|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
![]() Ale zanim będzie sama spała w pokoju to jeszcze się wszystko zdąży zmienić.
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś środek w.tym wszystkim
|
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu zazdraszczam takiego odsmoczkowania. Ja próbwałam z misiem i nic. W ciągu dnia raz mi tylko padl bez smoka ze zmęczenia i to za 20 minut się obudził z płaczem. Na noc ładnie już zasypia bez.
Ewulka jak zabki Ani wyglądają Dawid Jedynki górne ma wysunięte lekko do przodu. A kurde już dawno w ciągu dnia smoka nie ma Marsi tulam silna babka jesteś Silver ja firanki kupowałam w Biedronie, ani zabki nie potrzebne ani żelazko ![]() Little u nas nie ma rękawiczkowego problemu (tfu tfu) Czapkę mam dla siebie czarną dzierganą i taką jak Elllmi z Housa. Wher's Elllmi? ![]() Kija uwielbiam Cię Dziewczyny ten miesiąc jest okropny! A oczywicie rodzina TZta zabobony, przesądy. Że babka przed śmiercią (kwiecień tego roku przecież!)zemstowała, że on do niej przychodzić nie chciał, nie odwiedzał go, że się doczeka tego samego co ona, poza tym do matki TZta mówiła, że ona wszystkich ze sobą zabierze. Siostrze jego się śniła babka że ja wiola na rękach nosiła bo taka mała była, to że babka dała znać że dziecko swoje zabierze. Wczoraj TZ do mnie czy babka miała otwarte oko jak zmarła i jeszcze zaczął po necie czytać o klątwach. Nosz k*#*#!! Mówię, człowieku jesteś wierzący, słyszałeś żeby Bóg sobie stawał przed domem: "O, a tutaj sobie pyknę klątwę". Listopad okropny, tyle się podziało że masakra. Nie wspomnę już o samej rodzinie TZta. Ile się od śmierci babki podziało - oni oczywiście to tłumaczą działaniem babki z zaświatów. |
|
|
|
#4294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę obejrzeć, bo my mamy zwykle plakatówki |
|||
|
|
|
#4295 |
|
Lurker ;)
|
Aaa nigdy pracy nie znajde! Mialam dzis rozmowe w cukierni blisko mnie. Wszystko super 2 zmiany ale 2 dni na 2 dni.. Sam szef do mnie, ze szkoda bo fajna jestem
![]() Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim, nie wiem co sie z moim dzieckiem porobilo, ale wczoraj spal do 10 dzisiaj tez jeszcze spi
![]() Co wczoraj bralam sie za odpisywanie na posta to ktoś lub coś mi przeszkadzalo. Do rzeczy, na poczatek zaznacze jedynie, ze nie chce tu po raz kolejny wszczynac szczepionkowej burzy, to jedynie moje przemyslenie. A zatem wydaje mi sie, ze u części naszych polskich dzieci, fakt, ze maja podane szczepionki w pierwszej dobie życia, często nawet w ciagu dwoch godzin po narodzinach może wpływac na zaburzenia ssania, do tego dochodzi brak fachowej pomocy laktacyjnej i problem mamy gotowy. Ta ma cycki za duze, ta za mala, tu sutki nie takie, tu pokarmu na pewno nie bedzie... Polska jest w grupie tylko 3 krajow w Europie, ktore utrzymaly szczepienia niemowlat w pierwszej dobie, reszta sie juz z tego wycofala, mi to daje do myślenia. Szczepienie wiadomo, nie wywołuje negatywnych skutkow u każdego, ale trafi na słabszego osobnika i moze wyrzadzic szkode, byc moze problem tym częstszy gdzy dziecko rodzone cc jak było u mnie.Cytat:
marsi tule mocno, mama nadzieje, ze z krwiakiem to nic powaznego. ewulkaa jestem przekonana, ze pieniadze rozdysponowalas prawidlowo. hope faktycznie beznadziejny miesiac, oby koejny przyniosl lepsze! A wracajac do pokoju bokehowej Hani, mi sie tam bardzo podoba i jakos nie pomyślałam, ze jest mało dziecięco. Jest przytulnie i milo jak dla mnie. |
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Mąż jest już w drodze do szpitala Sylwietta-tak daleko od nas bo tu na miejscu nie potrafią leczyć. Ma schorzenia które tu były bagatelizowane. Powiedz mi jak Twój brat? Ostatnio jak pisałaś to był w szpitalu,wiedzą już co mu jest? Ewulka-dziękuje za odpowiedź. Myśleliśmy nad lateksem. Jaki konkretnie macie? Marsi-kochana jesteś silną babką i dasz radę. W tej chwili rządzą tobą hormony ale to minie przecież. Przesyłam pozytywne fluidy Ezzo-udało się wyleczyć pisiorka Tomcia?
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taka to pozyje
![]() ![]() Cytat:
![]() Na mojej "aukcji" bylo tylko real zdjecie samej lokowki i nic wiecej, a przyszla z oryginalnym pudelkiem, dlatego sie zdziwilam... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
póki co robię jak mi w duszy gra bo nie umiałabym inaczej )))
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-11-25 o 12:28 |
||||
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak, trzeba byloby spojrzec na dane statystyczne, moze cos w tym jest. Pierwsza szczepionka powinna byc siara. Zgadzam sie z Toba, ze za szybko rozpoczyna sie szczepienia. U nas pierwsza szczepionke podaje sie najwczesniej w trzecim miesiacu zycia, a i tak mozna to sporo w czasie przelozyc. A na taka gruzlice miedzy piatym a dziewiatym bodajze, gdzie 80% ludnosci w naszym rejonie jest nosicielami pratkow, wiec ryzyko ostnieje. WZWB jest dobrowolna, ale specjalnie nie widze potrzeby jej podawania; trzeba sie zastanowic, dlaczego w Pl jest podawana tak wczesnie, dlaczego jest obowiazkowa i jak mozna byloby to obejsc. |
|
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nie wiem co się dzieje z Hanią ale ostatnio bardzo często nie może zasnać na noc:/ pokłada się w łóżeczku, oczka się kleja a się nie położy:/ wczoraj usypiała 1,5h ![]() a no i w międzyczasie 2 razy chce na nocniku siedzieć. Ona chyba lubi na nim siedzieć ![]() marsi tulę mocno aniu zdrówka dla Gabi ![]() nawijko mój Tż nawet nie wie dokładnie ile pensji dostaje fewciu brawo za bezproblemowe odsmoczkowanie! ja się obawiam jak to u nas będzie:/ hope mam nadzieję, że grudzień juz będzie lepszy!!
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Żeby mi to było ostatni raz
))))Cytat:
U Nas tez zasypianie kiepsko wczoraj od 19 30 do 21 20 w efekcie zasnęłam razem z nią. A tez była śpiąca... W nocy sie budziła płakała mama wolała nie wiedziałam co sie dzieje ale w końcu zasnęła miedzy nami
|
|
#4304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z To aszkiem wszystko ok, zaczerwienienie zniknelo nastepnego dnia rano, olejek ze slodkich migdalow wystarczyl. Cytat:
Ja wiem, ze w maju na porodowce bede tam walczyc jak lwica, ale swiezo narodzonego dziecka zaszczepic nie dam, bo sensu wlasnie nie widze. W zwiazku z tym, ze to szczepienie obowiazkowe to obejscie tego nie jest latwa droga, ale z drugiej syrony konstytucja daje nam prawo, ze nikt bez zgody opiekuna zabiegow medycznych na nieletnich przeprowadzac nie moze. |
||
|
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Marsi powodzenia! Musisz zostać potem na obserwacji czy wrócisz od razu do domu? Mała kciuki za męża ![]() Meneq, Ezzo ja dodam od siebie, że widziałam w swoim życiu osoby (nawet bardzo młode, w życiu nikt by nie powiedział, że taka osoba może być chora) chorujące na gruźlicę mimo szczepienia. Little szkoda, że z pracy w cukierni nici :/ chociaż ja bym utonęła w takim miejscu, ileż tam się pod koniec dnia musi marnować ciastek! A ja nie mogę patrzeć na to jak ktoś wyrzuca jedzenie ![]() Wczoraj miałyśmy ostatnią rehabilitację, kontrola na przełomie lutego i marca dopiero
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu kupiłam puzzle tylko trudniejsze: ehem: też od 2+, najtrudniejsze mają 12 elementów.
Czyli mam domek z mebelkami i puzzle, pozostaje mi potem dokupić 'czereśniową' i wsio. Ale to jeszcze czasu , teraz o bon chodziło. |
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosicielami pratkow mozna byc, ale choruje sie dopiero w okreslonych warunkach. I oczywiscie, mlodzi tez choruja ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Nie, WZWB obowiazkowa jest z innych wzgledow wg mnie. Walcz, jesli tak uwazasz za stosowne. Mozeod razu przy przyjmowaniu do szpitala o tym powiedz i wpisz w plan porodu. |
||
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Młode śpi od 15 minut - ale mnie przeczołgała z rana
Odpoczywam z kawą i tap madl,więc proszę mi nie pisać kto wygrał![]() Rolnik szuka żony też oglądaliśmy z tż. Szkoda mi Ewy, dziwnie tam nie zatrybiło, jakoś myślałam, że będzie dobrze.. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Btw : wczoraj wysłałam oficjalne zgłoszenie do akcji fundacji Jedyna Taka i jesteśmy w kontakcie - po paru próbach, bo coś nie działało na fb i nie widzieli moich wiadomości. Ale może się coś nam urodzi )
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo-nic dokładnie nie wiemy jeszcze. Napewno kilka dni na podstawowe badania a co dalej to się okaże.
To olej z migdałów jest skuteczny w tego typu sprawach? Gdzie kupiłaś? U nas od ok miesiąca ciągle coś mu się tam pojawia. Jednego dnia ma kilka czerwonych kropek na jąderkach,drugiego dnia już wchodzi na pisiorka(od strony wewnętrznej). Załagodze ale za kilka dni powraca. Nie mam pojęcia od czego to może być. Wczoraj odkryłam że tylko jedna maść mu pomaga bo po jej zastosowaniu zniknęło,ale mąż objechał 6 aptek i w żadnej nie mieli(a mam już końcówkę). Muszę przeanalizować składy bo ta ma tylko dwa i może znajdę jakiś zamiennik tego. Powiedzcie dziewczyny jak uzupełniać dietę małego w potrzebne mu składniki kiedy on nic nie chce jeść oprócz mleka. Owoce i warzywa jakieś tam zjada,ale to przecież za mało. Może jakieś przekąski typu słonecznik,migdały itp
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Mała - a on nie zje żadnych placków?
I jeszcze - wypisz się jak masz jakiś trudny okres, czytam Twoje wiadomości a zapomniałam skomentować. Tulę, mam nadzieję, że dziś lepszy dzień. |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Wahałam się między tym puzzlino a puzzlami - ale jakoś mnie skusiły puzzle, że właśnie wyższy level. Takie o : http://allegro.pl/granna-gra-puzzle-...766008699.html
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jestem juz w aucie to co przezylam w szpitalu horror darlam sie ze mnie wszyscy slyszeli gmerali mi igla kulkowa w ranie odciagali krwiaka czyscili myslalam ze umre nigdy tak nie bolalo
Dobrze ze szybko zareagowalam bo odsaczyli tylko krew bez skrzepow gdyvym to zbagatelizowala to nie wiem Winowajca sa zastrzyki p/zakrzepiwe ktore biore w brzuch powiem Wam ze chtba je odstawie bo drugi raz tego nie przezyje Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuję, że ich nie kupiłam razem z puzzolino, ale już dużo wydałam. Kupimy w przyszłym miesiącu.---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Debrah fajne te puzzle
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
dobrze, że to już za Tobą, odpoczywaj kochana |
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś już lepiej. Próbuje jakoś zbierać w sobie siły. Mam przecież dla kogo![]() Jeżeli o placki chodzi to przerabialiśmy już mnóstwo kombinacji,nie ruszy nic. Nawet nie chce próbować,od razu się wycofuje. A jak jakimś cudem go przekonam żeby spróbował chociaż to wypluwa. Jeszcze do niedawna jadł jogurty,serki teraz już nawet tego nie chce.
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
A przekąski np gryka z melasą i migdałami? Nancy mi to poleciła jako fajne źródło żelaza - moja je.
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Marsi: okropnie brzmi, strasznie współczuję, zastrzyki miały pomóc a tu taka lipa. |
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robilam ostatnio ciasteczka z przepisu, co MaJulMi podawala, Kubie bardzo podeszly. O te: http://smakoterapia.blogspot.com/201...ki-wersja.html tylko troszke zmodyfikowalam skladniki, bo nie mialam wszystkich A jakies placki z patelni? Ja w sumie do kazdych dodaje zmielony sezam/siemie/slonecznik/dynie. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-25 o 12:42 |
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, na czym smażycie placki itp? bo ja na maśle lub oleju roślinnym a potem na ręcznik papierowy, żeby olej w nim został i nie były za tłuste, nie mam beztłuszczowej patelni. Na czym mogłabym?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

22.05.2008
14.08.2011
silna babka jesteś 
i jeszcze zaczął po necie czytać o klątwach. Nosz k*#*#!! Mówię, człowieku jesteś wierzący, słyszałeś żeby Bóg sobie stawał przed domem: "O, a tutaj sobie pyknę klątwę". 
czy mnie się opłaca w ogóle kłaść? :P
Pamiętasz jak ja się martwiłam, że Blanka nic nie mówi? Zaczęła opowiadać z dnia na dzień. I jestem pod ogromnym wrażeniem zasobu słów.

jutro idą "moje" pierwsze wypłaty, jak się robnęłam, a wypłacam w tym miesiącu ponad 500 tys zł to jeszcze ania będzie po mnie spłacać długi