Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 12:12   #2371
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Juz masz gotowe prezenty na gwiazdkę?? Czy o Mikołaju mowa?
U nas prezenty daje się na mikołaja.
Chociaż może wprowadzę zwyczaj przy filipie, że prezenty też na gwiazdkę
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:15   #2372
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:30   #2373
teacherka
Zakorzenienie

Poziomkowa, ja bym pognała do lekarza, zwłaszcza, że jak mówisz był szczepiony.

Motyl, też mamy te książeczki. O zwierzakach pisałam nawet na blogu. Hihi

Mariiasia, dzięki. A może chcesz uszyć Szymusiowi i czapkę? Polecam: http://www.fleecefun.com/wp-content/...ap-Hat-web.pdf Wczoraj szyłam z tego wykroju. Muszę jeszcze tylko rzep i ozdóbkę doszyć.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:31   #2374
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o książki, to Tusia wolizdecydowanie bardziej niż zabawki Codziennie przeglądamy po kilka książeczek, sama wybiera, przynosi, odkłada na półkę (specjalnie dałam jej wszystkie twarde na najniższą półeczkę).
I najbardziej uwielbia tę książkę http://www.empik.com/100-pierwszych-...8127,ksiazka-p i drugą z tej serii 100 zwierzaków. tam są tylko rysunki, ale ona przez to nauczyła się pokazywać i rozpoznawać dużo zwierząt i przedmiotów.
A na ostanich dwóch stronach są zawsze pomieszane różne zwierzątka itp. i trzeba je odszukać. nawet nie wiecie jak się skupia,żeby znaleźć np. 2 żyrafy czy 5 motyli
I like it
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo przeczytałam, nadrobiłam i nie mam weny. Zdrówka dla chorowitków

U mnie temat prezentów już zamknięty. Muszę tylko kupić jakieś słodycze i popakować jestem z siebie dumna, że szybko się uwinęłam
a co komu pokupowałaś? zarzuć pomysłami
Cytat:
bidulka z zielonym poszłąbym do lekarza.

ok, tylko małż musi go najpierw zainstalować, bo w sobotę go wyjmował,żebyśmy mogli znajomych zabrać na imprezę

albo go po prostu zapytam jak on to zakłądał
co prawda dziewczyny już napisały, ale każda opinia się liczy więc poproszę

dzięki za odp odnośnie fotelika, rozjaśniłyście mi sytuację

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:39   #2375
butterfly20
Zakorzenienie

jeju, miałam dzisiaj dzwonić i umawiać się na szczepienie, ale boję się jak was czytam...
szczepiłybyście przy delikatnym katarku?normalnie nie robiłąbym z tego afery, ale tak się boję tej szczepionki. będę szczepić priorixem (oczywiście sama kupię...)

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas prezenty daje się na mikołaja.
Chociaż może wprowadzę zwyczaj przy filipie, że prezenty też na gwiazdkę
tylko na Mikołaja? u nas na to, i na to.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
I like it

co prawda dziewczyny już napisały, ale każda opinia się liczy więc poproszę

dzięki za odp odnośnie fotelika, rozjaśniłyście mi sytuację
no właśnie widzę,że już ci napisały

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:50   #2376
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas na Mikolaja tylko Bartek dostaje prezent a na gwiazdke wszyscy nie wyobrazam sobie BN bez prezentow

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:58   #2377
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
U nas na Mikolaja tylko Bartek dostaje prezent a na gwiazdke wszyscy nie wyobrazam sobie BN bez prezentow
U mnie w domu nigdy nie było prezentów, u t też nie ma. Ani na Mikołaja, ani na gwizdkę.
Przykro. Zanim wyszłam za mąż myślałam, że może chociaż w rodzinie męża będzie taki zwyczaj.
Ale u t w domu Wigilia to jeden wielki bajzel. Porozstawia na stole żarcie i siadają tak jak stoją. Ani się nie przebierają, ani nic.

Moje w miare normalne i fajne Wigilie skończyły się kiedy babcia moja przestała je robić dla całej rodziny, czyli gdzieś w podstawówce to było.
A były jedynie "w miarę normalne", bo matka z ciotką zawsze się na nich kłóciły.
Stary 2014-11-24, 13:01   #2378
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Chyba w końcu mi choróbsko odpuściło Ola się też jakoś trzyma jeszcze mimo kataru

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A my zabawek mamy stosunkowo mało.
Książeczek też jest nie za wiele. Bo o ile Miłosz ich już nie zjada, to o czytaniu nie ma mowy. Ogląda je tylko, przekłada kartki. Jak próbowałam czytać, to zdążyłam często jednej wers z wierszyka i już mi przełożył stronę. No i nie słucha mnie wcale.

Niedawno rozmawiałam z koleżanką a propos tych reklam żeby czytać dzieciom od narodzin. I doszłyśmy do wniosku, że jak dziecko jest maleńkie, to czytanie jest możliwe, ale bezsensowne (można cokolwiek opowiadać, nie muszą to być książki, efekt ten sam), a jak jest większe, to czytanie jest sensowne, ale niemożliwe.
A wiesz, że Ola nie tylko lubi jak jej się czyta, a wręcz się tego domaga głośnym okrzykiem "czytać" I nie chce nic jeść, jak się jej nie czyta w tym samym czasie. Oczywiście też za szybko przewraca kartki, więc ja jej daję na razie tylko wierszyki i klepię z pamięci, a ona sobie kartki przerzuca i wszyscy zadowoleni. A najlepsze, że ona juz pamieta, jak ma być, bo jak tż czasem "czyta" i coś pomyli, to Ola krzyczy
Cytat:
zielony to wirusowy (podobno), byłyście u lekarza? ma jeszcze jakieś objawy?
pogotuj w garnku majeranek kilka minut żeby w domu pachniało, a na noc możesz taki garnek dać koło łóżeczka
A ja słyszałam właśnie, że zielony to bakteryjny i dlatego wymaga wizyty lekarskiej. Wirusy przechodzą same
Cytat:
Jeśli chodzi o książki, to Tusia wolizdecydowanie bardziej niż zabawki )
U nas tak samo

Co do prezentów na BN, to ja też sobie nie wyobrażam bez. U mnie w domu zawsze wszyscy dostawali, a u męża tylko dzieci, ale ja forsuję u nas w domu moją wersję. A w tym roku i tak spędzamy całe święta z moją rodziną i pierwszy raz od co najmniej 6 lat będzie też moja siostra

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:11   #2379
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś pisałam, że głównie puzzle drewniane i klocki (odpowiednio do wieku). Np. klocki i zwierzęta do wkładania do otworów, 9,12,16,20 i 24 elementowe puzzle. Książeczki, eurobiznes, zjeżdżalnie z garażem, samochodzik. Raczej skromnie, bo mam 7 dzieci.
Dla chrześnicy kupiliśmy szczeniaczka uczniaczka.

Cytat:
Tak, od zawsze przychodził do nas tylko mikołaj.
W tym roku będzie też na gwiazdkę, bo sis przyjeżdża z uk.
I właśnie chciałabym, żeby i u nas był zwyczaj prezentów pod choinkę

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Właśnie, bardzo podoba mi się ten pomysł. Od tego roku wejdzie w życie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-11-24, 13:13   #2380
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny a nie przeraza was fakt choinki w tym roku? U mnie Bartek + choinka to bedzie chyba niezla jazda

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:17   #2381
teacherka
Zakorzenienie

Lulla, my już w tamtym roku mieliśmy małą choinkę postawioną na komodzie. W tym roku będzie tak samo + mała choineczka dla Zuzi, przygotuję ozdoby z filcu i mam nadzieję, że będziemy się bawiły w ubieranie choinki

Więc to jest mój sposób. Tym samym martwić się będę tylko o kabelek od lampek.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:28   #2382
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a nie przeraza was fakt choinki w tym roku? U mnie Bartek + choinka to bedzie chyba niezla jazda
Myślę, że nie będzie źle. My mamy choinkę prawie od podłogi do sufitu. Na pewno jakoś przywiążemy żeby w razie czego nie spadła.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-11-24, 13:40   #2383
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
O, Ja-ika, u nas to samo. Ale myślałam, że to przez katar. A tu jakiś popularny trend. Czesto widzę, że nasze forumowe dzieci bardzo podobnie przechodzą nocki, tzn. np. budzą się o takich samych porach i szaleją tyle samo. Może coś w powietrzu albo jakieś fazy księżyca czy cos...
hehe dzieci się integrują na odległość

Poziomka
, co do wymiotów, to pisałaś kiedyś, że Leoś tak reaguje na ząbkowanie, może mu jakieś wychodzą? Jeżeli to było jednorazowe, to bym się nie martwiła
Stary 2014-11-24, 14:10   #2384
passion80
Zakorzenienie

Choinkę planuje mała na stole. Chociaż zaczyna zadzierac nogę na krzesło a choinka na bank będzie kusic

Inwersja mamy wszystkie pory roku Czeresniowej. Dostała na chrzciny.
Stary 2014-11-24, 14:17   #2385
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Choinkę planuje mała na stole. Chociaż zaczyna zadzierac nogę na krzesło a choinka na bank będzie kusic

Inwersja mamy wszystkie pory roku Czeresniowej. Dostała na chrzciny.
Mój antychryst niechrzczony.
Jest jeszcze "Noc na ulicy Czereśniowej".

A choinkę mamy małą, na meblach stała rok temu. Tyle, że w tym roku musimy gdzieś tyłami puścić kabelki od lampek.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-11-24 o 14:19
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:21   #2386
misia332
Zakorzenienie

Hej. U położnej wszystko ok. Macica w porządku, nie obniża się jeszcze, tętno 148 ud, moje ciśnienie UWAGA 85/52 . Waga 62,5 kg. Skurczami mam się nie przejmować, bo to normalne na tym etapie ciąży.
A jutro USG
Kornik ma tydzień muzyki w żłobku, przyniósł jakieś kastaniety i wali o podłogę a mi łeb peka.

U nas prezenty na Mikołaja i BN, ale w Hiszpanii dzieci dostają tylko na 3 Króli, Kornel dostanie na BN i 3 Króli.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:22   #2387
bajka1807
Zakorzenienie

Przeżyłam i ja i Amelka młoda dala koncert jak wyszłam i teściowa juz dzwonić po mnie miała a ja stres z tym związany przeplacilam bieganiem do kibel ka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:27   #2388
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
jeju, miałam dzisiaj dzwonić i umawiać się na szczepienie, ale boję się jak was czytam...
szczepiłybyście przy delikatnym katarku?normalnie nie robiłąbym z tego afery, ale tak się boję tej szczepionki. będę szczepić priorixem (oczywiście sama kupię...)

no właśnie widzę,że już ci napisały
ja wlasnie tez sie zastanawiam, bo w srode mamy termin na szczepienie...tylko ze tyle bylo tego w ostatnim czasie ze juz nawet nie wiem na co...wiem ze ostatnie i przez 5 lat spokoj... no ale Bartek tez rano ma lekki katarek...

Apropo ksiazeczek to Bartek dostal na urodziny taka i uwielbia...ale on od niedawna dopiero lubi jak mu sie czyta bo wczesniej to wyrywal ksiazke, czasem sam sobie ogladal ale dotknac nie pozwolil... a teraz dalej wyrywa i przelatuje strony ale czasem siedzi grzecznie

http://www.empik.com/mala-malpka-uwi...9810,ksiazka-p
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:33   #2389
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Uff od rana nic sie nie dzieje. Tempo pupie 37.2, zjadł sucharki i z piersi. Troche jest śpiący ale tez ciągle grzebie w buzi i ma grube dziaslo z jednej strony także myślę ze to przez zęba.
Cytat:
Mówiłam juz ze my sprzedajemy choinki? także mamy w każdym pokoju. Tydzień przed świętami jesteśmy u taty i tam tez wigilia. Nie wyobrażam sobie wigilii gdzie indziej niz z moja rodzina! Dobrze ze tz nie fikaKupujemy fure prezentów każdy praktycznie od każdego cos dostaje. Na drugi dzień świat jedziemy do domu. Pierwszy rok po przeprowadzce troche głupio bylo bo każdemu z tza rodziny cos kupiłam a oni nie robią prezentów. Tzn wnusie otrzymują prezenty od teściowej ale reszta nie.

A w sprawie choinki to wezmę najbardziej klujaca odmianę, jak Pola byla mała to tak robiliśmy, raz sie uklula i więcej nie chciala
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
hehe dzieci się integrują na odległość

Poziomka
, co do wymiotów, to pisałaś kiedyś, że Leoś tak reaguje na ząbkowanie, może mu jakieś wychodzą? Jeżeli to było jednorazowe, to bym się nie martwiła
Chyba masz rację...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Przeżyłam i ja i Amelka młoda dala koncert jak wyszłam i teściowa juz dzwonić po mnie miała a ja stres z tym związany przeplacilam bieganiem do kibel ka
Ja w zeszły tydzień szłam do urologa i leo wył dwie godziny. Myślałam ze na dworze sie uspokoi ale nawet tam plakał i chyba mnie poszukiwał. A ja czułam ze tak bedzie siedziałam na poczekalni z dusza na ramieniu.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:34   #2390
misia332
Zakorzenienie

Kornel jest 3 tygodnie po szczepieniu. Jak był szczepiony to miał lekki katar i leciutko kaszlał.

Nic mu nie jst.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:46   #2391
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Ciąży, nie gardła

Też mi smutno, jak Żuk biegnie do dziadków z otwartymi rękami, a jak my przychodzimy, to tylko do toreb

Też bym chciała dziewczynkę, ale tylko TŻ może coś w tym temacie zdziałac
Jak się wróży z obrączek?

Aaaaa

Dlaczego nie ma Emeli?
Byłam wczoraj w sklepie i były bardzo, a i strona działa

No zła jestem na mojego goopka, bo ostatnio szaleju się chyba najadł i zrobił jakiś nerowo-napastliwy. A wiatropylna nie jestem

Biedny Miki... dobrze, że nic się nie stało.

O kurcze, zdrówka

Jeeeeeeeeeeej
Kocham, wielbię u ubóstwiam zimę!!!

Larysa, Janek mleko (rano i wieczorem) pije z butli, natomiast w ciągu dnia wodę/herbatkę/soki z bidony przez słomkę, albo z kubeczka (ale to pod nadzorem). Przez chwile pił z niekapka NUK, ale rurka mu bardziej podpasowała.

motylku alkohol, a szczególnie "na wychodnem" jest dooobry
Duplo bym brała Ale mogę by nieobiektywna, bo Jaśko wczoraj staranował skutecznie namiot w Ikei... klocków tak szybko nie zepsuje

Lulla, coś zrobiła?
Bosz... od samego patrzenia mnie boli...

passion, polecałam Zrób Sobie Krem, a chyb lepsze nawet są mazidla

My rodzicom o Jaśku powiedzieliśmy na moich urodzinach, czyli ok 10 tc... chciałam później, ale tak mi truli dlaczego nie piję szampana, że powiedziałam. Cała reszta dowiedziała się po genetycznym.
Z kolejnym maluchem chciałabym przeczekac tak właśnie do genetycznego (ten 10 tc, pechowy dla mnie, jednak mocno stresuje).

Poszliśmy wczoraj do Ikei, przymierzy Janka do Mamuta, a potem kukną do Zdrowej Stópki na buty - chcieliśmy zmierzy stopę coby sprawdzi, czy te śniegowce, co to je kupiliśmy będą już dobre.
No i okazało się, że do Mamuta jeszcze za mały i buciki, które teraz nosi tez za małe... tak o 1cm Jak on w tym chodzi nie wiem, ale nie widac żeby mu było niewygodnie
Także ten teges... stolika nie kupujemy, za to musimy przejściowe buty, bo w ocieplanych śniegowcach się zagotuje. No znowu 250zł na dwa miesiące
dziekuje za gratulacje

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Podobno mają być, jest wątek o kuponach allegro w dziale Moda

Jaki czajnik elektryczny polecacie?
Chciałabym w kolorze inox...

szperam na all i to co mi wpadło w oko: (a mam do wykorzystania jeszcze kupon - 20 zł )
http://allegro.pl/czajnik-zelmer-ck1...822941568.html

http://allegro.pl/czajnik-russell-ho...92.html(bardzo podoba mi się ten design, ale nie znam tej firmy)

http://philips.strefamarek.allegro.p...s-hd-9320.html
my mamy tego philipsa... na pierwszy rzut oka wydawal mi sie kanciaty ale teraz juz sie przyzwyczailam i nawet mi sie podoba jestem zadowolona ale mamy go dopiero jakies 2 tyg
Stary 2014-11-24, 15:02   #2392
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hej. U położnej wszystko ok. Macica w porządku, nie obniża się jeszcze, tętno 148 ud, moje ciśnienie UWAGA 85/52 . Waga 62,5 kg. Skurczami mam się nie przejmować, bo to normalne na tym etapie ciąży.
A jutro USG
Kornik ma tydzień muzyki w żłobku, przyniósł jakieś kastaniety i wali o podłogę a mi łeb peka.

U nas prezenty na Mikołaja i BN, ale w Hiszpanii dzieci dostają tylko na 3 Króli, Kornel dostanie na BN i 3 Króli.

ale waga

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Kupujemy fure prezentów każdy praktycznie od każdego cos dostaje. Na drugi dzień świat jedziemy do domu. Pierwszy rok po przeprowadzce troche głupio bylo bo każdemu z tza rodziny cos kupiłam a oni nie robią prezentów. Tzn wnusie otrzymują prezenty od teściowej ale reszta nie.
ale fajne święta
u nas niestety tylko dzieci, kasa

Motyl, ja z katarem bym się bała, dla mnie musi być IDEALNIE tym bardziej, że to takie kontrowersyjne szczepienie
Stary 2014-11-24, 15:23   #2393
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plastikowe i filcowe ozdoby wiec nic sobie nie zrobi. bedzie gorzej u moich rodzicow bo babki sa szklane a choinka wielka. coz, nie bedzie biegac po calym domu i tyle, bedzie ryk

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:32   #2394
inwersja
dryfuję słowami

Ja-ika mam dla Emilki kiepską wiadomość. Miłosz to kobieciarz! W sobotę byliśmy w galerii i takim mini-figloraju. Była też laska, 2latka z mamą. Mama kazała jej pocałować Miłka w policzek, więc mała to zrobił. A młody ją objął i się całowali wzajemnie.
Stary 2014-11-24, 15:41   #2395
czaszka_
Zakorzenienie

heja heja

witam się po weekendzie
Julka caly ranek byla strasznie płaczliwa a ja wlasnie wrocilam z pracy i tż mowi ze spi juz 3 godziny... nie wiem co jej
mnie jakies choróbsko rozbiera..mam nadzieje ze ją nie zaraziłam

a tak w ogóle to z tesciem mam kose od piatku i sie nie odzywamy do siebie i tak mi dobrze z tym ze tu nie przyłazi

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:44   #2396
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja-ika mam dla Emilki kiepską wiadomość. Miłosz to kobieciarz! W sobotę byliśmy w galerii i takim mini-figloraju. Była też laska, 2latka z mamą. Mama kazała jej pocałować Miłka w policzek, więc mała to zrobił. A młody ją objął i się całowali wzajemnie.
no proszę radzi sobie chłopak, mam nadzieję, że Emilka nie wpadnie w rozpacz
Stary 2014-11-24, 15:51   #2397
czaszka_
Zakorzenienie

a wlasnie dziewczyny ja jestem alergikiem i czesto mam problemy ze skórą wysypki itd ale takiego czegos jeszcze nie mialam. Prawe oko mi spuchło, jest zaczerwienione i strasznie suche i takie jakby "stare sie zrobilo" nie wiem z czego to ale strasznie piecze.I do tego rano wstałam i mialam tak zaropiałe ze oka nie moglam otworzyc?Spotkala sie ktoras z czyms takim? co na to?

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 15:56   #2398
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Motyl znasz w BB jakis sklep gdzie dobrze mi doradza z butami dla malego??

Laseczki poleccie inhalator... z Bartkiem na razie nie byl potrzebny, ale musze kupic skoro za niedlugo 2 dzidzia
Stary 2014-11-24, 16:17   #2399
butterfly20
Zakorzenienie

Jeeest mamy odmianę teraz już oprócz "co to?"co pięć minut Natka nauczyła się "Kto to"? (wymawia koj to hehe). nic z tego,że czasem na ludzi mówi co to, a na przedmiotyi zwierzęta kto to
coś ostatnio jest na rzeczy z tą literą k, bo zna kilka nowych słów i wszystkie są na tę literkę

Cytat:
też mam te myśli, ale spoko, piętro niżej mam w chłolerę bombek, jak wybije to uzupełnię hehe

Cytat:
A jutro USG

brawa za wizytę

ło matko, w końcówce ciąży ważysz tyle, co ja teraz

Cytat:
Kornel jest 3 tygodnie po szczepieniu. Jak był szczepiony to miał lekki katar i leciutko kaszlał.

Nic mu nie jst.

dzięki za info

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Motyl znasz w BB jakis sklep gdzie dobrze mi doradza z butami dla malego??

Laseczki poleccie inhalator... z Bartkiem na razie nie byl potrzebny, ale musze kupic skoro za niedlugo 2 dzidzia
nie znam. jak poszłam na Sarni tam, gdzie są Emele to panie źle nam doradziły co do rozmiaru. a w Bartku w Sferze są mega wredne;P

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no proszę radzi sobie chłopak, mam nadzieję, że Emilka nie wpadnie w rozpacz
no nie mów jej tego, bo się rozczaruje

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Tuśka mnie właśnie przypadkiem walnęła pilotem w taką kostkę przy łokciu, bolało strasznie, mówię jej ałaaaa boli, a ona mnie pocałowała w ten łokieć

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a teraz wzięła słuchawkę od niani do ucha, coś tam krzyknęła halo i teraz nadaje po swojemu, a jak się kłóci

a wczoraj do tej słuchawki powiedziała pierwsze zdanie złożone, a właściwie pytanie "halo tata?"

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 16:29   #2400
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeest mamy odmianę teraz już oprócz "co to?"co pięć minut Natka nauczyła się "Kto to"? (wymawia koj to hehe). nic z tego,że czasem na ludzi mówi co to, a na przedmiotyi zwierzęta kto to
coś ostatnio jest na rzeczy z tą literą k, bo zna kilka nowych słów i wszystkie są na tę literkę

no nie mów jej tego, bo się rozczaruje

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Tuśka mnie właśnie przypadkiem walnęła pilotem w taką kostkę przy łokciu, bolało strasznie, mówię jej ałaaaa boli, a ona mnie pocałowała w ten łokieć

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a teraz wzięła słuchawkę od niani do ucha, coś tam krzyknęła halo i teraz nadaje po swojemu, a jak się kłóci

a wczoraj do tej słuchawki powiedziała pierwsze zdanie złożone, a właściwie pytanie "halo tata?"
no dobra nie powiem
Słodka Tusinka chyba ona cały czas nawija? Ja zauważyłam, że Emilka znowu pomału zaczyna coś gadać. Ostatnio doskonaliła chodzenie, więc mowa odeszła na bok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości