Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 08:31   #4111
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Witam sie znad pracowej kawki

Widziałam na fb dyskusje nad arosem, chyba znów tam wsiąkne tz mnie zamknie w piwnicy w koncu

nadrabiam

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Złotą rózgę albo miotle z napędem
przydałaby sie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie przeszadzasz troche?
za tyle to ja nawet na gwizadke nie planuje kupic
no żal mi tyle kasy na taką okazje, ale
- ona mi na imieniny dała 100
- zadnych inncyh prezentów nigdy nie kupujemy, takze ten na 4 grudnia jest juz i gwaizdkowy i jaki sie chce

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Aaaaa nie pochwaliłam się, w piątek podpisałam umowę o pracę na czas nieokreślony
super

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak chcecie sie poczuc jak chu...wa pani domu to poproscie bokeh, zeby Wam zdjecia pokoju Hani pokazala
Widziałam dobrze, ze mam chłopaka, to mi nie wstyd tylko zal

MARSI, tak bardzo sie ucieszyłam, ze wyszłyscie

SZAJU, czy taka tablica zda juz egzamin?
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...jna-dwustronna

nadrabiam dalej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:36   #4112
marsi11
Zakorzenienie

Ezzo moze byc ze kwestia zakodowania bo ja sie bardzo przygotowalam tym razem minrla 5 doba po cc a ja mam pelny sukces.
Debrah ja za pierwszym razem nie dostalam p zakrzepowych teraz bylo duze ryzyko wiec uzgodnilismy ze robimy serie zastrzykow na marginesie to mam straszne opory zeby sie dzgac po brzuchu hihi
A moje zdrowie ok gorzej psychicznie tz i samuel chorzy z goraczka a z plusow to leos powiedzial ze kocha dzidziusia i ze ladny prezent dostal dal jej buzi i walnal w policzek

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:40   #4113
iffonka7
Zadomowienie

Wpadlam tylko się wyzalic trocho.

Kajtus ma przedstawiona noc z dniem. Od paru dni prawie wcale nie spie.
Stary 2014-11-24, 08:41   #4114
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a z plusow to leos powiedzial ze kocha dzidziusia i ze ladny prezent dostal dal jej buzi i walnal w policzek

leo mistrz!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:43   #4115
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
dziecko spi mi od ponad 3,5 godziny
dluuuuuuuuuuuuugi wieczor przed nami
Nigdy nie pozwalam małemu na takie spanie w dzien, bo bym spac poszła w następnym tygodniu wczoraj spał godzine i troche to bujalismy sie do 22.45 generalnie zasada jest taka ze jak zasypia w okolicach 14 to godzina i wybudzam (tzn zlecam wybudzanie tztowi albo tesciowej) a i tak chodzi spac w okolicach 21-22.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Już byłam prawie zdrowa a dziś tak mnie ścieło z nóg że ledwo chodzę. Poza tym mam takiego doła... czuje że sobie z tym nie poradzę Nie mam już sił.

Dzisiaj Oskar mi się dusił flegmą. Gdyby mnie nie było w pokoju (przybiegłam z kuchni) nie złapał by oddechu. Musiałam krzyczeć żeby oddychał i dopiero po chwili zaciągnął powietrze. Był po tym spanikowany i roztrzesiony. Z przerażeniem krzyczał "mama". To było okropne
o Jezusie.... masakra..... dobrze, ze reakcja prawidłowa Mała, j tez czasami dziecia nie ogarniam psychicznie i puszczają mi nerwy, wczoraj po poludniu histeria za histerią, nawet o to, ze wstałam z dywanu zrobic sobie herbate.... Nakrzyczałam na niego wczoraj bo juz wysiadłam psychicznie a potem wyłam i wyłam.....

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Czyli widzę jednak zestaw herbatkowy wygrywa ja już mam swoje upatrzone ale chciałam zasięgnąć opinii. Lekarskimi przyrządami się jeszcze nie będzie interesować ??? Bo tez znalazłam piękne drewniane na święta chyba mam w miarę wszystko jeszcze tylko magnesiki drewniane chyba dokupie

Mała biedny Oskarek i Ty pewnie sie mega wystraszylas;(
kazdy ma swoje zboczenie

Cytat:

Dziewczyny ja już nie daję rady. Kocham swoje dziecko ale jak w ciągu godziny słyszę milion razy mama z marudem i płaczem, nie może być tata tylko ciągle mamaaaaa. Taki etap? minie? Mam dość.
etap, mam nadzieje, ze minie i to szybko bo w tym momencie mozemy przybic pjone
Stary 2014-11-24, 08:48   #4116
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nigdy nie pozwalam małemu na takie spanie w dzien, bo bym spac poszła w następnym tygodniu wczoraj spał godzine i troche to bujalismy sie do 22.45 generalnie zasada jest taka ze jak zasypia w okolicach 14 to godzina i wybudzam (tzn zlecam wybudzanie tztowi albo tesciowej) a i tak chodzi spac w okolicach 21-22.
o kurde..
to wczorak K. spal troche ponad 4 godz!!!! a zasnal przed 23, czyli w sumie nie tak zle

Stary 2014-11-24, 08:52   #4117
ezzo
Zadomowienie

iffonka marsi tule mocno

marsi jak bedziesz miala chwile, to napisz o swoich przygotowaniach do kp w takim razie. Ja mam swoja jedna dosc kontrowersyjna tu teorie, ale napisze o tym jak meneq sie wypowie.Jak wam minela pierwsza noc w domu? Leos spal? I jak to faktycznie jest jak masz teraz taka mala kruszynke, czy Leos wydoroślał w Twoich oczach?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 08:58   #4118
marsi11
Zakorzenienie

Ifonka wkleisz zdjęcia Kajtusia do klubu? bo ja ostatnio tylko przez tel czytałam i mi się zdęcia nie wyświetliły
acha dziękuje pieknie za komentarze w k aż się wzruszyłam, jesteście kochane dziewczyny

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
iffonka marsi tule mocno

marsi jak bedziesz miala chwile, to napisz o swoich przygotowaniach do kp w takim razie. Ja mam swoja jedna dosc kontrowersyjna tu teorie, ale napisze o tym jak meneq sie wypowie.Jak wam minela pierwsza noc w domu? Leos spal? I jak to faktycznie jest jak masz teraz taka mala kruszynke, czy Leos wydoroślał w Twoich oczach?
Ezzo mi chodzi o psychiczne nastawienie po prostu obiecałam sobie,że nie popełnię tych błędów co przy Leosiu i tyle, wmówiłam sobie, potem podbudowałam swoje ego - choćby tymi radami na sali poporodowej. To takie drobne bzdurki ale jak dla mnie są mocnym fundamentem.
Coś położna kwękoliła na temat mojego kp w szpitalu to TZ zajął głos- prosze pani moja żona wykarmiła dwójkę dzieci, wie co robi
to mnie jeszcze bardziej umocniło

Ezzo a co to za metoda kontrowersyjna?

a co do teorii wydoroslenia- to jak przeczytalam artykuł na mataja.pl to faktycznie miałam takie odczucia co do S jak urodzil sie Leo
teraz mi się to nie przytrafilo tylko smieszna jest róznica np w dotyku- Leo wydawał mi się mega milusi a teraz w porownaniu do malej ma zupelnie inną skóre
Stary 2014-11-24, 09:04   #4119
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
o Jezusie.... masakra..... dobrze, ze reakcja prawidłowa Mała, j tez czasami dziecia nie ogarniam psychicznie i puszczają mi nerwy, wczoraj po poludniu histeria za histerią, nawet o to, ze wstałam z dywanu zrobic sobie herbate.... Nakrzyczałam na niego wczoraj bo juz wysiadłam psychicznie a potem wyłam i wyłam.....

kazdy ma swoje zboczenie

Noo ja zdecydowanie mam zboczenie drewniane. :p

Dziękuje za miłe słowa o pokoiku starałam sie :wstydnis:

Zaczyna sie chyba zasypianie w łożku dziecka obudziłam sie dziś po 1 szej w pozycji mało komfortowej cała obolała

Iffonka, Marsi powodzenia z dzieciaczkami
Stary 2014-11-24, 09:05   #4120
pstryczek84
Zakorzenienie

-Kubus, chodz zrobimy psik-psik (nasivin)
-nie, kubus nie chce psik-psika

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-11-24 o 09:07
Stary 2014-11-24, 09:10   #4121
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
tyle, że on jeszcze w trakcie robienia jest, zajmie mi to troche bo bede wszystko dokupywać co jakiś czas...Tzn bardziej chyba same rzeczy do zrobienia DIY mi zostały, ale to musze pogadać z kumplem
Zmienią sie jeszcze zasłony i firany ale musze je poskracać i obszyc, chce zrobic chodnik pod lozeczko i polki na sciane. Chyba to juz wtedy bedzie wszystko. Póki co jest tak.
Wymyśliłam sobie ejszzce jedną rzecz, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Super pokoik, wszystko tak fajnie dobrane
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49059023]Bokeh, widzę, że macie rowerek z Biedry - fajny?[/QUOTE]

Cytat:
fajny ) Hania parę razy na dzień sobie go bierze siada, jeździ. Wiadomo po domu ciężko bo zakrętasy itp a dopiero się uczy ale myślę ze to dobry start do normalnego biegowego w przyszłości
Też miałam pytać, dzięki za odpowiedź. Mocno się cały czas nad nim zastanawaim.
Cytat:
Moja chodzi spać o 14 i śpi dwie godziny, zasypia na noc normalnie o 21. Tylko wstaje o 6...moze to przez to spanie w dzień...ale ewidentnie potrzebuje, sama przy wózku staje z całym majdanem do spania jak próbujemy przeciągnąć
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 09:12   #4122
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuje za miłe słowa o pokoiku starałam sie :wstydnis:

Zaczyna sie chyba zasypianie w łożku dziecka obudziłam sie dziś po 1 szej w pozycji mało komfortowej cała obolała

Iffonka, Marsi powodzenia z dzieciaczkami
dasz mi linka gdzie wklejalas zdjecie pokoiku? ja dopiero teraz kompa wlaczylam bo na tel nic nie widziałam

wiecie ze Marinka wczoraj ssala cycka TZ zrobiłam nawet zdjecie ale TZ by mnie chyba zabil
ale widok cudny, mala buzieczka i meska mega owłosiona klata
to sie nazywa RB
Stary 2014-11-24, 09:13   #4123
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Oby szybko minęło bo mam dość. No i usypianie. Minimum godzina walania się po łóżku. W ogóle daje w duu..pę jak mało kto. Proszę miliard razy nie gaś światła/nie stukaj garami/nie bierz okularów/nie zrzucaj telewizora/ nie wkładaj ręki do blendera a on i tak swoje, jeszcze jak widzi że ja idę po niego, to robi to co nie wolno jeszcze szybciej i mocniej. Dziś zrobił dziurę w szafce pod telewizor zegarkiem Nie wiem jak ja to przeżyję.... Jak czytam, że wasze dzieci pięknie się same bawią. Mój nie bawi się sam NIGDY. Jak dwie minuty się bawi to znaczy że właśnie robi kupę

Jakby Michał chciał to bym mu kupiła.

Szaja dzięki, jestem z Oświęcimia
u nas zakazy wywołują identyczny efekt

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Poprawie się: tak się udaje od bardzo niedawna, ze ja zajmują jakieś zabawki. Tylko ze nie bawi się sama (kilka minut max) , zajmie się tak jak tymi naklejkami/ puzzlami kiedy ja siedzę obok, i może w każdej chwili zawołać' pomu! ' (pomóż) , albo popatrz! itp itd i oczekuje mojego komentarza i reakcji. Nie ma żebym sobie poszła chociażby na soku bo biegnie za mną i przerywa zajęcia. Zabawa jest wspólna Ale i tak dla mnie niebywale że ona USIEDZI nagle tyle przy jednej aktywności nawet ze mną (ja mam wtedy kawę, ciepła !!!), nagadam się, nakomentuje, napomagam Ale ona SiEDZI zamiast np wspinać się na sufit jak jeszcze niedawno. Po prostu nagle jedna czynność może ją zająć na dłużej zanim się przełączy na coś innego. Łatwiej mi np coś ugotować teraz bo wszystko mi poda, pomoże mieszać, stoi na krześle przez.cały proces i.jest dumna i blada zamiast uciec po minucie.
to samo! wczoraj sie bawił pieknie to siadłam w pokoju koło niego na wersalce, z ksiazką(jednym okiem patrzylam co robi zeby komentowac), NIEEEEEEEEE, mama tu! na dywanie musiałam siedziec, bez ksiązki of kors

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

zamówiłam sobie dziś torebkę i dwie bluzki
prawdłowo

Cytat:
krótko i na temat ma chłopak swoje zdanie to sie go trzyma

A Bartulo nie chce zmieniac pampka ile sie oprosze i owołam to moje

MARSI, Leos rządzi

Dzwoniłam do domu, tz i maly śpiom, a ja od 5 na nogach

Się Elllmi gdzies zapodziała
Stary 2014-11-24, 09:14   #4124
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nawijko bo zapomniałam wcześniej, mega mi się podoba ten lapek
Milo mi

Cytat:
o kurde..
to wczorak K. spal troche ponad 4 godz!!!! a zasnal przed 23, czyli w sumie nie tak zle
Ile????

U nas weekendy bezdrzemkowe. Nie wiem jakim cudem moje dziecko zasypia w zlobku i spi 2h. W domu nie da sie go polozyc, bo zaraz ucieka!

U Was tez tak zimno??

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:36   #4125
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hello kochane czytam Was caly czas.Czekamy na bilirubine.
Wiecie co jestem dumna z mojego kp piekna wspolpraca ja dziecko.Niesmialo chcialam powiedziec ze zostalam szpitalnym doradca laktacyjnym dziewczyny przychodza do mnie po laktator ucze je sciagac i przystawiac dzieci do piersi.Wstyd dla szpitala

dla szpitala wstyd. Ale brawo dla Ciebie! jesteś wielka

Cytat:
Wyyychodzimy wyje ze szczescia ja chce do Leosia

witajcie w domu

Cytat:
Aaaaa nie pochwaliłam się, w piątek podpisałam umowę o pracę na czas nieokreślony

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49056055]
dobrze, że zareagowałaś, podobno dobrze działa w przypadku takiej paniki dmuchnięcie dziecku w twarz, odruchowo łapie powietrze.[/QUOTE]

TAK. Młody jak był malutki i prawie się nie raz zapominał to od razu łapał. Ostatnio też się zaczął wydzierać płakać i się prawie zapomniał, tylko dmuchnęłam to od razu haust w siebie.

Cytat:

Cytat:

wiecie ze Marinka wczoraj ssala cycka TZ zrobiłam nawet zdjecie ale TZ by mnie chyba zabil
ale widok cudny, mala buzieczka i meska mega owłosiona klata
to sie nazywa RB

cudna jest

Iffonka za to, żeby Kajtuś się szybko przestawił
Mała musiałaś się strachu najeść, biedna Ty

U nas Daduś katar dostał w nocy z soboty na niedzielę. Znowu. Ale wczoraj dzień był cudowny - nie pojechaliśmy na obiad do t. TZ stwierdził, że mu sie nie chce

CO nie zmienia faktu że do 01.12 ma zapłacić wiadomo co.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 09:37   #4126
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ezzo moze byc ze kwestia zakodowania bo ja sie bardzo przygotowalam tym razem minrla 5 doba po cc a ja mam pelny sukces.
Debrah ja za pierwszym razem nie dostalam p zakrzepowych teraz bylo duze ryzyko wiec uzgodnilismy ze robimy serie zastrzykow na marginesie to mam straszne opory zeby sie dzgac po brzuchu hihi
A moje zdrowie ok gorzej psychicznie tz i samuel chorzy z goraczka a z plusow to leos powiedzial ze kocha dzidziusia i ze ladny prezent dostal dal jej buzi i walnal w policzek

Zdrowia dla chłopaków, trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Tulę mocno!

Cytat:

kazdy ma swoje zboczenie

Michał ma drzemkę najpóźniej o 11 i śpi do 3 godzin. O 19.30 go kąpię, zasypia 20.30-21. Budzi się zależnie czy wstaję rano do pracy czy nie. Między 6 a 7.30 Bez pobudek w nocy.

Czyli taki etap i trzeba przeżyć

Cytat:
u nas zakazy wywołują identyczny efekt

to samo! wczoraj sie bawił pieknie to siadłam w pokoju koło niego na wersalce, z ksiazką(jednym okiem patrzylam co robi zeby komentowac), NIEEEEEEEEE, mama tu! na dywanie musiałam siedziec, bez ksiązki of kors

prawdłowo

krótko i na temat ma chłopak swoje zdanie to sie go trzyma

MARSI, Leos rządzi

Dzwoniłam do domu, tz i maly śpiom, a ja od 5 na nogach

Się Elllmi gdzies zapodziała
U mnie identycznie!

Bokeh Pięknie u Małej, jak zrobiłaś kropelki? Pewnie pisałaś ale nie jestem w stanie nadrobić Dywanik śliczny.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:40   #4127
hope01
Zakorzenienie

Aha i jeszcze dla niefejsowych wklejam mojego weekendowego pomocnika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5384-vert.jpg (107,8 KB, 25 załadowań)

Stary 2014-11-24, 09:51   #4128
s i l v e r
Zakorzenienie

my dziś spanie do 8.00.
Tż poszedł do pracy, ale w nocy UMIERAŁ> Miał gorączkę 37 st. .... bożeeeee jak on stękał. Powyciągał milion tabletek i wziął je ze sobą do pracy.

Ja dziś jeszcze wolne mam ,ale od jutra zaczynam maraton w pracy.

Dziewczyny mieszkające w Kato
Wiecie może czy w tym roku w Silesii ma być Swięty Mikołaj dla dzieci?? Rok temu byłam z Darią i fajnie było. Ale teraz na stronie SCC nie pisze nic na ten temat.
Stary 2014-11-24, 09:55   #4129
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

wczoraj wieczorem napakowałam koszyk w arosie i chyba zbankrutuje
musze zrobić to tak żeby tż nie zauważył

silver fajne zakupy

bokeh piękny ma Haneczka pokoik

szaja rowerek fajny, my go mamy chyba od wakacji. też z biedronki tylko wtedy był na 99zł;p jak na taki pierwszy biegowy jak najbardziej się nadaje

Yellow Hania ma taka farmę u moich Rodziców i potrafi bawić się nią dobra godzinę

iffonka
mam nadzieję, że Kajtusiowi się odmieni

marsi Leoś mistrz

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-11-24 o 09:57
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 10:27   #4130
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Milo mi

Ile????

U nas weekendy bezdrzemkowe. Nie wiem jakim cudem moje dziecko zasypia w zlobku i spi 2h. W domu nie da sie go polozyc, bo zaraz ucieka!

U Was tez tak zimno??
no zimno, brrr, taki lodowaty wiatr wieje, ze pozalowałam ze czapki nie wziełam
zrób sobie drugie do kompletu to im bedzie razniej zasypiac

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

U nas Daduś katar dostał w nocy z soboty na niedzielę. Znowu. Ale wczoraj dzień był cudowny - nie pojechaliśmy na obiad do t. TZ stwierdził, że mu sie nie chce

CO nie zmienia faktu że do 01.12 ma zapłacić wiadomo co.
zdrówka dla Dadiego sie tz ogarnia po trochu?

Cytat:

my dziś spanie do 8.00.
Tż poszedł do pracy, ale w nocy UMIERAŁ> Miał gorączkę 37 st. .... bożeeeee jak on stękał. Powyciągał milion tabletek i wziął je ze sobą do pracy.
aaaaaaaaa, leżę i kwiczę

A ja musze zrobic scenariusz oprowadzania po wystawie, temat fajny- lokalna partyzantka, ale nie chce mi sie jak niewiemco
Stary 2014-11-24, 10:46   #4131
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Pokój Hani piękny tez zwróciłam uwagę jak szaleje tam na zdjęciu

Dziewczyny co sądzicie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4813489695

Aha, btw: u nas padło hasło: wyjazd za granicę. Tż ma okazję jechać do Norwegii, a ja jakoś nie bardzo mam ochotę go zatrzymać.
Podoba mi się

A co z tż?? Kiedy miałby wyjechać?
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

oby się szybko przestawił
Cytat:
Ezzo mi chodzi o psychiczne nastawienie po prostu obiecałam sobie,że nie popełnię tych błędów co przy Leosiu i tyle, wmówiłam sobie, potem podbudowałam swoje ego - choćby tymi radami na sali poporodowej. To takie drobne bzdurki ale jak dla mnie są mocnym fundamentem.
Coś położna kwękoliła na temat mojego kp w szpitalu to TZ zajął głos- prosze pani moja żona wykarmiła dwójkę dzieci, wie co robi
to mnie jeszcze bardziej umocniło
dla Tż
A jak Wasza pierwsza nocka w domu??
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moja chodzi spać o 14 i śpi dwie godziny, zasypia na noc normalnie o 21. Tylko wstaje o 6...moze to przez to spanie w dzień...ale ewidentnie potrzebuje, sama przy wózku staje z całym majdanem do spania jak próbujemy przeciągnąć
U nas tak samo. Czasem idzie spać już koło 12-13. Ale dziś spała do 8 więc pewnie pójdzie spać o 14.
Cytat:
Daria odkąd zaczęła robić siku do ubikacji to jest ryk jak chcę jej na noc albo na drzemkę założyć pieluchę.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
prawdłowo
też tak myślę

Illusion, co tam u Was??

Ogląda któraś może Top Model?? Czy tylko ja takie pierdoły oglądam Dziś jest finał.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-24 o 10:48
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 10:47   #4132
hope01
Zakorzenienie

Ja oglądam ja!

Stary 2014-11-24, 10:49   #4133
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Podoba mi się

A co z tż?? Kiedy miałby wyjechać?

oby się szybko przestawił

dla Tż
A jak Wasza pierwsza nocka w domu??

U nas tak samo. Czasem idzie spać już koło 12-13. Ale dziś spała do 8 więc pewnie pójdzie spać o 14.

Daria odkąd zaczęła robić siku do ubikacji to jest ryk jak chcę jej na noc albo na drzemkę założyć pieluchę.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

też tak myślę

Kup prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka i niech śpi bez pieluchy. Żeby jej się nie odwidziało z sikaniem. A ona jeszcze sika w nocy, bo moja Ola to budzi się z suchą pieluchą.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 10:53   #4134
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ogląda któraś może Top Model?? Czy tylko ja takie pierdoły oglądam Dziś jest finał.
ja oglądałam Rolnik szuka zony

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kup prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka i niech śpi bez pieluchy. Żeby jej się nie odwidziało z sikaniem. A ona jeszcze sika w nocy, bo moja Ola to budzi się z suchą pieluchą.
Bartulo po nocy to ma tak zlanego pampersa, ze czasami cięzko mi go udzwignąc, abo nawet w nocy zmieniam.....
Stary 2014-11-24, 10:59   #4135
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Bartulo po nocy to ma tak zlanego pampersa, ze czasami cięzko mi go udzwignąc, abo nawet w nocy zmieniam.....
Ola to już w zeszłym roku nie sikała w nocy, potem w lato jak dużo piła czasem miała mokrego. Budzi się i po 30 min pamers do zmiany, ale na odpieluchowanie jeszcze za wcześnie, w sobotę nie chciała pampa to latała w majtkach i reagowała tylko jak już się zsikała. Po 4 razie założyliśmy pampersa.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:11   #4136
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja oglądam ja!
Piona !
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Niestety sika w nocy i to dużo. W dzień nie sika do majtek. Zawsze zawoła.
I jak ma drzemkę w dzień to też nie sika bo pielucha zawsze sucha. Ale jakbym miała na noc nie zakładać jej pieluchy to wszystko mokre bym miała ciągle.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
No cóż
Stary 2014-11-24, 11:26   #4137
treselle0
Zadomowienie

dzień dobry
Zbieramy się z Olą na paprocany. Wpadnijcie śląskie dziewczyny na nasz piracki statek, myślę, że i Waszym dzieciom się będzie podobało
Cytat:
ja

Cytat:
oglądałam wczoraj

W ogóle to przy nauce wchodzą mi wszystkie tego typu programy

Wiem, że pewnie pisałyście 1000000 razy jakie macie buty na zimę, ale że wypadłam trochę z obiegu możecie napisać po raz 1000001? My pomykałysmy jeszcze w adidasach a to już zimno i nie wiem, czy brać kozaki, czy 'śniegowce', czy to i to
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 11:28   #4138
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Mam chwilę, to i jestem

Marsi - bardzo się cieszę, że już jesteście w domu

Iffonka - oby się Kajtusiowi szybko nocki unormowały!

Bokeh - cudny pokoik Ja jestem teraz na etapie koncepcji pokoju Mychy. Jakieś tam pomysły już mam, ale do realizacji jeszcze daleko. Najpierw musimy się przeprowadzić, trzeba wszystko pomierzyć itp.

Silver - super Wam poszło z odpieluchowaniem. Wow! U nas nocnik służy do jeżdżenia na nim i do gotowania w nim, nakładkę kupiłam 2 tygodnie temu, to przez pierwsze dwa dni Młoda siadała chętnie i często, nawet siku udało się zrobić do toalety, a teraz znowu nie chce. Sygnalizuje, że chce, aby jej zmienić pampersa, pokazuje, ale zawsze PO fakcie. Chyba na dobre zabiorę się za odpieluchowywanie dopiero na wiosnę.

Pisałyście o początkach kp. Ja się nie nastawiałam na kp, byłam zdania, że zobaczymy, jak będzie. Młoda urodziła się w niedzielę rano, w poniedziałek popołudniu pierwszy raz dostawiłam ją do piersi. Dossała się pięknie, ale pokarmu praktycznie nie było. Na noc dostała mm. Następnego ranka poprosiłam o spotkanie z doradczynią laktacyjną, przyszła zajefajna babka, która wytłumaczyła, co jak z dostawianiem. Tego samego dnia wyszłyśmy do domu, pojawił się nawał, ale dałyśmy radę i od tamtej pory karmię do dziś, choć przyznaję, że bywam już trochę zmęczona kp.

U nas tz chory. Mam nadzieję, że Mała się nie zarazi. A, no i mamy już wszystkie ząbki
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:36   #4139
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Wiem, że pewnie pisałyście 1000000 razy jakie macie buty na zimę, ale że wypadłam trochę z obiegu możecie napisać po raz 1000001? My pomykałysmy jeszcze w adidasach a to już zimno i nie wiem, czy brać kozaki, czy 'śniegowce', czy to i to
My mamy kozaczki z lidla. Ale na razie jeszcze w adidaskach chodzi.
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Silver - super Wam poszło z odpieluchowaniem. Wow! U nas nocnik służy do jeżdżenia na nim i do gotowania w nim, nakładkę kupiłam 2 tygodnie temu, to przez pierwsze dwa dni Młoda siadała chętnie i często, nawet siku udało się zrobić do toalety, a teraz znowu nie chce. Sygnalizuje, że chce, aby jej zmienić pampersa, pokazuje, ale zawsze PO fakcie. Chyba na dobre zabiorę się za odpieluchowywanie dopiero na wiosnę.
Jakbym zakładała jej pampka to też by pewnie do niego sikała. A ja postanowiłam być drastyczna i od początku nauki zakładałam jej w dzień tylko majteczki. Posikała się parę razy i tak jej się nie podobało że ma mokro ,że szybko nauczyła się wołać i to kontrolować

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
ja
Piona!
Stary 2014-11-24, 11:42   #4140
sylwietta1988
Zakorzenienie

o losie, idzie mi to pisanie jak krew z nosa pisac jak pisac, hgorzyj wymyslec co napisac
Cytat:

W ogóle to przy nauce wchodzą mi wszystkie tego typu programy

kochana, przy nauce to nawet polerowanie powierzchni plaskich nagle staje sie tak mega atrakcyjne, ze nawet sąsiadowi bym zaproponowała wiadomo, ze wtedy zawsze robi sie cokowiek, byleby sie nie uczyc

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej!
Mam chwilę, to i jestem

U nas tz chory. Mam nadzieję, że Mała się nie zarazi. A, no i mamy już wszystkie ząbki
Siema uuuu to armagedon w domu masz brawa za zęby, my tez niedługo (mam nadzieje, ze muv szybko te dolne piątki wyjdą) bedziemy miec

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Popijam sobie wlasnie herbatke biedronkową o smaku pomaranczy z cynamonem i gozdzikami, bosze jaka pyszna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości