|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Na nabiał też mam smaki- poza serem, na który rano nie moge patrzeć. Generalnie rano wchodzi mi tylko chleb z masłem i pomidorem.Na mięsko też mam chęć i na ryby. Natomiast nie można przy mnie smażyć/jeść jajecznicy czy gotować parówek. Fuj, jak mnie te zapachy teraz drażnią ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że z Twoim zdrówkiem też będzie dobrze ![]() o jaaa, spaghetti chodzi za mna od jakiegoś czasu już... Może jutro sobie zjem w restauracji przed wizytą ![]() Cytat:
![]() hehe ![]() Albo jak kobieta w ciąży zagląda przez dziurkę od klucza, to maluch będzie miał zeza ![]() Cytat:
![]() Ja też tak nie robiłam, ale zakładałam cieniutka czapeczke i moskitierę na wózek, bo różne robactwa latem latają.
|
|
#1382 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to musiałoby mieć znamiona na całym ciele Zobaczysz jak skóra na brzuchu swędzi, gdy intensywnie się naciąga![]() Cytat:
wygląda to tak idealnie, że aż trudno mi w to uwierzyć ![]() Ja mam jutro wizytę u gin, ale raczej taka formalną- wyniki badań + założenie karty ciąży. Usg i badania gin nie przewiduję Za to ważenie mnie nie ominie
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2014-11-26 o 22:07 |
|||||||
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Ja wczoraj najadłam się pierników i pojechałam do pracy. Jak wsiadłam do tramwaju to już było źle a jak dojechałam to było tragicznie więc weszłam powiedziałam, że ja to chyba nie dam rady i sobie grzecznie wezmę urlop i wrócę do domku. Także już wiem, że nie wolno mnie karmić słodyczami Tak się wczoraj napracowałamMiłego dnia |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
w końcu mam kompa ![]() ![]() czytałam Was na bieżąco na tel ale pisać z tel to już nie lubię
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Dziękuję Wam serdecznie za słowa otuchy Jestem, żyję ![]() Pojechałam wczoraj od razu. Z rejestracji skierowali mnie na ginekologię. Z gin. skierowali mnie na położnictwo. Tam powiedzieli, że u nich na pewno nie mam być więc mam iść do rejestracji, no to poszłam. Zarejestrowałam się, poszłam na triage, tam pan skierował mnie na położnictwo. Poszłam znowu na położnictwo, tam zadzwonili do lekarza a lekarz powiedział, że mam iść na SOR. No to poszłam. Czekałam 1,5 h. Czyli byłam w szpitalu już jakieś 3 h. Jak się położyłam na sorze no to wiadomo, badania, etc. (dostałam kroplówkę z lekiem który nic mi nie pomógł) .Po ok. 1,5 h przyszła pani neurolog, zbadała, wypytała. Powiedziałam jej o moich migrenach, itp. Była mocno zdziwiona moimi objawami, bo ten tydzień a ja wymiotuję 6 x dziennie, mam biegunki i bóle głowy od miesiąca. W międzyczasie przyszły wyniki krwi, złe No to dostałam magnez i potas. A pani doktor zaproponowała rentgen. Jak odmówiłam kategorycznie no to zadecydowały, że one mi nie pomogą i w sumie mogę iść do domu. No i jestem. ![]() Po potasie z magnezem zrobiło mi się lepiej i nawet dzisiaj w miarę się czuje. Głowa trochę ćmi ale przynajmniej dałam radę zjeść normalne śniadanie bez wymiotów. Nie wiem... ale ja jestem przekonana, że wystarczyła mi kroplówka na uzupełnienie wszyskiego, czego mi brakuje bo przecież ja w ogóle nic nie jadłam. Tzn. jadłam ale wszystko zwracałam. Mam nadzieję, że już teraz mi się wszystko ureguluje.. Ale cieszę się, że nie zostałam. Mama mówi, żebym zadzwoniła do mojego gina i pow. mu o wynikach itp. Może zadzwonię ale w sumie co to da? I jestem troszkę wystraszona, bo wczoraj jak mu na wizycie mówiłam o sobie, to trochę to usg robił szybko. Powiedział, że z dzieciem wszystko ok. Jak zapytałam o genetyczne to powiedział, że już patrzył, kość nosowa jest, ta 'przezierność?' też ok. Ale nie dał mi nic na kartce, nie widziałam na ekranie żeby coś odmierzał ![]() Bo strasznie się mną zaaferował i przejął. I ani nic o witaminach ani nic.. I tak trochę się martwię... Wizytę nast. mam 17 grudnia więc w miarę szybko. Wybaczcie, że się tak rozpisałam ![]() Jeżeli któraś przebrnęła to dziękuję
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny tak się naczytałam o tych pomarańczach i jabłkach na wcześniejszych stronach, że właśnie zpałaszowałam sałatkę owocową na śniadanie
![]() Czy was już też powoli zaczyna w nocy "gnieść" brzuch?? Ja śpie na brzuchu i dziś nie mogłam się ułożyć bo z każdej strony nie wygodnie :/
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
ja już od dawna nie śpię na brzuchu
jakoś tak
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
masija zadzwoń koniecznie do lekarza i powiedz mu o swoich obawach. Wydaje mi się, że powinien Ci zrobić dokładniejsze USG. Lekarze są zakręceni. Często trzeba im przypominać oczywiste rzeczy.
Mają full pacjentów i pracują w różnych miejscach, a nawet miastach.A służba zdrowia w Polsce i to co się dzieje w szpitalach to patologia. Żeby czekać 1,5 h to można się wykończyć Tragedia.A to wizyta prywatna czy na NFZ? Ja chodzę prywatnie i przed umówieniem na wizytę zaznacza się, że to będzie poszerzone USC I trymestru. Jest to informacja dla lekarza i dla rejestratorki, żeby umawiała inne pacjentki trochę później. Ostatnio jak byłam na wizycie, jedna babka nie powiedziała o tym USG i było godzinne opóźnienie.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-11-27 o 08:36 |
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znowu co mu powiem, że niech pan jeszcze raz zrobi bo ja panu nie wierzę? Kurcze.. a jak powinno takie badanie wyglądać?
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj USG po 18.
Tymczasem kończę herbatkę i zmykam na spotkania
|
|
|
|
#1392 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie miałam i każdy był oburzony tym ![]() Cytat:
Ja się sparzyłam z BLanką w brzuch.. Miałam długo ślad. Ale Blanka nic nie ma. Cytat:
![]() Cytat:
Do dziś jest kręcona, w miejscu nie usiedzi. Ale prócz tego ze jako niemowlaczek machała rączkami i nózkami tak że zaraz by jej się urwały to była w miarę spokojnym dzieckiem, prócz tej szalenizny U mojej koleżanki dzieć był baaardzo spokojny w brzuchu jak się urodził to też spokojny. Cytat:
No coś tam zaczyna mi być nie wygodnie jak położę sie tak centralnie na brzuchu. I śpię na żabe ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- U mnie wyglądało jak każde inne badanie usg. Myslę że jak mówi że jest to jest. Jakby było coś nie tak to by wyslał Cię na jakieś dokładniejsze badanie, |
|||||||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
masija, może to taki dobry lekarz że jak popatrzy to widzi, że jest ok
jakby coś zauważył powinien to zbadać...noo ale sama nie miałam jeszcze takiego badania, mam dopiero w przyszłym tygodniu, więc do końca nie wiem jak to wygląda. Ale z tego co czytałam to troszke to badanie zajmuje czasu... hmmm.. mój gin zawsze mi mówi, ze jak sam cos nie powiedział, co ja chciałabym wiedzieć, żebym pytala, bo poswięci mi tyle czasu ile będę chciała ale żebym była spokojna. Dostałam nawet nr tel jakbym była czymś zaniepokojona, żeby dzwonić, ze zawsze pomoże założyłam sobie nawet notesik na pytania, bo czasami na wizycie się nie pamięta a potem o tym myśli, bo sie czegoś nie jest pewną...
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
masija dla swojego spokoju powinnaś mu powiedzieć o swoich wątpliwościach. Może znajdzie się dla Ciebie jakieś miejsce, żeby Cię wcisnąć na wizytę? Nie zadręczaj się, bo zwariujesz.
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem dziewczyny.. on ma dobry sprzęt, jest raczej dobrym lekarzem a przynajmniej ma same takie dobre opinie wszędzie.
Nie chcę sobie jeszcze tego wmawiać i się zadręczać. Na pewno zawdzwonię i powiem mu o moich wynikach. A wklejam fotkę dziecia, sorry, że do góry nogami ale ni cholery nie umiem w pdf'ie zmienić strony i jej zapisać
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się.
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
Masija a Twój lekarz ma certyfikat fetal medicine? Jeżeli tak, to się nie masz czym przejmować
![]() A jeżeli nie ma, to na Twoim miejscu poszukałabym takiego i zgłosiła się na badania genetyczne. One trochę trwają, lekarz wszystko dokładnie mierzy, sprawdza przepływy przez tętnice, żyły (coś w tym stylu ). Ja siedziałam chyba ze 40 minut, bo niektóre pomiary sprawdzał dwa razy, czy na pewno się zgadzały.
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam tak sobie wózki, bo wiem że to będzie najtrudniejszy wybór ze wszystkich
Ale nic mi się nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
A u mnie np nie ma żadnego takiego lekarza z certyfikatem w pobliżu. Także to chyba nie certyfikat o tym świadczy
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie ogladałam wózków
|
|
|
|
#1402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, że "na oko" nie można zapewnić pacjentki, że wszystko jest cacy, bo to niezbyt profesjonalne. Powinien podać wyniki co do mm
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z wózkiem pewnie też będzie kłopot... Za duży wybór! Ja idę na to usg do lekarki, która prowadzi moją ciążę. Nie ma certyfikatu.
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój zawsze daje zdjęcie z wymiarami, ale żadnych certyfikatów nie ma, albo przynajmniej nie jest to obwieszczane. A na nfz u mnie w szpitalu to wgl... robi młodziutki gin, świeżo po studiach
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dzisiaj wolne!
![]() Co do wózków, to ja jestem zielona! Tyle tego jest. Nie znam się na kołach, no na niczym ![]() A jakie oglądacie? |
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię chyba tak jak przy Blance. Będę wybierała te które mi się najbardziej podobają, a potem te które są najbardziej funkcjonalne i oooo ![]() Spodobał mi się ten http://allegro.pl/baby-design-lupo-c...795814716.html Ale nie wiem czy nie zalatuje moim poprzednim, a bym chciała jednak coś innego ![]() Nie kupię wózka droższego niż 2 tysie. Mam do tego ograniczenie, bo szkoda mi kasy bo w sumie.. to na krótko
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
mój gin wg tej strony co kiedyś była podawana też nie ma certyfikatu ale ma dobry sprzęt i też mu ufam
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też oglądam na allegro
Nie mam konkretnych typów.Dziewczyny możecie polecić mi jakieś witaminy? Takie żeby był kwas foliowy i magnez. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Mam jeszcze taki plan, żeby się wybrać do jakiegoś sklepu z wózkami. Pooglądać i zamówić przez internet Pewnie taniej będzie, jak ze wszystkim.
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
Kaja, ale dużo ten zestaw ma składników
spoko ![]() Myślicie, że wśród wózków jest jak z innymi rzeczami? Czyli, że płaci się za markę? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

codziennie muszę pochłonąć, a w weekendy jeszcze mi mąż świeży soczek wyciska 

Na nabiał też mam smaki- poza serem, na który rano nie moge patrzeć. Generalnie rano wchodzi mi tylko chleb z masłem i pomidorem.

podobno często jest tak, że jak dużo rusza się w brzuchu, to na świecie jest spokojne.. 

Tragedia.
06.09.2014