|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Nie, no dzień mnie nie ma, wchodzę, szukam gratulacji a tu oooo...nic! Czuję się zawiedziona
![]() Byłam na piwie wypiłam 3 ale małe, Dyniowe! Pyszne były Pierwszy dzień po tabletce minął
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tos sie wyszalala a starego dziada trzeba
|
|
#1953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu... jezu nie wiem jak ja jutro do pracy wstanę
![]() Oczywiście najpierw musiałam do Was zajrzeć... Cytat:
![]() U mnie mokro i biało Żebym tylko wiedziała jak było poprzednim razem Straszna senność mnie ogarnęła wczoraj w ciągu dnia, myślałam, że zasnę, ciągle ziewałam... Dziś też odpadłam na dwie godziny drzemki. Jajnik mnie zakłuł raz jeden jedyny więc to pewnie nie to... senność też może być ze zmęczenia ![]() Staram się nie nakręcać... Cytat:
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam jakies zaburzenia snu zas, widzicie ktora godzina a ja nie spie, ale spie tak minimum te 6-8h a i tak chodze senna przez dzien po czym mi przechodzi i znowu nie spie :P
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam ze pierwsze 2,5 msc miałam wyjęte z życia
tylko spałam. Cała dobę haha wracałam z pracy i spałam do dnia następnego I też taka właśnie bialawa wydzielina się pojawiła
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochane Kobietki!
Niestety teścior NEGATYWNY Przykro mi strasznie, nachodzą głupie myśli że może coś ze mną nie tak ... ?wiwm, wiem głupio gadam, przecież to pierwszy cykl starań a każdy kto decyduje się na dziecko chciałby odrazu. hmmm mam nadzieję że niedłyg się uda. Dziękuję Kochane za wsparcie
|
|
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
Isabel nie martw się,w nastepnym cyklu podzialamy razem bo u mnie w koncu też przyszla@
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wmawiaj sobie,ze cos moze byc nie tak..dopiero zaczynacie, a za pierwszym razem zdarza sie nieczęsto
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
:O:O az mnie ciarki przeszly...
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż już zasypiałam aż tu nagle...niesamowity ból w brzuchu...konkretniej - w macicy na 100% i to nie jajnik na pewno bo na samym srodku tej macicy jakby na przedniej sciance...taki, dziwny, palący, aż mi łzy poleciały taki ból! przez kilka sekund moze z 20 to trwalo, podnioslam sie i czulam rozlewajace sie cieplo po brzuchu, mowie do TZ ze cos mi jest, ze mi slabo, ze zaraz zemdleje, zaczelam panikowac, ze cos mi chyba tam peklo, ze sie rozlewa, ale zaraz to uczucie zniknelo a zaczelam miec potezne drgawki... no nigdy takich nie mialam, TZ chcial na karetke dzwonic ale mu powiedzialam zeby poczekal, ze przejdzie (choc w glowie mialam 100mysli na minute i juz wyobrazalam sobie ze moze cos mi peklo i wlasnie sie po mnie krew w srodku rozlewa i dlatego mam drgawki...) trwalo to z 5-10 min po czym przeszlo... WTF?! pierwsza mysl - lokator sie instaluje, no ale przeciez to nie jest jak wtyczka ze sie wpina w 1 sekunde i powoduje taki bol...druga mysl, TZ-ta nie moja, ze moze wlasnie moja macica sie "pozbywa" tego lokatora, ale zadnych krwawien nie mialam, rano wstalam tez nic, ani kropelki, wiec ja juz nie wiem... kolejna sprawa moze to byl po prostu bol powiekszajacej sie macicy po zagniezdzeniu.... ale z drugiej strony cos za szybko... a moze to w ogole nie zwiazane z zadna ciaza tylko nie wiem co... podobne palace uczucie mam przy cytologii, takie nieprzyjemne gorace odczucie, tylko tu to tak z 50 razy mocniej... zeschizowana bylam jak nigdy....
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- i tak po tym wszystkim sobie pomyslalam, jak TO mnie tak zabolalo, to jak musza bolec skurcze porodowe?
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Milka może idź do lekarza bo brzmi to dość przerażająco :O nie mam pojęcia co to by mogło być, ale współczuję takiego bólu :/ i te drgawki... Dziwne :/
Isabel nie można się obwiniać, to dopiero początki na pewno się uda jak nie teraz to za miesiąc albo dwa ale się uda
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
Milka co się stalo???
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1965 | |
|
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Dzięki dziewczyny teraz już lepiej zeszło ze mnie "powietrze" Nie chce się już nakręcać teraz zajmę się wybieraniem kafli do salonu, bieganiem i zagłebianiem w fotografie. Może akurat się uda za miesiąc, pół roku a może rok ... ? Przyjdzie i na nas czas P.S. dalsi znajomi starali się o pierwsze dziecko (małżeństwo ok 30 lat ) dwa lata ! robili badania ( u faceta wyszło że plemniki nawet aż nadpopudliwe haha ;p ) i u obojga wszysko 100 % zdrowe i co ? no nie mogli... w końcu im się udało zaraz po pierwszym dziecku trafiło im się drugie.
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tak to jest... czasem wydaje sie ze wszyscy zdrowi, wszystko ok a natura i tak wie lepiej... super, ze Twoim znajomym w koncu sie udalo a Ty kochana uszy do gory i fajnie ze masz jakies zajecie
|
|
#1969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeeeeeeeezu jak sie nudze Jeszcze z 3 godziny i fajrant jade mam juz dosc Jeszcze teraz klepiemy rzeczy z ktorych ja korzystac nie bede wiec jest to dla mnie mega nudne na dodatek cos mnie bierze Gardlo bolu ehh.....---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ech zobaczymy...nie chce tez panikowac... dzis wszystko w porzadku jakby w ogole tego w nocy nie bylo... ech... pewnie tak jak Ty i moj TZ mowisz... no trudno...moze moja macica nie jest jeszcze gotowa na lokatora
|
|
#1971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie jakaś kolka jelitowa - własnie taki dziwny, tępy, krótki ból. Zagnieżdzanie też nie boli, nie czuć tego - więc ja bym na maciczne rzeczy nawet nie obstawiała ![]() chmieliśmy iść na spacer bo piekna pogoda i zaczęło padać - blee.. |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki ból to nie jest nic. Już wcześniej pisałaś o bólach, ja ci pisałam, że może czujesz teraz mocniej. Ale teraz to lepiej idź sprawdź! |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Milka to mialas przygodę..
Bianeczka jesli okres nie przyjdzie do niedzieli to bedziesz mogla mi gratulowac a chyba bardziej wspolczuc: ciagna mnie jajniki ciagle jest mi niedobrze glownie z rana ,choc jem juz delikatniej, kawe pije raz dziennie,polecaja zjesc nadczo banana czy kawalek suchego chleba niewiele to pomaga...obawiam sie ze ta ciaza bedzie po prostu straszna.. ![]() .z synkiem jedyne co to mialam brak okresu i lekka zgage w 2-3mcu..takze w razie W nie zazdroscie bo mnie ta sytuacja zaczyna wkurzac ..a juz wizja kolejnego porodu, porod boli tak tak bolejacy okres przy nurofenie x 10...choc zalezy od kobiety.
|
#1974 |
|
Rozeznanie
|
Milka koniecznie do lekarza to nie brzmialo to dobrze. Daj znac co powiedzial: *<przytul>
|
#1975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nooo przygoda niezle stresujaca.... Cytat:
a jesli nie to na razie sie obserwuje, przy kolejnym razie zadzwonie na pogotowie, nie bede sie wstrzymywac na pewno juz...
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo w ciąży, jak coś nie pokoi, to pytać lekarza, jechać na IP. Dziwią mnie czasem kobiety jak piszą na forach, szukają w dr googl, za miast skonsultować z lekarzem. Tym bardziej gdy pojawia się ból. Ból jest sygnałem, że coś się dzieje. |
|
|
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
No wiec dodzwonilam sie do swojej dr... mowi zeby narazie nie panikowac, ze jesli jestem w ciazy to moja macica dostala porzadny zastrzyk progesteronu i naczynia sa przekrwione co powoduje skurcze wlasnie takie palące bo macica sie rozciaga i pociaga ze soba wiezadla maciczne czy jakos tak... i moglo byc to spowodowane zagniezdzaniem sie zarodka, widocznie mam bardzo wrazliwa macice i tak mocno to odczulam a wtedy musiala nastapic ta kulminacja jednego z drugim. a jesli nie towarzyszylo temu krwawienie, to nie ma powodu do niepokoju. a drgawki prawdopodobnie mialam ze stresu i z ogolnie oslabionego organizmu... raczej nie mozliwe zeby cos tam sie dzialo typu jakis miesniak czy krwiak bo niedawno bylam u niej i wszystko bylo dobrze. a jesli nie jestem w ciazy to prawdopodobnie mogl byc pecherz, moze mnie zawialo. Ogólnie to jesli sie to powtorzy z taka sama sila to dla wlasnego spokoju mam zadzwonic na pogotowie, a jesli nie no to mam poczekac do zrobienia testu i wtedy sie z nia ewentualnie umawiac.
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem jak ktoś na spokojnie na daną sytuacje spojrzy to nie wydaje się to takie straszne. Dobrze, że skonsultowałaś się z lekarzem. Ja pojechałam z młodym do laryngologa i oczywiście dzisiaj przyjmują tylko pilne skierowania :-( więc pojechałam na zakupy i zawiozlam go do przedszkola. Jutro kolejne podejście tylko mama będzie mi od 7 trzymała kolejke żebym nie musiała go z łóżka zrywać. Gdzie by się nie chciało isc do lekarza to albo pół roku trzeba czekać albo od wczesnego ranka koczować przed jeszcze zamkniętą przychodnią. Straszne to jest :-( Na obiad zrobiłam pyzy z miesem pierwszy raz w życiu sama i wyszły takie średnie... Wcale nie smakowaly tak jak mojej babci. Też tak macie, że niektóre potrawy muszą smakować tylko w ten jeden jedyny sposób? I odstępstwa od tego smaku dyskwalifikują tą potrawę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego duzo bardziej wole jesc jak ktos zrobi, niz ja sama, bardziej mi smakuje ![]() a z tymi przychodniami, lekarzami to koszmar...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

wypiłam 3 ale małe, Dyniowe! Pyszne były

tos sie wyszalala

Straszna senność mnie ogarnęła wczoraj w ciągu dnia, myślałam, że zasnę, ciągle ziewałam... Dziś też odpadłam na dwie godziny drzemki. Jajnik mnie zakłuł raz jeden jedyny więc to pewnie nie to... senność też może być ze zmęczenia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)