Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 20:34   #1591
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie i jestem zła. Oczywiście na wszystkie moje pytania (o mocny ból brzucha po pracy i krew z nosa) powiedział, że po pracy mam godzinkę poleżeć i więcej nic się nie da rady zrobić, tzn oprócz jego głównej metod czyli wzięcia nospy. Fajnie tylko ja jak wrócę to tylko leże, bo mam stresującą i wymagającą prace i po niej do niczego się nie nadaje Na usg kazał mi leżeć tak, że nic nie widziałam, a jak się podnosiłam, to mnie ochrzaniał, że to on musi popatrzeć i mnie zbadać a nie ja. Powiedzial, że mała jest ułożona poprzecznie i mam łożysko przodujące. Jak się zapytałam co w związku z tym to powiedział, że to normalne i jakby było coś niepokojącego to by mi powiedział.
Na szczęście w piątek idę już prywatnie. Nigdy więcej ciąży prowadzonej na nfz

Spełnienia marzeń dla jubilatek, czekam na tort Oj zjadłabym, jeszcze taki z milky kremem.

Mój wynk glukozy to 66 przed pobraniem, 65 po godzinie i 78 po dwóch. Podomież ok, choc w porownaniu z waszymi jakis maly.
Nieprzyjemny lekarz, ja tez chodze na NFZ, ale mam swoj monitoring na którym wszystko widzę, a on ma swój, mogę leżeć i widzę wszystko. Jakoś tez rozmowny nie jest, mówi co trzeba i tyle. Czasem myślę, że gdybym o nic nie pytała to by te wizyty były bez słów
Współczuje stresującej pracy, odpoczywaj dużo i się nie denerwuj na lekarza buraka
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:35   #1592
lesyeux
Zadomowienie

marcia
Co to za cham!!! tylko łożysko przodujace to mus cesarka. Ale wiecej rzetalnych info uzyskasz u innego lekarza w pt.

Ja kiedys byłam u gina na nfz bo swedziała mnie pipka. A on ani mnie nie zbadał ani nic tylko stwierdziłnżenza czesto sie myje i dlatego i mam ograniczyc podmywanie sie
Ani recepty ani nic!!!!
wróciłam do domu powoedziałam mamie. I usłyszał to mój tsto i powoedział. Córcia to nie myj sie dwa tyg i idzbdo tego lekarza i powiedz, że nadal nie ma poprawy

Hehehee
Stary 2014-11-24, 20:37   #1593
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
marcia
Co to za cham!!! tylko łożysko przodujace to mus cesarka. Ale wiecej rzetalnych info uzyskasz u innego lekarza w pt.

Ja kiedys byłam u gina na nfz bo swedziała mnie pipka. A on ani mnie nie zbadał ani nic tylko stwierdziłnżenza czesto sie myje i dlatego i mam ograniczyc podmywanie sie
Ani recepty ani nic!!!!
wróciłam do domu powoedziałam mamie. I usłyszał to mój tsto i powoedział. Córcia to nie myj sie dwa tyg i idzbdo tego lekarza i powiedz, że nadal nie ma poprawy

Hehehee
buehehehhe dobre ma teksty! ;P

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:37   #1594
marcia45
Zadomowienie

Lesyeux moim zdaniem, żeby ombre ładnie wyglądało, trzeba o nie dbać i ciągle poprawić, inaczej wygląda poprostu jak odrost. A czy będziesz miała ochotę na to w najbliższym czasie? Dużo moich znajomych skarżyło się też na gorszy wygląd i strukturę włosa po ciąży i podczas karmienia, a rozjaśniacz Ci też zniszczy końcówki(ja schodziłam z ciemnych na blond i sama wiem jak mi stan włosów się pogorszyl, mimo, że o nie dbałam). Ja sama zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży, zafarbowałam mój blond na naturalny, żeby się nie martwić o farbowania i nie katować nimi włosów. Ale moje zdanie może być subiektywne, lubie naturalne zadbane włosy

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:45   #1595
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dziś na wizycie i jestem zła. Oczywiście na wszystkie moje pytania (o mocny ból brzucha po pracy i krew z nosa) powiedział, że po pracy mam godzinkę poleżeć i więcej nic się nie da rady zrobić, tzn oprócz jego głównej metod czyli wzięcia nospy. Fajnie tylko ja jak wrócę to tylko leże, bo mam stresującą i wymagającą prace i po niej do niczego się nie nadaje Na usg kazał mi leżeć tak, że nic nie widziałam, a jak się podnosiłam, to mnie ochrzaniał, że to on musi popatrzeć i mnie zbadać a nie ja. Powiedzial, że mała jest ułożona poprzecznie i mam łożysko przodujące. Jak się zapytałam co w związku z tym to powiedział, że to normalne i jakby było coś niepokojącego to by mi powiedział.

Spełnienia marzeń dla jubilatek, czekam na tort Oj zjadłabym, jeszcze taki z milky kremem.

Mój wynk glukozy to 66 przed pobraniem, 65 po godzinie i 78 po dwóch. Podomież ok, choc w porownaniu z waszymi jakis maly.
Łożysko przodujące jest podstawą do cesarki. Ten lekarz jakiś nie bardzo - dobrze że wybierasz się prywatnie

Cytat:
A i mam pytanko. Jakbym chciała walnąc sobie OMBRE? Tzn. Rozjasnic konce.rozjasniaczem??? ale nie dotykajac skóry. To mogę????? jak sadzicie?
Myślę że spokojnie można. Ja mam w planie zafarbować całą głowę - od jakiegoś czasu chodzi za mną taki kolor jak na zdjęciu a obecnie mam ciemne włoski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_uroda_27628980.jpg (96,6 KB, 19 załadowań)

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:45   #1596
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A i mam pytanko. Jakbym chciała walnąc sobie OMBRE? Tzn. Rozjasnic konce.rozjasniaczem??? ale nie dotykajac skóry. To mogę????? jak sadzicie?
nie wiem czy mozesz ale nie szkoda ci wlosow? zwlaszcza ze po ciazy zaczna wiekszosci z nas one wypadac w sporych ilosciach.... a tym ombre tylko oslabisz wlosy.
Nie wiem jak rozjasniacze w ciazy, ale zwykla farba loreala ja farbuje raz na pol roku, i wkrotce tez planuje po nowym roku

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
mi i tak nie należy sie takie cuś jakby co :-(
ale życze by spełniło sie dla tych które mogłyby skorzystac

a ja robiłam ŁAZANKI .pierwszy raz
Wtrąbiłam 3 talerze i 2 kawały ciasta czekoladowego

Czuje sie jak bąk
na zdrowko , kocham lazanki, ale nie ma u mnie tego makaronu, a samej mi sie nie chce go robic ja sie objadlam salateczka, i mielonym a na deser pudding kawowy i nie mam checi jesc, zoladek mnie boli jakby mi ktos tam przywalil, od wczoraj

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
marcia

Ani recepty ani nic!!!!

Hehehee
Mnie tez tak raz olal lekarz, bez badania zadnego, zaplacilam za plotki z lekarzem, jak TZ sie wkurzyl poszedl ze mna do tego samego ginekologa nastepnym razem od razu mnie zbadal i przepis antybiotyk, chociaz krem wystarczal..... a ja place za kazda wizyte i zwrot dostaje dopiero po miesiacu, a taka wizyta to tez nie malo.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:48   #1597
nouvelle2
Zakorzenienie

Hej hej;* witam się po weekendzie z tz, pojechał znowu ten mój przyszły mąż a jeszcze mamy tyle problemów, że szkoda gadać. .. najchętniej to bym zabrała się z nim, uciekła i gotowała mu obiady nadrobilam wszystko, więc wiem mniej więcej co u Was. Sto lat jubilatkom!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:48   #1598
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze ze idziesz do innego lekarza..... brak mi slow, na to co napisalas..... i nawet nie moglas ogladac swojego maluszka na usg o masakra.
Stary 2014-11-24, 20:50   #1599
martunka88
Rozeznanie

Trochę późno, ale dołączam się do życzeń, myślę, że najważniejsze teraz aby maluchy urodziły się zdrowe i w terminie i za to wznoszę toast

aaakarolina Też to zauważyłam! Co prawda, jeszcze się szkolę w oddychaniu, ale Jaśka to zawsze bardzo pobudza, a on z tych nieruchliwych typów, no i mam łożysko na przedniej ścianie, więc wszystko czuję trochę delikatniej.

Cytat:
Okropny lekarz, myślę, że byłabyś dużo lepiej prowadzona przez którąkolwiek z nas niż przez takiego ignoranta. Z nospą uważaj, niby ma pomagać, ale ostatnio natknęłam się na artykuł, który stanowczo odradzał częste branie tej tabletki, bo co prawda świetnie pomaga na skurcze, ale doszli do wniosku, że nie jest obojętny na rozwój dziecka.
Może spróbuj ograniczyć il. godzin pracy? Albo poważnie zastanów się nad L4. Jak tak czytam, to dochodzę do wniosku, że już niewiele z nas pracuje. Ja chcę popracować do lutego, ale może to zbyt ambitne plany
Dziecko ma jeszcze sporo czasu by się inaczej ułożyć- zaczyna to być ważne po 32tyg. ciąży. Natomiast na przodujące łożysko trzeba uważać

A mi chyba w końcu apetyt wraca Zjadłam do obiadu cały słoik ogórków kiszonych
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:51   #1600
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej hej;* witam się po weekendzie z tz, pojechał znowu ten mój przyszły mąż a jeszcze mamy tyle problemów, że szkoda gadać. .. najchętniej to bym zabrała się z nim, uciekła i gotowała mu obiady nadrobilam wszystko, więc wiem mniej więcej co u Was. Sto lat jubilatkom!
ale wroci do ciebie twoj przyszly maz!!! codzienne gotowanie dla meza znudziloby ci sie, nie spiesz sie kochana.... hehehehe
jestescie razem, a przeciez problemy sa takie male jak sie jest razem i sie kochacie, wiec poradzicie sobie, czasami musi byc ciezko.... u nas tez bywaly takie chwile, az sie plakac chcialo nawet mojemu mezowi.... ale jak sie jest razem to bez znaczenia
Stary 2014-11-24, 20:53   #1601
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Na szczęście w piątek idę już prywatnie. Nigdy więcej ciąży prowadzonej na nfz.
A któraś miała dzisiaj udaną wizytę? ,
A tak serio to faktycznie u mnie na silne bóle i skurcze brzucha pomagało leżenie i odpoczywanie, plus luteina i magnez. Siedząca praca chyba nie za bardzo służy ciężarówkom. A nerwy i stresy dodatkowo powodują napięcie mięśni czyli w efekcie gorsze ukrwienie.
Łożysko przodujące to nie jest sprawa normalna. Zdecydowanie lekarz do wymiany

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:54   #1602
lesyeux
Zadomowienie

Macie racje. Że zniszcze włosy. to poczekam po ciąży na metsmorfoze OMBRE

ale kolor musze odświeżyc.i odkad mieszka u mnie Zosia to farbuje bez amoniaku z tym że rudy to mam z 6dni potem tak zblakniety jak u STAREJ LALKI matowe bez blasku. I jak mam aż tak zblakniee to może walne sobie jakis neutral by tak odrostów nie było widac , podobny do mojego naturalnego. Boje sie. Ale wyglądam jak zaniedbnada pani po kilku winach
Stary 2014-11-24, 20:54   #1603
anyolek
Zadomowienie

Marcia- co za dupek Ci się trafił Też bym poszła do innego lekarza, bo tak jak pisze Lesyeux łożysko przodujące może dla Ciebie oznaczać cesarkę- choć to organ ruchomy i jeszcze się może przesunąć do terminu

Lesyeux- ombre raczej nie zaszkodzi, chodzi tylko o to, żebyś nie wdychała oparów z farby- moja fryzjerka była w ciąży 5 razy i zawsze pracowała do samego końca, wszystkie dzieciaki ma zdrowe, a zapach farby jej nigdy nie przeszkadzał... Ja bym natomiast nie mogła tak chyba, ale każdy ma prawo wyboru

Dziewczyny, jestem na etapie rozważania opcji do pokoiku dziecka- poradźcie proszę, czy lepiej kupić przewijak na łóżko i osobny regał z półkami, czy regalik z przewijakiem jak ten z Ikei (przewijak można odinstalować keidy już jest niepotrzebny)
Stary 2014-11-24, 20:58   #1604
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Macie racje. Że zniszcze włosy. to poczekam po ciąży na metsmorfoze OMBRE

ale kolor musze odświeżyc.i odkad mieszka u mnie Zosia to farbuje bez amoniaku z tym że rudy to mam z 6dni potem tak zblakniety jak u STAREJ LALKI matowe bez blasku. I jak mam aż tak zblakniee to może walne sobie jakis neutral by tak odrostów nie było widac , podobny do mojego naturalnego. Boje sie. Ale wyglądam jak zaniedbnada pani po kilku winach
U mnie najlepiej kolor trzymaly te najtansze farby typu joanna , a co uzywam lepszej firmy, to szybciej mi schodzi kolor mialam kiedys rudy ale to przez to ze swirowalam duzo z rozjasniaczem i wczesniej z brazowymi farbami po porodzie moga wypadac i sie oslabic wlosy.... i tak do roku czasu, ja mysle ze wtedy zetne wlosy przed ramiona, jesli mnie bedzie ten problem dotyczyl
Stary 2014-11-24, 21:00   #1605
ewka5891
Zakorzenienie

Anyolek dla mnie lepiej sprawdziła sie opcja z przewijakiem na lozeczku i osobną komodą. Wszystko zależy od tego jak duzo miejsca masz w pokoju, ja w starym mieszkaniu musiałam ograniczyć sie do minimum i teraz nie bede nowego przewijaka kupować, tylko wykorzystam ten co mam.

Cytat:
A kiedy Tz wraca? Mam nadzieje, ze szybko uda sie rozwiązać problemy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:00   #1606
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Marcia- co za dupek Ci się trafił Też bym poszła do innego lekarza, bo tak jak pisze Lesyeux łożysko przodujące może dla Ciebie oznaczać cesarkę- choć to organ ruchomy i jeszcze się może przesunąć do terminu

Lesyeux- ombre raczej nie zaszkodzi, chodzi tylko o to, żebyś nie wdychała oparów z farby- moja fryzjerka była w ciąży 5 razy i zawsze pracowała do samego końca, wszystkie dzieciaki ma zdrowe, a zapach farby jej nigdy nie przeszkadzał... Ja bym natomiast nie mogła tak chyba, ale każdy ma prawo wyboru

Dziewczyny, jestem na etapie rozważania opcji do pokoiku dziecka- poradźcie proszę, czy lepiej kupić przewijak na łóżko i osobny regał z półkami, czy regalik z przewijakiem jak ten z Ikei (przewijak można odinstalować keidy już jest niepotrzebny)
jesli masz miejsce zdecydowanie przewijak ze zdiecia
Stary 2014-11-24, 21:00   #1607
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
marcia

Ani recepty ani nic!!!!

Hehehee
Doobre:ha haha:.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:07   #1608
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a długo będziesz musiała teraz na niego czekać? problemami się nie martw, macie siebie i Zosię i na pewno sobie ze wszystkim poradzicie i my tu jesteśmy w razie czego

Cytat:

a myślisz o konkretnie takim modelu? bo wg mnie bardziej praktyczna jest komoda z przewijakiem niż taki regał. Jednak w komodzie zamykane szuflady, a tutaj wszystko na wierzchu. Ale to tylko moje zdanie oczywiście

lecę się kąpać i za chwilę finał top model będę oglądać
Stary 2014-11-24, 21:13   #1609
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale wroci do ciebie twoj przyszly maz!!! codzienne gotowanie dla meza znudziloby ci sie, nie spiesz sie kochana.... hehehehe
jestescie razem, a przeciez problemy sa takie male jak sie jest razem i sie kochacie, wiec poradzicie sobie, czasami musi byc ciezko.... u nas tez bywaly takie chwile, az sie plakac chcialo nawet mojemu mezowi.... ale jak sie jest razem to bez znaczenia
no właśnie ja zawsze sobie tłumaczę, że człowiek w udanym związku jest dwa razy silniejszy i wszystko zniesie i coś w tym chyba jest

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Anyolek dla mnie lepiej sprawdziła sie opcja z przewijakiem na lozeczku i osobną komodą. Wszystko zależy od tego jak duzo miejsca masz w pokoju, ja w starym mieszkaniu musiałam ograniczyć sie do minimum i teraz nie bede nowego przewijaka kupować, tylko wykorzystam ten co mam.

A kiedy Tz wraca? Mam nadzieje, ze szybko uda sie rozwiązać problemy
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a długo będziesz musiała teraz na niego czekać? problemami się nie martw, macie siebie i Zosię i na pewno sobie ze wszystkim poradzicie i my tu jesteśmy w razie czego

a myślisz o konkretnie takim modelu? bo wg mnie bardziej praktyczna jest komoda z przewijakiem niż taki regał. Jednak w komodzie zamykane szuflady, a tutaj wszystko na wierzchu. Ale to tylko moje zdanie oczywiście

lecę się kąpać i za chwilę finał top model będę oglądać
tż wraca za 11 dni, także pewnie jakoś zleci...

teraz muszę się odciąć od tego wszystkiego i zająć czymś miłym Tylko nie mówcie kto wygrał top model, bo ja dopiero później będę na kompie oglądać!!!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:26   #1610
aneta_s13
Rozeznanie

Widzę, że w piątek więcej nas wizytuje

Ja dziś już padam... dobranoc dziewczyny
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:30   #1611
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie ja zawsze sobie tłumaczę, że człowiek w udanym związku jest dwa razy silniejszy i wszystko zniesie i coś w tym chyba jest

tż wraca za 11 dni, także pewnie jakoś zleci...

teraz muszę się odciąć od tego wszystkiego i zająć czymś miłym Tylko nie mówcie kto wygrał top model, bo ja dopiero później będę na kompie oglądać!!!
eee 11 dni to szybko zleco pochodzisz po sklepach, pozwiedzasz allegro, porozmawiasz z nami i będzie
Stary 2014-11-24, 21:31   #1612
anyolek
Zadomowienie

Miejsca starczy jeszcze na regał Szczerze mówiąc początkowo myślałam o przewijaku na łożeczko i osobnej komodzie, ale potem ogarnęły mnie wątpliwości. Taki przewijak się ściąga kiedy nie jest używany?
Komódka z Ikei jest fajna, ale moim zdaniem malutka, bo ma tylko 161cm wysokości... Wolałabym coś praktyczniejszego, ale półki (przynajmniej częściowo) chcę odkryte- coby najpierw służyły jako miejscee na kosmetyki, pieluszki (wszystko w koszyczkach jak na zdjęciach), a potem na książki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg storage1.jpg (25,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0c889272c2021afb26bc180ea16d4340.jpg (29,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0580d9986d926f0e371ff5cb3ab655a8.jpg (41,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-11-24, 21:39   #1613
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Miejsca starczy jeszcze na regał Szczerze mówiąc początkowo myślałam o przewijaku na łożeczko i osobnej komodzie, ale potem ogarnęły mnie wątpliwości. Taki przewijak się ściąga kiedy nie jest używany?
Komódka z Ikei jest fajna, ale moim zdaniem malutka, bo ma tylko 161cm wysokości... Wolałabym coś praktyczniejszego, ale półki (przynajmniej częściowo) chcę odkryte- coby najpierw służyły jako miejscee na kosmetyki, pieluszki (wszystko w koszyczkach jak na zdjęciach), a potem na książki
ślicznie w tych koszykach i pudełeczkach będę musiała się też w takie zaopatrzyć, pewnie w ikei znajdę co?
Stary 2014-11-24, 21:55   #1614
niunia_ona
Zakorzenienie

dzisiaj taki jakiś ciężki dzień dla mnie ;/
jakoś bez humoru szałowego
ogólnie zmęczona jestem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 22:03   #1615
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dzisiaj taki jakiś ciężki dzień dla mnie ;/
jakoś bez humoru szałowego
ogólnie zmęczona jestem
a bo to teraz taki chyba najgorszy okres...listopad, szaro, ciemno i zimno...
ale za chwilę święta, nowy rok, a później to już tylko będziemy odliczać
Stary 2014-11-24, 22:03   #1616
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie w tych koszykach i pudełeczkach będę musiała się też w takie zaopatrzyć, pewnie w ikei znajdę co?
W Ikei widziałam kiedyś podobne, nie wiem jak teraz Te koszyczki są raczej ogólnodostępne, nawet w Tesco czy innym markecie
Stary 2014-11-24, 22:13   #1617
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
a bo to teraz taki chyba najgorszy okres...listopad, szaro, ciemno i zimno...
ale za chwilę święta, nowy rok, a później to już tylko będziemy odliczać
no masz rację a jeszcze wkurza mnie fakt taki że brak kasy (
a jeszcze idzie ciężki miesiąc święta i łóżeczka zakup o losie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 22:18   #1618
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
no masz rację a jeszcze wkurza mnie fakt taki że brak kasy (
a jeszcze idzie ciężki miesiąc święta i łóżeczka zakup o losie
to prawda niby święta, wszystko fajnie, ale ile wydatków my w tym roku postanowiliśmy, że robimy skromniejsze prezenty, ale zobaczymy jak to wyjdzie a jak ktoś będzie pytał co chcę to chyba będę prosić o rzeczy z wyprawki
Stary 2014-11-24, 22:21   #1619
ojustyna
Zadomowienie

tekst o podmywaniu uśmiałam się

Jeśli chodzi o przygnębienie związane z brakiem kasiorki, to i ja je mam zwłaszcza że teraz jestem tym "słabym" ogniwem, który nic nie wnosi do budżetu domowego i to mnie boli najbardziej, bo czuje się taka.... zbiedzona

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
to prawda niby święta, wszystko fajnie, ale ile wydatków my w tym roku postanowiliśmy, że robimy skromniejsze prezenty, ale zobaczymy jak to wyjdzie a jak ktoś będzie pytał co chcę to chyba będę prosić o rzeczy z wyprawki
my chyba z TŻ sobie po buziaczku damy jako prezent ^^ a rodzina mam nadzieje że zrozumie czekoladki zamiast szałowych i drogaśnych prezenciorów, albo pierniczki im porobie i ładnie popakuje niby liczy się gest, co nie?
Stary 2014-11-24, 22:25   #1620
morful
Raczkowanie

To się pochwalę Kolega z pracy załatwił nam od kołyskę i już stoi obok łóżka i czeka na Maleństwo. Przywiózł mi też tonę mamusiowo-ciążowych gazet.
Nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę, chyba do kolejnego dziecka mi zejdzie, bo mąż już zaczyna mieć sny o kolejnym
Szukałam teraz do tej kołyski, materaca i pościeli, ale zupełnie nic mi się podoba Zresztą szukam wszystkiego, bo ani łóżeczka nie mamy jeszcze, ani wanienki, ani przewijaka, pieluch tetrowych (myślałam nad kupnem z allegro, bo w stacjonarnych sklepach są o 3zł droższe na sztuce, ale obawiam się jakości tego co może przyjść- macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?), wózka, laktatora i lista jest jeszcze taaaka długa. A chciałam jeszcze przed porodem kupić aparat, żeby mieć w przyszłości jakieś ładne zdjęcia Maleństwa, bo te robione komórką to często koszmar...

Ale pocieszam się myślą, że jutro znowu się widzimy z maleństwem ! (wizyta u gin)
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości