Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 08:02   #4291
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Fewcia: http://allegro.pl/farby-do-malowania...781908397.html takie , w sumie mi cały czas takie wyskakują, tylko różne ilości kolorów.

Dziewczyny~ woda potrzebna do nich?

Ifwka: plastiku nie musi być tona: ), ja właśnie dlatego chciałam zawsze te skrzynie bo wszystko można upchnąć szybko i znika... tylko właśnie nie wiem czy wieko jest ciężkie.
Wiem, małe zabawki można pochować ale mamy jeszcze jakies pchacze, skoczki, którymi sie bawi i to sie musi jakoś w wystrój wkomponować
Ale zanim będzie sama spała w pokoju to jeszcze się wszystko zdąży zmienić.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 08:37   #4292
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wiem, małe zabawki można pochować ale mamy jeszcze jakies pchacze, skoczki, którymi sie bawi i to sie musi jakoś w wystrój wkomponować
Ale zanim będzie sama spała w pokoju to jeszcze się wszystko zdąży zmienić.
Pewnie, niedługo pchacze w odstawke pójdą a póki co to pokój dziecka więc nie musi być zawsze sterylnie i na tip top. Jak będzie starsza to i tak może się okazać że będzie miała manie czegoś co niekoniecznie pasuje do pokoju i trzeba się będzie z tym pogodzić jakiś środek w.tym wszystkim
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 08:38   #4293
hope01
Zakorzenienie

Fewciu zazdraszczam takiego odsmoczkowania. Ja próbwałam z misiem i nic. W ciągu dnia raz mi tylko padl bez smoka ze zmęczenia i to za 20 minut się obudził z płaczem. Na noc ładnie już zasypia bez.
Ewulka jak zabki Ani wyglądają Dawid Jedynki górne ma wysunięte lekko do przodu. A kurde już dawno w ciągu dnia smoka nie ma
Marsi tulam silna babka jesteś
Silver ja firanki kupowałam w Biedronie, ani zabki nie potrzebne ani żelazko
Little u nas nie ma rękawiczkowego problemu (tfu tfu)
Czapkę mam dla siebie czarną dzierganą i taką jak Elllmi z Housa. Wher's Elllmi?
Kija uwielbiam Cię

Dziewczyny ten miesiąc jest okropny! 01.11 była sprawa z moją siostrą, jutr jadą do Krk na badania więc ja się denerwuję. Poza tym wypłynęła sprawa przez brata TZ. I dodatkowo. Wczoraj zmarł wujek TZta, zza ściany (dom bliźniak), brat jego matki. Facet około tygodnia temu nie odpowiadał swojej żonie więc ta podeszła do niego, bo siedział na fotelu. Okazało się że dostał udaru, sparaliżowało mu rękę. W szpitalu po tk okazało się że ma guza. W Krakowie mu go usunęli. Facet się obudził wszystko było ok. W piatek dostał zatoru płucnego. Reanimowali go, wrócił - ok. W niedziele zatrzymał im się, 30 minut go pompowali. Wrócił, ale zatrzymali go w śpiączce. Wczoraj dwa razy się zatrzymał. Po drugim razie ciotka TZta dostała telefon, żeby przyjechali się pożegnać. Lekarze mówią podobno że to co się stało nie jest związane z operacją.
A oczywicie rodzina TZta zabobony, przesądy. Że babka przed śmiercią (kwiecień tego roku przecież!)zemstowała, że on do niej przychodzić nie chciał, nie odwiedzał go, że się doczeka tego samego co ona, poza tym do matki TZta mówiła, że ona wszystkich ze sobą zabierze. Siostrze jego się śniła babka że ja wiola na rękach nosiła bo taka mała była, to że babka dała znać że dziecko swoje zabierze. Wczoraj TZ do mnie czy babka miała otwarte oko jak zmarła i jeszcze zaczął po necie czytać o klątwach. Nosz k*#*#!! Mówię, człowieku jesteś wierzący, słyszałeś żeby Bóg sobie stawał przed domem: "O, a tutaj sobie pyknę klątwę".
Listopad okropny, tyle się podziało że masakra. Nie wspomnę już o samej rodzinie TZta. Ile się od śmierci babki podziało - oni oczywiście to tłumaczą działaniem babki z zaświatów.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 08:38   #4294
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ania, tak myślę że odżyjemy
Nina, tż będzie płacił na Oliwiera normalnie, myślę że sobie damy sami radę szczególnie że teraz widujemy się tylko w niedzielę i w tygodniu jak wraca w nocy a ja jeszcze nie śpię, ale to na chwilę dosłownie. Wszystko praktycznie robię sama z małym. Także w sumie niewiele się zmieni.

Śpicie czy jak? czy mnie się opłaca w ogóle kłaść? :P
Właśnie pochodziło kwestie finansowe. A z mieszkaniem jak ? Coś wynajmiecie?
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wstałyśmy hak zwykle o 4.50

Ewulka my się odsmoczkowałyśmy w ciągu dwóch dni? Zauważyłam, że ząbki Małej zaczynają krzywo rosnąc, a o tego budziła nam się w nocy tylko dlatego, że wypadł smoczek z buzi i nie potrafiła go znaleźć. Blanka miała dwa smoczki. Jeden sama wyrzuciła do śmietnika, więc nie interweniowałam, drugi gryzła, ciągnęła tylko nocą. Trzy dni temu kładąc ją spać, powiedziałam, że smoczek się chyba zgubił, bo nie mogę znaleźć, ale dzisiaj będzie z Nią spać Miś i Myszka Minnie. O dziwo przeszło. Czyli Blanka była gotowa już na odstawienie od smoczka. Od tamtego wieczoru już nawet nie wspomina o smoku. A dzieci w żłobku czasem chodzą w ciągu dnia ze smokiem a Blanka nic. Więc się odsmoczkowałyśmy

Silver każde dzieciątko jest inne Daria za to pięknie woła na nocnik, moja się pogniewała z nim Pamiętasz jak ja się martwiłam, że Blanka nic nie mówi? Zaczęła opowiadać z dnia na dzień. I jestem pod ogromnym wrażeniem zasobu słów.

Debrah mogłabyś dać mi link do tych farb ? Sprzedałam wczoraj troszkę niemowlęcych zabawek, więc mogę coś więcej kopić Małej.

Dzisiaj mamy w żłobku Święto Pluszowego Misia. Dzieci mają przyjść ze swoimi ulubionymi maskotkami, będzie teatrzyk i fotograf. Cieszę,= się, że Mała jest w żłobku. Ma tam tyle atrakcji. Ostatnio dostałam teczkę z jej pracami plastycznymi, wspaniałe!

Miłego dnia dziewczęta!
Moja się sama odsmoczkowala 1.5 miesiaca temu, wcześniej ok 3 miesiące temu próbowałam, ale skończyło się fiadkiem. Nie była jeszcze gotowa. Teraz po tygodniu sobie przypomniała, to powiedziałam, że jest duża i smoczek iż jej niepotrzebny. A ostatnio miała jakieś ciężkie popołudnie, jechaliśmy do dziadków i też awanturę zrobiła, ale wtłumaczyłam i zrozumiała.

Cytat:
Fewcia: http://allegro.pl/farby-do-malowania...781908397.html takie , w sumie mi cały czas takie wyskakują, tylko różne ilości kolorów.

Dziewczyny~ woda potrzebna do nich?

Ifwka: plastiku nie musi być tona: ), ja właśnie dlatego chciałam zawsze te skrzynie bo wszystko można upchnąć szybko i znika... tylko właśnie nie wiem czy wieko jest ciężkie.
A skrzynia nie ma tych zajmujących zawiasów? Powinna mieć, nawet jeśli to nie jest produkt typowo dziecięcy.

Muszę obejrzeć, bo my mamy zwykle plakatówki
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:00   #4295
litllesweetangel
Lurker ;)

Aaa nigdy pracy nie znajde! Mialam dzis rozmowe w cukierni blisko mnie. Wszystko super 2 zmiany ale 2 dni na 2 dni.. Sam szef do mnie, ze szkoda bo fajna jestem

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:15   #4296
ezzo
Zadomowienie

Czesc wszystkim, nie wiem co sie z moim dzieckiem porobilo, ale wczoraj spal do 10 dzisiaj tez jeszcze spi

Co wczoraj bralam sie za odpisywanie na posta to ktoś lub coś mi przeszkadzalo.
Do rzeczy, na poczatek zaznacze jedynie, ze nie chce tu po raz kolejny wszczynac szczepionkowej burzy, to jedynie moje przemyslenie.
A zatem wydaje mi sie, ze u części naszych polskich dzieci, fakt, ze maja podane szczepionki w pierwszej dobie życia, często nawet w ciagu dwoch godzin po narodzinach może wpływac na zaburzenia ssania, do tego dochodzi brak fachowej pomocy laktacyjnej i problem mamy gotowy. Ta ma cycki za duze, ta za mala, tu sutki nie takie, tu pokarmu na pewno nie bedzie... Polska jest w grupie tylko 3 krajow w Europie, ktore utrzymaly szczepienia niemowlat w pierwszej dobie, reszta sie juz z tego wycofala, mi to daje do myślenia. Szczepienie wiadomo, nie wywołuje negatywnych skutkow u każdego, ale trafi na słabszego osobnika i moze wyrzadzic szkode, byc moze problem tym częstszy gdzy dziecko rodzone cc jak było u mnie.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ezzo Ty jeszcze pytalas, dlaczego kobietom tutaj latwo przychodzi kp, dzieci zabkuja bezobjawowo, kolek nie maja, etc. Przy kp przygotowanie i wsparcie wiele daje, ale mysle, ze to nie wszystko. Mam wrazenie, ze kobiety tutaj sa mniej "przewrazliwione" i przyjmuja wiele rzeczy jako naturalne u dzieci. Placz - jako sygnalizowanie potrzeb, ktorym trzeba zaradzic a nie rozwodzic sie nad ich przyczyna. Bo co to zmieni, czy bedziemy wiedziec, ze dziecko placze z powodu kolki, plakac i tak bedzie a sposob pomocy jest identyczny. Ot taki katar, czesta przypadlosc, polskie mamy od razu odciagaja, zakraplaja, polowe apteki do domu znosza. Tutaj jest myslenie, ze u dzieci katar jest zupelnie normalny i jesli nic nie ma niepokojacego, to dziecko chodzi z gilem po pas i nikt sie tym nie przejmuje. Wiem, ze kazda mama chce dla swojego dziecka dobrze i wychowujac za granica widze jasno, ze nie ma jednej, do celu prowadzi wiele drog. Jestem w tej komfortowej sytuacji, ze mam Was i w wielu sprawach postepuje jak Wy, ale w czesci spraw sie zupelnie z Wami nie zgadzam i wtedy jako alternatywe mam miejscowe sposoby.
Bardzo madrze napisane, nie przestawaj nam nigdy pisac o swoich alternatywnych metodach, my tez chcemy sie czegos nauczyc

marsi tule mocno, mama nadzieje, ze z krwiakiem to nic powaznego.

ewulkaa jestem przekonana, ze pieniadze rozdysponowalas prawidlowo.

hope faktycznie beznadziejny miesiac, oby koejny przyniosl lepsze!

A wracajac do pokoju bokehowej Hani, mi sie tam bardzo podoba i jakos nie pomyślałam, ze jest mało dziecięco. Jest przytulnie i milo jak dla mnie.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:23   #4297
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć.

Mąż jest już w drodze do szpitala
Sylwietta-tak daleko od nas bo tu na miejscu nie potrafią leczyć. Ma schorzenia które tu były bagatelizowane.
Powiedz mi jak Twój brat? Ostatnio jak pisałaś to był w szpitalu,wiedzą już co mu jest?

Ewulka-dziękuje za odpowiedź. Myśleliśmy nad lateksem. Jaki konkretnie macie?

Marsi-kochana jesteś silną babką i dasz radę. W tej chwili rządzą tobą hormony ale to minie przecież. Przesyłam pozytywne fluidy

Ezzo-udało się wyleczyć pisiorka Tomcia?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:31   #4298
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nawijko tz po wypłacie opłaca rachunki a reszta idzie na moje konto
Taka to pozyje

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
on w sumie tylko stad wie ile jest na koncie co czasem kase z bankomatu wyciaga i widzi. Wtedy zawsze dzwoni do mnie z tym samym pytaniem "czemu tak malo jest na koncie" haha czyt. na co ostatnio znowu tyle wydalas Ale w tym miesiacu sam osobiscie kilka zamowien mi ze sklepow odbieral wiec kto wie, lepiej juz nie ryzykowac

Nie znalazlam niestety zadnego sprzedawcy z tym pudelkiem i jakimis komentarzami
Szok

Na mojej "aukcji" bylo tylko real zdjecie samej lokowki i nic wiecej, a przyszla z oryginalnym pudelkiem, dlatego sie zdziwilam...

Cytat:
Nigdy w zyciu sie nie zorientuje. Moj tz nie wie, kiedy pensje dostaje, ile oraz ile na koncie ma. Nawet gdyby sie zorientowal, to nie sadze, ze mialby mi to za zle.
I ja tez sie nie zalapalam, kto to Gabrysia. Zdrowka dla niej!!
marsi trzymaj sie!! Na pewno sytuacja jest teraz trudna do ogarniecia. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Aaa nigdy pracy nie znajde! Mialam dzis rozmowe w cukierni blisko mnie. Wszystko super 2 zmiany ale 2 dni na 2 dni.. Sam szef do mnie, ze szkoda bo fajna jestem

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Oooo przynajmniej poczulas sie dowartosciowana

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:31   #4299
bokeh
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
też oglądam top model ale nudne to, ja nie czuję klimatu tych pokazów - ubierają ich w jakieś wynalazki, z włosów urządzają jakieś wronie gniazda, makijaż na trupa albo zdechłą rybę, połowa mogłaby prosto z tych pokazów iść na jakąś imprezę halloweenową. To się nawet na bal karnawałowy nie nadaje bo za brzydkie...

A rolników też oglądałam (ale co do tego chyba żadna nie miała wątpliwości ). Przynajmniej było z czego się pośmiać a nie takie smęty jak to dzisiejsze... Nie dla psa kiełbasa, nie dla kota szynka, nie dla ciebie Stasiu jest nasza Grażynka Albo tragiczna historia Grzesia któremu się tak nagle wszystko popsuło, nawet te nowe traktory, i dyszel się urwał, a nigdy się nic takiego nie działo więc to Ewa go przeklęła (osobiście raczej podejrzewam Ulę bo ona wygląda niczym wiedżma Hogata). Ale jednak Stasiu i jego panie rozwalały system. Zobacz, lody, masz ochotę? Tak tak tak! A ja nie bardzo... Albo tekst Elżbiety że jak siedziała na ustępie to jej przez dziurę w drzwiach wlazł pies
A ten Grześ to taki młody? Wybrał taka szczuplutka nawet ładna. Ona coś mu zrobiła?:p ja tylko jeden odcinek widziałam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Jestem zalamana jutro jade do szpitala zrobil mi sie krwiak i beda go nacinac do tego dopadla mnie depresja z Leosiem sobie dzis nie poradzilam wszystko do dupy wyje tak ze ekranu nie widze

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Biedaczku, pamietam mojego dola jak płakałam dalej niż widziałam ! Przejdzie a my jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mialam to samo pisac, ale glupio mi bylo jak wszyscy chwalili...

Ale z drugiej strony - bardzo w stylu bokeh

W zlobku nadal placz, ale tylko na poczatku. Szybko sie uspokaja (podsluchuję pod drzwiami), takze jakos to oboje znosimy...

Kuba spokojnie wytrzymuje 7h

Z jedzeniem roznie (cos tam je...), ze spaniem nie ma problemu.

Takze jest calkiem calkiem

A Ania juz sie calkowicie odnalazla?
ej no... Tak sie nie bawimy ja lubię szczerość

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
siemanko!

dziewczy

edit. za chwilę ciąg dalszy, coś mi się w zklawiaturą rąbęło

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

hejo heeeej!

podczytuję was całe dnie ;> ale z pracy nie mam jak pisać

Bokeh - chyba się wyłamię generalnie podoba mi się ten pokój, jest taki artystyczny ale mi się wydaje dość smutny jak na pokój dziecka ale wiesz, u mnie stylistą jest mąż, więc tego, mogę się nie znać

my też jesteśmy w trakcie urządzania Ani pokoju Mała - my zdecydowaliśmy się na materac lateksowy - wiadomo, kady trochę kosztuje, ale sami na takim śpimy, Ania też w łóżeczku ma taki i wiemy, że nic jej się z kręgosłupem nie stanie - my mamy poniżej 30 lat a już mam spieprzone kręgosłupy, więc tego pilunuję bardzo bardzo.

Lady - jesteś MISZCZ

Pstruniu - zazdroszczę takich drzemek

marsi - marinka jest och i ah

laurko - gratuluję umowy! ciekawe jaką mi walną w lutym... o ile walną jutro idą "moje" pierwsze wypłaty, jak się robnęłam, a wypłacam w tym miesiącu ponad 500 tys zł to jeszcze ania będzie po mnie spłacać długi

gojka - jeśli tak zdecydowałaś to znaczy, że czułaś, że tak będzie dobrze dla was

deli, nawijko - jak wasze dzieciaczki w żłobku? bo nie doczytałam, przepraszam

fewciu - widzę cię!!! pisz szybko jak się czujesz!
No ja wiem ze wielu osobom nie będzie sie podobał ten pokój ale ja lubię taki raczej minimalizm widzę ze Hania dobrze sie w nim czuje jak będzie starsza i powie co chce to tak wtedy zrobimy póki co robię jak mi w duszy gra bo nie umiałabym inaczej )))

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-11-25 o 12:28
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:37   #4300
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim, nie wiem co sie z moim dzieckiem porobilo, ale wczoraj spal do 10 dzisiaj tez jeszcze spi

Co wczoraj bralam sie za odpisywanie na posta to ktoś lub coś mi przeszkadzalo.

Do rzeczy, na poczatek zaznacze jedynie, ze nie chce tu po raz kolejny wszczynac szczepionkowej burzy, to jedynie moje przemyslenie.

A zatem wydaje mi sie, ze u części naszych polskich dzieci, fakt, ze maja podane szczepionki w pierwszej dobie życia, często nawet w ciagu dwoch godzin po narodzinach może wpływac na zaburzenia ssania, do tego dochodzi brak fachowej pomocy laktacyjnej i problem mamy gotowy. Ta ma cycki za duze, ta za mala, tu sutki nie takie, tu pokarmu na pewno nie bedzie... Polska jest w grupie tylko 3 krajow w Europie, ktore utrzymaly szczepienia niemowlat w pierwszej dobie, reszta sie juz z tego wycofala, mi to daje do myślenia. Szczepienie wiadomo, nie wywołuje negatywnych skutkow u każdego, ale trafi na słabszego osobnika i moze wyrzadzic szkode, byc moze problem tym częstszy gdzy dziecko rodzone cc jak było u mnie.

Bardzo madrze napisane, nie przestawaj nam nigdy pisac o swoich alternatywnych metodach, my tez chcemy sie czegos nauczyc

marsi tule mocno, mama nadzieje, ze z krwiakiem to nic powaznego.

ewulkaa jestem przekonana, ze pieniadze rozdysponowalas prawidlowo.

hope faktycznie beznadziejny miesiac, oby koejny przyniosl lepsze!

A wracajac do pokoju bokehowej Hani, mi sie tam bardzo podoba i jakos nie pomyślałam, ze jest mało dziecięco. Jest przytulnie i milo jak dla mnie.

Powiem tak, trzeba byloby spojrzec na dane statystyczne, moze cos w tym jest. Pierwsza szczepionka powinna byc siara. Zgadzam sie z Toba, ze za szybko rozpoczyna sie szczepienia. U nas pierwsza szczepionke podaje sie najwczesniej w trzecim miesiacu zycia, a i tak mozna to sporo w czasie przelozyc. A na taka gruzlice miedzy piatym a dziewiatym bodajze, gdzie 80% ludnosci w naszym rejonie jest nosicielami pratkow, wiec ryzyko ostnieje. WZWB jest dobrowolna, ale specjalnie nie widze potrzeby jej podawania; trzeba sie zastanowic, dlaczego w Pl jest podawana tak wczesnie, dlaczego jest obowiazkowa i jak mozna byloby to obejsc.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:44   #4301
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ej no... Tak sie nie bawimy ja lubię szczerość
Wiem wiem, dalam ciala

Stary 2014-11-25, 10:09   #4302
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

nie wiem co się dzieje z Hanią ale ostatnio bardzo często nie może zasnać na noc:/ pokłada się w łóżeczku, oczka się kleja a się nie położy:/ wczoraj usypiała 1,5h
a no i w międzyczasie 2 razy chce na nocniku siedzieć. Ona chyba lubi na nim siedzieć

marsi tulę mocno

aniu zdrówka dla Gabi

nawijko mój Tż nawet nie wie dokładnie ile pensji dostaje jak przychodzi przelew, ja robię wszystkie opłaty. w ogóle nawet na konto nie wchodzi;p

fewciu brawo za bezproblemowe odsmoczkowanie! ja się obawiam jak to u nas będzie:/

hope mam nadzieję, że grudzień juz będzie lepszy!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 10:21   #4303
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wiem wiem, dalam ciala
Żeby mi to było ostatni raz ))))

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

nie wiem co się dzieje z Hanią ale ostatnio bardzo często nie może zasnać na noc:/ pokłada się w łóżeczku, oczka się kleja a się nie położy:/ wczoraj usypiała 1,5h
a no i w międzyczasie 2 razy chce na nocniku siedzieć. Ona chyba lubi na nim siedzieć

marsi tulę mocno

aniu zdrówka dla Gabi

nawijko mój Tż nawet nie wie dokładnie ile pensji dostaje jak przychodzi przelew, ja robię wszystkie opłaty. w ogóle nawet na konto nie wchodzi;p

fewciu brawo za bezproblemowe odsmoczkowanie! ja się obawiam jak to u nas będzie:/

hope mam nadzieję, że grudzień juz będzie lepszy!!

U Nas tez zasypianie kiepsko wczoraj od 19 30 do 21 20 w efekcie zasnęłam razem z nią. A tez była śpiąca... W nocy sie budziła płakała mama wolała nie wiedziałam co sie dzieje ale w końcu zasnęła miedzy nami
Stary 2014-11-25, 10:36   #4304
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć.

Mąż jest już w drodze do szpitala

Ezzo-udało się wyleczyć pisiorka Tomcia?
Kciuki za meża, dużo czasu tam spędzi?
Z To aszkiem wszystko ok, zaczerwienienie zniknelo nastepnego dnia rano, olejek ze slodkich migdalow wystarczyl.

Cytat:
Powiem tak, trzeba byloby spojrzec na dane statystyczne, moze cos w tym jest. Pierwsza szczepionka powinna byc siara. Zgadzam sie z Toba, ze za szybko rozpoczyna sie szczepienia. U nas pierwsza szczepionke podaje sie najwczesniej w trzecim miesiacu zycia, a i tak mozna to sporo w czasie przelozyc. A na taka gruzlice miedzy piatym a dziewiatym bodajze, gdzie 80% ludnosci w naszym rejonie jest nosicielami pratkow, wiec ryzyko ostnieje. WZWB jest dobrowolna, ale specjalnie nie widze potrzeby jej podawania; trzeba sie zastanowic, dlaczego w Pl jest podawana tak wczesnie, dlaczego jest obowiazkowa i jak mozna byloby to obejsc.
Obawiam sie, ze nikt takich danych statystycznych nie prowadzi. meneq jest obowiazkowa bo ktos kiedys tak poustalal, to sa pewne, stale pieniadze dla producentow. A wlasnie nawet WHO mowi, ze szczepienie na gruzlice powinno byc wykonywane w krajach o okreslonym wspolczynniku zachorowan, Polska jest ponizej i wskaznik spada. W momencie narodzin Tomka, w mojej rodzinie nikt nie chorowal, ja tez nie, ale zaszczepili, bo wszystkich szczepia, bez glebszych przemyslen.
Ja wiem, ze w maju na porodowce bede tam walczyc jak lwica, ale swiezo narodzonego dziecka zaszczepic nie dam, bo sensu wlasnie nie widze. W zwiazku z tym, ze to szczepienie obowiazkowe to obejscie tego nie jest latwa droga, ale z drugiej syrony konstytucja daje nam prawo, ze nikt bez zgody opiekuna zabiegow medycznych na nieletnich przeprowadzac nie moze.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 10:47   #4305
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się podoba, tylko właśnie jak to z tym otwieraniem i zamykaniem.
Cytat:
Pewnie, niedługo pchacze w odstawke pójdą a póki co to pokój dziecka więc nie musi być zawsze sterylnie i na tip top. Jak będzie starsza to i tak może się okazać że będzie miała manie czegoś co niekoniecznie pasuje do pokoju i trzeba się będzie z tym pogodzić jakiś środek w.tym wszystkim
Teraz o zgrozo! zaczyna podobać jej się hello kitty
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:16   #4306
szklanka19
Zadomowienie

Marsi powodzenia! Musisz zostać potem na obserwacji czy wrócisz od razu do domu?

Mała kciuki za męża

Meneq, Ezzo ja dodam od siebie, że widziałam w swoim życiu osoby (nawet bardzo młode, w życiu nikt by nie powiedział, że taka osoba może być chora) chorujące na gruźlicę mimo szczepienia.

Little szkoda, że z pracy w cukierni nici :/ chociaż ja bym utonęła w takim miejscu, ileż tam się pod koniec dnia musi marnować ciastek! A ja nie mogę patrzeć na to jak ktoś wyrzuca jedzenie

Wczoraj miałyśmy ostatnią rehabilitację, kontrola na przełomie lutego i marca dopiero
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:34   #4307
Debrah
Zakorzenienie

W końcu kupiłam puzzle tylko trudniejsze: ehem: też od 2+, najtrudniejsze mają 12 elementów.
Czyli mam domek z mebelkami i puzzle, pozostaje mi potem dokupić 'czereśniową' i wsio. Ale to jeszcze czasu , teraz o bon chodziło.
Stary 2014-11-25, 11:55   #4308
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Marsi powodzenia! Musisz zostać potem na obserwacji czy wrócisz od razu do domu?

Mała kciuki za męża

Meneq, Ezzo ja dodam od siebie, że widziałam w swoim życiu osoby (nawet bardzo młode, w życiu nikt by nie powiedział, że taka osoba może być chora) chorujące na gruźlicę mimo szczepienia.

Little szkoda, że z pracy w cukierni nici :/ chociaż ja bym utonęła w takim miejscu, ileż tam się pod koniec dnia musi marnować ciastek! A ja nie mogę patrzeć na to jak ktoś wyrzuca jedzenie

Wczoraj miałyśmy ostatnią rehabilitację, kontrola na przełomie lutego i marca dopiero

Nosicielami pratkow mozna byc, ale choruje sie dopiero w okreslonych warunkach. I oczywiscie, mlodzi tez choruja

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Kciuki za meża, dużo czasu tam spędzi?

Z To aszkiem wszystko ok, zaczerwienienie zniknelo nastepnego dnia rano, olejek ze slodkich migdalow wystarczyl.

Obawiam sie, ze nikt takich danych statystycznych nie prowadzi. meneq jest obowiazkowa bo ktos kiedys tak poustalal, to sa pewne, stale pieniadze dla producentow. A wlasnie nawet WHO mowi, ze szczepienie na gruzlice powinno byc wykonywane w krajach o okreslonym wspolczynniku zachorowan, Polska jest ponizej i wskaznik spada. W momencie narodzin Tomka, w mojej rodzinie nikt nie chorowal, ja tez nie, ale zaszczepili, bo wszystkich szczepia, bez glebszych przemyslen.

Ja wiem, ze w maju na porodowce bede tam walczyc jak lwica, ale swiezo narodzonego dziecka zaszczepic nie dam, bo sensu wlasnie nie widze. W zwiazku z tym, ze to szczepienie obowiazkowe to obejscie tego nie jest latwa droga, ale z drugiej syrony konstytucja daje nam prawo, ze nikt bez zgody opiekuna zabiegow medycznych na nieletnich przeprowadzac nie moze.

Nie, WZWB obowiazkowa jest z innych wzgledow wg mnie.
Walcz, jesli tak uwazasz za stosowne. Mozeod razu przy przyjmowaniu do szpitala o tym powiedz i wpisz w plan porodu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:59   #4309
Debrah
Zakorzenienie

Młode śpi od 15 minut - ale mnie przeczołgała z rana Odpoczywam z kawą i tap madl,więc proszę mi nie pisać kto wygrał
Rolnik szuka żony też oglądaliśmy z tż. Szkoda mi Ewy, dziwnie tam nie zatrybiło, jakoś myślałam, że będzie dobrze..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Btw : wczoraj wysłałam oficjalne zgłoszenie do akcji fundacji Jedyna Taka i jesteśmy w kontakcie - po paru próbach, bo coś nie działało na fb i nie widzieli moich wiadomości. Ale może się coś nam urodzi )
Stary 2014-11-25, 12:04   #4310
mala_19kw
Zakorzenienie

Ezzo-nic dokładnie nie wiemy jeszcze. Napewno kilka dni na podstawowe badania a co dalej to się okaże.

To olej z migdałów jest skuteczny w tego typu sprawach? Gdzie kupiłaś?
U nas od ok miesiąca ciągle coś mu się tam pojawia. Jednego dnia ma kilka czerwonych kropek na jąderkach,drugiego dnia już wchodzi na pisiorka(od strony wewnętrznej). Załagodze ale za kilka dni powraca. Nie mam pojęcia od czego to może być.
Wczoraj odkryłam że tylko jedna maść mu pomaga bo po jej zastosowaniu zniknęło,ale mąż objechał 6 aptek i w żadnej nie mieli(a mam już końcówkę).
Muszę przeanalizować składy bo ta ma tylko dwa i może znajdę jakiś zamiennik tego.

Powiedzcie dziewczyny jak uzupełniać dietę małego w potrzebne mu składniki kiedy on nic nie chce jeść oprócz mleka. Owoce i warzywa jakieś tam zjada,ale to przecież za mało. Może jakieś przekąski typu słonecznik,migdały itp
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-11-25, 12:06   #4311
Debrah
Zakorzenienie

Mała - a on nie zje żadnych placków?

I jeszcze - wypisz się jak masz jakiś trudny okres, czytam Twoje wiadomości a zapomniałam skomentować. Tulę, mam nadzieję, że dziś lepszy dzień.
Stary 2014-11-25, 12:07   #4312
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
W końcu kupiłam puzzle tylko trudniejsze: ehem: też od 2+, najtrudniejsze mają 12 elementów.
Czyli mam domek z mebelkami i puzzle, pozostaje mi potem dokupić 'czereśniową' i wsio. Ale to jeszcze czasu , teraz o bon chodziło.
Zarzuć linkiem do puzzli, bo Oli muszę też level podnieść

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-11-25, 12:10   #4313
Debrah
Zakorzenienie

Wahałam się między tym puzzlino a puzzlami - ale jakoś mnie skusiły puzzle, że właśnie wyższy level. Takie o : http://allegro.pl/granna-gra-puzzle-...766008699.html
Stary 2014-11-25, 12:15   #4314
marsi11
Zakorzenienie

Hej jestem juz w aucie to co przezylam w szpitalu horror darlam sie ze mnie wszyscy slyszeli gmerali mi igla kulkowa w ranie odciagali krwiaka czyscili myslalam ze umre nigdy tak nie bolalo
Dobrze ze szybko zareagowalam bo odsaczyli tylko krew bez skrzepow gdyvym to zbagatelizowala to nie wiem
Winowajca sa zastrzyki p/zakrzepiwe ktore biore w brzuch powiem Wam ze chtba je odstawie bo drugi raz tego nie przezyje

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:20   #4315
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Wahałam się między tym puzzlino a puzzlami - ale jakoś mnie skusiły puzzle, że właśnie wyższy level. Takie o : http://allegro.pl/granna-gra-puzzle-...766008699.html
Fajne Żałuję, że ich nie kupiłam razem z puzzolino, ale już dużo wydałam. Kupimy w przyszłym miesiącu.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Hej jestem juz w aucie to co przezylam w szpitalu horror darlam sie ze mnie wszyscy slyszeli gmerali mi igla kulkowa w ranie odciagali krwiaka czyscili myslalam ze umre nigdy tak nie bolalo
Dobrze ze szybko zareagowalam bo odsaczyli tylko krew bez skrzepow gdyvym to zbagatelizowala to nie wiem
Winowajca sa zastrzyki p/zakrzepiwe ktore biore w brzuch powiem Wam ze chtba je odstawie bo drugi raz tego nie przezyje

Współczuję. Ja żadnych zastrzyków nie miałam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-11-25, 12:23   #4316
szklanka19
Zadomowienie

Debrah fajne te puzzle ja mam dla Ewy na Mikołaja takie coś http://allegro.pl/alexander-puzzle-w...801540467.html bo u nas trochę problem z dopasowywaniem kolorów. A masz obok siebie jakąś hurtownię papierniczą? Bo ja znalazłam i mają tam ceny sporo niższe niż na all np. Tylko potem człowiek zaczyna szaleć zbytnio...

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:

O Jezu aż mam ciarki dobrze, że to już za Tobą, odpoczywaj kochana
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:33   #4317
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mała - a on nie zje żadnych placków?

I jeszcze - wypisz się jak masz jakiś trudny okres, czytam Twoje wiadomości a zapomniałam skomentować. Tulę, mam nadzieję, że dziś lepszy dzień.
Dziękuje Dziś już lepiej. Próbuje jakoś zbierać w sobie siły. Mam przecież dla kogo

Jeżeli o placki chodzi to przerabialiśmy już mnóstwo kombinacji,nie ruszy nic. Nawet nie chce próbować,od razu się wycofuje. A jak jakimś cudem go przekonam żeby spróbował chociaż to wypluwa. Jeszcze do niedawna jadł jogurty,serki teraz już nawet tego nie chce.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-11-25, 12:37   #4318
Debrah
Zakorzenienie

A przekąski np gryka z melasą i migdałami? Nancy mi to poleciła jako fajne źródło żelaza - moja je.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Marsi: okropnie brzmi, strasznie współczuję, zastrzyki miały pomóc a tu taka lipa.
Stary 2014-11-25, 12:38   #4319
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Powiedzcie dziewczyny jak uzupełniać dietę małego w potrzebne mu składniki kiedy on nic nie chce jeść oprócz mleka. Owoce i warzywa jakieś tam zjada,ale to przecież za mało. Może jakieś przekąski typu słonecznik,migdały itp
A jakbys mu zrobila np ciasteczka owsiane ze slonecznikiem/dynia to myslisz, ze by zjadl?

Ja robilam ostatnio ciasteczka z przepisu, co MaJulMi podawala, Kubie bardzo podeszly.
O te: http://smakoterapia.blogspot.com/201...ki-wersja.html tylko troszke zmodyfikowalam skladniki, bo nie mialam wszystkich

A jakies placki z patelni?
Ja w sumie do kazdych dodaje zmielony sezam/siemie/slonecznik/dynie.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-11-25 o 12:42
Stary 2014-11-25, 12:40   #4320
Debrah
Zakorzenienie

A właśnie, na czym smażycie placki itp? bo ja na maśle lub oleju roślinnym a potem na ręcznik papierowy, żeby olej w nim został i nie były za tłuste, nie mam beztłuszczowej patelni. Na czym mogłabym?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości