Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 10:27   #4591
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Tz Hje mnie wkurza bo czuje że taki układ jest wygodny dla niego po prostu bo nie trzeba się martwić co będzie jak będzie zastój w pracy, bo dach nad głową macie.... a że go dużo w domu nie ma to zwyczajnie mniej go to wszystko dotyka , twoja mama zapewne się trochę przy nim czasem hamuje. Czytasz moje posty w klubie jakie rozterki miewam czasem z mamą? To są posty "dziecka swojej matki " które się czasem we mnie odzywa, tu wychodzi to co mam jeszcze do zrobienia we własnej pracy terapeutycznej jeszcze i jestem tego świadoma,zwłaszcza teraz gdy jestem z mamą pod jednym dachem co mnie trochę 'cofnelo w czasie ' i relacje muszę na nowo ułożyć żeby mama zrozumiała że JESTEM DOROSLA. W.stosunku do niej trybia mi takie mechaniZmy że bywam uległa w imię dobrych stosunków Ale na szczęście w odniesieniu do dziecka jestem jak lwica więc ciągle jesteśmy poklocone tutaj Ale też moja mama pozwala sobie na mniej niż Twoja, a gdyby kiedykolwiek uderzyła mi dziecko to już mnie nie ma.
Przyznam się ze dużo mi pracy zajęło uniezaleznienie się psychiczne,.czułam się 'zobowiązana' bo przecież mama tyle poświęciła w związku z moim leczeniem od dziecka (walcZyła o mnie od zawsze. Była mega za mną ale ma problemy z sobą więc mi.potrafiła to ... wypomniec.).. dopiero tz mi pomógł zrozumieć ze ja nie muszę zaslugiwac na miłość i akceptację, nie muszę być taka jak mama sobie życzy żeby dostać uwagę i miłość. Nie muszę i ty też nie musisz , rodzić powinien kochać i dawać się rozwijać nie tylko wtedy kiedy spełnia się oczekiwania.
Wyprowadzilam się będąc na wózku , mając niecałe 20 lat do kamienicy na 1 piętrze gdzie tz.nosił mnie na rękach !! Żebym mogła z domu wyjsc, żeby zacząć żyć i urwać toksyczny mechanizm, ja byłam na rencie, tz pracował na pół etatu - nie mieliśmy nic poza sobą nawzajem, nie umiałam nawet nic ugotować (i on też ), 2 lata wcześniej byłam w.totalnej depresji w szpitalu i bez nadziei. ... i co ? Dałam radę to TY TEŻ MOŻESZ bo masz największą motywację na świecie ~ MASZ POLĘ !
Wiem że znasz te wszystkie fakty Ale musiałam ci przypomnieć żebyś poczuła ze ty też możesz!
Czytałam tego posta z zapartym tchem, a jak skończyłaqmn to łzy mi się zakręciły w oku. Świetnie to napisałaś, zresztą uwielbiam czytać twoje posty.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:27   #4592
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ety tez nam sugerowano, na szczescie obylo sie bez niego

jest np tak że jak wyjdzie jej nowy ząb to da sobie zobaczyc i dotknąc ale za pare dni jak widzę, że znów coś ją męczy to juz nie ma możliwości. A teraz chyba się zaczyna i pchają się trójki[/QUOTE]

To wspolczuje, oby dobrze zniosla
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 10:53   #4593
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Zostawiłam dla Was wiadomośc w klubie.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:00   #4594
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Czytałam tego posta z zapartym tchem, a jak skończyłaqmn to łzy mi się zakręciły w oku. Świetnie to napisałaś, zresztą uwielbiam czytać twoje posty.
Nina to pewnie trochę zbyt patetycznie zabrzmiało, ale na prawdę chciałam pokazać Hje, że ze wszystkiego da się wygrzebać.
Kiedy mam z mamą dystans i odległość nas dzieli, mieszkamy osobno - potrafi być całkiem fajnie, bo siedzimy w innych rolach.

Ja już nie czekam na refleksję od mamy, nie analizuję przeszłości itp itd, bo faktem jest, że bardzo wiele dla mnie zrobiła jako matka (zawsze to podkreśla, zawsze i nie ma tu miejsca na żaden mój komentarz bo na niewdzięcznicę wychodzę,), bardzo kocham moją mamę i wiem, że ona mnie też, w ogień by skoczyła - ale ona powieliła to do dostała z domu, a to razem plus jej nigdy nie leczona nerwica - powodują to co powodują. Od tego trzeba się odciąć, wyrwać, przede wszystkim dlatego, żeby nie zrobić tego samego Poli.

Przyszedł domek dla lalek, kurdę jakoś nie pomyślałam, że to będzie wymagać składania:d zajrzałam tylko do pudełka, bo mnie ciekawość zżerała - wiadomo, że pewnie znalazłoby się parę lepszych, ale za tę kwotę jest na prawdę bardzo fajny i już wiem, że mebelki i akcesoria nie będą za małe.Lalki mają jakby nogi ze sznurka z drucikiem, więc można zginać, posadzić lalę na łóżku itp, już czuję, że szał będzie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:01   #4595
Ifwka
Zakorzenienie

jest np tak że jak wyjdzie jej nowy ząb to da sobie zobaczyc i dotknąc ale za pare dni jak widzę, że znów coś ją męczy to juz nie ma możliwości. A teraz chyba się zaczyna i pchają się trójki[/QUOTE]
U nas wychodzi ostatnia trójka, i własnie nic nie da sobie dotknąć, i noc nieprzespana i wogóle masakra.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:01   #4596
sylwietta1988
Zakorzenienie

Nadrobila,, ale zapomniałam cytowac

HJE, jak zaraz stamtad nie uciekniesz to bedzie tylko gorzej pamietasz moj wpis w k.? Teraz jest o wiele lepiej, ale stosunki mimo wszystko są chłodne, natomiast nie ma wreszcie sytuacji kiedy rozkazuje mi co mam robic i jak. A jak próbuje to ucinam krótko i nie pozwalam na wejscie sobie na głowe. Dziewczyny juz napisały chyba wszystko, tez mi sie wydaje, ze dla tzta to nie problem bo go przewazie nie ma i jest mudobrze tak jak jest, ale na litosc- mysl o sobie, o tym jaki bedzie Twój wizerunek w oczach Poli, o rodzinie SWOJEJ mysl!

DEBRAH, Twoje posty zawsze są ak madre i wiele wiele dają do mslenia, mnie tez!

MARSI, bardzo sie ciesze, ze Leos zaakcpetował Marinkę

NETI, u mnie lezy tych paczek swiatecznych pod sam sufit.....

LADy, Deli kurujcie sie

HOPE i bardzo dobrze, ze sie postawilas!!!!! Az sie zagotowałam jak czytalam ale co jak co- kot wymiata i rządzi

YELLOW, mam nadzieje, ze chcociaz sytuacja finansowa Ci sie ustabiluzje bo osobista to juz chyba przesadzone..... Trzymam mocno kciuki, zebys ulozyła sobie zycie dobrze dla Ciebie i Oliego taka laska jak Ty nie zasłuzyła niczym na takiego - wybacza,ale inaczej sie nie da- debila, który nie docenia tego co ma!

Cos cyba jeszcze miałam i zapomniałam...
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:06   #4597
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bokeh Hania na tym filmie jest bardzo podobna do Blanki, zarówno z wyglądu , jak i zachowania, gestów. Cudna jest!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 11:13   #4598
Debrah
Zakorzenienie

Obejrzałam Hanię, jak ona jest cudownie uczesana <3 bo moja wieczny poczochraniec, nie da sobie spinki ani nic, więc ciągle zarośnięta (idziemy do fryzjera wszyscy we wtorek), więc aż miło się na Hanię patrzy. U nas duplo się teraz rzadko bawi, i sama bardzo krótko. Też mamy różne zestawy : ten startowy z misiem + zoo + taki z krową, ludzikiem i kwiatkami bawi się, ze mną )

Dziwne rzeczy, dziś przed drzemką dziecko znowu leci do kuchni do szafki i wyjmuje mi olej i patelnię,zanim się dowiedziałam o co chodzi wpadła w histeriozę ze zmęczenia, i wydukała wreszcie zasmarkana, że ona omecika chce. Gucio, jajek ni ma, pokazałam w lodówce, więc zaakceptowała parówkę. Zjadła pół, zapiła mlekiem i śpi..

W tej histeriozie nie dała się dotknąć i uciekała, więc ja tylko nazwałam uczucia i też siedziałam obok, a ona przytakiwała : zdenerwowałaś się, bo..? "Taaak" i ryyyk, "chciałaś to i to?" "taaaaakkk!!!", i teraz trudno ci się uspokoić? "taaaaaaakkkkk", jestem tu, jak będziesz chciała to przytulę. Przeszło, pytam czy lepiej, twierdzi, że tak, wytarłyśmy nos i dalej jakoś poszło. Jak to cudownie, że potrafi odpowiedzieć, przytaknąć, o niebo prościej mi jest..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:14   #4599
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Rozwiazanie silowe Cie pewnie nie interesuje, takowe niestety tez nam sugerowano, na szczescie obylo sie bez niego
Na pewno bede jeszcze probowac "po dobroci"

Poszukuje pani ktora byla by zainteresowana zatrudnieniem na stanowisku osobistej sekretarki , polaczeniem pozytecznego z przyjemnym. Elastyczne godziny pracy, pesja 5000 zl miesiecznie na reke , stale zatrudnienie. Zainteresowana pania prosze o kilka slow o sobie oraz zdjecie. Ps. Wszystko w dyskretnej ,przyjacielskiej atmosferze. Pozdrawiam Andrzej 33 lata.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:19   #4600
hope01
Zakorzenienie

Nawijko jak Ty coś wynajdziesz...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:31   #4601
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Obejrzałam Hanię, jak ona jest cudownie uczesana <3 bo moja wieczny poczochraniec, nie da sobie spinki ani nic, więc ciągle zarośnięta (idziemy do fryzjera wszyscy we wtorek), więc aż miło się na Hanię patrzy. U nas duplo się teraz rzadko bawi, i sama bardzo krótko. Też mamy różne zestawy : ten startowy z misiem + zoo + taki z krową, ludzikiem i kwiatkami bawi się, ze mną )

Dziwne rzeczy, dziś przed drzemką dziecko znowu leci do kuchni do szafki i wyjmuje mi olej i patelnię,zanim się dowiedziałam o co chodzi wpadła w histeriozę ze zmęczenia, i wydukała wreszcie zasmarkana, że ona omecika chce. Gucio, jajek ni ma, pokazałam w lodówce, więc zaakceptowała parówkę. Zjadła pół, zapiła mlekiem i śpi..

W tej histeriozie nie dała się dotknąć i uciekała, więc ja tylko nazwałam uczucia i też siedziałam obok, a ona przytakiwała : zdenerwowałaś się, bo..? "Taaak" i ryyyk, "chciałaś to i to?" "taaaaakkk!!!", i teraz trudno ci się uspokoić? "taaaaaaakkkkk", jestem tu, jak będziesz chciała to przytulę. Przeszło, pytam czy lepiej, twierdzi, że tak, wytarłyśmy nos i dalej jakoś poszło. Jak to cudownie, że potrafi odpowiedzieć, przytaknąć, o niebo prościej mi jest..
co za kombinacka smakowa
u nas tez to wczoraj zafunkcjonowało idelanie, nie ingerowałam w histerie małego(przeracał sie ze zmeczeia a spac nie chcial isc), przytuliłam , wytłumaczyłam, ze noc, ze zwierzaki juz spią, ze nasz piesek tez spi i wszyscy musza odpoczac zeby sie znowu bawic, ze jak bedzie chciał to przytule. Sam przyszedł jak sie juz wysmarkał i wypłakał, bez krzyku, nerwów i ganiania za nim na siłe. Uwazam to za wój osobisty sukces, bo czasami puszczały mi nerwy niestety.... A wczoraj- pomimo tego, ze byłam zmeczona jak jasny gwint- dałam rade! a moze- dalismy rade?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Poszukuje pani ktora byla by zainteresowana zatrudnieniem na stanowisku osobistej sekretarki , polaczeniem pozytecznego z przyjemnym. Elastyczne godziny pracy, pesja 5000 zl miesiecznie na reke , stale zatrudnienie. Zainteresowana pania prosze o kilka slow o sobie oraz zdjecie. Ps. Wszystko w dyskretnej ,przyjacielskiej atmosferze. Pozdrawiam Andrzej 33 lata.

cholerka,Nawijko cos za duzo takich ogłoszen wynajdujesz

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Bokeh, jaka Hania aniołkowa jest taka słodzinka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 12:01   #4602
meneq
Zakorzenienie

sylwietta jak swedzenie u Bartula?
Stary 2014-11-27, 12:25   #4603
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
sylwietta jak swedzenie u Bartula?
Dziekuje, że pytasz zastosowalam krem intesywnie nawilżający i jakos przechodzi, tzn nie drapie sie juz tak bardzo jak wczesniej (ąz szramy po pzanokciach miał), czasami tyko przejedzie reką po brzuchu, ale juz o niebo lepiej jest Dzieki za podpowiedz jak przeciwdziałac:cmok :

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

http://allegro.pl/noze-ceramiczne-ku...841925150.html
czy któraś z Was ma tego typu noże? Bo jestem na kupnie jakiego zestawu i sie zastanawiam czy warto je brac
Stary 2014-11-27, 12:41   #4604
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziekuje, że pytasz zastosowalam krem intesywnie nawilżający i jakos przechodzi, tzn nie drapie sie juz tak bardzo jak wczesniej (ąz szramy po pzanokciach miał), czasami tyko przejedzie reką po brzuchu, ale juz o niebo lepiej jest Dzieki za podpowiedz jak przeciwdziałac:cmok :

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

czy któraś z Was ma tego typu noże? Bo jestem na kupnie jakiego zestawu i sie zastanawiam czy warto je brac

Ja mam ceramiczny do owocow; jest genialny
Stary 2014-11-27, 12:45   #4605
Ultra81
Rozeznanie

Sylwietta - my mamy ceramiczne noże, tz bardzo je lubi i często używa, ja mniej, bo już dwa z kompletu wyszczerbiłam. Nie wiem, czy my mamy jakieś trefne, czy po prostu ja jestem takim miszczem-wyszczerbiaczem, ale przez to, że są takie delikatne, średnio mi leżą.
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 12:52   #4606
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Sylwietta - my mamy ceramiczne noże, tz bardzo je lubi i często używa, ja mniej, bo już dwa z kompletu wyszczerbiłam. Nie wiem, czy my mamy jakieś trefne, czy po prostu ja jestem takim miszczem-wyszczerbiaczem, ale przez to, że są takie delikatne, średnio mi leżą.
chyba kwalifikowałabym sie pod kategorie wyszczerbiacz, takze po Twojej opini poszukam tradycyjnych stalowych
Stary 2014-11-27, 13:18   #4607
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
chyba kwalifikowałabym sie pod kategorie wyszczerbiacz, takze po Twojej opini poszukam tradycyjnych stalowych

Dobre gatunkowo noze ceramiczne sa bardzo wytrzymale
Stary 2014-11-27, 13:23   #4608
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

gdzie Ty to wynajdujesz
Cytat:

https://www.youtube.com/watch?v=on4E7PqA7Hk obejrzyj filmik. tu akurat noże z mango
ale lubie tego faceta co obala te wszystkie reklamy, genialny jest

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:39   #4609
hope01
Zakorzenienie

Sylwietta to nie są ceramiczne, jedynie mają powłoke z domieszką ceramiki natomiast ja je mam tylko w innych kolorach kupione za 30 zł na giełdzie od cygana i jestem bardzo zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 13:56   #4610
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Sylwietta to nie są ceramiczne, jedynie mają powłoke z domieszką ceramiki natomiast ja je mam tylko w innych kolorach kupione za 30 zł na giełdzie od cygana i jestem bardzo zadowolona
myslisz, że Twój cygan wystawiłby je dla mnie na allegro?
Stary 2014-11-27, 14:24   #4611
hope01
Zakorzenienie

oni co niedziela na giełdzie

Stary 2014-11-27, 14:28   #4612
sylwietta1988
Zakorzenienie

Zjadłam pyszny obiad w restauracji, teraz na deser jem ciastka takie, ze rozplywają sie w ustach w muzeum jest jakies szkolenie i organizatorzy zapewniają all inclusive, takze dla pracowników bo usdostepnilismy sale pod szkolenie i jutro powtórka z rozrywki nooooo.... tak to mozna pracowac

U mojego dzieciecia podobno był dzis Mikołaj i dostało dzieciecie jakies mega auto do wozenia wszystkich swoich zwierząt mam nadzieje, ze nie swiecąco-grajace bo nie zdzierże
Stary 2014-11-27, 14:43   #4613
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam pyszny obiad w restauracji, teraz na deser jem ciastka takie, ze rozplywają sie w ustach w muzeum jest jakies szkolenie i organizatorzy zapewniają all inclusive, takze dla pracowników bo usdostepnilismy sale pod szkolenie i jutro powtórka z rozrywki nooooo.... tak to mozna pracowac

U mojego dzieciecia podobno był dzis Mikołaj i dostało dzieciecie jakies mega auto do wozenia wszystkich swoich zwierząt mam nadzieje, ze nie swiecąco-grajace bo nie zdzierże
Słoneczko czy tobie aby nie za dobrze?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 15:49   #4614
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=P7_Z...ature=youtu.be nagrałam filmik jak Hania się bawi, ogólnie przy klockach spędza dużo czasu. Tu była trochę rozproszona moja obecnością.
ale cuuudo!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 15:52   #4615
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale cuuudo!
zgadzam się,Haneczka jest przesłodka:eh em:
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-11-27, 16:00   #4616
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
dobre jesteście

Haneczka przesyła buziaki
Stary 2014-11-27, 16:06   #4617
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nawijko jak Ty coś wynajdziesz...
Cytat:
cholerka,Nawijko cos za duzo takich ogłoszen wynajdujesz
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
gdzie Ty to wynajdujesz
Ejj, co Wy
Najbardziej popularny portal w regionie takie kwiatki mi funduje

Cytat:
Padlaaaaaaaaaaaaaaaam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 17:02   #4618
pstryczek84
Zakorzenienie

kochane, pomozcie ktory ladniejszy?
http://allegro.pl/komplet-czapka-kom...743646593.html nr 5
czy
http://allegro.pl/komplet-czapka-kom...830736378.html nr 7

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 17:54   #4619
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryczku-Obie ładne ale nr 5 bardziej uniwersalna,pasująca do wszystkiego.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-11-27, 18:00   #4620
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ten drugi

sylwia ale Ci dobrzr,wczoraj orzrchowiec z sernikiem,dzis ciacha rozplywajace sie

bokeh Hania slodka a jak buduje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości