|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Ach, ten lekarz to porażka...
ja unikam zawsze leków jak ognia i dlatego się tak boję brać cokolwiek, tym bardziej teraz... jedynie mi brzuch stwardniał jak schodziłam z fotela i pytał czy często mi się tak dzieje i przepisał właśnie te leki
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie raz kurier zostawił paczke z książkami pod drzwiami. Zadzwonilam po paru dniach i spytałam gdzie moja paczka.powiedzieli ze dostarczyli, a ja im na to ze nie mam i przeciez nic nie podpusywalam i zeby sobie sprawdzili. Sprawdzili i faktycznie nie bylo mojego podpisu przy odbiorze
obiecali ze załatwią to.po 3 dniach zadzwonili i przepraszali i ze paczki u nich nie ma.wiec odpowiedzialam ze paczka się znalazla i zeby robili tak zeby klient byl zadowolony, a nie pod drzwiami przy głównej ulicy zostawiali...
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga ale Ty chodzisz do dwóch lekarzy? A ten był na NFZ?
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Bo wydaje mi sie ze jakos chyba przed chwila bylas na jakiejś wizycie? |
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Tak, do dwóch, do jednego prywatnie, do drugiego na nfz. To wlaśnie ten na nfz taki milczący jest... myślisz, ze mam wykupować te leki?
|
|
|
|
#4326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
znów na raty nadrabiam.
witam w 35 tygodniu zaczynam dziś ![]() Alb ja też mam przerażenie w oczach na myśl o zajmowaniu się dwójką dzieci ale myślę - nie ja pierwsza nie ostatnia w sumie mój trochę starszy ale i tak ciężko pewnie będzie.najgorzej chorób się boję ![]() Fashionaddicted ja mam 4 ręczniki dla maluszka poprzednio miałam 2 i spokojnie starczą 2 max 3 1 to za mało. chyba że planujesz ręcznik zwykły wtedy.Ellyunia ja zamierzam szczepić na nfz tym razem też. poprzednio było 6w1 ale teraz się boję tego za bardzo. trudno więcej wkłuć ale stopniowo a jak mi pediatra będzie buczeć to jej zapytam czy mi zapłaci za te szczepionki skojarzone bo one tanie nie są. ![]() a można w szpitalu nie szczepić? Cytat:
![]() mojej koleżanki córka rozwijała się w miarę ok do czasu szczepienia właśnie. po tym uaktywniła się padaczka i koniec rozwoju. oglądałam też program gdzie chłopczyk był normalny a po skojarzonej poszedł spać obudził się i już ani nie mówił ani nic dlatego się boję bo to potwierdzone przypadki. Cytat:
teraz cały tydzień jak mały był chory siedzieliśmy w domu... nawet na chwilę z nim nie wyszłam... dopiero wczoraj na chwilkę ale to chyba z 15minut byliśmy. nie chce mi się no. Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam nie wypłacili jak leżałam z synkiem w szpitalu 14 dni bo ubezpieczenie nie obejmuje dzieci do jakiegoś tam roku życia. bo za często chorują także powodzenia ![]() Cytat:
![]() ja mam tak samo jak ty niestety rozumiem cię doskonale
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga a nie możesz skonsultowac tego z drugim np.telefonicznie ? Rozumiem duphaston się bierze jak z szyjka czy rozwarciem nie tak ...no spa tez nie jest całkiem ok i to jeszcze 3x dziennie :/
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
a do kogo na nfz ?
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm ja chodze do jednego wiec nie mam tego problemu:p nie wiem po co chodzi sie do dwóch-niepotrzebny mętlik w głowie pozniej. Ja bym sie trzymała tego prywatnego to co on mówi,magnez sobie mozesz brac jesli Ci twardnieje faktycznie. Nie wiem czy wypada zadzwonić i powiedziec ze jeszcze sie do innego chodzi:p |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie mówił, że jakieś rozwarcie mam czy że szyjka się skraca, OOOOOCH. |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
A taki osiedlowy dr, dr Fuchs
Ten co chodzę prywatnie to tylko na USG, zaczęłam tam chodzić po tych złych wynikach z usg prenatalnego...to nie jest mój dr prowadzący do tego na nfz chodzę, bo poszłam tam potwierdzić ciążę i tak zostałam tam, no i mam za darmo wszelkie badania
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-24 o 14:32 |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie masz chociaż badania za darmoszkę
![]() Słuchaj sie prywatnego. Ja bym nie brała tych leków, ponieważ później możesz przenosić ciąże, szyjka nie będzie gotowa do porodu. Twardnienia brzucha bez bólu są normalne
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ho
byłam dziś u stomatologa, ale był ogarnięty i nie dał się nabrać na białe wypełnienia na nfz, aczkolwek nic nie było u mnie do roboty, więc ok jak wyszedł mnie zawołać na korytarz, to się podniosłam z kanapy jak to baba w 8 m-cu ciąży-jak kwoka taka, a ten :"W głowie się pani kręci? Bo tak się pani zatoczyła" coś mnie bożena boli-jak po rowerze ![]() a którą konkretnie stosował? ja nie chcę tych 5 w 1 czy 6 w1, ale już rota, pneumo i meningo tak no i może ospę? karpatka za mną chodzi od dawna, ale nakupiłam tyle ciastek w biedronce, że nie wiem, czy robić lilijka i kika- za szybkie wyzdrowienie rodzinki i żeby Was nie zarazilimisia332- za wizytę . To możemy sobie podać ręce z ciśnieniem fashionaddicted -też czytałam, że wielorazowe lepsze, ale nie pamiętam czemu (na bangla.babyonline.pl pisali), mam 2 op po 2 szt z seni XL ręcznik mam 1 z kapturkiem i wiele bambusowych ( z różnych prezentów nierozpakowane miałam). Chyba dobrze jest dzidziusia dać na moment do 1 ręcznika i za moment przełożyć go do innego, żeby w mokrym nie leżał z chaty wychodzę rzadko, czasem z mężem do Biedronki, mąż robi zakupy a ja szukam okazji w koszach Karoloo-bidulko, to wypoczywaj. Te szpitalne łóżka to chyba średnio wygodne? Rok temu tylko 2 h leżałam i myślałam, że odleżyna mi wyskoczy, takie twarde było bajlaga- za wizytę . Też mnie wkurza, jak lekarz naprzepisuje czegoś i ani słowa co , na co i dlaczego.
Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-11-24 o 14:34 |
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka jakość jest bardzo fajna
![]() co do grubości, to nie ma jakiegoś super wypełnienia, ale jest gruby i jak dla mnie to bardziej kołderka niż kocyk w sumie. na pewno będzie ciepły. a właśnie go wyprałam i nic się złego z nim nie stało
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatka cie bajlaga i później będziesz narzekać ,ze przeterminowana chodzisz
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
zaczał mnie boleć martwy ząb, kanałowo leczony. Wizytę u dentysty mam 2.12 i nie wiem czy go nie wyrwac. Miałam dwa razy już kanał czyszczony.
Można wyrywać w ciąży zęby ?
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Misia nie wiem nie wyrywalam w ciąży
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Chyba posłucham się Was i własnego instynktu
jedynie ten magnez chyba nie jest zbyt straszny misia no właśnie, chociaż badania za darmoszkę mam, baa, nawet miałam za darmo 2 usg w gabinecie prywatnym w Żorach, więc trochę zaoszczędziliśmy ![]() współczuję bólu zęba... :/ i też nie wiem czy się wyrywa, ale chyba tak, bo w sumie why not? Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-24 o 14:39 |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Zalegam w łóżku. . TZ został w domu i mam jakies przyciąganie grawitacyjne do łóżka. Jeszcze zakupow nawet na obiad nie zrobilam
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga segregujesz smieci
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
W Londynie to mus
Mam pojemnik na kartony i szkło i papier a drugi jest na plastik. A trzeci duuuzy kosz na kółkach na ogólne odpady czyli czarne worki
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj mi tego sprzedawce prosze ![]() mialam juz nic nie zamawiac przez net ale zobaczylabym jak to cenowo wychodzi i moze zamowiez eby miec z.glowy![]() Ja kupilam.za ktoryms razem jakies podklady do lozka takze jakby co to to wezme
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4344 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudna decyzja, wcześniej byłam zdecydowana, że jak będę szczepic to tymi tradycyjnymi, ale jak przeanalizowałam akład to te skojarzone nie mają rtęci, a ta na nfz ma Cytat:
Cytat:
Śliczny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stoi już rozłożony w pokoju małej. A Wy jaki w końcu zamówiliście? Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga u moich rodziców w Manchesterze też mus.a u nas tylko fioletowe smietniki na wsiooo
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewka,allgood dzieki zakodowalam
Ewka ja chyba biore dwa zestawy takie troche gorsiejsze na wszelki wypadek, chociaz wydaje mi sie ze u mnie w szpitalu daja ciuszki. I planuje wziac body raczej z dlugim rekawem, pajace. Polspioxhy, bluzeczki itp zamierzam ubuerac dopiero tak po kilku dniach jak w ogole.ogarne dzieciaczka i zeby sie niepodwijaly. O reczniczku nie myslalam w ogole. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
To jest lepsze niz bawienie się w recycling :P
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion miałam na mysli podkłady poporodowe nie majtki;p majtki dostałam od koleżanki 2szt bo mówiła ze wystarczy ,a jak nie wystarcza to maz podrzuci.
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez czytalam ze 36skonczony to donoszone. Ale kto to juz wie
Ale tez czytalam ze juz 34 to jest dosc dobrze ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Bajlaga- dzieki zapisalam sobie marke ![]() Najczesciej widuje babyono... Jak.znajde fajne wieszaczki to dam znac tylko ten rozmiar wlasnie mysle
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, chodzi mi o niemowlaki, czy wy im czysciłyscie dziąsła w jakiś sposób po każdym karmieniu piersia/butelka ??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

ja unikam zawsze leków jak ognia i dlatego się tak boję brać cokolwiek, tym bardziej teraz... jedynie mi brzuch stwardniał jak schodziłam z fotela i pytał czy często mi się tak dzieje i przepisał właśnie te leki

obiecali ze załatwią to.po 3 dniach zadzwonili i przepraszali i ze paczki u nich nie ma.wiec odpowiedzialam ze paczka się znalazla i zeby robili tak zeby klient byl zadowolony, a nie pod drzwiami przy głównej ulicy zostawiali...

za szybkie wyzdrowienie rodzinki i żeby Was nie zarazili
. To możemy sobie podać ręce z ciśnieniem