Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 20:15   #4801
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Kochane czy nie widziałyście przypadkiem w jakimś sprawdzonym sklepie takich ramek z imieniem jak w załączniku?
Znalazłam kilka sklepów ale nie znam żadnego...
ceny też bardzo różne niby tych samych ramek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ramka-z-imieniem-268-warszawa.jpg (15,7 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-11-25, 20:21   #4802
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka nie żartuj sobie heheheh

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Kurcze czas ogarnąć co dla kogo kupic w tym roku..a ja nie mam energi na to jakos:p moja głowa zawładnęła Malutka
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:35   #4803
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
A teraz gdzie mieszkasz? Gdzie chcesz rodzic?
Też pomorze, ale trochę dalej tu nie mam żadnego wyboru bo jest jeden szpital i już Nie będę kombinować i czekać cały styczeń na poród u moich rodziców i ryzykować, że mąż nie zdązy w 2h dojechać. Tylko właśnie moja rodzicielka się nasłuchała, że Kartuzy takie wspaniałe, ale ja odpuszczam

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Synek ciągle mały, główka i brzuszek na ok. 31tc, nogi w normie. ....Mały leży główką w dół.
Super, że ok może i malutki, ale rzeczywiście pewnie będziesz mieć łatwiej z porodem

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
jak sobie pomysle ze my za 2 tygodnie zaczniemy rodzic, w nastepnej czesci, to jestem przerazona
Nic nie mów... ja się pytam po raz kolejny: kiedy to zleciało ?

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
wiecie od rana mam biegunkę, a ponoć ona jest oznaką zbliżającego się porodu. ale jak to przecież nie ma jeszcze grudnia. mam nadzieję że to nie to.
No grudzien tuż, tuż Się szykuj Kochana
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:35   #4804
justynalyp
Zadomowienie

jak co wieczór zrobiłam sobie herbatę w dzbanku i dzbanek mi pękł. usiadłam i się popłakałam. herbaty dziś nie będzie.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:39   #4805
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Karoloo ty zostajesz w szpitalu do porodu?

Misia ja cię podziwiam niebawem bedziesz miała dwójkę malutkich dzieci do ogarnięcia

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Ja dzisiaj nosa z chaty nie wyściubiłam, chyba dopiero w czwartek ruszę w miasto póki co dwa dni lenistwa
ja siebie też podziwiam. Naprawdę nawet nie przyszykowana byłam na to. Dla mnie to był mega szok, druga ciąża.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja po wizycie
Synek ciągle mały, główka i brzuszek na ok. 31tc, nogi w normie. Jest trochę poniżej dolnej granicy normy. Waży ok. 1700g (to i tak urósł bo dwa tygodnie temu ważył niecałe 1500g), ale zostaje w brzuszku do końca. Wada na robaku móżdżku jest bardzo mała i prawdopodobnie tylko z jednej strony, więc być może sama się 'naprawi', będą badania po porodzie. Nie będzie mu przeszkadzała w normalnym funkcjonowaniu. Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku. Mały leży główką w dół.

Przez te Wasze wczorajsze rozmowy o obniżaniu się brzucha teraz mam schizy, że mi się też obniżył

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Spina mi się brzuch, do tego bolą nerki, czyści mnie i boli jak na @ wzięłam magnez ale nic nie pomógł.... nie mam też możliwości w tej chwili położyć się

to pewnie będziesz mieć kruszynkę jak ja

no to co, szklaneczka z buraczków

ja chcę, ja chcę zostało coś jeszcze?

ja pisałam
Kiedy zbliża się termin szczepienia idziesz do pediatry i prosisz o receptę na zamiennik, pediatra daje Tobie receptę, a ty idziesz do apteki i w dniu szczepienia odbierasz tę szczepionkę.
Może być też opcja, że ten zamiennik będzie już w przychodni - trzeba wtedy spytać się pielęgniarki od szczepień, bo co przychodnia, to inny obyczaj.
nie masz Ty kolki nerkowej ? nie lepiej jechać na IP i sprawdzic ?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Gorączka spadła, a teraz znów czuję, że rozpalony mój mały szkrab. Dobrze, że juz zasnął mój malutki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:45   #4806
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Też pomorze, ale trochę dalej tu nie mam żadnego wyboru bo jest jeden szpital i już Nie będę kombinować i czekać cały styczeń na poród u moich rodziców i ryzykować, że mąż nie zdązy w 2h dojechać. Tylko właśnie moja rodzicielka się nasłuchała, że Kartuzy takie wspaniałe, ale ja odpuszczam

Super, że ok może i malutki, ale rzeczywiście pewnie będziesz mieć łatwiej z porodem

Nic nie mów... ja się pytam po raz kolejny: kiedy to zleciało ?

No grudzien tuż, tuż Się szykuj Kochana
To przytakuj a i tak pojedz tam gdzoe chcesz rodzic mi tesciowa gada w którym szpitalu mam rodzic(bo jej matka i babcia tam rodzily hahah i wyglad niezmienny, dalej komuna:p), ale ja jej przytakuje, a maz doskonale wie do ktorego szpitala jedziemy jak sie zacznie akcja :d
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:48   #4807
charliss
Zadomowienie

wlasnie mnie jakis ostry bol brzcha po prawej zlapal, oby nie wyrostek...
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:50   #4808
Myszunia19
Zakorzenienie

hej
biore sie za nadrabianie.
Ja sobie leze. w czwartek mam wizyte i już się nie moge doczekac
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:50   #4809
dusiolka
Zakorzenienie

Aśka pojechać to jedno ale z takim Maluszkiem wracać pozniej zima 150?mama pewnie chce do Ciebie miec blisko heheh;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:52   #4810
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
A ktore lepsze te z cukrem czy slone z sezamem? :-P
Z sezamem nie probowalam. I lepiej dla mnie, ze tylko na jedne zachorowalam chociaz na tej promo kupilam jeszcze jakies ciasteczka z nadzieniem kokosowym oblane biala czekoalada. Moglyby sie smialo nazywac rozkosz podniebienia
Stary 2014-11-25, 20:53   #4811
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
To przytakuj a i tak pojedz tam gdzoe chcesz rodzic mi tesciowa gada w którym szpitalu mam rodzic(bo jej matka i babcia tam rodzily hahah i wyglad niezmienny, dalej komuna:p), ale ja jej przytakuje, a maz doskonale wie do ktorego szpitala jedziemy jak sie zacznie akcja :d
Tak dokładnie będzie Nastawiam się na to, że będzie ok, bo mąż obok. Powiedziałam mu, że bez niego nie rodzę i już

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Aśka pojechać to jedno ale z takim Maluszkiem wracać pozniej zima 150?mama pewnie chce do Ciebie miec blisko heheh;p
No wiec własnie, podałaś najwazniejszy argument mi sie nie chce wogóle na ten temat rozmawiać bo nie ma o czym

Taki ręcznik kupiłam przed chwilą dla Małej, zobaczymy jaka będzie jakość
http://imge.pl/p/319/n/319556219.jpg

Edytowane przez askaa02
Czas edycji: 2014-11-25 o 21:06
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:06   #4812
alb
Zadomowienie

Tak kiedyś pisałyście o odwiedzinach teściów na porodówce itp. a do mnie dzisiaj teściowa zadzwoniła że widziała że karetka podjechała pod nasz blok i czy to nie ja zaczęłam rodzić pewnie by chciała jechać ze mną
Wogóle tak mnie inwigiluje że masakra... Dzwoni np. czy córka była w przedszkolu bo widziała że samochód stoi na parkingu. Albo do męża dzwoniła że widziała mnie w oknie. No zero prywatności.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:07   #4813
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Nie miałam neta przez 3 godziny.
Jak już mam i Was nadrobilam, to mi sie odp skasowala Ehh.

Idę sie wykapac, umyć głowę i wtedy nadrobie jeszcze raz.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:08   #4814
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Tak kiedyś pisałyście o odwiedzinach teściów na porodówce itp. a do mnie dzisiaj teściowa zadzwoniła że widziała że karetka podjechała pod nasz blok i czy to nie ja zaczęłam rodzić pewnie by chciała jechać ze mną
Wogóle tak mnie inwigiluje że masakra... Dzwoni np. czy córka była w przedszkolu bo widziała że samochód stoi na parkingu. Albo do męża dzwoniła że widziała mnie w oknie. No zero prywatności.

coś czuję, że z moją mamą będzie podobnie

askaa02 oby ten ręcznik nie był 100 % poliester, bo kupiłam takie 2, cudowne, miękkie, ale raczej nie będą chłonąć wody

dziewczyny jaki bierzecie magnez i ile tabletek na dzień? Tak jak pisałyście-nie będę brała tej nospy i duphastonu, ale magnez zakupię, tylko nie wiem czy Magnella (raz dziennie) czy jakiś inny?

edit: Magnella ma 42 tab. w opakowaniu, więc prawie do porodu bym je miała a nie wiem przez ile się przyjmuje magnez... ochh, nic nie wiem

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-25 o 21:11
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:09   #4815
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
wlasnie mnie jakis ostry bol brzcha po prawej zlapal, oby nie wyrostek...
Mam nadzieje ze to nie to. Moj bol promieniował na poczatku na cały brzuch, dopiero potem przeszedł na prawy bok. A wyrostek mam dokładnie na połowie wysokości brzucha po prawej bo w ciazy on jest wypchnięty przez macice do gory.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:10   #4816
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka ale ja wcale nie żartuje niektórzy naprawdę mają pomysły na prezenty a ja kompletnie nie :/
Stary 2014-11-25, 21:10   #4817
BabaZWysp
Rozeznanie

Askaa02 piękny ręcznik
Nie zazdroszczę przebojów z teściową. Najważniejsze abyś Ty się czuła bezpiecznie!
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:11   #4818
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
No to masz niezle.. dobrze ze jeszcze nie lezy Wam w lozku..
Ja w sobote w moim rozmawialam ze przez 6t chce miec swiety spokoj w domu, nie chce zadnych rad itd. A on sam powiedzial ze jak ktos bedzie dawal "zlote rady" to pokaze mu drzwi...

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:13   #4819
smerfetka2808
Zakorzenienie

Alb o ludzie co za kobieta

Bajlaga ja biorę Aspargin

A do którego tyg powinno się brać magnez? Do 36tc?
Stary 2014-11-25, 21:14   #4820
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
No to masz niezle.. dobrze ze jeszcze nie lezy Wam w lozku..
Ja w sobote w moim rozmawialam ze przez 6t chce miec swiety spokoj w domu, nie chce zadnych rad itd. A on sam powiedzial ze jak ktos bedzie dawal "zlote rady" to pokaze mu drzwi...
A ja mam nadzieję, że 6 tyg po już będzie po wszystkich odwiedzinach :P
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:14   #4821
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Alb o ludzie co za kobieta

Bajlaga ja biorę Aspargin

A do którego tyg powinno się brać magnez? Do 36tc?
I pomaga w twardnieniach ?

A no właśnie dobre pytanie, do kiedy się bierze?
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:17   #4822
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Hejho!

Na szybko z wizyty, później będę nadrabiać

Młodzieniaszek leży jednak głową w dół (uff), waży 1900. Szyjka 2,5 ujście zewnętrzne rozwarcie na palec, kanał na czubek palca.

Następna wizyta 08-12 i 22-12.

Jestem spokojniejsza, bo mimo tego, że waga u mnie stoi, Młody przypakował przez dwa tygodnie 0,5 kg

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
a!!! własnie zczynam dziś 8 miesiąc 31t1d

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
BabaZWysp hej termin masz taki jak mój (wg usg), więc pozwolę Ci uprzejmie urodzić przede mną Bo wiesz, my tu już mamy listę kolejkową spisaną i niech Cię boska ręka broni coś w niej zmieniać

Wróciłam z usg. Mały waży 2200 g (34 tc, więc na wielkoluda się nie zapowiada. uff ), wszystko lekarz mu obejrzał 3 razy, taki był uprzejmy A najdłużej to się na jajkach skupił Nie ma szans na dziewuchę Przepływy w normie, szyjka zamknięta. Świętujemy

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Hej my też dziś zaliczłymyśmy wizytę: wszystko gra, serducho bije głośno, szyjka uformowana, zamknięta. Na następnej wizycie za 2 tyg będzie ktg. Pozytywnie, bo przytyłam tylko 1,5kg w ciągu miesiąca aż nie mogłam uwierzyć

Tez miałam dziś przeboje w kolejce do lekarza, aż jedna baba stwierdziła głośno jak już po 2h siedzenia byłam jedną nogą w gabinecie, że ciąża to nie choroba przecież... no żal słuchać tego.

No właśnie mój gin dziś nic, może na następnej wizycie będzie łąskaw coś wypisać.

Pięknie
hehe, niezła zawodnicza z Ciebie

śliczny, b.zgrabny

hej witamy

Jest idealny

Póki co planuje nic, zobaczymy jak to będzie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Misia zdrowka dla małego .

Ale się wnerwilam ! Najgorsza firma kurierska to Yodel ! Ani smsa nie napisali , ani nic tylko teraz maz mi przyniósł awizo że byli i nikogo Uwaga w domu nie zastali.tak bo ja siedze przy oknie i patrze czy dzisiaj mi paczke przywioza czy tez nie :/
ja też się wczoraj wkurzyłam na kuriera.... kasę wziąć, to pierwsi....
Cytat:
Ja po wizycie
Synek ciągle mały, główka i brzuszek na ok. 31tc, nogi w normie. Jest trochę poniżej dolnej granicy normy. Waży ok. 1700g (to i tak urósł bo dwa tygodnie temu ważył niecałe 1500g), ale zostaje w brzuszku do końca. Wada na robaku móżdżku jest bardzo mała i prawdopodobnie tylko z jednej strony, więc być może sama się 'naprawi', będą badania po porodzie. Nie będzie mu przeszkadzała w normalnym funkcjonowaniu. Poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku. Mały leży główką w dół.

Przez te Wasze wczorajsze rozmowy o obniżaniu się brzucha teraz mam schizy, że mi się też obniżył
nadrobi szybciutko, dobrze, że wada nie jest duża.
Cytat:
Ostatnie dni są okropne. Jakos pod gardło mi wszystko idzie..jakby na wymioty. Krocze dokucza...brzuch zaczął jak na @. Dobrze,ze jutro z rana do szpitala
Jeśli Cię mogę pocieszyć-mnie brzuch @ boli od 1,5 tyg a nic złego się nie dzieje jutro przyjdziesz z takimi samymi info
Cytat:
współczuję.

Misiu u nas też zabkowanie-idą trzy trójki zdrówka dla was

Witam po wizycie. Mały waży 2330gram a dziś jest 34t2d więc wielkoludem na szczęście nie będzie Szyjka trzyma i zamknięta, skurcze nia miały na nią wpływu, luteina jeszcze przez tydzień a potem odstawić, Magnez do 36t. Kolejna wizyta 10grudnia.

Przyszedł mi dziś kocyk dla maluszka. Zamówiłam minky z sówkami.
Stary 2014-11-25, 21:18   #4823
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj w sklepie widzialam fajnego Modda Quinny Elvira hehe
Czerwony z czarna rama. Ale jakos gondola mi nie pasuje jeśli chodzi o wygląd :P
No i ze trzykolowy
Widziałam go. Ogolnie czerwone wozki mi sie podobaja ale moodd akurat nie bo ten ich czerwony jest troche pomarańczowy. A gondola moodda szału nie robi, moim zdaniem jest ładniejsza od buzza i przede wszystkim pasuje. Dlatego taka mam

Stary 2014-11-25, 21:21   #4824
Brawurka_29
Zakorzenienie

Drzemkę sobie ucielam .

A teraz ide sobie przypiec ziemniaki z obiadu na patelni mniaam

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:21   #4825
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z UK. Czy Wam też położna proponowała szczepienie przeciw krztuścowi?

Ja sobie sprawdziłam na stronie NHS i tam jest fajnie napisane, że to jest tylko przeciw krztuścowi a jak się przeczyta nazwę szczepionki (Boostrix IPV) to wychodzi, że to wieloskładnikowa na krztusiec, polio, błonnicę i tężec. W dodatku producent nie zaleca szczepienia u ciężarnych, chyba, że są w grupie ryzyka i "korzyści przewyższają ryzyko".
Trochę się wściekłam. Absolutnie nie zamierzam się szczepić tym bardziej, że nie pracuje i nie zamierzam pracować przez pierwsze 2-3 miesiące życia dziecka w środowisku które sprzyja zachorowaniu na jedną z tych 4 chorób!
Mi proponowała na grypę ale powiedziałam ze nie chce. Na krztuśca widziałam pełno plakatów w szpitalu, ze polecają ale tez nie chce.

Stary 2014-11-25, 21:22   #4826
smerfetka2808
Zakorzenienie

Bajlaga no pomaga pomaga ale jak się bierze regularnie ja biore raz dziennie po 2tabletki.

nuna dzięki zw odpowiedz do kiedy mg sie bierse
I brawa za wizytę a mały to juz chyba nie taki mały
Stary 2014-11-25, 21:23   #4827
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
przegięcie totalne z jej strony

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:23   #4828
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dopiero się położyłam
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie masz Ty kolki nerkowej ? nie lepiej jechać na IP i sprawdzic ?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Gorączka spadła, a teraz znów czuję, że rozpalony mój mały szkrab. Dobrze, że juz zasnął mój malutki
też mi to przeszło przez myśl.... w poniedziałek mam endokrynologa, który też jest nefrologiem, poproszę go o sprawdzenie....
Biedny synek, mówią, że im dalej zęby, tym więcej objawów (my z córką nawet ok, ale pod koniec faktycznie coś się przypałętało zawsze)
Cytat:
o boszzzzzz.. w tej sytuacji napiszę: jak ja się cieszę, że nie gadam z teściową
bajlaga ja biorę Magne B6 - 50 tabl za ok 10zł, Biorę jedną tabletkę, czasem dwie, jak trzeba.
nuna za wizytę
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:24   #4829
alb
Zadomowienie

Ja mam magnellę ale 2 razy dziennie, ale ja się nie muszę martwić do kiedy brać bo do planowanego cc lepiej żebym nie zaczęła rodzić. Chociaż lekarz mi powiedział że mam taką twardą szyjkę że jest całkiem prawdopodobne że znowu by były problemy z rozwarciem w przypadku naturalnego porodu.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:26   #4830
misia332
Zakorzenienie

no zęby które mają więcej niż 2 korzenie to najgorzej wychodzą, bo musi sie kazdy korzeń przebić.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości