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
a co do prezentów mi się podoba książeczka harmonijka. Kołysanki mi nie przypadły do gustu... mi by się nie przydały... sama nie mam odtwarzacza na płyty, musiałabym z dvd puszczać lub z laptopa, także jak mają jakiś mały przenośny odtwarzacz to może akurat im się spodoba... a grzechotki fajne, są też takie skarpetki z grzechotkami ![]()
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wózek, łóżeczko, przewijak i kołyske kupujemy na początku grudnia ![]() też się boję tych 80% ale jakoś to bedzie. właśnie mówili, ze chcą albo książeczkę, albo płyte ![]() o nie wiedziałam ze są skarpetki, dzięki ![]()
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- a co do 80% to myślę, że damy radę, teraz dużo wydajemy na dzidziusia i na samą ciążę ( wizyty +leki ), jakoś to będzie ![]()
![]() |
#492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
No wychodzimy dzis, ale musimy zrobic w szpitalu ponowne badanie sluchu na to jedno uszko...oby to byla maź i nic poważniejszego
![]()
#494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linki nie działają u mnie ![]() Cytat:
Pierwszą kąpiel zrobiliśmy po powrocie do domu - w czwarty dzień. Cytat:
![]() Mój synek znów marudny. Nie chce się bawić, ciągle tylko na rękach i to jeszcze się wierci jak szalony we wszystkie strony i ciągle mu coś nie pasuje. Już nie mam pomysłu na niego ![]() Tak samo z zasypianiem jest problem, nawet bujanie nie pomaga bo się wywierca, wkurza,szarpie i wygina jakby nie chciał być bujany, no ale jak go inaczej uśpić ![]() Niech już te zęby wszystkie wyjdą, które mają wyjść, bo siada mi psycha ![]() ![]() Do tego nie chodzimy na spacery od tygodnia przez ten jego kaszel ![]() Dziś na 16:15 idziemy do lekarza (na NFZ bo do naszego prywatnego się nie udało dodzwonić, jeszcze spróbuję w południe). Mania - ja zapomniałam Ci napisać, że czytałam twoją relację z porodu jednym tchem, byłaś meeeeega dzielna i na prawdę, szacun ![]() A - no i ![]() ![]() Franio prześliczny i strasznie wielki ![]() Dobra idę szykować obiad, bo po tej drzemce znów będzie armagedon i nie będzie nawet chwili aby się tym zająć. W międzyczasie kawa... ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-11-24 o 09:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Ma.ko, spacer może pomóc na ból głowy, pod warunkiem że pogoda w miarę sprzyja, bólu nas wiatr, że łeb urywa.
U mnie też te linki nie działają. U nas w szpitalu położne kapia noworodki, ale dopiero po pierwszej dobie z uwagi na ta maź. Jul, no u Ciebie to ewidentnie ząbki. U nas nie wiem co. W nocy po dwóch godzinach zabawy wreszcie zasnęła przy cycu. Od rana w miarę, choć nieustannie domaga się uwagi. Teraz zasnęła, więc mam chwilę na inke
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Was prawdopodobnie skok, na pewno ![]() A może zjadła coś co jej zaszkodziło? W sensie, może boli ją brzuszek? Wprowadzałaś coś nowego do jej diety? Zuken - jak rozszerzanie diety u Was?? Mam pytanko do Was. Kiedy gotujecie obiady w ciągu dnia? Jak Maluszek śpi czy jak to wygląda u Was? A może macie spokojne dzieci i dają wam pichcić w ciągu dnia i tylko ja mam problem taki, że nawet siku nie mam kiedy zrobić bo syn ciągle mi marudzi ![]() Musimy kupić kojec taki materiałowy do salonu, bo jak zacznie wstawać i się poruszać to będzie dopiero problem. Już teraz wszędzie go czasem pełno jak ma lepszy dzień, pełznie za mną nawet do toalety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mania super, że już do domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jull, Wik i Zuken współczuję i trzymam kciuki za poprawę dzieciaczków ![]() U nas w szpitalu kąpią położne, ale dopiero w drugiej dobie ![]() My odpukać mamy chyba przerwę w skoku, bo mam małego aniołka w domu ![]() ![]() ![]() ![]() U nas zębów nie widać ![]() ![]() Oczko niestety dalej ropieje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Jull ja obiad gotuję z Mają ![]() ![]() ![]() ![]() Jak śpi w ciągu dnia to sprzątam, palę w piecu albo akurat spacerujemy - zresztą najdłużej śpi mi właśnie na spacerze - ok. 40 min., tak to maks. pół godziny ![]()
#498 |
Zakorzenienie
|
Elfiku - cudna masz Majcie
![]() ![]() No. Tak myslalam, ze pewnie normalnie funkcjonujecie tylko ja mam wieczny problem ze zrobieniem czegokolwiek. A bujak juz mojego syna nie interesuje i ma nerwa jak go tam wkladam ![]() Tak teraz naszly mnie przemyslenia i ... My tak narzekamy i narzekamy ale czymze sa te marudzenia naszych dzieci gdy na swiecie niektorzy rodzice modla sie o kazdy dzien spedzony z malenstwem, ktore np. jest ciezko chore ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
No i moja córcia pospala, całe 20 minut :mdleje :
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Grubo
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Wik
![]() ![]() ![]() ![]() Jull każde dziecko inne ![]() ![]() Któraś pytała jak to jest z ciążą na macierzyńskim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#502 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam!
Ja w końcu po 3 tygodniach zwolnienia dotarłam do pracy ![]() ![]() Mania - jeszcze raz wielkie gratulacje!!! Kciuki za wyjście do domku ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mimo wszystko chcialabym drugie dziecie niebawem ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Konto usunięte
|
hej Wam
ja cały weekend w szkole byłam, w sobotę poszłam na zajęcia i okazało się, że nazajutrz egzamin ![]() wczoraj późno wróciłam i padłam jak mucha, tz mówi, ze rozbierał mnie jedną ręką, zebym chociaz jak człowiek się położyła a nie w ubraniach ![]() Mania gratulacje !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zadomowienie
|
Następna drzemka około 13-14
#506 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mako nie martw się dasz rade wykąpać nawet sama. Tez się bałam ale potem jakoś wszystko samo szlo. U nas położne przychodziły i kapaly maluchów na sali bo było na to specjalne miejsce. Co do obiadów i gotowania to tez mam z tym problem. Zawsze się wtedy budzi i coś chce. Zostawić ja sama się nie da. W biedronce są duże paki pieluch znów jakby kogoś interesowało.
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Ja obiad gotuje czesto jak maz dopiero wroci z pracy bo mala niebardzo sie bawi sama i tez niebyt ja interesuje jak mama sie bawi w "Magda gotuje" i jej opowiadam a najczesciej spiewam co robie
![]() Julie mamy te problemy z mlekiem od wczoraj i strasznie sie ciesze ze zaczelismy juz wprowadzac posilki bo przynajmniej mala moze sie najesc a tak to nie wiem co bysmy zrobili ![]() Dzisiaj na obiadek zjadla pol sloiczka marchewki ![]() ![]() Ogolnie mala bardzo chetnie wszystko je, chyba nie bedziemy mieli problemow z jedzeniem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |||||
Zadomowienie
|
witam was dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a moja czasami to nawet 3h w ciągu dnia pośpi, ale to pewnie dlatego, że w nocy co 3h się budzi |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja albo gotuje to co isę da wieczorem dizeń wcześniej jak TŻ zajmuje sie małym albo w czasie drzemki ew jak trzeba skracam spacer o ileś tam i w tym czasie gotuje jak śpi jak nie śpi nie dam rady ugotować bo trzeba z nim siedzieć u nas fatalne noce nadal do 23-24 wariacje ![]() i nadal nie mam czasu usiąść do ogarniania rozszerzania diety
![]() |
#510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.