![]() |
#3511 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca licencjacka- grupa wsparcia:)
Cytat:
![]() ![]() podzieliliśmy grupę na dwie ![]()
![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Utknęłam w martwym punkcie... w środę mam oddać bibliografię, a jak na razie mam tylko 8 pozycji. Roboczy temat mojej pracy to Gabriela Zapolska jako dziennikarka. Praca ma mieć 20-25 stron... to mało, ale przeraża mnie to wszystko. Nic nie przeczytałam, nie mam książek do bibliografii, mam problem z rozpisywaniem się...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Ja chyba zmieniam promotora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3514 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Dziewczyny, proszę odpowiedzcie mi na moje pytania, bo już się gubię, a mój promotor nie jest chętny do pomocy ![]() 1) jaki jest mój dobór próby jeśli badałam klasy I-III określonego gimnazjum? 2) czy w miejscu doboru próby badawczej mam tez pisać osoby, z którymi robiłam wywiad? Gdzie mam je umieścić? 3) W doborze próby piszemy tylko kogo się badało, bez podania miejsca? bo miejsce i czas się pisze w "miejsce, czas i przebieg badań", tak? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Czy może któraś z Was mi wytłumaczyć jak ma wyglądać rozdział metodologiczny? Mój temat odnosi się do motywacji do pracy za granicą na przykładzie młodych osób planujących wyjazd za granicę oraz osobach, które już to uczyniły (młode do 35 r.ż.) Mój schemat pracy wygląda mniej więcej tak: 1 rozdział - teoria na temat głównych pojęć, co to motywacja, praca itd. 2 rozdział zawiera informacje o sytuacji ekonomicznej w Polsce i wybranych przeze mnie 4 państwach najczęściej wybieranych przez Polaków do wyjazdów oraz jakie panują tam relacje między pracownikami, a wyższym szczeblem 3 rozdział ma być metodologiczny i tu mój problem, bowiem nie wiem jak ma on wyglądać. Moim badaniem są dwie ankiety skierowane dla dwóch grup ludzi: dla tych, które wyjechały i które chciałyby wyjechać. 4 rozdział ma dotyczyć wniosków z badań: m.in. Możliwości rozwoju dla ludzi w Polsce i za granicą. Jak mają wyglądać w takim razie moje ostatnie dwa rozdziały? Mój promotor nie interesuje się nami, pisząc mnóstwo emaili można liczyć jedynie na cud, że odpisze. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki skierowania mnie na właściwe tory.
![]() Jest: 58,7 kg ![]() Będzie: 55 kg ![]() Edytowane przez Alrea Czas edycji: 2014-05-01 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 |
Przyczajenie
Lokalizacja: Polska. Choć nie wiem, czy na stałe. Przecież i tak nie będzie kasy na moją emeryturę xD
|
Już chyba po mnie... Muszę napisać jeszcze jeden rozdział, co do którego w ogóle nie mam pomysłu... A żeby się obronić przed wakacjami, muszę oddać całą pracę przed końcem maja. A niczym promotor mi sprawdzi, poprawię błędy, oprawię itp. to nie zdążę na czas....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
Jest ktoś kto mi wytłumaczy jakoś zrozumiale zmienne zależne i niezależne? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim!!
Mam prośbę bo już się pogubiłam z moimi rozdziałami w pracy. Piszę o opłacalności działalności gospodarczej - biznes plan. 1 rozdział - biznes plan, co to jest itp 2 rozdział- analiza rynku klientów i mam w nim badania ankietowe charakteryzujace klientow 3 rozdział - charakterystyka przedsiewziecia, bilans, przedstawienie zyskow i strat. I nie wiem czy własciwie robie te rozdziały, bo piszecie że w pracy powinna być ujęta część teoretyczna, metodologiczna. Jesli robie ankiety w 2 rozdz i w 3 rozdz sama bilans i koszty dzialalnosci, to w takim badz razie co jest moją częścią metodologiczną?? Będę wdzięczna za odpowiedź. Mam jeszcze prośbę może ktoś z was charakteryzował dany rynek to jakie aspekty wziąć w nim pod uwagę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3519 |
Raczkowanie
|
zastanawiam się czy w pisaniu pracy licencjackiej można do bibliografii zaliczyć strony internetowe czy blogi, w których autor wyraził swoją opinię popartą własnym doświadczeniem i obserwacją. czy jednak muszą to być jakieś naukowe książki lub artykuły?
![]() |
#3520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wydaje mi się, że to zależy od promotora i tematu. Ja w swojej pracy (lic i mgr) mogłam mieć takie rzeczy. Znajoma, która miała pracę związaną z historią nie mogła. Ja pisałam na temat, który jest dość świeży, więc ciężko mi było znaleźć książki, a w internecie było mnóstwo informacji. Nawet gdybym nie miała takiego problemu promotor wyraził zgodę na korzystanie z takich źródeł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 |
Raczkowanie
|
a czy tłumaczenie tekstu z języka angielskiego na polski to kopia i trzeba oznaczać jako przypis lub cytat?
![]() |
#3522 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
http://matixe.pl/dyplom udało mi sie zakopać topór wojenny z moja pracą. Teraz stosuję system nagród. I co śmieszne nagradzam się za otworzenie strony pracy dyplomowej hehe :P ale przez to chętniej sie biorę do pisania :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3523 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Jestem ja!
Ale niestety nie zwarta i gotowa do pisania licencjata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3525 |
Zadomowienie
|
Ja na czwartek muszę już napisać wstępny plan pracy i podać kilka książek do bibliografii, a jeszcze nic nie robię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3526 |
Przyczajenie
|
Kochani, bardzo proszę o pomoc.
Chciałabym podjąć się tematu "Ewolucja pojęcia bezpieczeństwo po zimnej wojnie". Mam wstępny pomysł na rozdziały i podrozdziały ale kompletnie brakuje mi polotu odnośnie badań. Nie mam koncepcji co zbadać w tym temacie i jakiej użyć techniki. Proszę podpowiedzcie, może ktoś na coś wpadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Musze juz pod koniec listopada oddać część teoretyczną. o.O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pocieszę Cię - ja musiałam oddać pierwszy rozdział w środku sesji. Wzięłam się 3 dni przed. Miałam przed sobą 3 egzaminy dzień po dniu i jeszcze 3 dni chodzenia do pracy gdzie nie miałam możliwości ani pisania ani nauki. Spałam 2h przez 3 doby. Przeżyłam, ale nie polecam ![]()
Są rzeczy, których kupić nie jesteś w stanie - honor, szacunek, zaufanie. Edytowane przez _Aneta Czas edycji: 2014-10-15 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3529 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=_Aneta;48544551]Śmieszy mnie to podawanie bibliografii przed rozpoczęciem pisania. Też to musiałam robić, a w rezultacie z żadnej z tych książek nie skorzystałam
![]() Tzn. ja musiałam podać wstępnie kilka książek, a wiadomo, że w trakcie pisania się zmienia bibliografia. Oddałam już plan i jest ok. Teraz czas się brać za pisanie, bo za 2 tygodnie już muszę coś tam oddać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
Jak tam Wasza motywacja w pisaniu?
![]() U mnie było nieźle i nawet dostałam weny na kilka dni, teraz znów dół i się zbieram za to i zbieram... a terminy gonią. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ile ogólnie stron możecie napisać w ciągu jednego dnia, tygodnia?
Ubrania Książki na wymianę i nie tylko: rolki 37-39 z ochraniaczami buty górskie, trekkingowe 39 Edytowane przez AshleyPeace Czas edycji: 2014-11-20 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3532 |
Wtajemniczenie
|
u mnie trzeba dokończyć teorie, ostatni kawałek - mam pomysł, ale nie mam literatury... no i ta część metodologiczna, masakra, znowu jestem w czarnej dupce.
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Również piszę pracę i chętnie sie przyłącze do rozmowy
![]() moja promotorka pozwala na używanie stron internetowych w pracy.
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak ogólnie to jednego dnia napiszę tak stronę, dwie... ![]() Może niewiele, ale zawsze to krok do przodu. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Zadomowienie
|
Ja mam 12 stron pierwszego rozdziału, ale teraz jeszcze muszę to poprawić, więc jakoś motywacja spadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3536 |
Wtajemniczenie
|
Ludzie...
Czy w części metodologicznej trzeba wyjaśniać te wszystkie pojęcia typu cel, przedmiot, hipotezy itp... ? Czy tylko piszemy własne ?
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3538 |
Wtajemniczenie
|
o matko przenajświętsza...
![]() |
#3540 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie mam sił przeglądać całego wątku ale czy może mi ktoras odpowiedziec na moje pytanie ? Otoż pisząc pracę chcę korzystac powiedzmy przez pół strony z tekstu jakiegos autora tzn zmieniac słowa i ich kolejność ale pisac cos na podstawie ksiazki tego autora, parafrazując. W tym wypadku kiedy powinnam zrobic przypis? Po pierwszym zdaniu które sparafrazowałam czy po ostatnim ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.