Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 21:49   #1381
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja jabłka to może niekoniecznie, ale za to pomarańcze codziennie muszę pochłonąć, a w weekendy jeszcze mi mąż świeży soczek wyciska
Jak zawsze lubiłam mięsko, to teraz tak nie bardzo, raczej mnie do nabiału ciągnie.
Uczucia zgagi nigdy w życiu nie doświadczyłam, myślałam, że poczuję w ciąży, ale też brak
ja też mam ciągoty do cytrusów. I małż mi soczki wyciska Na nabiał też mam smaki- poza serem, na który rano nie moge patrzeć. Generalnie rano wchodzi mi tylko chleb z masłem i pomidorem.
Na mięsko też mam chęć i na ryby. Natomiast nie można przy mnie smażyć/jeść jajecznicy czy gotować parówek. Fuj, jak mnie te zapachy teraz drażnią

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kochane byłam u lekarza.
Z maleństwem wszystko dobrze. Genetyczne mówił, że w porządku
Bąbel ma już niecałe 7 cm

Tylko ja jadę na patologię ciąży dzisiaj. Do neurologa.
Nie podoba mu się to, co się ze mną dzieje.
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze.

Trzymajcie się. W miarę możliwości będę starała się odzywać.

Buziaki
super, że z maluszkiem ok
Mam nadzieję, że z Twoim zdrówkiem też będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Uciekam robić spaghetti zajrzę później
o jaaa, spaghetti chodzi za mna od jakiegoś czasu już... Może jutro sobie zjem w restauracji przed wizytą

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Melduje się po badaniu genetycznym i wszystko z dzidzią ok ma 78 mm, widoczną kość nosową i NT 1,4 mm, lekarz badał wszystko wzdłuż i wszerz i zawsze mówił "super" To już 13t6d i mały był taki, że jak lekarz chciał coś zobaczyć to on wtedy się odwrócił, albo położył rękę na buzi lekarz na samym końcu spytał czy chcemy poznać jego przypuszczenia dot. płuci czy czekamy, z Tż trochę się zawahaliśmy, ale lekarz puścił oczko do męża i zaczął się śmiać, wtedy i Tż zaczął się śmiać co mogło oznaczać, że przypuszcza że to chłopak, ale oczywiście nie przywiązujemy się jeszcze do tego (przynajmniej ja )
Następna wizyta 29.12
super

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A jak się brzuch pochlapie woda to dziecko alkoholik
hehe
Albo jak kobieta w ciąży zagląda przez dziurkę od klucza, to maluch będzie miał zeza

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja teściowa taka zabobonowa jest. Pamiętam jak jechałam w 20którymś tyg po wózek.. matko jak ona się spłakała

A propo.. przypomniało mi się jak urodziłam Blankę (końcówka maja) i jakoś po ok 2 tyg przyjechaliśmy w odwiedziny do nich. Był sezon truskawkowy, pamietam że było baardzo ciepło. Blanka była w foteliku, miała długie leginsy i bluzeczkę na krótki rękaw, i była bez czapki.. Jeju jak teściowa wyleciała z domu jak ona to zobaczyła, jak wyrwała Tżowi fotelik i nakryła ją pieluchą i w podskokach poleciała do domu, to myślałam że padnę ze śmiechu

Albo jak przyjechała do nas jak blanka tydź miała, wróciłysmy własnie z pierwszego spaceru. No i lato, ciepło. okno otwarte.. wpadła w panikę i kazała mojej mamie wszystkie okna pozamykać

i jeszcze jej stały tekst że w ciązy/karmiąc piersią nie można pić wody
Jak byłam na patologii ciąży to leżała tam też taka starsza babka przygotowywana do jakiegoś zabiegu. Ja non stop piłam wodę mineralną, bo mnie strasznie suszyło. A ona do mnie, zebym tyle tej wody nie piła, bo się dziecko utopi

