|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Kurcze dzisiaj cały dzień źle się czuje :/ tj. Mam takie dziwne skurcze w brzuchu jak by klucie nie trwa to długo lecz jest bardzo częste... Jestem juz tym dzisiaj wykończona a nie mam pojęcia od czego to jest :/ nospa nie pomaga a nic innego rozkurczowego nie mam... Może miała któraś tak kiedyś? Jak do jutra mi nie Przejdzie to będę musiała iść do lekarza.. Myślałam że do wieczora się uspokoi ale jednak się mylilam :/ momentami tak mocno mnie boli ze musze kleknac i zwinąć się w kuleczki bo normalnie nie mogę
|
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny, dawno nie pisałam bo ciągle brakuje mi czasu. W skrócie to tak: Agata już skończyła 8 miesięcy, ma dwa ząbki na dole i chyba idą górne jedynki, raczkuje, wspina się na kolana
Jest jej wszędzie pełno. Dziś byłyśmy na kontroli, mój Okruszek waży 10kg![]() No i mam do Was pytanie... Agata przestała jeść mleko... z dnia na dzień:/ tak jakby jej przestało smakować, reaguję jak na wodę, której nie trawi. Zmieniłam nawet na inne ale dalej to samo. Trwa to już 2-3 tyg, zbiegło się razem z przeziębieniem i zębami ale trwa dalej...w ciągu dnia nie ma mowy o butelce...Do zrobionego już mleka dodaję kaszkę bezmleczną (różnie- ryżową, jaglaną, owsianą, mannę) no i wtedy chętnie łyżeczką zajada. Czy macie jakieś rozeznanie w kaszkach? Które są lepsze/zdrowsze? Skoro sytuacja już mnie zmusiła żebym jej dawała 2 razy dziennie (na śniadanko i kolację) to chciałabym wybierać najlepsze... no i takie, które jej jeszcze bardziej nie utuczą ![]() Poradźcie coś...
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
Magdus2- witam
mój Kacpi na początku 7msc odrzucił mleko w ciągu dnia po prostu tez tak z dnia na dzień nie chciał, wypluwal... Ostatnio miałam nawet problem bo w ciągu nocy tez nie chciał wypijał tylko jedna butle przez co nie chciał spać jo był głodny alr na szczęście odwiedziło mu się i teraz w nocy znowu wypija 2-3 butle. Co do kaszki od kas Kacpi nie pije mleka w ciągu dnia daje mu na śniadanko i kolacje. Polecam bobovita - są bardzo smaczne bynajmniej mojemu maluszkowi smakują żadnych zdrowotnych problemów przez ta kaszkę nie mieliśmy Ps. Najlepsze smaki to truskawka i malina mmm sama je uwielbiam hihhihii ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Ps. Sorki za takie błędy ale pisze z telefonu który nie zawsze się mnie słucha
|
|
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Maly spi to moge nadrabuac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2796 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie, że na gemini pojawiły się nowe kaszki lebenswert ;p i wychodzą taniej niż holle;p;p
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mamy jedna drzemke, do dwoch ale wtedy jedna jest krotka
Chyba musze masowe zyczenua osmiomiesieczne wyslac Tygrysku ciesze sie ze operscja sie udala! No i co do dziecka z zap pluc to jakis absurd dawac do jednej sali Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Ag ja polecam arabska zona i cala ta serie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ahhh to nie ag tylko odpowiedz do mama95. Sorry za blad Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dzisiaj powrót marnotrawnych więc odzywam się i ja ![]() Jestem na bieżąco bo podczytywałam ale jakoś mi weny brakowało do pisania nie wiem jakis jesienny dół Przepraszam że nie odniosę się do wszystkich osobiście z tego co pamiętam Virgo 3mam kciuki za Natalkę Tygrysku za Kingę też mocno trzymam kciuki Co do prezentów to nie kupowałabym gdyby nie Adaś więc Jasio dostanie jakiś drobiazg na Mikołaja i pod obie choinki u babć narazie zakupiłam tylko wieże fp w biedronce Aaa witam nową Mamusie i Kacperka
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
Monka321 - Gdzieś już słyszała
O tych książkach muszą być dobre hihi.PAULINA - ja również witam :/ |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja akurat nie polecam tych kaszek bo to sam cukier a owoce sztuczne. magdus - myślę, że te które podajesz są ok Mój klocek też już ponad dychę waży. Jemy kaszkę jaglaną, orkiszową, owsianą - z holle albo nominal (trochę taniej). Czasem też zwykła jaglana ugotowana i pomieszana z mm.
|
|
#2803 |
|
Raczkowanie
|
Jak by nie było to we wszystkim jest jakaś chemia
a skoro mój bąbel lubi i się tym zajada to nie będę mu ograniczać ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- No i u mnie w Polskim sklepie to można dostać tylko z bobovity bądź Nestlé... Wiec napisałam która jest lepsza
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Tygrysku- jeśli chodzi o sytuację w szpitalu... Szok! Nasza służba zdrowia nigdy nie przestanie mnie zadziwiać! Cieszę się,że wszystko dobrze się skończyło. Margo- za takie zachowanie trzeba wyciągać konsekwencje ![]() Monkaa321- jeśli wygramy przyzwoitość nakazuje podzielić się z Emi. Wtedy Mikołaj będzie jednak bardziej bogaty Mama95- mam nadzieję, że ból brzucha szybko Ci przejdzie. Jeśli chodzi o książki to polecam całą serię Sophie Kinsella o zakupoholiczce, zwłaszcza w oryginale. Uwielbiam jej książki, czytałam całą serię dwukrotnie i za każdym razem płakałam ze śmiechu. Lubię też Jane Green, również w oryginale, bo tłumaczona traci. Moje ulubione książki to: "Bookends" "Straight talking" i "Life swap". Inne fajne książki, które ostatnio wpadły mi w ręce to kilka pozycji Hanny Bakuły ("Hania Bania" "Hania Bania: tornado seksualne" "Samiec alfa"), ostatnia część Bridget Jones, "Dziewczyny od Gucciego" "Kocham Nowy Jork" i kolejna część "Kocham Paryż". Ogólnie ostatnio przestawiłam się na lżejszą literaturę, bo przy Myszy, albo po całym dniu spędzonym z nią, ciężko mi się skupić. Side- fajna koncepcja zdjęcia,a Piotruś oczywiście uroczy! Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak zgrzytają zębami? Czytałam, że to naturalne u dzieci i że badają nowe obiekty w swojej buzi, ale nie mogę słuchać jak Milka to robi. Wydaje mi się, że sobie te swoje malutkie ząbki pościera. Mniej optymistyczna wersja jest taka, że moje dziecko jest maksymalnie zestresowane lub ma owsiki, bo zgrzytanie zębami to też symptom takich dolegliwości ![]() Poza tym Mila zaczyna raczkować, ale na razie na wstecznym.
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
Limonka Dziękuję za propozycje książek! Brzmią ciekawie
widzę ze lektury to już mam na następny rok wymyślone hehehe co do zgrzytania ząbkami - właśnie zauważyłam ostatnio ze mój maluszek to robi i również przeczytałam na internecie ze to niby normalne ale gdy Kacpi tak robi to ciary po całych plecach mi przechodzą.. Podobna to Przechodzi samo ale kiedy... To pewnie indywidualne od dziecka
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - Przemo na razie nie zgrzyta, bo ma tylko 2 zębole (przegoniliście nas strasznie
), ale pamiętam, że Ewa zgrzytała sporo. myślę, ze to taki etap, owsiki raczej nie :P
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście w PL jest wybór i można kupić kaszki bez masakrycznej ilości cukru. Limonka - Gabryś zgrzyta tak, że aż mi w mózgu zgrzyta czasem. Brawa za raczkowanie. Mój leniuch ćwiczy pozycję czworaczą, kiwa się w pozycji na żabę, ale jeszcze mu daleko do raczkowania...
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Ale czemu awantura? Ja doceniam ze każdy ma swoje zdanie
może gdybym miała większy wybór w tych kaszkach to i bym mogła polecić lepsze a jak narazie mogę polecić tylko te które znam lepiej żeby jadł takie niż by miał jeść te Angielskie gluty.. Raz jak kupiłam i posmakowalam to samej mj się nie dobrze zrobiło a co do raczkowania to mój Kacpi już śmiga od nie całego miesiąca.. Łobuz łapie się stolika pod telewizorem i staje teraz na weekend musimy ten tv powiesić na ścianę bo zaczął nim jeździć od prawej do lewej hehe..
|
|
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sorki, nie mogłam się powstrzymac |
|
|
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2811 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Wszystkim ciociom dziekujemy za zyczenia Chcialam umowic sie na sesje, zeby swieze fotki Oski mial zrobione profesjonalnie. Co sie okazalo dziewczyna ktore je robi jest 27 tyg.ciazy. Wyczekana po wielu latach (5lat). Tak sie ucieszylam. Ze od dwoch dni wisze z nia nie fb i piszemy. Ma wiele pytan. Przy okazji bede miala komu pooddawac nieuzywane rzeczy po Oskim. No i przypomnialo mi sie jak my niedawno szykowalysmy wyprawki, listy zakupow itd. A teraz nam pociechy biegaja po domach. Cytat:
Cale szczescie. Jeszcze tego by brakowalo jakby Kinga sie zarazila. W dalszym ciagu dziewczy trzymam kciuki. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
eee jakimi zębami ![]() Cytat:
Mariola jest z wyspy, u nich to tam chyba nic nie ma Jesli chodzi o ksiazki to Joanna Chmielewska Ostatnie zdanie nieboszczyka, taki lekki kryminal komedia ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Fajnie, ze sie mamusie odzywaja
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie mam... W Polskim sklepie sa tylko dwa rodzaje niestety
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Holle to niemieckie kaszki chyba
Te kaszki Lebenswert wygladaja jak holle szkoda, ze nie maja z owocami, chociaz my ostatnio kaszek nie jemy bo mloda stwierdzila, ze ona chce jesc sama, a kaszki nie da sie jesc palcami, namietnie pcha paluchy do miseczki, a jak jej nie pozwole to ryk, wiec daje jaglaną i owoce i sobie sama je
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Holle niemieckie, Nominal czeskie. Te Lebenswert faktycznie wyglądają jak holle, nawet opakowanie podobne - takie właśnie jemy ![]() U nas też jaglana jedzona paluchami czasem na podwieczorek, ale niestety żarłok się wkurza, bo za wolno wchodzi do dzioba bo przecież się przykleja do paluszków, trochę spadnie, trochę się rozgniecie i otwiera szeroko paszczę żeby mu jednak podsunąć łyżeczkę.
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-11-27 o 22:53 |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Przynieśli nam na sale kilkumiesięczne niemowle. Przywiezione w nocy z akcji, zabrane pijanym rodzicom. A przynajmniej takie słuchy nas dochodzą. Nie wiadomo co z nim jest. Zajmujemy sie na zmianę bo pielęgniarki nie mają czasu. A ono ciągle płacze. Sprawdzamy wszystkie znane nam metody usypiania pokolei. Smutno. Nawet nie wiemy czy chłopak czy dziewczyna.
|
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
zaczełam pisać blog Julci, poparzcie i mi napiszcie co myślicie
http://juliamac.com |
|
|
|
#2818 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biedny maluszek...---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Mi się podoba trzymam kciuki!
|
||
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
Lekarze zbadali maluszka i wygląda że wszystko ok, nawet pupy odparzonej nie ma
Ma 5,5 miesiąca. Oddałam zapasowy smoczek Kingi, śpi z nim teraz. Wczesniej próbowały go pielęgniarki nakarmic ale mleka z butli nie chciał. Dałam kaszkę Kingi i wstrząchnął Smutno tylko, że taki sam.
|
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam tylko ostatnią stronę, coś ostatnio czasu nie mam
Tygrysku, jesteście z Kingą w szpitalu? co się stało? ojej, mocne kciuki i życzenia zdrówka bardzo smutne co piszesz, tak mi szkoda tych maluchów w rodzin patologicznych może maleństwo jest głodne, a może jakąś krzywdę mu zrobili, coś go boli...?doczytałam, ze przebadany i zdrowy. Choć tyle
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-11-28 o 11:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

Jest jej wszędzie pełno. Dziś byłyśmy na kontroli, mój Okruszek waży 10kg

), ale pamiętam, że Ewa zgrzytała sporo. myślę, ze to taki etap, owsiki raczej nie :P
biedny maluszek...