|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Cytat:
Tak jest to prywatny. Ale ma rowniez podpisana umowe z nfz.. w 36t trzeba isc na wizyte kwalifikacyjna. Jak sie przejdzie to co tydzien ma sie wizyty i dwa razy w tygodniu ktg.. jak chcesz wiedziec wiecej to wszystko jest na stronie internetowej medeor. pl |
|
|
|
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
allgoodthings ale zgrabniutka
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. CO ZA DZIEŃ ! Niech się już skończy.
W nocy spać nie umiałam, miałam taką zgagę, że aż mi się ślina na zbierała bolały mnie plecy , nie mogłam się napić mleka, bo morfo i mocz z rana...![]() Jak się wybrałam do przychodni to super extra kolejka, trochę sobie poczekałam, nikt nie ustąpił of course, każdy trzyma się swojej kolejki. W poczekalni pokłułam się kaktusem, moja penseta jest tak tępa, że będę się męczyć z tymi igiełkami. ![]() Położna stwierdziła, że mam opuchniętą twarz i wyglądam nieciekawie. W poczekalni spotkałam dwie znajome, a oczywiście wyglądałam z rana najgorzej na świecie, włosy jakieś tłuste, twarz też, z paznokci lakier mi schodził, kompletnie nieumalowana... Jakoś czułam się jak wieśniara ![]() Co do brzucha - mi się obniżył już 3 tygodnie temu...ostatnio chodzi za mną takie jakieś przeczucie, że urodzę w grudniu Mam nadzieję, że Młody wytrzyma do stycznia... ![]() ![]() Ale ładne brzuszki się tu ukazały...jak dla mnie to każdy jest jakoś niżej... ![]() Ewka ![]() na pewno się Mały przekręci i oby zostało ok Montanka super, że wszystko ok ![]() nic jeszcze nie jadłam, nie mam apetytu, a przed morfo to chciało mi się jeść jak nie wiem |
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka pewnie musi być ciąża prawidłowa, miejsce na oddziale, poród po 38tc.
ja się nie pcham do tego szpitala co Olena bo tam wypuszczają po 2 dniach a jak dziecko dostanie żółtaczke po 2 dobie to do szpitala wraca tylko dziecko. W innych szpitalach po sn jest się 3 dni a z żółtaczka dłużej razem z dzieckiem.
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, to niech mi teraz ktoś powie, że ja mam mały brzuch!
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio jestem tak zabiegana, że szok pranie, prasowanie - ten temat mam już zamknięty, sprzątanie. korzystam jeszcze w pełni z tego, że jestem w dwupaku i spotykam się ze znajomymi, odwiedzam rodzinkę więc ciągle jestem w biegu
![]() Ewka super, że wszystko ok ![]() Dusiolka, Myszunia, Mmgi, Maritxell, Allgood, Ewka, Ellyunia piękne brzuszki Fashion też podczytuję grudniówki i już nie mogę się doczekać aż na mnie przyjdzie pora Alb, Ewka wracajcie do zdrówka Dusiolka to tak jak Ewka pisze masz jeszcze wybór. Bo jak ja mówię, że mam termin na koniec grudnia to za każdym razem słyszę "musisz jakoś wytrzymac do stycznia"! a jak urodzę w grudniu to co? świat się zawali? Już odpowiadam wszystkim na przekór, że mam nadzieję, że nei wytrzymam. Alb mój tez twierdzi, że to tyyyle czasu. Jak mu powiedziałam, ze lada moment 36 tc, a moja siostra dwójkę dzieci urodziła w 37 tc i że tak na prawdę to jedna wielka niewiadoma kiedy się zacznie to jakbym wylała na niego kubeł zimnej wody. I teraz to przeżywać zaczął strasznie ![]() Eirene siostra mojej teściowej też uwielbia odpowiadać sama sobie na pytania, zresztą czasem nie zdążę nic powiedzieć a ona już całą dyskusję przeprowadzi aaa! Oli jest przecudowny, udał Ci się ten synek Montanka gratki za wizytę
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee dzieki za odp
no to wazne ze matka moze byc z dzieckiemNa wypadek żółtaczki..nie wyobrażam sobie zostawic Maluszka samego..;( Bajlaga dzisiaj byłam na pobieraniu i tez nikt nie przepuścił:d a 3facetow było przede mna i 2babki stare. |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Olena po cc -3 dni, sn-2 dni. Czym szybciej wypuszczają tym lepiej dla nich(kasa) no chyba ze ciążę prowadzi się u nich od samego początku to może inaczej patrzą.
Moja koleżanka (polozna) tez tam rodziła i była zadowolona.
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam na badaniach w szpitalu to ludzie mieli nawet pretensje że nie korzystam z pierwszeństwa
musiałam się tłumaczyć dlaczego nie weszłam bez kolejki... A były przede mną 2 osoby więc stwierdziłam że poczekam te 10 minut. A kiedyś w Castoramie się wryłam przed kolejkę w kasie uprzywilejowanej i nikt nawet słówka nie pisnął sami faceci stali w kolejce to może w szoku byli
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka ja też. Mam nadzieje ze żółtaczka ujawnia się do max 3 dnia kiedy się jest w szpitalu bo później nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić ze malutka by była sama w szpitalu no serce by mi pękło i bym pewnie ryczała.
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz po wizycie. Wszystko ok jest, mały waży 2000g równe, lekarka powiedziała, że jest mały, ale wszystko w porządku z nim. Powiedziała, że nie dobije wagą do Kornela, buźkę ma śliczną, a oczy wielkie na pół twarzy. 29.12 ściągamy krążek.
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga ty nasza wiesniaro watkowa
Właśnie szamie burgera z kurczakiem z mc. I frytki
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że wszytsko ok, waga moim zdaniem całkiem ok
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój Tż twierdzi, że jeszcze tyyyyle czasu... gdzie tam styczeń... tak, tak, super.dusiolka no to witam w klubie...co za ludzie, ostatnio w komentarzach tego demotywatora, co chyba Karoloo wrzucila, ktoś napisał (zapewne jakiś 15-latek, którego dziewczyną jest rąsia) że ciąża to nie choroba i niech nie pchają się do autobusów ciężarne baby tylko niech je wożą sprawcy ciąży... ![]() ostatnio stałam w Tesco W KASIE Z PIERWSZEŃSTWEM i nikt nie ustapił, starszy pan się spojrzał, szybko zabrał wzrok, a kasjerka też jakaś niekumata chyba w oczach innych ludzi nie mam brzucha może mi się wydaje, że jestem w ciąży? |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przeciez zeby nawet dostac kase od nfz to pacjent musi lezec min 3dni
|
|
|
|
#4638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga hahaha
lubię twoje teksty. Moze ludziom po prostu wydajesz się na kobietę z nadwagą Idę po pączki i do domu leżeć. Jutro się nabiegam
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, mnie w nocy obudził taki ból, że nie mogłam się ruszyć. i tak mnie długo trzymało(albo mi się wydawało) i tak bolało i tak sobie myślałam, że skoro teraz mnie tak boli to jak boli sam poród i się ciągle zastanawiam jak ja przeżyję poród :P
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
akrolowa, bajlaga to mój tż się ostatnio przestraszył i zakumał, że to "już niedługo" i codziennie teraz dzwoni do mnie z pracy i się pyta, czy spakowałam w końcu tą torbę
kurdeeee, ściągałam ostatnio jakieś kodeki do media player i teraz strasznie reklamy mi wyskakują. ;/ niby pobrałam jakiegoś ad blocka, ale nic nie dał
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Odprowadziłam małą do przedszkola, poszłam do apteki i co…. zawitałam do znajomej na herbatkę
![]() Teraz skończyła prać pralka z jednym praniem, za chwilę puszczę drugą. (chociaż mi się nie chce) Czuję się zasiedziana, nie mogę chodzić. W grę wchodzi tylko siedzenie, albo leżenie, nic więcej. Czas na nadrabianie Was, bo sporo naskrobałyście popołudniu. Śliczne brzuszki macie Brawurka jak przeczytałam co u Ciebie, to aż mnie zmroziło…. aby wszystko dobrze się skończyło.justynalyp to żeś poszalała z porządkami ![]() alb my też nie przygotowujemy specjalnie, tylko czasem wspominamy na zasadzie „przy okazji” ma.ko ty siniaczku biedny Nie wiem, dopiero jak lekarka wróci ze szpitala, to mają dzwonić. W tym wypadku chyba poproszę o wiosnę, tym bardziej, że 19 grudnia mamy podcinane wędzidełko.Ewka za wizytę. Tak, tak jak piszesz o tym zwolnieniu, jak urodzisz wcześniej, to przerywają i liczy się macierzyński. nuna biedna mała. Ja bym skargę złożyła na kuriera.smerfetka nie panikuj, bo ja to wczoraj dopiero ciuszki powyciągałam, a gdzie tam pranie i prasowanie, jak nie mam proszku jeszcze eirene zaciśnięteMontanka za wizytę
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
A z ciekawostek....u mnie otworzyli juz 4!!! Polski sklep na tej samej ulicy co te trzy pozostałe.
