Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 20:21   #2101
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Witam się z Wami w 26 tygodniu.

Dziś miałam dzień pełen wrażeń. Rano musiałam jechać do Urzędu pracy żeby Mężowi załatwić pewne zaświadczenia, obładowana wszystkimi dokumentami ( wzięłam nawet akt małżeństwa co by być przygotowaną na wszystko ale na szczęście się udało - bez większych problemów... Potem od razu pojechałam do Bytomia do poradni patologii ciąży, muszę jechać tam zrobić badania, pani doktor powiedziała że będzie chciała położyć mnie do szpitala jeszcze przed świętami... Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Byłam także u mojego lekarza - zbadał Małego i wszystko jest okej waży już 800 g dostałam receptę bo mi się lekarstwa powoli kończyły - w aptece zostawiłam 230 zł

A teraz leżę pod kocykiem bo mi się tak zimno zrobiło i popijam ciepłą herbatkę - czekam na jaką to melodię
oby wszystko bylo dobrze i za maluszka

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
też bierzesz Tardyferon?? mi lekarz przepisał na moją <cenzura> anemię, mam brać 2 tabletki dziennie. na szczęście nie zauważyłam, by u mnie powodował jakieś dolegliwości. tak, po preparatach z żelazem często zdarza się, że mamy dolegliwości, a tu biegunka, a tu zatwardzenie. nie wiem, jak z bólem głowy, ale teoretycznie może wystąpić wszystko co jest w ulotcetaki niestety urok tych suplementów.

crystal, nie zazdroszczę Ci sytuacji. z jednej strony, skoro raczej nikt Wam rzeczy dla dziecka nie sprezentuje i większość kupujecie sami, a tylko TŻ zarabia to nie powinniście wychylać się przed szereg, bo chcecie teraz pomóc, a potem sami będziecie mieć bardzo nieciekawie z drugiej, jeśli pomocy potrzebuje właśnie ta jedyna osoba, która do tej pory Wam pomagała jak mogła... wydaje mi się, że jakbym była na Twoim miejscu to bym mamie pomogła, jeśli jedyną niedogodnością dla mnie byłoby trochę dłuższe spłacanie karty kredytowej, a nie zadłużenie się na amen. ale z tortem Ci nie pomogę - prawie nie gotuję i w ogóle nie piekę/nie robię ciast i ciasteczek taka wygodna jestem.

moi rodzice, tj.mama i ojczym, też za bardzo się nie interesują. mama co kilka dni dzwoni i pyta co u nas, jak się czuję, sprezentowała mi tą kurtkę ciążową za co akurat jestem jej bardzo wdzięczna, bo nie wiem czy mogłabym sobie na nią pozwolić, ale tak w zasadzie nie widzę u nich entuzjazmu. teściowa cieszy się do tego stopnia, że wpadła w szał zakupowy i też chodzi po lumpkach i wybiera co ładniejsze rzeczy, moi jeszcze nic nie kupili wciąż nie do końca pogodzili się, że będzie wnuk, ale ślubu z tej okazji to już nie i też tylko słyszę, że kupujemy za dużo i niekoniecznie potrzebne rzeczy... rany, rzeczywiście będę się przejmować aż tak bardzo kupując za bezcen fajne ciuszki w second handzie albo nosidełko i laktator - jak dla mnie jeśli to nie jest rzecz pierwszej potrzeby to na pewno wielka wygoda, więc dlaczego mam sobie tego odmawiać?? z kolei ojciec chciałby przegiąć w drugą stronę i najlepiej wszystko sprezentować nowe, na siłę, choć my nie chcemy, bo wolimy zrobić to sami. a on myśli, ze nadrobi tym 20kilka lat nieobecności w moim życiu

dzięki za wsparcie, dziewczyny może macie rację, może tak czy siak powinnam zabrać TŻta na to połówkowe mam jednak nadzieję, że się do tej pory już pogodzimy, bo to głupie przecież jest może go po prostu je...ć raz a porządnie to mu rozum wróci tak przy okazji, w piątek rano miałam mieć połówkowe, ale z racji tego, że lekarzowi coś wypadło to mam je jutro o 17:30 hurrra, nie będę musiała zwlekać się z łóżka o 5 rano

papalinka za upór i sprzątanie TŻ dobrze Ci powiedział. niestety ciąża to okres kiedy musimy zwolnić tempo. ja nie mam zamiaru odpicowywać mieszkania nawet na święta. pozmywam, odkurzę, umyję podłogi, jakieś drobne porządki zrobię, ale i tak bez przegięć i na raty. też bym chciał, żeby dzidziuś się w marcu urodził, nie wcześniej.

kruszynkaa, wspieraj koleżankę, niech się nie przejmuje i nie płacze za wczasu dopóki nie zrobi badań i nie będzie to pewne. raz, że lekarze często się mylą, ale dwa, że bardzo wiele nawet ciężkich chorób u dzieci mozna z powodzeniem leczyć i ona musi o tym pamiętać

mkluke, ależ Cię potraktowali nie ma to jak ludzie robią problemy wtedy, kiedy problemu w ogóle nie ma...

ja się dziś skusiłam na buszowanie po lumpeksach odwiedziłam 2 i wydałam 50zł, ale ile nakupowałam.... 2 bluzeczki sobie, a dla malca żółty śpiworek do łóżeczka, zielony ciepły kombinezon do wózka, blezerek z Bobem Budowniczym, 3 bodziaki (jasnoniebieski, niebiesko-biały i biały), czerwoną polarową bluzę i jasnobrązową podobną bluzę potem sobie gazetki typu "mamo to ja" kupiłam i poszłam na kawę
dziekuje decyzja juz podjeta tak jak pisalam, zrezygnuje z wielu rzeczy chwilowo, ale nie umrzemy od tego z TZ, tylko to uczucie..... Mna nikt sie nie interesuje, oprocz mojej mamy, ona sie bardzo przejmuje wszystkim, nawet moj TZ powiedzial ze nigdy nie czul takiego wsparcia od strony swoich rodzicow jakie ma od swojej tesciowej.... To jedyna osoba dla ktorej zrobie wszystko Tylko ten bol, uczucie bezsilnosci, z drugiej strony to rodzice powinni dawac przyklad swoim dzieciom.....
W lumpeksie sa rzeczy prawie za bezcen, tez bym brala, i nie patrzala ile sztuk czego mam
Powodzenia na polowkowym z TZ , tez jutro wizytuje oby wszystko bylo dobrze!!!!
pokaz zdiecia
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:21   #2102
luzna25
Zadomowienie

Witam Was Ale mam zaległości, bo tyle napisałyście od wczorajszego wieczoru Dzisiaj w ogóle nie miałam czasu na wizaż, bo wróciła teściowa z Niemiec no i musiałam jej trochę poświęcić czasu

Lece nadrabiać co tam u Was słychać
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:21   #2103
anyolek
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Ale dzisiaj miałam dzień :/ Wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch, nie jakoś specjalnie mocno, ale dziś rano ten ból wciąż tam siedział, do tego martwił mnie fakt, że Ola maleńko się bardzo ruszała ostatnimi dniami... Zadzwoniłam więc rano do szpitala, ale oczywiście musiałam trochę podkoloryzować sytuację, więc powiedziałam, że nie czuję ruchów wcale od niedzieli, ze brzuch mnie strasznie boli od wczoraj itd... Wiedziałam, że inaczej każą mi wziąć Paracetamol Na szczęście kazali odrazu przyjechać, gdzie zrobili mi USG, zbadali (ale nie ginekologicznie ) i zapewnili, że z dzieciaczkiem wszystko jest ok i że to pewnie moja infekcja daje o sobie znać... Kiedys Wam pisałam, że stale mam tą samą bakterię w moczu, antybiotyk (ten sam, ale w zmienianych dawkach) brałam już trzykrotnie- wcześniej juz mi mówili, że bakterie z moczu w ciąży ciężko jest wytępić, a dziś doktor mnie zapewniła, że antybiotyk, który mi przepisali i w którego jestem trakcie jest napewno odpowiedni (tu mi strzeliła referat na temat tego jak dobierają antybiotyki na każdym etapie ciąży ), ale po rozmowie z mikrobiologiem doszli do wniosku, że najlepiej przedłużyć kurację antybiotykiem o kolejny tydzień. Zgłosić się w tym celu miałam do naszej przychodni, gdzie juz w recepcji babsztyl zaczął stwarzać problemy, bo ona MUSI zobaczyć fax ze szpitala i że jej notatki z karty ciąży nie interesują... Ewentualnie mogą wziąć ode mnie próbkę moczu i wysłać ją do analizy, ale na wyniki będę czekała conajmniej tydzień... Wiedziałam, że to się mija z celem, bo ilekroć miałam próbki robione w przychodni, tylekroć nie mogłam sie doprosić o wyniki, bo NIGDY ich nie było! Wkońcu powiedziałam, że chcę się dzisiaj jeszcze zobaczyć z lekarzem rodzinnym, bo w szpitalu powiedzieli, że to jest nagły przypadek i MUSZĘ miec wypisaną receptę do soboty... Wtedy łaskawie sprawdziła system i kazała wrócić o 16. Nie wspominając już, że kiedy wróciłam o 15.50- czekałam na lekarza do 17 A i ten potraktował mnie strasznie protekcjonalnie i zdziwił się, keidy przy okazji spytałam go o szczepienie na krztuśca (zalecane tutaj wszystkim kobietom w ciąży) i grypę. Ehhh...
Najważniejsze, że z malutką wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo i waży 594g

Nadrobiłam też Was właśnie

Edith
- dobrze, że szybko zdiagnozowali u Ciebie ten problem z szyjką, napewno masz teraz dobrą opiekę i wszystko będzie dobrze

Crystal- powodzenia na wizycie jutzrejszej Poza tym mam nadzieję, że juz się lepiej czujesz a polski chleb prostu z piekarni tez bym wpałaszowała... Mniaammmm!

Lila_17- bardzo słodziachny i zgrabniutki brzuszek O porodzie w wodzie też myślę, bo wiem, że jest taka opcja u nas w szpitalu (jeśli wanny będą akurat wolne), ale bardzo bym chciała darować krew pępowinową, a przeczytałam, że wtedy na ostatnie chwile przed porodem należy wyjść z wody. Jeszcze się dopytam położnej jak to dokładnie wygląda

Kruszynka- też chcemy łóżeczko Hensvik Jestem tylko ciekawa jak to jest z tą cyrkulacją powietrza w łóżeczku- bo to akurat ma dwa panele zabudowane, a jeszcze dojdzie ochraniacz... Ewentualnie weźmiemy białego Gulliverka

Ewka5891- nie wiem, czy masz taka opcję, ale ja bym się na Twoim miejscu wybrała do szpitala, powiedz im nawet, że masz jakieś bóle (objaw infekcji), tam na pewno zbadaja Ci mocz i wyniki będą szybsze niż z przychodni! Jak pisałam powyżej- od mojego GP nigdy nie dostałam listu z wynikami, a dzwoniłam regularnie i też nigdy ich nie mieli...

Dziewczynazgitarą- mam nadzieję, że wizyta udana

Agulkat85- przesłodki kociak na brzuszku

Szkrabeniek, cieszę się, że Twoja wizyta udana

Dziewczyny, patrzecie co znalazłam odnośnie pielęgnacji noworodka (mam nadzieję, że Jagodzia133 nie ma nic przeciwko dzielenia się z nami wiedzą )

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3274

Najbardziej mnie zdziwiło to, że malutkim dziewczynkom nie wolno przemywać warg sromowych nawilżanymi chusteczkami Dobrze, że na to trafiłam, bo w życiu bym nie wpadła na to

Znalazłam też karuzelę do łóżeczka dla dzieciątka (ta z ptaszkiem w klatce) , jestem nią oczarowana Ale podobaja mi się też takie jak na zdjęciach, ewentualnie z pomponów, ale wolałabym, aby grała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cot mobile.jpg (12,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cot mobile 2.jpg (15,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3bec8d38f500d144b588ae31b08520f.jpg (38,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.633468128_25r1.jpg (25,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.651887866_a72i.jpg (29,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ef7fd08c2dcc7b98b46328dcbf94f09f.jpg (81,2 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-11-26 o 20:26
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:27   #2104
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
nie martw się ja tez jakoś dzis bez chęci i siły no i ta panująca ciemnośc bleeee
ja witam dziś w 27 tygodniu, asysten pokazuje mi 98 dni do porodu
za 27 tydzien

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Pajacyki z next Załącznik 5847614
sliczne Moge spytac z ciekawosci czy rozwazacie zakup dla coreczki najmniejszych rozmiarow , czy lekarz wam cos o tym mowil, kiedy bedzie mozna ubrac malutka widzialam kiedys w sklepie takie tyci tyci ubrania przepiekne

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Pochwale sie wam jakiego mam kochanego TZ!!!
Po moim bardzo ciezkim dniu, czuje sie jak sie czuje...... dostalam wiadomosc od niego, dosc dluga, kiedy jeszcze pracowal...... ze jestem jego zona i matka naszego dziecka, i zebym nigdy nie myslala o sobie zle, itd.....
Stary 2014-11-26, 20:28   #2105
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość

Dziewczyny, patrzecie co znalazłam odnośnie pielęgnacji noworodka (mam nadzieję, że Jagodzia133 nie ma nic przeciwko dzielenia się z nami wiedzą )

Najbardziej mnie zdziwiło to, że malutkim dziewczynkom nie wolno przemywać warg sromowych nawilżanymi chusteczkami Dobrze, że na to trafiłam, bo w życiu bym nie wpadła na to

Znalazłam też karuzelę do łóżeczka dla dzieciątka (ta z ptaszkiem w klatce) , jestem nią oczarowana Ale podobaja mi się też takie jak na zdjęciach, ewentualnie z pomponów, ale wolałabym, aby grała
Karuzelki piękne
co do pielęgnacji warg sromowych dziewczynek to powiem Ci że ja od urodzenia używałam chusteczek na przemian z wodą letnią i nie było żadnych przykrych niespodzianek.
Stary 2014-11-26, 20:32   #2106
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Piękne zakupy również mam te półśpiochy w różyczki z Pepco.
My dziś kupiliśmy wanienkę, ręczniki, kocyki, smoczki itp. Lista maleje.
O 18 lekarz. Jak zwykle stres mnie trzyma, mój mąż się śmieje, że powinnam już się przyzwyczaić....jakos ciężko się przyzwyczaić do rozkładania nóg przed obcym facetem

Znacie jakieś domowe sposoby na zgagę? Trzyma mnie to cholerstwo już jakiś czas, znikając ewentualnie na dzień lub dwa. W życiu nie miałam zgagi, a w ciąży czasami aż spać nie daje.
Polecam migdaly na zgage mi bardzo pomagają bo od kilku dni mnie meczy

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
lesyeux ja też kupuję księcia dla małej niech ma!

ja chciałabym rodzić w wodzie, ale u nas w szpitalu podobno jest taka sytuacja, że maja super ekstra wannę przystosowaną do tego, natomiast nie mają wyszkolonego personelu do porodów w wodzie

Gosiaczek, agulkat85 jakie macie fajne koty i brzucholce też ten pręgowaty kocio identyczny jak moja Neli

Śliczne są te białe komody z Ikei, których fotki wklejałyście

Któraś pytała o materac: ja biorę gryka-kokos, ale zamierzam o niego dbać wręcz obsesyjnie. Nie chcę żeby mi coś się tam wykluło

miałam jeszcze poodpisywać, ale jestem tak padnięta, że większość wyleciała mi z głowy

kocham takie starocie!!

A jak zamierzasz dbac o materac ? Wietrzenie itd?

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ojej. co chwile pieniadze..... ja z wielu rzeczy zrezygnowalam zeby pomoc jakos to sie zrobi, najwazniejsze zeby maluszki nasze byly zdrowiutkie, i podstawowe rzeczy i tak trzeba jakos kupic. a reszta jak bedzie to bedzie. Ja do stycznia tez bez zakupow bede dla maluszkow damy rade Spacerowka za kilka ciuszkow to sie oplaca jesli jest w dobrym stanie w miare
To mnie dzis nikt nie przebije! na 99 procent bede rodzic sama. TZ dzis dostal delegacje po urlopie po swietach, wiec 15 stycznia wyjezdza do innego kraju, i bedzie co 6 tygodni na weekend. Ojj..... juz nie mam sily plakac, bo jak zaczne to do niedzieli nie skoncze !!!!
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:34   #2107
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh, właśnie tak myślałam dlatego tak bardzo nie chciałabym rodzić sama.

ojej troszkę wiem co czujesz, bo ja mam podobną sytuację
nie podoba mi sie ten pomysl TZ tez nie..... ale nie moze odmowic..... To az 3 albo 4 tysiace km ode mnie
Ja to mysle, ze sciagne moja mame, w 4 godziny dojedzie, obym nie urodzila przed jej przyjazdem bo nie wyobrazam sobie rodzic w samotnosci
Stary 2014-11-26, 20:35   #2108
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
ojej. co chwile pieniadze..... ja z wielu rzeczy zrezygnowalam zeby pomoc jakos to sie zrobi, najwazniejsze zeby maluszki nasze byly zdrowiutkie, i podstawowe rzeczy i tak trzeba jakos kupic. a reszta jak bedzie to bedzie. Ja do stycznia tez bez zakupow bede dla maluszkow damy rade Spacerowka za kilka ciuszkow to sie oplaca jesli jest w dobrym stanie w miare
To mnie dzis nikt nie przebije! na 99 procent bede rodzic sama. TZ dzis dostal delegacje po urlopie po swietach, wiec 15 stycznia wyjezdza do innego kraju, i bedzie co 6 tygodni na weekend. Ojj..... juz nie mam sily plakac, bo jak zaczne to do niedzieli nie skoncze !!!!
Ojej! Nie wytrzymałabym bez mojego tżta nawet tygodnia. Współczuję. Może sytuacja się jeszcze zmieni na lepsze.
Cytat:
ehhh, właśnie tak myślałam dlatego tak bardzo nie chciałabym rodzić sama.

ojej troszkę wiem co czujesz, bo ja mam podobną sytuację
Wolałabym urodzić w domu niż isc na porodówkę bez tżta. Ściągnelabym mamę siostre albo przyjaciółkę byleby nie być tam sama. Na szczęście wyremontowali tam troche.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:36   #2109
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Oj, jak to życie lubi płatać figle...Podeślij listę produktów z Polski do mnie na PW, to zrobię zakupy i wyślę. Miałabyś chociaż budyń na poprawę humoru w samotne wieczory
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:37   #2110
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia Najpierw było spotkanie organizacyjne i taka pogadanka wprowadzająca ze strony lekarza, zapoznanie się z grupą, a następnie krótki wykład Pani z PBKM. Potem neuropsycholog opowiadała nam o baby blues i depresji poporodowej.
Generalnie u nas zajęcia będą wyglądały tak, że najpierw mamy godzinę dydaktyki i później godzinę ćwiczeń.
Jako jedyna byłam sama, bez tż
Zapisałam już mnie i tż na zwiedzanie porodówki i położnictwa na 28 grudnia No i tu wynikła śmieszna sytuacja.
Zadzwoniłam do tż i mówię mu, że zapisałam nas na oglądanie porodówki. A on mi wyjechał z tekstem, że po coooo, że on się bedzie denerwował i zaczął mi marudzić. Trochę się wkurzylam, dlatego szybko zmieniłam temat i tyle.
A dopiero później po rozmowie z mamą, wpadłyśmy na to, że on tak zareagował, bo prawdopodobnie zrozumiał, że to będzie oglądanie porodówki w akcji, w sensie na żywo poród będziemy oglądać i dlatego tak się wystraszył
no cóż, muszę biedaka wyprowadzić z błędu
ja rezygnuje z tych moich spotkan, mialam nadzieje chodzic z TZ....
Wytlumacz TZ lepiej bo sie biedny wystraszyl hi hi hi
Stary 2014-11-26, 20:37   #2111
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
za 27 tydzien
dziekuję kochana, lecimy z tymi tygodniami jak szalone
Stary 2014-11-26, 20:39   #2112
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Ale dzisiaj miałam dzień :/ Wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch, nie jakoś specjalnie mocno, ale dziś rano ten ból wciąż tam siedział, do tego martwił mnie fakt, że Ola maleńko się bardzo ruszała ostatnimi dniami... Zadzwoniłam więc rano do szpitala, ale oczywiście musiałam trochę podkoloryzować sytuację, więc powiedziałam, że nie czuję ruchów wcale od niedzieli, ze brzuch mnie strasznie boli od wczoraj itd... Wiedziałam, że inaczej każą mi wziąć Paracetamol Na szczęście kazali odrazu przyjechać, gdzie zrobili mi USG, zbadali (ale nie ginekologicznie ) i zapewnili, że z dzieciaczkiem wszystko jest ok i że to pewnie moja infekcja daje o sobie znać... Kiedys Wam pisałam, że stale mam tą samą bakterię w moczu, antybiotyk (ten sam, ale w zmienianych dawkach) brałam już trzykrotnie- wcześniej juz mi mówili, że bakterie z moczu w ciąży ciężko jest wytępić, a dziś doktor mnie zapewniła, że antybiotyk, który mi przepisali i w którego jestem trakcie jest napewno odpowiedni (tu mi strzeliła referat na temat tego jak dobierają antybiotyki na każdym etapie ciąży ), ale po rozmowie z mikrobiologiem doszli do wniosku, że najlepiej przedłużyć kurację antybiotykiem o kolejny tydzień. Zgłosić się w tym celu miałam do naszej przychodni, gdzie juz w recepcji babsztyl zaczął stwarzać problemy, bo ona MUSI zobaczyć fax ze szpitala i że jej notatki z karty ciąży nie interesują... Ewentualnie mogą wziąć ode mnie próbkę moczu i wysłać ją do analizy, ale na wyniki będę czekała conajmniej tydzień... Wiedziałam, że to się mija z celem, bo ilekroć miałam próbki robione w przychodni, tylekroć nie mogłam sie doprosić o wyniki, bo NIGDY ich nie było! Wkońcu powiedziałam, że chcę się dzisiaj jeszcze zobaczyć z lekarzem rodzinnym, bo w szpitalu powiedzieli, że to jest nagły przypadek i MUSZĘ miec wypisaną receptę do soboty... Wtedy łaskawie sprawdziła system i kazała wrócić o 16. Nie wspominając już, że kiedy wróciłam o 15.50- czekałam na lekarza do 17 A i ten potraktował mnie strasznie protekcjonalnie i zdziwił się, keidy przy okazji spytałam go o szczepienie na krztuśca (zalecane tutaj wszystkim kobietom w ciąży) i grypę. Ehhh...
Najważniejsze, że z malutką wszystko w porządku, rozwija się prawidłowo i waży 594g

Nadrobiłam też Was właśnie

Edith
- dobrze, że szybko zdiagnozowali u Ciebie ten problem z szyjką, napewno masz teraz dobrą opiekę i wszystko będzie dobrze

Crystal- powodzenia na wizycie jutzrejszej Poza tym mam nadzieję, że juz się lepiej czujesz a polski chleb prostu z piekarni tez bym wpałaszowała... Mniaammmm!

Lila_17- bardzo słodziachny i zgrabniutki brzuszek O porodzie w wodzie też myślę, bo wiem, że jest taka opcja u nas w szpitalu (jeśli wanny będą akurat wolne), ale bardzo bym chciała darować krew pępowinową, a przeczytałam, że wtedy na ostatnie chwile przed porodem należy wyjść z wody. Jeszcze się dopytam położnej jak to dokładnie wygląda

Kruszynka- też chcemy łóżeczko Hensvik Jestem tylko ciekawa jak to jest z tą cyrkulacją powietrza w łóżeczku- bo to akurat ma dwa panele zabudowane, a jeszcze dojdzie ochraniacz... Ewentualnie weźmiemy białego Gulliverka

Ewka5891- nie wiem, czy masz taka opcję, ale ja bym się na Twoim miejscu wybrała do szpitala, powiedz im nawet, że masz jakieś bóle (objaw infekcji), tam na pewno zbadaja Ci mocz i wyniki będą szybsze niż z przychodni! Jak pisałam powyżej- od mojego GP nigdy nie dostałam listu z wynikami, a dzwoniłam regularnie i też nigdy ich nie mieli...

Dziewczynazgitarą- mam nadzieję, że wizyta udana

Agulkat85- przesłodki kociak na brzuszku

Szkrabeniek, cieszę się, że Twoja wizyta udana

dziekuje ooooo tak polski chlebek , nawet ze smalcem i z ogorkiem kiszonym ani jednego ani drugiego ani trzeciego tu nie znajde sliczne te karuzelki
dobrze ze wszystko wporzadku! Lepiej zawsze sprawdzac, niestety ja juz kolejny miesiac mam infekcje, i antybiotyki. i dostaje coraz silniejsze ale lekarz mowil ze trzeba ja wyleczyc i antybiotyki musza byc.
Stary 2014-11-26, 20:40   #2113
aaakarolina
Wtajemniczenie

hej

jestem już w domu nie czytałam cały dzień więc miałam sporo do nadrobienia i nie dam rady wszystkiego zacytować.

mieszkanie zrobione jest pięknie mój mąż się baaardzo postarał jeszcze wiadomo trochę jest od ogarnięcia, ale i tak już dzisiaj z mamą i ciocią dużo zrobiłyśmy, a resztę będę sobie na spokojnie codziennie coś robić. Trochę się zmęczyłam, chociaż dużo nie robiłam i teraz leżę już w łóżku jutro postaram się być na bieżąco

miłego wieczorku
Stary 2014-11-26, 20:41   #2114
marta24171
Rozeznanie

Idę położyć córkę do łóżka bo już się na podłogę kładzie,a mamuśka na wizażu siedzi

A dzisiaj mam 26 tydzień jeszcze 3 dni i będzie 100-tu- dniówka
Stary 2014-11-26, 20:45   #2115
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Oj, jak to życie lubi płatać figle...Podeślij listę produktów z Polski do mnie na PW, to zrobię zakupy i wyślę. Miałabyś chociaż budyń na poprawę humoru w samotne wieczory
dziekuje jestes bardzo kochana!!!!! Ale w zwiazku z dzisiejsza sytuacja ktora opisywalam od rana na forum, jade w odwiedziny do mojej mamy na weekend , bo wyslac tyle pieniedzy a u nas poczty tez sie cenia , to lepiej nam wydac te same pieniadze na paliwo i pojechac odwiedzic przy okazji mame i siostre ktora tez niedaleko mieszka, 4 godziny do nich mamy, i zajde do polskiego sklepu napewno i porobie sobie zakupy od razu a to bardzo duzy sklep
Stary 2014-11-26, 20:45   #2116
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Polecam migdaly na zgage mi bardzo pomagają bo od kilku dni mnie meczy

A jak zamierzasz dbac o materac ? Wietrzenie itd?
przede wszystkim pod żadnym pozorem nie dopuścić do zamoknięcia materaca, czyli podkłady + specjalne prześcieradło z taką jakby ceratką A w sezonie letnim wietrzenie na tarasie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:47   #2117
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ojej! Nie wytrzymałabym bez mojego tżta nawet tygodnia. Współczuję. Może sytuacja się jeszcze zmieni na lepsze.

Wolałabym urodzić w domu niż isc na porodówkę bez tżta. Ściągnelabym mamę siostre albo przyjaciółkę byleby nie być tam sama. Na szczęście wyremontowali tam troche.
Ja tez nie potrafie wytrzymac, TZ tez przygnebiony, ale nie mozemy patrzec tylko na to, ze chcemy byc razem...... bo lepiej na tym wcale nie wyjdziemy mi juz serce w pol peklo jak to uslyszalam......
No wiec ja to ze stresu to szybko schudne znajac zycie hahahaha
Nie pojde sama rodzic , napewno nie predzej umre w domu niz pojade sama Bylam pewna ze z TZ bede a tu d.....
Stary 2014-11-26, 20:47   #2118
luzna25
Zadomowienie

niunia_ona obiecałam Ci moją listę wyprawkową

ja pisałam tylko rzeczy, które potrzebuję i takie które na pewno będę kupować bo jest parę rzeczy, nad którymi się zastanawiam, ale to decyzję podejmę dopiero jak kupię to z listy i zostanie mi kasa

a o to lista: Grudzień:
Butelki (2 sztuki), szczotka do czyszczenia butelki, smoczki do butelki, sterylizator, opakowanie termiczne na butelkę, smoczek (na początek 2 sztuki), termometr do wanienki, miękkie ręczniki z kapturkiem (2 sztuki), myjka, mydełko do kąpieli, patyczki i waciki, sól fizjologiczna, pieluchy tetrowe (ok. 10 sztuk), maść na odparzenia (np. linomag), szczoteczka do włosów z miękkim włosiem, cienki i gruby kocyk, 3 prześcieradła z miękkiej bawełny, komoda,

Styczeń:
Wózek 3 w 1, torba i folia przeciwdeszczowa do wózka (jeśli nie będzie w zestawie), łóżeczko, materacyk (prawdopodobnie kokosowo-lateksowy), podkład na materacyk, termometr do pomiaru temperatury ciała, laktator, proszek do prania i płyn do płukania dziecięcych ubranek, wanienka, leżaczek-bujaczek.

Stary 2014-11-26, 20:48   #2119
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

w razie gdyby mojego tżta nie było, idę rodzić z mamą. Ona rodziła już z moją siostrą

Cytat:
nie podoba mi sie ten pomysl TZ tez nie..... ale nie moze odmowic..... To az 3 albo 4 tysiace km ode mnie
Ja to mysle, ze sciagne moja mame, w 4 godziny dojedzie, obym nie urodzila przed jej przyjazdem bo nie wyobrazam sobie rodzic w samotnosci
ehh.. skoro nie może odmówić, to nie ma co rozmyslać nad tematem, tylko zrobić sobie jakiś plan w głowie czyli np. ściągnąć mamę

Stary 2014-11-26, 20:48   #2120
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dziekuję kochana, lecimy z tymi tygodniami jak szalone
Blizej do 40 niz dalej
Stary 2014-11-26, 20:51   #2121
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość

Znacie jakieś domowe sposoby na zgagę? Trzyma mnie to cholerstwo już jakiś czas, znikając ewentualnie na dzień lub dwa. W życiu nie miałam zgagi, a w ciąży czasami aż spać nie daje.
Mi tylko i wyłącznie pomagają migdały. Naprawdę wystarczy kilka migdałów i zgaga przechodzi i do tego o ile się nie mylę migdały mają dużo magnezu
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:51   #2122
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
w razie gdyby mojego tżta nie było, idę rodzić z mamą. Ona rodziła już z moją siostrą

ehh.. skoro nie może odmówić, to nie ma co rozmyslać nad tematem, tylko zrobić sobie jakiś plan w głowie czyli np. ściągnąć mamę
Moze odmowic ale straci prace i moze miec sprawe sadowa, bo pracuje przy projektach ktore wchodza dopiero za dwa, trzy lata.
Plan jest! mama musi byc jak nie TZ innego planu nie ma i nie bedzie w 4 godziny do mnie dojedzie, bedzie musiala
Stary 2014-11-26, 20:52   #2123
nouvelle2
Zakorzenienie

dostałam przed chwilą od siostry komplet czapka, szalik, rękawiczki Czapka fajna, bo ma w środku bawełnę, więc ta włóczka nie będzie gryzła

UWAGA! prezentacja na modelu
(+moja siora na focie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141126_204107.jpg (67,0 KB, 74 załadowań)

Stary 2014-11-26, 20:58   #2124
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
hej

jestem już w domu nie czytałam cały dzień więc miałam sporo do nadrobienia i nie dam rady wszystkiego zacytować.

mieszkanie zrobione jest pięknie mój mąż się baaardzo postarał jeszcze wiadomo trochę jest od ogarnięcia, ale i tak już dzisiaj z mamą i ciocią dużo zrobiłyśmy, a resztę będę sobie na spokojnie codziennie coś robić. Trochę się zmęczyłam, chociaż dużo nie robiłam i teraz leżę już w łóżku jutro postaram się być na bieżąco

miłego wieczorku
A zdiecia mieszkanka poprosimy

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
dostałam przed chwilą od siostry komplet czapka, szalik, rękawiczki Czapka fajna, bo ma w środku bawełnę, więc ta włóczka nie będzie gryzła

UWAGA! prezentacja na modelu
(+moja siora na focie)
model przesliczny i komplecik rowniez przesliczny, uwielbiam biale rzeczy ale nie na sobie
Stary 2014-11-26, 20:59   #2125
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
ja rezygnuje z tych moich spotkan, mialam nadzieje chodzic z TZ....
Wytlumacz TZ lepiej bo sie biedny wystraszyl hi hi hi
Nie rezygnuj z zajęć w szkole rodzenia. Nawet jeśli TŻ nie będzie mógł być przy porodzie, to dużo się nauczy i będzie w tej nauce dużym wsparciem. Szkoła rodzenia to nie tylko przygotowanie do porodu ale i do późniejszej pielęgnacji maluszka. Przynajmniej u mnie jest taki program. Do tego dochodzą ćwiczenia, które b. lubię, bo mnie odprężają i przy okazji ćwiczę oddychanie przeponą, mięśnie krocza i inne. Moim zdaniem szkoda z tego rezygnować. Przynajmniej dla mnie daje to fajne poczucie lepszego przygotowania na przyjście synka

Cytat:
Hej dziewczyny

Ale spryciula jesteś Nie pozwoliłaś się zignorować, zbadali, a Ty na pewno jesteś dużo spokojniejsza Czasami warto trochę podkoloryzować
Dzięki za fajne informacje. Już sobie część zapisałam. Mogę dodać, że pod względem składu chemicznego to najlepsze są chusteczki: Tibelly baby sensitive (netto), Babylove, Toujours Baby Wipes Sensitive , Huggies Natural Care, TAMI Cotton natural☠Care, z dużym naciskiem na te pierwsze.
Stary 2014-11-26, 21:04   #2126
crystal25
Zakorzenienie

Ja myslalam zeby kupic chusteczki w aptece dla niemowlat, bezzapachowe , takie ktore nie podraznia..... itd. i uzywac pol na pol, woda z wacikiem, albo chusteczka
Stary 2014-11-26, 21:14   #2127
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Hej, ja co chwile w ciąży łapie grzybka. Byłam na wizycie 3 tyg temu dostałam gynalgin później tydzień spokoju i znowu mnie chyba wzięło. Tylko że u mnie swędzenie delikatne może 1-2 razy na dzień, ale upławy są więc pewnie powróciło dziadostwo.

Dziewczynki, a czy ktoraś z was rozważa zakup łóżeczka turystycznego zamiast drewnianego? Myślałam żeby takie kupić, któreś z tych lepszych np takie http://www.smyk.com/baby-design-loze...t-niemowlaka-p

Mieszkamy daleko od teściów bo ok 350km więc i tak byśmy musieli dokupić takie łóżeczko jadąc do nich w odwiedziny, tylko może oblece jednym, a nie drewniane + turystyczne:P
Ja kupuję łóżeczko turystyczne jako docelowe i dokładnie takie jak wysłałaś w linku tylko, że u mnie w sklepie kosztuje 279 zł
I do tego dokupię materacyk

Stary 2014-11-26, 21:20   #2128
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje jestes bardzo kochana!!!!! Ale w zwiazku z dzisiejsza sytuacja ktora opisywalam od rana na forum, jade w odwiedziny do mojej mamy na weekend , bo wyslac tyle pieniedzy a u nas poczty tez sie cenia , to lepiej nam wydac te same pieniadze na paliwo i pojechac odwiedzic przy okazji mame i siostre ktora tez niedaleko mieszka, 4 godziny do nich mamy, i zajde do polskiego sklepu napewno i porobie sobie zakupy od razu a to bardzo duzy sklep
Każda sytuacja ma jakieś plusy Ale na przyszłość pamiętaj, że nie ma problemu i mogę paczkę skompletować, więc w razie czego pytaj.
Wcześniej pisałaś, że niby to z rodziców powinno się brać przykład i od nich dostawać pomoc niż na odwrót, ale myślę, że w życiu różnie z tym bywa. Pisałaś, że mama jest dla was dużym wsparciem, tym bardziej warto jej pomóc.
U mnie rodzice nigdy nie myśleli o przyszłości, żyli dniem dzisiejszym i dopiero niedawno im uświadomiliśmy, że jak nic nie zrobią, to na starość zostaną z niczym, a my z siostrą nie wiemy czy będziemy w stanie co miesiąc ich wspomagać (prognozowane emerytury to grosze, za które nie ma szans się utrzymać). Założyliśmy dobry fundusz inwestycyjny i po ponad roku od tego przyznali, że widzą efekty i szkoda, że wcześniej o tym nie pomyśleli. Z wyprowadzką od babci też się wlekli... całe 25lat po ślubie w końcu wyprowadzili się do własnego domu. Są kochani i pomogą w każdej sytuacji, ale pod wieloma względami nie chcę iść ich ścieżką. Trafił fajny mąż, który ciągnie mnie w górę i dodaje odwagi by sięgać po więcej. I tak próbujemy we 2 Ale przyznam, że czuję się dużo bezpieczniej wiedząc, że podejmujemy ryzyko, ale jak się coś nie powiedzie to mamy duże wsparcie w naszych rodzicach i babci.
Stary 2014-11-26, 21:20   #2129
marcia45
Zadomowienie

Ja po pracy leżę i umieram jak zwykle. Oglądam wózki używane. Też chcę taką okazje wyłapać co Niuńka

Co do łóżeczka z ikea, mi osobiście podobało się hensvik, ale po pierwsze na żywo wdało się mało stabilne i średnie, wkurzyły mnie te szczebelki takie nędzne. I jeszcze nie ma wyjmowanej jednej strony, jak już dziecko będzie chodzić. Tzn dla chcącego nic trudnego, TZ powiedział, ze jak się na nie uprę to coś wymyśli z tym wyjmowaniem, ale wizualnie na żywo już nie budziło mojego zachwytu.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:24   #2130
crystal25
Zakorzenienie

troche swiatecznych pomyslow

http://www.architecturendesign.net/2...istmas-treats/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości