|
|
#151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Cytat:
Cytat:
śliczny wózek i fajna wanienka
|
||
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
justyna to jest czarna wanienka ?
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- mmgi bo jest pyszne
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Karoloo ty to raczej w tej części już będziesz miała swojego dzidziusia
![]() Justyna najważniejsze ze tobie się podoba i jesteś zadowolona z zakupu a czarna wanienka
|
#156 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
O nie nie
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo trzymam kciuki aby rozwarcie pozostało narazie takie jakie jest.
Szczeperka my szczepimy w szpitalu ale nie chce skojarzonych Lilijka ![]() Ma.ko wcale nie mam tak daleko do waszego miasta tzn juz kiedys myslalam o pediatrze od ciebie bo ma jedna super opinie. My nawet swego czasu do wro jeździliśmy z małym bo ta nasza to niby dobra ale nie do końca jej ufam Tommorow straszne to było z tą selekcja ale tak było niestety nie podtrzymywalo sie ciąży ani potem dziecka. . Mówię o dawnych czasach Babazwysp heeej Misia gratki ząbka Smerf ale głupie babsko z tej ciotki. Też mam takie w rodzinie gnidy. A ja bylam u lekarza osluchowo czysto gardlo lekki stan zapalny ale bal sie czy to krtan. Więc musiałam zrobic u nich na szybko badanie crp z krwi. Wyszło mi 8 i powiedzial ze ponizej 10 jest ok. Także obyło się bez antybiotyku. Mam robić inhalacje z soli witaminę c i domowe sposoby. Dziś już plukalam gardlo wodą z solą fuuuuj. Ale zawsze mi to pomagało więc trudno. No i syrop z cebuli piję i herbaty co chwilę
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś ma w planach zakupić nawilżacz powietrza?
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Krew mi się popsula...
To się wam pożale...bo mnie to tak wkur... Jest jedna mamuska powalona z corunia w klasie mlodej. Mloda z ta dziewczynka się ładnie bawiły do czasu...jak juz wiecej czasu spędzają w szkole ze sobą to są konflikty. Wyszło na moje dziecko ,bo tamta dziewczynka z byle czym leci do nauczycielki i się skarzy na moja - jak sie kłócą. Bo tak to są psiapsiolkami itp. No wiadomo - nam tez dorosłym odbija jak przebywamy z ta sama osoba więcej czasu i wiadomo, ze są sprzeczki. Ale ta mamusia wspaniala tej dziewczynki szuka afery gdzie jej nie ma. Juz wymyslila ,ze przeniesie swoja,ale rozmawiala z mężem i jednak nie,bo jej córka ma koleżanki itp. W sensie, ze ja mialabym swoja przenieść? ! Normalnie tak mi ciśnienie podniosla... Najlepsze jest to,ze powiedziala,ze jej sie ciągle skarzy od 2 miesięcy dziecko . Ok rozumiem to czemu mi nic nie powiedziala ? A po drugie wiadomo,ze jej dziecko nie powie ,ze zaatakowalo moje. Bosz to taka powalona rodzinka ( znamy się niestety , są Polakami mieszkają blisko nas) . Ogolnie nauczycielki problemu nie widzą duzego na skalę aby przenosic dzieci tylko żeby mówić dzieciom w domu aby się z innymi tez bawiły się dzielily itp. A tamta z tym przenoszeniem ciągle byla. Po prostu tak ciśnienie mi się podnioslo jak nigdy wam powiem!!! W dodatku to jest takie fałszywe. .. chodzi gada do innych ploty różne... do mnie tez próbowała parę razy o moich sąsiadach,ale sprowadziłam ją na ziemię komentując , ze mnie to nie interesuje. No i jeszcze jak sie na początku poznawalysmy to parę razy opiekowalysmy sie nawzajem swoimi dziecmi jak ktoras potrzebowała gdzies isc. Ale po tych wsystkich akcjach...totalnie będę olewac.
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
ja już nawet kupiłam
Zamówiłam w końcu na allegro koszule do karmienia. Wzięłam dwie, do porodu poproszę szpitalną Chciałam przy okazji zamówić pościel do łóżeczka i się zorientowałam, że kołderka, którą kupiłam w Ikei ma baaardzo unikatowe wymiary (110x125) i tylko Ikea robi taką pościel Czeka mnie więc kolejna wyprawa i zapewne kupię dużo niepotrzebnych rzeczy
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
allgood jak urodzisz będąc na chorobowym, to automatycznie chorobowe jest przerywane i od dnia porodu masz płacony macierzyński
![]() A jeśłi nie urodzisz przez te 3 tyg, to równie, bo są lekarze, którzy wystawiają kolejne L4, i wtedy wyt jak wyżej, ale są tacy, którzy po planowanym terminie już L4 nie wystawią i wtedy leci CI macierzyński od dnia planowanego porodu. W tym drugim przypadku nasza strata. Jaki termometr kupiłaś? też musimy jakiś do pomieszczeń kupic ![]() justyna ze biegunka przeszłą i ze masz już wszystko ![]() mamy taki sam kolor fotelika ![]() a powiedz mi gdzie kupowałaś pościel do łóżeczka ? była w komplecie z ochraniaczem, czy dokupowałaś osobno? smerfetka ja podkłądy mam 1 op z canpolu, 1 z belli (dostałam oba od bratowej) i paczke podpasek na noc. Eirene jak bedxiesz chciałą to powiem CI o których pediatrach mówiłam Sama nie mam sprawdzonych, ale znajomi mówili o tych dwóch babeczkach właśnie.SUper, ze bez antybiotyku się udało ![]() Tylko wiesz herbata tez wysusza, wiec nie za dużo. A na noc mleko z miodem na gardło najlepsze i kuruj się ![]() Kinqaa nie denerwuj się słońce, bo znów Ci ciśnienie skoczy ![]() ja takta taka chętna na przenoszenie to niech swoje dziecko przenosi, a nie tobie każę ![]() A ja już po wizycie u gin. Mały waży 2500g i mierzy ok 40 cm. lekarz mówi, że wielkoludem nie będzie heh (wiec musimy sie zaopatrzec w więcej rzeczy z rozm 56, bo mamy malutko). Wg om 35 tydzień, a wg wymiarów 34, ale mówił, żę wszystko w normie. Wody płodowe w normie, łóżysko na tylniej ścianie, serduszko wszystko bije, wszystkie przepływy ok i generalnie wszystko dobrze ![]() Powiedział, ze najwczdo eśniej urodze (tzn wtedy juz ciążą jest donoszona) za 2 tyg, a najpóźniej do 3 tyg po terminie można ![]() a no i ułożony główką do dołu, pod moimi żebrami ma pupe a nóżki po mojej prawej stronie i tam mnie kobie heh. No i jajka na swoim miejscu, w sensie nie znikły hehe. A najlepsza moja teściowa - małż dzwoni do niej i mówi jak po wizycie i że mały waży 2500g, a moja wszechwiedząca teściowa "ooo to duży chłopak" a G do niej - no właśnie lekarz powiedział, ze wielkoludem nie bedzie wredna jestem co hahaza to mój brat powiedział "mały ciałem, ale wielki sercem"
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-26 o 18:47 |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga powiem ci ze nie jestem zdziwiona. Praktycznie wszędzie znajdzie się nadgorliwa matka która tak się zachowuje w sumie w obecnych czasach jest to normalne. Póki nie ma przemocy moim zdaniem dzieci powinny umieć rozwiązywać swoje problemy bo nie są głupie. Kiedyś dzieciaki się kłóciły jedno na drugie strzeliło focha a na kolejny dzień wszystko było ok i nikt nie był w to angażowany i nie było to rozdmuchiwane do rangi skarg u nauczyciela lub przeniesienia! Paranoja!
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
No krew mi się tak popsula...ze wam mowie. Do teraz mi się gotuje. Trochę się uspokoilam ,ale nadal o tym myślę
Bo jak tak dalej będzie to moje dziecko wyjdzie na winne i moje będą chcieli przenieść. Rozmawialam z mloda na ten temat mam nadzieję, ze będzie się bawić z innymi dziewczynami bardziej. Cytat:
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Maritxell ja dopiero musze się rozejrzeć. Kupiłaś sugerując się jakimś rankingiem?
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Po wizycie. Szyjka sie nie skróciła,rozwarcia brak. W 35t1d Mała wazy 2437 g
Cisnienie dzis było 120/60, ogólnie mam zrobic jeszcze raz ogólne moczu ale w innym laboratorium bo cos jej sie nie zgadza i poprosić o wynik na juz;p no i tez wziąć próbkę na posiew.no i Mała sie obróciła i jest Glowka w dół :p ciekawe ile razy jeszcze zmieni pozycje :p Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-11-26 o 18:49 |
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira
No mnie to szlag trafi jesli tak dojdzie,ze moje nieprawiedliwie będą chcieli przenieść. Bo naprawdę mloda jest spokojnym dzieckiem nie takie co bije czy gnebi dzieci ( bo ten bezmozgowiec do mnie,ze to moje dziecko ZNECA się nad jej )
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
Simonee, na stronie euro jest sporo opinii dot. wszystkich sprzętów, trochę się nimi sugerowałam. Jak mi któryś wpadł w oko to dodatkowo go googlałam. Zależało mi żeby miał do wyboru zimną i ciepłą mgiełkę, odpowiadał zasięgiem nawilżania wielkości naszego pokoju no i cena nie z kosmosu.
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira jak kurczak ?
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to mam zgage roku
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko gratki
prawie równe wagowo mamy Dzieciaczki
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
i wagowo i terminowo podobnie
![]() Jakos tak mi ulżyło, ze nie bede musiała duuużego dziecka rodzić
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie się już nie mogę doczekać kolejnej wizyty. [QUO-TE=dusiolka;49099576]Po wizycie. Szyjka sie nie skróciła,rozwarcia brak. W 35t1d Mała wazy 2437 g Cisnienie dzis było 120/60, ogólnie mam zrobic jeszcze raz ogólne moczu ale w innym laboratorium bo cos jej sie nie zgadza i poprosić o wynik na juz;p no i tez wziąć próbkę na posiew.no i Mała sie obróciła i jest Glowka w dół :p ciekawe ile razy jeszcze zmieni pozycje :p[/QUOTE] Super o czyli główką w dół, może już tak zostanie
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka ma.ko gratki za wizyty
Ma.ko trudno . się nie denerwować jak takie kwiatki wychodzą i tacy ludzie szukający afery na siłę.
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma.ko, Dusiolka - gratulacje za wizyty
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko to moja gin powiedziała ze duzy dzidzius heheh;d
Kinqaa wszędzie sa takie matki i dzieci co najpierw w przedszkolu uczą sie kablować wszystko zamiast załatwiać miedzy sobą sprawy..to tacy mali intryganci wrr |
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
mmgi
![]() kinqaa wiem, ludzie potrafią być paskudni ![]() AAA kupiliśmy czapeczkę na zime dla Leosia. W rozmiarze 36 ale zamówie jeszcze na smyku taką większą na 40 na później
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

niestety ja będę mogła tylko sobie skubnac ale chociaż reszta sobie poje 

a czarna wanienka

ze biegunka przeszłą i ze masz już wszystko