|
|
#4261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Marsi, pomyśl, że ten ryk to hormony
ja wiem, że te pierwsze dni są trudne, też nieraz ryczałam, ale... z perspektywy czasu - zdecydowanie przesadzałam Debrah, puzzlino fajne
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
MARSI,przytulam mocno
KIJA, Ty i Twoje rozkminy EWULKAAA, kciuki za odsmoczkowanie |
|
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
Marsi słońce dasz radę, buziaki! Nam w szpitalu na baby blues dawali kielicha, tak na to położne mówiły. Jakieś takie coś ziołowe, błyskawicznie uspokajało, kopa miało potężnego...
|
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mysle, ze te 9h (albo i 10...) bedzie beze mnie to Oczywiscie to w najgorszej sytuacji, bo czasem TZ bedzie mogl go wczesniej odbierac. Cytat:
Cytat:
Dlaczego Ciebie tu tak malo? Brakowalo mi tego!!! |
|||
|
|
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi głowa do góry
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pamiętaj, że za chwilkę znów "ułożycie życie na nowo", zorganizujecie wszystko i będzie ci dużo lepiej
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Rusinka sobie zrobiła cycki? Bo chyba nie miała takich dużych...
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dokupie albo puzzlino albo farby do malowania palcami : chyba wszystkie dzieci lubią pociapac farbami?
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha. Też mi się tak wydaje
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
ezzo Ty jeszcze pytalas, dlaczego kobietom tutaj latwo przychodzi kp, dzieci zabkuja bezobjawowo, kolek nie maja, etc. Przy kp przygotowanie i wsparcie wiele daje, ale mysle, ze to nie wszystko. Mam wrazenie, ze kobiety tutaj sa mniej "przewrazliwione" i przyjmuja wiele rzeczy jako naturalne u dzieci. Placz - jako sygnalizowanie potrzeb, ktorym trzeba zaradzic a nie rozwodzic sie nad ich przyczyna. Bo co to zmieni, czy bedziemy wiedziec, ze dziecko placze z powodu kolki, plakac i tak bedzie a sposob pomocy jest identyczny. Ot taki katar, czesta przypadlosc, polskie mamy od razu odciagaja, zakraplaja, polowe apteki do domu znosza. Tutaj jest myslenie, ze u dzieci katar jest zupelnie normalny i jesli nic nie ma niepokojacego, to dziecko chodzi z gilem po pas i nikt sie tym nie przejmuje. Wiem, ze kazda mama chce dla swojego dziecka dobrze i wychowujac za granica widze jasno, ze nie ma jednej, do celu prowadzi wiele drog. Jestem w tej komfortowej sytuacji, ze mam Was i w wielu sprawach postepuje jak Wy, ale w czesci spraw sie zupelnie z Wami nie zgadzam i wtedy jako alternatywe mam miejscowe sposoby.
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego to hmm obrzydza? Pociapie chwile i od razu kaze sobie palucha wycierac, a za chwile znow zanurza. Najlepiej to i to
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/rorek-komplet-dams...768803677.html Przesyłka poszła do teściowej, wiec dopiero w czwartek odbiorę. Kupiona prosto od producenta, wiec myślę, że ok. |
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pstryczku, nie widziałam farmy z oszą, muszę zerknąć. Co do wyjazdu szanownego, to on - na stałe. Ja z Olim moglibyśmy po jakimś czasie dojechać, ale ja tego nie widzę ze względu na tżta zachowanie. Zobaczymy. Silver bo pytałaś - wyjazd tż na początku stycznia. Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-11-24 o 23:39 |
||
|
|
|
#4278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawijko, dziekuje, zdecyduje sie raczej (na pewno) ![]() marsi dasz rade kija silver bardzo ladny ten komplet! Hah to chyba jednak Niny zakup ![]() Zdolowana jestem, Gabrysie choroba bierze, zasnela biedna z goraczka Modle sie, zeby jej nie rozlozylo ![]() Yellow, odzyjesz chyba?
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-11-24 o 23:43 |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duuzo zdrowka zycze! Co do lokowki - obczaj dokladnie te strone, moze gdzies jeszcze maja w pudelku Babyliss. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziekuje bardzo, przyda sie na pewno Lokowke znalazlam tutaj, wydaje mi sie, ze pudelko takie samo http://www.aliexpress.com/item/Free-...235314039.html Zamowie dopiero w przyszlym tygodniu chyba, po wyplacie tzta, zeby sie nie zczail, bo za duzo juz w tym miesiacu wydalam
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Moja Ola ma u szwagierki bo kuzynce starszej i uwielbia. Dostanie na mikołaja + książeczki. |
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze tu nie ma zadnych komentarzy, wiec troszke niepewne... ale czasem warto zaryzykowac! Heheh nastepna pisze o tym, ze TZ sie nie zczai. Serio Wasi TZ sie nie zorientuja, ze czegos brakuje? ![]() U mnie by nie przeszlo i to z mojego powodu! Ja niczym ksiegowa wszystko analizuje, sprawdzam potrojnie, obliczam, przeliczam
|
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
NINAG Ja idę do innego niż zawsze. Co prawda to kobieta ale ostatnio namówiła moja mamę na odważna zmianę Fryzury i wyszło super. I Ja właśnie tez chce zmiany a moja Fryzjerka niechętna do zmian-wiec ide do tej bardziej twórczej
zobaczymy czy podoła. ... Napewno mąż się ucieszy. ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Nawijko tz po wypłacie opłaca rachunki a reszta idzie na moje konto
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-11-25 o 00:26 |
|
|
|
#4284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Przetrzepałam całe allegro i ta mnie urzekła ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
A w co zrobicie po jego wyjeździe ? ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w tym miesiacu sam osobiscie kilka zamowien mi ze sklepow odbieral wiec kto wie, lepiej juz nie ryzykowac ![]() Nie znalazlam niestety zadnego sprzedawcy z tym pudelkiem i jakimis komentarzami A i kciuki za jutro marsi! fewciu, brawa dla Blanki, super, ze sie tak dogadujecie A najsmieszniejsze jest to jak jej mowie, ze ma cos zrobic to mi takim fajnym tonem odpowiada "no, no, nooo"
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-11-25 o 00:39 |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy w zyciu sie nie zorientuje. Moj tz nie wie, kiedy pensje dostaje, ile oraz ile na koncie ma. Nawet gdyby sie zorientowal, to nie sadze, ze mialby mi to za zle. I ja tez sie nie zalapalam, kto to Gabrysia. Zdrowka dla niej!! marsi trzymaj sie!! Na pewno sytuacja jest teraz trudna do ogarniecia. Powodzenia |
|
|
|
|
#4287 |
|
Rozeznanie
|
Ania, tak myślę że odżyjemy
Nina, tż będzie płacił na Oliwiera normalnie, myślę że sobie damy sami radę szczególnie że teraz widujemy się tylko w niedzielę i w tygodniu jak wraca w nocy a ja jeszcze nie śpię, ale to na chwilę dosłownie. Wszystko praktycznie robię sama z małym. Także w sumie niewiele się zmieni. Śpicie czy jak? czy mnie się opłaca w ogóle kłaść? :P
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałyśmy hak zwykle o 4.50
![]() Ewulka my się odsmoczkowałyśmy w ciągu dwóch dni? Zauważyłam, że ząbki Małej zaczynają krzywo rosnąc, a o tego budziła nam się w nocy tylko dlatego, że wypadł smoczek z buzi i nie potrafiła go znaleźć. Blanka miała dwa smoczki. Jeden sama wyrzuciła do śmietnika, więc nie interweniowałam, drugi gryzła, ciągnęła tylko nocą. Trzy dni temu kładąc ją spać, powiedziałam, że smoczek się chyba zgubił, bo nie mogę znaleźć, ale dzisiaj będzie z Nią spać Miś i Myszka Minnie. O dziwo przeszło. Czyli Blanka była gotowa już na odstawienie od smoczka. Od tamtego wieczoru już nawet nie wspomina o smoku. A dzieci w żłobku czasem chodzą w ciągu dnia ze smokiem a Blanka nic. Więc się odsmoczkowałyśmy Silver każde dzieciątko jest inne Pamiętasz jak ja się martwiłam, że Blanka nic nie mówi? Zaczęła opowiadać z dnia na dzień. I jestem pod ogromnym wrażeniem zasobu słów.Debrah mogłabyś dać mi link do tych farb ? Sprzedałam wczoraj troszkę niemowlęcych zabawek, więc mogę coś więcej kopić Małej. Dzisiaj mamy w żłobku Święto Pluszowego Misia. Dzieci mają przyjść ze swoimi ulubionymi maskotkami, będzie teatrzyk i fotograf. Cieszę,= się, że Mała jest w żłobku. Ma tam tyle atrakcji. Ostatnio dostałam teczkę z jej pracami plastycznymi, wspaniałe! Miłego dnia dziewczęta! |
|
|
|
#4289 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tylko końcówkę oglądałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja bratanica ma taką fazę na "ulubione rzeczy", a co najlepsze teraz na topie są dwa misie, stareeee bardzo: jeden mój a jeden mojej siostry, nawet wyprać się ich nie da.
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia: http://allegro.pl/farby-do-malowania...781908397.html takie , w sumie mi cały czas takie wyskakują, tylko różne ilości kolorów.
Dziewczyny~ woda potrzebna do nich? Ifwka: plastiku nie musi być tona: ), ja właśnie dlatego chciałam zawsze te skrzynie bo wszystko można upchnąć szybko i znika... tylko właśnie nie wiem czy wieko jest ciężkie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

ja wiem, że te pierwsze dni są trudne, też nieraz ryczałam, ale... z perspektywy czasu - zdecydowanie przesadzałam

Albo tragiczna historia Grzesia któremu się tak nagle wszystko popsuło, nawet te nowe traktory, i dyszel się urwał, a nigdy się nic takiego nie działo więc to Ewa go przeklęła (osobiście raczej podejrzewam Ulę bo ona wygląda niczym wiedżma Hogata). Ale jednak Stasiu i jego panie rozwalały system. Zobacz, lody, masz ochotę? Tak tak tak! A ja nie bardzo... 
a ja mam okropnie krzywe i nie chcę do tego dpouścić, więc w piątek muszę jej uciąć. boję się,...

ale wiesz, u mnie stylistą jest mąż, więc tego, mogę się nie znać 
jutro idą "moje" pierwsze wypłaty, jak się robnęłam, a wypłacam w tym miesiącu ponad 500 tys zł to jeszcze ania będzie po mnie spłacać długi 

22.05.2008