Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 09:27   #331
19marta90
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cześć wszystkim Wczoraj po 2 miesięcznej przerwie kochałam się z mężem i dzisiaj od rana plamię na brązowo i to rozumiem bo tarcie i takie tam ale od tej pory dzidzia jakaś taka spokojna nawet po sniadanku :-( pewnie wszystko jest ok ale każda ciężarówka ma natretne myśli ze coś dzidzi mogło zaszkodzić :-( napiszcie że jestem wariatka i żebym się ogarnęła

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:29   #332
19Inka90
Wtajemniczenie

Moja Emilka po przerwaniu celibatu tez była nadzwyczaj spokojna a potem wieczorem nadrobila az za bardzo bo to wtedy się odwróciła
Także spokojnie

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:30   #333
19marta90
Raczkowanie

Dzięki Inka już mi lepiej troszkę :-*

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:49   #334
Trusiulandia
Zakorzenienie

Blow dokładnie też bym chciała żeby zaczęło się naturalnie ale dziwi mnie to ze skurcze ustały bo brzuch mi twardnial od września..ostatnio bardzo a teraz nagle cisza ? no nic czekamy :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:09   #335
Roksape
Zadomowienie

Witam dziewczęta

Zgadzam się z blow ! Pozytywne nastawienie na sn to podstawa pomimo tego, że byłam bardzo młoda rodząc sn to tak właśnie się nastawiłam wcześniej też słuchałam opowieści z porodu sn od innych mam jak leżałam wtedy w szpitalu i wiedziałam, że bezboleśnie nie będzie, ale dam radę darłam się z bólu, ale ani przez chwilę nie zapłakałam ani nie żałowałam no tylko raz przy kryzysie 7 cm, ale później z 7 na 10 od razu skoczyło, 4 parte i miałam syna u boku a takie nastawienie dużo daje oj dużo

Cycek mnie boli nie jakoś strasznie mocno, ale czuję. Z Basią miałam tak samo i dostałam gorączki 39 st i teraz mam nadzieję, że się to nie powtórzy... chyba oddusiłam w nocy...

Szykuję stroje dla starszych, jutro andrzejki w przedszkolu

Trusia.... może z tymi skurczami to cisza przed burzą ? Oby
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:36   #336
19Inka90
Wtajemniczenie

A co tu dzisiaj taka cisza ??

Emilka
Stary 2014-11-26, 10:40   #337
Trusiulandia
Zakorzenienie

Roksi oby tak było u mnie!
U Ciebie to zapalenie było wtedy? mam nadzieję ze tym razem to nie to samo..

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Inka nudy nikt nie rodzi

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Ja popatrzylam na pierwsze usg i wychodzil wtedy poród na 15.12 więc pewnie jeszcze poczekam..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 10:41   #338
19Inka90
Wtajemniczenie

A może właśnie rodzą i dlatego cicho siedzą

Emilka
Stary 2014-11-26, 10:41   #339
Basjenia
Zadomowienie

bo połowa jewszcze śpi:P
dzień dobry wszystkim

Linka cieszę się że Jagoda już z wami!gratuluję!!

Marta-u mnie zazwyczaj bobas "po" jest spokojniejszy. wydaje mi się że to z powodu bujania...każdy swoją przyjemność ma:P

Inka nikt przy pośladkowym ani poprzecznym nie będzie kazał rodzić naturalnie! uwierz mi że jeżeli jest cień zagrożenia to nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności...a mała jeszcze może fiknąć numer i faktycznie wróci do odpowiedniej pozycji
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:42   #340
Chemisette
Rozeznanie

Wszystkie śpią

Justyssia super że już na pewno będziesz miała jutro cc strasznie długo się naczekałaś
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:42   #341
Trusiulandia
Zakorzenienie

Jutro gin i zobacze jak Julinek się ułożył a w sobotę kosmetyczka i bikini. W piątek jadę na barszczyk biały z ziemniakami i cebulka do mamy taki najprawdziwszy pycha! :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-26, 10:50   #342
19Inka90
Wtajemniczenie

Trusia babcia mojego TŻ robi przepyszny barszcz biały taki z ziemniakami na zsiadlym mleku... Ale żeś mi smaka narobiła,chyba będę musiała zadzwonić usmiechnac się do babci

Paulinkus zapombialam wczesniej podpisać... Co do marcepana to Ja bym się dala oskalpowac za niego

Jak to mówi Sasia ... Mam dzisiaj dzień trola i nie wychodze z lozka

Trusia mówisz ze skurcze Ci minęły... Ja po tym fałszywym alarmie to nie czulam żadnych,a teraz od paru dni mam znowu ale zupełnie inne... Takie niby słabe ale to jest bol który gdyby się nasilił to sprawilby ze darlabym się w nieboglosy...

Emilka
Stary 2014-11-26, 10:55   #343
antosia5
Rozeznanie

Hello
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

tiaaaa ... znak harrego pottera na czole będzie się miało

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Antosia % nie mają znaczenia liczy się częstotliwość. Ja miałam ostatnio 100% co 2 min i wczoraj już cisza tylko 60 i nieregularne
Aaa, to nie wiedziałam- mnie nie tłumaczą, tylko mówią czy jest ok A tak to ciągle mam na poziomie 20-30
Cytat:
Napisane przez 19marta90 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim Wczoraj po 2 miesięcznej przerwie kochałam się z mężem i dzisiaj od rana plamię na brązowo i to rozumiem bo tarcie i takie tam ale od tej pory dzidzia jakaś taka spokojna nawet po sniadanku :-( pewnie wszystko jest ok ale każda ciężarówka ma natretne myśli ze coś dzidzi mogło zaszkodzić :-( napiszcie że jestem wariatka i żebym się ogarnęła
To chyba normalnie, bo moje dziecię też jest ciche po przez jakis dłuższy czas
Mój mały buntowniś szaleje po wczorajszej wizycie w szpitalu, dokladnie jak przed tym cichym weekendem, a zaraz sie zbieram na wizytę do mojej lekarki, wiec pewnie znów bedzie sie rozpychal podczas ktg i usg
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:56   #344
Roksape
Zadomowienie

Trusia na to by wychodzilo, bo goraczka trwala jeden dzien...

Wiecie co.... mala ma katar zlapala od starszych ehhh
Znajac moja tesciowa zaraz bedzie, ze to moja wina
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:01   #345
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja się właśnie boje ze urodze na dniach a chora jestem... To przecież zaraz bym Emile zaraziła ... Ehhh :/

Emilka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 11:06   #346
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Trusia na to by wychodzilo, bo goraczka trwala jeden dzien...

Wiecie co.... mala ma katar zlapala od starszych ehhh
Znajac moja tesciowa zaraz bedzie, ze to moja wina
No a Twoja teściowa nie widzi że starsze dzieci mają i mała mogła od nich zarazić? Kurcze komentarz jak by sama dzieci nie miała.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie boje ze urodze na dniach a chora jestem... To przecież zaraz bym Emile zaraziła ... Ehhh :/
A bierzesz coś?
Stary 2014-11-26, 11:09   #347
Basjenia
Zadomowienie

a olej teściówkę! podobno najlepiej sobie wyobrażać coś śmiesznego jak taka osoba prawi ci morały.... wymyśl sobie jakiegoś ciasteczkowego potwora albo innego gada z kreskówki i miej ją w poważaniu
dzisiaj idę do koleżanki na gofry
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:10   #348
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczynki ja od rana latam zalatwiam i padam na pysk :p ale juz wszystko ogarnelam u mnie po malym co nie co z mezem wszystkie skurcze ustały tylko spojenie boli i szyjka kluje... odebrałam wynik gbs i jest ujemny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:14   #349
antosia5
Rozeznanie

Jejku, dowiedzialam sie ze dostaniemy mieszkanie W sensie ze nam pewna organizacja wynajmie- tańsze a dużo lepsze Bo w moim regionie znalezienie mieszkania graniczy z cudem, a jak juz to ceny sa koszmarne. Teoretycznie nie kwalifikowalismy sie ze wgledu na dochody, ale przejeli sie tym że jestem w ciaży a nasze mieszkanie jest wilgotne i pojawia sie pleśń na zimę, i chyba dlatego przyznali Bedzie pokój dla dzidziusia

Dziewczyny, a zamierzacie używać wody termalnej w pielegnacji malucha? Bo wczoraj tak ogladam parę firmikow na youtube i dziewczyny uzywają i gdybam czy nie nie powiedziec mamie by mi zakupila i przywiozła na świeta

A wczoraj z mamą gadalam i mówię, ze dziecko juz takie duże, to co bedzie za 3 tygodnie. Mówi, ze raczej wątpliwe zeby ponad 4kg bylo- nie wiem czy mnie pociesza czy ma rację
Stary 2014-11-26, 11:37   #350
Trusiulandia
Zakorzenienie

Roksi córeczka znajomej.też katar od brata złapała dwa tyg po urodzeniu ale przeszedł sam! Nie mamy na to.wpływu przecież. Olac teściową! Zaraz poszukam na blogu hafij jak zapobiegać i leczyc zapalenie piersi.. Pamiętam tylko ze przestawiać jak najwięcej ale podobno boli koszmarnie :-(

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-26, 11:54   #351
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze właśnie nie bo każdy mówi ze nie dam rady i masakra będZie i bez tego więc stwierdziłam ze kupie po porodzie..ale może faktycznie warto.już coś kupić bo mnie nikt nie zniechęci jak.się upre :-D
Gdzie zamawiasz?
ze mnie też się wszyscy śmieją, że przy dzisiejszych możliwościach chce mi się bawić w pranie brudnych pieluch...ale ja tam mam ich opinię w poważaniu...sumienie by mi nie pozwoliło na ciągłe trzymanie małej Grzesiowej dupki w takich chemikaliach
tak jak już pisałyście - wierzę, że dobra organizacja to podstawa i jakoś w ogóle mnie to wszystko nie przeraża
na razie kupiłam po 2-3 pieluszki z milovia, plu plu i bam bams, miałam to szczęście, że wybierałam je w sklepie stacjonarnym i na targach także "widziały gały co brały", wczoraj były prane i wciąż schną, wkłady schną już drugą dobę w temp ok 18 st C, później trzeba je będzie suszyć na kaloryferze bo w takim tempie schnięcia to trzeba by mieć ich ze 40 szt, jutro cyknę fotę i mogę zrobić jakieś małe, wstepne porównanie jesli kogoś to zainteresuje

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Linki urodziła rano 49 CM i 3700 gram
Gratulacje dla kolejnej szczęśliwej mamusi Duzo zdrówka dla Was !!!
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. My mamy się dobrze, małą mam cały czas przy sobie, wcina pierś i śpi. Ogólnie bardzo spokojna, jak leży obok to nawet nie wiadomo, że mam dziecko dziś już wstawałam, prysznic wzięłam, ale trzymali nas na diecie a ja bardzo głodna byłam.
Jutro badania mają małej zrobić i zobaczymy kiedy nas wypuszcza.

Oliwka - poród, lekarze, opieka - super. Tu trochę mało pomocne są pielęgniarki, ja akurat za dużo ich nie potrzebuje, ale dziewczyny które mają pierwsze dziecko, widać że wymagają trochę więcej uwagi ze strony pielęgniarek, a te są zabiegane.
Cieszę się, że wszystko ok daj znać jak badania i kiedy Was wypuszczą
Cytat:
Ja dzisiaj na.ktg miałam skurcze tylko 60% i nieregularne i w ogóle mały skopywal z siebie to ktg i wypinal się strasznie mu nie pasowało
Czy Ty je w ogóle odczuwasz? bo jak ja miała ktg to też pokazywało skurcze na tym poziomie ale ja ich w ogóle, nic a nic nie czułam
Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
A nam dzis kikut odpadl

smarowaliście czymś czy pielęgnacja na sucho?

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Witam sie, miłego dnia wszystkim
Po wczorajszym spacerze mam takie zakwasy w nogach i pachwinach ze masakra :/ cos czuje ze bede dzis zalegać w łożku...
Czekamy na wieści od Justysi

A wlasnie odnośnie ktg mi moja gin nie zaleciła bo mówi ze robi przepływy na każdej wizycie i to wystarczy. Trochę mnie to dziwi bo każda z Was ma ktg często robione....
ja bym nie miała ani razu ktg gdybym nie wszczęła alarmu...
Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość

Też słyszałam takie historie że babeczki dzień przed zgłoszeniem się do szpitala rodziły No sn jest ciężkie, może być, ale też dużo daje nastawienie. Ja jestem mega pozytwnie nastawiona do bólu porodowego, myślę sobie, że to taki "dobry ból", bo oznacza że twoje ciało pracuje tak jak powinno i wszystko jest ok!
też tak sobie o nim myślę, że jest dobry bo prowadzi do spotkania z tak wyczekiwaną istotką
https://www.youtube.com/watch?v=a2i1SulXXfU
może to takie trochę nawiedzone , ale jakoś trzeba przygotować psychikę do tych wszystkich przeżyć...
Cytat:
Moja Emilka po przerwaniu celibatu tez była nadzwyczaj spokojna a potem wieczorem nadrobila az za bardzo bo to wtedy się odwróciła
Także spokojnie
własnie mi uświadomiłaś, że u nas też było podobnie...po porannych harcach wieczorem był ruchowy hardcore
oj kręcą się te nasze maluchy...trzymam kciuki by wróciła na dobra pozycję

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Jejku, dowiedzialam sie ze dostaniemy mieszkanie W sensie ze nam pewna organizacja wynajmie- tańsze a dużo lepsze Bo w moim regionie znalezienie mieszkania graniczy z cudem, a jak juz to ceny sa koszmarne. Teoretycznie nie kwalifikowalismy sie ze wgledu na dochody, ale przejeli sie tym że jestem w ciaży a nasze mieszkanie jest wilgotne i pojawia sie pleśń na zimę, i chyba dlatego przyznali Bedzie pokój dla dzidziusia

Dziewczyny, a zamierzacie używać wody termalnej w pielegnacji malucha? Bo wczoraj tak ogladam parę firmikow na youtube i dziewczyny uzywają i gdybam czy nie nie powiedziec mamie by mi zakupila i przywiozła na świeta

A wczoraj z mamą gadalam i mówię, ze dziecko juz takie duże, to co bedzie za 3 tygodnie. Mówi, ze raczej wątpliwe zeby ponad 4kg bylo- nie wiem czy mnie pociesza czy ma rację
gratuluję
jak najbardziej od siebie polecam Uriage

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-11-26 o 11:58
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:54   #352
Trusiulandia
Zakorzenienie

Promolcia ja bardzo chętnie bym poczytała porównanie ja myśle o otulaczach przede wszystkim..mój Tz chciał kupić suszarkę do ubrań ale nam sie nie zmieści do łazienki niestety. Milovie widziałam ale wydawała mi sie za droga

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-26, 11:59   #353
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
na razie kupiłam po 2-3 pieluszki z milovia, plu plu i bam bams, miałam to szczęście, że wybierałam je w sklepie stacjonarnym i na targach także "widziały gały co brały", wczoraj były prane i wciąż schną, wkłady schną już drugą dobę w temp ok 18 st C, później trzeba je będzie suszyć na kaloryferze bo w takim tempie schnięcia to trzeba by mieć ich ze 40 szt, jutro cyknę fotę i mogę zrobić jakieś małe, wstepne porównanie jesli kogoś to zainteresuje

gratuluję
jak najbardziej od siebie polecam Uriage
To czekam na porównanie
Dzięki
Tak, tak, tylko Uriage Sama używam jej To w takim razie mówie mamie by sie czaila na promocje w SuperPharmie ( w de niestety nie ma produktow tej firmy w aptekach)
Stary 2014-11-26, 11:59   #354
Trusiulandia
Zakorzenienie

http://www.hafija.pl/karmienie-piersia bardzo dużo cennych info jeśli by ktoś potrzebował teraz lub później

http://www.hafija.pl/2012/03/nowonar...elegnowac.html

http://www.hafija.pl/2012/05/karmien...lymom-com.html

http://www.hafija.pl/2013/12/od-mamy...brych-rad.html

motywuje

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-26, 12:02   #355
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Promolcia ja bardzo chętnie bym poczytała porównanie ja myśle o otulaczach przede wszystkim..mój Tz chciał kupić suszarkę do ubrań ale nam sie nie zmieści do łazienki niestety. Milovie widziałam ale wydawała mi sie za droga
mam dwa otulacze noworodkowe, ale właśnie z milovia, fakt tanie nie są
a wiesz, że ja właśnie w weekend zamontowałam w łazience nową suszarkę specjalnie pod suszenie pieluch... o taką
http://www.sklepzlazienkami.pl/produ...weger-2A6.html
tylko akurat w tym linku cena jest mocno zawyżona

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
To czekam na porównanie
Dzięki
Tak, tak, tylko Uriage Sama używam jej To w takim razie mówie mamie by sie czaila na promocje w SuperPharmie ( w de niestety nie ma produktow tej firmy w aptekach)
ja też tylko na promo w SP kupuje

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-11-26 o 12:11
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 12:02   #356
19Inka90
Wtajemniczenie

Nie chce zapeszac ale chyba się wiercipieta obraca ...

Kurcze jeszcze 13 dni do terminu a Ja juz jajo znosze,wizja przenoszenia mnie przeraża nie wiem to tylko Ja jestem taką egoistka że chciałabym ją juz mieć przy sobie ?? Chociaż przecież zdaje sobie sprawę ze dla niej to lepiej ze nadal jest w brzuszku...

Emilka
Stary 2014-11-26, 12:02   #357
Ollliwka
Zakorzenienie

linka nie wiem czy będziesz nawet czytała, ale gratulacje !
Stary 2014-11-26, 12:06   #358
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:

Antosia super Lepsze mniejsze niż w wilgoci mieszkać A już wiesz jakieś konkrety? Bo chyba nie zdążysz się przeprowadzić przed porodem, bo to zawsze jakiś remont czy prace dekoratorskie trzeba zrobić.
Stary 2014-11-26, 12:09   #359
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Nie chce zapeszac ale chyba się wiercipieta obraca ...

Kurcze jeszcze 13 dni do terminu a Ja juz jajo znosze,wizja przenoszenia mnie przeraża nie wiem to tylko Ja jestem taką egoistka że chciałabym ją juz mieć przy sobie ?? Chociaż przecież zdaje sobie sprawę ze dla niej to lepiej ze nadal jest w brzuszku...
Nie tylko Ty Ja tez już bym chciała Jutro bedzie skonczone 37 tygodni, więc ciązą donoszona i nie pogniewam sie jak bedzie chcial wyjśc
Stary 2014-11-26, 12:10   #360
Trusiulandia
Zakorzenienie

Promolcia nie załączyło się nic..
ja mam pralke ładowaną od góry gdyby zmieściła się normalna to na nią poszłaby suszarka a tak to dupa i trzeba rozkadać suszarke taką zwyklą w pokoju
muszę się rozglądnąć za tymi pieluszkami konkretnie

Inka ja to już zgłupiałam jak leży mój Julek

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości