|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Misia jak tam? Godzina 2, jeszcze ani chwili nie spałam. Ale jest nadzieja bo Bartek właśnie zasnął oby juz do rana
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Nierafinowany mISIA ????????????? Maciej opanował jedna umiejętność. Buduje wieze z klocków. Na 7 elementów i buduje jakieś cos z klocków. Ciężko to ocenić co to,ale cos Wczoraj pisalyacie o księdze dźwięków i chciałam wam napisać ze nasza jeszcze w całości...... Przed kąpielą została rozczłonkowana ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Isabel jak masz płaski brzuch to 2 lub 4 a jak cis chcesz maskować to 1 a 3 mi w ogóle nie podoba sie ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- A poza tym jak się samemu robi rurki?
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Misia napisz coś
![]() Cytat:
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wczoraj po około godzinie wszystko sie uspokoiło, wzięłam jeszcze dwie nospy na noc i leżałam, modląc się, żeby nic się nie zaczęło później. Noc przespałam spokojnie. Żartów juz nie ma, koniec z przestawianiem mebli itp. Muszę torbę spakować do szpitala w końcu i poprać resztę ciuszków.
|
#2645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam czytać takie rzeczy Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Maciej ma od wczoraj biegunkę. Tzn zrobił 3 wodbiste kupki. Czy mam się juz martwić czy jeszcze nie?
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zakladaja cos na glowe i robia akuku. czesto tez bawia sie w uderzanie czyms w garnki itp.---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- ja bym sie martwila jakby co posilek robil kupe. u nas wdniste sa jak zabkuje (mamy ostatnia 4ke na tapecie, prawie sie rpzebila) |
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia dzieki
Misia, uff... Uwazaj na siebie
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Misia jak dobrze, ze sie wszystko uspokoilo!
Tassia obserwuj. U nas tak jest przy zabkowaniu
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() misiaUfff ![]() tassiaObserwuj Maciusia,ale całkiem możliwe,że coś nowego mu się w buźce wykluje Julka też zwykle ma takie kupska jak idą kolejne zęby.
|
|
#2651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- a my już kupiliśmy prezent pod choinkęL: matę wodną |
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Macieja!!! zdolny chłopak!! i wiec mi tu nie pisz że tak nie jest bo ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
uffff ciesze się że wsio ok i Antoś jest wciąż w brzuszku a Ty jak tylko możesz to leż i si enie ruszaj z wyrka!! wiem że to nie realne cały dzień ale na pewno jakiś czas możesz poodpoczywać na kanapie ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- przyszłam po porade chodzi o spanie Leny... wczoraj poszła po 22 spać odłożona do łóżeczka pospała do przed 24 wylądowała u nas ale ze chciałam ja odłożyć to poczekałam az uśnie i o 24 ja odłożyłam spała pół godziny w łóżeczku i spala z nami do rana:/ ale tu nie o to mi chodzi chodzi o jej godziny spania po 8 budziła nas moja siostra wiec wstałam zrobiłam jej mleko jak codziennie i chciałam ja wziąć z łóżeczka żeby ja ubrać itd. to nie chciała wiec ok poszłam do kuchni zrobiłam sobie kawe i sniadanie wracam a ona poszla dalej spać ok postanowiłam ze niech spi mamy po 9 a ona jeszcze nie wstała zawsze mamy dwie drzemki i z drugiej to już musiałam ja budzic bo w ogole chyba o 1 poszłaby spac i próbowałam tez wprowadzić jej jedna drzemke żeby poszła spac o 20 i był wtedy mega problem bo po 1,5 godziny się budziła gotowa do zabawy i za chiny nie chciała isc spac wiec bujałam się z nią do 1 nie wiem jak to zrobić żeby chodziła spac o 21 napisze jeszcze jeden przykład przed wczoraj było tak ze poszła spac po 22 wstałyśmy po 8 pierwsza drzemka prawie 2 godziny i po 3 godzinach idzie zazwyczaj spac na druga drzemke nie chciała to ok ale po 4 godzinach już marudzila wiec poszłyśmy się polozyc padła na godzine bo musiałam ja obudzić inaczej bylaby masakra ze spaniem wieczornym i nie wiem dzisiaj ja zostawiłam wiec jeszcze dosypia jedna drzemke chce jej zrobić tylko i zobaczyć jak będzie z wieczornym spaniem bo już mi rece opadają ona nigdy nie wstawała o 5 czy 6 jak wy pisałyście
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie ma z kim, chociaż tak mi się wydaje,że Tusia na to zbyt delikatna hehe ale włazi na wszystko.z tym tańcem na stole też się zdarzyło jak nie upilnowałam. A ostatnio Odkrywczy Domek stał przy komodzie, to wspięła się na jego dach i próbowała się wdrapać na komodę ale fajnie tak,jak młodsze naśladuje od starszego. tzn ogólnie po prostu, dzieci, które mają starsze rodzeństwo lepiej się rozwijają ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Taśka u nas też przy ząbkownaiu tak jest, aczkolwie ja tam nie mam tyle doświadczenia co wy, u nas dopiero 6 zębów ![]() Cytat:
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Misiu, cieszę się, że się uspokoiło. Antosiu, posiedź jeszcze grzecznie w brzuszku mamy!
Angelika, nie wiem jak Ci pomóc, ale w sumie łączę się w bólu... Zuzka od kilkunastu nocek budzi się z krzykiem i nei śpimy po 2-3-4 godziny. Tej nocy się nie budziła (chyba, przynajmniej ja nie zareagowałam, może tż?), ale poszła spać o 22, mimo że kąpiel była o 18:40 - była śpiąca, w poprzednie dni też tak chodziła spać, bo odpływała na siedząco... no więc dziś spała 22 - 8... 10 godzin. I pewnie jak zwykle zaliczy tylko godzinną drzemkę, o ile w ogóle. Sen to u nas bardzo trudny temat Chodzimy z Tżem jak zombie....W tesco Duplo 30 procent taniej z kartą clubcard. nie wiem czy się opłaca w porównaniu do rabatu 35zł na allegro, ale jak ktoś nie chce zabawek za 100 tylko mały komplet to warto skorzystać.
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl musiałam jakos ustawić w sypialni w 2 łóżeczka, uwierz mi, że nie dałam rady... Bo one sią tam nie mieszczą, tzn zmieszczą sie jak wypierdzielę TŻ komodę z ciuchami.
Angelikada ja kupiłam łóżeczko turystyczne z myślą o Antosiu, wczoraj Kornel w nim spał, rzespał całą noc do 5, o 5 mleko i spał do 7.30. Być moze to tylko jedna noc, być może dlatego, że przebiła się czwórka. Ale ja myslę, że to dlatego, że nie obija mi się o szczebelki, a on się wierci strasznie w nocy.
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogą juz iść piątki???? Angelikada ciężko ci do radzić. Powiem ci ze u nas jak czasem się cos poprzestawia i Maciej juz o 18 śpi na stojąco i marudzi to jesteśmy twardzi i zabawiamy go do 19 i idzie spać. Ahhh u nas zawsze po nocy we wtorek kiedy Maciej śpi u teściowej wszystko jest rozregulowane i dwa dni zajmuje mi powrót do naszych przyzwyczajeń. Ale po prostu nie pozwalamy na druga drzemke.
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
Misia dałaś mi do myślenia i może ja dzisiaj spróbuję z łóżeczkiem turystycznym bo mamy rozłożony jeszcze w salonie ale planuje go złożyć bo nie będziemy mieć gdzie choinkę postawić a ona tez nie bardzo chce w dzień w nim siedzieć wiec może go przeniose dzisiaj na noc i spróbujemy bo Lena tez strasznie się wierci i obija o szczebelki no musze juz wszystkiego spróbować bo z nami jak spi to wiadomo jak się kręci i uderzy ręką to zawsze ma miękko bo z jednej strony ja z drugiej tz
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogła by mi któraś pomóc? Chodzi mi o skonsultowanie czegoś z pediatrą napisała bym na priv o co chodzi
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Lula chętnie tylko ja nie mam pediatry zbyt dobrej.
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
pisz ! postaram sie pomóc, ale nie obieccuje.
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam wam wiadomość
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow,to Maciuś prawie całkiem uzębiony jest ![]() Wiesz,nie jestem znawczynią,ale wydaje mi się,że skoro w tym wieku ma już prawie komplet ząbków,to wszystko możliwe... Pamiętam,że mojej Mai 5-tki wychodziły w drugim roku życia i wcale nie było wesoło :/ ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- LulaChoćbym chciała,to nie pomogę
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Dzisiaj byłam w biedronce i kupiłam dwie książki: Hałaśliwe zwierzęta i W ruchu Filip dostanie od mikołaja.Niedawno wróciliśmy ze spaceru. F. pochodził trochę po śniegu, ale musiałam go trzymać. Jak go puściłam, to biedak zanurkował w śniegu i zaczął płakać. Po przyjściu mówi do mnie 'aaaaa' i zasnął w minute śnieg go pewnie wymęczył.Cytat:
Wow 16 zębów. Ale macie fajnie
|
|
|
|
|
#2664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyeliminowanie 2 drzemki skończyło sie na tym ze spał od 21 do 22 i chciał sie bawić do północy! A jak rano go wywaliłam o 8 to plakał ze chce dalej spać. I byl taki marudny![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie cierpię upałów. Tylko jeszcze nie mamy sanek ani kombinezonu.
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie brakuje mi sanek. Na razie nie ma dużo śniegu, ale jak będzie to przydałyby się. Może siostra nie używa i pożyczy.. Ja kiedyś w lumpku kupiłam spodnie z szelkami na śnieg. Przedwczoraj kupiłam śniegowce z decathlonu. Tylko kurtki takiej typowej na śnieg nie mam
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
Misia jak dobrze, że skurcze ustały
![]() Lula przykro mi, nie mam dobrego zaufanego pediatry, więc nie pomogę. Isabel mój smyk ostatnio uwielbia biegać, a im bardziej jest zmęczony tym niebezpieczniejsze są jego wybryki i więcej upadków A ostatnio Nauczył się kręcić wokół własnej osi. I tak się kręci dopoki nie straci równowagi i z głośnym "bach" leci na pupę ![]() Daj przepis na rurki ![]() Angelikada nie doradze Ci nic ze spaniem, bo u nas tez to rządzi się swoimi prawami ![]() Tez jestem po wyprawie do biedronki. Kupilam cudowny świat baśni z 80 dźwiękami i Hałaśliwe zwierzęta. Kubuś dostanie je na święta, ale zdarzył juz przetestować i był zachwycony i nie miał problemów z wciskaniem "guziczkow".A chrzesniakowi na mikołajki kupiłam znikopis, mam nadzieję, że mu się spodoba ![]() Chciałabym się Wam pochwalić, że wstępnie 7. czerwca powiększy nam się rodzina o 1 Ktosia ![]() Jesteśmy właśnie po usg genetycznym i maluch zdrowo rośnie, ma już 6cm
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka gratulę maleństwa!!!! A ten znikopis kupiłam dla Mai pod choinkę, ana mikołaja napaliłam sie na piłeczkową zjeżdżalnie. Dzięki rabarowi z apki stać nas
dzięki Wam za info o tym rabacie Dawała, któraś z Was dziecku syrop z czosnku, miodu i cytryny? |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek ma dopiero 5, w tym 5 nie do konca i 6 pooowoli sie przebija i mam wrazenie ze kazdy kolejny wychodzi mu ciezej...ja wczoraj zasiedzialam sie do 23.30 bo projektowalam kalendarze na gwiazdke i pozalowalam tego bo maly obudzil sie o 3 i nie spal do 6, a o 6 z kolei ja musialam wstac bo rano przyjezdzal gosciu z szafa do pokoju Bartka i nie chcialam witac go w pizamie...takze jestem nieprzytomna i dzis ide spac o 19 o ile gosciu pozwoli bo ostatnio ma mega problemy zeby zasnac...
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Wow 16 zebow
![]() ![]() niezly wynik!Julka ma 8 ![]()
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie macie pomysly na spedzanie czasu/zabawy z dzieckiem w domu?? my od malego duzo czasu spedzalismy na dworze i teraz jak jest chlodno to widze ze Bartek umiera w domu z nudow...ja zreszta tez... staram sie z nim codziennie gdzies wychodzic ale np dzisiaj do poludnia musielismy czekac na kuriera i nie dalo rady... teraz spi a jak wstanie to bedzie juz ciemno i nici ze spaceru... no i nie bardzo wiem czym go zajac w domu bo zadna zabawka nie zainteresuje sie dluzej niz 5 minut, robi wielka rozpierduche w calym domu
![]() A i jeszcze mialam pytac... Miala ktoras z Was kolyske Coneco? jesli tak to jak wrazenia? Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2014-11-27 o 15:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

i buduje jakieś cos z klocków. Ciężko to ocenić co to,ale cos

[/RIGHT]

ło masakra, zapiernicza jak mały samochodzik czym przyprawia mnie o zawał serca, bo nie umie ocenić kiedy ma zacząć hamować i często zderza się ze ścianą albo inną "przeszkodą"
odpoczywaj

dla Macieja!!!
wiec bujałam się z nią do 1 nie wiem jak to zrobić żeby chodziła spac o 21