Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 18:43   #2281
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Własnie rona sie odezwałajakbyś ja przywołała myślami na wizaż hehe.

A ja mam pytanie gdze jest debraM oraz lejdi aga??? i reszta dziewczyn Naszych mamusiowych???

crystal super wieści z usg bedzie synuś Theo
Też się zastanawiałam co się z nimi dzieję, szczególnie myślałam o lejdi aga ze względu na to jak zakończyła jej się poprzednia ciąża, mam nadzieję że wszystko u nich ok
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 18:45   #2282
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
super zakupy!! skarpetki słodkie

co za facet dobrze, że u nas tak nie ma...

a mama nie mogłaby szybciej przyjechac? jakoś w okolicach terminu porodu?

ja od rana sprzątam, posprzątałam już 2 swoje duże szafy, wywaliłam 3 siaty ubrań, a dalej tego tyle poprałam też trochę, teraz odpoczęłam i chyba idę dalej sprzątać...
Ona bierze urlop na dwa tygodnie tydzien przed i tydzien po terminie zeby byc z nami ale roznie z tym jest moge urodzic kilka dni po terminie albo dwa tygodnie przed no to wtedy bedzie szybka akcja..... a ja bede gryzla rurki metalowe od lozka a za chole**** nie urodze , zaczekam

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze przewijak sie przydaje wlasnie ze względy na wysokość i brak konieczności schylania sie.

Załącznik 5848301

Helenka chciała sie przywitać
jaka ona przepiekna!!!! wysylam jej milion caluskow !!!!!
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 18:45   #2283
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a dzisiaj w szkole rodzenia dziewczyny mówiły że już są popakowane do szpitala a ja nic do niego jeszcze nie mam aż poczułam presje
what??? Juz?? Chyba troszkę za wcześnie ?? Ja to jeszcze koszuli nie mam do szpitala
Stary 2014-11-27, 18:46   #2284
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hehehe nie ma tak dobrze glukoza każdą czeka i się nie wymigasz
ale niektóre opinie są przerysowane i na prawdę wypicie tej glukozy to pikuś i nie jest to takie straszne jak piszą w googlach
też tak myślę ja na raz wypiłam, nie było tak źle

lesyeux no właśnie. W dobrym momencie włączyłam komputer
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 18:46   #2285
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Słoniowata to pewnie głównie ja jestem... taka 3w1 przytyłam już 15 kg próbowałam się ograniczyć z jedzeniem, zamienić słodkie na owoce itd. ale tyje dalej sporo... mam tylko nadzieję, że to nie ta cukrzyca....
kochana, ty to jesteś podwójnie usprawiedliwiona a jedzenia tyle im dostarczasz, żeby się tam w brzusiu nie kłócili o nie przecież to logiczne
Stary 2014-11-27, 18:47   #2286
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
a dzisiaj w szkole rodzenia dziewczyny mówiły że już są popakowane do szpitala a ja nic do niego jeszcze nie mam aż poczułam presje
Ja się na razie nie pakuję, żeby nie potrzebnie nie wywoływać jakiś akcji, zamierzam dopiero się pakować coś koło 35 tc, chyba że 10.12 okaże się że jednak szyjka nadal się skraca i musze położyć się do szpitala ale na razie o tym nie myślę
Stary 2014-11-27, 18:48   #2287
lesyeux
Zadomowienie

A ja mam pytanko.
Czy ruchy czujecie ciągle???? czy jak chodzicie to nie kopią Was maluszki.najczęsciej rano czy wieczorem???

u mnie to tak wciągu dnia da o sobie znac, kopnie sporadcznie. Rozkreca sie ok 18 a potem znowu pojedyncze kopniaczki. A jak u Was ? Wiec chyba Zosia wiecej śpi niż kopie
Albo kopie a ja czuje tylko te ruchy mocniejszea delikatne amortyzuje łożysko i tłuszcz.
Stary 2014-11-27, 18:49   #2288
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dzień dobrych wieści no i zazdroszczę tych 4 kg do przodu bo u mnie dwa razy tyle a dopiero 27 tydzien

lecimy lecimy z tym koksem

ja spię do oporu na jednym boku, poczym idę sikać i kłade się juz na drugi bok, a tak to dramat, czuje się jak żółw leżacy na skorupie
lesyeux śliczne łowy

kurcze akupuje któras przewijak razem z waninką?sprawdzi się to to w praktyce?

cześc Helenka
Ojej a my dziś mamy taki dzien lenia, że hoho, dobrze ze po pracy można już bezkarnie leżeć do góry brzuchem
Ja mam przewijak z wanienka , po weekendziego zlozymy i go przedstawie, jest rozowy ale mniejsza o to..... za paczke pampersow moze byc rozowy..... przewraca sie przewijak do gory i jest wanienka, z rurka zeby wode spuscic.... na dole mam dwie poleczki na kosmetyki pampersy takie podstawowe rzeczy po kapieli i uwazam ze to bardzo praktyczne wszystko w jednym miejscu a jednak kilka razy dziennie i noca trzeba dziecko przebrac i kapiel kazdego dnia, a wszystko pod reka.
Stary 2014-11-27, 18:49   #2289
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
what??? Juz?? Chyba troszkę za wcześnie ?? Ja to jeszcze koszuli nie mam do szpitala
też tak się zdziwiłam i do tego gadanie żeby już witaminki dla bobaska kupić i paracetamol w czopkach i na zaś żeby mieć mleko w saszetkach przynajmniej, żeby gdyby coś to było pod ręką, więc lista się będzie chyba wydłużać po kazdej wizycie haha
Stary 2014-11-27, 18:52   #2290
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
A ja mam pytanko.
Czy ruchy czujecie ciągle???? czy jak chodzicie to nie kopią Was maluszki.najczęsciej rano czy wieczorem???

u mnie to tak wciągu dnia da o sobie znac, kopnie sporadcznie. Rozkreca sie ok 18 a potem znowu pojedyncze kopniaczki. A jak u Was ? Wiec chyba Zosia wiecej śpi niż kopie
Albo kopie a ja czuje tylko te ruchy mocniejszea delikatne amortyzuje łożysko i tłuszcz.
Nie u mnie na wieczór uaktywnia się chłopak, potem koło 23-24 dziewczynka, od rana przez dzień sporadyczne ruchy, może dlatego, że wtedy najwięcej się ruszam

ojustyna no tak, jest tylko jeden problem, ten wielki brzuch coraz bardziej przeszkadza w przewracaniu się z boku na bok i wstawaniu z łóżka TŻ nazwał mnie "toczkiem"
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:09   #2291
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam pytanie gdze jest debraM oraz lejdi aga??? i reszta dziewczyn Naszych mamusiowych???

Debra sie odezwie Ale mam nadzieje ze nie zapomnialy o nas mamusie albo nic zlego sie nie dzieje!!! :/
Chyba theo ale raczej Theo hihihi

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
za udaną wizytę Jesteśmy w niebieskiej drużynie
niebieska czy rozowa przewaza? dziekuje

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Moje gratulacje kochana super że wszystko ok Mój synek też za bardzo nie chce pozować i jeszcze nie mam żadnego fajnego zdjęcia buźki
dziekuje nie lubia chyba sie pokazywac... mialam wrazenie ze nie podoba mu sie badanie usg my mamy jedno piekne zdiecie ale to z usg wczesniejszego , piekna buzke mamy

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
buziaczki dla małego przystojniaka co to już skradł wasze serduszka
dziekujemy Skradl to malo powiedziane a TZ tylko sie usmiechal co chwile do ekranu trzymajac mnie mocno za reke

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
i tak bardzo ładny przyrost wagi, mów co chcesz, ale czuje się jak słoń a przede mną 13 tygodni i okres gdzie będę jadała za dwoje

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

gratuluję udanej wizyty
dziekuje

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hehehe nie ma tak dobrze glukoza każdą czeka i się nie wymigasz
ale niektóre opinie są przerysowane i na prawdę wypicie tej glukozy to pikuś i nie jest to takie straszne jak piszą w googlach
ja nic nie czytam w googlach bo sie tylko wystrasze Kolezanka wczoraj pisala ze tez nie dawno na niej byla mowi smakuje jak cukierek, tylko w plynie, i przez chwile moze sie zrobic nie dobrze, bo to sam cukier, ale przechodzi ale mowi ze juz po 5 minutach mozna napic sie wody
Stary 2014-11-27, 19:15   #2292
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
A ja mam pytanko.

Mój mały najbardziej aktywny jest po śniadaniu, wieczorem nooo i noc należy do niego oby tylko po urodzeniu w nocy tak nie buszował jak teraz
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:16   #2293
debraM
Wtajemniczenie

Na początku chciałam pogratulować naszej pierwszej mamusi Mon, jesteście bardzo dzielne i podziwiam Cię za spokój. Raz, że ciążę miałaś niespokojną, bo te badania, to jeszcze Maleńka Helenka zachciała się przywitać dużo wcześniej. Widziałam zdjęcie, jest śliczna Przesyłam buziaczki dla Maleństwa

Cytat:

Mnie Ty sprowadziłaś Same czarownice

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Debra sie odezwie Ale mam nadzieje ze nie zapomnialy o nas mamusie albo nic zlego sie nie dzieje!!! :/
Chyba theo ale raczej Theo hihihi
Kochane jesteście
Cieszę się, że wizyta udana i gratuluję potwierdzonej płci

Nie odzywałam się od pobytu w szpitalu, bo się przestraszyłam i nie chciałam się nakręcać, później dowiedziałam się o porodzie Mon i zwyczajnie bałam się zaglądać.

Cytat:
Ja do szkoły rodzenia zapisałam na połowę stycznia Mam nadzieję, że będę na chodzie A dziewczyny mam nadzieję, że przesadzają, bo ja z higienicznych/pielęgnacyjnych rzeczy nie mam nic kupionego.

Cytat:
A ja mam pytanko.

Ja czuję jak siedzę/leżę. Od jakiegoś czasu prawie zawsze tak jest, że jak przestanę się ruszać to Maleńka się budzi i chce żeby dalej bujało

U mnie jest dobrze. Byłam na echo serduszka ze względu na pępowinę dwunaczyniową i wszystko jest idealnie, a na wczorajszej wizycie moja mała Daria ważyła już 966g Jutro zaczynam 3 trymestr

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-11-27 o 19:19
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:18   #2294
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanko.

jak chodze to czuje ze mam twardy brzuch w okolicy gdzie jest maluszek przewaznie czuje w dzien, wieczorem to moj maluszek sobie spi
Mysle ze kopie i to czesciej niz myslisz kochana, ale to lozysko
Stary 2014-11-27, 19:19   #2295
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
A ja mam pytanko.

Jak chodzę to cisza po drugiej stronie szlabanu a jak pojem, albo w pomieszczeniu jest głośno to mała szaleje. Moja córa po mnie jest chyba nocnym Markiem, ponieważ jej godziny największej aktywności to 3 w nocy Ale rano jak wstaje na śniadanie to też pięknym kopniakiem się przywita.
A czasami jest tak, że ma dzień wariata, a czasami, muszę ją szturchnąć żeby dała o sobie znać.

mon9 Piękna córcia i jaka duża się wydaje, cudo małe
Stary 2014-11-27, 19:23   #2296
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze przewijak sie przydaje wlasnie ze względy na wysokość i brak konieczności schylania sie.

Załącznik 5848301

Helenka chciała sie przywitać
Śliczna dziewczynka Buziaki dla Helenki

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
witajcie mamusie
Chwale sie ze bedziemy miec chlopczyka najslodszego na swiecie i bedzie porywal serca waszym dziewczynkom Widzielismy co trzeba miedzy nozkami :P a kopal mnie podczas badania o matkooooo uwielbiam go
jestem przeszczesliwa!!!
Niestety zdiec nie dodam, dostalismy 12 zdiec z pomiarow maluszka, ale maluszkowi sie nie spodobaly badania, i zakryl sobie reka twarz
Wiec za miesiac zrobi nam dodatkowo usg, ktorego normalnie mamy nie miec, zebysmy mieli zdiecia na pamiatke, i lekarz chcialby obejrzec twarz.
Nasza mala milosc ma 638 gram, lekarz powiedzial ze jest perfekcyjny, wszystko rozwija sie prawidlowo, zadnych problemow, wiec czuje jakby kamien spadl mi z serca!!!!! moja szyjka tez dobra, pytal czemu tak wypytuje o ta szyjke, a ja mowie, ze boje sie ze mam ryzyko wczesniejszego porodu.....
i dzis mi wychodzi 23 tydzien i 6 dzien jak ten czas leci

Ide was nadrabiac dziekuje wszystkim za 3manie kciukow wasze kciuki maja moc!!!

Gratuluję synka za udaną wizytę...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:24   #2297
ewka5891
Zakorzenienie

Nie odzywam sie dzisiaj bo Tz w domu byliśmy na fajnym spacerze, potem w tk maxie poszukać pomysłów na prezent świąteczne
Myślałam, ze znajdę cos dla siebie (jakies swetry) ale niestety nic mi sie nie podobało za to starszy synek dostał pare rzeczy

Pisalyscie o wolnym dla Tzta po porodzie. U mnie poprzednim razem Tz był ze mną tylko 2 dni i musiał wrócić do pracy (nie przyslugiwal mu tutaj urlop ojcowski). Byłam sama z młodym w obcym kraju, masakra. Na szczescie jakos dałam rade, Tz rano robił mi śniadanie a ja wstawalam tylko przewinąć i nakarmić młodego i do toalety. Rana w miarę szybko sie zagoila wiec nie było najgorzej. Teraz mam nadzieje, że Tz bedzie mogl wiecej czasu nam poświęcić, bo z dwójką maluchów raczej sama nie dam rady.

Mon śliczna ta Twoja córeczka bardzo dzielna

Crystal super, że wizyta udana

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:24   #2298
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Na początku chciałam pogratulować naszej pierwszej mamusi Mon, jesteście bardzo dzielne i podziwiam Cię za spokój. Raz, że ciążę miałaś niespokojną, bo te badania, to jeszcze Maleńka Helenka zachciała się przywitać dużo wcześniej. Widziałam zdjęcie, jest śliczna Przesyłam buziaczki dla Maleństwa

Mnie Ty sprowadziłaś Same czarownice

Kochane jesteście
Cieszę się, że wizyta udana i gratuluję potwierdzonej płci

Nie odzywałam się od pobytu w szpitalu, bo się przestraszyłam i nie chciałam się nakręcać, później dowiedziałam się o porodzie Mon i zwyczajnie bałam się zaglądać.

Ja do szkoły rodzenia zapisałam na połowę stycznia Mam nadzieję, że będę na chodzie A dziewczyny mam nadzieję, że przesadzają, bo ja z higienicznych/pielęgnacyjnych rzeczy nie mam nic kupionego.

Ja czuję jak siedzę/leżę. Od jakiegoś czasu prawie zawsze tak jest, że jak przestanę się ruszać to Maleńka się budzi i chce żeby dalej bujało

U mnie jest dobrze. Byłam na echo serduszka ze względu na pępowinę dwunaczyniową i wszystko jest idealnie, a na wczorajszej wizycie moja mała Daria ważyła już 966g Jutro zaczynam 3 trymestr

jestes
Daria duza za wizyte wszystko bedzie dobrze nic sie juz nikomu nic nie wydarzy! super ze sie odezwalas!
Stary 2014-11-27, 19:25   #2299
mkluke
Raczkowanie

Ja dzisiaj miałam glukozę... Da sie przeżyć, chociaż strasznie się obawiałam... Czułam się jakbym wypiła kubek rozwodnionego lukru
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:25   #2300
aneta_s13
Rozeznanie

crystal25 gratuluję udanej wizyty
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:27   #2301
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Śliczna dziewczynka Buziaki dla Helenki

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Gratuluję synka za udaną wizytę...
dziekuje

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nie odzywam sie dzisiaj bo Tz w domu byliśmy na fajnym spacerze, potem w tk maxie poszukać pomysłów na prezent świąteczne
Myślałam, ze znajdę cos dla siebie (jakies swetry) ale niestety nic mi sie nie podobało za to starszy synek dostał pare rzeczy

Pisalyscie o wolnym dla Tzta po porodzie. U mnie poprzednim razem Tz był ze mną tylko 2 dni i musiał wrócić do pracy (nie przyslugiwal mu tutaj urlop ojcowski). Byłam sama z młodym w obcym kraju, masakra. Na szczescie jakos dałam rade, Tz rano robił mi śniadanie a ja wstawalam tylko przewinąć i nakarmić młodego i do toalety. Rana w miarę szybko sie zagoila wiec nie było najgorzej. Teraz mam nadzieje, że Tz bedzie mogl wiecej czasu nam poświęcić, bo z dwójką maluchów raczej sama nie dam rady.

Mon śliczna ta Twoja córeczka bardzo dzielna

Crystal super, że wizyta udana
dziekuje
Modle sie jeszcze zeby jednak moj TZ nie wyjechal i byl ze mna

Nie potrafie sobie tego wyobrazic..... taka nagla zmiane planow.....

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
crystal25 gratuluję udanej wizyty
dziekuje
Stary 2014-11-27, 19:28   #2302
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
nie mam dziś ciepłej wody, o nieeeeeeeeeee :

doszłam do wniosku, że nie będę kupowała fotelika i adapterów do wózka. Mam fotelik po siostrzeńcu, prawie nówkę. Problem z nim jest taki, że konstrukcyjnie nie pasuje mi do joolza. Ale z drugiej strony mamy dość spore auto i zawsze zmieszczę gondolę czy spacerówkę, nie będę musiała ograniczać się tylko do stelaża.
Dlatego też będziemy używać fotelika po siostrzeńcu, a do bagażnika właduję cały wózek Tym sposobem zaoszczędzimy 140 zł- adaptery + ok. 400 zł za fotelik
tak se wymyśliłam

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Black Friday i super oferty w KappAhl w dn. 28-30.11.14 -50% na przecenę, -20% na swetry i spodnie, -70zł na kurtki i wiele więcej
Jak masz nówke w domu to naprawde bez sensu kupować. Ja może z 5 razy użyłam fotelika na stelażu.

Cytat:
witajcie mamusie
Chwale sie ze bedziemy miec chlopczyka najslodszego na swiecie i bedzie porywal serca waszym dziewczynkom Widzielismy co trzeba miedzy nozkami :P a kopal mnie podczas badania o matkooooo uwielbiam go
jestem przeszczesliwa!!!
Niestety zdiec nie dodam, dostalismy 12 zdiec z pomiarow maluszka, ale maluszkowi sie nie spodobaly badania, i zakryl sobie reka twarz
Wiec za miesiac zrobi nam dodatkowo usg, ktorego normalnie mamy nie miec, zebysmy mieli zdiecia na pamiatke, i lekarz chcialby obejrzec twarz.
Nasza mala milosc ma 638 gram, lekarz powiedzial ze jest perfekcyjny, wszystko rozwija sie prawidlowo, zadnych problemow, wiec czuje jakby kamien spadl mi z serca!!!!! moja szyjka tez dobra, pytal czemu tak wypytuje o ta szyjke, a ja mowie, ze boje sie ze mam ryzyko wczesniejszego porodu.....

Super wizyta!

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane w końcu mogę się przywitać w IV części.
Długo mnie nie było, człowiek taki zabiegany, aż dziwne...
mon9 bardzo mocno trzymam kciuki za Twoją córeczkę.

Ja sobie nie wyobrażam, że dzieciaczki mogłyby już przyjść na świat. Mam nadzieję, że dociągnę tą moją ciążę bliźniaczą jak najdłużej.
My zrobiliśmy echo serduszek, wszystko jest w porządku. Jeszcze tylko czekam na wyniki krzywej cukrowej, cukier na czczo 94 to chyba nie najgorzej? W ogóle się na tym nie znam

Ściskam Was mocno!
Witaj. Niech maluszki siedzą w brzuszku jak najdłużej.
Cytat:
Ona bierze urlop na dwa tygodnie tydzien przed i tydzien po terminie zeby byc z nami ale roznie z tym jest moge urodzic kilka dni po terminie albo dwa tygodnie przed no to wtedy bedzie szybka akcja..... a ja bede gryzla rurki metalowe od lozka a za chole**** nie urodze , zaczekam

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

jaka ona przepiekna!!!! wysylam jej milion caluskow !!!!!
Mój tż w poprzedniej ciąży wziął urlop na tydz przed terminem, a mała urodziła się dwa tyg po terminie jak on już do pracy musiał iść:/
Teraz zadzwonie do niego jak już bede skurcze czuła.
Cytat:
A ja mam pytanko.

Moj jest aktywny:
Ok 6 -7 rano, po posiłkach( kilka razy dziennie), zawsze jak jade samochodem lub autobusem, jak jest głośna muzyka, jak go poszturam, i jak chce zasnac między 23-1 w nocy Mam wrażenie, że więcej się rusza niż śpi.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:28   #2303
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie mamusie
jestem przeszczesliwa!!!

gratulacje!! wiedziałam, że będzie dobrze

Cytat:
co?? dla mnie to zdecydowanie za wczesnie...ja myslę, że się spakuje na początku lutego. Teraz jedyne co mam to ubranka

Cytat:
no to oby mama się wstrzeliła

Cytat:
A ja mam pytanko.

u mnie w dzień to tak dość nieregularnie, a najbardziej daje o sobie znać wieczorami. A wczoraj po fiku miku to już przeszła samą siebie

ja dzisiaj posprzątałam więcej niż przez ostatnie 3 miesiące chyba... mam nadzieję, że nie przesadziłam ale cieszę się, bo dużo zrobiłam i widać efekty
Stary 2014-11-27, 19:29   #2304
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam pytanko.

Ja mam wrażenie że mój synek śpiochem nie jest bo kopie mnie prawie przez cały czas robi sobie małą przerwę popołudniu i teraz ale wiem że za chwilę jak się położe to zrobi sobie imprezkę i skopie mamusie. Aha jak chodzę to rzadko mi się zdarza poczuć ruchy małego
Stary 2014-11-27, 19:33   #2305
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Chyba pojde na glukoze w środe to bedzie 26 tc i jeszcze morfo, mocz i tokso. A do gina umówiłam się na 09.12.
Kiedyś piłam tą 50g a teraz bedzie 75. Pamiętam, że potem cały dzień mi się jakaś chemia odbijała. Dla mnie to masakra bo ja za słodkim nie przepadam.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:36   #2306
nouvelle2
Zakorzenienie

ja czuję ruchy zwykle od 23 do czasu, aż zasnę, czyli tak koło 2 w nocy A w ciągu dnia to jak dłużej poleżę albo posiedzę

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:36   #2307
aneta_s13
Rozeznanie

dziś dzień powrotów miło Was widzieć dziewczyny
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:47   #2308
crystal25
Zakorzenienie

Tak sobie czytam jakie badania musze porobic, i mam pytanie do was mamusie, czy wiecie co to jest antybiogram? czytam w google, ale nic mi to nie mowi, jakies medyczne wszystko
znowu cukier i bialko w moczu do zrobienia. Jakies przeciwciala Vhc i antygen HBS. i 2 badania ktorych kompletnie nie potrafie zrozumiec. no i ta glukoze, oj maluszek bedzie szalec po niej .
Dostalam do wykupienia tez magnez, bo lapia mnie strasznie skurcze w nocy

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
gratulacje!! wiedziałam, że będzie dobrze

co?? dla mnie to zdecydowanie za wczesnie...ja myslę, że się spakuje na początku lutego. Teraz jedyne co mam to ubranka

no to oby mama się wstrzeliła

u mnie w dzień to tak dość nieregularnie, a najbardziej daje o sobie znać wieczorami. A wczoraj po fiku miku to już przeszła samą siebie

ja dzisiaj posprzątałam więcej niż przez ostatnie 3 miesiące chyba... mam nadzieję, że nie przesadziłam ale cieszę się, bo dużo zrobiłam i widać efekty
nie obraze sie jesli bedzie za wczesnie troszke hehehehehe dziekuje
ja tez zamierzam pakowac torbe na poczatku lutego nie wczesniej

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Jak masz nówke w domu to naprawde bez sensu kupować. Ja może z 5 razy użyłam fotelika na stelażu.

Super wizyta!

Witaj. Niech maluszki siedzą w brzuszku jak najdłużej.

Mój tż w poprzedniej ciąży wziął urlop na tydz przed terminem, a mała urodziła się dwa tyg po terminie jak on już do pracy musiał iść:/
Teraz zadzwonie do niego jak już bede skurcze czuła.

Moj jest aktywny:
Ok 6 -7 rano, po posiłkach( kilka razy dziennie), zawsze jak jade samochodem lub autobusem, jak jest głośna muzyka, jak go poszturam, i jak chce zasnac między 23-1 w nocy Mam wrażenie, że więcej się rusza niż śpi.
dziekuje jakie ladne serduszka niebieskie
Ja mam nadzieje ze TZ bedzie mogl przyjechac jesli dostanie znak ze rodze, ale to bedzie straszne jesli ledwo z weekendu wolnego tam wroci a tu tydzien pozniej porod, to ja nie wiem jak on to zrobi a bilety tez przeciez malo nie kosztuja a mama urlop musi zaplanowac miesiac wczesniej niestety, ale to zawsze ja bede mogla pojechac do niej, sa te szybkie pociagi, co bym sama nie musiala siedziec pierwsze tygodnie, bez meza , jesli ona nie trafi z urlopem., bo na sam porod napewno przyjedzie jak tylko dam jej znac, ale dwa dni i bedzie musiala wracac, jesli minie sie to z jej urlopem......
Oby bylo dobrze! bo mnie to bardzo martwi, pod koniec grudnia sie okaze czy TZ wyjedzie, ale po tym co szef mowil to na 99 procent mnie zostawi , ciezko mi to ogarnac..... mielismy byc razem a tu cos takiego

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-27 o 19:42
Stary 2014-11-27, 19:51   #2309
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
jestes
Daria duza za wizyte wszystko bedzie dobrze nic sie juz nikomu nic nie wydarzy! super ze sie odezwalas!

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam glukozę... Da sie przeżyć, chociaż strasznie się obawiałam... Czułam się jakbym wypiła kubek rozwodnionego lukru
Ja jak poszłam na glukozę, to całe 2 godziny przeleżałam na leżance Pobrali mi jeszcze krew na inne badania i trochę dużo jej wyszło, a że badanie na czczo to zaczęłam mdleć U mnie w diagnostyce mają glukozę o smaku cytrynowym (wiem, że są jeszcze o bananowym i truskawkowym), więc nie było tak źle.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:59   #2310
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze powiem, że ja w ogóle o wyprawce do szpitala nie myślę. Dla mnie najważniejsza jest koszula nocna i ciuszki dla małego oraz laktator w razie W, a po resztę to może Tż podskoczyć do apteki bądź do sklepu i kupić w każdej chwili, nawet głupie tesco jest czynne codziennie Nie ma co się schizowac z końcem listopada z wyprawką do szpitala Czasu a czasu jeszcze
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości