|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Dzien dobry.
U mnie dzisiaj straszny mróz...
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka to słodkich snów
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee dziękuję
oby byly lepsze niz te z nocy :/
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Mako - szukaj butow. U mnie mroz jak nie wiem. Nie wyobrazam sovie w zimie chodzic w rajstopowy h skarpetkach <brrr> zamarzlabym. Ja w zimie to zeykle rajtopy pod spodnie, grubasne skarpetki i buty i tak mi zimno:p
Teraz glowa juz nie boli? Ewka- czyli ten drugi szpital sie nadal, czy mniej i zostaje na drugim miejscu? Taki.sny to potrafia przestraszyc. Mi sie snilo dzisiaj, ze krwawilam:/ mam na tym punkcie fiola. Cudowny spiworek!! Ile.kosztowal? Dasz linka? A nie wiem nie chce juz kupowac rzeczy, kasy mi juz brakuje i nie wiem czy taki spiworek jest konieczny... wydawalo mi sie ze ciuszki,kimbinezon,kocyk i przykrycie wozka od budy wystarcza....I gratulaxje 9 miesiaca! ![]() Lilijka wspolczuje chorego meza... faceci sa czasem gorsi od dzieci... Allgood- gratulacje 35tygodnia
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, muszę iść się kapać, bo dziś wizyta, a tak mi się nie chce...
Mi kwiatki więdną, a ten by ładnie wyglądał na parapecie i chociaż nie zwiędnie ![]() ma.ko potem będziemy się pozbywać tej czkawki cycem ooo, czyli na żywo wygląda jak żywy? ![]() ewka za 9. miesiąc ![]() też mam śpiworek, tak w razie czego lilijka no to masz 'wesoło' z chorym mężem zdrówka dla córy i obłożnie chorego no i cierpliwości dla Ciebie ![]() Brawurka też pomyślałam o tym, że z pracy wracałaś późno i teraz spać nie umiesz wyśpij się ![]() mi się znowu śniła dusiolka |
|
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie noc przespana bez żadnych pobudek w trakcie Zaraz lecę w odwiedziny do koleżanki i jej małego synka ![]() Ewka za 9 miesiąc ![]() Lilijka
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bry z rana. Ale miałam noc. Położyłam się o 21.30, Kornel wstał o północy, mnie zaczeły męczyć skurcze, i tak leżałam i się modliłam, żeby się nie zaczeło. Kornel skakał po całym łózku, w końcu z nim wstałam i nie spaliśmy do 2.20. Zasnął i spaliśmy do 8. I biegeim do żłobka. Zaraz wybywam z domu, bo mam położną. U mnie aktualnie jest 16 stopni
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko normalnie herbatę zwykła
tylko mniej wody leje i dolewam troszkę mleka.
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie herbata to obowiązkowo cytryna ![]() Kupiłam te precle z cukrem z Biedry, ale się naszukałam...a one na wysepce sobie stały jeszcze ich nie otwierałam, bo się mnie boję obstawiam, że być może przegoniłam dusiolkę, która jest dalej z ciążą
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-24 o 10:18 |
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() u na mrózzzz ![]() ewka, brawa za 9 msc ale to leci ![]() Lilijka, kurcze żebyś Ty się czasem nie przeziębiła jeszcze a mała jutro ma lekarza ![]() Simonee, no domyślam się że tanie nie było to łóżeczko ![]() Bajlaga, super ten storczyk! taki "bogaty" ma.ko, dziękuję za podsunięcie mi pomysłu na prezent teraz juz wiem co kupię a co do śpiworka to ja nie będę kupować
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę jeszcze spróbować tych z solą morską i sezamema w ogóle dostałam paczkę tej kawy "mama coffee" i powiem Wam, że bez szału. Dobrze, że jej nie kupowałam (cena !!!), bo mi smakuje jak zwykła kawa zbożowa
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-11-24 o 10:31 |
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga, też wczoraj je znowu kupiłam
ale jeszcze stoją w kuchni zamkniete, ciekawe jak długo
|
#4273 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Martwiłam się, że przepadnie nam badanie słuchu z racji kataru córki, a tu dzisiaj z rana telefon ze szpitala z informacją, że wizyta odwołana, bo p. Doktor jest w szpitalu
Ufffff kamień z serca mi spadł. Szczepienia: w PL do tych NFZ-towskich są dostępne lepsze zamienniki (np. bez tego niebezpiecznego składnika, tylko z innym) za niewielki koszt (ok. 60zł) Biustonosze do karmienia: mam zwykłe z targowiska i będą ok. Nie wyobrażam sobie w ogóle bez chodzenie, a są wygodne. Może nie super estetyczne, ale nikt poza dzidzią i mną nie będzie tego wiedział ![]() kleo nie sądzę, aby był rzut na te zabawki. U mnie (w obleganych Biedronkach) zawsze pełno zostaje. ma.ko jak się czujesz? ewka za poważny wiek ciąży ![]() Cytat:
zaciśnięte mocnoCytat:
żal się ile chceszCytat:
na bezsenność może nie, ale niechcący się przestawiłam (a to wszystko przez Was ![]() Cytat:
Cytat:
tak przeczytałammąż na szczęście dzisiaj do pracy idzie ufff Cytat:
a ja dzisiaj jak nigdy kilka pobudek na siku Cytat:
Cytat:
, a z córą już się wyjaśniło - oczywiście teściu przekazał teściowej, że mała jutro do przedszkola pójdzie, a ja wolałabym ją potrzymać w domu do środy..... poza tym nic takiego nie mówiłam
|
|
#4274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kusicie spróbuję jak przyjdę od dr pocieszyć się |
||
|
|
|
#4275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przez jakiś czas nic innego nie piłam w ciąży. Podobno w Uk jest popularniejsza niż u nas, prawda to?Cytat:
|
||
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
3 lata temu kupiliśmy komodę MALM z Ikeii 4-szufladową w kolorze: okleina dębowa bejcowana na biało....
w tym roku dokupiliśmy drugą (ta co wczoraj była składana), taką samą i wiecie co.... jest mega różnica kolorystyczna...
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Alb tak tutaj jest często w restauracjach
ja polubilam właśnie przez UK Bajlaga mi w szpitalu tylko to serwowali na laktacje między innymi super Smerfetka ja śpiworek kupilam do spania w łóżeczku. Łóżeczko posciele normalnie i poloze ten spiworek na wierzch i w nim będzie Alexiatko spalo
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie spotkałam się w Polsce z bawarką w restauracji a koleżanka mi mówiła że w UK to trzeba wręcz mówić że się chce bez mleka bo inaczej to z mlekiem podają
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Rozeznanie
|
Hej.Całą noc strasznie wiało, teraz też drzewa pokłada. Szkoda, bo jest śliczne słońce, można by na spacerek.
Martusia, robiłaś profil? Mako, książeczki fajowskie, ale czy One już nie są za duże na takie książeczki? Grzechotki są śliczne, ale to pewnie zależy od dziecka, czy się tym zainteresuje. Mój syn nie interesował się taką grzechotka, ani takimi skarpetkami z grzechotką. Mam nadziej, że Cię nie zniechęciłam.. Przypomnij mi, w którym tygodniu urodziły się Dziewczynki? Ewka, fajny ten kombinezon. Ja też tak syna woziłam – od urodzenia do zeszłej zimy. Gratki 9 miesiąca! Lilijka, ale fart. A mąż ma za swoje ![]() Musze poczytać o tych dopłatach, bo na innym wątku czytałam, że i w szpitalu można dopłacić za zamiennik np. tej przeciw wzwB i gruźlicy. Zaciekawiło mnie to. Szkoda, że komody różnią się kolorami. Jednak trzy lata to sporo czasu, mogli cos zmienić. Ja będę szczepic na pewno, ale tymi nfztowskimi właśnie + rota i tym razem być może skusimy się na pneumokoki i meningokoki, bo mamy przedszkolaka w domu. All, cudne to serduszko. Ja nie miałabym serca przy tym siedzieć. Wolałabym, żeby ktoś mi to zrobił ![]() Simonee, na wyjazdy najlepsza jest dmuchana. Uwierz mi, bo przetestowałam różne pomysły, bo też sporo jeździmy. Misiaka, kolejna ciężka noc Herbata z mlekiem jest ok i da się przełknąć, ale to nie moja bajka zdecydowanie. Piłam tylko chwile na początku karmienia.
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga hahaha kochana raczej nie umiem takich rzeczy robic dlatego niech to zostanie w sferze snu;d a poza tym prace męskie zostawiam tz ;d
Ewka w środę do Ciebie dołączam z wiekiem ciazy ;p ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Bedzie 35t1d ;d A dzis 34t6d ![]() Bawarka...ble:p ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Wlasnie miałam pisać o dmuchanej wanience..kurcze my tez musimy sie w takie cudo zaopatrzyć bo rownież duzo jeździmy.. |
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
czesc Mamuski
![]() wracam do aktywnosci po kilkudniowej przerwie w sumie technicznej- mialam lekka awarie lapka, ale na szczescie nie musialam kupic nowego. Staralam sie Was podczytywac na tel, ale widze, ze i tak ponad 10 stron do tylu jestem. Jedynie w sumie co nowego u mnie to w odebralam swoje wyniki na GBS i czystosc pochwy i: czysto
|
|
|
|
#4282 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() kurczę, wróciłam do domu wczoraj i dalej mi śmierdzi farbą - zamknęłam się w sypiali i robię całkowite wietrzenie chaty. :/
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Grudniowki nadal się rozpakowuja
jak tak dalej pójdzie żadna w grudniu nie urodzi i my zaczniemy się sypac Chociaz ja zaciskam nogi,bo nie chce dzidziusia z koncowki roku :P i jeszcze mam wczesny tydzień
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoja droga dziwne ze nie piłyście bawarki nigdy, ja juz w podstawówce piłam jak nam pani od angielskiego opowiedziała za Anglicy zawsze o 17-tej piją herbate z mlekiem, oczywiście żaden angol o tym nie słyszał Oni poprostu piją tylko herbate z mlekiem, kilka razy dziennie. |
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Bawarka ble! Jak byłam w Irl to tylko to tam pili fee..
Kinia mi chodziło o śpiworek do wózka taki do spania dostałam od kolezanki ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Lilijka ale wam sie udalo!
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ja lubię, ale w domu pijam czarna. |
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka tez widziałam dmuchana ale mój juz napalil się na tą składaną
![]() Ja juz zaliczam obiadek ![]() Lilijka kupiłam stanik zwykły bawełniany za 9,90 z all a na rynku widziałam po 24,00 . Przetestuje inne jak juz będę karmić a póki co mam tylko ten jeden.
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ale pospałam... całą noc się budziłam ale od 6 do 11 rano spałam jak zabita
nic mi się nie chce a trzeba l4 zanieść
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam za pytanie, ale może Wy macie jakieś pomysły.. nie wiecie skąd mogę się dowiedzieć o pogrzebie danej osoby? Szukałam na różnych stronkach parafii, ale nie znalazłam, czy można gdzieś zadzwonić, uzyskać taką informację, cokolwiek...
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
fashion http://www.smyk.com/smiki-spiworek-n...t-niemowlaka-p
nie wiem czemu na stronie niedostępny, ja kupowałam w stacjonarnym sklepie i dałam 120zł, więc mysle ze ok, bo naprawdę wygląda solidnie, a innej firmy upatrzony na allegro za 145 mialam. chciałam już porządny, co by właśnie posłużył potem do spacerówki, czy nawet na sanki ![]() a co do szpitala, to nawet ok.. 5 sal pojedynczych, w kazdej sako, pilki, w 4 z nich prysznice i toaleta. ale jak sie spytalam o znieczulenie, to polozna powiedziala ze musi byc w danym momencie gin-poloznik i anastezjolog i odpowiednie rozwarcie i zazwyczaj jest "za wczesnie albo za późno na znieczulenie" hahaha więc mi zasugerowała, że na znieczulenie nie ma co liczyć ;p ale i tak chcę rodzić w innym szpitalu. i szczerze mówiąc jak weszłam na tą salę porodową, to taka panika mnie ogarnęła ...im bliżej, tym więcej o tym myślę i zaczęłam się strasznie bać.. ale co...jakoś malutka musi wyjść
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

oby byly lepsze niz te z nocy :/

nie chce juz kupowac rzeczy, kasy mi juz brakuje i nie wiem czy taki spiworek jest konieczny... wydawalo mi sie ze ciuszki,kimbinezon,kocyk i przykrycie wozka od budy wystarcza....

i chociaż nie zwiędnie 
za 9. miesiąc
zdrówka dla córy i obłożnie chorego 

zaciśnięte mocno
żal się ile chcesz