Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 08:41   #1921
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A gdyby się jeszcze maluchowi nie spodobała karuzela to dopiero były ból, tyle pieniędzy zmarnowanych. Ja jednak podrzucę dziadkom pomysł na prezent. Ani moi rodzice ani teściowa nie interesują się wyprawką dla młodego. Teściowa jedynie mnie krytykuje, że za wcześnie na zakupy, ale jak olewam jej rady. Gdy czytam, że komuś dziadkowie kupują łóżeczko czy wózek to trochę zazdroszczę, bo widać, że dziadkowie się angażują
U nas to my liczymy na siebie tylko, jak ktos bedzie chcial cos sprezentowac to milo i moja mama ile moze to cos kupuje. Tesciowie raczej nie zainteresowani, raz uslyszalam ze dobrze bedzie jesli wiekszosc uzywanych pokupujemy, bo to dziecko szybko wyrasta itd. ale nie spytali, czy cos bedzie potrzebne, ale na wakacje do cieplych krajow co roku jezdza..... jacys nie zainteresowani nie wiem moze inna kultura. a z moim Ojcem rozmawialam na skypie, pokazalam mu wozek, to pytal kto mi go kupil, a ja dumnie odpowiedzialam ze moj kochany maz! a wiem ze wg niego to dziadkowie kupuja, wiec juz sie nic nie odezwal, bo i tak by nie kupil ani sie nie dolozyl. szkoda, bo jednak to milo jak dziadkowie sie angazuja chca w jakis sposob pomoc..... tak samo ze slubem niby rodzice powinni pomoc, a niektorzy maja to gleboko w d..... nawet sie nie postaraja. Boze ja to chyba na glowie stane zeby dziecku pomoc, naprawde musialabym byc w bardzo ciezkiej sytuacji, ze faktycznie nie bede mogla pomoc.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 08:41   #1922
żona_marcina
Rozeznanie

doczytałam ulotkę Tardyferonu. To chyba on mi tak "pomógł" w nocy. Piszą, że po zażyciu mogą wystąpić problemy żołądkowo - jelitowe. Wezmę jeszcze kilka dni na upewnienie ale nie będę się przejadać i zobaczymy, jak się będę czuła.

Rany, ledwo żyję, taką miałam ciężką noc. Idę na miasto i zaraz wracam do łóżka.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 08:42   #1923
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
Nie mam pojevia jak sie sprawdza pokruszone bezy jako spod ciasta ale jesli miałabyś ochotę prrzgotowac taki deser w pucharku to bedzie pysznie
uwielbiam takie rzeczy w pucharkach nie pomyslalam ! najpierw poszukam jeszcze jakiegos pomyslu z torcikiem albo cos torciko podobnym, ale zapamietuje pucharki w razie co....
Stary 2014-11-26, 08:42   #1924
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Czy pomoc bliskiej mi osobie w trudnej sytuacji finansowej. bardzo bliskiej. A kwota jest bardzo wysoka. TZ jak zwykle poszedl na latwizne, i przelal pieniadze, i powiedzial ze musze podjac decyzje. To oznacza dluzsze splacanie naszej karty.... dziecko w drodze.... pelno wydatkow, teraz swieta. Odechcialo mi sie wszystkiego juz dzisiaj. Caly tydzien chodze jakas zestresowana nie wiem czym, jeszcze to.
bieeedna. Na pewno podejmiesz dobra decyzje.Wszystko zalezy na co pieniądze I jak bliska to jest osoba.
Stary 2014-11-26, 08:47   #1925
tout-petit-fille
Zadomowienie

EdithS powodzenia i trzymam kciuki..

crystal25 jesli macie sporo wydatkow i sami bardzo potrzebujecie to nie ma sensu najmniejszego pozyczac duza kwote. Jesli juz, to taka, na ktora mozesz przystac, a reszte niech bliska osoba szuka u innych.
To jest zycie i wiele osob potrzebuje kasy, ale nie mozna dawac sie wciagac w cos, na co nas nie stac

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 08:47   #1926
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas to my liczymy na siebie tylko, jak ktos bedzie chcial cos sprezentowac to milo i moja mama ile moze to cos kupuje. Tesciowie raczej nie zainteresowani, raz uslyszalam ze dobrze bedzie jesli wiekszosc uzywanych pokupujemy, bo to dziecko szybko wyrasta itd. ale nie spytali, czy cos bedzie potrzebne, ale na wakacje do cieplych krajow co roku jezdza..... jacys nie zainteresowani nie wiem moze inna kultura. a z moim Ojcem rozmawialam na skypie, pokazalam mu wozek, to pytal kto mi go kupil, a ja dumnie odpowiedzialam ze moj kochany maz! a wiem ze wg niego to dziadkowie kupuja, wiec juz sie nic nie odezwal, bo i tak by nie kupil ani sie nie dolozyl. szkoda, bo jednak to milo jak dziadkowie sie angazuja chca w jakis sposob pomoc..... tak samo ze slubem niby rodzice powinni pomoc, a niektorzy maja to gleboko w d..... nawet sie nie postaraja. Boze ja to chyba na glowie stane zeby dziecku pomoc, naprawde musialabym byc w bardzo ciezkiej sytuacji, ze faktycznie nie bede mogla pomoc.
Rodzice mojego TŻ też sie nie interesują. Moi rodzice to wózek zprezentowali,ciuszki kupują,dopytują co jeszcze....a tamci...cisza. TŻ mówi że oni kiepsko z kasą stoją bardzo....no ale fajki to palą non stop jeden za drugim(a papieory takie drogie),auto drugie też sobie kupili ostatnio-wiec chyba nie jest tak zle. No ale nic-przecie nie zmusze coby wnukowi wyprawke sprawiali
Stary 2014-11-26, 08:47   #1927
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz, ja muszę wyjśc na chwilę na miasto. Chyba pójdę nieumalowana, nie chce mi się pindrzyć bo i tak po powrocie jeszcze pośpię

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Współczuję, niby mówi się że pieniądze nie są najważniejsze, ale jak tu bez nich żyć. Jeszcze mamy 3 miesiące do porodu, może odłóż dzieciowe zakupy na przyszły rok? A na święta nie szalej z wydatkami, nie kupuj prezentów, chyba każdy zrozumie, że teraz nmacie inne wydatki. I może faktycznie skorzytaj z pomocy fianansowej o której piszesz?
na prezenty TZ i tak sie uprze, bo one beda tylko dla dzieci. wiec to nie odpadnie, a zakupy dla maluszka chcielismy robic w styczniu, wlasnie zeby najpierw sobie splacic do konca karte. tylko boli mnie to, ze ja mysle rozsadnie i do wszystkiego podchodze dosc oszczednie a ktos kto powinien wlasnie taki byc, tego nie robi, tylko bardziej sie zakopuje. Znajac mnie to pomoge, ale bede sie stresowac, i bede dlugi czas nie spokojna. Najgorsze jest to, ze to moj TZ na nas pracuje, ja nie wnosze teraz nic, taka prawda. To tez nie jest czyms dobrym i zle mi z tym.
Stary 2014-11-26, 08:49   #1928
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Czy pomoc bliskiej mi osobie w trudnej sytuacji finansowej. bardzo bliskiej. A kwota jest bardzo wysoka. TZ jak zwykle poszedl na latwizne, i przelal pieniadze, i powiedzial ze musze podjac decyzje. To oznacza dluzsze splacanie naszej karty.... dziecko w drodze.... pelno wydatkow, teraz swieta. Odechcialo mi sie wszystkiego juz dzisiaj. Caly tydzien chodze jakas zestresowana nie wiem czym, jeszcze to.
No to masz ciężki orzech do zgryzienia. Ale nie spiesz się przemysl sobie to dobrze. Nic na siłę. Mnie wcale święta nie cieszą gdy widzę te wydatki a jeszcze pełno dla małej do kupienia do szpitala tez trzeba kupić. Dla mnie koszule staniki e aż głową boli. Tym bardziej ze jeszcze do mieszkania kupujemy bo się powoli wprowadzamy padam z braku sil

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 08:50   #1929
tout-petit-fille
Zadomowienie

