|
|
#361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
blow_ya_mind
Toż to Ci uparciuch dawaj Mały na świat, siostra czeka nie no wiadomo ![]() Cytat:
Cytat:
A poważnie, to tak jak u Inki, potem miałam zwrot akcji ze zdwojoną siłą. Gdyby się nie poruszało dzisiaj to jedź na ip żeby zrobili usg bo nie czujesz ruchów. Cytat:
Ojj... biedulka. Nie wiem tak naprawdę czym można się wspomóc przy takim maluszku jak złapie katarek. muszę poczytać, bo moja też przedszkolna i niestety co jakiś czas coś przynosi. A teściową olej, ja bym w tedy coś pewnie odpyskowała dzieciaki mają bal przebierańców? u nas jakieś tylko zabawy Co im za stroje przygotowujesz? Cytat:
![]() miałam usg jakoś w 35-36 tc w pierwszej ciąży, i w tedy córka ważyła coś pod 3 kg, potem nie miałam usg i jak trafiłam do porodu, to mi robili bo myśleli, że sporo urosła, a jednak nie, bo ważyła 3,200 kg. bo tak to pewnie by mi cesarkę w tedy robili. Cytat:
miałam i nic przyjemnego. Mama mi pomagała rozmasowywać, bo ja nie dałam rady. :/ dzień dobry, spałam do 11 z przerwami na przygotowanie dziecka do przedszkola, w między czasie jeszcze jakieś smsy albo telefony, ale spałam twardo. umyłam głowę i zaraz się zbieram, na chyba ostatni wypad do galerii. Muszę kupić buty córce i przy okazji zahaczyć kilka prezentów gwiazdkowych, bo nie wszystko kupić mi się uda przez neta. Choć już wiem, że będzie ciężko, bo mnie tak boli spojenie, że pochodzę raptem kilkadziesiąt metrów i mi brzuch się stawia :/
|
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
No to widzę, że nie jestem sama Ciekawe od czego to zależy, że lekarz zaleca np 2 razy w tygodniu od 35 tc (moja przyjaciółka tak miała)Ale mi się dziś nic nie chce......
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) .Mieszkanie widzielismy W sumie tata przyjedzie i odnowi (tam glownie malowanie, cieżkich robót nie bedzie), pomoże też mężowi poprzewozić wszystko, ale i tak sama też bede musiala sporo rzeczy robic, jak chocby pakowanie
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do prezentów...wiecie o akcji DDD? http://www.dziendarmowejdostawy.pl/ |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wadzi już brzuch :P ale wiem, że tam jest bezpieczna i potrzeba jej jeszcze troszkę masy
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
mój TŻ kupił desmoxan! oczywiście kazał się nie napalać i wogóle nic mi nie wolno w tym temacie ale mam go pilnować
cieszę się bo to jakiś zawsze pozytywny znak...w biedronce ostatni dzień festiwalu czekolady lece po magnetic z migdałami! kosztuje coś 2zł chyba ale ma obłędny smak!
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to mi Promolcia chodziło o taka elektryczną.. a jak myślisz prac wkłady do pieluszek ? z orzechami czy z jakims olejkiem odkażającym ?
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo Ja was dzisiaj powiesze... Najpierw Trusia z barszczem białym a potem Basjenia z goframi i festiwalem czekolady
|
#370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój to ciekawa jestem kiedy przestanie mnie w konia robić ze rzucił całkowicie palenie
Pewnie jak urodze, bo sama się juz nie zarzekam ze do tego przykrego nałogu nie wrócę
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wkłady uprałam, to właśnie one najdłużej schną, ponoć nabierają pełnej chłoności po 5-6 praniach, ale przecież taki maluch nie wydala z siebie jednorazowo dużych ilości więc ja tylko tak prewencyjnie przeprałam, chłonności będą nabierać w kolejnych praniach, już obsiurane ![]() orzechów do prania nie lubię bo mi się wydaje, że one nic nie robią w normalnym proszku będę prać z dodatkiem nappy fresh, eteryka zawsze można dodać jak się ma pod ręką |
|
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Mój Mąż kiedyś dużo palił ale od ponad 2 lat pali e-papierosa. I nie śmierdzi i skonczyły mu się problemy z kaszlem i lepiej oddycha. Może kiedyś rzuci zupełnie
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Inka to rusz szanowną do sklepu:P
a przy okazji twojej E. przypomniała mi się pozycja żeby trochę zmotywować bobaska do przekręcania.... połóż się na plecach i pod biodra podłóż poduszki. tak żeby było nie więcej niż 45st nogi lekko rozchylone. może cię trochę brzuch dusić ale ile dasz radę to tak leż. raczej ci to nie zaszkodzi a nuż pomoże? moja trenerka mówiła że działa i nawet polecała jednej z dziewczyn której córa też była pośladkowo a co do desmoxanu.... mój TŻ lubi palić. ot poprostu. nawet gdyby udało się ograniczyć ilość o 5-10szt dziennie byłabym wniebowzięta... Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-11-26 o 13:48 |
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Basienko gdybym nie zdychala chora w łóżku to juz bym była w Biedronce
A co do ćwiczeń to spróbuje
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że mi się gorączka z tego bolącego cyca nie rozwinie... jutro mamy wizytę w poradni neonatologicznej o i mam nadzieję, że małej katar szybko odpuści.
Nie jest na razie mocno uciążliwy. Wzięłam zrolowany ręcznik pod materac, nawilżam nos solą i odciągam fridą. Maść majerankowa pod nosek i kropelkę olejku olbas na pieluchę żeby udrożnić nos i chwilowo śpi... Promolcia podziwiam za to wielorazowe pieluchowanie Basjenia rozbawiłaś mnie tym ciasteczkowym potworem Karo mam gotowe stroje. W zeszłym roku zrobiłam sama Maćkowi strój zorro i wygrał Teraz chce się przebrać za batmana, a Basia będzie diabełkiem :p ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ja akurat znam dwie osoby co desmoxan pomógł ![]() Mój tż też pali, ale on nie da rady rzucić, bo za nerwowy. Przestać palić samo w sobie to tak, ale co z rękami zrobić ? Tak szluga w rękę i poszedł.
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. My dziś wychodzimy do domu. Jak minie 48 godzin od cc pobiorą ostatnią krew na badania przesiewowe i jedziemy do domu
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak się czujecie ?? Haaaaasiap a co u Ciebie ?? Bo cos mało Cię tutej aż tak zajęta młoda mama ??
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Minka to super! Nie ma jak.w.domu
|
#382 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Maczuma hawajska pizza mmmm ale mi smaka zrobilas
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Minka wow ale szybko do domu wypuszczają
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Inka aż tak słabo się czujesz?ehh niedobrze...
Roksi to nasz forumowy skarb maść majerankowa...z apteki czy skąd to?
|
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
hej - ja coś przytargałam z tego szpitala, mam gorączkę, boli mnie głowa i gardło... umieram jednym słowem. Już mam tak dość wszystkiego - nawet głupiego ibupromu nie mogę wziąć...
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też używam maści majerankowej jest super! Tylko nie wiedzialam ze można takiemu Malenstwu smarowac
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Maść majerankowa z apteki. Szczerze to w sumie nie wiem czy można, posmarowałam raz maleńką ilością, ale w sumie to naturalne. Powiem szczerze, że starsza dwójka miała pierwszy raz katar tak koło roku. Wcześniej nie chorowały...
|
|
#389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do łóżeczka i domowymi sposobami się lecz, ale co na gorączkę w ciąży to nie wiem, a apap też zabroniony?
|
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Paracetamol chyba dziala tez przeciwgoraczkowo i mozna w ciazy brac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

dawaj Mały na świat, siostra czeka 

miałam i nic przyjemnego. Mama mi pomagała rozmasowywać, bo ja nie dałam rady. :/ 
) .Mieszkanie widzielismy
lece po magnetic z migdałami! kosztuje coś 2zł chyba ale ma obłędny smak!