![]() |
#1231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | |
Rozeznanie
|
ja gdzies czytalam ze mimo ze na sloiczkach jest napisane np po 4miesiacu to nie znaczy zeby dawac tylko trzymac sie tego schematu zywienia. zglupialam juz. :O my pewnie po nowym roku zaczniemy cos wprowadzac. albo ppd koniec grudnia bo my tu najmlodsi
![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 o widze ze juz szczepiliscie. nas tez to czeka. ale narazie maly znow ma maly katarek i nie idziemy. Co ile chodzicie do pediatry ? trzeba co miesiac czy jakos to inaczej jest ?
![]() |
![]() |
#1233 | |
Wtajemniczenie
|
Pati a gdzie ja kupie tą łyżeczkę?
![]() Cytat:
A własnie, jak w końcu robicie? Pierwszą nową rzecz wprowadzacie jak dziecię kończy 4 m-ce, czy 3,5? Bo jeśli mam zacząć próbować w 3,5 to to by było gdzieś za 2 tygodnie... A jeśli 4 m-ce to dopiero w Święta ![]() Bardzo mi sie nie spieszy, ale z drugiej strony jesli pomogłoby na ulewanie i pomogłoby przyzwyczajać do posiłków to ja mogę wcześniej. Powiedzcie mi szczerze jak to zrobicie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mama z Gerbera duza ilosc body z krotkim i dlugim rekawem i byly kupowane w Amerycji. Dziewczyny zglupialam - jak corcia byla mala, to wprowadzalam pierwsze dania i kaszki po ukonczeniu 4 miesiaca, teraz czytam, ze dzieci karmione wylacznie piersia powinny miec wprowadzane takowe jedzenie po 6 miesiacu... a Wy mamy karmiace piersia jak robicie? Bo nie chce wyjsc na wyrodna matke... jestem w kropce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
Mała zasnela po 23 obudziła się po 2 na cyca teraz po 5
Ech a było tak fajnie ze spaniem Mala przysypiała całe nocki Nie wiem co się stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój zasnął o 19stej, o 20stej już jadł, a potem o północy, o 2, o 6 i jeszcze spi. Ale dla mnie to mega postęp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
Ale miałam noc :| Adelka poszła spać dopiero o 22:30 i to u nas w łóżku bo inaczej nie dało rady. Pierwsze karmienie 23:30 i chociaż mała spała to zaczęła wyć jak ją odłożyłam do łóżeczka, nie dałam rady i wzięłam ją do nas. Jeszcze nigdy nie spała tak niespokojnie. Ogółem 4 karmienia, dwie pobudki dłuższe na uspokojenie plus z 10 na podanie smoka i poklepanie po pupie, a za każdym razem budziłam się przerażona czy wszystko ok... O dziwo Adelka wygląda na wyspaną heh a mi łeb pęka..
![]() |
#1238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maksym dziś miał jedną pobudkę o 4.30, byliśmy nawet zdziwieni bo ostatnio już się nie budził, ale musial byc strasznie głodny, bo mu robiłam dokładkę butli, zjadł ponad 200 ml. Teraz jeszcże śpi, mam nadzieję, że dzś będzie łatwiejszy dzień, bo jestem chyba trochę chora, coś mnie bierze i nie dam sobie z nim rady, jak będzie tak, ja wczoraj. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Oby synek dał Ci trochę odpocząć ![]()
![]() |
![]() |
#1240 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas też ciężka nocka, mala się obudziła o 1:00 zjadła i spala dalej, o 2 się kręciła a o 3:15 zaczęła krzyczeć nóżki podwijać i prostować. Tz masował brzuszek ja zaparzyłam rumianek i po godzinie zasnęłyśmy razem. Wczoraj też ale krócej to trwało i wypiła tylko wodę a rano się "skupiła" i bylo ok ![]() Edytowane przez cabonkaa Czas edycji: 2014-11-27 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Raczkowanie
|
Chyba jakaś epidemia z problemami ze spaniem... u nas nocka super ale obudziła sie wkurzona, zjadla tylko 90ml, pobawila się, z wściekłością tak przebierała nóżkami żeby tylko się pozbyć tych wstrętnych skarpet, położyłam ją teraz i byłam u niej chyba ze 3 razy bo nie potrafi zasnąć. U nas to ewenement...Czy Wasze dzieciaczki też tak nie lubią skarpetek? Chyba z 10 razy dzisiaj ubieralam bo non stop je zrzuca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Trochę się nie odzywałam, ale starałam się na bieżąco Was czytać. U nas ostatnio tak średnio. Kiedyś pisałam że wybieramy się na udrażnianie kanalików łzowych . Byliśmy na tym zabiegu, generalnie sam zabieg trwał jakieś 5min, ale myślałam ze mi serce wyskoczy, jak zabrali mi Frania i na korytarzu słyszałam jak strasznie płacze Mieliśmy stosować przez 7dni krople z antybiotykiem i nadal masować oczka i miały łzy zniknąć. Jednak po tym czasie nadal było to samo. Poszliśmy znowu do okulisty (oczywiście prywatnie, bo na NFZ były za długie terminy…) no i okulistka stwierdziła, że zrobią wymaz z oka i sprawdzą czy nie ma jakiejś bakterii, skoro uzyskano drożność a on nadal łzawi. Po tygodniu okazało się, że ma jakąś bakterie w prawym oczku i dostaliśmy kolejny antybiotyk, mamy masować i kropić i za tydzień powtórzyć wymaz. No masakra z tym oczkiem, już nie mam siły, non stop mu łzawi i ropieje, tak mi go żal, bo widać że go to męczy bo jak tylko ma okazje to sobie podrapie okolice prawego oka Poza tym byliśmy na drugim szczepieniu i dostaliśmy tym razem skierowanie do urologa. Jak Franio się urodził, to wykryto u niego wnętrostwo prawostronne, jądro nie chce zejść do moszny. Ale na poprzednim szczepieniu pani doktor mnie pocieszyła, bo mówiła że jądro jest już w worku mosznowym, nie na swoim miejscu ale już zeszło. Niestety teraz okazało się, że znowu cofnęło się do jamy brzusznej, no i pilnie mamy się udać do urologa. Dzwoniłam po szpitalach krakowskich żeby znaleźć na NFZ urologa dziecięcego i tylko udało mi się umówić w Prokocimiu, uwaga uwaga… na 15 maja 2015 r. No masakra, no i oczywiście musimy iść prywatnie. W ten poniedziałek mamy wizytę i zobaczymy co powie specjalista… W ogóle ostatnio mam jakiś kryzys. Cały dzień siedzę sama w domu, generalnie nie przeszkadzało mi to, ale ostatnio Franio jest strasznie marudny. W bujaczku NIE, na macie NIE, bawić się NIE, tylko na rękach nie płacze. Próbowałam wprowadzić plan dnia, ale niestety w naszym przypadku to nie funkcjonuje. Mały wstaje, karmimy się, trochę się bawimy i po godzinie już jest marudny – śpiący. No i idziemy się usypiać, pół godziny się lulamy, śpi max 30min i tak w kółko. Wszystko powtarza się co 2h Ostatnio to non stop chce cyca. Miałam w tamtym chyba książkowy kryzys laktacyjny, mały chciał jeść przez kilka nocy 7razy, normalnie co godzinę do niego wstawałam. Wieczorem to jadł jednego i drugiego cyca, a za godzinę był znowu głodny i jeszcze raz oba cyce chciał. Teraz już jest lepiej i pobudki są w nocy o 1, 3 i 6, więc w porównaniu do zeszłego tygodnia to jest super… ale jak czytam że Wasze dzieciaczki przesypiają nocke, to się załamuje. Franio nigdy nie miał mniej niż 2-3 pobudki No i w dzień też chce co 2h cyca…. Mam nadzieje, że to jakiś skos i niedługo mu przejdzie. Jesteśmy teraz w 14 tygodniu, a z tego co Was czytałam to najgorsze jeszcze przed nami… 15 tydzień Ale się wyżaliłam. Sorki za marudzenie, ale potrzebowałam tego, bo ostatnio sama siedzę w domu, od 6 do 19 wieczorem. Mam nadzieje, że teraz będę miała troszkę więcej czasu na pisanie do Was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Raczkowanie
|
co z ta witamina d? U nas do tej pory nie ma kupona, dalam 8-9 kropelek są saba i czekamy, to drugi dzień dopiero wiec nie było by tragedii ale widzę ze się męczy.
Haha skarpetki to zmora dzieci ale sądziłam że ten etap to gdzieś koło 6-7 miesiąca :P: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dziecię juz teraz ma wnerw na skarpety to co będzie potem.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
A moja za to jeszcze śpi
Olivka ma dziś równo 4 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak zwykle daleko w tyle z forum, po tej przerwie nie mogę się wbić, a Jeszxze Tapatalk nie wysyła mi powiadomień to już całkiem zapomnimam tu wchodzić.
![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Łukaszek też ![]() Dzieci nam dorastają ![]() Edytowane przez Gatita Czas edycji: 2014-11-27 o 14:07 Powód: problemy z cytowaniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Zadomowienie
|
Uff. Ale dzisiaj roboczy dzień. Byliśmy na pobraniu krwi na morfologie i tsh, mój dzielny chłopak wcale nie płakał a nawet się śmiał i bajerowal pielęgniarkę
![]() Czy któraś z was już się przeniosła do spacerówki? Bo odkryłam, że moja się rozkłada na płasko. Wygodniejsza jest gondola czy spacerówka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-11-27 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Rozeznanie
|
karoseria to cos takiego
![]() http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...Spoons(0103192) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas jakiś masakryczny dzień. Ninka ciągle marudzi, nie chce się sobą zająć i ciągle głodna. Nie może wytrzymać 3h... A daje jej juz 180ml. Nie wiem co się porobilo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja jestem u kresu wytrzymałości. Maksym non stop płacze, tylko na rękach, jak chodzę jest ok. Jak usiądę od razu jest płacz. Ja jestem jakaś podziębiona, źle się czuję, on w ogóle prawie nie śpo dziś, nawet po spacerze, specjalnie wyszlam go uśpić, łaziłam godzinę, a on wwindzie się obudził. Nie chce też jeść, chyba że przed jedzeniem mu posmaruje dziąsła, ale tę maść można tylko trzy razy dziennie stosować. Chce mi siępłakać, nie mam nikogo do pomocy wciągu dnia, bo mama też chora. Płaczę dziś razem z nim momentami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzielny chłopak ![]() My jeszcze jesteśmy w gondoli |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-11-27 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i ciekawe jak w spacerówce będzie się nosił po schodach.. A macie spacerówki wpinane w dwie strony? Mam wpinaną w dwie strony, to mam ją wpinać póki co przodem do siebie? Kiedy ją odwrócić przodem w przód? ![]() Nasza ulubiona bluza z fisher price stała się bolerkiem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie takie akcje sa codziennie. ja zawsze musze chodzić z mała, bo jak usiądę to jest ryk! nie tylko przy zębach...spi też słabo i je ciągle, non stop minimum co 2h a czasem częściej...i często przy jedzeniu jest krzyk i nerwy. Także wiem co czujesz, tylko u Was to przejdzie wraz z wyjściem ząbków a u nas zostanie;( Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.