|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
![]() Te komody miał ktoś w bliskiej rodzinie, wydaje mi sie, że ich jakość nie powala. Szybko sie popsuły. My ponad 3 lata mamy komody malm (chyba tak sie nazywaja) i nawet przy zainteresowaniu nimi młodego nic sie z nimi nie dzieje.
|
|
#2012 | |
|
Rozeznanie
|
ojustyna u mnie też dzisiaj 26 tc
Tylko planowany poród w innym terminie, bo mam długie cykle, chociaż ostatnio synek podgonił tydzień, więc może pojawić się wcześniej. Skoro jesteś na odwyku, zdam jutro relacje co przegapiłaś w ciuchlandzie, jutro wyprzedaż po 2zł i się wybieram na łowy ![]() Crystal a ja proponuję Ci zrobić leniwą pannę deser prosty i szybki w przygotowaniu, do tego z truskawkami i polewą czekoladową, w wakacje to robiłam co tydzień![]() http://mniami-mniam.blogspot.com/201...batnikach.html Tu w przepisie jest zrobione w filiżankach i z malinami, ja zawsze robię w okrągłej foremce- na dno kładę biszkopty, na to masę z kaszy manny, później owoce, znowu trochę masy, biszkopty, znowu masa z owocami i wstawiam do lodówki. Jak już stężeję to wyjmuję z foremki i polewam czekoladową polewą. Pyszności! Chyba sama sobie smaka zrobiłam i wieczorem przyrządzę Lila_17 , Cytat:
Na zajęciach w szkole rodzenia radziły kupić stanik do karmienia nie wcześniej jak w 36tyg. ciąży, bo dopiero wtedy cycki mniej więcej pozostają już w takiej wielkości do jakiej doszły. Mówiły też, że lepiej kupić taki rozmiar, by w miskę jeszcze delikatnie ręka wchodziła- na wypadek powiększenia piersi, no i w sumie nawet wkładki laktacyjne też troszkę miejsca zajmują (są grubsze i cieńsze). |
|
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
mnie plecy bolą jak się więcej nachodzę czy nasiedzę więc myślę że to po prostu zmęczenie. A powiedzcie mi czy jak czasem siedzę wieczorkiem co czujecie takie mało przyjemnie rozpychanie/ucisk/gniecenie/jakby się miało napompowaną poduszkę w górnej części brzucha nachodzącą na żebra tak tuż pod stanikiem. Trochę mnie to martwi... Poza tym wczoraj zauważyłam że jak leżę na plecach i podnoszę głowę i sięgam po coś to brzuch przybiera stożkowy kształt z małą wypukłością na samej górze pod mostkiem. też tak macie?? Jedno zdjęcie jest jak unoszę głowę i ramię a drugie jak leżę swobodnie
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Gosiaczek ja czuję takie gniecenia, rozpychania, jak Maluszek się przekręca, ale jest to niżej tak w okolicy pępka. |
|
|
|
#2015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z Wrocławską Ikeą mi się udało ![]() Ja będę kupować komodę z tej samej serii (wszystkie meble mamy w domu z tej serii) tylko że tą wyższą: Dodatki później ![]() A łóżeczko prawdopodobnie kupimy w askocie, bo tam są tańsze niż w Ikei. Mimo, że czailiśmy sie na to, które wybrałaś Ty ![]() gosiaczek221 mi się wydaje, że to normalne. Dzieciaczek się rozpycha na dole a wszystkie wnętrzności gniotą się wyżej i jak podnosisz ciało to mięśnie sie napinają i taki to daje efekt. Ale to tylko moja opinia
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-11-26 o 11:43 |
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie powiedziane że na porodówce sie nie spotkamy ^^Udanych łowów, dzisiaj możesz poskoczyć -bo 70% chyba nawet, a to czasem taniej niż po 2 zł wychodzi a i o wieeeele większy wybór, trzymam kciuki żeby ci się same perełki trafiły i czekam na foteczki ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- od leżenia mnie biodra bolą
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie była położna serduszko bije jak dzwon ze hej!
czuje ze siedzi mi gdzieś nisko przy lewym jajniku bo mnie boli i faktycznie od razu go położna znalazla hehe Matki jeść mi się chce! A czuje ze zaraz pekne tak mi brzuch uciska od góry ze ciężko oddychać ble.
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Jednak wybrałam się na miasto. Po drodze nawet wstąpiłam do lumpka i kupiłam kilka ciuszków dla młodego.
Trochę mnie boli brzuch chyba w miejscu wątroby, ale na razie (odpukać) nie wymiotuję i nie mam biegunki. Mam momentami napiętą skórę na brzuchu, tak jakby mi jej brakowało. Teraz trochę żałuję, że kupiłam dużo ubranek w normalnym sklepie. W lumpeksie są fajniejsze i tańsze ![]() Mnie rozwala ten filmik. Marzę, żeby synuś tak się ze mna żegnał http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/1440374c/Na...nie-na-swiecie ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- no kurcze, nie mogę wkleić linka do filmu
Edytowane przez żona_marcina Czas edycji: 2014-11-26 o 11:49 |
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Mam 28 stron do nadrobienia, więc pewnie nie dam rady ![]() Ale miałam wczoraj dzień - chciałam rano zrobić glukozę... Pojechałam wcześniej do ośrodka, tyle, że musiałam wcześniej wejść do apteki, żeby tą glukozę wykupić... Podeszłam do Pani farmaceutki, a ona wrzuca sobie drobne do szuflady tak od niechcenia, moneta za monetą... Już mnie nerwy brały, a końcu języka miałam HALO JA TU CZEKAM, tym bardziej, że kolejka w aptece, że aż zawija... wreszcie łaskawie się mną zajęła... poprosiłam o glukozę, Pani przyniosła i od razu, że chce tylko drobne. a ja wyciągam 10 zł, a ona na to, że nie wyda i już się odwraca na pięcie, żeby pudełeczko odnieść... chociaż przed chwilą widziałam jak wrzucała te drobne do szuflady i z 10 zł to na pewno by wydała... na szczęście moja mama miała drobne... Z glukozą w reku wchodzę do gabinetu na badanie, a Pani pielęgniarka do mnie, że dzisiaj mi badania nie zrobi, bo jest za późno, bo powinnam być najpóźniej o 8.30, a była 8.35... tłumaczę jej, że przecież 5 minut to żadna tragedia, a on na to, że nie i koniec, zapraszam w inny dzień... Wyszłam, wsiadłam do samochodu i się rozpłakałam z tego wszystkiego ![]() co za dzień... jutro kolejne podejście... |
|
|
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
a tak poza tym, to ostatnio jestem tak niezdarna, że szok... wczoraj prawie spadłam ze schodów, tzn. z ostatniego takiego półstopnia, w ostatniej chwili złapałam równowagę... Dzisiaj niosłam ciastka w pudelku i jak już je miałam postawić, to wywaliłam na podłogę... Albo gdzieś sie uderzę, albo potknę... Ciągle coś
Też tak macie? |
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko zależy od ludzi i ich podejścia, a widac, że kobiety nie mają za duzo empatii w sobie, przykre.Co do niezdarności w ciazy to ze starszym synem w okolicy 25-27 tc zwichnęłam sobie kostkę. Za długo siedzialam z nogą pod tyłkiem i jak w koncu wstalam to nie miałam czynią w tej stopie i mocno nastąpiła na nią 2 razy. Nie mogłam chodzić, na szpitalu tez nic nie pomogli tylko kazali czekac az ból minie.
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ludzie... Masakra. Mi się chce spać i chyba tak zrobię. Dziewczyny zgrzeszylam i lize łyżkę z nutella mniammm
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi niedobrze....
|
|
#2028 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chciałam kupować właśnie te łóżeczko które było wrzucane, ale potrząsłam nim na boki w sklepie i strasznie się telepało. Ale może bylo źle skręcone. Tę komodę też miałam na oku, ale mam dwie komody expedit na 4 kwadraty, dokupię wiklinowe kosze do środka i będzie jak znalazł ![]() Cytat:
w sumie i jedna i druga. przecież ma obowiązek Ci wydać. A te 5 minut "spóźnienia" pozostawię bez komentarza
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Edith, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Dobrze, że dość szybko lekarz zainterweniował i będziesz pod stałą opieką. Nouvelle, piękne ciuszki za grosze! Michru, spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe, mam nadzieję, że z tż wszystko się dobrze ułoży. Ja się rozłożyłam zupełnie. Nie mogłam dać sobie rady z tym przeziębieniem, czuję się okropnie, a dziś w nocy przez ból gardła - a właściwie całej szyi - prawie nic nie spałam Byłam u lekarza i oczywiście prawie nic mi w ciąży nie wolno brać. Ale jakiś tam spray mi zapisała i dała trochę rad. Mam zakaz wychodzenia z domu, leżeć w łóżku i się kurować, bo niestety coś tam na oskrzelach mi zalega wrrr.Poza tym zgaga mnie męczy. Miałam ją od samego początku, ale teraz znacznie silniej to odczuwam. No i przytyłam już 6,5 kg :/ Ostatnio to idzie w zastraszającym tempie. Też mam wieczorne napady apetytu na wszystko... Cytat:
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ uważa, że się cofam w myśleniu odkąd jestem w ciąży
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam torta...
Normalnie wołał mnie z lodówki:" zjedz mnie. Zjedz mnie" ![]() To wrąbałam ![]() Ide wstawic skrzydełka do piecyka. Mniam ![]() I obiore kartofle dla Tż. Taki dzisiaj obiad. I dylemat mam jak nie jenda z Was. JAKI TEN MATERAC KUPIC??? W IKEI nie ma gryki i kokosa. Są tylko piankowe, lateksowe ( ceny 200zł ), oraz spreżynowy. Czytam i czytam na temat materaca i zdurniałam.... Normalnie nie mam pojecia. Help me A co do Ikei to jestem mega podjarana na samą myśl wyprawy do niej. Uwielbiam Calutką chate mam z tego sklepu. Salon,kuchnie. Sypialnie, a teraz Zosi mebelki bedą dla tradycji :-D
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-11-26 o 12:54 |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2034 | |
|
Rozeznanie
|
spoko, ja też. Na ostatniej wizycie musiałam sobie wszystko zanotować a i tak połowy nie wiem, co zanotowałam
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Ja kupiłam materacyk Vyssa Skont
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny a pędzicie masakra.
Ja mam doła właśnie się dowiedzialam że panuje w przedszkolu podobno wirus bostoński i już świruję czy mała mi tego świństwa nie przywlokła do domu, któraś się może orientuje czy jest on groźny w ciąży ? Już mam dość, najpierw podejżenie toxo, teraz skracająca się szyjka i teraz ten wirus to zza dużo jak dla mnie. Edits- mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok |
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z cyklu absurdy szkockiej służby zdrowia: W poniedziałek chciałam dostać sie do lekarza z powodu złych wyników moczu(robionych w pl), nie dostałam sie ale oddałam mocz do badania. Dzwonię przed chwilą i pytam sie o wynik, na co kobieta ze nie ma i zeby spróbować jutro sie pytać a najlepiej w piatek po południu ręce opadają
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby to była pomyłka. Cytat:
Ekspedientka w sklepie ma obowiązek rozmienic pieniadze. U mnie w sklepie jak nie miałam to musiałam zamknąc na chwilę sklep i lecieć po drobne. Ludzie są okropni czasami. Crystal- z tymi pieniędzmi to wierze, że ciężka decyzja. My tak pożyczyliśmy, na pół roku a już półtora minęło i nie oddają. A też najbliższa rodzina. Ich jest dwoje, dwa samochody, wszystko maja, oboje pracuja. A my z drugim dzieckiem w drodze i w dodatku jedna pensja, samochodu nadal nie mamy bo drogie a oni NIC!
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka a może by się upomnieć?
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż w tym jesteśmy do przodu hehe ![]() Odgrzałam sobie krokieciki w panierce i oglądam Igrzyska śmierci, bo dzisiaj z TŻ'tem się wybieramy do kina na kolejną część.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

tylko boli mnie to, ze ja mysle rozsadnie i do wszystkiego podchodze dosc oszczednie a ktos kto powinien wlasnie taki byc, tego nie robi, tylko bardziej sie zakopuje.
Znajac mnie to pomoge, ale bede sie stresowac, i bede dlugi czas nie spokojna. Najgorsze jest to, ze to moj TZ na nas pracuje, ja nie wnosze teraz nic, taka prawda. To tez nie jest czyms dobrym i zle mi z tym.
ja bym tam tyle rzeczy kupiła, tym bardziej że urządzanie mieszkanka w toku ajajaj a tak daleko, a gdzie mi z tym brzuchem jechać teraz ^^
Byłam u lekarza i oczywiście prawie nic mi w ciąży nie wolno brać. Ale jakiś tam spray mi zapisała i dała trochę rad. Mam zakaz wychodzenia z domu, leżeć w łóżku i się kurować, bo niestety coś tam na oskrzelach mi zalega wrrr.
), oraz spreżynowy. Czytam i czytam na temat materaca i zdurniałam....

oby to była pomyłka.