Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 21:52   #1441
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ja to, skromne 30 ml http://www.perfumeriaquality.pl/prod...o-perfumy-30ml

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ty miałaś zdj w profilu czy nie?
Miałam

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Blair ja mam Chloe 1,2 ml bo jestem biedna i nie stać mnie na pełnowymiarowe

Widziałam te panią od ciemnych dzieci
I tak lepiej niż ja, wstyd się przyznać ale wersja bazarkowa na półce stoi
Stary 2014-11-25, 21:54   #1442
201604181004
Konto usunięte

serio jestem ciekawa jak rozwinie się patologia w naszym postkomunistycznym kraju 40 lat po upadku komuny. w Rosji już teraz mają problemy lokalowe takie że przecież dzieci od lat mieszkają w kanałach.w Polsce niedługo też będzie zabawnie... bo wbrew pozorom jesteśmy dość oryginalnym krajem jeśli chodzi o historię i sytuację lokalowo-mieszkaniową obywateli.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:55   #1443
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
pogrubione mam
ale nie mam mieszkania

więc jestem biedniejsza od 3/4 ludzi ze szlachetnej paczki
mieszkania też nie mam :/
Może rodzice są jeszcze w stanie zmajstrować mi bardziej zaradne rodzeństwo, które się będzie mną opiekować przez całe zycie.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-11-25 o 21:57
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:55   #1444
GrumpyCat
Wredny kotecek

Rok 2120

-Siemka, gdzie mieszkasz?
-A zależy gdzie karton zawieje.

GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:56   #1445
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ja nie mam:
telewizora
opiekacza
robota kuchennego
miksera
zmywarki
mikrofalówki

tableta
perfum diora
vouchera do restauracji/fryzjera/masaż
łyżek do latte
gier do ps, nawet ps nie mam w sumie
zestawu do robienia paznokci
nawet wioślarstwa nie uprawiam
zastawy
Pogrubione- mam, ale nie oddam

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:57   #1446
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
dla niezorientowanych:
http://www.ceneo.pl/387303
No i kto tu jest niezorientowany? Wodą perfumowaną to ty się możesz psikać, plebsiuniu, pani chce PERFUMY.

Nie umiem ich nigdzie znaleźć, więc pewnie nie istnieją w takim stężeniu, sorry
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:57   #1447
201604181004
Konto usunięte

grumpycat no coś takiego :d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 21:57   #1448
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Rok 2120

-Siemka, gdzie mieszkasz?
-A zależy gdzie karton zawieje.

ale rumiane buzie dalej będą zamieszkiwac 60m mieszkania w centrum ;p
Stary 2014-11-25, 22:00   #1449
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
ale rumiane buzie dalej będą zamieszkiwac 60m mieszkania w centrum ;p
<3

i jeszcze ci napluja w twarz mowiac ze to uczciwie zdobyte

(bo dziadek wylosował wśród stoczniowców )
Stary 2014-11-25, 22:01   #1450
GgochaA
Zadomowienie

Swoją drogą dzisiaj chyba padł rekord, 14 osób na 2 pokojach. JAK oni się tam rozmnażają? Parzą się na oczach nastoletnich dzieci?
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:01   #1451
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Nie mam FB i jakoś nie mam chęci zakładać tam konta, ale jeśli ze strony SZP znikają niepochlebne komentarze i za słowa krytyki rozdają bany to stanowczo coś z samą akcją jest nie tak (co udowadniam od początku).
Może przeklejcie je tu zanim znikną? Ot, tak dla potomności, na przyszły rok...

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:01   #1452
201604181004
Konto usunięte

miodowe kozaczki xd lol https://www.szlachetnapaczka.pl/wybo....html#position
Stary 2014-11-25, 22:02   #1453
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Swoją drogą dzisiaj chyba padł rekord, 14 osób na 2 pokojach. JAK oni się tam rozmnażają? Parzą się na oczach nastoletnich dzieci?
Mają pościel niewidkę.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:02   #1454
201604181004
Konto usunięte

ggocha - niepracujacy ludzie maja duzo wolnego czasu.
Stary 2014-11-25, 22:03   #1455
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
<3

i jeszcze ci napluja w twarz mowiac ze to uczciwie zdobyte

(bo dziadek wylosował wśród stoczniowców )
u mnie na dzikim wschodzie 3/4 mieszkan w centrum to socjalne, niech rumaine buzie chociaz wszedzie blisko maja, cnie. Swoją drogą nie rozumiem tego, miasto te lokale mogloby wynajmowac za gruby hajs, a mieszkania socjalne ogarnac gdzies troche dalej. I wszyscy byli by zadowoleni. No poza buziami. Ale nie, idziesz miedzy zabytkowymi kamienicami, a nad toba z balkonu janusz w zonobijcem z petem w przerwie po wybitej jedynce ci kuwami rzuca.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-11-25 o 22:05
Stary 2014-11-25, 22:03   #1456
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Za późno, już pousuwane, a dziewczyny mówią że i bany porozdawane.
Stary 2014-11-25, 22:04   #1457
aer
O RLY?

Cytat:
krzaki/łazienka/klatka schodowa/samochód/publiczna toaleta/przymierzalnia w sklepie/pustostany

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:04   #1458
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
ggocha - niepracujacy ludzie maja duzo wolnego czasu.
No ja wiem, ale...tak przy dzieciach? Chociaż może się parzą jak młodzież w szkole, to by się zgadzało.
Stary 2014-11-25, 22:04   #1459
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Za późno, już pousuwane, a dziewczyny mówią że i bany porozdawane.
Normalnie jak na profilu Lejdi z Dębicy

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:04   #1460
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Pani Ewa (40 l.) i pan Mikołaj (49 l.) są rodzicami ośmiorga dzieci: Krzysztofa (20 l.), Marka (19 l.), Doroty (17 l.), Dawida (15 l.), Mikołaja (12 l.), Dariusza (10 l.), Marii (9 l.) i małego Daniela (4 miesiące).
Przyczyną trudnej sytuacji jest fakt, iż tak liczna rodzina ma wiele potrzeb i trudno jej utrzymać się z jednej pensji. A stałą pracę ma tylko ojciec rodziny. Pani Ewa całe życie wychowuje dzieci, nigdy nie pracowała zawodowo. Uprawia przydomowy warzywnik, aby rodzina miała własne zapasy i wyrabia przetwory mleczne dla rodziny. Domowy budżet wspierają w miarę możliwości starsze dzieci. Najstarszy syn Krzysztof kończy kurs czeladniczy, a o rok młodszy Marek czeka na odbiór świadectwa z wyróżnieniem, uprawniającym go do wykonywania zawodu murarza. Obaj wykonują prace dorywcze, chcąc pomóc rodzicom. Także Dorota pomaga w utrzymaniu, dokładając do budżetu 160 zł z praktyk zawodowych. Sytuacja rodziny skomplikowała się dodatkowo cztery miesiące temu, kiedy na świat przyszedł najmłodszy syn - Daniel. Jest wcześniakiem z orzeczoną niepełnosprawnością, dlatego wymaga szczególnej opieki (liczne dysfunkcje neurologiczne). Chłopiec jest wielkim szczęściem rodziny, ale jego choroba dodatkowo obarcza ich finansowo. Jest naprawdę ciężko. Na dochód tej 10-osobowej rodziny, oprócz pensji pana Mikołaja (1.300 zł) i dochodu z pracy "na czarno" synów oraz z praktyki córki (łącznie 1.160 zł) składają się także świadczenia socjalne (zasiłki na łączną kwotę 1.420 zł). Po odliczeniu kosztów utrzymania domu (539 zł) oraz leków dla najmłodszego synka (250 zł) na życie zostaje 3091 zł, czyli 309 zł na osobę. Potrzeby rodziny są bardzo duże, często brakuje więc środków na ich zaspokojenie. Dorośli członkowie rodziny rezygnują ze swoich potrzeb na rzecz młodszych dzieci, w tym koniecznych, częstych wizyt u lekarzy z najmłodszym synkiem Danielem. Zwłaszcza, że miejscowość, w której mieszkają oddalona jest o kilkadziesiąt kilometrów od większego miasta, a komunikacji publicznej brak.
Pani Ewa i pan Mikołaj z wielką miłością i poświęceniem wychowują swoje dzieci. To taki model rodziny, który obecnie jest już rzadko spotykany. Skromni, pracowici i nadzwyczaj religijni rodzice starają się, aby dzieci miały mocny kręgosłup moralny. Jak mówią, to jedyny posag, jaki mogą im dać na dorosłe życie. Starsze dzieci czują się współodpowiedzialne za rodzinę i zarobione pieniądze z prac dorywczych oddają Rodzicom. Rodzina wspólnie uprawia warzywnik, aby mieć własne zapasy i przetwory na zimę. Mimo, iż nie jest im łatwo, a los dokłada wciąż nowych wyzwań, nie narzekają, a wręcz przeciwnie, z uśmiechem na twarzy pokonują wszelkie trudności. Mały Daniel przyniósł ze sobą następną porcję pozytywnej energii, scalając jeszcze bardziej całą rodzinę.
Wśród najważniejszych potrzeb rodziny matka wskazuje na żywność. Przy tak dużej rodzinie zawsze jej brakuje. Będzie też wdzięczna za środki czystości, które są dla rodziny bardzo dużym wydatkiem oraz obuwie dla dzieci. Ich potrzeby są dla rodziny najważniejsze.
hmmm
Stary 2014-11-25, 22:05   #1461
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Ponadto:

