Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 17:16   #1891
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Bianeczka a z czego Ty sie tak szkolisz co przyznaj sie kochana
chyba zazdroszcze troche tych gór, ja to bym najchetniej pojechała połazic po gorach i zapomniec o dzisiejszym, o budowie, o pracy i tych wszystkich rzeczach.
i jak to tak jest ze TŻ tez bedzie nz szkoleniu >? pracujecie w jednej firmie ?
Szkolenie z kosztoryswania. A co to za góry jak zajęcia do 16 i ciemno od razu isę robi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 17:53   #1892
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FK Pokaż wiadomość
Dzieje się, nie? To dobrze, przynajmniej nudy nie ma!

Co nie zmienia faktu, że ja już bym się chętnie wprowadziła, a tu jeszcze taaaaka długa droga...
no dzieje sie sie 😃 ale ile nerwów przy tym. My chcemy na majówkę sie wprowadzić jak finansowo wyrobimy....póki co dobrej myśli jestem do pracy będziemy mieli daleko ale to mejsce to mój raj na ziemi

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Bianeczka mimo wszystko gór zazdroszczę my mamy daleko do gór.... A od zawsze kochałam tam jeździć
isabel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:35   #1893
monic167
Rozeznanie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

[/COLOR]

Monia doskonale Cie rozumiem ! Odczuwam podobna presje od mojej....kolezanki.... albo jej meza. Oni sa chyba zazdrosni ze chate mamy juz postawiona i podjelismy decyzje o dziecku... Strasznie wypominaja nam ze oni juz sie pobrali a my nie. Ze oni mieli wypasione wesele itp chora sytuacja i ograniczyłam nawek czasowo kontakt z nimi bo az mi sluchac sie nie chcialo. Tez by mi lezka poleciala gdyby ona zaszla w ciaze a ja nie Monic nie zawracaj sobie nimi głowy, sympatia na siłe nie przyjdzie a meczyc sie to bez sensu.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

z ta sympatia na sile to -idealnie to ujęłaś [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
przed nami dopiero 1-wszy test a moj TZ tez panikuje, ze jak sie okaze ze nic nie ma to ze moze z nim cos nie tak musze mu podeslac jakas lekture na temat tego ile srednio sie pary staraja mimo ze sa zdrowi calkowicie
Milka, Anusia- z nimi to tak jest, jak cale zycie jest im wszystko jedno czym 'strzelaja' to nagle przy pplanowaniu dziecka mysla ze maja te plemniki z platyny i za pierwszym razem bedziie "gol" w sumie szkoda mi ich -i w tym mojego Tżo zyja w przekonaniu ze to takie niby wszystko proste..a przekonac ich do jakichkolwiek wczesniejszych prób w kwestii dziecka- graniczy z cudem !: P a potem płacz i zgrzytanie zębow :P

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Dzieje się, nie? To dobrze, przynajmniej nudy nie ma!

Co nie zmienia faktu, że ja już bym się chętnie wprowadziła, a tu jeszcze taaaaka długa droga...
Fk= a na jakim jestescie etapie jesli moge ?
duzy wybudowaliscie metraż ?
my sie łudzimy ze przyszłe święta to juz w trójke i w nowym domu ;-)

kiedys wrzucilam w google haslo "budowa domu, dziecko,ciąża" i znalazlam pare wypowiedzi na ktorych ludzie na nowy dom ,przewidywali w zyciu malych nowych lokatorów

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

aaaaaaaaaaaaaa no i zapomniałam napisac- mojej @@ dalej nie ma! (planono powinna byc wczoraj, wg ovufriend dzisiaj)
ale TŻ "zabronil" robic test do piątku
dobra,niech mu będzie:P
aa i przy okazji !! dziewczyny jak się bada szyjkę macicy ??ktoraś w Was korzysta z ovufriend??

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2014-11-24 o 18:38
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:46   #1894
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

[/COLOR]

Milka, Anusia- z nimi to tak jest, jak cale zycie jest im wszystko jedno czym 'strzelaja' to nagle przy pplanowaniu dziecka mysla ze maja te plemniki z platyny i za pierwszym razem bedziie "gol" w sumie szkoda mi ich -i w tym mojego Tżo zyja w przekonaniu ze to takie niby wszystko proste..a przekonac ich do jakichkolwiek wczesniejszych prób w kwestii dziecka- graniczy z cudem !: P a potem płacz i zgrzytanie zębow :P

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

kiedys wrzucilam w google haslo "budowa domu, dziecko,ciąża" i znalazlam pare wypowiedzi na ktorych ludzie na nowy dom ,przewidywali w zyciu malych nowych lokatorów

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

aaaaaaaaaaaaaa no i zapomniałam napisac- mojej @@ dalej nie ma! (planono powinna byc wczoraj, wg ovufriend dzisiaj)
aa i przy okazji !! dziewczyny jak się bada szyjkę macicy ??ktoraś w Was korzysta z ovufriend??
Nie no to moj TZ od razu mowi ze pewnie nie wyszlo ze watpi w sile swoich plemnikow... a ja probuje mu to wybic z glowy

ja korzystam z ovufriend, ale szyjki nie badalam

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Która z Was mowila o kinie i igrzyskach? okazalo sie ze te bilety mamy na specjalny pokaz filmu wlasnie igrzyska smierci mnie fantasy w ogole nie interesuje no ale jak dostalismy ... zaraz jedziemy

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:54   #1895
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:

My dopiero stan surowy zamknięty . Mamy mury, chudziaka, okna, dach i nie możemy się doczekać kiedy skończy się zima (chociaż się jeszcze nawet nie zaczęła ). Powierzchnię użytkową mamy ok. 150 m2.
Na kolejne Boże Narodzenie to nawet nie ma opcji, żebyśmy nie mieszkali .

Szyjkę to i ja bym się chciała nauczyć badać, bo nie czuję żadnej różnicy...

Dziewczyny, a któraś z Was ma tyłozgięcie? W Internecie różnie piszą - że może utrudniać zajście i donoszenie, ale też, że nie ma znaczenia...

Edytowane przez FK
Czas edycji: 2014-11-24 o 18:56
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:34   #1896
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tak zazdroszcze!

Lovely a powiedz mi zauwazalas miedzy owulacja a terminem @ jakis sluz u Ciebie? tzn czy skupilas sie jakiego byl rodzaju?
Śluz bluz
, u każdej może to inaczej wyglądać. Czytałam, że najczęściej gdy dojdzie do zapłodnienia może pojawić się dużo białego śluzu.
Innym objawem jest podniesienie się temp. ciała o 2stopnie i nie spada w dniu zapowiedzianej @

Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

[/COLOR]

I pomyśleć, że często patrzy się na kobietę czy płodna. A tu okazuje się ze to pół na pół, dużo przecież zależy od mężczyzny

O, to trzymam kciuki by do piątku @ nie przylazł !

Cytat:
My dopiero stan surowy zamknięty . Mamy mury, chudziaka, okna, dach i nie możemy się doczekać kiedy skończy się zima (chociaż się jeszcze nawet nie zaczęła ). Powierzchnię użytkową mamy ok. 150 m2.

Dziewczyny, a któraś z Was ma tyłozgięcie? W Internecie różnie piszą - że może utrudniać zajście i donoszenie, ale też, że nie ma znaczenia...
Moja przyjaciółka ma z diagnozowanie tyłozgięcie i ma 3 dzieci

I nie wiem jak się bada szyję i nie chcę wiedzieć. Wystarczy mi to co wiem o moim organizmie, nie będę mierzyć temp., badać szyjki, i nie będę patrzeć jaki śluz.
Wolę skupić się na tym jakie świece, bielizna i jakie wino.
Ok interesują mnie pozycje
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:27   #1897
monic167
Rozeznanie

merry- to ja sie podpisuje pod pomysłami na pozycje
Stary 2014-11-24, 20:37   #1898
Fantasmagori
Zakorzenienie

A to ja mówiłam o kinie kurczę zazdroszczę biletów bo wczoraj mieliśmy lenia i nic nie robiliśmy cały dzień. Może za tydzień pójdziemy
U mnie na razie nic nie słychać ale wiecie co ta moja ciężarna koleżanka była w szpitalu (10 lat się nie zabezpieczyli z mężem i w końcu się udało zajść) leżała w szpitalu, lekarze jej nie mówili dokładnie co się dzieje więc była przerażona. "koleżanka" z sali, typowa patologia, mówi do niej " e ja tam poroniłam 2 razy i co żyję". A jej facet marudził tylko jakie nudy w tym szpitalu i poszedł także wiecie naprawdę ciężko się nie przejmować jak się słyszy takie teksty. Na szczęście koleżanka jest już w domu i z ciążą wszystko ok cieszę się bo to cudowna osoba i zarazem najbardziej pechowa jaką znam, serio. Mam nadzieję że jej to dziecko wszystko wynagrodzi bo to co ona przeszła, tyle smutnych sytuacji to by na parę ludzi starczyło

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2014-11-24 o 20:40
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:52   #1899
monic167
Rozeznanie

Fantasmagori, no chyba te co przeszły taki koszmar nie zdaja sobie sprawt co to dla takiej świerzynki w temacie jak my oznacza. Moja siostra poronila 2czy 3razy, ale że jest miedzy nami 9lat roznicy to wczesnuej w to nie wnikalam. Jak teraz o tym mysle to ją szczerze podziwiam. Ma dwójkę super dzieciakow i oboje zdrowi.
Meryy- masz na mysli pelne 2stopnie czyli. 38,6 czy dwie kreseczki tj.np.36,8 ?
Stary 2014-11-24, 21:21   #1900
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja jakbym nie daj Boże poroniła to bym nigdy nie powiedziała "i co z tego" zwłaszcza do ciężarnej z zagrożoną ciążą no ale to była naprawdę skrajna patologia ta dziewczyna.

U Was też tak zimno? Czekam na TŻ bo ma teraz popołudniówki i wraca o 22 może mnie rozgrzeje

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 21:23   #1901
monic167
Rozeznanie

Zimno i pada mnie to sie nawet nie chce intensywniej przytulac, chyba jestem chorap bo z reguły chce częściej niż TZ ale ty Fantasmagori korzystaj póki chcesz
Stary 2014-11-24, 22:48   #1902
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

FK ja mam tyłozgięcie macicy, a w ciążę zaszłam w zasadzie za pierwszym razem (jak zaczęliśmy tak na serio się starać). Jedyne co sobie wzięłam do serca to rada koleżanki, żeby spróbować pozycji "od tyłu", a potem nogi na ścianę i leżeć. Nie wiem, czy nabijała się ze mnie, czy nie, ale faktem jest to, że miesiąc później byłam w ciąży

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)

Edytowane przez cienwiatru
Czas edycji: 2014-11-24 o 22:50
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 23:04   #1903
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A to ja mówiłam o kinie kurczę zazdroszczę biletów bo wczoraj mieliśmy lenia i nic nie robiliśmy cały dzień. Może za tydzień pójdziemy
U mnie na razie nic nie słychać ale wiecie co ta moja ciężarna koleżanka była w szpitalu (10 lat się nie zabezpieczyli z mężem i w końcu się udało zajść) leżała w szpitalu, lekarze jej nie mówili dokładnie co się dzieje więc była przerażona. "koleżanka" z sali, typowa patologia, mówi do niej " e ja tam poroniłam 2 razy i co żyję". A jej facet marudził tylko jakie nudy w tym szpitalu i poszedł także wiecie naprawdę ciężko się nie przejmować jak się słyszy takie teksty. Na szczęście koleżanka jest już w domu i z ciążą wszystko ok cieszę się bo to cudowna osoba i zarazem najbardziej pechowa jaką znam, serio. Mam nadzieję że jej to dziecko wszystko wynagrodzi bo to co ona przeszła, tyle smutnych sytuacji to by na parę ludzi starczyło
Na patologie nic nie poradzimy. Ale ty możesz wspierać koleżankę, wysłuchać, pocieszyć.

Choć najbardziej nie pojmuję jak, to jest, że te baby co o siebie nie dbają, za nic mają życie małych istot. To one zachodzą w ciążę.

Cytat:
Fantasmagori, no chyba te co przeszły taki koszmar nie zdaja sobie sprawt co to dla takiej świerzynki w temacie jak my oznacza. Moja siostra poronila 2czy 3razy, ale że jest miedzy nami 9lat roznicy to wczesnuej w to nie wnikalam. Jak teraz o tym mysle to ją szczerze podziwiam. Ma dwójkę super dzieciakow i oboje zdrowi.
Z tego co czytałam, to tak te dwie kreseczki. Ale to się sprawdza w momencie gdy prowadzi się te wykresy z temp.

Cytat:
Ja jakbym nie daj Boże poroniła to bym nigdy nie powiedziała "i co z tego" zwłaszcza do ciężarnej z zagrożoną ciążą no ale to była naprawdę skrajna patologia ta dziewczyna.

U Was też tak zimno? Czekam na TŻ bo ma teraz popołudniówki i wraca o 22 może mnie rozgrzeje
Zimny wiatr, ale lubię te nasze wieczorne spacery po parku, nawet jak jest zimno, tylko psią istotke muszę namawiać by szła, bo jak gdzieś zawieje, to jak osiołek się zapiera.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Dobranoc
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 23:09   #1904
MilkaJestem
Zakorzenienie

Witam się dziewczynki po kinie film hmm..dlugi i dlugo sie rozkreca akcja, no ale to dopiero 1 czesc... ja tez duzo mysle o bieliznie (i o stroju uczennicy )

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
ech czasem tak jest...ze dobra osóbka a tyle nieszczesc spada na nią... jak mozna takie rzeczy mowic to tez nie wiem;/;/

Cytat:
no wlasnie, zwlaszcza jak jest sie swiezynka to takie teksty moga zabolec widze Monic ze awatarek zmieniony - pieknie!

Stary 2014-11-24, 23:12   #1905
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się dziewczynki po kinie film hmm..dlugi i dlugo sie rozkreca akcja, no ale to dopiero 1 czesc... ja tez duzo mysle o bieliznie (i o stroju uczennicy )

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

ech czasem tak jest...ze dobra osóbka a tyle nieszczesc spada na nią... jak mozna takie rzeczy mowic to tez nie wiem;/;/

no wlasnie, zwlaszcza jak jest sie swiezynka to takie teksty moga zabolec widze Monic ze awatarek zmieniony - pieknie!
Ale ogólnie wart obejrzenia ten film?
Ja niedługo zmykam spać
Poszłam za przykładem Monic167 i wrzuciłam zdjęcie, chociaż dziwnie się z tym czuję, bo nigdy do tej pory nie pokazywałam twarzyheheeh

Moje serca dwa:
Stary 2014-11-24, 23:14   #1906
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ale ogólnie wart obejrzenia ten film?
Ja niedługo zmykam spać
Poszłam za przykładem Monic167 i wrzuciłam zdjęcie, chociaż dziwnie się z tym czuję, bo nigdy do tej pory nie pokazywałam twarzyheheeh
hmm zalezy kto co lubi... ja nie lubie takich filmow sci-fi albo fantasy wiec mi nie podszedl... ale jak ktos lubi takie rzeczy jak gra o tron np to moze sie spodobac

oo tez slicznie! mnie TZ goni zawsze zebym nie wrzucala bo bezpieczenstwo bo cos tam...

Stary 2014-11-24, 23:15   #1907
bianeczkaa
Zakorzenienie

Łyknęłam ostatnią tabletkę dupka Teraz kolejne 2 tygodni czkeania na @
Cycki bolą mnie praktycznie codziennie, choćby na chwilę, ale jednak. Dzisiaj się obżarłam Znów było boskie żarcie

Termometr przygotowany, idę spać Kolorowych!

A szyjkę to się bada tak, że wkładasz sobie tam palca i macasz szyjkę macicy.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11NPR-plansze-006.jpg (53,7 KB, 15 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 23:24   #1908
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm zalezy kto co lubi... ja nie lubie takich filmow sci-fi albo fantasy wiec mi nie podszedl... ale jak ktos lubi takie rzeczy jak gra o tron np to moze sie spodobac

oo tez slicznie! mnie TZ goni zawsze zebym nie wrzucala bo bezpieczenstwo bo cos tam...
Hmmm, ja oglądałam poprzednie części i nawet mi się podobały, więc może skuszę się i na tę część
A co do zdjęcia - to chyba jednak wrócę do anonimowości, jakoś tak mi chyba faktycznie lepiej
Śpijcie dobrze moje drogie, kolorowych snów i do jutra

Moje serca dwa:
Stary 2014-11-24, 23:43   #1909
MilkaJestem
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie idę spać ale życzę Wam dobrej nocki

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Kurcze jutro ide na 7 na silownie, a mi sie w ogole nie chce spac! i tylko buszuje po necie za ciekawostkami

Stary 2014-11-25, 00:45   #1910
Nicole`_
Zakorzenienie

Czesc Staraczki

Jutro juz wracamy do domu, alez to szybko minelo... bedziemy dopiero pozno wieczorkiem, mam nadzieje, ze ten tydzien zleci mi blyskawicznie i zanim sie obejrze bedzie weekend @ planowo ma byc 4-5 grudnia. Nie moge sie doczekac testowania... i niestety nie bede czarowac ani siebie ani was - bede bardzo rozczarowana 1 kreska.

Absolutnie nie mam przeczucia, ze sie udalo, nie czuje sie jakos wyjatkowo czy inaczej. Czasem dziewczyny mowia, ze odrazu wiedzialy ze zaszly... mi sie wydaje, ze sie nie udalo. Albo boje sie ze sie nie udalo... ciezko powiedziec

Milka, kiedy mialas owu? Ja w czwartek chyba... idziemy jakos bardzo podobnie wiec w sumie jesli mamy sprawdzac objawy to mozemy u siebie wzajemnie. Tez jestem ciekawa jak u lovely bylo miedzy owu a spodziewaa @... najgorsze jest to ze kompletnie nie pamietaj jak zwykle u mnie po plodnych bylo... nigdy nie zwracalam na to uwagi

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2014-11-25 o 00:48
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 07:08   #1911
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:
FK ja mam tyłozgięcie macicy, a w ciążę zaszłam w zasadzie za pierwszym razem (jak zaczęliśmy tak na serio się starać). Jedyne co sobie wzięłam do serca to rada koleżanki, żeby spróbować pozycji "od tyłu", a potem nogi na ścianę i leżeć. Nie wiem, czy nabijała się ze mnie, czy nie, ale faktem jest to, że miesiąc później byłam w ciąży
Super , to ja się nie nakręcam już .

Dzień dobry
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 07:14   #1912
monic167
Rozeznanie

Halo dzień dobry: -)dzieki Bianeczko za.info, musze zobaczyc na.lapku bo w tapatalk nie wyswietlilo mi grafiki.temperatura dziś po 10dniach spadla o te 2kreseczki czyli pewnie @się czai za rogiem. Cholera jakie to denerwujace że.czlowiek teraz taki niepewny jest! Milka- podziwiam Cię za ta siłownię o 7!!!
Stary 2014-11-25, 08:22   #1913
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Łyknęłam ostatnią tabletkę dupka Teraz kolejne 2 tygodni czkeania na @
Cycki bolą mnie praktycznie codziennie, choćby na chwilę, ale jednak. Dzisiaj się obżarłam Znów było boskie żarcie

Termometr przygotowany, idę spać Kolorowych!

A szyjkę to się bada tak, że wkładasz sobie tam palca i macasz szyjkę macicy.

Bianeczko 2 tyg szybko zleci zobaczysz....
PS. Twoja instrukcja do badania szyjki poprsoru bomba

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Ja szyjki nigdy nie badałam bo nie do konca wiem jak sie zabrac. Po obejrzeniu onstrukcji od Bianeczki chyba jesk miękko i mokro ? sama nie wiem...
Dziś 32 dc, brak @, od tygodnia cycki bolą i nie wiem kiedy zatestować hmmm...Poza tym juz trzeci tydzien lapie co chwile jakies infekcje najpierw pecherz, potem zatoki teraz cos podobnego do przeziebienia ? Najchetniej to bym przespała pol dnia ale do pracy trzeba dygac. Jestem rozbita.

Tak w ogole dzień dobry dziewczyny
Stary 2014-11-25, 08:42   #1914
1141655
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

U mnie smiesznie z tą szyjką było, bo ja nigdy takich rzeczy nie robiłam, ale jakoś w tym cyklu co ustrzeliliśmy bobo, to powsadzałam sobie parę razy palce przed planowanym okresem

i się zdziwiłam, bo czytałam, że przed okresem szyjka jest nisko, a po zaplodnieniu idzie do gory i nie czuc jej
i tak wsadzilam jednego dnia palec, nisko...drugiego...nisko ..
kolejnego juz jej nie znalazlam

Stwierdzilam,ze to jakas glupia metoda

a prosze :P

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:31   #1915
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

U mnie smiesznie z tą szyjką było, bo ja nigdy takich rzeczy nie robiłam, ale jakoś w tym cyklu co ustrzeliliśmy bobo, to powsadzałam sobie parę razy palce przed planowanym okresem

i się zdziwiłam, bo czytałam, że przed okresem szyjka jest nisko, a po zaplodnieniu idzie do gory i nie czuc jej

Cześć dziewczyny ale miałam dzisiaj poranek! Na 8 zaczynam wykłady ze studentami a budzik nie zadzwonił i mąż mnie obudził o 7.40 :-0 i chyba wszystkie przepisy zlamalam tak szybko jechalam
A co do badania szyjki to ja nie umiem chyba tego dobrze zrobić, poza tym jak się zaczęliśmy starać to ani nie mierzylam temperatury ani nic. Zainstalowalam sobie tylko program 4womenonly do ustalenia dni płodnych.

Moje serca dwa:
Stary 2014-11-25, 09:36   #1916
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

byłam w WC hmmmu mnie chyba nisko ta szyjka
Stary 2014-11-25, 10:04   #1917
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isabel89 Pokaż wiadomość
byłam w WC hmmmu mnie chyba nisko ta szyjka
Nie martw się na zapas ;-) wszystko niedługo się wyjasni a póki co myślę że nie masz co się stresowac kochana. TTrzymam kciuki za powodzenie! Kiedy testujesz?

Moje serca dwa:
Stary 2014-11-25, 10:50   #1918
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się na zapas ;-) wszystko niedługo się wyjasni a póki co myślę że nie masz co się stresowac kochana. TTrzymam kciuki za powodzenie! Kiedy testujesz?
Hm w sumie to jeszcze sama nie wiem zgodnie z testami owu dziś mija dokładnie 2 tyg od owulacji a jednocześnie 32 dc... może być trochę za szybko a zakładając jeszcze że moje cykle nie sa idealne. Poczekam jeszcze ...co myśłicie ?
Z jednej strony myślę że się nie udało bo to trzeba być szczęściarą i to jeszcze w I cyklu starań ... a z drugiej strony mam jakieś tam objawy że mowże wyszło ale to też może moja główka pracować i dodawać co nie co a może porpostu są to objawy @

Wiecei co najbardziej daje mi wiarę ? że mama mi powiedziała ostatnio Izunia będziesz na Święta nas wozić bo i tak winka nie wypijesz bo w ciąży będziesz hihi a jak Mamusia coś powie to się sprawdza ... przynajmniej zawsze tak było !
Również 3mam kciuki za siebie i za Was

Edytowane przez isabel89
Czas edycji: 2014-11-25 o 10:52
Stary 2014-11-25, 11:27   #1919
beatrix28
Zadomowienie

isabel89 jeszcze nie testuj,w ptk mzoe ,co? oby mama miała racje
32 to dlugie masz okresy, ja mam zwykle 28 czasami nawet 26 a jeszcze podpasek sobie nie kupilam na ten raz...:P
mam teraz duzo pracy w decoupage na swieta takze okres nie jest mi potrzebny a zwykle przed okresem wszystko sie chrzanilo i musialam poprawiac tym razem tak nie jest wiec kto wie?

aha tez mam tylozgiecie ale skoro za 1 razem sie udalo to chyba nic sie nie zmienilo,mama moja tez ma tylo a ma nas 2 mnie i brata czyli mozna ..

jakas dziewczynka by sie przydała a jak bedzie zobaczymy...
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:59   #1920
monic167
Rozeznanie

Przyszla moja @@..:-(jako mnie wszystkio boli :-(

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości