|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, bardzo Was przepraszam za tak długą nieobecność, ale miałam teraz najgorszy okres w pracy (podatki do 25...) teraz już będę tu więcej bazgrolić
![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Ja również byłam wczoraj na usg genetycznym, wszystko ok, maluszek ma już 7 cm, szalał jak nie wiem co Pięknie to wyglądało W załączeniu pamiątka
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm kanapki ,tosty,krupnik,ryż z jabłkami i gołąbki Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
Ilonus gratulacje
![]() Mam rozkminę! Kto to jest Selis i MartaMarianna? w ogóle nie kojarzę, a są na liście ![]() Chyba, że mnie zablokowały to by było jasne
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze jak tak czytam niektóre historie siuśkowe to się boję mieć chłopca
|
|
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, gratulujeGabisun - kiedyś się zmieni , nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lutym skończy 6 lat. No łatwe to nie jest bo to raczej nie wiek na zagłębianie się w takie rzeczy...ostatnio wysłałam męża (no w sumie w naszej dwójce to on jest specjalistą od siusiaków ) powiedział mu, że to oznaka że siusiak jest zdrowy i dobrze się rozwija etc...no troszkę mu oczy zamydlił on oczywiście wie, że dziewczynki nie mają siusiaków bo chociażby jak się przebieramy to nie ukrywamy się po kątach ale mimo, że wie o tym to i tak twierdzi, że "Dziewczynki nie mają siusiaków ale Ania z jego grupy ma " i nie da sobie przetłumaczyć
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
hahha! najlepszy
![]() kejtice, ja też dostałam od mojej gin recepte na czopki, w razi gdyby mi sie wymioty nasilały i nie mogłabym nic jeść. ale jakiś straszny wstręt mam i stwierdziłam ze bede w siebie wmuszać a czopków nie wezme ![]() Charlotta, ja mam czasem takie bóle jakby mnie kuło i ciągnęło w okolicy jajników. czasami jak napne brzuch albo sie śmieje. na szczęście szybko przechodzi lęk i schizy mam ale tak jak pisałyście im mniej czytam tym jestem spokojniejsza, no i im więcej czasu mija tym większe bezpieczeństwo związane z dzieckiem czuje ![]() używam babydream fm , nie wiem czy bede stosować coś innego, czytałam wiele opini że jest równie skuteczny,, a może nawet bardziej od osławionej musteli czy innych drogich preparatów o szkole rodzenia ostatnio myślałam i chyba pójde. jest przy szpitalu w którym chce rodzić, mam 10 minut od domu, jest za darmo a ja mam bardzo małe doświadczenie z dziećmi i wszystkimi tymi okołoporodowymi i okołodzieciowymi sprawami więc chyba warto skorzystać.....
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ilonuś super wieści
|
||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio też przyleciał rano z "jajkami w garści" i mówi do męża "Ty tu jesteś specjalistą....czy ta kreska na jajkach to powinna być?" ja to myślałam, że się popłaczę ze śmiechu
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- a bo avatar stary a tu szkoła we wrześniu
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry jest
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
omg, to super
Cytat:
Cytat:
no nic, ja spróbuję, ale dopiero jutro kupię. będę się śmiała, jak jutro organizm się zregeneruje i żadnych rzygów nie będzie, ale to pewnie mogę sobie tylko pomarzyć...
|
||
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu mam więcej czasu rano i wtedy częściej piszę...Zazdroszczę dziewczynom które już są po badaniach, ja mam jutro i im bliżej tym częściej o tym mysle, dziś mi się śniło, że mam krew na rękach...świruje?! ![]() Dziewczyny orientujecie się czy można zapisać się do bezpłatnej szkoły rodzenia poza miejscem zameldowania, bo ktoś mi mówił, albo gdzieś przeczytałam, że tylko tam gdzie jest się zameldowanym kurs jest za darmo, to prawda czy mit? |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja znowu w dzień nie mam czasu i wieczorem wchodzę Avatar Twój mi nie utkwił w pamięci widocznie.A ja już spisek zwęszyłam hihihi |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jak sobie sprawdzisz na stronie szpitala w którym chcesz rodzić ale wydaje mi sie że nigdzie nie ma to nic wspólnego z zameldowaniem.... |
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- pamiętacie jak pisałam o dostępności niektórych rzeczy dla ciężarnych ?? z czystej ciekawości poszukałam szkoły rodzenia u mnie w mieście (ja nie zamierzam chodzić) i co ?? jedna jedyna szkoła...400 zł
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
alkamor, ale musicie mieć wesoło z synem
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w mieście w którym mieszkam jest tyle szpitali, a każdy kontrowersyjny, jeszcze nie wiem gdzie chciałabym urodzić?! ![]() alkamor, serio?! przerabiałam to jak szykowałam ślub...fryzura weselna dwa razy tyle co każda itd, teraz tak będzie w ciązy... Edytowane przez Selis Czas edycji: 2014-11-25 o 19:59 |
||
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
co do avatara to mnie gabisun"wjechała na ambicję" i zmieniłam
![]() właśnie sok pomidorowy popijam
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2014-11-25 o 19:58 |
|
|
|
#1193 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zamówiliśmy Komandora... Prawie cała moja wypłata którą dzisiaj dostałam poszła na zaliczkę...
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. teraz nie, ale poprzednia ciąża, świeżo po poronieniu była koszmarna pod tym względem. nawet na porodówce, chwilę przed nagłym cc wpadłam w panikę, anastezjolog musiał mnie uspokajać. nie wspominam dobrze tamtej ciąży 3. mam balsam z babydream, ale użyłam ze 2 razy dopiero.. 4. w poprzedniej ciąży chodziłam i bardzo polecam. im później tym lepiej. pod koniec ciąży jest najwięcej pytań, wątpliwości, większa świadomość własnego stanu, inne emocje, kompletowanie wyprawki, itp. 5. ostatnio nic mi nie pomaga Cytat:
na genetyczne skierowała mnie lekarka prowadząca ciążę, wskazała specjalistów z certyfikatem, do których warto pójść. nie wiem co to za badania cytogenetyczne, ale to usg jest obowiązkowym usg w ciąży, jednym z 3 obowiązkowych, więc jest dużo bardziej ważne niż to, które miałaś dzisiaj... tak szczerze mówiąc to ja bym wiała od tego lekarza. ani nie zainteresował się Twoją tarczycą (nie wierzę w cudowny spadek tsh, co najwyżej skoki, których teraz nie będziesz kontrolować), ani nie mówi nic o najważniejszym usg w pierwszym trymestrze.. |
||
|
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się po wizycie
![]() Usg genetyczne wyszło bardzo dobrze, przeziernosc 1,6mm, serduszko bije 157/min, kość nosowa, wszystkie rączki i nóżki, a nawet paluszki sa Maleństwo ma już 6cm i było bardzo spokojne podczas badania, chyba spało, ale lekarz chwalił, że może dokładnie przeprowadzić badanie ![]() A i torbiel zaczęła się zmniejszać, a krwiak całkiem zniknął w załączeniu mały fasolek
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-11-25 o 20:38 |
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Gratuluje wszystkich wizyt! |
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a fasolek jest super |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tym razem biorę położna od 20tc na wizyty zamiast szkoły rodzenia. A ze babec,ka juz sprawdzona to będę miała prywatna szkole rodzenia w domu na NFZ
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Pięknie to wyglądało

w ogóle nie kojarzę, a są na liście 

szczerze jak tak czytam niektóre historie siuśkowe to się boję mieć chłopca 

A przede mną jeszcze tyle miesięcy...Napiszcie, jak to jest u Was...