Zmazywalne długopisy
kanapa, ponieważ dzieci śpią na materacu
Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:
serwis obiadowy
samochody na pilot, klocki lego, roboty - zabawki
Stary 2014-11-25, 22:07   #1462
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
hmmm
Cytat:
Pani Ewa (40 l.) i pan Mikołaj (49 l.) są rodzicami ośmiorga dzieci: Krzysztofa (20 l.), Marka (19 l.), Doroty (17 l.), Dawida (15 l.), Mikołaja (12 l.), Dariusza (10 l.), Marii (9 l.) i małego Daniela (4 miesiące).
Przyczyną trudnej sytuacji jest fakt, iż tak liczna rodzina ma wiele potrzeb i trudno jej utrzymać się z jednej pensji. A stałą pracę ma tylko ojciec rodziny. Pani Ewa całe życie wychowuje dzieci, nigdy nie pracowała zawodowo. Uprawia przydomowy warzywnik, aby rodzina miała własne zapasy i wyrabia przetwory mleczne dla rodziny. Domowy budżet wspierają w miarę możliwości starsze dzieci. Najstarszy syn Krzysztof kończy kurs czeladniczy, a o rok młodszy Marek czeka na odbiór świadectwa z wyróżnieniem, uprawniającym go do wykonywania zawodu murarza. Obaj wykonują prace dorywcze, chcąc pomóc rodzicom. Także Dorota pomaga w utrzymaniu, dokładając do budżetu 160 zł z praktyk zawodowych. Sytuacja rodziny skomplikowała się dodatkowo cztery miesiące temu, kiedy na świat przyszedł najmłodszy syn - Daniel. Jest wcześniakiem z orzeczoną niepełnosprawnością, dlatego wymaga szczególnej opieki (liczne dysfunkcje neurologiczne). Chłopiec jest wielkim szczęściem rodziny, ale jego choroba dodatkowo obarcza ich finansowo. Jest naprawdę ciężko. Na dochód tej 10-osobowej rodziny, oprócz pensji pana Mikołaja (1.300 zł) i dochodu z pracy "na czarno" synów oraz z praktyki córki (łącznie 1.160 zł) składają się także świadczenia socjalne (zasiłki na łączną kwotę 1.420 zł). Po odliczeniu kosztów utrzymania domu (539 zł) oraz leków dla najmłodszego synka (250 zł) na życie zostaje 3091 zł, czyli 309 zł na osobę. Potrzeby rodziny są bardzo duże, często brakuje więc środków na ich zaspokojenie. Dorośli członkowie rodziny rezygnują ze swoich potrzeb na rzecz młodszych dzieci, w tym koniecznych, częstych wizyt u lekarzy z najmłodszym synkiem Danielem. Zwłaszcza, że miejscowość, w której mieszkają oddalona jest o kilkadziesiąt kilometrów od większego miasta, a komunikacji publicznej brak.
Pani Ewa i pan Mikołaj z wielką miłością i poświęceniem wychowują swoje dzieci. To taki model rodziny, który obecnie jest już rzadko spotykany. Skromni, pracowici i nadzwyczaj religijni rodzice starają się, aby dzieci miały mocny kręgosłup moralny. Jak mówią, to jedyny posag, jaki mogą im dać na dorosłe życie. Starsze dzieci czują się współodpowiedzialne za rodzinę i zarobione pieniądze z prac dorywczych oddają Rodzicom. Rodzina wspólnie uprawia warzywnik, aby mieć własne zapasy i przetwory na zimę. Mimo, iż nie jest im łatwo, a los dokłada wciąż nowych wyzwań, nie narzekają, a wręcz przeciwnie, z uśmiechem na twarzy pokonują wszelkie trudności. Mały Daniel przyniósł ze sobą następną porcję pozytywnej energii, scalając jeszcze bardziej całą rodzinę.
Wśród najważniejszych potrzeb rodziny matka wskazuje na żywność. Przy tak dużej rodzinie zawsze jej brakuje. Będzie też wdzięczna za środki czystości, które są dla rodziny bardzo dużym wydatkiem oraz obuwie dla dzieci. Ich potrzeby są dla rodziny najważniejsze.
i bardzo kurde dobrze
Stary 2014-11-25, 22:08   #1463
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
u mnie na dzikim wschodzie 3/4 mieszkan w centrum to socjalne, niech rumaine buzie chociaz wszedzie blisko maja, cnie. Swoją drogą nie rozumiem tego, miasto te lokale mogloby wynajmowac za gruby hajs, a mieszkania socjalne ogarnac gdzies troche dalej. I wszyscy byli by zadowoleni. No poza buziami. Ale nie, idziesz miedzy zabytkowymi kamienicami i kawiarniami, a nad toba z balkonu janusz w zonobijcem z petem w przerwie po wybitej jedynce ci kuwami rzuca.
u mnie i tak i nie, powoli wysiedlają rumiane buzie i całą resztę, do tego typu przybytków
https://www.google.pl/maps/@54.55289...eaGPXkhhsw!2e0

