Mamusie Kwietniowe 2015! cz.VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 10:37   #1201
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.VI

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Bylam u doktorka. Matko! Przytylam juz 6,8kg!!!
Na lezaco obwod brzucha 85cm-czyli doszlo mi 5cm w 4tyg

Jeszcze raz opowiadalam o moim bolu i wiecie co? DOstalam jedno pytanie: je Pani duzo mandarynek? Ja ze tak. I te moje mocne bole prawdopodobnie biora sie od jedzenia cytrusow! BO lewy przewod moczowy w ciazy pracuje ogolem wolniej,a dodatkowo cytrusy cos tam z niego wyplukuja i robia sie tam w lewym takie krysztalki i to mnie tak mocno bolalo ze myslalam ze umieram:/ magnez mam dalej brac bo teraz czuje juz rozciaganie i zeby to zalagodzic. A dha w dawce 500mg - bo chcialam sie dokladniej upewnic-to nie jest jakas konska dawka w ciazy i oczywiscie spokojnie mozna brac.
Szyjka zbadana paluszkiem i usg dopochwowym i wszystko ok !
Za dwa tyg polowkowe.
Potem wizyta kolejka 29.12 a na 7.01 mamy usg 3d
No to midimonki w odstawke.Mnie chociaz syn pilnuje bo przy nim nie moge jesc. Tezchce a ja mu nie chce cytrusow dawac, boje sie.
Cytat:
hahaa

o super.
Ja mam ladna cere,rzadziej sie gole i myje wlosy. Moja mama miala tak samo - i urodzila core
Wiec ja co do tego zemozna po przebiegu ciazy poznac jak mowi Goldfish sie nie zgodze
Ja tez.Przy synku to mi chyba bardziej wlosy rosly na nogach, co do mycia glowy nie pamietam

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Tak to juz jest.. pamietam jak karmilam Bruna piersia i nie moglam jesc nabialu... ojj jak wtedy mi sie chcialo
Najbardziej to mnie przeraza w karmieniu piersia. Nie wyobrazam sobie zycia bez nabialu. A jak dlugo karmilas?
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:40   #1202
rosarioV
Zakorzenienie

Kordelka i magalska ale jak to nje można nabiału w czasie karmienia... ja słyszałam wręcz przeciwnie że trzeba właśnie mleko kefiry maslanke jogurty...

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:42   #1203
Edzik_87
Zadomowienie

Uff..nadrobiłam

Po wczorajszym wypadzie z Tż już nie miałam siły tu wchodzić. Byliśmy w indyjskiej restauracji na jedzonku ,a potem spotkaliśmy się ze znajomą parą w innej knajpce. Bardzo fajnie było, ale z racji,że tż dziś do pracy rano,więc trzeba było wrócić o normalnej porze
A w sobotę organizujemy w domu imprezkę parapetówkowo-urodzinową.. Muszę pomyśleć co zrobić do jedzenia.. a jakoś weny nie mam..

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Córeczka!!!!

Wczoraj miałam usg, malutka waży ok 340 g, ma długie ręce i nogi modelka
Wszystko super, doktorek dwa razy zaglądał między jej nóżki i twierdzi że nie widzi śladu interesu.
A wogóle to powiedział że po przebiegu ciąźy i wyglądzie mamy można poznać płeć. I faktycznie przy synku miałam super włosy, skóra gładka, mocne paznokcie.... a teraz włosy się nie układają a na paznokcie to žadne odżywki mi nie pomagają
Super! Gratuluję dziewczynki!

Cytat:
Bylam u doktorka. Matko! Przytylam juz 6,8kg!!!
Na lezaco obwod brzucha 85cm-czyli doszlo mi 5cm w 4tyg

Jeszcze raz opowiadalam o moim bolu i wiecie co? DOstalam jedno pytanie: je Pani duzo mandarynek? Ja ze tak. I te moje mocne bole prawdopodobnie biora sie od jedzenia cytrusow! BO lewy przewod moczowy w ciazy pracuje ogolem wolniej,a dodatkowo cytrusy cos tam z niego wyplukuja i robia sie tam w lewym takie krysztalki i to mnie tak mocno bolalo ze myslalam ze umieram:/ magnez mam dalej brac bo teraz czuje juz rozciaganie i zeby to zalagodzic. A dha w dawce 500mg - bo chcialam sie dokladniej upewnic-to nie jest jakas konska dawka w ciazy i oczywiscie spokojnie mozna brac.
Szyjka zbadana paluszkiem i usg dopochwowym i wszystko ok !
Za dwa tyg polowkowe.
Potem wizyta kolejka 29.12 a na 7.01 mamy usg 3d
Wcale tak dużo nie przytyłaś najwazniejsze,że wszystko ok odwyk od mindimonek musisz wprowadzić

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Hey, u nas troche zmian i nie mialam czasu sie odezwac
Prawdopodobnie czeka nas przeprowadzka do stolicy, czy Mamusie z Warszawy moga polecic jakis lekarzy?

Gratuluje poznanych plci
Hej. Ja mogę polecić przychodnie na Łuckiej,Żelaznej i Babka Medica na żoliborzu. Co do lekarzy to : Dobrowolska -Redo - młoda,ale bardzo dobra specjalistka, pracuje na Karowej . Ja prowadzę ciąże u Boryczko, przyjmuje na Łuckiej i Żelaznej i pracuje w św.Zofii.. tam też planuję rodzić Reszty nie znam,ale warto poczytać o nich na znanylekarz.pl

W lux medzie zawsze trafiałam na jakiś dziwnych, mało znających się na rzeczy lekarzy i niestety stąd nikogo nie mogę polecić..
Chodzę tam jedynie po skierowania na badania ,żeby zrobić w ramach pakietu,który wykupiła mi firma..

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Grrrrrrrrrrrruuubas ziom!
19w3d
Ale ładna i zgrabna piłeczka !

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Wynajelam mieszkanie jakis fart mam do przystojnych panow i tez pierwszy co przyszedl to od razu sie zdecydowal
Super,że tak szybko udało się wynająć mieszkanie! castingu robić nie musiałaś

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:45   #1204
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Odpoczywam tylko patrząc na ten bałagan to.mi się aż wzdryga... a Tż nie wiadomo o której wróci na szczęście ma odkurzyc
A co do porodu to chyba będę mieć najgorzej bo jestem koniec kwietnia, wszystkie się rozpakuja a ja w dwupaku i na psyche będzie działać

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Może przejde do majowek to będę jedną z pierwszych hihi
no nieee i moglabys nas tak zostawic i pojsc tam? ja tam powinnam byc w marcowkach a wole z wami, kwietniowkami

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

Ja tez.Przy synku to mi chyba bardziej wlosy rosly na nogach, co do mycia glowy nie pamietam

to ja tak mam, ze pasowałoby nogi (i inne miesca) golic codziennie, bo cholerstwo tak sie rozbujalo.. :/

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:45   #1205
cashmere
Zakorzenienie

Dobry! Witam sie przy kawce i czekoladowyn serku
U mnie jutro polowkowe! Dzwonili z rana z kliniki zeby potwierdzic czy bede. A ja juz prawie godziny odliczam

Mnie wczoraj jakos naszlo ze przeciez dziecko zaraz sie pojawi, a my tak malo mamy... Ale bedziemy ogarniac pokoik dziecka i nasza nowa sypialnie, to jak to bedzie gotowe bede spokojniejsza. No i zaczne kupowac pelna para, bo teraz ciagle mam w glowie ze bedzie problem narazie z pomieszczeniem tych rzeczy, w tej remontowej rzeczywistosci Wczoraj w koncu zamowilismy panele

Chyba jutro przez Was tez wpadne do Reala albo Auchan Musze kupic jakis fajny prezent dla synka brata, od nich tyle rzeczy dla malego bedzie. Tylko mysle czy lepiej fajna zabawke czy moze ciuszki, hmmmm... Z zabawki dzieci sie ciesza, wiadomo ale te pol pokoju moze mu starczy

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:47   #1206
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
no nieee i moglabys nas tak zostawic i pojsc tam? ja tam powinnam byc w marcowkach a wole z wami, kwietniowkami

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

to ja tak mam, ze pasowałoby nogi (i inne miesca) golic codziennie, bo cholerstwo tak sie rozbujalo.. :/
Hmm... bo dłuższym przemyśleniu nie mogę was zostawić zostaję w kwietniowkach za fajne dziewczyny tu sa :P

Stary 2014-11-27, 10:50   #1207
mori_lee
Rozeznanie

Witam się
Udało mi się nadrobić wszystkie posty ale to ile piszecie to istne szaleństwo
Nie wiem jak u Was ale w lubuskiem słoneczko świeci wole tak niż szarowe chociaż zazdroszczę dziewczynom ze wschodu tego śniegu o którym tak trąbią w prognozach pogody ... hm mam nadzieje ze doczekam białych świat bo ten zachód to najcieplejszy ..
Dzisiaj w końcu dokończe sprzątanie i mam w planach odwiedzić babcie i dziadka. Żyje w nadziei że wystarczy mi czasu :p
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:50   #1208
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Wlasnie sobie uswiadomilam ze od wtorku jestem w 6 miesiacu i nic jeszcze nie mam :/ w styczniu TZ ma urlop i wszystko bedziemy kompletowac.
Siostra mi duzo ciuchow i laktator, rozek, spiworki obiecala dac.

U mnie dziś początek 6 m-ca, za mną 22 tygodnie ciąży
Dzisiejszy brzuchol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22-23.jpg (46,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pobzątek6m-ca.jpg (49,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-11-27, 10:53   #1209
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Witam się
Nie wiem jak u Was ale w lubuskiem słoneczko świeci wole tak niż szarowe chociaż zazdroszczę dziewczynom ze wschodu tego śniegu o którym tak trąbią w prognozach pogody ... hm mam nadzieje ze doczekam białych świat bo ten zachód to najcieplejszy ..
Dzisiaj w końcu dokończe sprzątanie i mam w planach odwiedzić babcie i dziadka. Żyje w nadziei że wystarczy mi czasu :p
hey

ja bym wolala albo slonko albo snieg, byle by nie bylo tak nijak jak teraz u mnie :/ szaro-buro, niemilo, depresyjnie.. :/

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzisiejszy brzuchol
ladny

JAŚ

Stary 2014-11-27, 10:54   #1210
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U mnie jutro polowkowe! Dzwonili z rana z kliniki zeby potwierdzic czy bede. A ja juz prawie godziny odliczam

Mnie wczoraj jakos naszlo ze przeciez dziecko zaraz sie pojawi, a my tak malo mamy... Ale bedziemy ogarniac pokoik dziecka i nasza nowa sypialnie, to jak to bedzie gotowe bede spokojniejsza. No i zaczne kupowac pelna para, bo teraz ciagle mam w glowie ze bedzie problem narazie z pomieszczeniem tych rzeczy, w tej remontowej rzeczywistosci Wczoraj w koncu zamowilismy panele

Chyba jutro przez Was tez wpadne do Reala albo Auchan Musze kupic jakis fajny prezent dla synka brata, od nich tyle rzeczy dla malego bedzie. Tylko mysle czy lepiej fajna zabawke czy moze ciuszki, hmmmm... Z zabawki dzieci sie ciesza, wiadomo ale te pol pokoju moze mu starczy
Kup jakąś fajną zabawkę W jakim wieku maluch?
Stary 2014-11-27, 10:55   #1211
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
hey

ja bym wolala albo slonko albo snieg, byle by nie bylo tak nijak jak teraz u mnie :/ szaro-buro, niemilo, depresyjnie.. :/

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

ladny
To tez pisze, ze szarówy nie znoszę.. słońce albo biel za oknem, chociaż nie tej porze roku skłaniam się ku bieli ... )
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:56   #1212
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie sobie uswiadomilam ze od wtorku jestem w 6 miesiacu i nic jeszcze nie mam :/ w styczniu TZ ma urlop i wszystko bedziemy kompletowac.
Też jeszcze nie mam zupełnie NIC z wyprawki dla maluszka. Ale zamierzam zabrać się za to w grudniu.. jeszcze4 miesiące ponad do porodu..więc na spokojnie wszystko się kupi.. Ubranka to raz dwa..wejdę do kilku sklepów, zamówię coś z neta i po sprawie reszta systematycznie będzie dokupowana,a wózek, mebelki itp w lutym,marcu

Cytat:
Dzisiejszy brzuchol
za 6-ty miesiąc! śliczny brzuszek!

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:56   #1213
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-ja tez nigdy nie przedluzalan rzes ale na logike mysle, ze to obciaza naturalne rzesy tak jak paznokcie po zdjeciu zeli nie sa w super formie

Blackberry-fajnie, ze juz swiatecznie macie ja ok 1 grudnia bede dekorowac a pewnie zaczne w weekend mam troche ozdob z zeszlego roku, ale pewnie cos jeszcze wpadnie teraz. Podoba mi sie drzewko led z jyska ale i tak wieszamy lampki w oknach to nie wiem czy nie za duzo

Ale zimnooo dzis brr.. jade do centrum zrobilam sobie szybki makijaz i zaplotlam warkocza dobieranego, mala rzecz a cieszy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:58   #1214
Majka232
Zakorzenienie

Ze wszystkim zdążycie dziewuszki, tak jak piszesz Edzik - wszystko teraz jest dostępne i można od ręki kupić, będą zaraz wyprzedaże, jest i-net.
Ja muszę zrobić pokój dla starszaka i to dopiero w styczniu/lutym pewnie sie uda, bo inaczej to dzidziuś nie będzie miał miejsca swojego
Stary 2014-11-27, 11:00   #1215
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
To tez pisze, ze szarówy nie znoszę.. słońce albo biel za oknem, chociaż nie tej porze roku skłaniam się ku bieli ... )
to tez zazdroszcze tego slonka dzis u ciebie pewnie od razu samopoczucie lepsze.

JAŚ

Stary 2014-11-27, 11:00   #1216
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Kup jakąś fajną zabawkę W jakim wieku maluch?
Maly na 16 miesiecy

jestem mamą
Stary 2014-11-27, 11:04   #1217
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Maly na 16 miesiecy
moj 18sto miesieczny chrzesniak ma manie na smaochody, uwielbia je i wszystko jest dla niego bumkiem i wszysktim jezdzi po podlodze. pod choinke kupujemy mu garaz poziomowy ale lubi tez edukacyjne ukladanki, gdzie trzeba dopasowac ksztalty itp i wszelkiego rodzaju ksiazeczki o zwierzatkach.

JAŚ

Stary 2014-11-27, 11:07   #1218
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Maly na 16 miesiecy
W realu i auchan jest fajny statek piracki z figurkami, sama chcę go kupić, zobacz w gazetce jest chyba za 80 zł - 20% więc super

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
moj 18sto miesieczny chrzesniak ma manie na smaochody, uwielbia je i wszystko jest dla niego bumkiem i wszysktim jezdzi po podlodze. pod choinke kupujemy mu garaz poziomowy ale lubi tez edukacyjne ukladanki, gdzie trzeba dopasowac ksztalty itp i wszelkiego rodzaju ksiazeczki o zwierzatkach.
Sylwia zobacz to: http://allegro.pl/hasbro-chuck-warko...796555144.html
Stary 2014-11-27, 11:08   #1219
cashmere
Zakorzenienie

No dobra chyba mnie namowilyscie na zabawke

jestem mamą
Stary 2014-11-27, 11:09   #1220
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Hej jem kanapke w pracy i chce do domu ;( ja mialam przedluzone rzesy, ale zdjelam szybko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:10   #1221
kordelka85
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

[/COLOR]
mam nadzieje, ze beda jedna z pierwszych i nie bede musiala czytac jak to jedna po drugiej sie wysypuje na psychike mi to dziala bardzo z jednej str sie nie moge doczekac, ale boje sie porodu, tego co bedzie potem jak sobie dam rade, mysle ze nie uspokoje sie dopki nie bede miala calej calutkiej wyprawki skompletowanej i zrobionego pokoiku
Ja tez jedna z pierwszych na odstrzal, ale mam nadzieje ze tak nie bedzie bo ja musze 3go kwietnia urodzic.

Cytat:
Kordelka i magalska ale jak to nje można nabiału w czasie karmienia... ja słyszałam wręcz przeciwnie że trzeba właśnie mleko kefiry maslanke jogurty...
Ja tam jadlam, ale widze, ze bardzo czesto sie zdarza, ze mama karmiaca nie moze nabialu.
Cytat:
hey

ja bym wolala albo slonko albo snieg, byle by nie bylo tak nijak jak teraz u mnie :/ szaro-buro, niemilo, depresyjnie.. :/[COLOR="Silver"]
U mnie cala zima taka, ale mi tam pasi, nie ma wielkich mrozow, a slonca nie lubie.Tylko szkoda, ze bez sniegu bo maly by mial frajde.
Stary 2014-11-27, 11:13   #1222
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez jedna z pierwszych na odstrzal, ale mam nadzieje ze tak nie bedzie bo ja musze 3go kwietnia urodzic.

Ja tam jadlam, ale widze, ze bardzo czesto sie zdarza, ze mama karmiaca nie moze nabialu.

U mnie cala zima taka, ale mi tam pasi, nie ma wielkich mrozow, a slonca nie lubie.Tylko szkoda, ze bez sniegu bo maly by mial frajde.
Spodobało sie wielocytowanie co?
Ja też jestem jedna z pierwszych w kolejeczce i najprawdopodobniej już w marcu
Stary 2014-11-27, 11:14   #1223
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hej jem kanapke w pracy i chce do domu ;( ja mialam przedluzone rzesy, ale zdjelam szybko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Smacznego
Mały sie wreszcie odezwał ale jakoś slabo jakos dziś może jeszcze się rozkręci

Stary 2014-11-27, 11:14   #1224
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Spodobało sie wielocytowanie co?
Ja też jestem jedna z pierwszych w kolejeczce i najprawdopodobniej już w marcu

Tylko nie moge prtzesadzac, bo zapominam co mialam napisac.
Stary 2014-11-27, 11:15   #1225
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Puscilam mu pozytywke to juz wogóle szaleństwo :-P hehe śmieszy mnie to
Jakos mi lepiej teraz jak znam płeć. Bardziej to do mnie dociera, jeszcze te ruchy coraz mocniejsze

Ponaklejalam juz naklejki zelowe świąteczne na okna - nie mogłam sie powstrzymać
O jak świątecznie
Zazdroszczę, u mnie mąż powiedział, że na Mikołajki mogę ozdobić dom i wystawić choinkę z racji tego, że my 20 wylatujemy to za długo się nią nie nacieszę, ale niech mu tam będzie. W przyszlym tygodniu dokupię ozdoby na okna i stroik na drzwi i będę tworzyć dzieło :p
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-ja tez nigdy nie przedluzalan rzes ale na logike mysle, ze to obciaza naturalne rzesy tak jak paznokcie po zdjeciu zeli nie sa w super formie

Blackberry-fajnie, ze juz swiatecznie macie ja ok 1 grudnia bede dekorowac a pewnie zaczne w weekend mam troche ozdob z zeszlego roku, ale pewnie cos jeszcze wpadnie teraz. Podoba mi sie drzewko led z jyska ale i tak wieszamy lampki w oknach to nie wiem czy nie za duzo

Ale zimnooo dzis brr.. jade do centrum zrobilam sobie szybki makijaz i zaplotlam warkocza dobieranego, mala rzecz a cieszy
To drzewko led było/jest teraz na promocji w netto. Bardzo mi się ono podoba

Majka - fajny brzusio!

Idę dalej ogarniać. Nie pada to okna pomyję,
Do później!
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:15   #1226
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hejka.
Ja juz po szopingu teraz w szkole jestem po lekcje dla starszaka to nadrobi po malu do poniedzialku.
co kupilas?
Cytat:
no ja tez jak zrobilam liste to sie za glowe zlapalam;/

Cytat:
No to midimonki w odstawke.Mnie chociaz syn pilnuje bo przy nim nie moge jesc. Tezchce a ja mu nie chce cytrusow dawac, boje sie.

Najbardziej to mnie przeraza w karmieniu piersia. Nie wyobrazam sobie zycia bez nabialu. A jak dlugo karmilas?
no to dobrze ze podobnie jak ja uwazasz hehe
Cytat:

super, czekamy na wiesci
i na zdjecia paneli
Cytat:
Witam się
Ty tez lubuskie? jak fajnie, moze gdzies blisko?
Cytat:
Dzisiejszy brzuchol
s;liczna ! brzunia

ja juz po spacerze z psem i po spacerze w miesnym, warzywniaku i zoologicznym,

Hanka pisalas jak robie zupe.
dzis mam w planach zrobic rosolek na skrzydlach, ale dodam do niego w talarki marcheweczke, starta na tarce marchewke, por w krazki i do tego jeszcze starty seler/pietruszke na tarce.
oczywiscie ugotuje najpierw wywar na wloszczyznie i miesku, wyciagam zawsze por, pietruszki i seler w calosci - skrzydla tez, obiore je kaprysowi.

a kluchy zrobie tak, ze make, wode i sol zmieszam - zostawie geste ciasto z tego. i jak zupa bedzie juz gotowa , doprowadze ja do wrzenia i na koncowce duzej lyzki bede nabierac to ciasto i zamaczac w zupie, kluchy powinny same z lyzki schodzic
i tak narobie tych kluch a one mi jdeszcze zupke zageszcza ladnie
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:18   #1227
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
W realu i auchan jest fajny statek piracki z figurkami, sama chcę go kupić, zobacz w gazetce jest chyba za 80 zł - 20% więc super

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Sylwia zobacz to: http://allegro.pl/hasbro-chuck-warko...796555144.html
teraz? jak ja juz zamowilam garaz
ale super to autko bedzie na nastepna okazje, w kwietniu ma dwa latka.

JAŚ

Stary 2014-11-27, 11:19   #1228
gold-fish
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje

Nabiału nie można jeść przy kp gdy dziecko ma uczulenie na białka mleka krowiego objawia się to najczęściej biegunkami, wzdęciami

Dla 16 miesięczniaka polecam tablicę- znikopis, niech ćwiczy rączki. U nas to ostatnio hit można ją kupić już od 10 zł choć w smyku jest za 60.

Wiecie, mnie też zdziwił doktorek tą teorią o wyglądzie ciężarnej i płci. Myślę że to nie zawsze się sprawdza, tak samo jak określenie porannych mdłości (ja miałam tylko wieczorem). Takie gadanie

Uwielbiam takie chwile jak ta Młody kończy drzemkę, ładna pogoda, zjmy śniadanie i na spacer. Dzisiaj w ramach spaceru skoczè do ccc z reklamacją kapci.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:19   #1229
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Smacznego
Mały sie wreszcie odezwał ale jakoś slabo jakos dziś może jeszcze się rozkręci
Moja śpi i ani mru mru

Cytat:

no ja tez jak zrobilam liste to sie za glowe zlapalam;/
Mam ambitny plan zrobienia listy dzis.

Siostra mi powiedziala zebym na razie ubran nie kupowala bo mi da i powie jakie kupowac, a jakie sie nie sprawdzają.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:21   #1230
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

dlaczego akurat trzeciego? )

tez lubie snieg, ale wtedy musi byc tez spory mroz, zeby az skrzypialo pod butami inaczej zaraz robi sie ciapa i nici z calego uroku
wiec juz lepiej tak jak teraz niz ciapa.
dogodzic ciezko

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości