|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Witam sie znad pracowej kawki
![]() Widziałam na fb dyskusje nad arosem, chyba znów tam wsiąkne tz mnie zamknie w piwnicy w koncu nadrabiam ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- przydałaby sie ![]() Cytat:
- ona mi na imieniny dała 100 - zadnych inncyh prezentów nigdy nie kupujemy, takze ten na 4 grudnia jest juz i gwaizdkowy i jaki sie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() MARSI, tak bardzo sie ucieszyłam, ze wyszłyscie SZAJU, czy taka tablica zda juz egzamin? http://www.biedronka.pl/pl/product,i...jna-dwustronna nadrabiam dalej |
|||
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo moze byc ze kwestia zakodowania bo ja sie bardzo przygotowalam tym razem minrla 5 doba po cc a ja mam pelny sukces.
Debrah ja za pierwszym razem nie dostalam p zakrzepowych teraz bylo duze ryzyko wiec uzgodnilismy ze robimy serie zastrzykow na marginesie to mam straszne opory zeby sie dzgac po brzuchu hihi A moje zdrowie ok gorzej psychicznie tz i samuel chorzy z goraczka a z plusow to leos powiedzial ze kocha dzidziusia i ze ladny prezent dostal dal jej buzi i walnal w policzek Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4113 |
|
Zadomowienie
|
Wpadlam tylko się wyzalic trocho.
Kajtus ma przedstawiona noc z dniem. Od paru dni prawie wcale nie spie.
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leo mistrz!!!
|
|
|
|
|
#4115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj spał godzine i troche to bujalismy sie do 22.45 generalnie zasada jest taka ze jak zasypia w okolicach 14 to godzina i wybudzam (tzn zlecam wybudzanie tztowi albo tesciowej)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo w tym momencie mozemy przybic pjone
|
||||
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wczorak K. spal troche ponad 4 godz!!!! a zasnal przed 23, czyli w sumie nie tak zle
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
iffonka marsi tule mocno
marsi jak bedziesz miala chwile, to napisz o swoich przygotowaniach do kp w takim razie. Ja mam swoja jedna dosc kontrowersyjna tu teorie, ale napisze o tym jak meneq sie wypowie.Jak wam minela pierwsza noc w domu? Leos spal? I jak to faktycznie jest jak masz teraz taka mala kruszynke, czy Leos wydoroślał w Twoich oczach? |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Ifonka wkleisz zdjęcia Kajtusia do klubu? bo ja ostatnio tylko przez tel czytałam i mi się zdęcia nie wyświetliły
acha dziękuje pieknie za komentarze w k aż się wzruszyłam, jesteście kochane dziewczyny ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Coś położna kwękoliła na temat mojego kp w szpitalu to TZ zajął głos- prosze pani moja żona wykarmiła dwójkę dzieci, wie co robi to mnie jeszcze bardziej umocniło Ezzo a co to za metoda kontrowersyjna? a co do teorii wydoroslenia- to jak przeczytalam artykuł na mataja.pl to faktycznie miałam takie odczucia co do S jak urodzil sie Leo teraz mi się to nie przytrafilo tylko smieszna jest róznica np w dotyku- Leo wydawał mi się mega milusi a teraz w porownaniu do malej ma zupelnie inną skóre
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo ja zdecydowanie mam zboczenie drewniane. :p Dziękuje za miłe słowa o pokoiku starałam sie :wstydnis:Zaczyna sie chyba zasypianie w łożku dziecka obudziłam sie dziś po 1 szej w pozycji mało komfortowej cała obolała ![]() Iffonka, Marsi powodzenia z dzieciaczkami
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
-Kubus, chodz zrobimy psik-psik (nasivin)
-nie, kubus nie chce psik-psika Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-11-24 o 09:07 |
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49059023]Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie ze Marinka wczoraj ssala cycka TZ ale widok cudny, mala buzieczka i meska mega owłosiona klata ![]() to sie nazywa RB |
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() prawdłowo ![]() Cytat:
to sie go trzymaA Bartulo nie chce zmieniac pampka ile sie oprosze i owołam to moje ![]() MARSI, Leos rządzi ![]() Dzwoniłam do domu, tz i maly śpiom, a ja od 5 na nogach Się Elllmi gdzies zapodziała
|
|||
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Milo mi
![]() Cytat:
![]() U nas weekendy bezdrzemkowe. Nie wiem jakim cudem moje dziecko zasypia w zlobku i spi 2h. W domu nie da sie go polozyc, bo zaraz ucieka! U Was tez tak zimno?? |
|
|
|
|
#4125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś wielka Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49056055] dobrze, że zareagowałaś, podobno dobrze działa w przypadku takiej paniki dmuchnięcie dziecku w twarz, odruchowo łapie powietrze.[/QUOTE] TAK. Młody jak był malutki i prawie się nie raz zapominał to od razu łapał. Ostatnio też się zaczął wydzierać płakać i się prawie zapomniał, tylko dmuchnęłam to od razu haust w siebie. ![]() Cytat:
![]() cudna jest Iffonka za to, żeby Kajtuś się szybko przestawił ![]() Mała musiałaś się strachu najeść, biedna Ty ![]() U nas Daduś katar dostał w nocy z soboty na niedzielę. Znowu. ![]() CO nie zmienia faktu że do 01.12 ma zapłacić wiadomo co. |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli taki etap i trzeba przeżyć ![]() Cytat:
Bokeh Pięknie u Małej, jak zrobiłaś kropelki? Pewnie pisałaś ale nie jestem w stanie nadrobić Dywanik śliczny.
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i jeszcze dla niefejsowych wklejam mojego weekendowego pomocnika
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś spanie do 8.00. Tż poszedł do pracy, ale w nocy UMIERAŁ> Miał gorączkę 37 st. .... Ja dziś jeszcze wolne mam ,ale od jutra zaczynam maraton w pracy. Dziewczyny mieszkające w Kato Wiecie może czy w tym roku w Silesii ma być Swięty Mikołaj dla dzieci?? Rok temu byłam z Darią i fajnie było. Ale teraz na stronie SCC nie pisze nic na ten temat.
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wczoraj wieczorem napakowałam koszyk w arosie i chyba zbankrutuje ![]() musze zrobić to tak żeby tż nie zauważył silver fajne zakupy bokeh piękny ma Haneczka pokoik szaja rowerek fajny, my go mamy chyba od wakacji. też z biedronki tylko wtedy był na 99zł;p jak na taki pierwszy biegowy jak najbardziej się nadaje Yellow Hania ma taka farmę u moich Rodziców i potrafi bawić się nią dobra godzinę iffonka mam nadzieję, że Kajtusiowi się odmieni marsi Leoś mistrz
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-11-24 o 09:57 |
|
|
|
#4130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób sobie drugie do kompletu to im bedzie razniej zasypiac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja musze zrobic scenariusz oprowadzania po wystawie, temat fajny- lokalna partyzantka, ale nie chce mi sie jak niewiemco |
|||
|
|
|
#4131 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z tż?? Kiedy miałby wyjechać? Cytat:
![]() Cytat:
dla Tż A jak Wasza pierwsza nocka w domu?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- też tak myślę ![]() Illusion, co tam u Was?? Ogląda któraś może Top Model?? Czy tylko ja takie pierdoły oglądam Dziś jest finał.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-24 o 10:48 |
||||||
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oglądam ja!
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka i niech śpi bez pieluchy. Żeby jej się nie odwidziało z sikaniem. A ona jeszcze sika w nocy, bo moja Ola to budzi się z suchą pieluchą. |
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Ola to już w zeszłym roku nie sikała w nocy, potem w lato jak dużo piła czasem miała mokrego. Budzi się i po 30 min pamers do zmiany, ale na odpieluchowanie jeszcze za wcześnie, w sobotę nie chciała pampa to latała w majtkach i reagowała tylko jak już się zsikała. Po 4 razie założyliśmy pampersa.
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Piona !
![]() Cytat:
I jak ma drzemkę w dzień to też nie sika bo pielucha zawsze sucha. Ale jakbym miała na noc nie zakładać jej pieluchy to wszystko mokre bym miała ciągle. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- No cóż
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Zbieramy się z Olą na paprocany. Wpadnijcie śląskie dziewczyny na nasz piracki statek, myślę, że i Waszym dzieciom się będzie podobało ![]() Cytat:
![]() oglądałam wczoraj ![]() W ogóle to przy nauce wchodzą mi wszystkie tego typu programy Wiem, że pewnie pisałyście 1000000 razy jakie macie buty na zimę, ale że wypadłam trochę z obiegu możecie napisać po raz 1000001? My pomykałysmy jeszcze w adidasach a to już zimno i nie wiem, czy brać kozaki, czy 'śniegowce', czy to i to
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Mam chwilę, to i jestem ![]() Marsi - bardzo się cieszę, że już jesteście w domu ![]() Iffonka - oby się Kajtusiowi szybko nocki unormowały! Bokeh - cudny pokoik Silver - super Wam poszło z odpieluchowaniem. Wow! U nas nocnik służy do jeżdżenia na nim i do gotowania w nim, nakładkę kupiłam 2 tygodnie temu, to przez pierwsze dwa dni Młoda siadała chętnie i często, nawet siku udało się zrobić do toalety, a teraz znowu nie chce. Sygnalizuje, że chce, aby jej zmienić pampersa, pokazuje, ale zawsze PO fakcie. Chyba na dobre zabiorę się za odpieluchowywanie dopiero na wiosnę. Pisałyście o początkach kp. Ja się nie nastawiałam na kp, byłam zdania, że zobaczymy, jak będzie. Młoda urodziła się w niedzielę rano, w poniedziałek popołudniu pierwszy raz dostawiłam ją do piersi. Dossała się pięknie, ale pokarmu praktycznie nie było. Na noc dostała mm. Następnego ranka poprosiłam o spotkanie z doradczynią laktacyjną, przyszła zajefajna babka, która wytłumaczyła, co jak z dostawianiem. Tego samego dnia wyszłyśmy do domu, pojawił się nawał, ale dałyśmy radę i od tamtej pory karmię do dziś, choć przyznaję, że bywam już trochę zmęczona kp. U nas tz chory. Mam nadzieję, że Mała się nie zarazi. A, no i mamy już wszystkie ząbki
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i od początku nauki zakładałam jej w dzień tylko majteczki. Posikała się parę razy i tak jej się nie podobało że ma mokro ,że szybko nauczyła się wołać i to kontrolować ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Piona!
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
o losie, idzie mi to pisanie jak krew z nosa
![]() Cytat:
Cytat:
brawa za zęby, my tez niedługo (mam nadzieje, ze muv szybko te dolne piątki wyjdą) bedziemy miec ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Popijam sobie wlasnie herbatke biedronkową o smaku pomaranczy z cynamonem i gozdzikami, bosze jaka pyszna
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

tz mnie zamknie w piwnicy w koncu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie mam już sił.
ja już mam swoje upatrzone ale chciałam zasięgnąć opinii. Lekarskimi przyrządami się jeszcze nie będzie interesować ??? Bo tez znalazłam piękne drewniane 

22.05.2008
14.08.2011

Nie wiem jak ja to przeżyję.... Jak czytam, że wasze dzieci pięknie się same bawią. Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę
za to, żeby Kajtuś się szybko przestawił 

też tak myślę