![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Studia w Anglii 2015/2016
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
No o zwyklych ocenach ze swiadectwa, w Waszym przypadku bylyby to dopiero przewidywane (i powtarzam, nie chodzi o przewidywane wyniki z matur). Wiem, ze nigdzie oficjalnie tego nie ma, ale przegladajac wlasie blogi/fora/strony zauwazylam, ze jednak ludzie podaja. I tutaj zaczelam sie zastanawiac, bo moze jednak warto? Jakby np. uni miala watpliwosci, to moze oceny ich jakos przekonaja? No sama nie wiem. :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Nie zwracają uwagi na oceny ... Ja swoich nawet nie znam i stad pytanie... Jak i czy dostarcza sie im świadectwo, wyniki matur itd? Bo ich jeszcze nie odebrałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
To skad znasz wyniki matur?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
hej, wlasnie wzielam sie za pisanie PS i utknelam juz na poczatku, co wy uwzglednialyscie w PS? ja nigdy nigdzie nie pracowalam wiec nie mam co wpisac w work experience. Czy brak doswiadczenia moze zawazyc o przyjeciu na studia? :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Ee... Wyniki znam z Neta, logujesz sie i wszystko masz rozpisane ... Takie na piśmie dostaje sie troche późno, mnie w pl juz nie było
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Sunnivaa będziesz musiała przesłać im skany i tłumaczenie świadectwa maturalnego, żeby potwierdzić swoje wyniki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
A czy wiesz kiedy to nastepuje? Musze to jakos zaplanowac bo sie do Polski nie wybieram w najblizszym czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Nie wszystkie wojewodztwa mialy wyniki internetowo, stad pytanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
ja generalnie nie podawałam swoich ocen, nie miałam żadnego doświadczenia zawodowego, ani żadnego wolontariatu, a i tak mnie przyjęli
![]() ![]() w sumie każdy się tak przejmuje tą aplikacją, ale ona jest bardziej zrobiona pod studentów z uk, więc aż tak nie przywiązują wagi do studentów spoza UK, nie przejmujcie się tym tak ![]() ![]()
![]() |
#223 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do ocen, to ja też nie wpisywałam żadnych. Przewidywane wyniki z matur wpisała mi nauczycielka pod koniec referencji, wyszczególniając i też było dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Myślicie, że jaka średnia byłaby odpowiednia, żeby się dostać!? Jaką Wy Będziecie Mieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pisał ktoś dziś Operon? Ja jestem zachwycona tematem, jest dla nas BARDZO aktualny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam tsk pozytywnie nastawiona i wierzyłam w siebie, a teraz już w ogóle w siebie nie wierzę... Obawiam się, że nie napiszę rozszerzeń na 70%, a co dopiero więcej! I kurde, w tym momencie sama już nie wiem, strach mnie obleciał totalnie. Ale nie gadać, tylko robić! Po prostu trzeba się zacząć uczyć. Jaki był temat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Temat był o... emigracji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
co do agencji pomagających składać papiery zgadzam się- odpuście sobie! możecie narobić sobie sporych problemów...
jestem studentką drugiego roku na University of Westminster w Londynie, więc jeśli ktoś ma pytania to śmiało. Prowadzę również bloga, jeśli ktoś sie skusi to polecam czytać całego od początku od końca ![]() Powodzenia z aplikacjami!
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Studiuję tourism and events management.
Nie utrzymuję się sama i akurat jestem z tych, które uważają, że mieszkając w pokoju sammeu (bez partnera, koleżanki) utrzymanie się samemu oznacza pracę 30 h w tygodniu co moim zdaniem odbija się na ocenach i przygotowaniu do zajęć. Sama pracowałam 4 razy w tygodniu i wiem, że było ciężko a i życia nie miałam prywatnego czy też studenckiego. Daję radę w Londynie, kocham to miasto ![]()
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Ja będę miała z kolei pomoc taty jeśli chodzi o akademik, a na resztę będę pewnie pracować. Zarejestrowałam się w UCAS, sukces, ale okazało się, że Essex oferuje placement year tylko dla biological sciences a nie dla biomedical, więc zaczęłam szukać uni jeszcze raz i teraz mam 25 opcji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Powiem tak, da się i utrzymać, ale wiadomo, że łatwiej gdy mieskza się np z chłopakiem i koszt mieszkania dzieli się na pół.... ja zarabiam tyle co na swoje utrzymanie i część mieszkania.
Co do kierunku- zależy tak naprawdę czym się interesujesz, ja interesuję się business events i w tym kierunku będę działać. Same eventy było warte w UK rok temu jakos 1.3bilion funtów i mówimy tylko o eventach biznesowych, nie licząc tych miejskich festynów, koncertów itd. Generalnie i tu i tu zapotrzebowanie jest spore, wiem, że może i w Polsce to bezrobocie, ale ludzie nei zdają sobe sprawy czasem jak potężną dziedziną jest turystyka i eventy. Ja z eventów mam naprawdę dobrych wykładowców więc jestem zadowolona dużo brdziej niż z tych turystycznych modułów, które na pierwszym roku były tak oczywiste i banalne, że szkoda gadać. Jeśli chodzi o eventy to Londyn jest świetnym miejscem pod tym względem, że można wiele ich zoabczyć na własne oczy. Ja sama pracuję też na stadionach Wembley i Arsenal i to też robi wrażenie jak to wszystko jest zorganizowane. Ogólnie uważam, że musisz się zastanowić co chcesz robić i na cyzm się skupić w przyszłości, zobaczyć jakie przedmoty dana uczelnia oferuje itd ![]()
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Westminster jest dość nisko w rankingach, dlaczego się na niego zdecydowałaś? Szczerze mówiąc zainteresowałaś mnie tym kierunkiem i w ogóle Londynem, mam zamiar śledzić Twojego bloga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Za nic w świecie nie wynajmę pokoju z kims
![]() ![]() Poza tym mnie wcale do Londynu nie ciągnie. No ogółem jest tutaj wiele czynników, cena, uczelnie itd itp. Dzisiaj jest moj wolny dzien wiec chyba troche sobie popisze moj PS i zadzwonię moze do szkoły mojej starej bo kufa referencje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
A jak to jest z tymi studiami postgraduate? Niektóre uniwersytety wymieniają możliwości tego, co można studiować po danych kierunkach undergraduate. Czy to oznacza, że z danym papierkiem od danego uniwersytetu jest gwarancja na kontynuowanie danego kierunku bez konieczności zdawania jakiś dodatkowych testów? Czy to tylko taka jedna z możliwości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
polecam sprawdzać rnakingi pod konkretne kierunki, rankingi żyją swoim życiem też. Ja jestem zadowolona z wyboru
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.