wiesz parterowe blaszane z prądem na karte (masz, to masz, nie masz, twoja sprawa) ale co najgorsze niestety czasem miasto wykupuje mieszkania na wolnym rynku i oddaje jako komunalne i wtedy to se mozesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 22:09   #1464
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
u mnie na dzikim wschodzie 3/4 mieszkan w centrum to socjalne, niech rumaine buzie chociaz wszedzie blisko maja, cnie. Swoją drogą nie rozumiem tego, miasto te lokale mogloby wynajmowac za gruby hajs, a mieszkania socjalne ogarnac gdzies troche dalej. I wszyscy byli by zadowoleni. No poza buziami. Ale nie, idziesz miedzy zabytkowymi kamienicami, a nad toba z balkonu janusz w zonobijcem z petem w przerwie po wybitej jedynce ci kuwami rzuca.
miałam dokładnie takie same rozkminy ostatnio przy okazji wybuchu gazu w Kato. to było samo centrum, odnowiona kamienica, a wszystkie mieszkania to socjal (no może oprócz tego mieszkania dziennikarzy)
ostatnio też interesowałam się mieszkaniami w kamienicach w ścisłym centrum no i tak samo -nope, socjal.
nie rozumiem po prostu tej polityki miast.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:10   #1465
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ponadto:

Zmazywalne długopisy
kanapa, ponieważ dzieci śpią na materacu
Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:
serwis obiadowy
samochody na pilot, klocki lego, roboty - zabawki
Do dzieci żal trudno mieć. One jeszcze nie wiedzą, ze nie wszystkie marzenia się spełniają, kilkulatki nie znają też wartości pieniądza, tym samym nie zdają sobie sprawy z cen klocków lego, lalek Barbie i tym podobnych gadżetów.

Ale jeśli dorosła osoba prosi o J'adore, miodowe kozaczki bez zlotych ozdób (czy jak to tam było). nowoczesny sprzęt AGD to jest naprawdę coś nie tak.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:11   #1466
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie mam FB i jakoś nie mam chęci zakładać tam konta, ale jeśli ze strony SZP znikają niepochlebne komentarze i za słowa krytyki rozdają bany to stanowczo coś z samą akcją jest nie tak (co udowadniam od początku).
Ja tam teraz nie mogę nawet recenzji dać (gwiazdek).

Napisałam w sumie dwa komentarze - jeden "no właśnie miałam pytać o tatusia/ów", do dziewczyny w ciąży, która już jedno dziecko ma, a drugiego nie zacytuję dosłownie bo był dłuższy, ale napisałam że jeśli jedni potrzebują tabletów, smartfonów, laptopów, a inni marzą o dezodorancie Dove, to znaczy że komuś się coś pomyliło z przyjmowaniem roszczeniowych osób, które podstawowe potrzeby spełnione mają.

I ban
Stary 2014-11-25, 22:13   #1467
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
miałam dokładnie takie same rozkminy ostatnio przy okazji wybuchu gazu w Kato. to było samo centrum, odnowiona kamienica, a wszystkie mieszkania to socjal (no może oprócz tego mieszkania dziennikarzy)
ostatnio też interesowałam się mieszkaniami w kamienicach w ścisłym centrum no i tak samo -nope, socjal.
nie rozumiem po prostu tej polityki miast.
nooooo dokładnie, daj spokój. piękne drogocenne perły sopotu giną w odmętach odchodów i alkoholu najczęściej............ zanim takie mieszkanie zostanie 'odbite' to sąsiedzi którzy kupili za pół kafla swoje 80 metrów, zniszczą sobie nerwy. patologia. no ale tak jak mówię, ciekawie to się zrobi za 20-30 lat

*co do długopisów stanę w obronie dzieci. coraz częściej używa się ich w klasach 1-3, niektóre znane mi dzieci dostały wręcz nakaz kupienia takich gdyż czasem książki nie nadają się do niczego i nie widać w nich nic, to ułatwia sprawę*
Stary 2014-11-25, 22:17   #1468
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Pani Basia (37 l.) samotnie wychowuje siódemkę dzieci: Paulinę (17 l.), Magdę (16 l.), Klaudię (14 l.), Marcina (12 l.), Kacpra (8 l.) oraz dwie najmłodsze: Wiolettę (6 l.) i Lenkę (4 l.).

Na dochód rodziny składa się wynagrodzenie Pani Basi (1800 zł), alimenty (2450 zł) i zasiłek rodzinny (1213 zł). Po odjęciu kosztów utrzymania domu (517 zł), na jednego członka rodziny przypada 618 zł
618x8=4944 zł. Kto da więcej?
daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:18   #1469
201604130936
Konto usunięte

a wysokie mieszkania w kamienicach z wielkimi okanmi takie piekne : <
Stary 2014-11-25, 22:19   #1470
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

*co do długopisów stanę w obronie dzieci. coraz częściej używa się ich w klasach 1-3, niektóre znane mi dzieci dostały wręcz nakaz kupienia takich gdyż czasem książki nie nadają się do niczego i nie widać w nich nic, to ułatwia sprawę*
OK, chyba jestem stara bo znam tylko zmazywacz do pióra, ale to chyba co innego
Czyli oni tym piszą po książkach?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości