|
|
#1201 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu miałam dołączyć jeszcze w poczekalni ale dwa miesiące przed terminem trafiłam do szpitala. Mój maluszek urodził się 11.07. w 36. tygodniu. Tomasz ważył 2400 i miał 49 cm i bardzo szybko nadrobił "zaległości". Mam nadzieję, że mnie przygarniecie mimo, że już jesteście mocno zaprzyjaźnione
Czy któraś z was ma wcześniaka i kp? Mam podawać małemu żelazo ale kiepsko nam to idzie kropelek nie toleruje a proszku nie mam jak mu podawać bo nie umie pić z butelki. czy któraś z was dostała takie zalecenie przy kp?
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie pomogę, bo moja córa urodzona 2 tyg po terminie
|
|
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to klatę tez ma w sumie sporą![]() Cytat:
ja podawałam żelazo, nie jestem mamą wcześniaka ale hemoglobina nam wyszła niska. Ja rozpuszczałam proszek dosłownie w 5-10ml mleka i podawałam łyżeczką...a potem szybko karmiłam żeby się to dobrze rozpuściło. Tylko na początku musiałam dziecko nauczyć jeść z łyżeczki a to nie jest łatwe tym bardziej, że mleczko jest rzadkie. |
||
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też podawałam Saba łyżeczką dlatego Mała nie miała jakiegoś dużego problemu z akceptacją. Teraz to nawet lubi tą swoją łyżeczkę różową![]() opowiedz cos o sobie, ile masz lat, co porabiasz, które to dziecko i w ogóle. co lubisz czego nie lubisz
|
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
ja po prostu podawałam Idze już tyle różnych rzeczy że musiałam ją łyżeczki nauczyć. w sumie tym sabem ją nauczyłam a potem to juz jakos poszło. z tym żelazem był problem bo to rzadkie więc najpierw dodawałam troche saba do tego żeby ją zmylic i zarazem zagęścić. i jakos już teraz idzie.
|
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Zadomowienie
|
gosia wow, jestem pod wrażeniem twoja gwiazda nie to że dziewczyna, młodsza od mojego syna, później urodzona to jeszcze wiecej waży :P Jestem w szoku
Mój miał 2 tyg temu główke o 1 cm wieksza, a klatkę o 2 cm mniejsza od twojej Adelki ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
ja małemu podawałam wszystkie leki łyżeczką, tylko z moim mlekiem,bez problemu połykał i buźkę otwierał, mały lekoman :P ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
ja małemu podawałam wszystkie leki łyżeczką, tylko z moim mlekiem,bez problemu połykał i buźkę otwierał, mały lekoman :P |
||
|
|
|
|
#1210 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamy zlosnikow laczmy sie Co do zupek, to bede wprowadzac pierwsze kaszki po 6 miesiacu zycia, poki karmie nie ma potrzeby wczesniej, a zupki bede robila sama, po co kupowac skoro wystarczy blender i dzidzia ma domowy obiadek
|
||||
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Szukałam na stronie gerbera ubranek. Nic nie ma. Dostałam kilka body od siostry mojego męża i są rewelacyjne. Ma któraś z Was? Tylko coś na allegro i to jeszcze w archiwum...
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Ubranka gerbera? Pierwsze słyszę...
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dawałam małej sab simplex łyżeczka i nie było problemu
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za podpowiedzi jesteśmy już po i udało się zjadł całość teraz tylko odczekać żeby nie wróciło
![]() Mam 31 lat i to moje pierwsze dzieciątko bardzo długo wyczekiwane, jestem teraz na rocznym macierzyńskim, swoją drogą myślałam,że to tak duuuużo czasu a tu już prawie piąty miesiąc zleciał nie wiadomo kiedy. Każdy dzionek dopasowany do rytmu Tomka i jakoś moje zainteresowania zeszły na tak odległy plan, że trudno mi nawet napisać co lubię jestem troszkę uziemiona przez to, że oprócz piersi Tomasz nic innego nie wcina ale myślę że za niedługo zaczniemy mu podawać jakieś jedzonko to może czasem wyrwę się gdzieś na dłużej niż godzinkę
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Przyczajenie
|
Pracuje w bankowości - na szczęście mogę wrócić trafiłam na dobrego pracodawcę i nikt mi nie robił żadnych wyrzutów mimo, że bardzo szybko musiałam iść na zwolnienie ze względu na zagrożoną ciążę. Mam nadzieję, że nic się w firmie nie zmieni do mojego powrotu. Ale muszę zacząć dodatkowo troszkę od czasu do czasu "odświeżyć" głowę bo czuję, że się uwsteczniam przez to siedzenie w domu. Któraś z dziewczyn pisała o akademii PARP - pozwoliłam sobie zajrzeć tam mam nadzieję, że uda mi się skorzystać z jakiegoś szkolenia
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj okupilam mala w sloiczki
kupilam z Hippa i z Babydream bo niby z bio upraw wiec mam nadzieje ze lepsze Jesli malej posmakuje babydream to bedziemy go kupowac bo jest tanszy, sloiczki sa wieksze no i wiekszy wybor od hippa i sloik spaghetti Ogolnie kupilam chyba z 30 sloiczkow, do teg deserki i soczki:P Takze rozszerzanie pelna geba Dzisiaj byla sliwka i od razu kupa ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A no i kupilam z bobovity brokul, kalafior i groszek bo z innych firm nie ma a wole najpierw osobno kazde warzywko sprawdzic niz zupke
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo Mela dopiero próbowała jabłka, sliwki i marchewki, tak? |
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
Ja też byłam bardzo zdziwiona a jednak. Wczoraj jak rozbierałam małą do szczepienia nawet nasza pediatra oprócz standardowego "ojej, jak dobrze , że nic nie muszę tłumaczyć, pani jest fizjoterapeutą to wszystko wie" - czym doprowadza mnie do szału - też zwróciła uwagę na to body, że się nie spotkała z odzieżą z Gerbera. Chyba jakieś unikaty mam
nic, poszperam po sieci, pewnie coś znajdę
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie masz z Ameryki
|
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria mysle ze te bardziej skomplikowane dania podam dopiero kolo Swiat
Mela jadla juz marchewke, marchewke z ziemniakiem, jablko i sliwke jutro moze beda ziemniaczki ze szpinakiemTo jest tak, ze ja wprowadzam jedna rzecz na przyklad marchewke, jak jest ok to daje marchewke z ziemniakiem albo dynia na przyklad potem ziemniaka z czymstam itd Nie ma tragedii jesli nawet sie wprowadza 2 nowe rzeczy jednego dnia byleby nie 5![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- No i ja sloiczek daje przez 2-3 dni a pozniej jak nic sie nie dzieje to wprowadzam cos nowego jak po 2-3 dniach nic sie nie dzieje to po tygodniu tez nie bedzie
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mela jak narazie nie miała żadnych przebojów po tym jedzeniu? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Nie kłam, pewnie masz z Ameryki ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Zuken a takie dania w torebkach z ryżem, owocami itd dajesz? Bo też niby sa od 4 m-ca. To są deserki, czy co to jest? Cos takiego: http://www.boots.com/en/HiPP-Organic...s-70g_1481421/ |
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria jakbym miała każdy produkt tydzień wprowadzać to Mela cały czas byłaby na etapie marchewki a gdzie dalej
![]() Jak większość z Was dopiero zacznie wprowadzać produkty w 4 miesiącu to jakby wszystko miało być podawane przez tydzień to do 5 miesiąca wprowadziłoby się tylko 4 rzeczy a to jednak trochę mało Mela póki co wszystko znosi dobrze, chociaż ja jestem alergikiem odpukać jej nic nie jest ![]() U nas z owoców jest takie coś tylko: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...owa-chwila-61/ to pewnie to samo tylko inne opakowanie, dzisiaj kupiłam, na dniach będziemy próbować
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, że z Ameryki - szwagierka nam sprezentowała. Są śliczne i takie fajne szczupłe, a długie - w sam raz na mojego synka. Tylko oczywiście dawno ze wszystkiego wyrósł Ale w styczniu ma przylecieć znowu szwagierka, to może coś nawiezie
|
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam ciotke w Hameryce więc pewnie od niej U nas "remontowi" sąsiedzi w końcu zamilkli ale jeszcze udarkiem na dobranoc nas poczęstowali |
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Mój Maluszek chyba przebił wszystkich - jesteśmy już po pierwszym nocnym karmieniu
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Masakra, zatłukłabym. Zwłaszcza, że Łukaszek ostatnio coraz wcześniej chodzi spać. |
|
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kp i okresu jeszcze nie mialam Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Czy któraś z was ma wcześniaka i kp? Mam podawać małemu żelazo ale kiepsko nam to idzie kropelek nie toleruje a proszku nie mam jak mu podawać bo nie umie pić z butelki. czy któraś z was dostała takie zalecenie przy kp?

to klatę tez ma w sumie sporą

chodzi taki jeden i zawsze dzwoni do mnie! I średnio dwa z trzech przypadków właśnie mi Młody próbuje usnąć! Mówię do niego jak do człowieka, że mam małe dziecko i mi go budzi i że ma jeszcze 20 innych mieszkań do wyboru, żeby nie dzwonił do mnie (już pomijając to, że pojemnik na ulotki jest na zewnątrz!), a ten za parę dni znowu! Nosz!