To to nic. ..najlepsze jest to, ze pracuje tam babka,która raz poturbowalam
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa eee, w sumie nic mnie nie zdziwi
ale mimo wszystko brzuch mam ciążowy, tu i ówdzie trochę się przybrało, ale nie aż ta, żeby mnie pomylić z reklamą Mcdonald's ![]() justynalyp ja się zawsze zastanawiam jak przeżyję poród jak mnie okropnie męczą skurcze jelit chyba się zesr*mewka wczoraj po umyciu piekarnika i lodówki poszłam odsapnąć do pokoju i tak sobie dyszałam trochę to Tż też zapytał czy mam torbę spakowaną, bo:" wyglądasz jak te na filmach, co zaraz zaczną rodzić" ![]() ja raz też zainstalowałam jakiegoś adblocka i nic nie dawał, teraz znowu mam Adblocka i wszystkie reklamuje blokuje |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj miałam paskudny sen... Ostatnio w ogóle mam często sny, które pamiętam, przed ciążą zdarzało mi się to kilka razy w roku. Śniło mi się, że miałam jakiś wypadek w windzie, która spadła, była ze mną jeszcze jakaś inna dziewczyna w ciąży, ale bardziej zaawansowanej. Spadłyśmy, potem był szpital, ona urodziła, mi zrobili cc i zostawili mnie taką niepozszywaną na tym stole. Widziałam malucha i jej i swojego, ale nikt się mną nie zajmował, mały płakał i tak się zdenerwowałam, że się obudziłam...
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taa, w filmach to zawsze w taksówkach jest akcja ;p |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam to drugie pranie i kończę Was nadrabiać
Ewka na wszystko masz cza 14 dni z dokumentacją smerfetka za kolejny miesiąc ![]() bajlaga I to takich, którzy dopiero teraz mnie widzą w ciąży Też poczułam się jak wieśniak.misia za dobre wieściskończyłam….
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
ewka zapewne wpisałam "adblock chrome download"
a Ty jaką masz przeglądarkę?lukłam na kompie i ściągałam stąd: http://www.sciagnij.pl/programy/p/Wi...a_Chrome/11316 |
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Olena NFZ płaci za cały poród. Po to mają kwalifikacje aby nie musieli trzymać dłużej kobiet i dzieci niż max 3 dni i przyjmować porodów ciąży powiklanej. Zresztą nawet jak poród jest ok a z dzieckiem coś jest nie tak to karetka przewozi do MP. Medeor ma referencyjnosc I st.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

zbierała
bolały mnie plecy , nie mogłam się napić mleka, bo morfo i mocz z rana...

i oby zostało ok 
nooo, to niech mi teraz ktoś powie, że ja mam mały brzuch! 

aby wszystko dobrze się skończyło.
Nie wiem, dopiero jak lekarka wróci ze szpitala, to mają dzwonić. W tym wypadku chyba poproszę o wiosnę, tym bardziej, że 19 grudnia mamy podcinane wędzidełko.
chyba się zesr*m