Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 10:43   #421
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
U mnie decyzja o preindukcji bo z moją szyjka to nawet na insukcje oksy się nie nadaję. Będzie cewnik czyli pompowanie balonika. Tylko raczej nie dziś bo skoro na usg wszystko super to spieszyć się nie zamierzają.
A
No to mam nadzieje ze chociaz jutro Ci zaloza... :/

Ja karmie bebilonem HA.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:02   #422
eclariss
Rozeznanie

Zanet chyba mialas obczajac jakies mm ktore jest dostepne w malych ilosciach..masz cos?? Kurde chce miec cos na wszelki wypadek zreszta nie chce a musze bo ja na zadupiu mieszkam apteki do 16otwarte a najblizsza co ma dyzur to jakies 30km i teraz mialam bebilon za 4dychy i wieksze pol wywale,,,a wlasnie moglabym ja to wypic?????szkoda wywalac...
Stary 2014-11-24, 11:03   #423
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
My dzisiaj spałyśmy do 9.00- coś ją brzuszek męczył więc położył ja na brzuszku na moim brzuchu i tak zasnęłam. Nie wiem jak to zrobiłam że tyle godzin przespałam na plecach.
Kostka mi też się zdarza zasnąć podczas karmienia.
A tak w ogóle to mała śpi ze mną w łóżku bo tak mi wygodniej, przyzwyczai sie to trudno. Syn tez do nas przychodzi - chociaż wolałabym aby to całe towarzystwo spało w swoich łóżkach ale nie chce mi się z tym walczyć.
ja chyba tez sie poddam...bede walczyc później najwyzej...jak śpi to niech śpi, w ciagu dnia jak chce z nim odespac to tez biore go do lózka i tak śpimy.

u nas tez niestety bedzie walka z raczkami w buzi...ale co ja mam zrobic jak nie chce smoka...pluje nim i koniec i ryczy jeszcze bardziej...mam juz niezły zestaw smoczków...

ja mam mm enfamil - takie mielismy w szpitalu i tez nan pro ale i tak chyba pójdzie niedługo do kosza bo juz narazie nie dokarmiam młodego a jest miesiąc ważne po otwarciu...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:07   #424
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
A
No to mam nadzieje ze chociaz jutro Ci zaloza... :/

Ja karmie bebilonem HA.
A kp wcale?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:26   #425
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość

ALEKAZ ja tez na noc daje mm i powiem ci mały dpi słodko spokojnie i MY tez
moja polozna marudzi ze mam nie dawac butli z mm ewentualnie ze swoim moge dac. Ja juz nie wiem jak mam ja karmic bardzo chcialam kp ale jest mi strasznie ciezko. Jak mala po wiszeniu na cycku dalej placze to ja palcze razem z nia.
Stary 2014-11-24, 11:31   #426
aleksandrettaa
Zakorzenienie

O dziwo założyli mi dziś ten cewnik. Mam więc kawał wezyka zwisajacy między nogami. Jak się wysunie ciut bardziej to będzie go widać spod koszuli. No to teraz moja szyjka ma 18 godzin by zacząć przepuszczac 2 palce.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:33   #427
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
O dziwo założyli mi dziś ten cewnik. Mam więc kawał wezyka zwisajacy między nogami. Jak się wysunie ciut bardziej to będzie go widać spod koszuli. No to teraz moja szyjka ma 18 godzin by zacząć przepuszczac 2 palce.
Na Madalińskiego jesteś?

Będzie dobrze. Dobrze, że na siłę nic nie chcą robić.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:34   #428
GoniaaaS
Rozeznanie

Może rozkeci się jeszcze dzisiaj tak Ci zyczę szybko i bezboleśnie
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:42   #429
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
moja polozna marudzi ze mam nie dawac butli z mm ewentualnie ze swoim moge dac. Ja juz nie wiem jak mam ja karmic bardzo chcialam kp ale jest mi strasznie ciezko. Jak mala po wiszeniu na cycku dalej placze to ja palcze razem z nia.

A moja nie marudzi nawet mowi ze tak można tylko nawet niech minimum possie z 15-20 min cyca najpierw a potem dopiero mm i powiem ci jest super wszyscy zadowoleni

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A wlasnie położna zdjęła mi nić zaważyła młodego i mało przybrał a tyle je kurcze przybrał 60gram mam sie martwić??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:42   #430
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, no to juz z górki...

ja pije wlasnie mocny rumianek, bo ponoc wywołuje skurcze xDD nie czuje w ogole tego zblizającego sie porodu ;/

ciekawe co zrobia z ela... no i aleska, a potem zostane ja...;/

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-11-24 o 11:46
Stary 2014-11-24, 11:45   #431
justynaw1982
Zadomowienie

ALEKAZ i nie stresuj sie kochana no to tylko moze zastopować mleko ja odpuściłam i jak bedzie tak będzie ile mam karmi mm i wszystko jest ok a ty tylko dokarmiaj żebyście sie nie denerwowały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 11:49   #432
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Na Madalińskiego jesteś?

Będzie dobrze. Dobrze, że na siłę nic nie chcą robić.
Tak, na madalinskiego. Na razie szpital ok.

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
nie czuje w ogole tego zblizającego sie porodu
To tak jak ja. Dziś się smialam, ze może o listopad 2015 chodziło skoro nic się nie dzieje a ja czuje się świetnie. No ale liczę, że skoro jestem na przedporodowym to nazwa zobowiązuje i urodze.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 11:51   #433
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
A moja nie marudzi nawet mowi ze tak można tylko nawet niech minimum possie z 15-20 min cyca najpierw a potem dopiero mm i powiem ci jest super wszyscy zadowoleni

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A wlasnie położna zdjęła mi nić zaważyła młodego i mało przybrał a tyle je kurcze przybrał 60gram mam sie martwić??
W ile dni tyle przybral??
Stary 2014-11-24, 11:51   #434
paulina119a
Zadomowienie

Manieczka super ze wychodzi cię

Aleksandretta trzymam kciuki
Stary 2014-11-24, 11:51   #435
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki za szybki rozwoj akcji 😄😘
Stary 2014-11-24, 11:54   #436
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
W ile dni tyle przybral??

No w tydzień :/

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki żeby poszło szybko

Stary 2014-11-24, 11:54   #437
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wrocilysmy ze spaceru,młoda zasnęła odrazu ale ledwo weszlam do domu to się obudziła bo glodna

AAA i przed spacerkiem była kupa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:03   #438
Monian
Zakorzenienie

Moja jak przybrała 60g w 3 czy 4 dni to położna powiedziała, że bardzo słabo to wygląda. No ale u nas jest problem z kp to też pewnie inaczej niż jak takiego problemu nie ma.

W ogóle pomału się ogarniam i wrócę tu mam nadzieje już na stałe
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:05   #439
sloneczko_1201
Zadomowienie

Aleksandrietta kciuki za szybką akcję. Już niedługo będziesz miała kruszynkę w ramionach

Moje dziecko przysypia może ogarnę paznokcie u nóg, bo narazie to tylko pranie zrobiłam, ale udało mi się powiesić już

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:08   #440
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet chyba mialas obczajac jakies mm ktore jest dostepne w malych ilosciach..masz cos?? Kurde chce miec cos na wszelki wypadek zreszta nie chce a musze bo ja na zadupiu mieszkam apteki do 16otwarte a najblizsza co ma dyzur to jakies 30km i teraz mialam bebilon za 4dychy i wieksze pol wywale,,,a wlasnie moglabym ja to wypic?????szkoda wywalac...
W sklepie spotkalam sie tylko z saszetkami Bebilonu wlasnie. I ktoras z dziewczyn pisala ze jest chyba nan w buteleczkach takie gotowe, ale to chyba tylko w aptekach. Ja poki co nic nie kupowalam. Mam jeszcze duze opak. Ale w sumie niedlugo waznosc minie....eeeh

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
ja chyba tez sie poddam...bede walczyc później najwyzej...jak śpi to niech śpi, w ciagu dnia jak chce z nim odespac to tez biore go do lózka i tak śpimy.

u nas tez niestety bedzie walka z raczkami w buzi...ale co ja mam zrobic jak nie chce smoka...pluje nim i koniec i ryczy jeszcze bardziej...mam juz niezły zestaw smoczków...

ja mam mm enfamil - takie mielismy w szpitalu i tez nan pro ale i tak chyba pójdzie niedługo do kosza bo juz narazie nie dokarmiam młodego a jest miesiąc ważne po otwarciu...
Nan ma 3 tyg waznosci
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:10   #441
Monian
Zakorzenienie

Ja karmię Bebilonem ale chyba nam do końca nie służy. Mała potrafi na nim zrobić czasem tylko 1 kupę dziennie. No wczoraj udało się zrobić trzy ale to ewenement.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:11   #442
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na madalinskiego. Na razie szpital ok.

To tak jak ja. Dziś się smialam, ze może o listopad 2015 chodziło skoro nic się nie dzieje a ja czuje się świetnie. No ale liczę, że skoro jestem na przedporodowym to nazwa zobowiązuje i urodze.
Cholera wie o co tu chodzi...
Stary 2014-11-24, 12:14   #443
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Moja w pierwsze 2 tyg zaledwie 70 g przybrala. Potem nagle 300g w 6 dni . Tyle tylko ze lekarz kazal czesciej karmic, co 2 h z wybudzaniem

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Aleksandretta powodzenia ! oby poszlo szybko i bezbolesnie
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:15   #444
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mozliwe to ze dopiero teraz czyli 4tygodnie po porodzie zaczyna sie mi nawal?? Cyce twarde.. w takim przypadku odciagac nadmiar laktatorem czy to doprowadzi do jeszcze wiekszej ilosci?? Co wogule robic zeby nie doprowadzic do jakiegos zapalenia...caly czas biadolilam,ze mam miekkie cycki i teraz ruszylo.. i wogule przedtem w nocy to sie mi samo lalo koszula mokra a teraz nic..

Moja po brokulowej miala problem z kupa
Ja odciagam troszkę jak mam twarde cyce, że zaczynają boleć, ale tylko do chwili aż poczuję ulgę.

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Heja

Anuszka, Ela wywołuje Wasze maluszki do wyjścia TP tuż tuż

Dziś mamy mega leniwy dzień. Slaniamy się między karmieniami. Nawet Gabi więcej śpi niż zwykle.

Co do diety mam jeszcze jedno pytanie - pijecie mleko ? Takie zwykle, krowie z kartonu? Czy zastepujecie je czymś innym?

A ta Biogaia to przy kp czy mm? Pytam bo moja niunia też się pręży przy bączkach i kupkach. Może powinnam jej podawać hmmm

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Ach i jeszcze jedno.... na wypisie ze szpitala mam zalecenie przyjmować Omega3 400mg dziennie.... czy któraś z Was też ma takie zalecenie? Jaki ew. preparat łykacie?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Anuszka ja słyszałam, że sperma ma właściwości przyspieszające rozwarcie.....
Ja krowie leję do kawy, jak synowi zostało po płatkach w misce, to też wypiłam, choć raczej w dużej ilości kefir i jogurty spożywam.

Piję razem ze Stasiem tran wieczorem

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Jerzyk tez lubi zasypiac z nami w nocy, spi wtedy dluzej i spokojniej..ale ja sie troche boje.., a pozatym tzet wtedy prawie nie spi bo sprawdza czy go nie przygniote reka..ale dzisiaj spalam sama u rodzicow na duzym lozku to spal ze mna pol nocy tylko sie odsunelam od niego. Pozatym ja zasypiam czasem w nocy przy karmieniu..
A z kapiela u nas dobrze, mlody uwielbia siedziec w wodzie ale mine ma z serii z pod oka jakby mial na mysli "popelnicie jeden blad i bede sie darl.."
Za to przy ubieraniu czesto wrzask......chociaz przykrywam ciepla pieluszka i grzeje mu ubranka na kaloryferze do ubrania, ale najczesciej pod koniec juz ma dosc...

W szpitalu kapaliscie? U nas brali dzieciaki na noworodkowy i oddawali wykapane i przebrane

U nas z odbijaniem idzie szybko raczej od razu, a jak nie to potem czasem uleje ale ja po jedzeniu klade zawsze na bok, na plecki tylko jak sie wybudzi i go jeszcze ululam.

Czekoladka jak robi rzadziej kupe to dawaj jej biogaie to jej moze sie unormuje

U nas z kupami lepiej tzn. sluzu brak i kolor blizszy zoltego niz zielonego, baczki tez ida jeden za drugim i nie boli go przy tym, mam nadzieje, ze to mleko bylo przyczyna...ale narazie sie pilnuje.
Ja jem wszystko ze skorka tylko dobrze gryze, pomidorow bez skorki niecierpie bo sa takie ciamlate..

Dziewczyny pomozcie.....w pachwinach peka nam skorka i robi sie czerwone..i na udach ma kilka takich ropnych krostek, tez czerwonych, i teraz sie luszcza troche..czym to potraktowac...?!
Robilam pudrem, potem linomagiem, ale niewiele pomaga, wietrze ile sie da...ale nie mam pomyslu czym by to zeszlo....??

Male czerwone krostki zeszly po krochmalu ale te nie chca...
Czerwone krotki Lilka miała pod pieluchą, zeszły po bepanthenie i częstym wietrzeniu, a suchą pękającą skórę smarowałam Oillatum Baby, kremem do suchej i wrażliwej skóry kilka razy dziennie i już jest ok.

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dziś jestem zombie.
Gabi od 2 w nocy wisiała na cycu. Non stop ! To już druga taka nóż z rzędu
Do tego stopnia ze cycochy mi ogolocia i nadal się domagała.
I już sama nie wiem co o tym sądzić bo w ciągu dnia ja karmię i zwykle zajmuje nam to 1godzine po czym śpi jak susel od 2,5 do 3,5 godziny a w nocy taki cyrk.
Czy może to świadczyć o tym ze mam kiepski pokarm na noc ???? Ponoć w nocy powinnam mieć ten lepszy.... Co tu robić?
Widzę ze wiele z Was dokarmia na noc mm a w dzień normalnie kp.... jakie mleka jedzą wasze maluszki poza Bebiko? Bebiko odpada bo w szpitalu w pierwszej dobie próbowały ja dokarmiac to plula tym Bebikiem jak szalona.
Już nie wiem co robić
Ona zła i glodna a ja niewyspana i z poszarpanymi sutkami
Lilka potrafi przespać cały dzień, a w nocy nie chce, myślę,że jeszcze sobie musi poukładać wszystko, bo dzień jej się z nocą myli, chyba trzeba to przeczekać. Dziś nie spała od 9.30 do 12.30, t chyba najdłużej w dzień do tej pory a ma 2 tygodnie.
W szpitalu dawali bebilon i położna polecała bardzo.

Cytat:
Myslicie,ze moglo obsypac buzke Milce po zjedzeniu przezemnie kielbasy??? Pare dni jadlam teraz takie typu poledwica spocoka,kielbaska krakowska,kminkowa i buzia malej straszna.. takie grudki,plamki i krostki mozs ja betanphenem posmaruje chyba nie zaszkodzi no nie???
Jak wędlina kupna, to nigdy nie masz pewnosci co w niej jest niestety, moze jakieś konserwanty, przyprawy, wypełniacze xle na nią wpłynęły. A moze sama upieczesz mieso na kanapki? Schab albo szynkę? w necie pełno przepisów.
Śmiało smaruj bepanthenem.

Wczoraj miałam gości, dziś byłam na szczepieniu ze Stasiem rano, moja mama przyszła do Lilki i potem siedziała do 12 i się na nią patrzyła, wiec teraz dopiero włączyłam kompa.
Stary 2014-11-24, 12:22   #445
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Ściskam mocno kciuki za rozwarcie i całą akcję (aby była szybka i bezbolesna)

Jejku, tyle tych mlek, że na prawdę nie wiadomo co wybrać, aby nie zaszkodzić ( w sensie kolki, zaparci itp.)

A jakie butelki sie u Was sprawdzają? Bo mamy z aventu, te imitujące pierś i mam wrażenie, jakby otwór był za duży i mleko za dużym strumieniem leci hmmm

Edytowane przez mgds
Czas edycji: 2014-11-24 o 12:30
mgds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 12:32   #446
Justana1984
Rozeznanie

hejka, teraz się nam ciężarowkom ciężko wstrzeić w temat hehe bo ja dopiero na etapie trząścia dupcią przed pordem a Wy już skaczecie po tematach mamuskowych a potem my będziemy jeszcze raz Was tona pytań maglować
u mnie nadal cisza, zero objawów, za to mój Tomasz wczoraj stwierdził żeby mala jeszcze chwile w brzuszku posiedziala bo on sie boi hehe a początku był wylajtowany przyszły tatuś a teraz portkami trzęsie jeszcze bardziej niz ja chyba ale cieszę się że zdecydował się na bycie przy pordzie ze mną, bez naciskania z mojej strony
chyba dzis w końcu przywieziemy auto juz sie nie moge doczekać
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 13:10   #447
eclariss
Rozeznanie

Indra dziekuje za porady☺

Chyba jednak te krostki to potowki bo jak spala nie bylo widac ani jednej a teraz przy cycu pokazaly sie...
Czym smarujecie buzie maluszkom.na codzien??

Mialam isc na spacer ale slonce sie schowalo i lewdo 2stopnie a do tego jeszcze wieje jak to w gorach...masakra z tym wiatrem😡
Stary 2014-11-24, 13:12   #448
GoniaaaS
Rozeznanie

Dziewczyny trzymajcie kciuki na 16 idziemy do pediatry oby jej nic nie bylo, zebydzidziusia zarazic ; (. Jeszcze przed chwila zrobila kupke wyplynela bokami i gora to musialam ja umyc bo plecki nozki wszystko brudne i mi kaszlec zaczela zanim dokładnie umylam i ubralam troche minelo. Ehh beznadziejna jestem ; (
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 13:13   #449
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja mam aventu ale te ze starej serii ,nie natural, smoczek z 1 dziurka i leci normalnie.
Właśnie kliknelam na all pojemnik na mleko w proszku, bo nie mam,a jeszcze termosik by się przydał bo za tydzień na bioderka jedziemy.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 13:23   #450
aleska
Raczkowanie

Stwierdziłam, że skoro nie rodzę, to idę do fryzjera. Włoski mam podcięte i ułożone, lalala... i pustka w porfelu Zapomniałam kasy, do bankomatu 5 km, a kartą płacić nie można Budyń ciążowy.
Na szczęście nie ma problemu, żeby jutro donieść pieniądze.

Dzisiaj mam jeszcze wieczorem ostatnią (chyba) wizytę u gina, ciekawe czego się dowiem.

Mąż mi kazał do jutrzejszego popołudnia nie rodzić, bo we wtorek rano jakąś umowę podpisuje z ważnymi klientami

Futbolowa - masakra u ciebie z tymi uwagami rodziny. Nie odbieraj telefonów (wiem, łatwo mi mówić).
aleska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości