|
|
#1201 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.VI
Cytat:
Cytat:
Najbardziej to mnie przeraza w karmieniu piersia. Nie wyobrazam sobie zycia bez nabialu. A jak dlugo karmilas? |
||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Kordelka i magalska ale jak to nje można nabiału w czasie karmienia... ja słyszałam wręcz przeciwnie że trzeba właśnie mleko kefiry maslanke jogurty...
|
|
|
|
#1203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uff..nadrobiłam
![]() Po wczorajszym wypadzie z Tż już nie miałam siły tu wchodzić. Byliśmy w indyjskiej restauracji na jedzonku ,a potem spotkaliśmy się ze znajomą parą w innej knajpce. Bardzo fajnie było, ale z racji,że tż dziś do pracy rano,więc trzeba było wrócić o normalnej porze ![]() A w sobotę organizujemy w domu imprezkę parapetówkowo-urodzinową.. Muszę pomyśleć co zrobić do jedzenia.. a jakoś weny nie mam.. Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze,że wszystko ok odwyk od mindimonek musisz wprowadzić ![]() Cytat:
Reszty nie znam,ale warto poczytać o nich na znanylekarz.pl ![]() W lux medzie zawsze trafiałam na jakiś dziwnych, mało znających się na rzeczy lekarzy i niestety stąd nikogo nie mogę polecić.. Chodzę tam jedynie po skierowania na badania ,żeby zrobić w ramach pakietu,który wykupiła mi firma.. ![]() Ale ładna i zgrabna piłeczka ! Cytat:
castingu robić nie musiałaś
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam powinnam byc w marcowkach a wole z wami, kwietniowkami ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- to ja tak mam, ze pasowałoby nogi (i inne miesca) golic codziennie, bo cholerstwo tak sie rozbujalo.. :/
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Witam sie przy kawce i czekoladowyn serku
![]() U mnie jutro polowkowe! Dzwonili z rana z kliniki zeby potwierdzic czy bede. A ja juz prawie godziny odliczam Mnie wczoraj jakos naszlo ze przeciez dziecko zaraz sie pojawi, a my tak malo mamy... Ale bedziemy ogarniac pokoik dziecka i nasza nowa sypialnie, to jak to bedzie gotowe bede spokojniejsza. No i zaczne kupowac pelna para, bo teraz ciagle mam w glowie ze bedzie problem narazie z pomieszczeniem tych rzeczy, w tej remontowej rzeczywistosci Wczoraj w koncu zamowilismy panele Chyba jutro przez Was tez wpadne do Reala albo Auchan Musze kupic jakis fajny prezent dla synka brata, od nich tyle rzeczy dla malego bedzie. Tylko mysle czy lepiej fajna zabawke czy moze ciuszki, hmmmm... Z zabawki dzieci sie ciesza, wiadomo ale te pol pokoju moze mu starczy
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostaję w kwietniowkach za fajne dziewczyny tu sa :P
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
Udało mi się nadrobić wszystkie posty ale to ile piszecie to istne szaleństwo Nie wiem jak u Was ale w lubuskiem słoneczko świeci wole tak niż szarowe chociaż zazdroszczę dziewczynom ze wschodu tego śniegu o którym tak trąbią w prognozach pogody ... hm mam nadzieje ze doczekam białych świat bo ten zachód to najcieplejszy ..Dzisiaj w końcu dokończe sprzątanie i mam w planach odwiedzić babcie i dziadka. Żyje w nadziei że wystarczy mi czasu :p |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś początek 6 m-ca, za mną 22 tygodnie ciąży ![]() Dzisiejszy brzuchol
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym wolala albo slonko albo snieg, byle by nie bylo tak nijak jak teraz u mnie :/ szaro-buro, niemilo, depresyjnie.. :/ ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakim wieku maluch?
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zamierzam zabrać się za to w grudniu.. jeszcze4 miesiące ponad do porodu..więc na spokojnie wszystko się kupi.. Ubranka to raz dwa..wejdę do kilku sklepów, zamówię coś z neta i po sprawie reszta systematycznie będzie dokupowana,a wózek, mebelki itp w lutym,marcu ![]() Cytat:
za 6-ty miesiąc! śliczny brzuszek!
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Majka-ja tez nigdy nie przedluzalan rzes ale na logike mysle, ze to obciaza naturalne rzesy
tak jak paznokcie po zdjeciu zeli nie sa w super formie ![]() Blackberry-fajnie, ze juz swiatecznie macie ja ok 1 grudnia bede dekorowac a pewnie zaczne w weekend mam troche ozdob z zeszlego roku, ale pewnie cos jeszcze wpadnie teraz. Podoba mi sie drzewko led z jyska ale i tak wieszamy lampki w oknach to nie wiem czy nie za duzo ![]() Ale zimnooo dzis brr.. jade do centrum zrobilam sobie szybki makijaz i zaplotlam warkocza dobieranego, mala rzecz a cieszy
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Ze wszystkim zdążycie dziewuszki, tak jak piszesz Edzik - wszystko teraz jest dostępne i można od ręki kupić, będą zaraz wyprzedaże, jest i-net.
Ja muszę zrobić pokój dla starszaka i to dopiero w styczniu/lutym pewnie sie uda, bo inaczej to dzidziuś nie będzie miał miejsca swojego
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie od razu samopoczucie lepsze.
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
moj 18sto miesieczny chrzesniak ma manie na smaochody, uwielbia je i wszystko jest dla niego bumkiem i wszysktim jezdzi po podlodze. pod choinke kupujemy mu garaz poziomowy
ale lubi tez edukacyjne ukladanki, gdzie trzeba dopasowac ksztalty itp i wszelkiego rodzaju ksiazeczki o zwierzatkach.
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
W realu i auchan jest fajny statek piracki z figurkami, sama chcę go kupić, zobacz w gazetce jest chyba za 80 zł - 20% więc super
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra chyba mnie namowilyscie na zabawke
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
jem kanapke w pracy i chce do domu ;( ja mialam przedluzone rzesy, ale zdjelam szybkoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1221 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
U mnie cala zima taka, ale mi tam pasi, nie ma wielkich mrozow, a slonca nie lubie.Tylko szkoda, ze bez sniegu bo maly by mial frajde. |
||
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem jedna z pierwszych w kolejeczce i najprawdopodobniej już w marcu
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały sie wreszcie odezwał ale jakoś slabo jakos dziś może jeszcze się rozkręci |
|
|
|
|
#1224 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, u mnie mąż powiedział, że na Mikołajki mogę ozdobić dom i wystawić choinkę z racji tego, że my 20 wylatujemy to za długo się nią nie nacieszę, ale niech mu tam będzie. W przyszlym tygodniu dokupię ozdoby na okna i stroik na drzwi i będę tworzyć dzieło :p Cytat:
![]() Majka - fajny brzusio! Idę dalej ogarniać. Nie pada to okna pomyję, Do później!
|
|
#1226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co kupilas?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i na zdjecia paneli Cytat:
jak fajnie, moze gdzies blisko?Cytat:
brzunia ![]() ja juz po spacerze z psem i po spacerze w miesnym, warzywniaku i zoologicznym, Hanka pisalas jak robie zupe. dzis mam w planach zrobic rosolek na skrzydlach, ale dodam do niego w talarki marcheweczke, starta na tarce marchewke, por w krazki i do tego jeszcze starty seler/pietruszke na tarce. oczywiscie ugotuje najpierw wywar na wloszczyznie i miesku, wyciagam zawsze por, pietruszki i seler w calosci - skrzydla tez, obiore je kaprysowi. a kluchy zrobie tak, ze make, wode i sol zmieszam - zostawie geste ciasto z tego. i jak zupa bedzie juz gotowa , doprowadze ja do wrzenia i na koncowce duzej lyzki bede nabierac to ciasto i zamaczac w zupie, kluchy powinny same z lyzki schodzic ![]() i tak narobie tych kluch a one mi jdeszcze zupke zageszcza ladnie |
||||||
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja juz zamowilam garaz ![]() ale super to autko bedzie na nastepna okazje, w kwietniu ma dwa latka.
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje
Nabiału nie można jeść przy kp gdy dziecko ma uczulenie na białka mleka krowiego Dla 16 miesięczniaka polecam tablicę- znikopis, niech ćwiczy rączki. U nas to ostatnio hit można ją kupić już od 10 zł choć w smyku jest za 60.Wiecie, mnie też zdziwił doktorek tą teorią o wyglądzie ciężarnej i płci. Myślę że to nie zawsze się sprawdza, tak samo jak określenie porannych mdłości (ja miałam tylko wieczorem). Takie gadanie Uwielbiam takie chwile jak ta Młody kończy drzemkę, ładna pogoda, zjmy śniadanie i na spacer. Dzisiaj w ramach spaceru skoczè do ccc z reklamacją kapci.
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ani mru mruMam ambitny plan zrobienia listy dzis. Siostra mi powiedziala zebym na razie ubran nie kupowala bo mi da i powie jakie kupowac, a jakie sie nie sprawdzają. |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tez lubie snieg, ale wtedy musi byc tez spory mroz, zeby az skrzypialo pod butami inaczej zaraz robi sie ciapa i nici z calego uroku wiec juz lepiej tak jak teraz niz ciapa. dogodzic ciezko ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

Ślubujemy: 21.10.2017 

Ale zamierzam zabrać się za to w grudniu.. jeszcze4 miesiące ponad do porodu..więc na spokojnie wszystko się kupi.. Ubranka to raz dwa..wejdę do kilku sklepów, zamówię coś z neta i po sprawie 

co kupilas?