A tak w ogole to ja niedawno sie obudzilam i wyleguje sie jeszcze w lozeczku.
Po 11 mam wizyte u lekarza po skierowanie na badanie krwi i moczu, wiec jutro chyba znow klucie fufufu
Wczoraj Nikolcia w brzuszku uslyszala kolejna porcje bajeczek czytana przez TZ

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 08:51   #1930
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
na prezenty TZ i tak sie uprze, bo one beda tylko dla dzieci. wiec to nie odpadnie, a zakupy dla maluszka chcielismy robic w styczniu, wlasnie zeby najpierw sobie splacic do konca karte. tylko boli mnie to, ze ja mysle rozsadnie i do wszystkiego podchodze dosc oszczednie a ktos kto powinien wlasnie taki byc, tego nie robi, tylko bardziej sie zakopuje. Znajac mnie to pomoge, ale bede sie stresowac, i bede dlugi czas nie spokojna. Najgorsze jest to, ze to moj TZ na nas pracuje, ja nie wnosze teraz nic, taka prawda. To tez nie jest czyms dobrym i zle mi z tym.
Rozumiem Cię. A obecnie nie jesteś na umowie o pracę by płacili Ci ciążowe?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 08:52   #1931
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Rodzice mojego TŻ też sie nie interesują. Moi rodzice to wózek zprezentowali,ciuszki kupują,dopytują co jeszcze....a tamci...cisza. TŻ mówi że oni kiepsko z kasą stoją bardzo....no ale fajki to palą non stop jeden za drugim(a papieory takie drogie),auto drugie też sobie kupili ostatnio-wiec chyba nie jest tak zle. No ale nic-przecie nie zmusze coby wnukowi wyprawke sprawiali
Moj tesciu jezdzi samochodem, na ktory nigdy mnie i TZ nie bedzie stac nawet na emeryturze, nie mowiac ze sobie dom wybudowal. Ciezko mi zrozumiec myslenie niektorych osob..... ktorzy tak egoistycznie podchodza, a nie spytaja sie nawet, tylko na kazdym wspolnym spotkaniu slyszymy tylko co robimy zle, itd. Nie licze na to tez, no moze to ja inna jakas jestem z TZ tylko bo my to sie nawet jego brata pytalismy swojego czasu czy potrzebuja pomocy, bo im dziecko zachorowalo na raka, to jego zona rzucila prace na dlugi czas, a zarabiala lepiej od brata TZ jednak to milo dostac cos od kogos zwlaszcza dla przyszlego dziecka
Stary 2014-11-26, 08:52   #1932
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
skoro wy możecie liczyć tylko na siebie, to dlaczego chcesz komuś pożyczać astronomiczne ceny? Ja w aktualnej sytuacji chyba bym się zachowała egoistycznie i nie pomogła. Dziecko to jednak duży wydatek, a pakować się w spłacanie zamiast inwestowanie w dzidzie? Pytanie czy teń ktos by ci pomógł? Czy tylko przypomniał sobie o tobie jak mu pieniędzy zabrakło? Ja kiedyś byłam taka naiwna i pierwsza do pomocy, ostatni grosz bym oddała, ale szybko zrozumiałam że nie warto, nawet słowa dziękuje za te pomoce nie usłyszałam, dobrze że człowiek uczy się na błedach.

A zamiat galaretki odwieczna niezniszczalna czekolada, albo orzechy jak ktoś lubi aż słodkiego się zachciało
Stary 2014-11-26, 08:53   #1933
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest to samo. Palą i ciągle kasy nie mają. Ale ludzi nie zmienisz trzeba patrzeć na siebie tylko w kupnie dla maleństwa przynajmniej takiego zawodu co do rodziny nie odczujesz jak będziesz myślała ze sama musisz wszystko kupić i ze nikt nie pomoże takie myślenie jest najlepsze.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 08:54   #1934
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
EdithS powodzenia i trzymam kciuki..

crystal25 jesli macie sporo wydatkow i sami bardzo potrzebujecie to nie ma sensu najmniejszego pozyczac duza kwote. Jesli juz, to taka, na ktora mozesz przystac, a reszte niech bliska osoba szuka u innych.
To jest zycie i wiele osob potrzebuje kasy, ale nie mozna dawac sie wciagac w cos, na co nas nie stac
tez prawda, tylko wiem, ze jestem jedyna osoba, ktora moze powiedziec tak.... a do tego to jest moja mama..... ktora nie zawsze ma, ale da nam wszystko jesli moze i nigdy nie powie nic zlego, zawsze nas wspiera.... nie raz tak bylo.... usiasc i plakac tylko.
Stary 2014-11-26, 08:54   #1935
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Grunt, że tatuś się angażuje. U nas wszystko sponsoruję ja, jakoś tak się utarło. Miałam nadzieję wziąć trzynastkę i kasę z ubezpieczenia i za to kupić całą wyprawkę, ale trzynastki wezmę proporcjonalnie do przepracowanego w tym roku okresu, czyli grosze, a kasę z ubezpieczenia dopiero po porodzie. Dlatego kupuję po trochu, żeby nie odczuć za bardzo tych wydatków w budżecie. Nasi rodzice też się przyzwyczaili, że jesteśmy samowystarczalni.

Nie wiem jak ja wyjdę na miasto. Znowu okupuję łazienkę i już sama nie wiem czy mam wymiotować czy drugą stroną

Stary 2014-11-26, 08:55   #1936
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
bieeedna. Na pewno podejmiesz dobra decyzje.Wszystko zalezy na co pieniądze I jak bliska to jest osoba.
dziekuje
Stary 2014-11-26, 08:56   #1937
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tesciu jezdzi samochodem, na ktory nigdy mnie i TZ nie bedzie stac nawet na emeryturze, nie mowiac ze sobie dom wybudowal. Ciezko mi zrozumiec myslenie niektorych osob..... ktorzy tak egoistycznie podchodza, a nie spytaja sie nawet, tylko na kazdym wspolnym spotkaniu slyszymy tylko co robimy zle, itd. Nie licze na to tez, no moze to ja inna jakas jestem z TZ tylko bo my to sie nawet jego brata pytalismy swojego czasu czy potrzebuja pomocy, bo im dziecko zachorowalo na raka, to jego zona rzucila prace na dlugi czas, a zarabiala lepiej od brata TZ jednak to milo dostac cos od kogos zwlaszcza dla przyszlego dziecka
Miło racja gdy ktoś kupuje dla Twojego dziecka. Ale ludzi nie zmienisz a liczyć na coś ze dostaniesz to bez sensu. Bo gdy nie dostaniesz to będziesz zła znaczy będzie Ci przykro. Dlatego lepiej myśleć ze nic się nie dostanie. Moje skromne zdanie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 09:05   #1938
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
No to masz ciężki orzech do zgryzienia. Ale nie spiesz się przemysl sobie to dobrze. Nic na siłę. Mnie wcale święta nie cieszą gdy widzę te wydatki a jeszcze pełno dla małej do kupienia do szpitala tez trzeba kupić. Dla mnie koszule staniki e aż głową boli. Tym bardziej ze jeszcze do mieszkania kupujemy bo się powoli wprowadzamy padam z braku sil
Cytat:
Rozumiem Cię. A obecnie nie jesteś na umowie o pracę by płacili Ci ciążowe?

Mnie nic nie cieszy jak widze ze ktos potrzebuje pomocy. najchetniej zakopalabym te wydatki do ziemii..... A wy juz na wlasne??
Nie mam zadnej umowy, przerwalam prace, w marcu, w kwietniu wyjechalam z TZ do innego kraju, na jego delegacje, bo to sie nam bardziej oplacalo finansowo pod roznymi wzgledami Latwo tez nie bylo, ale bylismy razem, i w miedzy czasie wyszedl nasz maluszek ktory rosnie w brzuchu, i po powrocie szukalam pracy, ale nie znalazlam nic.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A tak w ogole to ja niedawno sie obudzilam i wyleguje sie jeszcze w lozeczku.
Po 11 mam wizyte u lekarza po skierowanie na badanie krwi i moczu, wiec jutro chyba znow klucie fufufu
Wczoraj Nikolcia w brzuszku uslyszala kolejna porcje bajeczek czytana przez TZ
kochany TZ!!!! Moj to tylko wczoraj swirowal, i prawil mu kazania co by grzeczny byl u mamy do marca Mial nadzieje go poczuc, ale akorat musial spac

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Grunt, że tatuś się angażuje. U nas wszystko sponsoruję ja, jakoś tak się utarło. Miałam nadzieję wziąć trzynastkę i kasę z ubezpieczenia i za to kupić całą wyprawkę, ale trzynastki wezmę proporcjonalnie do przepracowanego w tym roku okresu, czyli grosze, a kasę z ubezpieczenia dopiero po porodzie. Dlatego kupuję po trochu, żeby nie odczuć za bardzo tych wydatków w budżecie. Nasi rodzice też się przyzwyczaili, że jesteśmy samowystarczalni.

Nie wiem jak ja wyjdę na miasto. Znowu okupuję łazienkę i już sama nie wiem czy mam wymiotować czy drugą stroną
Moze lepiej zostan w domu? Ja kiedy tyle wymiotowalam, poszlam do sklepu, to zarzygalam pol parkingu za nim tam doszlam i odechcialo mi sie zakupow...
najlepiej wydatki rozlozyc.... Kolezanka ma dwojke maluszkow z mezem, ale maz nie moze pracowac, i najwazniejsze ze sa razem i sa szczesliwi..... bez znaczenia czy to ona czy on pracuje , fakt ze wszystko jest na jej glowie, te wszystkie wydatki, i to sie ma nijak do ich milosci
Stary 2014-11-26, 09:07   #1939
smv
Zakorzenienie

U mnie zaangażowali się moi rodzice. Mama chce kupić nam Łóżeczko a rodzice TŻ nic nie mówią... Ja się nie narzucam... Ale miło by było jakby zapytali czy coś mogą sprezentowac..
Wrocilam z lumpa kupiłam 3 body 4 pary spodenek i sobie rękawiczki

EdithS kochana będziesz pod dobrą opieka

A ja się biorę za robienie obiadu

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-26 o 09:09
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:07   #1940
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w tym roku zmarł teść, zostawił trochę długów, więc na teściową nie liczę. A moi rodzice też mają sporo wydatków, pewnie też chcieliby trochę pożyć, może wreszcie pojechać na wakacje.. i jeszcze moje rodzeństwo z nich ciągnie ile tylko może. Mój brat jest trochę zazdrosny o moją ciąże, bo to tej pory jego córka była jedynym dzieckiem w rodzinie i wykorzystywał to baaardzo.
Na szczęście oboje mamy stałą pracę i stałe dochody, jesteśmy zdrowi, kochamy się, więc nie narzekamy

Edytowane przez żona_marcina
Czas edycji: 2014-11-26 o 19:09
Stary 2014-11-26, 09:09   #1941
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
skoro wy możecie liczyć tylko na siebie, to dlaczego chcesz komuś pożyczać astronomiczne ceny? Ja w aktualnej sytuacji chyba bym się zachowała egoistycznie i nie pomogła. Dziecko to jednak duży wydatek, a pakować się w spłacanie zamiast inwestowanie w dzidzie? Pytanie czy teń ktos by ci pomógł? Czy tylko przypomniał sobie o tobie jak mu pieniędzy zabrakło? Ja kiedyś byłam taka naiwna i pierwsza do pomocy, ostatni grosz bym oddała, ale szybko zrozumiałam że nie warto, nawet słowa dziękuje za te pomoce nie usłyszałam, dobrze że człowiek uczy się na błedach.

A zamiat galaretki odwieczna niezniszczalna czekolada, albo orzechy jak ktoś lubi aż słodkiego się zachciało
Chcialabym zachowac sie tak egoistycznie, naprawde mam taka ochote.....
ale ja to chyba z tych co lubia cierpiec pozniej..... Chyba sie jeszcze nie nauczylam
Martwia mnie te wydatki..... najgorsze ze powinnam myslec teraz tylko o dziecku, a nie o czyms innym i o problemach innych.... ale ciezko.
Wlasnie moj TZ uwielbia czekolade i truskawki cos by mozna bylo z tego zrobic z jakimis podkladami do ciasta?
Stary 2014-11-26, 09:09   #1942
aneta_s13
Rozeznanie

[QUOTE=żona_marcina;490886 39
Dziewczyny mam taki pomysł, żeby puszczać młodemu muzyczkę z karuzeli jeszcze w ciąży. Skoro dziecko w brzuszku słyszy dźwięki i potem je zapamiętuje, to może akurat znany dźwięk karuzeli by mu odpowiadał?
W dzieciowej gazetce widziałam jeszcze jedną fajną rzecz - misia, który wydaje dźwięk suszarki do włosów. Tylko że on kosztuje prawie 200 zł.
[/QUOTE]

Ja takiego misia z funkcją pozytywki, światełkiem i szumem fal kupiłam w tkmaxx

Witajcie u mnie dziś też ogórkowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10612573_908013675879062_819157621981639278_n.jpg (92,1 KB, 18 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:10   #1943
smv
Zakorzenienie

Wrocilam z lumpa. 3 body i 4 pary spodenek.

Zdjęcia się nie chcą mi robić ;/nie wiem czemu wrr

Wizaz na. Komórce to masakra jakas

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-26 o 09:11
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:11   #1944
lesyeux
Zadomowienie

Hej

Po wczorajszych imieninach u mamy i moim omomom zbudziłam sie o 3 w nocy i miałam rewolucje ojej tragedia. Ale już dzisiaj spokój

edithS jakby co czekamy na info

mon9 masz racje wizyty powinny byc co 2 tyg. Bo ni skąd ni z owąd nagle coś jestnke tak a my nie wiemy o tym

nouvelle z Tż rozejm a lampa rewelacja. Może podobne są w centrach chinskich widziałam kiedyś ale nie takiego giganta.w ikei też cos jest ale mniejsze i w innym kształcie

A ja wczoraj z Tż przymiarki łóżeczka robilismy. I komody wszystko gra bo już w sobote jeeeeedziemy do ikei na zakuoy łóżeczka,komody itp.

Tak sie ciesze
Stary 2014-11-26, 09:13   #1945
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Miło racja gdy ktoś kupuje dla Twojego dziecka. Ale ludzi nie zmienisz a liczyć na coś ze dostaniesz to bez sensu. Bo gdy nie dostaniesz to będziesz zła znaczy będzie Ci przykro. Dlatego lepiej myśleć ze nic się nie dostanie. Moje skromne zdanie
Nie licze na nikogo Liczymy tylko na siebie. Bo bym sie chyba przeliczyla bardzo

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
U mnie zaangażowali się moi rodzice. Mama chce kupić nam Łóżeczko a rodzice TŻ nic nie mówią... Ja się nie narzucam... Ale miło by było jakby zapytali czy coś mogą sprezentowac..
Wrocilam z lumpa kupiłam 3 body 4 pary spodenek i sobie rękawiczki

EdithS kochana będziesz pod dobrą opieka

A ja się biorę za robienie obiadu
Pokaz zakupy daj sie odstresowac To mnie odstresowuje hehe
To bardzo mile!
Stary 2014-11-26, 09:13   #1946
żona_marcina
Rozeznanie

dziewczyny, czy możliwe że po preparatach z żelazem mogę mieć bóle brzucha, mdłości i biegunkę. Ledwo znowu dobiegłam do łazienki.

Chyba jednak dzisiaj zostanę w pobliżu łazienki

Stary 2014-11-26, 09:13   #1947
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej

Po wczorajszych imieninach u mamy i moim omomom zbudziłam sie o 3 w nocy i miałam rewolucje ojej tragedia. Ale już dzisiaj spokój

edithS jakby co czekamy na info

mon9 masz racje wizyty powinny byc co 2 tyg. Bo ni skąd ni z owąd nagle coś jestnke tak a my nie wiemy o tym

nouvelle z Tż rozejm a lampa rewelacja. Może podobne są w centrach chinskich widziałam kiedyś ale nie takiego giganta.w ikei też cos jest ale mniejsze i w innym kształcie

A ja wczoraj z Tż przymiarki łóżeczka robilismy. I komody wszystko gra bo już w sobote jeeeeedziemy do ikei na zakuoy łóżeczka,komody itp.

Tak sie ciesze
Pokaz pokaz co planujecie kupic, chetnie poogladam potrzebuje tego bardziej niz myslisz
Stary 2014-11-26, 09:15   #1948
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ja takiego misia z funkcją pozytywki, światełkiem i szumem fal kupiłam w tkmaxx

Witajcie u mnie dziś też ogórkowa
To ten miś na zdjęciu? Drogie to?

Stary 2014-11-26, 09:15   #1949
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy możliwe że po preparatach z żelazem mogę mieć bóle brzucha, mdłości i biegunkę. Ledwo znowu dobiegłam do łazienki.

Chyba jednak dzisiaj zostanę w pobliżu łazienki
Nie wiem, moj TZ mial takie skutki uboczne przez antybiotyki od dentysty, dwa tygodnie prawie,a pozniej jeszcze zlapal jelitowke po tygodniu..... ale mi sie skojarzylo to z jelitowka co piszesz
Stary 2014-11-26, 09:16   #1950
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Super! u mnie 10 lat jak haftuje zaczęłam w ciąży z najstarszym synem też raz Kubusia wyszywałam
Świetne! Masz talent

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wróciłam z lumpa

Na wagę za wszystko 15,80 zł.

Oglądam z córą Krainę Lodu.
Super łowy

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Podoba mi się

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
wrzucam swoje zakupy z allegro, z tej akcji co się za przesyłkę nie płaciło rozmiary różne, od małego do roczniaka

1.skarpetki nowe 2 pary 9,90zł
2. skarpetki dla stonogi 7zł za 3pak
3. grube skarpetki frotte 3,10 zł
4. nowe rajstopy Agmi, Calzedonia 5-6 zł zł/sztuka
5. czapeczka dla maluszka 2 zł
6. legginsy next 6,50 zł za dwie pary
7. sukienka 15,40 zł
8. sukienka 6 zł
9. sukienka 5,24 zł

cdn.
Cytat:
10. misiowy kombinezon 15,50 zł
11. spódniczka tiulowa 9,90 zł
12. bolerka 12 zł za dwie sztuki
13. bluzeczka 4,90 zł
14. bluzeczka 4,99 zł
15. tunika 1,25 zł
16. tunika 0 zł (gratis do jednego z zamówień)

cdn.
Cytat:
+ wczorajszy lumpeks
16. kurtka 3 zł
17. body 3 zł
18. spodenki 3 zł
19, koszulka 0,70 zł

+buciki, które moja mama zrobiła na szydełku bezcenne
Ale zaszalałaś, a buciki przepiękne !

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
A i jeszcze My Tym razem, chyba się uda
26t 0d
Ładnie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja wróciłam od lekarza ze skierowaniem do szpitala, jutro rano tż mnie zawiezie. Niestety szyjka ma 22mm i koniec jej przypomina literkę v. Gin powiedział, ze porobi mi jutro wszystkie dokładne badania i pewnie czekają mnie sterydy na podtrzymanie. Do tej pory wszystko było ok, jeszcze 3 tyg temu szyjka była zamknięta. To moja pierwsza ciąża i powiem Wam, że jestem przestraszona:c ry: tż też...
W szpitalu chyba nie ma wifi, w mojej komórce nie mam internetu, więc nie wiem, czy będę mogła się do Was odzywać regularnie...
trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Najgorsze że skracająca sie szyjka nie daje o sobie znac. Jedynie na badaniu można stwierdzic czy jest ok czy nie

Aj ide spac. Wtule sie mojego tż i postaram sie nie martwic i nie schizowac.
A Zosia dzisiaj jakaś leniwaaaa jest wieczór, zawsze kopała a teraz nic
Aj aj aj papa
Moja wczoraj cały dzień dała mi popalić, może z 2h były spokoju, a tak to prężyła się, kopała, wypinała, nawet po północy tacie dwa kopy zasadziła
Cytat:
doczytałam ulotkę Tardyferonu. To chyba on mi tak "pomógł" w nocy. Piszą, że po zażyciu mogą wystąpić problemy żołądkowo - jelitowe. Wezmę jeszcze kilka dni na upewnienie ale nie będę się przejadać i zobaczymy, jak się będę czuła.

Rany, ledwo żyję, taką miałam ciężką noc. Idę na miasto i zaraz wracam do łóżka.
też to biorę Na mnie działa jelitowo, nie mam problemów z wypróżnianiem się, wręcz czasem ledwo zdążę do łazienki

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości