|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
|
|
#2973 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
piję szybko kawę i lecę do starostwa, chce mi się jak nie powiem co
|
|
|
|
#2975 |
|
Konto usunięte
|
mam nadzieję, że nie będę długo czekać, w poniedziałek są najgorsze kolejki ludzie mają chyba w głowie, że urzędowe sprawy najlepiej załatwić na początku tygodnia chociaż w sumie może spożytkuję ten czas oczekiwania i skończę czytać "Sowę córkę piekarza"
|
|
|
|
#2976 |
|
Konto usunięte
|
Cześć, ale wczoraj naspamiłyście
W temacie chemii/pielęgnacji staram się stosować umiar (Kash ja pracowałam trochę w kosmetykach kolorowych, miałam po 10 kredek do oczu w dziwnych kolorach etc. bo były za darmoszkę. Jak zmieniłam pracę wywaliłam 3/4 . U nas jeszcze jest taki problem, że zarowno ja jak i Tz słabi reagujemy na detergenty, dlatego odpada nawet pranie w ręku...Chemia: - płyn do prania - płyn do płukania - tabletki do zmywarki - nabłyszczacz - tabletki do czyszczenia zmywark - płyn do mycia naczyń - płyn do wc - środek z chlorem do łazienki i kuchni - coś do szyb - kret ![]() W temacie pielęgnacji: - krem do buzi, plus pod oczy, ale coś mnie uczula ![]() - oliwka w żelu zamiast balsamów (stosuje raz na 2 tygodnie hehe) - eko kremik do ust zamiast pomadki (cudo przywiezione z malty) - zamiast peelingu mam rękawicę - trochę więcej jest teraz do wlosow bo tem blond w porównaniu do naturalnych to masakra: 2 olejki, szampon, wax, serum na końce bs, szampon i odżywka do siwych (żeby się odżółcić od czasu do czasu) - żel-oliwka pod prysznic jestem ogólnie zwolennikiem umiaru - miałam koleżankę, która w zimie miała skorupę na dłoniach bo smarowała je kremem 20 razy dziennie i tak się przyzwyczaiły że później było jej ciężko strasznie... --- Ale tak w temacie nie chciało mi się dzisiaj nic robić rano, TZ ledwo wstał. W niedzielę byliśmy na spacerze na starówce - dekoracje już wiszą! później był relaks - upiekłam chlebek i cebularze lubelskie, oglądaliśmy 4 sezon gry o tron i nowy serial dla nerdów o agentach tarczy. No nic, pięć dni i znowu weekend... trzymajcie się ciepło w ten poniedziałkowy dzień. Ja już dziś futerko wyciągnęłam
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wyjelam grubszy plaszcz
u mnie rano -2 bylo.Siedze w pracy od 7:30 i przekladam papiery, bo mi wzieli w pt laptopa do aktualizacji i chyba zapomnieli, ze ja na 7:30 przyjezdzam.. a oni pewnie beda 10-11, super.. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolejki nie było w ogóle ale zazwyczaj po 8 nikogo prawie tam nie ma, dopiero później się wszyscy schodzą
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam dziś wstać o 7.30... tzn. wstałam, ale wyłączyłam buzik i przestawiłam na 8.30... a i tak wstałam po 9
![]() Jeszcze się rano wkurzyłam, bo wrzucam produkty do sklepu internetowego i napisałam wczoraj do kilku znajomych czy nie chcieliby dorobić (bo zawsze mi marudzą, że ja pracuje w domu i zarabiam kokosy i się nie podzielę taaaa, milionerka ze mnie Ja nie wiem, ale jakbym nie miała pracy to bym się cieszyła taką propozycją, widocznie niektórzy lubią być bezrobotni...
Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2014-11-24 o 09:44 |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po mega ciężkim weekendzie na uczelni. Do tego dopadły mnie problemy żołądkowe i wzięłam dzisiaj wolne. Wyspałam się w końcu i od razu mi lepiej !
![]() Zaczynam odliczanie - za 11 dni jedziemy z mężem na weekend do spa !
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wam fajnie, zazdroszczę tego wyjazdu
|
||
|
|
|
#2983 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skopuję co mamy w cenie 619,00 zł:pobyt dla 2 osób w pokoju superior codzienne śniadania i 2-daniowe obiadokolacje (bez napojów) dostęp do Strefy SPA & Wellness (od godziny 8-21, bez limitów) basen z atrakcjami wodnymi, jacuzzi, 4 sauny (fińska, ziołowa, parowa, na podczerwień), mini siłownia, pokój relaksu pokój klubowy z TV, stołem do tenisa, cymbergajem Wi-Fi na terenie całego hotelu – bezpłatnie dodatkowo zabiegi SPA: masaż gorącymi kamieniami częściowy 40 min dla każdej osoby + lodowy, cytrusowy lub piwny rytuał w saunie 60 min dla każdej z osób Także myślę, że nieźle Jedziemy w piątek, więc wieczorem sobie pójdziemy na basen i sauny. A w sobotę na masaż gorącymi kamieniami i ten rytuał. Jeżeli zdążymy to sobie wykupię jeszcze zabieg na twarz (oczyszczanie, maska). Ale to zobaczymy jak z czasem wyjdzie ![]() Byłam kiedyś na samym masażu gorącymi kamieniami i zapłaciłam 140 zł (dla 2 osób 280). A tutaj za 619,00 mamy duuuużo więcej
|
|
|
|
|
#2985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Na weekend, od piątku do niedzieli
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Joss dziwię się ludziom. Lepiej nic nie robić i nic nie mieć, niż dorobić? Ja mam stałą pracę, a myślę, by od Nowego Roku też coś znaleźć by dorobić albo zdalnie albo rozważam nawet kelnerowanie w weekendy na weselach. Chcemy odkładać z Tż na własne wesele, więc i kasa się nam przyda
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą są różni ludzie. Jakiś czas temu w towarzystwie rodziców TŻa rzuciłam jakiś test o oszczędzaniu a matka TŻa "a po co macie oszczędzać???" z wielce zdumioną miną... |
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Widać, że ludzie różne podejścia mają. :/ No, ale ja tam wychodzę z założenia, że jak można to warto dorobić.
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wychodzę z tego samego założenia, ale jak widać ludzie mają różne priorytety. Mnie dziwią szczerze osoby, które nie chcą nic oszczędzać i na koniec miesiąca mają 20 zł w portfelu i 0 zł na koncie... ja bym tak nie potrafiła żyć z miesiąca na miesiąc. Wiadomo jak ma się słabo płatną pracę i nie jest to od kogoś zależne no to ok, ale jak ktoś ma możliwość, ale zamiast odłożyć 100 zł od razu idzie i wydaje je na cokolwiek
Dla mnie to coś mega dziwnego.
|
|
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się często spotykam z podejściem np. 'za 1200zł nie będę pracował'. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że mówi to np. bezrobotny od dawna, bez jakiegoś szczególnego wykształcenia czy umiejętności.
Ludzie kalkulują jak się da, jak im wychodzi np. 900zł z zasiłków a 1200 z pracy, to wolą do pracy nie iść ![]() Moim zdaniem możliwość zdalnego dorobienia sobie, to super sprawa. I tak sporo czasu spędza się w sieci, więc czemu by nie? Joss, jakby co, to dawaj na priv ze szczegółami, może ja bym się podjęła
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolałabym nawet za tysiaka pracować niż siedzieć w domu.
Ale miałam dzień do bani.
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje ?
Ja wypoczęłam dzisiaj bardzo. Prawie cały dzień pod kocykiem z książką
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaja, powiem Wam dziewczyny, że ta końcówka roku jest... ostra.
zostałam zwolniona z pracy pracuję ostatni tydzień
|
|
|
|
#2998 |
|
Konto usunięte
|
O kurde Agg, co się stało, z jakiego powodu zostałaś zwolniona? współczuję Ci bardzo
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Agg, jak to? Masz taki krótki okres wypowiedzenia? I jaki powód w ogóle?
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
bo... biznes się nie kręci. najlepsze, że nie ubolewam nad tym faktem, tylko nad tym jak zostałam potraktowana. pracuję tam prawie 3 lata, a ktoś mi mówi tydzień wcześniej, ze kończę pracę
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- a umowę mam zlecenie więc wiadomka. ale to nie jst obca osoba, to były mojej bliskiej koleżanki, więc właściwie jesteśmy jak znajomi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

piję szybko kawę
i lecę do starostwa, chce mi się jak nie powiem co
ludzie mają chyba w głowie, że urzędowe sprawy najlepiej załatwić na początku tygodnia

ale zazwyczaj po 8 nikogo prawie tam nie ma, dopiero później się wszyscy schodzą
taaaa, milionerka ze mnie
Ja nie wiem, ale jakbym nie miała pracy to bym się cieszyła taką propozycją, widocznie niektórzy lubią być bezrobotni...

Dla mnie to coś mega dziwnego.