Cytat:
Jak widzę to ludzie robią tak, że noworodkom zakładają pieluchy na buzie jak wychodzą na dwór Ale ja nigdy tak nie robiłam i mam wrażenie że ja bym tak spanikowała i się udusiła
Ja też tak nie robiłam, ale zakładałam cieniutka czapeczke i moskitierę na wózek, bo różne robactwa latem latają.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:04   #1382
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki dziewczyny, dziś pojechałam jednak zrobić te badania na awidność toxo. W sumie w tym zakaźnym mi powiedziała, że wcale nie musze bo wynik mam podwyższony IGg ale nie na tyle zeby coś złego przepowiadał. Jednak dla świętego spokoju pojechałam w końcu badanie bezpłatne więc co mi tam i w sumie obudziłam się wcześnie więc sie zebrałam i w samochód. Wyniki mam 4 grudnia.
A czy któaś z was miała coś nie tak z wynikami na toxo?
ja jutro odbieram wynik

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja juz tez po wizycie. Wg usg wychodzi ciaza 5 dni starsza, dr mowi, ze to duzo. Ma ponad 3cm i ruszalo sie mocno wiec trudno bylo zmierzyc mam karte ciazy
super

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
rancze z tesciowej dzialki to ...

co do zabobonow moja tesciowa raczej nie z tych (mam nadzieje ze mnie niczym nie zaskoczy ) ale slyszalam od znajomej, ze jej tesciowa (sycylijka ofkors) pomagajac jej przy pierwszej kapieli coreczki chciala jej miejsca intymne NATRZEC CUKREM bo "jak mala urosnie i wyjdzie za maz to bedzie miala slodka cip ke i maz nie bedzie chcial innych" buahhahah
Cytat:
aha. do pierwszego obcinania paznokci dziecku nalezy zatrudnic DZIEWICE
nieee... te są lepsze od naszych polskich zabobonów

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A w Waszych rejonach też do wózka, nosidełka i łóżeczka przyczepia się czerwoną kokardkę?
nic mi o tym nie wiadomo

Cytat:
Wiem, wiem.. pomarzyć sobie można podobno często jest tak, że jak dużo rusza się w brzuchu, to na świecie jest spokojne..
bzdura

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
albo jak się drapią np.po brzuchu to tam będzie miało znamię
to musiałoby mieć znamiona na całym ciele Zobaczysz jak skóra na brzuchu swędzi, gdy intensywnie się naciąga

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
coś w tym stylu jest moja Ania. Ona czasami sie budziła i zabawiała sama i znowu zasypiała. Rzadko płakała, tylko wtedy jak ją coś dobrze zabolało, ale i to na króciutko. Rano jak sie budzi to nie płacze czy nie budzi nas tylko wstaje z łóżka idzie do zabawek i bawi sie tak przez godzine czy dwie aż my wstaniemy i tak było odkąd pamiętam, odkąd wyrosła z noworodka, (wystarczyło zebym dała jej cokolwiek do rączek a ona bawiła sie tym w nieskończoność).
Czeka cierpliwie na mleczko. No chyba ze zauważy że otworze oczy to woła: mama mlieczko. Ale jak ją poprosze: córciu za pare minutek, to ona wraca do zabawy i czeka te pare minutek. To jest przekochane dziecko. Każdej z Was bym takiego dziecka życzyła. Mozna by takich mieć ze 4 na raz i by sie nie odczuło. jako roczne dziecko potrafiła po 2-4 godziny bawić się dwiema zabaweczkami w piaskownicy. W ciagu dnia chodzi po domu wymyśla sobie zabawy a jak się zmęczy to wchodzi na łóżko i zasypia, a jak ją znajdę to przykrywam. A Jak się obudzi to przychodzi się poprzytulac.
Wiadomo , ze czasami ma swoje fazy, ale to rzadko i potem znowu staje sie aniołem. Wszystkie dzieci przy niej stają sie spokojniejsze. Ona ma taką wewnętrzną energie pozytywną, taki wewnętrzny spokój, harmonie.

wygląda to tak idealnie, że aż trudno mi w to uwierzyć

Ja mam jutro wizytę u gin, ale raczej taka formalną- wyniki badań + założenie karty ciąży. Usg i badania gin nie przewiduję Za to ważenie mnie nie ominie

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2014-11-26 o 22:07
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:38   #1383
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
ja wcinam owoce w hurtowych ilosciach, wszystkie jak leci! a juz pomarancze z tesciowej dzialki to ...

co do zabobonow moja tesciowa raczej nie z tych (mam nadzieje ze mnie niczym nie zaskoczy ) ale slyszalam od znajomej, ze jej tesciowa (sycylijka ofkors) pomagajac jej przy pierwszej kapieli coreczki chciala jej miejsca intymne NATRZEC CUKREM bo "jak mala urosnie i wyjdzie za maz to bedzie miala slodka cip ke i maz nie bedzie chcial innych" buahhahah
The best!
Stary 2014-11-27, 07:46   #1384
country111
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Ja wczoraj najadłam się pierników i pojechałam do pracy. Jak wsiadłam do tramwaju to już było źle a jak dojechałam to było tragicznie więc weszłam powiedziałam, że ja to chyba nie dam rady i sobie grzecznie wezmę urlop i wrócę do domku. Także już wiem, że nie wolno mnie karmić słodyczami Tak się wczoraj napracowałam

Miłego dnia
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:20   #1385
myboyismine
Zakorzenienie

dzień dobry

w końcu mam kompa

czytałam Was na bieżąco na tel ale pisać z tel to już nie lubię
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:24   #1386
masija
Zakorzenienie

Hej Kochane
Dziękuję Wam serdecznie za słowa otuchy
Jestem, żyję

Pojechałam wczoraj od razu. Z rejestracji skierowali mnie na ginekologię. Z gin. skierowali mnie na położnictwo. Tam powiedzieli, że u nich na pewno nie mam być więc mam iść do rejestracji, no to poszłam. Zarejestrowałam się, poszłam na triage, tam pan skierował mnie na położnictwo. Poszłam znowu na położnictwo, tam zadzwonili do lekarza a lekarz powiedział, że mam iść na SOR. No to poszłam. Czekałam 1,5 h.
Czyli byłam w szpitalu już jakieś 3 h.
Jak się położyłam na sorze no to wiadomo, badania, etc. (dostałam kroplówkę z lekiem który nic mi nie pomógł) .Po ok. 1,5 h przyszła pani neurolog, zbadała, wypytała. Powiedziałam jej o moich migrenach, itp. Była mocno zdziwiona moimi objawami, bo ten tydzień a ja wymiotuję 6 x dziennie, mam biegunki i bóle głowy od miesiąca.

W międzyczasie przyszły wyniki krwi, złe No to dostałam magnez i potas.
A pani doktor zaproponowała rentgen. Jak odmówiłam kategorycznie no to zadecydowały, że one mi nie pomogą i w sumie mogę iść do domu.
No i jestem.
Po potasie z magnezem zrobiło mi się lepiej i nawet dzisiaj w miarę się czuje. Głowa trochę ćmi ale przynajmniej dałam radę zjeść normalne śniadanie bez wymiotów.

Nie wiem... ale ja jestem przekonana, że wystarczyła mi kroplówka na uzupełnienie wszyskiego, czego mi brakuje bo przecież ja w ogóle nic nie jadłam. Tzn. jadłam ale wszystko zwracałam.

Mam nadzieję, że już teraz mi się wszystko ureguluje..
Ale cieszę się, że nie zostałam.

Mama mówi, żebym zadzwoniła do mojego gina i pow. mu o wynikach itp. Może zadzwonię ale w sumie co to da?

I jestem troszkę wystraszona, bo wczoraj jak mu na wizycie mówiłam o sobie, to trochę to usg robił szybko. Powiedział, że z dzieciem wszystko ok. Jak zapytałam o genetyczne to powiedział, że już patrzył, kość nosowa jest, ta 'przezierność?' też ok. Ale nie dał mi nic na kartce, nie widziałam na ekranie żeby coś odmierzał
Bo strasznie się mną zaaferował i przejął. I ani nic o witaminach ani nic.. I tak trochę się martwię...
Wizytę nast. mam 17 grudnia więc w miarę szybko.

Wybaczcie, że się tak rozpisałam
Jeżeli któraś przebrnęła to dziękuję

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:28   #1387
Domincia_1987
Zadomowienie

Jejku dziewczyny tak się naczytałam o tych pomarańczach i jabłkach na wcześniejszych stronach, że właśnie zpałaszowałam sałatkę owocową na śniadanie

Czy was już też powoli zaczyna w nocy "gnieść" brzuch?? Ja śpie na brzuchu i dziś nie mogłam się ułożyć bo z każdej strony nie wygodnie :/

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:33   #1388
myboyismine
Zakorzenienie

ja już od dawna nie śpię na brzuchu jakoś tak
Stary 2014-11-27, 08:34   #1389
rybkaa90
Zakorzenienie

masija zadzwoń koniecznie do lekarza i powiedz mu o swoich obawach. Wydaje mi się, że powinien Ci zrobić dokładniejsze USG. Lekarze są zakręceni. Często trzeba im przypominać oczywiste rzeczy. Mają full pacjentów i pracują w różnych miejscach, a nawet miastach.
A służba zdrowia w Polsce i to co się dzieje w szpitalach to patologia. Żeby czekać 1,5 h to można się wykończyć Tragedia.
A to wizyta prywatna czy na NFZ? Ja chodzę prywatnie i przed umówieniem na wizytę zaznacza się, że to będzie poszerzone USC I trymestru. Jest to informacja dla lekarza i dla rejestratorki, żeby umawiała inne pacjentki trochę później. Ostatnio jak byłam na wizycie, jedna babka nie powiedziała o tym USG i było godzinne opóźnienie.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-11-27 o 08:36
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:37   #1390
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
masija zadzwoń koniecznie do lekarza i powiedz mu o swoich obawach. Wydaje mi się, że powinien Ci zrobić dokładniejsze USG. Lekarze są zakręceni. Często trzeba im przypominać oczywiste rzeczy. Mają full pacjentów i pracują w różnych miejscach, a nawet miastach.
A służba zdrowia w Polsce i to co się dzieje w szpitalach to patologia. Żeby czekać 1,5 h to można się wykończyć Tragedia.
A to wizyta prywatna czy na NFZ? Ja chodzę prywatnie i przed umówieniem na wizytę zaznacza się, że to będzie poszerzone USC I trymestru. Jest to informacja dla lekarza i dla rejestratorki, żeby umawiała inne pacjentki trochę później. Ostatnio jak byłam na wizycie, jedna babka nie powiedziała o tym USG i było godzinne opóźnienie.
Chodzę prywatnie.. Kurcze sama nie wiem. I tak nie ma już miejsc do 17. grudnia a on pracuje tylko 1 dzień w tyg.
A znowu co mu powiem, że niech pan jeszcze raz zrobi bo ja panu nie wierzę? Kurcze.. a jak powinno takie badanie wyglądać?

Stary 2014-11-27, 08:39   #1391
Princesika
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj USG po 18.
Tymczasem kończę herbatkę i zmykam na spotkania
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:43   #1392
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas w rodzinie chyba nie ma nikogo zabobonnego. Ale nawet jakby, cała rodzina jest ponad 600km stąd. Szkoda, ale ciężko mi zrezygnować z pracy tutaj. Mam już jakiś respekt w pracy, o co bardzo ciężko było. Jakbym miała wracać do pl... boję się, że traktowaliby mnie z góry, a przyjechała taka z niemiec i się wymądrza albo "zaraz zobaczymy co taka potrafi".
Ale zobaczymy co przyniesie przyszłość

Kaja, jeśli będzie zamykać okna, to sobie otworzysz jak wyjdzie przynajmniej będzie wesoło
Hahah już to sobie wyobrażam

Cytat:
ja wcinam owoce w hurtowych ilosciach, wszystkie jak leci! a juz pomarancze z tesciowej dzialki to ...

padłam

Cytat:
A w Waszych rejonach też do wózka, nosidełka i łóżeczka przyczepia się czerwoną kokardkę?
Taaa.. Ja nie miałam i każdy był oburzony tym

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Wy się smiejcie ale ja poparzylam się w nadgarstek w ciąży. I to tak konkretnie. I cala ciążę smialam się do wszystkich ze jak będzie moje dziecko miało znamię to uwierze w zabobony.
Ranę miałam ponad dwa miesiące bo dotknelam się grzałki w piekarniku.
Syn ma w tym sam miejscu myszkę.

Ja się sparzyłam z BLanką w brzuch.. Miałam długo ślad. Ale Blanka nic nie ma.

Cytat:
Marzę żeby moje dziecko nie płakało zbyt dużo ale jak będzie takie marudne jak ja to mam przerąbane!
hahaha ja prosze żeby była taka sama jak Blanka

Cytat:
Wiem, wiem.. pomarzyć sobie można podobno często jest tak, że jak dużo rusza się w brzuchu, to na świecie jest spokojne..

Ojjj, to z kolei uparty strasznie. Sama nie wiem, co gorsze
Ja raczej spotkałam się z tym na odwrót. Blanka w brzuchu wyczyniała cuda, brzuch żył swoim życiem a ja swoim Do dziś jest kręcona, w miejscu nie usiedzi. Ale prócz tego ze jako niemowlaczek machała rączkami i nózkami tak że zaraz by jej się urwały to była w miarę spokojnym dzieckiem, prócz tej szalenizny
U mojej koleżanki dzieć był baaardzo spokojny w brzuchu jak się urodził to też spokojny.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny tak się naczytałam o tych pomarańczach i jabłkach na wcześniejszych stronach, że właśnie zpałaszowałam sałatkę owocową na śniadanie

Czy was już też powoli zaczyna w nocy "gnieść" brzuch?? Ja śpie na brzuchu i dziś nie mogłam się ułożyć bo z każdej strony nie wygodnie :/

No coś tam zaczyna mi być nie wygodnie jak położę sie tak centralnie na brzuchu. I śpię na żabe

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Chodzę prywatnie.. Kurcze sama nie wiem. I tak nie ma już miejsc do 17. grudnia a on pracuje tylko 1 dzień w tyg.
A znowu co mu powiem, że niech pan jeszcze raz zrobi bo ja panu nie wierzę? Kurcze.. a jak powinno takie badanie wyglądać?
U mnie wyglądało jak każde inne badanie usg. Myslę że jak mówi że jest to jest. Jakby było coś nie tak to by wyslał Cię na jakieś dokładniejsze badanie,

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 08:46   #1393
myboyismine
Zakorzenienie

masija, może to taki dobry lekarz że jak popatrzy to widzi, że jest ok jakby coś zauważył powinien to zbadać...

noo ale sama nie miałam jeszcze takiego badania, mam dopiero w przyszłym tygodniu, więc do końca nie wiem jak to wygląda. Ale z tego co czytałam to troszke to badanie zajmuje czasu... hmmm..

mój gin zawsze mi mówi, ze jak sam cos nie powiedział, co ja chciałabym wiedzieć, żebym pytala, bo poswięci mi tyle czasu ile będę chciała ale żebym była spokojna. Dostałam nawet nr tel jakbym była czymś zaniepokojona, żeby dzwonić, ze zawsze pomoże założyłam sobie nawet notesik na pytania, bo czasami na wizycie się nie pamięta a potem o tym myśli, bo sie czegoś nie jest pewną...
Stary 2014-11-27, 08:58   #1394
rybkaa90
Zakorzenienie

masija dla swojego spokoju powinnaś mu powiedzieć o swoich wątpliwościach. Może znajdzie się dla Ciebie jakieś miejsce, żeby Cię wcisnąć na wizytę? Nie zadręczaj się, bo zwariujesz. Pewnie jakby coś było nie tak, powiedział by Ci o tym. Nie wiem jak wygląda takie badanie, jeszcze nie byłam. Jak idę na wizytę to na każdej mam robione USG i lekarka zawsze sprawdza tzn. mierzy czy wymiary dziecka odpowiadają wymiarom do danego tygodnia. Może jestem naiwna, ale ufam tej lekarce i wiem, że jakby coś było nie tak jak powinno, na pewno jakoś by zareagowała.

06.09.2014
Stary 2014-11-27, 09:07   #1395
masija
Zakorzenienie

Wiem dziewczyny.. on ma dobry sprzęt, jest raczej dobrym lekarzem a przynajmniej ma same takie dobre opinie wszędzie.
Nie chcę sobie jeszcze tego wmawiać i się zadręczać.
Na pewno zawdzwonię i powiem mu o moich wynikach.

A wklejam fotkę dziecia, sorry, że do góry nogami ale ni cholery nie umiem w pdf'ie zmienić strony i jej zapisać
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf CCF20141127.pdf (360,5 KB, 41 załadowań)

Stary 2014-11-27, 09:09   #1396
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem dziewczyny.. on ma dobry sprzęt, jest raczej dobrym lekarzem a przynajmniej ma same takie dobre opinie wszędzie.

A wklejam fotkę dziecia, sorry, że do góry nogami ale ni cholery nie umiem w pdf'ie zmienić strony i jej zapisać

super

Lena
Stary 2014-11-27, 09:10   #1397
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki ładny dzidziuś
Nie martw się.

06.09.2014
Stary 2014-11-27, 09:15   #1398
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

ale już duży
Stary 2014-11-27, 09:15   #1399
In_Flagranti
Raczkowanie

Masija a Twój lekarz ma certyfikat fetal medicine? Jeżeli tak, to się nie masz czym przejmować

A jeżeli nie ma, to na Twoim miejscu poszukałabym takiego i zgłosiła się na badania genetyczne. One trochę trwają, lekarz wszystko dokładnie mierzy, sprawdza przepływy przez tętnice, żyły (coś w tym stylu ). Ja siedziałam chyba ze 40 minut, bo niektóre pomiary sprawdzał dwa razy, czy na pewno się zgadzały.

In_Flagranti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 09:16   #1400
k a j a
Zakorzenienie

Oglądam tak sobie wózki, bo wiem że to będzie najtrudniejszy wybór ze wszystkich Ale nic mi się nie podoba

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez In_Flagranti Pokaż wiadomość
Masija a Twój lekarz ma certyfikat fetal medicine? Jeżeli tak, to się nie masz czym przejmować

A jeżeli nie ma, to na Twoim miejscu poszukałabym takiego i zgłosiła się na badania genetyczne. One trochę trwają, lekarz wszystko dokładnie mierzy, sprawdza przepływy przez tętnice, żyły (coś w tym stylu ). Ja siedziałam chyba ze 40 minut, bo niektóre pomiary sprawdzał dwa razy, czy na pewno się zgadzały.

A u mnie np nie ma żadnego takiego lekarza z certyfikatem w pobliżu. Także to chyba nie certyfikat o tym świadczy

Lena
Stary 2014-11-27, 09:17   #1401
myboyismine
Zakorzenienie

ja jeszcze nie ogladałam wózków
Stary 2014-11-27, 09:20   #1402
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:
Oglądam tak sobie wózki, bo wiem że to będzie najtrudniejszy wybór ze wszystkich Ale nic mi się nie podoba

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A u mnie np nie ma żadnego takiego lekarza z certyfikatem w pobliżu. Także to chyba nie certyfikat o tym świadczy
Oczywiście, że osoba bez certyfikatu może być równie dobra
Ale wydaje mi się, że "na oko" nie można zapewnić pacjentki, że wszystko jest cacy, bo to niezbyt profesjonalne. Powinien podać wyniki co do mm

Stary 2014-11-27, 09:20   #1403
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy problem z imieniem I z wózkiem pewnie też będzie kłopot... Za duży wybór!

Ja idę na to usg do lekarki, która prowadzi moją ciążę. Nie ma certyfikatu. Mam nadzieję, że to nie będzie przeszkodą w zrobieniu rzetelnych pomiarów. Sprzęt jest bardzo dobry. To nowoczesna klinika ginekologiczno- położnicza.

06.09.2014
Stary 2014-11-27, 09:21   #1404
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że osoba bez certyfikatu może być równie dobra
Ale wydaje mi się, że "na oko" nie można zapewnić pacjentki, że wszystko jest cacy, bo to niezbyt profesjonalne. Powinien podać wyniki co do mm
Nie no jeśli o to chodzi to tak

Mój zawsze daje zdjęcie z wymiarami, ale żadnych certyfikatów nie ma, albo przynajmniej nie jest to obwieszczane. A na nfz u mnie w szpitalu to wgl... robi młodziutki gin, świeżo po studiach

Lena
Stary 2014-11-27, 09:23   #1405
In_Flagranti
Raczkowanie

Ja mam dzisiaj wolne! Ale coś mnie kaszel męczy, chyba muszę zostać w łóżku

Co do wózków, to ja jestem zielona! Tyle tego jest. Nie znam się na kołach, no na niczym
A jakie oglądacie?

Stary 2014-11-27, 09:26   #1406
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dzisiaj wolne! Ale coś mnie kaszel męczy, chyba muszę zostać w łóżku

Co do wózków, to ja jestem zielona! Tyle tego jest. Nie znam się na kołach, no na niczym
A jakie oglądacie?
Ja oglądam wszystttkie na all Zrobię chyba tak jak przy Blance. Będę wybierała te które mi się najbardziej podobają, a potem te które są najbardziej funkcjonalne i oooo

Spodobał mi się ten http://allegro.pl/baby-design-lupo-c...795814716.html
Ale nie wiem czy nie zalatuje moim poprzednim, a bym chciała jednak coś innego

Nie kupię wózka droższego niż 2 tysie. Mam do tego ograniczenie, bo szkoda mi kasy bo w sumie.. to na krótko

Lena
Stary 2014-11-27, 09:26   #1407
myboyismine
Zakorzenienie

mój gin wg tej strony co kiedyś była podawana też nie ma certyfikatu ale ma dobry sprzęt i też mu ufam
Stary 2014-11-27, 09:30   #1408
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja też oglądam na allegro Nie mam konkretnych typów.

Dziewczyny możecie polecić mi jakieś witaminy? Takie żeby był kwas foliowy i magnez.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Mam jeszcze taki plan, żeby się wybrać do jakiegoś sklepu z wózkami. Pooglądać i zamówić przez internet Pewnie taniej będzie, jak ze wszystkim.

06.09.2014
Stary 2014-11-27, 09:31   #1409
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja też oglądam na allegro Nie mam konkretnych typów.

Dziewczyny możecie polecić mi jakieś witaminy? Takie żeby był kwas foliowy i magnez.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Mam jeszcze taki plan, żeby się wybrać do jakiegoś sklepu z wózkami. Pooglądać i zamówić przez internet Pewnie taniej będzie, jak ze wszystkim.
Macanie na żywo do konieczność

Lena
Stary 2014-11-27, 09:32   #1410
In_Flagranti
Raczkowanie

Kaja, ale dużo ten zestaw ma składników spoko

Myślicie, że wśród wózków jest jak z innymi rzeczami? Czyli, że płaci się za markę?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości