Operacje nosa - zbiorczy! cz.2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-23, 11:29   #3331
ddiana
Zakorzenienie

GG do ddiana
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz.2

Cytat:
Napisane przez ewell1990 Pokaż wiadomość
Mnie tez szczerze mowiac przerazily te komentarze na forum beauty tym bardziej ze za niecałe 3 tyg mam operacje u dr Gierdojc. Jednak to jest tak jak mówi Never -każdy w swoim nosie mógłby sie czegoś doszukać, ja mam ładny przód nosa ale jak sie tak przyjrzałam to tez nie mam równych dziurek mnie osobiście irytuje takie coś jak ktoś rzuca hasło ze boi sie zapadnięcia w przyszłości nosa, temat sie urywa a wszystkie dziewczyny czekające na operacje zaczynaja sie stresowac chociaż nie wiadomo dokładnie o co tak naprawdę chodzi. Jedna z forumowiczek dokładnie opisała problem, wstawiła zdjęcia, za to ja podziwiam bo widać co poszło nie tak, jakie mogą być tego przyczyny. Każdemu współczuje nieudanej operacji nosa, to musi być naprawdę straszne..
Którego masz operację?Może się spotkamy,też mam za 3 tygodnie,a dokładnie 12ego

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
W tej chwili nawet nie mam jakiegoś aktualnego zdjęcia ale na wątku kilka moich fotek jest .

Jedno jest pewne- gdybym się bała to bym do dziś chodziła z kulfonem. I powiem wam, że zaryzykowałam bo na beauty byłam ,,pierwszą'' pacjentką doktora, wcześniejsze posty były z 2010 roku i żadnych zdjęć nosków po operacji także trochę w ciemno poszłam . Nie ma się co nastawiać, że się nie uda, a przed samą operacją najlepiej wyłączyć całkiem komputer i nie czytać żadnych komentarzy tylko się relaksować.
Jak tu wyłaczyć kompa skoro tylko tak naprawdę My wspólnie się tu wspieramy i rozumiemy.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez selah_v Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny jestem tu nowa, ale temat ten śledzę już od jakiegoś czasu. Kilka dni temu przeszłam operacje nosa (zewnętrzny + przegroda) i ogólnie ból jest do zniesienia, ale najbardziej mnie wkurzają te okropne skrzepy krwi, które się robią w środku i przytykają mi nos. Wyciąganie setonów też do najprzyjemniejszych nie należało, ale da się przeżyć Teraz jeszcze gips mam nosić przez jakieś 10 dni więc dopiero wtedy zobaczę efekty, jestem dobrej myśli w każdym razie. Życzę powodzenia wszystkim dziewczynom, które będą miały operacje w najbliższych tygodniach. Nie ma się czego bać
WitajU kogo robiłaś operacje?
Dzięki za pocieszenie

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Przylepa73 Pokaż wiadomość
Ja mialam operacje w Hagen w Niemczech. Narazie nie ma co pisac, musze czekac az sciagne gips W przyszla sobote sie dowiemy co tam pod nim mam. Narazie co jakis czas czyszcze nos, ladnie mi sie wszystko goi jak na trzy dni po OP, wygladam lepiej niz myslalam. Spodziewalam sie sinej calej twarzy, a mam tylko lekko opuchnieta, usta jak ostrzykniete (moglyby tak juz zostac ) no i jakies siniaki pod oczami, ale tez tragedii nie ma. Nawet nie mam problemow ze spaniem jest naprawde niezle. Jak juz bedzie co pokazywac, to wkleje zdjecia

Selah - witamy u kogo mialas operacje? Dawaj znac jak sie czujesz
Kurcze już nie mozemy się doczekać tej soboty i zdjęć.Oby wszystko było po Twojej myśli
Brałaś coś przed operacją oprócz rutinoscorbinu?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez julkadwa Pokaż wiadomość
Star co mialas z czubkiem robione byl skracany ? A garbka usunął ci przez pilowanie ? Bardzo ladny nosek

a jeszcze mam pytanie do tych co mialy op u dr giedrojca czy do podanej kwoty przed dr za op trzeba doliczyc Vat ?
Julka,cena u dr.Giedrojca jest ceną brutto

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez angelynn Pokaż wiadomość
TAk, i nic nie ma
Może i lepiej,bo ja tylko stresa zlapałam przez tamte forum
A tak na poważnie to dziwne,skoro w spamie nie było
Ja nie miałam z tym żadnych problemów

moje flaszki
ddiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:36   #3332
Martiza3346
Raczkowanie

Co zrobić z takim nosem?

Witam.
Założyłam ten wątek, bo po prostu bardzo przeszkadza mi wygląd mojego nosa. Chciałabym jakiś obiektywnych opinii czy wygląda on naprawdę koszmarnie?
Nigdy w życiu nie widziałam jeszcze kogoś z takim nosem (jest szeroki w środkowej części, bo po prostu chyba kość nosowa jest za szeroka)
Bardzo możliwe, że mam też krzywą przegrodę nosową.
Czy da się z czymś takim w ogóle coś zrobić i czy ewentualny zabieg wyprostowania przegrody nosowej poprawiłby wygląd nosa, czy jest to możliwe tylko w przypadku operacji plastycznej?
Martiza3346 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:38   #3333
Martiza3346
Raczkowanie

Dot.: Co zrobić z takim nosem?

Zdjęcie w załączniku.

IMGP846245.jpg
Martiza3346 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:48   #3334
angelynn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddiana Pokaż wiadomość

Może i lepiej,bo ja tylko stresa zlapałam przez tamte forum
A tak na poważnie to dziwne,skoro w spamie nie było
Ja nie miałam z tym żadnych problemów

Kurcze jednak ciekawość wygrywa. Może mogłaby mi któraś z Was udostępnić swoje konto, tzn żebym sobie przejrzała forum a później zmienić hasło?
Stary 2014-11-23, 13:09   #3335
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Dot.: Operacja plastyczna nosa

Chyba troche skracal i zwezal
Stary 2014-11-23, 14:57   #3336
phideaux
Wtajemniczenie

Dot.: Co zrobić z takim nosem?

Szkoda, że nie pokazałaś całej twarzy, wtedy bardziej można ocenić, jak nos się prezentuje. Jest faktycznie trochę szeroki, ale nie wydaje mi się straszny. Chyba nie ma co przesadzać. Jeśli możesz, wstaw zdjęcie całej twarzy, później możesz usunąć załącznik
Stary 2014-11-24, 17:01   #3337
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

ImageUploadedByWizaz Forum1416848470.648555.jpgImageUploadedByWizaz Forum1416848479.012050.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 17:01   #3338
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

ImageUploadedByWizaz Forum1416848493.557015.jpg
Stary 2014-11-24, 17:06   #3339
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Operacje nosa - zbiorczy! cz.2

ImageUploadedByWizaz Forum1416848521.346211.jpgImageUploadedByWizaz Forum1416848532.598398.jpg

Moj czubek na zdjeciach jest wiekszy niz przed op mam nadzieje ze troche sie to zmieni.

Na grzbiecie Pod palcami czuje kosc czyli tam raczej opuchlizny juz nie ma? Prosze ekspertki o opinię

No i nos skreca mi na jedna strone bardziej - wiem ze przed op tez tak bylo dlatego mialam dwa rozne profile- No ale teraz jest to bardziej widoczne. Mam nadzieje ze jak opuchlizna ustapi to troche mniej to bedzie widać

Sorki za post pod postem ale cos wizaz mi szwankuje.
Stary 2014-11-24, 17:15   #3340
ewell1990
Raczkowanie

ddiana operację mam 9 grudnia z samego rana także się miniemy
ewell1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 17:28   #3341
ddiana
Zakorzenienie

GG do ddiana

Cytat:
Napisane przez ewell1990 Pokaż wiadomość
ddiana operację mam 9 grudnia z samego rana także się miniemy
A to szkoda,zawsze raźniej

moje flaszki
ddiana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 19:08   #3342
cherry pie
dream big

star90 mój czubek też jest większy na zdjęciach niż przed operacją
rzeczywiście - lewy profil różni się od prawego, lewy wygląda jakbyś miała łuczek, ale ładny masz ten nosek

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2014-11-24 o 19:09
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:15   #3343
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
star90 mój czubek też jest większy na zdjęciach niż przed operacją
rzeczywiście - lewy profil różni się od prawego, lewy wygląda jakbyś miała łuczek, ale ładny masz ten nosek

No moj tez !

No rozni sie ale to juz przed operacja bylo widoczne, mam taki dziwnie asymetryczny uklad twarzy, po ustach tez to widac, dlatego boje sie ze tego skrecajacego noska nie da sie zlikwidować.
Stary 2014-11-24, 20:19   #3344
Przylepa73
Rozeznanie

Ja nie bralam przed OP zadnych lekow, nawet rutinoscorbinu... Mimo to wszystko sie ladnie goi. Po OP bralam jedynie leki zmniejszajace stan zapalny, jutro juz nic nie bede lykac... Zobaczymy czy to cos pogorszy Juz za mna polowa czasu noszenia gipsu - hurra

Kubuś 27.03.12
Przylepa73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:48   #3345
czaszka_
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
weszłam się pochwalic ze mam juz termin ustalonej operacji na koniec marca 2015

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 22:34   #3346
beautyfreak999
Raczkowanie

star90 troszkę mnie nie było na Wizażu i widzę, że Ty już po operacji. Gratuluje kochana

Miałaś ładny nosek przed operacją, więc nie wymagał wielkich zmian i dobrze, że doktor poszedł w kierunku zmian subtelnych a nie radykalnych.
Nie widać, żeby był bardzo spuchnięty, ale na pewno czubek się jeszcze wysmukli, z niego opuchlizna zazwyczaj schodzi najdłużej. Ośmielę się stwierdzić, że to raczej kwestia 6 miesięcy aniżeli 2-3.
Wydaje mi się, że troszkę opuchlizny masz między oczami, czyli w okolicach kąta czołowo-nosowego, ale ciężko tak do końca stwierdzić.

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
beautyfreak999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 22:41   #3347
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Operacje nosa - zbiorczy! cz.2

Dziękuję taka drobna korekta

Tak mam tam opuchliznę.

Uzgodnilm z dr ze zmiana subtelna ma byc i na szczescie tak jest, chociaz jak sie okazalo przed operacja bylo co robić. Ale niestety przy takiej korekcie jaką miałam
wykonana,wszystkiego nie da rady zrobć - a ckn i ja i dr nie chcieliśmy,

Dr powiedzial ze po 2-3 miesiacach bedzie widac juz wstepny efekt i pod koniec stycznia mam przyjść na kontrolę. Zobaczymy jak to bedzie.
Najbardziej zdrętwiały mam czubek nosa i przegrodę, gdzie dr usuwał "rynienkę".

Edytowane przez Star90
Czas edycji: 2014-11-24 o 22:42
Star90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 00:52   #3348
Viann
Raczkowanie

Star90 bardzo ładny nosek, chociaż i przed operacją byłaś śliczną dziewczyną a czubek się na pewno wysmukli, przecież niczego Ci doktor nie dołożył
Viann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:07   #3349
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Viann Pokaż wiadomość
Star90 bardzo ładny nosek, chociaż i przed operacją byłaś śliczną dziewczyną a czubek się na pewno wysmukli, przecież niczego Ci doktor nie dołożył

Mówił że gdzieś wycinał a gdzieś dokładał chrząstki ale nie pamiętam w ktorych miejscach bo bylam swiezo po narkozie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 13:24   #3350
julkadwa
Raczkowanie

Jak to jest z setonami i zmiana gipsu u dr giedrojca ? na ktory dzien wyjmuje sie setony i sciaga gips i czy mozna samemu , zeby nie zostawac tak dlugo w Białymstoku ? i jak z platnoscia przelewem czy gotowką tuz przed op ? Słyszalam ze Doktor nie ustala cennika tylko jego astystentka Bozena,to prawda trzeba do niej dzwonic w sprawie ceny ?
julkadwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 14:06   #3351
cherry pie
dream big

Cytat:
Napisane przez julkadwa Pokaż wiadomość
Jak to jest z setonami i zmiana gipsu u dr giedrojca ? na ktory dzien wyjmuje sie setony i sciaga gips i czy mozna samemu , zeby nie zostawac tak dlugo w Białymstoku ? i jak z platnoscia przelewem czy gotowką tuz przed op ? Słyszalam ze Doktor nie ustala cennika tylko jego astystentka Bozena,to prawda trzeba do niej dzwonic w sprawie ceny ?
Setony doktor wyciąga na drugi dzień, gips zdjęłam sobie sama 9ego dnia od operacji. Za operację zapłaciłam przelewem (można gotówką). Mnie doktor poinformował jaka jest cena za operację, z asystentką doktora ustalałam termin.

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2014-11-25 o 14:08
Stary 2014-11-25, 18:19   #3352
Latiha
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja przełożyłam dziś termin operacji z 4tego grudnia na 17stego, bo wypadł mi nagły wyjazd do Kairu także nie zdążę dojść do siebie na święta, szkoda

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 04:28   #3353
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A ja zamiast jednej operacji mam mieć dwie -.- jedną na przegrodę nosową a drugą na wycinanie trzeciego migdała. Już 22 grudnia!

Polskie znaki tak wzięły i wyszły z telefonu.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:42   #3354
buny
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie w poniedziałek mam mieć operację a w zeszłą środę złapało mnie przeziębienie, myślałam, że prawie dwa tygodnie mi starczą, żeby wyzdrowieć a mimo, że o siebie dbam, wcinam cebule, miód, robię inhalacje, nie chce mi przejść. Zostały mi już tylko 4 dni, leków brać nie mogę...już nie wiem co robić Kolejny termin mogę mieć dopiero koło marca więc strasznie mi zależy żeby nie przekładać operacji. Myślicie, że mokry kaszel będzie jakimś wielkim przeciwwskazaniem? Nie mam kataru ani gorączki, jedyne co nadal mnie męczy to mokry kaszel, którego nie mogę się pozbyć od 3 dni.
buny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 09:59   #3355
koteczka18
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny pisałam jakiś czas temu. Cały czas staram się was podczytywac. Dzisiaj idę do dr skupina na konsultacje. Zaczynam się stresować bo dr ponoć jest specyficzny... i zastanawiam się o co powinnam pytać???? Pozdrawiam was
Stary 2014-11-27, 10:15   #3356
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez koteczka18 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny pisałam jakiś czas temu. Cały czas staram się was podczytywac. Dzisiaj idę do dr skupina na konsultacje. Zaczynam się stresować bo dr ponoć jest specyficzny... i zastanawiam się o co powinnam pytać???? Pozdrawiam was

Jest specyficzny, ja zrezygnowalam u niego z operacji po tym jak naczytalam sie złych opinii a zeby tego bylo malo w mailu odpisal mi ze ryzyko powiklan 16% - mało zachęcające . Podobno u niego trzeba uwazac na łuki bo lubi robić skocznię.
Stary 2014-11-27, 11:09   #3357
cherry pie
dream big

Cytat:
Napisane przez buny Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie w poniedziałek mam mieć operację a w zeszłą środę złapało mnie przeziębienie, myślałam, że prawie dwa tygodnie mi starczą, żeby wyzdrowieć a mimo, że o siebie dbam, wcinam cebule, miód, robię inhalacje, nie chce mi przejść. Zostały mi już tylko 4 dni, leków brać nie mogę...już nie wiem co robić Kolejny termin mogę mieć dopiero koło marca więc strasznie mi zależy żeby nie przekładać operacji. Myślicie, że mokry kaszel będzie jakimś wielkim przeciwwskazaniem? Nie mam kataru ani gorączki, jedyne co nadal mnie męczy to mokry kaszel, którego nie mogę się pozbyć od 3 dni.
Mnie się wydaje, że jeśli masz tylko kaszel bez innych objawów to raczej nie musisz przekładać terminu, kaszel chyba prawie zawsze towarzyszy po przebytym przeziębieniu dłuższy czas no ale lekarzem nie jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 11:23   #3358
koteczka18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Jest specyficzny, ja zrezygnowalam u niego z operacji po tym jak naczytalam sie złych opinii a zeby tego bylo malo w mailu odpisal mi ze ryzyko powiklan 16% - mało zachęcające . Podobno u niego trzeba uwazac na łuki bo lubi robić skocznię.
Właśnie to samo czytałam. Ale jednocześnie ponoć noski robi ładne... tylko zastanawiam się czy potrafi dobrać nos do kształtu twarzy czy robi wszystkie podobne... u mnie sądzę że tylko ckn wchodzi niestety w grę :/ jadę z ciekawości co zaproponuje...
Stary 2014-11-27, 12:36   #3359
kasika84
Rozeznanie

Dzień dobry,
w końcu zapisałam się na konsultację w sprawie noska. Termin mam na środę i pytanie czy któraś z Was robiła sobie przed op symulację i ma porównanie jak to się ma do rzeczywistości? Jest sens robić takie cuda?
Przed piersiami nie robiłam symulacji, bo ważniejsza była dla mnie przymiarka implantów. I tak nijak się to miało do efektu po, tak więc zastanawiam się czy z nosem jest to samo.
Stary 2014-11-27, 13:16   #3360
buny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że jeśli masz tylko kaszel bez innych objawów to raczej nie musisz przekładać terminu, kaszel chyba prawie zawsze towarzyszy po przebytym przeziębieniu dłuższy czas no ale lekarzem nie jestem
A czy ten kaszel nie będzie jakoś podnosił mi ciśnienia w czaszcze? Czytałam, że jest przeciwwskazaniem np przy jakiś operacjach neurochirurgicznych własnie z tego powodu, wiadomo, że nos to nie to samo ale tak się zastanawiam
buny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości